Mamy listopadowe 2016 cz. VI - ''W trzeci trymestr wkraczamy, ale sily jeszcze mamy'' - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-17, 22:24   #3211
Listopadowaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamy listopadowe 2016 cz. VI - ''W trzeci trymestr wkraczamy, ale sily jeszcze

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;64277326]Dokładnie Jak wrócimy z Tż-tem z urlopu to wreszcie ruszę na łowy [/QUOTE]

Moje łowy będą w internetach :P
W sumie jak patrzylam na ceny tych wszystkich rzeczy w sklepach to podziekowalam. Poki co to ylko ubranka tak kupiłam, akcesoria tansze sa w necie Wozek i fotelik kupimy jeszcze stacjonarnie.

---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Zingi Pokaż wiadomość
Ej, a nie mogą Ci tej paczki wysłać na Twoje nazwisko na adres nad morzem? Jakoś się upchniecie z dodatkowym bagażem na powrót, no nie?
ja nie mam noclegu wykupionego nad morzem, jedziemy w ciemno

---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

chyba ze zapytam jutro mamy czy moge jej nr podac to jakby co pracy jej przywioza gorzej jak nie zadzwoni tylko od razu przyjedzie do domu :/
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-17, 22:26   #3212
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed
Konto usunięte

Dot.: Mamy listopadowe 2016 cz. VI - ''W trzeci trymestr wkraczamy, ale sily jeszcze

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
W sumie jak patrzylam na ceny tych wszystkich rzeczy w sklepach to podziekowalam. Poki co to ylko ubranka tak kupiłam, akcesoria tansze sa w necie Wozek i fotelik kupimy jeszcze stacjonarnie.
A ja w sumie nie wiem Tż wypatrzył łóżeczko w internecie ale jak go pytam czy chce je kupić przez internet właśnie to odpowiada, że niekoniecznie
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-17, 22:37   #3213
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Dobre
Chyba jej coś zdzwoniło, ale nie wiedziała w którym kościele
Bardzo dobrze powiedziane

Cytat:
Napisane przez KoniKa4 Pokaż wiadomość
jak zadziała to i ja w kolejce po ten specyfik stanę, ale znając mój układ pokarmowy to nawet takie cudo go nie ruszy

jak to z wiekiem człowiek przyznaje rodzicom rację... do tego trzeba dojrzeć

Tęczowa nie rezygnuj - wiem, że szkoda nerwów, czasu i kasy ale w końcu się uda. A za to jaka obcykana już będziesz jako dyplomowany kierowca. Ja po zdawce miałam przerwę z jazdą samochodem to później długo wsiadałam z duszą na ramieniu w samochód takiego miałam stracha.
To ja już wiem, po czym tak do kibelka latałam a obstawiałam coś innego... Niestety, ten efekt odnotowałam tylko na samym początku przyjmowaniu Slow-magu, wszystko błyskawicznie wróciło do normy.

Mama oczywiście miała rację, honor jej oddałam i wysłuchałam pokornie mowy końcowej.
A nie mówiłam? Trzeba było słuchać się matki, zawsze chciałam dla ciebie jak najlepiej... Czy ja ci kiedykolwiek źle doradziłam? Źle na tym wyszłaś? Dobrze że matka myśli za was wszystkich, co byście beze mnie zrobili...

Cytat:
Napisane przez ma_i Pokaż wiadomość
Wizyta w porządku. Poziomy cukru bardzo dobre i mam na razie pilnować diety. Wyniki które robiłam też są dobre. Wygląda na to że ta cukrzyca właśnie teraz się rozwinęła, bo średni poziom cukru w ostatnich 3 miesiącach był w normie, a nawet blisko dolnej granicy. Także jak dalej tak będzie to dopiero za 3-4 tygodnie do kontroli. Tylko w międzyczasie mam jeszcze iść do okulisty zbadać dno oka.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Super, teraz pozostaje trzymać rękę na pulsie.

Cytat:
A tak w ogole chcialam zrobic zamowienie na h&m ale kto mi odbierze paczkę od kuriera jak pojedziemy nad morze Ze inpostem nie wysylaja
A może poprosisz jakąś znajomą, brata, zaufaną sąsiadkę? Jak ktoś się zgodzi to podasz namiary na tę osobę i ona już się z kurierem dogada.

Cytat:
To sie musiałaś nacierpieć....mnie juz teraz bola sutki a na samą myśl o karmieniu mam stracha na sr babeczka mowila nam ze brodawki i tak i tak beda bolec, mimo smarowanie wczesniej, ale to smarowanie moze zapobiec pekaniu i wyszuszaniu, bol tez wtedy moze byc mniejszy niż wteyd gdybysmy ich nie przygotowali...
Pewnie będzie jak z rozstępami. Niby można skórę natłuszczać i nawilżać, ale cudów tym nie zdziałamy...
Stary 2016-08-17, 22:38   #3214
Listopadowaa
Zakorzenienie

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;64277496]A ja w sumie nie wiem Tż wypatrzył łóżeczko w internecie ale jak go pytam czy chce je kupić przez internet właśnie to odpowiada, że niekoniecznie [/QUOTE]

A no i pieluchy wielorazowe pewnie tez będę chciała wymacać, może w Tesco wezme. A lozeczko chyba w necie , w takim sklepie typowym dla dzieci były bardzo drogie. W smyku były kiedys tanie.

Dziewczyny ile wydalyscie na lozeczko ? Może macie jakieś strony aukcję gdzie kupilyscie i polecacie ?

Edytowane przez Listopadowaa
Czas edycji: 2016-08-17 o 22:40
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-17, 22:47   #3215
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ----------

---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

chyba ze zapytam jutro mamy czy moge jej nr podac to jakby co pracy jej przywioza gorzej jak nie zadzwoni tylko od razu przyjedzie do domu :/
Jak się zdecydujecie na konkretne możecie porównać ceny w sklepach internetowych, może wyjdzie Wam taniej. Widziałam w paru możliwość kupna fotelika i wózka różnych firm w zestawie

Jak kurier pocałuje klamkę to powinien zadzwonić a jaka to firma? W DHL np można przesyłkę przekierować, widziałam taką opcję w mailu o planowanym doręczeniu, ale nigdy nie korzystałam z tego.

---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ----------

Cytat:
A no i pieluchy wielorazowe pewnie tez będę chciała wymacać, może w Tesco wezme. A lozeczko chyba w necie , w takim sklepie typowym dla dzieci były bardzo drogie. W smyku były kiedys tanie.

Dziewczyny ile wydalyscie na lozeczko ? Może macie jakieś strony aukcję gdzie kupilyscie i polecacie ?
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30248537/
Raczej wezmę to, trzeba tylko dokupić materac.
Stary 2016-08-17, 22:51   #3216
ma_i
Zadomowienie

Cytat:
Super ze wyniki dobre!
A powiedz dlaczego masz isc do okulisty na mierzenie dna oka? Co to w ogolejest i czemu masz takie skierowanie? Bo ja mam wade ale ide na wlasną reke sie przebadać.
Ponoć cukrzyca może negatywnie wpływać na oczy i właśnie przez badanie dna oka można sprawdzić czy nic złego się nie dzieje.
Cytat:

Ja mam upatrzone łóżeczko w necie z firmy Jardrew. Raczej na żywo go nie zobaczę, bo w sklepach wszędzie mają Klupsia. Jutro z kompa wkleję link.

ma_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-17, 23:02   #3217
Zingi
Raczkowanie

Cytat:

Daj adres kogoś zaufanego, kto na pewno będzie w domu i się nie przejmuj jakbyś była z okolic Bielska-Białej, to bym Ci mogła odebrać i przechować, bo jestem na L4 w domu
Zingi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-08-17, 23:42   #3218
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Maltan miałam w próbkach, Ziaję w tubce, oba strasznie się kleiły i Kacper się wściekał bo mu się pyszczek przyklejał. Chcąc nie chcąc musiałam zmywać i tak.
Działania nie widziałam żadnego, jedynie chwilowe zaraz po nałożeniu Brodawki miałam spękane i bolące, jak się ocierały o biustonosz to masakra.
gdyby nie wy to bym nie wiedziała że już trzeba się zabrać za smarowanie brodawek

---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ----------

Cytat:
Napisane przez zielinka_87 Pokaż wiadomość
Trzeba sie bylo zapytac czy mandaty za brak.fotelika to czasem nie kasa w bloto wywalona no i jak ona sobie wyobraza odbior dziecka ze szpitala bez fotelika?
no o foteliku tu wytłumaczyłam że to obowiązek, ale mimo wszystko najlepiej to by sobie to darować według niej itp.
niepotrzebne wydatki

---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ----------

Cytat:
Napisane przez magda17x Pokaż wiadomość
pewnie na rękach w beciku....
tak albo w wózku
i mam wziąć najbliższy szpital by wózkiem było blisko

---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ----------

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Teczowa - bosz..... na co wanienka????

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
nie jest potrzebna bo na krótko starczy
nie warto na tak krótko kupować

---------- Dopisano o 00:15 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ----------

Cytat:
a co twoj tz na to?
Chyba nie mac ie wyjścia jak nie rozmawiać z nią na ten temat w ogole
Teżet próbował tłumaczyć ale nie wiele z tego wyszło

no chyba za dużo pieniędzy mamy skoro tyle wydatków chcemy robić

---------- Dopisano o 00:22 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ----------

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;64273821]Mój pierwszy facet uparł się, że zrobi prawo jazdy. Raz, że prawo jazdy miał jego ojciec, dwa - jego matka też. Więc i on się uparł, że on też zda. Nie przykładał się do nauki, oblewał egzamin za egzaminem. Podczas naszego prawie 2 letniego związku oblał egzamin kilkanaście razy. Uważam, że nie robił tego prawa jazdy dla siebie tylko dlatego, że wszyscy wokół mieli i on też chciał. Takiemu zdawaniu na siłę mówię nie

Dobre [/QUOTE]

ale ja się przykładałam do kursu , opócz tego brałam sporo dodatkowych jazd doszkalających
i uważam że idzie mi za kołkiem całkiem ok tylko stres mnie zjada i na pierdołach oblewam, poza tym zdawalność jest bardzo mała , na prawdę ciężko zdać egzamin, ludzie właśnie zdają po kilka razy

---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:22 ----------

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
Nóż się w kieszeni otwiera...

i ogórki na jesień [COLOR="Silver"]

:
tą wanienkę to wytłumaczyłam bo my nie mamy wanny w domu tylko prysznic więc nie było by jak dziecka umyć
no ale stelaż to już "jakieś wymysły "

---------- Dopisano o 00:31 ---------- Poprzedni post napisano o 00:27 ----------

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
U mnie było tak, że kurs i egzaminy były formą prezentu osiemnastkowego, sama z siebie nie czułam potrzeby posiadania prawa jazdy dlatego jak poszłam na studia, wszystko rozlazło się w czasie i pomysł zarzuciłam, zwłaszcza że studia podjęłam prawie 100 km od miejsca zamieszkania i nie chciałam przenosić papierów do innego ośrodka. Dodatkowo denerwowały mnie ciągłe naciski ze strony mojej mamy.
Koniec końców egzaminy zdawałam na już w nerwach, bo szybko dostałam się na staż w innym miejscu, musiałam dojeżdżać i dodatkowo być dyspozycyjna, od razu po uzyskaniu uprawnień wsiadłam w świeżo kupione auto. Nerwy niesamowite, wtedy jeszcze czekało się na kolejny egzamin powyżej miesiąca do dwóch, bałam się że zawalę pracę i żałowałam, że nie zrobiłam prawka wcześniej (i nie posłuchałam matki), kiedy były ku temu lepsze warunki...

Jednak uważam, że jak ktoś podejmie się i ukończy kurs, to mimo wszystko powinien zdawać i nie poddawać się po paru nieudanych egzaminach. Zrazić się łatwo, bo wystarczy pierdoła żeby oblać, a jednak już sam kurs trochę nakładów zżera, trochę żal inwestować skoro ktoś ma w końcu odpuścić. Potem znowu trzeba dokupować jazdy, zdawać ponownie teorię....
ja czuję potrzebę posiadania prawa jazdy

co do pogrubionego właśnie ja w wawie tez długo czekam na kolejny egzamin co jest najgorsze, ja mogłabym podejść choćby następnego dnia a tu na początku czekałam około miesiąca teraz jakoś 3 tyg.

i uważam podobnie bo jak odpuszczę i podejdę za jakiś czas no nie wiem rok, pół roku to wszystko zapomnę
z reszta teraz co egzamine biorę dodatkowe jazdy

---------- Dopisano o 00:42 ---------- Poprzedni post napisano o 00:31 ----------

nadrobiłam wszystko

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-18, 04:49   #3219
domek_z_piernika
Zadomowienie

Było lepiej, ale znowu obudziły mnie skurcze potem zgłodniałam, młoda zaczęła kopać no i wiercę się od 2 godzin. Bez sensu, zamiast spać jak człowiek to patrzę w sufit

Sent from my iPhone
domek_z_piernika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-18, 05:31   #3220
pstryczek84
Zakorzenienie

Dzien dobry!
Witam sie w 28 tyg
Doczytalam, ze np. nerki I uszy sa juz calkowicie rozwiniete. Jeszcze chwila I bedzie-twoje dziecko jest juz gotowe do porodu!
Odwioze mlodego do przedszkola I pedze do fryzjera pomalowac hery bo mam juz takie ombre ze lomatkobosko
A potem spotykam sie z kolezankami z pracy

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-18, 05:55   #3221
geosmina
Wtajemniczenie

Dzień dobry!

Ja małą do przedszkola i też podejdę do fryzjera może mnie zetnie mimo że nie mam terminu 😏

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-18, 06:37   #3222
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ma_i Pokaż wiadomość
Wizyta w porządku. Poziomy cukru bardzo dobre i mam na razie pilnować diety. Wyniki które robiłam też są dobre. Wygląda na to że ta cukrzyca właśnie teraz się rozwinęła, bo średni poziom cukru w ostatnich 3 miesiącach był w normie, a nawet blisko dolnej granicy. Także jak dalej tak będzie to dopiero za 3-4 tygodnie do kontroli. Tylko w międzyczasie mam jeszcze iść do okulisty zbadać dno oka.

super, że wizyta ok!

Cytat:
Napisane przez Betameta Pokaż wiadomość
Chciałabym już kupić wózek ale nie chcę, aby leciała gwarancja. Czy Wy się jakoś dogadałyście ze sprzedawcą, czy się tym nie przejmujecie?

można się dogadać ze odbierzesz np końcem października i gwarancja zaczyna lecieć z dniem odebrania ze sklepu

Cytat:
A tak w ogole chcialam zrobic zamowienie na h&m ale kto mi odbierze paczkę od kuriera jak pojedziemy nad morze Ze inpostem nie wysylaja

mama? Sasiadka? Przyjaciolka? Zamów a czyjś adres

Cytat:
na smyku podaje od 0 niektore do 6 miesiecy, widzialam takie do 36, ale najczesciej od 0 do roku, ale w sumie taki noworodek to chyba srednio bedzie tym zainteresowany

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ----------

ohoho Anulka zaczynasz myslec o wyprawce ja sobie mowie ze juz musze tak na powaznie

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

To sie musiałaś nacierpieć....mnie juz teraz bola sutki a na samą myśl o karmieniu mam stracha na sr babeczka mowila nam ze brodawki i tak i tak beda bolec, mimo smarowanie wczesniej, ale to smarowanie moze zapobiec pekaniu i wyszuszaniu, bol tez wtedy moze byc mniejszy niż wteyd gdybysmy ich nie przygotowali...

do karmienia piersią można się przygotować teoretycznie i zawsze to już jakiś poczatek. Jak wiesz w jakiej pozycji możesz dziecko przystawiac, jak dokładnie ułożyć i chwycić pierś, ile malec powinien złapać brodawke itd itd itd to już będzie naprawdę dużo :ekhm:
Trochę jak z instrukcją obsługi
Jest mnóstwo fajnych blogów itd z poradami.

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Pokaż wiadomość

no o foteliku tu wytłumaczyłam że to obowiązek, ale mimo wszystko najlepiej to by sobie to darować według niej itp.
niepotrzebne wydatki :mad

nie warto na tak krótko kupować[COLOR="Silver"]

tą wanienkę to wytłumaczyłam bo my nie mamy wanny w domu tylko prysznic więc nie było by jak dziecka umyć
no ale stelaż to już "jakieś wymysły

po pierwsze Wy nie macie żadnego obowiązku tłumaczyć się z tego co kupujecie i na co to wydajecie. Ale wiem.. człowiek się cieszy, chce się pochwalić a tu kubeł lodu na głowę
Poza tym skoro dawniej ludzie żyli z wychodkiem w ogródku to pp co mamusia łazienkę robiła ?
Bez telefonów ludzie też zyli, domyślam się ze mimo wszystko mamusia komóre ma ?
Do fryzjera chodzi? A sama sobie nie może włosów podciac? Dawniej kobiety do fryzjera nie chodziły itd itd
Takie gadanie sranie za przeproszeniem. Następnym razem jej powiedz ze męczennicą nie jesteś żeby wszędzie na nogach latać bo na fotelik szkoda, dziecia w zlewie w kuchni kąpać bo wanienka AŻ 10zl kosztuje! A najlepiej to tarka i do Wisły z brudnymi tetrowymi pieluchami bo pralka tez kosztuje, nie mówiąc o pampersach!

Cytat:
Dzien dobry!
Witam sie w 28 tyg
Doczytalam, ze np. nerki I uszy sa juz calkowicie rozwiniete. Jeszcze chwila I bedzie-twoje dziecko jest juz gotowe do porodu!
Odwioze mlodego do przedszkola I pedze do fryzjera pomalowac hery bo mam juz takie ombre ze lomatkobosko

uu 3 trymestr? robi się poważnie
Zazdroszczę spotkania z kimkolwiek brakuje mi tego :/

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Ja małą do przedszkola i też podejdę do fryzjera może mnie zetnie mimo że nie mam terminu 😏

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka

Ja się na piątej umowilam, dziewczyna przyjedzie do mnie do domu chodziłam do niej do salonu ale teraz jest na macierzyńskim i umowilam się z nią prywatnie

Dzień dobry

Wiecie co Wam powiem, oczy mi słabną :/ normalnie z dnia na dzień gorzej widzę :/
bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-18, 06:44   #3223
Konto usunięte

Witamy w 3 trymestrze
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-18, 07:08   #3224
doooti
Zadomowienie

Challenge accepted! Obudziłam sie i stwierdziłam ze idę na glukozę :P wiec teraz czekam w kolejce i potem jak nie padnę to bede Was męczyć sasasa
doooti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-18, 07:24   #3225
ma_i
Zadomowienie

Dzień dobry

Cytat:
gdyby nie wy to bym nie wiedziała że już trzeba się zabrać za smarowanie brodawek

---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ----------

niepotrzebne wydatki

---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ----------

tak albo w wózku
i mam wziąć najbliższy szpital by wózkiem było blisko

---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ----------

nie warto na tak krótko kupować

---------- Dopisano o 00:15 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ----------

---------- Dopisano o 00:22 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ----------

ale ja się przykładałam do kursu , opócz tego brałam sporo dodatkowych jazd doszkalających
i uważam że idzie mi za kołkiem całkiem ok tylko stres mnie zjada i na pierdołach oblewam, poza tym zdawalność jest bardzo mała , na prawdę ciężko zdać egzamin, ludzie właśnie zdają po kilka razy

---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:22 ----------

no ale stelaż to już "jakieś wymysły "

---------- Dopisano o 00:31 ---------- Poprzedni post napisano o 00:27 ----------

co do pogrubionego właśnie ja w wawie tez długo czekam na kolejny egzamin co jest najgorsze, ja mogłabym podejść choćby następnego dnia a tu na początku czekałam około miesiąca teraz jakoś 3 tyg.

i uważam podobnie bo jak odpuszczę i podejdę za jakiś czas no nie wiem rok, pół roku to wszystko zapomnę
z reszta teraz co egzamine biorę dodatkowe jazdy

---------- Dopisano o 00:42 ---------- Poprzedni post napisano o 00:31 ----------

nadrobiłam wszystko

Dolinka, masz rację, wizaż to skarbnica wiedzy! Ja też wielu rzeczy dowiaduję się/uświadamiam sobie dzięki Wam!

Co do fotelika, to ja właśnie sobie pomyślałam, że właściwie moglibyśmy nie kupować go od razu, bo szpital mam w zasadzie przez ulicę, 5 minut na piechotę, więc szybciej będzie przyjść z małym do domu, niż przywieźć go samochodem Ale wiadomo, fotelik to spawa bezdyskusyjna - masz samochód, masz fotelik.

A w kwestii zbędnych wydatków dla malucha, to ewidentnie jesteś rozrzutną kobietą i tylko próbujesz usprawiedliwiać swoje złe zachowanie Nie przejmuj się gadaniem i rób swoje, czasami argumenty nie docierają i tłumaczenie to jak grochem o ścianę. To Wasze dziecko, Wy się będziecie nim opiekować i to Wy macie się z tym czuć dobrze i komfortowo.

Cytat:
Dzien dobry!
Witam sie w 28 tyg

Przyjemny dzionek się zapowiada Baw się dobrze

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;64280216]Witamy w 3 trymestrze [/QUOTE]

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ----------

Cytat:
Napisane przez doooti Pokaż wiadomość
Challenge accepted! Obudziłam sie i stwierdziłam ze idę na glukozę :P wiec teraz czekam w kolejce i potem jak nie padnę to bede Was męczyć sasasa

---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

Cytat:

Ja myślę o takim łóżeczku. Chcę z szufladą.

http://allegro.pl/nowosc-lozeczko-dz...996760388.html
Stary 2016-08-18, 07:28   #3226
bluesberry
Zakorzenienie

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;64280216]Witamy w 3 trymestrze [/QUOTE]
ulala jaka mamuśka
Cytat:
Stary 2016-08-18, 07:28   #3227
Zingi
Raczkowanie

Elegancki, zgrabny bruszek

Cytat:
Dasz radę, jak milion ludzi przed Tobą i milion po Tobie Ty dziś glukoza, a ja dziś okulista prywatnie, jako druga opinia do mojej stałej, nfz-owskiej lekarki. Muszę mieć wreszcie jakieś rozstrzygnięcie, czy mam się nastawiać na sn czy cc(ze względu na zmiany cukrzycowe w oczętach).

Gdzieś wcześniej padło pytanie, o co chodzi z badaniem dna oka-ano właśnie o to-między innymi-że takie badanie wykrywa, czy człowiek nie ma po prostu cukrzycy, o której nie wie, bo skubana, szczególnie drugiego typu, potrafi długo nie dawać żadnych drastycznych objawów, ale niestety po cichu robi swoją krecią robotę z podniszczaniem organizmu.
Choćby dlatego idźcie chociaż raz w roku na kontrolne badanie poziomu cukru, takie z palca.

A, i jak macie pobieranie krwi właśnie z palca, to sugestia moja-a mam takich badań za sobą kilkadziesiąt tysięcy- nie dawajcie się dziubać w kciuk i palec wskazujący ani w centrum opuszka, bo tam jest najbardziej unerwione.
Podstawiajcie zawsze bok opuszka, praktycznie nic nie boli
Zingi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-18, 07:30   #3228
doooti
Zadomowienie

Mamy listopadowe 2016 cz. VI - ''W trzeci trymestr wkraczamy, ale sily jeszcze mamy''

Cytat:
A najlepiej to tarka i do Wisły z brudnymi tetrowymi pieluchami bo pralka tez kosztuje, nie mówiąc o pampersach!

Wiecie co Wam powiem, oczy mi słabną :/ normalnie z dnia na dzień gorzej widzę :/
Haha wygrałas tym tekstem o Wiśle a co do oczu to tez tak mam, az nawet soczewki zmieniłam bo myślałam ze sa moze jakieś felerne ale nie, poprostu gorzej widzę :p Poszłam na glukozę, pani cytrynki nie pozwoliła wcisnąć do tego nie chciała sie rozpuścić, jakaś wadliwa była :p wiec dostałam kubek i jak wypiłam to na dnie jeszcze połowa tej glukozy była, wiec dolali wodę i jeszcze raz ja rozpuszczali :p tak wiec wypiłam dwa kubki glukozy, ale panie sie śmiały ze dzięki temu taka słodka nie jest, no i rzeczywiście az taka nie była słodka :p

Edytowane przez doooti
Czas edycji: 2016-08-18 o 07:32
Stary 2016-08-18, 07:30   #3229
MajWija
Wtajemniczenie

Witam się w 27 tygodniu

Nie pochwaliłam się Wam, ale u mnie cukrzyca jest ok. Tzn tak mi się wydaje bo mieszczę się z wynikami w widełkach obok
We wtorek mam wizytę i już zaczynam delikatnie się stresować :P

Co do wyprawki Malucha to My już te duże rzeczy wszystkie kupiliśmy: łóżeczko, wózek, fotelik, wanienka, przewijak. Z ciuszków też raczej już jakieś pojedyncze sztuki będę kupować jak coś mi się spodoba bo wszystko mam skompletowane. Kosmetyki i artykuły pielęgnacyjne to mam cały czas już w koszyku na gemini, ale jeszcze nie zamawiam bo jak mi coś przyjdzie do głowy to jeszcze dorzucam, ale już prawie wszystko mam
Poluje też teraz na kombinezon. Widziałam, że w h&m się pojawiły zimowe. Ogólnie z tymi na pasy kombinezonami to jakaś bujda ponoć jest. Nikt nic o tym nie wie.

Czy Wasze Maluchy też potrafią tak kopać, że czujecie te kopniaki po dwóch stronach brzucha jednocześnie?
Zastanawiam się, jak ten mój Malec to robi :P
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-18, 07:33   #3230
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
Ogólnie z tymi na pasy kombinezonami to jakaś bujda ponoć jest. Nikt nic o tym nie wie.

Czy Wasze Maluchy też potrafią tak kopać, że czujecie te kopniaki po dwóch stronach brzucha jednocześnie?
yyy nie rozumiem ?

Co do brzucha to tak a jeszcze jak taka fala przechodzi z jednego boku do drugiego dzieciaki nam rosną, niedługo jednocześnie będzie kopał w żołądek a rączkami prawie w majtach grzebał
Stary 2016-08-18, 07:36   #3231
Konto usunięte

Mnie boli jak mała kopie pod cyckami. Nie wiem jak to robi W każdym razie nie zawsze wykazuje się delikatnością
Za godzinę mam wizytę
Stary 2016-08-18, 07:38   #3232
bluesberry
Zakorzenienie

MIETOWKA !!
Apka mi donosi, ze dziś studniówę świętujemy :smikolaj2 :
Stary 2016-08-18, 07:38   #3233
ma_i
Zadomowienie

Cytat:
Witam się w 27 tygodniu

Nie pochwaliłam się Wam, ale u mnie cukrzyca jest ok. Tzn tak mi się wydaje bo mieszczę się z wynikami w widełkach obok
We wtorek mam wizytę i już zaczynam delikatnie się stresować :P

Co do wyprawki Malucha to My już te duże rzeczy wszystkie kupiliśmy: łóżeczko, wózek, fotelik, wanienka, przewijak. Z ciuszków też raczej już jakieś pojedyncze sztuki będę kupować jak coś mi się spodoba bo wszystko mam skompletowane. Kosmetyki i artykuły pielęgnacyjne to mam cały czas już w koszyku na gemini, ale jeszcze nie zamawiam bo jak mi coś przyjdzie do głowy to jeszcze dorzucam, ale już prawie wszystko mam
Poluje też teraz na kombinezon. Widziałam, że w h&m się pojawiły zimowe. Ogólnie z tymi na pasy kombinezonami to jakaś bujda ponoć jest. Nikt nic o tym nie wie.

Ja też często odczuwam dźganie na dole i na górze brzucha jednocześnie Pewnie się maleństwa przeciągają
I gratuluję kompletnej wyprawki! Ja póki co mam ciuszki - część dostałam, trochę kupiłam. A co do reszty to tyle dobrze, że już mi się klarują rzeczy, które chcę kupić.
Stary 2016-08-18, 07:42   #3234
doooti
Zadomowienie

MajWija, tez moja tak kopie, wtedy zdaje sobie sprawę jaka jest duuuuza
Stary 2016-08-18, 07:44   #3235
ma_i
Zadomowienie

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;64281516]Mnie boli jak mała kopie pod cyckami. Nie wiem jak to robi W każdym razie nie zawsze wykazuje się delikatnością
Za godzinę mam wizytę [/QUOTE]

Stary 2016-08-18, 07:44   #3236
magda17x
Zadomowienie

GG do magda17x

Cytat:
gdyby nie wy to bym nie wiedziała że już trzeba się zabrać za smarowanie brodawek [COLOR="Silver"]

tak albo w wózku
i mam wziąć najbliższy szpital by wózkiem było blisko[COLOR="Silver"]

Niestety często jest tak, że kiedyś czegoś nie było, oni nie korzystali, więc my ich zdaniem też się bez tego obędziemy. Tak samo jak z rozszerzaniem diety, ogólnie teraz są rekomendacje, żeby rozszerzać dietę dopiero w 6 miesiącu życia, kiedyś marchewkę dostawało już 3-4 miesięczne niemowlę.. zupka jarzynowa itp, itd, ciężko wytłumaczyć naszym rodzicom, dziadkom, że nauka idzie do przodu, więc może warto podążać za wiedzą...

Piękny brzusio!

"Miłość jest wtedy wielka, kiedy gra na wszystkich strunach serca"

magda17x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-18, 07:45   #3237
Konto usunięte

ma_i, a jak z tą wredną kobietą z biura? Coś się wyjaśniło?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-08-18, 07:48   #3238
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
yyy nie rozumiem ?

Co do brzucha to tak a jeszcze jak taka fala przechodzi z jednego boku do drugiego dzieciaki nam rosną, niedługo jednocześnie będzie kopał w żołądek a rączkami prawie w majtach grzebał
No pisaliscie tutaj, że żeby przewozić w kombinezonie w foteliku to musi mieć ten kombinezon jakieś wejścia na pasy ??
I jak pytam o to w sklepach to się na mnie dziwnie patrzą.
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-18, 07:50   #3239
kaga90
Zadomowienie

Dzień dobry

http://napiki.pl/glowna/476-kocyk-tk...sic&results=27

Patrzcie jaki śliczny ale ta cena...

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
kaga90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-18, 07:50   #3240
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
No pisaliscie tutaj, że żeby przewozić w kombinezonie w foteliku to musi mieć ten kombinezon jakieś wejścia na pasy ??
I jak pytam o to w sklepach to się na mnie dziwnie patrzą.
Pierwszy lepszy link :

http://www.ewozki.eu/pl/p/Spiworek-d...onQ-Aton4/1907
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości