|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pracy szukamy, ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. XI
I ten określony czas akurat mija czy nie?
|
#2042 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2043 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2044 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Mam taką sugestię - pisałeś, że mieszkasz w okolicach Krakowa, ale że nie możesz aplikować do korpo krakowskich (mimo świetnego ku temu wykształcenia), ponieważ nie znasz wystarczająco angielskiego. Taki staż minie, 3 miesiące zatrudnienia po nim też minie i najprawdopodobniej znów zostaniesz na lodzie. Nie lepiej byłoby np. wyjechać na te 6 miesięcy do UK do jakiejkolwiek pracy, wrócić i mówić po angielsku tak, żeby bez wstydu aplikować do korpo w Krakowie? Miałbyś też odłożoną kasę, czego nie da się powiedzieć o stażu płatnym coś koło 150 GBP miesięcznie na rękę Jeszcze raz mówię, nie zareaguj drażliwie, to luźna sugestia
|
|
|
|
|
#2045 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2046 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2047 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przypomniało mi się, że dzisiaj doradca powiedział, że poszukują do pracy w fundacji ludzi, oczywiście z doświadczeniem, ale nie ma chętnych. Wniosek z tego taki, że mamy dużo ludzi chętnych do pracy, ale nieposiadających odpowiednich kwalifikacji. Z drugiej strony praca jest pewnie niezbyt dobrze płatna, więc ktoś kto ma doświadczenie ma większe ambicje jeśli chodzi o wynagrodzenie. Edytowane przez MsLizard Czas edycji: 2016-08-17 o 16:39 |
|
|
|
|
#2048 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2049 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2050 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2051 |
|
Rozeznanie
|
Takion, myślisz, że z mgr będzie Ci łatwiej?
![]() beatrx, gdzie dają 2,5 netto za sam angielski i to średni? Ja już o językach lepiej się nie wypowiadam, bo znowu na mnie naskoczą, że niektórzy nie mieli możliwości itp. itd. Ale to prawda, outsourcing przygarnie każdego, jedyne wymaganie to angielski min. B2. Inna sprawa, że praca kijowa, no ale ch*wo ale stabilnie
|
|
|
|
#2052 |
|
Wtajemniczenie
|
Szczerze mówiąc, to też nie za bardzo rozumiem po co komu w takiej sytuacji magister. Szkoda czasu.
|
|
|
#2053 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2054 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
#2055 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2056 |
|
Rozeznanie
|
Jutro idę na dwie godziny "próbne", niby wszystko pięknie, ładnie...ale kiedy zapytałam się jak zapatrują się na to, że studiuję zaocznie i zjazdy są też w piątki nie robili większego problemu, pod koniec jednak rozmowy do pracodawcy doszło co to by dla niego znaczyło, nie będę studiowała w miejscu gdzie mieszkam, mam dwie godziny dojazdu, plus dojechać z dworca do szkoły, to jakieś 1,5 h, więc najpóźniej pracę w piątki musiałabym kończyć o 11.45. Byłyśmy już umówione na ten dzień próbny, więc tego nie odwołała, ale coś czuję, że nie pójdzie na to, żebym tak wcześnie kończyła pracę w piątki
|
|
|
|
#2057 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
#2058 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2059 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2060 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2061 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Takion prosze napisz mi w jakich okolicach mieszasz? Ciezko mi uwierzyć ze 10 zl kosztuje bilet z okolic Krakowa... Nie macie miesiecznych, znizek studenckich? Juz Ci dziewczyny pisaly ze wcale nie musisz pracowac za najnizsza krajową, jesli poszukasz odpowiednio jest duzo firm z wyzszymi stawkami. Tylko moim zdaniem brak Ci wiary w siebie i może odwagi? Próbując nic nie tracisz. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez 201703061429 Czas edycji: 2016-08-17 o 20:48 |
|
|
|
|
#2062 |
|
BAN stały
|
Jeszcze jedna sugestia dla wszystkich z tego wątku. Niektórzy są tutaj po parę miesięcy albo dłużej. Jeżeli tylko macie jakiekolwiek matematyczne/ścisłe uzdolnienia (nie musi to być wielki talent, serio), to np. pół roku to zdecydowanie wystarczający czas na nauczenie się programowania na poziomie wystarczającym do dostania się na staż / pozycję juniorską. Jak ktoś miał podstawy na studiach to już w ogóle super
![]() Jakie zarobki są w IT w zależności od doświadczenia, wieku, firmy itp.? Tutaj dobry temat w tej materii: https://forum.4programmers.net/Karie...acie?start=590 Sam jestem w branży IT już bardzo długo i polecam, w Polsce (kraju nic nie wytwarzającym, bez przemysłu) to jedna z nielicznych sensownych opcji. |
|
|
|
#2063 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do księgowości - tak próbuję. Jednak jak dotąd udało mi się dostać jedno stanowisko, za które bym nie wyżyła, już nie mówiąc o tym, że w perspektywie około półtora roku nie byłoby jakiejkolwiek możliwości rozwoju i chodzi mi tutaj o wklepywanie jednego typu dokumentów do systemu - czyli nic się nie uczę plus nie zarabiam na siebie żeby się utrzymać plus słabe perspektywy. Cytat:
|
|
#2064 |
|
Zadomowienie
|
Ups nie było mnie 1 dzień a tu proszę 5 stron do nadrobienia mam
Byłam na spotkaniu z Panem z AIP i uważam że to jedna ściema fotomontaż, wiec zostaje dotacja z UP,druknelam wniosek i widzę że ciężka przeprawa mnie z tym czeka.....😂 Wysłane z mojego GT-N7105 przy użyciu Tapatalka
|
#2065 |
|
Konto usunięte
|
W State Street tyle dają.
---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- 6 zł kosztuje PKP z mojej rodzinnej miejscowości do Krakowa. Odległość 50 km. |
|
|
|
#2066 |
|
Konto usunięte
|
w korporacjach. najniższe stanowiska, ale z szansą na awans i wyższe zarobki. a w Krakowie korpo od groma i jeszcze trochę, jak Takion rozważa przeprowadzkę przy pensji 2tys to powinien tam próbować startować, zamiast szukać pracy w małych firemkach za najniższą krajową.
|
|
|
|
#2067 |
|
Zadomowienie
|
[1=9bfc43f248fa3dd370e3b64 5ec22fc32ebbe1d0f;6428722 1]w korporacjach. najniższe stanowiska, ale z szansą na awans i wyższe zarobki. a w Krakowie korpo od groma i jeszcze trochę, jak Takion rozważa przeprowadzkę przy pensji 2tys to powinien tam próbować startować, zamiast szukać pracy w małych firemkach za najniższą krajową.[/QUOTE]
Czasami czytam na wizażu, że w korpo z dobrym ang to na start 4000zł, a w innym wątku dziewczyny mówią, że przecenia się znaczenie korporacji i często zarabia się poniżej 2000, bez zbytniej możliwości awansu. Korporacja korporacji nie równa. |
|
|
|
#2068 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Poniżej 2000 to chyba jakaś pseudo firemka, dumnie zwana korporacją. Najcześciej chyba jednak zaczyna się od 2500. Ja w pierwszej korpie miałam 2800, angielski był wymagany. |
|
|
|
|
#2069 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ogolnie 4 tys to przesada, 2,5 3 tys standart. Orientuje sie dobrze w temacie bo 80% moich znajomych pracuje tam plus nie znam zadnej odoby która narzeka na warunki, atmosferę w pracy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2070 |
|
Raczkowanie
|
[1=c640cdfa886255292692728 c9c3f51a456c1754b_657ce90 228a24;64283291]W State Street tyle dają.
---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- 6 zł kosztuje PKP z mojej rodzinnej miejscowości do Krakowa. Odległość 50 km.[/QUOTE] Ceny biletów są różne, ode mnie bilet kosztuje około 17 złotych do Wawy w jedną stronę. edit: bez zniżek
![]() ♥ na wizażu od 2007 ♥ Edytowane przez E f f i Czas edycji: 2016-08-18 o 11:36 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:14.

Mam taką sugestię - pisałeś, że mieszkasz w okolicach Krakowa, ale że nie możesz aplikować do korpo krakowskich (mimo świetnego ku temu wykształcenia), ponieważ nie znasz wystarczająco angielskiego. Taki staż minie, 3 miesiące zatrudnienia po nim też minie i najprawdopodobniej znów zostaniesz na lodzie. Nie lepiej byłoby np. wyjechać na te 6 miesięcy do UK do jakiejkolwiek pracy, wrócić i mówić po angielsku tak, żeby bez wstydu aplikować do korpo w Krakowie? Miałbyś też odłożoną kasę, czego nie da się powiedzieć o stażu płatnym coś koło 150 GBP miesięcznie na rękę
Jeszcze raz mówię, nie zareaguj drażliwie, to luźna sugestia