Pracy szukamy, ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. XI - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-17, 15:28   #2041
kejtiCe
Zakorzenienie

Dot.: Pracy szukamy, ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. XI

Cytat:
Napisane przez Takion94 Pokaż wiadomość
Ona nie była na zastępstwo. Była tam na stażu. Początkowo pracowała w innym dziale, później ją po stażu normalnie przyjęli i prawie ta Pani odchodziła na urlop i koleżanka pracowała za nią. Po stażu dostała normalną umowę o pracę na czas określony.
I ten określony czas akurat mija czy nie?
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-17, 15:29   #2042
Takion94
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
I ten określony czas akurat mija czy nie?
Nie, ma umowę do 2017 roku.
Takion94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-17, 15:43   #2043
MsLizard
Zadomowienie

Cytat:

[/COLOR]Chciałem się jeszcze spytać jak to wygląda po stażach w budżetówce? Dziś w ofertach pracy pojawiła się oferta stażu w urzędzie gminy 6 miesięcy stażu + 3 miesiące zatrudnienia po nim. Czyli po tym 6 miesięcznym stażu trzeba brać udział w konkursie czy normalnie dostaje się umowę na okres próbny?
Moi znajomi nie brali udziału w konkursie, jeśli chcesz się starać o stałą pracę w urzędzie wtedy bierzesz w tym udział.
MsLizard jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-17, 15:48   #2044
samotny_t
BAN stały

Cytat:
Chciałem się jeszcze spytać jak to wygląda po stażach w budżetówce? Dziś w ofertach pracy pojawiła się oferta stażu w urzędzie gminy 6 miesięcy stażu + 3 miesiące zatrudnienia po nim. Czyli po tym 6 miesięcznym stażu trzeba brać udział w konkursie czy normalnie dostaje się umowę na okres próbny?
Nie potraktuj proszę tego co napiszę jako złośliwość, bo nie o to mi chodzi Mam taką sugestię - pisałeś, że mieszkasz w okolicach Krakowa, ale że nie możesz aplikować do korpo krakowskich (mimo świetnego ku temu wykształcenia), ponieważ nie znasz wystarczająco angielskiego. Taki staż minie, 3 miesiące zatrudnienia po nim też minie i najprawdopodobniej znów zostaniesz na lodzie. Nie lepiej byłoby np. wyjechać na te 6 miesięcy do UK do jakiejkolwiek pracy, wrócić i mówić po angielsku tak, żeby bez wstydu aplikować do korpo w Krakowie? Miałbyś też odłożoną kasę, czego nie da się powiedzieć o stażu płatnym coś koło 150 GBP miesięcznie na rękę Jeszcze raz mówię, nie zareaguj drażliwie, to luźna sugestia
samotny_t jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-17, 15:56   #2045
E f f i
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez samotny_t Pokaż wiadomość
Nie potraktuj proszę tego co napiszę jako złośliwość, bo nie o to mi chodzi Mam taką sugestię - pisałeś, że mieszkasz w okolicach Krakowa, ale że nie możesz aplikować do korpo krakowskich (mimo świetnego ku temu wykształcenia), ponieważ nie znasz wystarczająco angielskiego. Taki staż minie, 3 miesiące zatrudnienia po nim też minie i najprawdopodobniej znów zostaniesz na lodzie. Nie lepiej byłoby np. wyjechać na te 6 miesięcy do UK do jakiejkolwiek pracy, wrócić i mówić po angielsku tak, żeby bez wstydu aplikować do korpo w Krakowie? Miałbyś też odłożoną kasę, czego nie da się powiedzieć o stażu płatnym coś koło 150 GBP miesięcznie na rękę Jeszcze raz mówię, nie zareaguj drażliwie, to luźna sugestia
W jaki sposób można wyjechać do Anglii nie mając pieniędzy? Wszyscy moi znajomi jechali do kogoś, wielu już wróciło. Sama o tym myślę, ale wątpię że w ciągu pół roku w pracy pewnie na zmywaku itp będę mogła nauczyć się tego angielskiego.

♥ na wizażu od 2007 ♥
E f f i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-17, 16:10   #2046
Takion94
Zadomowienie

Cytat:
Wszystko pięknie tylko od października wybieram się na studia magisterskie. Nawet nie chodzi o język i odległość, bo to jest najmniejszy problem. Koleżanka pracuje w międzynarodowym korpo i z językiem nie ma prawie w ogóle styczności raz na miesiąc wyśle jakiegoś mejla po angielsku. Chodzi tutaj o finanse. Semestr na studiach magisterskich jest wart 2500 złotych. Żebym mógł pracować w takim Krakowie musiałbym minimum zarabiać ze 2000 netto, bo za niższą kwotę to byłoby bez sensu o najniższej krajowej już nie wspominając. Co do stażu to się zgadzam ja również ich nie toleruje i również uważam, że to strata czasu, ale nie chcę już siedzieć w domu i uważam, że lepiej pójść na taki staż zarobić "pieniądze" niż siedzieć w domu i patrzeć w sufit. Co do UK myślałem o tym nauczyłbym się języka i mógłby spokojnie aplikować do korpo, ale jechać w ciemno też nie jest dobrym pomysłem.
Stary 2016-08-17, 16:19   #2047
MsLizard
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez E f f i Pokaż wiadomość
W jaki sposób można wyjechać do Anglii nie mając pieniędzy? Wszyscy moi znajomi jechali do kogoś, wielu już wróciło. Sama o tym myślę, ale wątpię że w ciągu pół roku w pracy pewnie na zmywaku itp będę mogła nauczyć się tego angielskiego.
Myślę, że wiele zależy od predyspozycji, niektórzy po roku za granicą zaczynają świetnie mówić, inni siedzą tam latami i ledwo potrafią zdanie sklecić. Ja przez ostatni rok mieszkałam z dziewczyną z Francji i choć codziennie musiałam posługiwać się angielskim to nie czuję, żeby mój ang się znacząco poprawił, mimo, że wcześniej nigdy nie miałam takiej styczności z obcokrajowcami (poza krótki podróżami). Niestety jak ktoś nie ma talentu, to nauka języka to bardzo ciężka praca. Mimo wszystko dobrego korepetytora ciężko zastąpić czymś innym.

Przypomniało mi się, że dzisiaj doradca powiedział, że poszukują do pracy w fundacji ludzi, oczywiście z doświadczeniem, ale nie ma chętnych. Wniosek z tego taki, że mamy dużo ludzi chętnych do pracy, ale nieposiadających odpowiednich kwalifikacji. Z drugiej strony praca jest pewnie niezbyt dobrze płatna, więc ktoś kto ma doświadczenie ma większe ambicje jeśli chodzi o wynagrodzenie.

Edytowane przez MsLizard
Czas edycji: 2016-08-17 o 16:39
Stary 2016-08-17, 17:35   #2048
9bfc43f248fa3dd370e3b645ec22fc32ebbe1d0f
Konto usunięte

Cytat:
Wszystko pięknie tylko od października wybieram się na studia magisterskie. Nawet nie chodzi o język i odległość, bo to jest najmniejszy problem. Koleżanka pracuje w międzynarodowym korpo i z językiem nie ma prawie w ogóle styczności raz na miesiąc wyśle jakiegoś mejla po angielsku. Chodzi tutaj o finanse. Semestr na studiach magisterskich jest wart 2500 złotych. Żebym mógł pracować w takim Krakowie musiałbym minimum zarabiać ze 2000 netto, bo za niższą kwotę to byłoby bez sensu o najniższej krajowej już nie wspominając. Co do stażu to się zgadzam ja również ich nie toleruje i również uważam, że to strata czasu, ale nie chcę już siedzieć w domu i uważam, że lepiej pójść na taki staż zarobić "pieniądze" niż siedzieć w domu i patrzeć w sufit. Co do UK myślałem o tym nauczyłbym się języka i mógłby spokojnie aplikować do korpo, ale jechać w ciemno też nie jest dobrym pomysłem.
no to przecież tyle dostaniesz w korpo. i to co najmniej, a obstawiam, ze wystartujesz z 2,5tys
9bfc43f248fa3dd370e3b645ec22fc32ebbe1d0f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-17, 18:24   #2049
201703061429
Konto usunięte

Cytat:
No to o co Ci chodzi? Wolisz nie pracować, lub pracować na jakieś marnym stazu za 800zl, gdzie po jego zakonczeniu znów bedziesz bezrobotnym. Sam piszesz ze mieszkasz w okolicach krakowa, skoro odległość nie jest problemem to czemu nie składasz cv do krk? Widze ze ciągle narzekasz, podczas gdy w krakowie nie brakuje pracy. Nawet nie w korpo, mnóstwo instytucju finansowanych, ubezpieczeniowych gdzie na start dostajesz kolo 2 tys. Troche twoje zachowanie nie jest dla mnie logiczne.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
201703061429 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-17, 19:49   #2050
Timon i Pumba
hakuna matata

Treść usunięta
Timon i Pumba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-17, 19:55   #2051
Tolvaj
Rozeznanie

Takion, myślisz, że z mgr będzie Ci łatwiej?

beatrx, gdzie dają 2,5 netto za sam angielski i to średni?

Ja już o językach lepiej się nie wypowiadam, bo znowu na mnie naskoczą, że niektórzy nie mieli możliwości itp. itd.

Ale to prawda, outsourcing przygarnie każdego, jedyne wymaganie to angielski min. B2. Inna sprawa, że praca kijowa, no ale ch*wo ale stabilnie
Tolvaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-17, 20:02   #2052
_Bumblebee_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tolvaj Pokaż wiadomość
Szczerze mówiąc, to też nie za bardzo rozumiem po co komu w takiej sytuacji magister. Szkoda czasu.

_Bumblebee_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-17, 20:05   #2053
Timon i Pumba
hakuna matata

Treść usunięta
Timon i Pumba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-17, 20:08   #2054
201703061429
Konto usunięte

Cytat:

Ja już o językach lepiej się nie wypowiadam, bo znowu na mnie naskoczą, że niektórzy nie mieli możliwości itp. itd.
Moj ang tez jest kiepski tzn srednio komunikatywny. Dlatego teraz szukam pracy w finansach, gdzie juz pracowałam i posiadam jakieś tam doświadczenie. Daje sobie rok na to aby go podszkolic i aplikuje do korpo. Ale tez dzialam w tym kierunku zapisuje się na korki, nie chce tylko narzekać i nic nie robic aby tego nie zmienic... A gdzie takie zarobki? W kazdym korpo pierwszy lepszy przyklad hsbc, state street itd.

Stary 2016-08-17, 20:16   #2055
MsLizard
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Timon i Pumba Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Ja mówię ogólnie o idei stażu.

Dajcie już spokój chłopakowi (Takion94), jeszcze nie ma tej pracy w korporacji, więc to wszystko to tylko gdybanie. I nie wiem czemu niby nie miałby robić mgr, skoro i tak studiuje zaocznie. Z resztą to jego sprawa.
Stary 2016-08-17, 20:21   #2056
sovianka
Rozeznanie

Jutro idę na dwie godziny "próbne", niby wszystko pięknie, ładnie...ale kiedy zapytałam się jak zapatrują się na to, że studiuję zaocznie i zjazdy są też w piątki nie robili większego problemu, pod koniec jednak rozmowy do pracodawcy doszło co to by dla niego znaczyło, nie będę studiowała w miejscu gdzie mieszkam, mam dwie godziny dojazdu, plus dojechać z dworca do szkoły, to jakieś 1,5 h, więc najpóźniej pracę w piątki musiałabym kończyć o 11.45. Byłyśmy już umówione na ten dzień próbny, więc tego nie odwołała, ale coś czuję, że nie pójdzie na to, żebym tak wcześnie kończyła pracę w piątki
sovianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-17, 20:26   #2057
201703061429
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez MsLizard Pokaż wiadomość
Ja mówię ogólnie o idei stażu.

Dajcie już spokój chłopakowi (Takion94), jeszcze nie ma tej pracy w korporacji, więc to wszystko to tylko gdybanie. I nie wiem czemu niby nie miałby robić mgr, skoro i tak studiuje zaocznie. Z resztą to jego sprawa.
Ten watek nie podlega tylko na narzekaniu, mysle ze jego idea jest także wzajemnie motywowanie sie. Nikt go siła do pracy w korpo nie zmusi, chodziło o to aby pokazać ze ma naprawdę dużo możliwości pracy i wcale jego najlepszą opcją nie musi byc staż za 800zl.

Stary 2016-08-17, 20:32   #2058
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez E f f i Pokaż wiadomość
Ja zaczynam tracić wiarę w siebie, naprawdę. Byłam na kilku rozmowach, mam wrażenie, że niektóre są przeprowadzane tylko po to żeby je przeprowadzić, a realnie nie szukają żadnego pracownika. Szukam pracy w Warszawie, mieszkam pod, dojazdy na rozmowy sporo kosztują, a niewiele z tego wychodzi. Chciałabym pracować w kontrolingu, analizach lub księgowości i takich ofert też szukam, nie wiem może się nie nadaję po prostu, ewentualnie mam za słaby angielski. Nie wiem, może chodzi o zbyt duże oczekiwania finansowe? Może za słabo szukam? Nie mam pojęcia, ale lekko się już załamuje.
Jaki masz poziom angielskiego? Szukałaś pracy w korpo w księgowości z angielskim? W Warszawie jest tego mnóstwo.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-17, 20:36   #2059
MsLizard
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kori12 Pokaż wiadomość
Ten watek nie podlega tylko na narzekaniu, mysle ze jego idea jest także wzajemnie motywowanie sie. Nikt go siła do pracy w korpo nie zmusi, chodziło o to aby pokazać ze ma naprawdę dużo możliwości pracy i wcale jego najlepszą opcją nie musi byc staż za 800zl.

Owszem, ale dobre rady były 1-2 strony temu, teraz to są dobre rady+wbijanie szpilki. Im bardziej naciskasz, tym bardziej ktoś się wycofuje, ot psychologia.
Stary 2016-08-17, 20:39   #2060
Takion94
Zadomowienie

Cytat:
No to o co Ci chodzi? Wolisz nie pracować, lub pracować na jakieś marnym stazu za 800zl, gdzie po jego zakonczeniu znów bedziesz bezrobotnym. Sam piszesz ze mieszkasz w okolicach krakowa, skoro odległość nie jest problemem to czemu nie składasz cv do krk? Widze ze ciągle narzekasz, podczas gdy w krakowie nie brakuje pracy. Nawet nie w korpo, mnóstwo instytucju finansowanych, ubezpieczeniowych gdzie na start dostajesz kolo 2 tys. Troche twoje zachowanie nie jest dla mnie logiczne.

Pisałem przecież, że przez sytuację finansową nie mogę. Za studia muszę płaci 2500 złotych(jeden semestr) + dojazdy w obie strony minimum 20 zł+ jednym autobusem(przez miesiąc trochę się uzbiera) Za najniższą krajową(a pewnie tylko dostałbym na start) z 1400 netto zostało by mi może ze 700 złotych a przydałoby się trochę dorzucić do rachunków + zbierać na szkołę. Także tak to u mnie wygląda

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Cytat:

Ale to prawda, outsourcing przygarnie każdego, jedyne wymaganie to angielski min. B2. Inna sprawa, że praca kijowa, no ale ch*wo ale stabilnie
Wiem, że nie będzie mi łatwiej, ale chciałbym pójść na studia magisterskie po prostu.
Stary 2016-08-17, 20:47   #2061
201703061429
Konto usunięte

Cytat:
Owszem, ale dobre rady były 1-2 strony temu, teraz to są dobre rady+wbijanie szpilki. Im bardziej naciskasz, tym bardziej ktoś się wycofuje, ot psychologia.
A czy ty przypakiem nie jesteś nadwrazliwa? Podawanie nazw firm, propozycja aby szukac w wiekszym mieście nazywasz wbijaniem szpili, no chyba nie. Akurat to są dobre rady a nie złośliwe.

Takion prosze napisz mi w jakich okolicach mieszasz? Ciezko mi uwierzyć ze 10 zl kosztuje bilet z okolic Krakowa... Nie macie miesiecznych, znizek studenckich? Juz Ci dziewczyny pisaly ze wcale nie musisz pracowac za najnizsza krajową, jesli poszukasz odpowiednio jest duzo firm z wyzszymi stawkami. Tylko moim zdaniem brak Ci wiary w siebie i może odwagi? Próbując nic nie tracisz.

Edytowane przez 201703061429
Czas edycji: 2016-08-17 o 20:48
Stary 2016-08-17, 21:14   #2062
samotny_t
BAN stały

Jeszcze jedna sugestia dla wszystkich z tego wątku. Niektórzy są tutaj po parę miesięcy albo dłużej. Jeżeli tylko macie jakiekolwiek matematyczne/ścisłe uzdolnienia (nie musi to być wielki talent, serio), to np. pół roku to zdecydowanie wystarczający czas na nauczenie się programowania na poziomie wystarczającym do dostania się na staż / pozycję juniorską. Jak ktoś miał podstawy na studiach to już w ogóle super

Jakie zarobki są w IT w zależności od doświadczenia, wieku, firmy itp.? Tutaj dobry temat w tej materii:
https://forum.4programmers.net/Karie...acie?start=590

Sam jestem w branży IT już bardzo długo i polecam, w Polsce (kraju nic nie wytwarzającym, bez przemysłu) to jedna z nielicznych sensownych opcji.
samotny_t jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-17, 21:45   #2063
E f f i
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Jaki masz poziom angielskiego? Szukałaś pracy w korpo w księgowości z angielskim? W Warszawie jest tego mnóstwo.
Myślę, że coś koło A2/B1. Ciężko mi ocenić, bo nawet nie mam kogoś kto by ze mną pogadał. Ogólnie uczę się wciąż, ale za bardzo nie wiem w którą stronę iść, a i tak mam wrażenie, że nauka pozwala mi na coraz lepsze słuchanie i rozumienie, ale nie mówienie.
Co do księgowości - tak próbuję. Jednak jak dotąd udało mi się dostać jedno stanowisko, za które bym nie wyżyła, już nie mówiąc o tym, że w perspektywie około półtora roku nie byłoby jakiejkolwiek możliwości rozwoju i chodzi mi tutaj o wklepywanie jednego typu dokumentów do systemu - czyli nic się nie uczę plus nie zarabiam na siebie żeby się utrzymać plus słabe perspektywy.
Cytat:
Jeszcze jedna sugestia dla wszystkich z tego wątku. Niektórzy są tutaj po parę miesięcy albo dłużej. Jeżeli tylko macie jakiekolwiek matematyczne/ścisłe uzdolnienia (nie musi to być wielki talent, serio), to np. pół roku to zdecydowanie wystarczający czas na nauczenie się programowania na poziomie wystarczającym do dostania się na staż / pozycję juniorską. Jak ktoś miał podstawy na studiach to już w ogóle super

Jakie zarobki są w IT w zależności od doświadczenia, wieku, firmy itp.? Tutaj dobry temat w tej materii:
https://forum.4programmers.net/Karie...acie?start=590

Sam jestem w branży IT już bardzo długo i polecam, w Polsce (kraju nic nie wytwarzającym, bez przemysłu) to jedna z nielicznych sensownych opcji.
Próbowałam, po dwóch miesiącach stanęłam w miejscu i nie wiedziałam w którą stronę pójść. Uczyłam się Javy. Jednak u mnie pewnie przeszkodą mógł być słaby angielski. Teraz miałam kilka rozmów i odstawiłam programowanie na rzecz powtórek z ang, jednak wrócę do tego, chociaż sama nie wiem czy jednak front-end mnie bardziej nie interesuje.

♥ na wizażu od 2007 ♥
Stary 2016-08-17, 21:46   #2064
Lilly22
Zadomowienie

Ups nie było mnie 1 dzień a tu proszę 5 stron do nadrobienia mam
Byłam na spotkaniu z Panem z AIP i uważam że to jedna ściema fotomontaż, wiec zostaje dotacja z UP,druknelam wniosek i widzę że ciężka przeprawa mnie z tym czeka.....😂

Wysłane z mojego GT-N7105 przy użyciu Tapatalka
"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej ci jej zostanie"
Lilly22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-18, 09:24   #2065
c640cdfa886255292692728c9c3f51a456c1754b_657ce90228a24
Konto usunięte

Cytat:

W State Street tyle dają.

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Cytat:
Ciezko mi uwierzyć ze 10 zl kosztuje bilet z okolic Krakowa...
6 zł kosztuje PKP z mojej rodzinnej miejscowości do Krakowa. Odległość 50 km.
c640cdfa886255292692728c9c3f51a456c1754b_657ce90228a24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-18, 10:29   #2066
9bfc43f248fa3dd370e3b645ec22fc32ebbe1d0f
Konto usunięte

Cytat:
w korporacjach. najniższe stanowiska, ale z szansą na awans i wyższe zarobki. a w Krakowie korpo od groma i jeszcze trochę, jak Takion rozważa przeprowadzkę przy pensji 2tys to powinien tam próbować startować, zamiast szukać pracy w małych firemkach za najniższą krajową.
9bfc43f248fa3dd370e3b645ec22fc32ebbe1d0f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-18, 10:50   #2067
MsLizard
Zadomowienie

[1=9bfc43f248fa3dd370e3b64 5ec22fc32ebbe1d0f;6428722 1]w korporacjach. najniższe stanowiska, ale z szansą na awans i wyższe zarobki. a w Krakowie korpo od groma i jeszcze trochę, jak Takion rozważa przeprowadzkę przy pensji 2tys to powinien tam próbować startować, zamiast szukać pracy w małych firemkach za najniższą krajową.[/QUOTE]

Czasami czytam na wizażu, że w korpo z dobrym ang to na start 4000zł, a w innym wątku dziewczyny mówią, że przecenia się znaczenie korporacji i często zarabia się poniżej 2000, bez zbytniej możliwości awansu. Korporacja korporacji nie równa.
Stary 2016-08-18, 10:53   #2068
20160901857
Konto usunięte

Cytat:
Czasami czytam na wizażu, że w korpo z dobrym ang to na start 4000zł, a w innym wątku dziewczyny mówią, że przecenia się znaczenie korporacji i często zarabia się poniżej 2000, bez zbytniej możliwości awansu. Korporacja korporacji nie równa.

Poniżej 2000 to chyba jakaś pseudo firemka, dumnie zwana korporacją. Najcześciej chyba jednak zaczyna się od 2500. Ja w pierwszej korpie miałam 2800, angielski był wymagany.
20160901857 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-18, 11:04   #2069
201703061429
Konto usunięte

Cytat:
Bo są takie gdzie zarabiasz nawet 7,8 tys moj kuzyn chyba za 5 razem tam sie dostał ale sie nie podał i próbował.

Ogolnie 4 tys to przesada, 2,5 3 tys standart. Orientuje sie dobrze w temacie bo 80% moich znajomych pracuje tam plus nie znam zadnej odoby która narzeka na warunki, atmosferę w pracy.

Stary 2016-08-18, 11:05   #2070
E f f i
Raczkowanie

[1=c640cdfa886255292692728 c9c3f51a456c1754b_657ce90 228a24;64283291]W State Street tyle dają.

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

6 zł kosztuje PKP z mojej rodzinnej miejscowości do Krakowa. Odległość 50 km.[/QUOTE]
Ceny biletów są różne, ode mnie bilet kosztuje około 17 złotych do Wawy w jedną stronę.
edit: bez zniżek

♥ na wizażu od 2007 ♥

Edytowane przez E f f i
Czas edycji: 2016-08-18 o 11:36
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości