|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4111 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016
Cytat:
![]()
![]() |
#4112 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Wczoraj położna mi mówiła ze niektórzy lekarze przeginają , ze pojawiło sie cos co jest nazywane anoreksja ciążowa bo lekarze dusza pacjentki ze nie moga tyć i potem te biedne kobiety ledwo jedzą zeby sprostac wymaganiom. Oczywiście odbija sie to na dzieciach. Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Podejmowałam próby liczenia ale z racji tego ze śpiochy w tym samym rozmiarze z rożnych firm różnią się czasem dość mocno wielkością to jakos nie moge ogarnąć tej inwentury ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4113 |
Zadomowienie
|
A ja co do.ubranek to cały czas wchodzę w konflikt z mama bo ona nie wiem uwaza ze.to co kupuje na 56 i 62 jest takie małe i ze powinnam od razu na 68 bo nie wiem jakie sie dziecko urodzi..no ale bez przesady to działa w dwie strony moze urodzid sie :zarowno 50cm jak i 60. I jak tylkp temat ubranek to spina od.razu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4114 |
Zadomowienie
|
Co To ewelinus, myślę, że 68 będzie dużo za duże
![]() Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4115 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny.
To ja jestem rekordzistka? +6kg. Jakos sie nie przejmuje. Wiem, ze zgubie. Od poltora tygodnia przytyłam niecale 0.5kg wiec zle nie jest. Apetyt mam ostatnio niesamowity. Choc zjem lyzke jogurtu z platkami owsianymi i otzechami i jestem najedzona a za 3o minut burczy mi w brzuchu. Lili ostatnio fika w brzuszku jak szalona. Duzo spie i duzo czytam gazet dla mam. Ostatnio mi kicia przychorowala wiec cala uwage poswiecamy jej. Dzis nam wizyte u weterybarza. Wstepnie twierdzą, ze to pchy zrobily z niej takiego niejadka, bo ostatnio malo je i zlapala pchelki, ktorych niczym nie mozemy z niej wytepic. Dzis ma dostac tabletkę z jakas extra dawka i mam nadzieje, ze jej apetyt wroci bo chodzi strasznie markotna. Nie wiem co jest z tymi pchelkami... zawsze problem pojawia sie w sierpniu. Ja ostatnio malo kupuje dla Lili. Chwilowo nadplacamy wszystkie raty i kredyty zeby ostatecznie zostal tylko ktedyt na dom gdy przejde na maciezynski. |
![]() ![]() |
![]() |
#4116 |
Zadomowienie
|
Lucky ja tez mam + 6 kg
|
![]() ![]() |
![]() |
#4117 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4118 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja to mam akurat tą aptekę u siebie w mieście więc zakupy zrobię stacjonarnie u nich ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Lidia śliczne imię ![]() ![]() ![]() Ja też już matka zaprawiona w boju i u nas w szpitalu nie dają nic, zupełnie nic a np w szpitalu 30km dalej nie trzeba mieć nawet ubranek dla dzidziusia bo wszystko szpital daje (no choć akurat ubranka wolałabym i tak mieć swoje).
![]() ![]() |
![]() |
#4119 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() imię Kubuś śliczne ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() 605g to też już ładna waga ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
witam się tak w ogóle z wami w 25tygodniu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4120 |
Zakorzenienie
|
Ja przytylam lacznie 6 kg, z czego w ostatnim miesiacu 4
![]() Nie wiem jak to sie stalo, ja po sobie nie widze tych kilogramow ale wiem ze dostane dzisiaj opierdziel od lekarza |
![]() ![]() |
![]() |
#4121 |
Zakorzenienie
|
W weekend byliśmy na mini wczasach u rodzinki tż i podróż w jedną stronę trwała 5,5 godziny. Michalince chyba się nie podobało takie dłuuuugie siedzenie bo skubana tak się kręciła, że z ułożenia pośladkowego przefiknęła główką w dół
![]() ![]() ![]() tak w ogóle nie pisałam wam ostatnio o czym jeszcze rozmawiałam z moim ginem a miałam was zapytać czy któraś ma podobną sytuację... Otóż ja mam grupę krwi A Rh- a mój tż ma 0 Rh+ czyli jest niezgodność przy której może dojść do konfliktu serologicznego. Podobno przy pierwszej ciąży ryzyko konfliktu jest znikome ale kolejne ciąże zwiększają je. Do tej pory kobiety z minusową grupą krwi dostawały po porodzie zastrzyk z immunoglobuliny i tyle ale podobno teraz można się "zaszczepić" w trakcie ciąży tylko koszt takiego zastrzyku to 350zł (dużo i nie dużo w sumie). Oczywiście jak teraz jest taka możliwość to lekarz musiał mnie nastraszyć, że to bardzo niebezpieczne jeśli dojdzie do konfliktu itd bo w najgorszych przypadkach potrzebna jest transfuzja krwi u dziecka jeszcze w łonie matki no i wcześniejsze rozwiązanie ciąży. We wcześniejszych ciążach o tym nie mówił i jakoś głowa spokojniejsza a teraz sama nie wiem co o tym myśleć:/ moje chłopaki odziedziczyli po tacie właśnie ten Rh+ czyli ryzyko konfliktu było bardzo wysokie ale nikt z tego szumu nie robił. Doszedł mi kolejny stres bo mam czekać najpierw na wyniki z krwi (które mam zrobić za tydzień) i ilość przeciwciał. Położna dodatkowo nastraszyła mnie, że po krwawieniu które miałam w 12 tygodniu powinni mi ten zastrzyk dać w szpitalu (za darmo) bo było ryzyko przemieszania się krwi mojej z dziecka... Tak myślę, że pewnie się zdecyduję na ten płatny zastrzyk ale chciałabym wiedzieć, czy któraś z was jest w podobnej sytuacji (pytanie pewnie do mam rodzących po raz kolejny ze względu właśnie, że przy pierwszej ciąży ryzyka praktycznie nie ma) a lekarz o tym nic nie mówił a może mówił i coś doradzał????
![]() |
#4122 |
Zadomowienie
|
Mała darunia ja w 25tc mam 4,5 na plusie i lekarz mi mówił ze dobrze, ze widać ze się nie obzeram ( hahaha taaaaa
![]() Byłam dziś na szmatkach i upolowalam kilka rzeczy dla malej po 1zl 😁 1471514389563.jpg1471514396228.jpg1471514402368.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4123 | |
Zadomowienie
|
Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016
No wg wagi położnej to prawie 7 kg ( tam pokazało prawie 68 kg!!), ale ja sie kieruje moja wagą. Chyba wszystko siedzi na brzuchu
![]() Cytat:
Dla mnie Kuba to imię dziedziczne ![]() ![]() Ja tez mam dzis wizytę , ciekawe czy cos mi powie na temat wagi Edytowane przez mademoiselle_m Czas edycji: 2016-08-18 o 11:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4124 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4125 | |
Zadomowienie
|
Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016
Cytat:
![]() ![]() Kaziowa super ciuszki , zdjęcia widze dopiero w cytacie u Motylka ![]() My wczoraj weszliśmy dosłownie na minutę do lumpka i wpadła mi w rece kurteczka ![]() ![]() ImageUploadedByWizaz Forum1471516373.133320.jpg Edytowane przez mademoiselle_m Czas edycji: 2016-08-18 o 11:33 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4126 |
Rozeznanie
|
Motylek85 ja znam przypadek dziewczyny u ktorej doszlo do konfliktu i noworodek w 38 tc urodzil sie martwy. W polowoe ciaxy soprawdzala i nie miala przeciwcial, ale pozniej chyba juz nie. Na twoim miejscu bym na pewno wzielabten zastrzyk. W ogole za niepodanie ci zastrzyku w 12 tc po krwawieniu moglabys isc do sądu.
A co do przytycia nie wiem jaki poziom musi miec ginekolog, ktory mowi alre sie spaslas. Dziwne, ze mowi na ty i taki chamski tekst. ja przytylam tez plus 6 kg. Moja ciocia kontrolowala wage w ciazy bardzo i chwalila sie ze przytyla tylko 8 kg. Dziecko urodzilo sie z padaczką(spowodowana naczyniakami w mozgu). Do tej pory kuzynka sie leczy. Edytowane przez aska8999 Czas edycji: 2016-08-18 o 11:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#4127 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Wskoczyłam tu na chwilę, aby dać o sobie znać ![]() W ogóle nie mam ostatnio czasu na Internet ![]() Obecnie jesteśmy na urlopie w Polsce, odpoczywamy i mamy się dobrze ![]() Maleństwo jest w 100% Synkiem i po USG w 20 tygodniu prawidłowo się rozwija ![]() Dobrze, że 29 sierpnia moja lekarka powtórzy to badanie ![]() W zasadzie to nie przytyłam, brzuszek powoli rośnie, a Maluszek od jakichś 2 tygodni codziennie daje o sobie znać wyraźnymi kopniakami ![]() Zostajemy przy imieniu Filip i bardzo bym prosiła o dopisanie go na pierwszej stronie ![]() W Polsce posiedzimy jeszcze tydzień, później mam miesiąc przerwy w kursie, więc na pewno będę częściej ![]() Trzymajcie się Mamusie! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4128 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- [/U] Cytat:
![]() ![]() fajna kurteczka ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4129 |
Zakorzenienie
|
Pisze tylko szybkie info ze w Smyku mega wyprzedaz ubranek swiatecznych
![]() Kupilam komplet polspiochyvi body plus sliniaczek za 17 zl z reniferkiem i 3pak skarpetek za 7 zl ![]()
#4130 |
Zadomowienie
|
A ja dziewczyny teraz sobie leżę bo pobolewa mnie brzuszek kuje mnie trochę krocze i nie czuje dzis Igora
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4131 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Daje mi to jakiś obraz sytuacji. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- W Rossmanie za to są te rożki czy jak wy tam je zwiecie I ręczniki Oglądnełam, zrobiłam fotki Potem wrzucę to ocenicie fachowym okiem czy dobre to i czy potrzebne Bo ja to wiecie jak ze mną jest 🤔 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4132 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poszłam na to durne badanie o 7.45 podjechałam z mężem bo tak do pracy idzie i mimo, że laboratorium prywatne to było tyle ludzi, że dopiero o 9.25 udało mi się dostać do środka. I do 11.25 czekanie, co za masakra!! Wygłodniała stamtąd wyszłam i zmęczona jak po maratonie. Na szczęście nie zwymiotowałam, ale smak był ohydny, nawet chyba gorszy niż z pierwszym razem ![]() ![]() Poza tym witam się w 26tc ![]() jutro wizyta, więc zobaczę moje słoneczko ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4133 |
Zadomowienie
|
U mnie nie wolno cytryny
Zadzwoniłam rano Mam kupić glukoze i pojemnik 300 ml Pani w aptece powiedziała że takich duzych nie mają Kupiłam największy 100 ten sam co na siuski Ten pojemnik to na co potrzebny jest? Może jak mam 100 ml to jeden to za mało? 🤔 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4134 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4135 |
Zadomowienie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;64297946]Pewnie chodziło im o kubek żeby to wypić
![]() No to tak od razu trzeba bylo😂 Bo ja już bym tam pojechała z tym od siuskow 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Jak dobrze ze Was mam Inaczej kiepsko by ze mną było 😥 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4136 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja chyba jutro pojade na tą glukozę, żeby tez mieć z glowy, jak juz przetarlyscie szlaki 😁 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#4137 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Siedze i was podczytuje. Wyszlam z pracy. Czuje sie jakas zmeczona wiec wzielam wolne do poniedziałku. Moze wloncu wystawie moja zanurzona maszyne do szycia... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4138 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4139 |
Zadomowienie
|
Muszę tez zadzwonic do mojej przychodni i zapytac czy oprocz glukozy musze jeszcze cos wziac bo znajac zycie to i kubek tez bd trzeba miec swoj
![]() W koncu Igor sie uaktywnil ![]() ![]() Tylko mam pytanie, powiedzcie czy wy tez czujecie ruchy tak nisko bardzo? Brzuch mi faluje bardzo nisko pod pepkiem..to normalne? Te ruchy nie powinny byc wyzej jakos? |
![]() ![]() |
![]() |
#4140 |
Rozeznanie
|
Kurcze, ja jeszcze nie mam skierowania na ten test, ale widzę, że to jest najbardziej "gorące" badanie
![]() Ja ostatnio kupiłam sporo ciuszków dla małej, porobię zdjęcia w końcu to wstawię ![]() ![]() ![]() I zakupiłam super literki nad łóżeczko ![]() ![]()
"Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć." Coco Chanel Edytowane przez Velvet Wave Czas edycji: 2016-08-18 o 15:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:54.