Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016 - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-18, 23:03   #4171
monika0185
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016

To ja na razie chyba z 1 kg przytyłam od wagi startowej. Zobaczę 02.09 ile przyszło mi w m-c. Ale ja się nie głodzę, jem jak tylko mam ochotę

---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ----------

Co do terminu porodu z Om to ja się nie mogę sugerować, owulke miałam o jakieś 2 tyg później i dlatego muszę tego pilnować.

---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ----------

Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
Znalazłam w mieście malutki sklepik niemowlęcy i się ogromnie zdziwiłam jego asortymentem. Niby mała klitka a ma o wiele więcej produktów niż niejeden większy
Ciuszki w dobrej cenie, znakomitej jakości.
Akcesoria, wanienki, laktatory, kocyki, rożki, beciki...
Łóżeczka, komody z przewijakiem i wózki.

I właśnie w tym sklepiku znalazłam mojego faworyta!
http://www.camarelo.pl/w12.html

Oraz kupiłam cudny komplecik

Nie muszę już jechać daleko za wózkiem a kołyskę kupię przez internet
Śliczny wózek! Mam dwa upatrzone sklepy gdzie jest sporo Polskich ubranek np. Ewa Klucze W jednym sklepie jest sporo wózków i fotelików. Jutro jedziemy na zakupy 😊

---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ----------

Właśnie sama się zastanawiam z czego kupić materac???

Co do karuzel nad łóżeczkiem - gdzieś wyczytałam, że są zbędne na początku. Ja nie kupuję póki co
A jeżeli chodzi o pozytywki to tego nie znoszę... kojarzy mi się z horrorami

Szumisie albo coś co wytwarza tzw biały szum bardzo uspokaja nawet nas dorosłych my lubimy spać przy wiatraku bo daje taki przyjemny szum jak właśnie w wodach płodowych.

---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:55 ----------

Cytat:
Napisane przez malaDarunia Pokaż wiadomość
Dziewczyny jestem w szoku.
Przypomniało mi się ze mam kupony do tesco na ciuszki. Wyruszyłam wiec na łowy i tak oto kupiłam :
-2 pajace za 29zl z 59zl przecenione
- komplet bluzeczka plus ogrodniczki (w rozmiarze juz na lato) za 23zl z 59zl
- buty slipone dla siebie za 16zł z 55zł
- bezrekawnik dla chrzesniaczki za 49zl
- spodnie dresowe dla chrzesniaczki za 37zl
Oprócz tego miałam kupony znizkowe na uwaga 55zl. Wykorzystałam wszystkie.

Po normalnych cenach zaplacila bym za ciuchy 259 zł a tak naprawdę zaplacilam 100.

Jestem z siebie dumna !!! :-D

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Niezła okazja! Super

---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:57 ----------

Czy odczuwacie jak maluszki mają czkawkę? Bo ja nie mam zielonego pojęcia kiedy Jagoda sobie czka
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-18, 23:04   #4172
folinka
Zadomowienie

O ratunku, ale pojadłam! Ale było pyszne Byliśmy w słowackiej restauracji pierwszy raz, poleconej przez znajomych. Super tak wyjść i zjeść takie coś pyszne polsko-słowacko-domowe.

Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
I właśnie w tym sklepiku znalazłam mojego faworyta!
http://www.camarelo.pl/w12.html
Super Gratki!
Znamy, znamy Toż to już z Lucky (jak już wspomniała) się nad nim właśnie rozwodziłyśmy Naprawdę wyróżnia się funkcjonalnością wśród tych wszystkich częstochowskich. Już tak na 100% jesteś zdecydowana na niego? Będę ciekawa jak będzie Ci się sprawował, bo też miałam na niego ochotę

Cytat:
Napisane przez ewelinuus Pokaż wiadomość
Ile twoj Maks mial jak się urodził skoro mowisz ze taki duzy? )
4040g i 59 cm
Ale chodziło mi o to, że on też rósł zawsze proporcjonalnie, zawsze był i jest duży jak na dany wiek, zwykle powyżej 90, a nieraz i 97 centyla. Teraz np. ma 10 lat, a nosi ubrania na 12

Cytat:
W ogóle to jeszcze mi powiedział ze jak tak dalej pójdzie to młoda bedzie miała przy urodzeniu do 3kg

Jak dla mnie bomba. Tylko tak się zastanawiam. Ponoc się rozpasłam a dziecko takie małe wyhoduje??
Wydaje mi się ze po prostu był zmęczony po 12 godz pracy i się dowalil bez sensu. On przyjmowac zaczyna o 11 a ja byłam u niego 22.10 wiec wiecie. Też bym była wkurzona.

Zdecydowanie! Też nie wiem o co chodzi Bez sensu gadał.
Zwłaszcza, że o ile mi wiadomo na wagę dziecka nie przekłada się ani to ile kobieta przytyła, ani czy jej brzuch jest duży czy mały w porównaniu do innych.

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
Folinka mi sie tez podoba imie Lidia, ja to ostatnio was podczytuje ale jakos malo sie udzielam.
Dziękuję
Nie szkodzi Czytaj sobie i wypoczywaj

Cytat:
Napisane przez kamisha Pokaż wiadomość
folinka - ja znam tylko jedna Lidie z dawnej pracy starsza babke ale fajna byla bardzo ladne imie
Dzięki

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Wcale nie jest tak, że duże dzieci rodzi się po terminie, a małe przed, prawda?
Ratunku!!! Coraz gorzej z moim używaniem mózgu
Przecież odwrotnie miało być Że duże przed terminem, a małe po (bo niby potrzebowałyby dłużej rosnąć).

Cytat:
Napisane przez kociulek Pokaż wiadomość
Nawet literówek nie sprawdziłam, ale lecę dalej.

A chciałam napisać, Darunia, nasi lekarze to chyba jedną szkołę kończyli, bo mój też ciągle na mnie krzyczy za wagę. Ja na pierwszej wizycie miałam 57,5. Później spadło mi do 55. Na przedostatniej miałam 60 i wtedy usłyszałam, że muszę zacząć kontrolować wagę a 2 tygodnie później było 59 z czego był zadowolony.
Ale te ich uwagi to chyba po to że największy przyrost wagi jeszcze przed nami, a w szpitalu tylko 10 kg zostawimy. Wszystkie nadprogramowe kilogramy nam zostają.

Motylku, to teraz będziesz szaleć z ciuszkami dla dziewczynki, a wierz mi, nawet przy 8-latce nie da się z tego wyleczyć Moja to już ma w szafie więcej ciuchów ode mnie.
Nie ma sprawy. Chyba żadnych nie było

Ja nie wiem co Ci Wasi lekarze... I z tymi dodatkowymi 10 się nie zgodzę. Tzn. fakt, że tyle się zwykle gubi zaraz po porodzie, ale przecież wszędzie można znaleźć, że prawidłowy przyrost to ok. 12-15. Tak nas natura zaprogramowała, że mamy mieć trochę zapasowego tłuszczyku na kp

Cytat:
Napisane przez Velvet Wave Pokaż wiadomość
kociulek, folinka Literki kupowałam na allegro

Dziewczyny jaki kupujecie materacyk? Nie wiedziałam w ogóle, że tyle jest możliwości! Pianka, gryka, kokos, lateks, jakieś mieszaniny, medyczne, nie medyczne a dajta spokój dla takiego kogoś jak ja co się w ogóle nie zna
Tak samo przeżyłam szok z karuzelami nad łóżeczko. Do tej pory myślałam, że są tylko takie z pozytywką z wiszącymi zabawkami po prostu a tu karuzela z projektorem, lampką, muzyką, szumami, pilotem... Kurcze bladeAlbo widziałyście te zabawki "miś szumiś" albo "Mr B" ? Mają mega dobre opinie, ale (jak na moje) kosztują naprawdę dużo...
Dzięki! Muszę poszukać na ebayu, pewnie też jest moc.
W takim razie pięknie to skomponowałaś

Hehe, wiem, można zwariować od tego wszystkiego...
Z materacem pamiętam, że też długo długo się głowiłam i wertowałam internet i allegro. Na razie mogę pomóc tym co wybierałam dla Kaja, bo teraz to mnie jeszcze czeka zorientowanie się co tu sprzedają...
Zabij mnie, nie przypomnę sobie już szczegółów i medycznych uzasadnień, ale na bank pamiętam, że wybrałam gryka-pianka-kokos, kierując się między innymi rozsądnym stosunkiem cena do jakość. I naszukałam się dużo, żeby na pewno pokrowiec ściągał się do prania bez gryki, która jest często w pokrowiec wszyta czyli i tak lipa z prania normalnie w pralce. Chyba firmy Fiki Miki był czy jakoś tak, z allegro. Na jednej stronie śpi dziecko do pół roku (chyba na kokosie ), a potem na gryce.
O ile pamiętam chyba lateks jest ponoć jeszcze zdrowszy, ale też droższy.
Karuzelka... Cóż wiem, że należę do zdecydowanej mniejszości, ale moje dzieci nie miały i nie brakowało mi ich. Zawsze te karuzelki nie wiem czemu takie za przeproszeniem ogłupiające mi się wydawały. Zwłaszcza że takich pastelowych jasnych kolorów, w jakich te karuzelki zwykle są i tak noworodek nie widzi
Ciekawa jednak też jestem co inne mamy o karuzelkach sądzą.
Co innego dobra mata edukacyjna, gdzie spokojnie już miesięczniaka można kłaść zarówno na pleckach, jak i na brzuszku i o wiele dłużej służy (a przy tym służy zdrowiu i rozwojowi ruchowemu), a różne zawieszki często można ściągnąć i jako oddzielne maskotki/grzechotki/gryzaki też służą.
Żadnych szumisiów ani innych takich drogich gadżetów też nie używałam. Jest mnóstwo projektorów albo innych wibrujących czy grających i uspokajających zabawek, a niekoniecznie takich gdzie płacisz za nazwę i marketing...

Edytowane przez folinka
Czas edycji: 2016-08-18 o 23:06
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-18, 23:05   #4173
kaziowa
Zadomowienie

Ale się rozpisalyscie przez cały dzień!Pani migdałek ale swietny wózek! Właśnie cos w tym stylu tez patrzę. Jak cenowo?

Odnośnie terminów to ja mam prawie 3tyg przesunięcia, wiec z OM wychodziło by na polowe listopada a z usg mam na 6 grudnia i kazde kolejne to potwierdza. Lekarz mówił ze to ważne żeby o tym mówić innym lekarzom czy położonym bo inaczej będą mi mówić ze jest za mała, a w 25 TC ma niecałe 700g , co na 28 byłoby juz poważną wadą.

Ktoras z Was pytala o materace do lozeczka. Ja tez się nasluchalam o kokosie bo taki szal był jakiś czas temu na nie. Ale jak wybieralismy z TŻ materac dla nas to obsługiwał nas fixjoterapeuta i spytalam o to jaki najlepszy dla dziecka to mówił ze Kokos absolutnie nie (mimo ze mieli i drogie były) bo po tym szale wyszło ze one są nawet szkodliwe dla maluchow i ze były na świecie nawet przypadki śmiertelne (nie pamiętam dokładnie, ale chyba cos się z nich wydzielalo). I ze najlepszy zwykły, z tej pianki elastycznej. Może cos w tym jest bo pod względem zysku opłacało mu się bardziej wcoskac nam kokos

Stary 2016-08-18, 23:41   #4174
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jjb Pokaż wiadomość
Nie słuchaj mamy, nawet jak dziecko rodzi się ok 60 cm. to tonie w ciuszkach na 62
No nie przesadzałabym z tym tonięciem... Maks mi w większość 56 nie wszedł i od urodzenia nosił 62. Ale zawsze jak ktoś mnie pyta o radę, to mówię, żeby trochę 56 kupić, bo jednak dzieci ok. 60 cm rodzą się znacznie rzadziej niż te ok. 55. Ja to co innego, za drugim razem już 56 nie kupowałam zwłaszcza, że Kaj też na usg wychodził mi duży. I urodził się 58 cm Gdyby był mniejszy, to wysłałabym tż do tesco po paczkę bodziaków i paczkę pajaców i tyle, a tak to szkoda pieniędzy moim zdaniem na komplet ubrań na 56, jak ktoś ma podstawy sądzić, że dziecko będzie duże.

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Co do terminu porodu z Om to ja się nie mogę sugerować, owulke miałam o jakieś 2 tyg później i dlatego muszę tego pilnować.

Czy odczuwacie jak maluszki mają czkawkę? Bo ja nie mam zielonego pojęcia kiedy Jagoda sobie czka
Cytat:
Napisane przez kaziowa Pokaż wiadomość
Odnośnie terminów to ja mam prawie 3tyg przesunięcia, wiec z OM wychodziło by na polowe listopada a z usg mam na 6 grudnia i kazde kolejne to potwierdza. Lekarz mówił ze to ważne żeby o tym mówić innym lekarzom czy położonym bo inaczej będą mi mówić ze jest za mała, a w 25 TC ma niecałe 700g , co na 28 byłoby juz poważną wadą.
I tak macie w kartach ciąży? To fajnie. Ma rację lekarz, żeby tego pilnować
Ja nie wiem czemu, ale widziałam i słyszałam wiele sytuacji, gdzie tp z om to świętość i koniec kropka. Mam koleżankę, która miała na 100% 2 tyg później owulację (npr, monitoring, pojawienie się zarodka na usg, termin z pierwszego usg) i jej lekarz cały czas brał to pod uwagę prowadząc ciążę, a na koniec i tak ją wysłał do szpitala i przekonał do wywoływania porodu, bo przecież wg OM to już 2 tyg po terminie choć wg tego co sam liczył wcześniej to był 40 tc, więc jeszcze spokojnie tydzień czy nawet więcej można było poczekać aż poród sam się zacznie... Zawsze mnie ta historia dziwi
Nie, jeszcze nie czuję czkawki. Moje chłopaki w ogóle rzadko czkały w brzuchu albo ja taka nieczuła i nie wyczuwałam

Edytowane przez folinka
Czas edycji: 2016-08-18 o 23:44
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-18, 23:51   #4175
kociulek
Zakorzenienie

Cytat:
4040g i 59 cm
Ale chodziło mi o to, że on też rósł zawsze proporcjonalnie, zawsze był i jest duży jak na dany wiek, zwykle powyżej 90, a nieraz i 97 centyla. Teraz np. ma 10 lat, a nosi ubrania na 12
O to rzeczywiście duży Adrian dopiero pomału zaczyna wchodzić w rozm 146. Jest jednym z najmniejszych w klasie. Niestety po nas, ale ciągle mam nadzieję że jeszcze wybije w górę. Karolina też najmniejsza w klasie

Cytat:
Ja nie wiem co Ci Wasi lekarze... I z tymi dodatkowymi 10 się nie zgodzę. Tzn. fakt, że tyle się zwykle gubi zaraz po porodzie, ale przecież wszędzie można znaleźć, że prawidłowy przyrost to ok. 12-15. Tak nas natura zaprogramowała, że mamy mieć trochę zapasowego tłuszczyku na kp
U mnie niestety ten tłuszczyk bardzo długo się utrzymywał, bo jednym i drugim przytyłam po 16kg. A ja niestety nie z tych co to przy kp nikną w oczach Ale masz rację. Nawet czytając na różnych stronach ciążowych to normalny przyrost wagi do tc.

Cytat:
Hehe, wiem, można zwariować od tego wszystkiego...
Z materacem pamiętam, że też długo długo się głowiłam i wertowałam internet i allegro. Na razie mogę pomóc tym co wybierałam dla Kaja, bo teraz to mnie jeszcze czeka zorientowanie się co tu sprzedają...
Zabij mnie, nie przypomnę sobie już szczegółów i medycznych uzasadnień, ale na bank pamiętam, że wybrałam gryka-pianka-kokos, kierując się między innymi rozsądnym stosunkiem cena do jakość. I naszukałam się dużo, żeby na pewno pokrowiec ściągał się do prania bez gryki, która jest często w pokrowiec wszyta czyli i tak lipa z prania normalnie w pralce. Chyba firmy Fiki Miki był czy jakoś tak, z allegro. Na jednej stronie śpi dziecko do pół roku (chyba na kokosie ), a potem na gryce.
O ile pamiętam chyba lateks jest ponoć jeszcze zdrowszy, ale też droższy.
Karuzelka... Cóż wiem, że należę do zdecydowanej mniejszości, ale moje dzieci nie miały i nie brakowało mi ich. Zawsze te karuzelki nie wiem czemu takie za przeproszeniem ogłupiające mi się wydawały. Zwłaszcza że takich pastelowych jasnych kolorów, w jakich te karuzelki zwykle są i tak noworodek nie widzi
Ciekawa jednak też jestem co inne mamy o karuzelkach sądzą.
Co innego dobra mata edukacyjna, gdzie spokojnie już miesięczniaka można kłaść zarówno na pleckach, jak i na brzuszku i o wiele dłużej służy (a przy tym służy zdrowiu i rozwojowi ruchowemu), a różne zawieszki często można ściągnąć i jako oddzielne maskotki/grzechotki/gryzaki też służą.
Żadnych szumisiów ani innych takich drogich gadżetów też nie używałam. Jest mnóstwo projektorów albo innych wibrujących czy grających i uspokajających zabawek, a niekoniecznie takich gdzie płacisz za nazwę i marketing...
A prawda, to jeszcze pianka była w tych materacach
Ja też nie jestem zwolenniczką karuzeli. W ogóle przez te moje alergie mam fobie na wszystko co by miało wisieć nade mną (w tym przypadku nad dzieckiem) i obsypywać się z kurzu.
Matę miała tylko Karolina i rzeczywiście długo się nią bawiła. Często wymieniałam jej zestaw, tzn. zdejmowałam jedne zabawki/grzechotki i zakładałam drugie. Zainteresowanie było dopóki nie zaczęła uciekać z maty

Wyciągnęłam właśnie odebrane dziś, a nie, to już wczoraj, wyniki badań krwi i moczu. Prawie same strzałki w dół Coś mi to pachnie anemią

Dobrej nocy
uciekamy spać

My + A + K +
kociulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-18, 23:52   #4176
malaDarunia
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to malaDarunia

W materacach z kokosa często zagnieżdżają się larwy robali.
Poczytajcie sobie na necie i oglądnijcie na yt

Ja bede kupować piankowy materac

Stary 2016-08-18, 23:59   #4177
kociulek
Zakorzenienie

To jeszcze tylko dopowiem na koniec, że u mnie owulka na 100% była 3 tygodnie po om, bo wtedy dopiero mąż zjechał do domu a termin ten z om i usg to raptem 4 dni różnicy. Mam rozumieć, że dziecko mi przyspieszyło w rozwoju? Żaden lekarz nie zwrócił uwagi na moje gadanie, że miałam późne owu skoro różnica prawie żadna.

My + A + K +
kociulek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-08-19, 06:51   #4178
Emosz
Zadomowienie

Nie nadążam coś za Wami! Gratuluje udanych wizyt! Ciuszków niestety nie widzę, bo przeglądam przez apkę bo zaczęliśmy remont salonu przez co internet mam tylko w telefonie ale nadrobie, na pewno są cudne

Co do wagi u mnie chyba będzie około 3 kg na plusie, tż narzeka że mało jem ale spust mam większy niż przed ciążą

Przyszły mi wczoraj moje buty ślubne a i miałam wrzucić pieluchy, jakby któraś chciała wrzucę też link do sprzedawcy u którego zamawiałam, bo są ekstra. Kupiłam dwie bambusowe, trzy tetrowe i trzy flanelowe plus bambusowy kocyk/narzutke taką 120x120

PS. Migdałku ten wózek to Camarelo Sirion, co nie? W jakiej cenie jest w tym sklepiku u Ciebie? też oglądałam go na żywo i jest bardzo ładny
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1471585844660.jpg (78,6 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1471585870631.jpg (88,3 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1471585882717.jpg (88,0 KB, 10 załadowań)

Edytowane przez Emosz
Czas edycji: 2016-08-19 o 06:53
Emosz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-19, 06:57   #4179
mmgi
Zadomowienie

Velvet, my mamy materac pianka lateks, podobno najlepsze są lateksowe, ale najdroższe.

Ja dostanę szumisia od przyjaciółki, ciekawe czy się sprawdzi.

Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka
mmgi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-19, 07:00   #4180
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
A ja co do.ubranek to cały czas wchodzę w konflikt z mama bo ona nie wiem uwaza ze.to co kupuje na 56 i 62 jest takie małe i ze powinnam od razu na 68 bo nie wiem jakie sie dziecko urodzi..no ale bez przesady to działa w dwie strony moze urodzid sie :zarowno 50cm jak i 60. I jak tylkp temat ubranek to spina od.razu
To mama niech kupuje rozm 68 i juz
Wiekszs rozm czesto dostaje sie od odwiedzajacych potem

---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ----------

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
haha przez was i ja wczoraj musiałam ich poszukać w sinsay bo byłam akurat w galerii ale oczywiście już ich nie było

ja to mam akurat tą aptekę u siebie w mieście więc zakupy zrobię stacjonarnie u nich

śliczne

Kochana u mnie skurcze teraz to już tylko jak się za dużo nachodzę tzn nic nie boli ale brzuch twardy ale zauważyłam, że jak chce mi się siusiu a jestem np na mieście i nie mam gdzie już teraz zaraz skorzystać z wc to i lekki ból przy tym twardnieniu dochodzi. Szyjka ma 40mm więc jest ok, nic się przy tych skurczach nie dzieje więc niech się ćwiczy macica
Lidia śliczne imię moja św. pamięci chrzestna miała tak na imię dobrze mi się kojarzy swoją drogą, nigdy nie pisałam o tym ale to właśnie tuż po jej śmierci zaciążyłam bo cykl tak mi się ze stresu rozregulował, że owulka musiała być około tydzień wcześniej niż zawsze...
Ja też już matka zaprawiona w boju i u nas w szpitalu nie dają nic, zupełnie nic a np w szpitalu 30km dalej nie trzeba mieć nawet ubranek dla dzidziusia bo wszystko szpital daje (no choć akurat ubranka wolałabym i tak mieć swoje).
U nas ubranka daje szpital, tylko na wyjscie trzeba przyniesc. Mi to pasuje bo mniej potem wyparzania szpitalnych bakterii

iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-19, 07:03   #4181
ewelinuus
Zadomowienie

Cytat:
W materacach z kokosa często zagnieżdżają się larwy robali.
Poczytajcie sobie na necie i oglądnijcie na yt

Ja bede kupować piankowy materac

To samo wlasnie czytalam o gryce..
ewelinuus jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-19, 07:08   #4182
mademoiselle_m
Zadomowienie

A ja wlasnie siedze w szpitalu i czekam na mój słodki eliksir burczy mi juz w brzuchu a tu jeszcze pare godzin na czczo
mademoiselle_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-19, 07:10   #4183
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
W weekend byliśmy na mini wczasach u rodzinki tż i podróż w jedną stronę trwała 5,5 godziny. Michalince chyba się nie podobało takie dłuuuugie siedzenie bo skubana tak się kręciła, że z ułożenia pośladkowego przefiknęła główką w dół a już się martwiłam, że się nie będzie chciała odwrócić wcześniej czułam stopy tańczące po moim pęcherzu a teraz brzuch tzn mała mi czka na dole

tak w ogóle nie pisałam wam ostatnio o czym jeszcze rozmawiałam z moim ginem a miałam was zapytać czy któraś ma podobną sytuację... Otóż ja mam grupę krwi A Rh- a mój tż ma 0 Rh+ czyli jest niezgodność przy której może dojść do konfliktu serologicznego. Podobno przy pierwszej ciąży ryzyko konfliktu jest znikome ale kolejne ciąże zwiększają je. Do tej pory kobiety z minusową grupą krwi dostawały po porodzie zastrzyk z immunoglobuliny i tyle ale podobno teraz można się "zaszczepić" w trakcie ciąży tylko koszt takiego zastrzyku to 350zł (dużo i nie dużo w sumie). Oczywiście jak teraz jest taka możliwość to lekarz musiał mnie nastraszyć, że to bardzo niebezpieczne jeśli dojdzie do konfliktu itd bo w najgorszych przypadkach potrzebna jest transfuzja krwi u dziecka jeszcze w łonie matki no i wcześniejsze rozwiązanie ciąży. We wcześniejszych ciążach o tym nie mówił i jakoś głowa spokojniejsza a teraz sama nie wiem co o tym myśleć:/ moje chłopaki odziedziczyli po tacie właśnie ten Rh+ czyli ryzyko konfliktu było bardzo wysokie ale nikt z tego szumu nie robił. Doszedł mi kolejny stres bo mam czekać najpierw na wyniki z krwi (które mam zrobić za tydzień) i ilość przeciwciał. Położna dodatkowo nastraszyła mnie, że po krwawieniu które miałam w 12 tygodniu powinni mi ten zastrzyk dać w szpitalu (za darmo) bo było ryzyko przemieszania się krwi mojej z dziecka... Tak myślę, że pewnie się zdecyduję na ten płatny zastrzyk ale chciałabym wiedzieć, czy któraś z was jest w podobnej sytuacji (pytanie pewnie do mam rodzących po raz kolejny ze względu właśnie, że przy pierwszej ciąży ryzyka praktycznie nie ma) a lekarz o tym nic nie mówił a może mówił i coś doradzał????
Nie znam sie na tym. Moze skonsultuj to jeszcze z innym lekarzem?

Cytat:
Napisane przez aska8999 Pokaż wiadomość
Motylek85 ja znam przypadek dziewczyny u ktorej doszlo do konfliktu i noworodek w 38 tc urodzil sie martwy. W polowoe ciaxy soprawdzala i nie miala przeciwcial, ale pozniej chyba juz nie. Na twoim miejscu bym na pewno wzielabten zastrzyk. W ogole za niepodanie ci zastrzyku w 12 tc po krwawieniu moglabys isc do sądu.

A co do przytycia nie wiem jaki poziom musi miec ginekolog, ktory mowi alre sie spaslas. Dziwne, ze mowi na ty i taki chamski tekst.
ja przytylam tez plus 6 kg. Moja ciocia kontrolowala wage w ciazy bardzo i chwalila sie ze przytyla tylko 8 kg. Dziecko urodzilo sie z padaczką(spowodowana naczyniakami w mozgu). Do tej pory kuzynka sie leczy.
Ale naczyniaki nie sa spowodowane tym ile matka przytyla.
Moka corka tez ma naczyniaka na czole i z tylu glowy + wylew okoloporodowy. Padaczke mogly wywolac podane szczepionki

---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ----------

Cytat:
A ja dziewczyny teraz sobie leżę bo pobolewa mnie brzuszek kuje mnie trochę krocze i nie czuje dzis Igora nie wiem moze ma miejsca dużo i dlatego jednego dnia czuję sporo a na drugi dzien nie...nie wiem czy mam panikowax czy poczekać..
Igor dal znaki zycia?
Cos slodkiego zjadlas? Coli sie napij i lez spokojnie moze to go obudzi

Stary 2016-08-19, 07:11   #4184
mmgi
Zadomowienie

Monia, to chudzina jesteś. Będziesz miała mało zrzucania pozniej

Drunia, niezle zakupy zrobiłaś

Ja dalej dla Janka nie kupiłam nic oprócz tej zawieszki z alli.

Też uważam karuzele za w sumie zbędny gadżet. Mu dostaliśmy i zawiesiłam, bo myślalam, że może chociaż chwilę mała się zainteresuje i położy w lozeczku, ale nie

Jestem właśnie na badaniu glukozy, czekam na drugie pobranie

Stary 2016-08-19, 07:12   #4185
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez itstoolatex3 Pokaż wiadomość
Nie wiem dlaczego nie pozwalają, chyba po prostu się im nie chce
Poszłam na to durne badanie o 7.45 podjechałam z mężem bo tak do pracy idzie i mimo, że laboratorium prywatne to było tyle ludzi, że dopiero o 9.25 udało mi się dostać do środka. I do 11.25 czekanie, co za masakra!! Wygłodniała stamtąd wyszłam i zmęczona jak po maratonie. Na szczęście nie zwymiotowałam, ale smak był ohydny, nawet chyba gorszy niż z pierwszym razem A dziecię moje tak się wypychało po tej glukozie, że aż facet siedzący obok mnie pytał się czy wszystko dobrze i czy mnie to nie boli bo tak brzuch falował

Poza tym witam się w 26tc
jutro wizyta, więc zobaczę moje słoneczko chociaż dziś to czuje go cały czas, ja nie wie kiedy ten mały kręciołek śpi
Na glukoze wchodzi sie bez kolejki, trzeba bylo sie zglosic pielegniarce

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-08-19, 07:12   #4186
mmgi
Zadomowienie

O mademoiselle to nie jesteś sama

Stary 2016-08-19, 07:12   #4187
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mewkaa Pokaż wiadomość
U mnie nie wolno cytryny
Zadzwoniłam rano
Mam kupić glukoze i pojemnik 300 ml
Pani w aptece powiedziała że takich duzych nie mają
Kupiłam największy 100 ten sam co na siuski
Ten pojemnik to na co potrzebny jest? Może jak mam 100 ml to jeden to za mało? 🤔

Kubek swoj jakis wiekszy najlepiej miec

Stary 2016-08-19, 07:14   #4188
mmgi
Zadomowienie

Ja w pierwszej ciąży miałam różnice wg om i usg 2 tygodnie i byłam pewna, że ten z usg jest prawidłowy, bo obserwowałam cykl i miałam pozniej owulacje i to się zgadzało idealnie z usg, a też zrobili mi cc wg terminu om mimo, że prosiłam żeby jeszcze poczekać. Uważam, że to było za wcześnie, ale na szczęście było wszystko ok.

Teraz w ogóle nie mam terminu om o spokój

Stary 2016-08-19, 07:31   #4189
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Muszę tez zadzwonic do mojej przychodni i zapytac czy oprocz glukozy musze jeszcze cos wziac bo znajac zycie to i kubek tez bd trzeba miec swoj
W koncu Igor sie uaktywnil wczoraj tez wlasnie o podobnej porze
Tylko mam pytanie, powiedzcie czy wy tez czujecie ruchy tak nisko bardzo? Brzuch mi faluje bardzo nisko pod pepkiem..to normalne? Te ruchy nie powinny byc wyzej jakos?
Tak sie czuje nisko bo tam dziecko ma najwiecej miejsca, macice nasze sa przy pepku lub ciut wyzej wiec ruchy tak sie czuje

---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Velvet Wave Pokaż wiadomość
kociulek, folinka Literki kupowałam na allegro Można sobie samemu wybrać kolor i wzór każdej z literek albo skorzystać z gotowego wzoru, także każdy znajdzie coś dla siebie Dekory są różne i też można je modyfikować Ja konkretnie zamawiałam z tej aukcji, ale widzę, że akurat teraz nie jest dostępna i użytkownik też na razie nic nie sprzedaje
http://allegro.pl/literki-litery-3d-...k3MDMyNmFmMw==

Ale ogólnie tego jest pełno na allegro Te moje są akurat z takiej jakby pianki, lekkie jak piórko i montowane na taśmę co dla mnie na mega plus bo nie chcę za bardzo robić tylu dziur w ścianach Ale widziałam też materiałowe, drewniane, duże, małe no full

PaniMigdalek super wózek, bardzo mi się podoba gondola i z tego co widać na zdjęciu ma naprawdę duży kosz na zakupy

My będziemy zamawiać wózek przez neta bo cena w sklepie zabija Akurat nasz wybrany model 2w1 kosztuje 100zł mniej co zamówiony z neta ten sam + fotelik maxi cosi i jeszcze stacjonarnie trzeba czekać, uwaga 3 miesiące na kolor

Dziewczyny jaki kupujecie materacyk? Nie wiedziałam w ogóle, że tyle jest możliwości! Pianka, gryka, kokos, lateks, jakieś mieszaniny, medyczne, nie medyczne a dajta spokój dla takiego kogoś jak ja co się w ogóle nie zna
Tak samo przeżyłam szok z karuzelami nad łóżeczko. Do tej pory myślałam, że są tylko takie z pozytywką z wiszącymi zabawkami po prostu a tu karuzela z projektorem, lampką, muzyką, szumami, pilotem... Kurcze bladeAlbo widziałyście te zabawki "miś szumiś" albo "Mr B" ? Mają mega dobre opinie, ale (jak na moje) kosztują naprawdę dużo...
Materac najlepszy lateksowy. W kokosie zalegaja sie robaczki. My mielismy zwykly piankowy za 35 zl i przez 3 lata sluzyl bez sladow uzycia

Szumisie zostaw dla dziadkow, chrzestnych i cioc potem pytaja co kupic

---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ----------

Cytat:
Dziewczyny jestem w szoku.
Przypomniało mi się ze mam kupony do tesco na ciuszki. Wyruszyłam wiec na łowy i tak oto kupiłam :
-2 pajace za 29zl z 59zl przecenione
- komplet bluzeczka plus ogrodniczki (w rozmiarze juz na lato) za 23zl z 59zl
- buty slipone dla siebie za 16zł z 55zł
- bezrekawnik dla chrzesniaczki za 49zl
- spodnie dresowe dla chrzesniaczki za 37zl
Oprócz tego miałam kupony znizkowe na uwaga 55zl. Wykorzystałam wszystkie.

Po normalnych cenach zaplacila bym za ciuchy 259 zł a tak naprawdę zaplacilam 100.

Jestem z siebie dumna !!! :-D

MiSZcz!!!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-19, 07:50   #4190
mademoiselle_m
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mmgi Pokaż wiadomość
O mademoiselle to nie jesteś sama

Jeszcze mi nawet 1 raz krwi nie pobrali , cos czuje ze tu posiedzę
mademoiselle_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-19, 07:51   #4191
kamisha
Zakorzenienie

co do materaca tak was czytam i kupimy piankowy o tyle

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-19, 07:58   #4192
iwona335
Zakorzenienie

Nadrobilam Wasufff

Stary 2016-08-19, 08:05   #4193
kaziowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mademoiselle_m Pokaż wiadomość
A ja wlasnie siedze w szpitalu i czekam na mój słodki eliksir burczy mi juz w brzuchu a tu jeszcze pare godzin na czczo
Ja tez dziś robię na szczęście tu ciężarne maja pierwszeństwo Panie rozrobily wszystko, nawet sok z cytryny miały , mimo ze po Waszych wpisach byłam przygotowana taka głodna byłam ze wypilam duszkiem, a z cytryną było całkiem oknawet babki śmiały ze jakąś dziwna jestem
Daj znać jak Ci smakowalo

Stary 2016-08-19, 08:28   #4194
DoDoo
Zakorzenienie

Ja kupilam materac pianka, kokos, gryka. Tez slyszalam o tych robakach ale jakies roztocza i inny syf w piance tez sie znajdzie
I zdecydowalam, ze nie kupuje poscieli tylko na razie bobo bedzie w rozku lub spiworku.
Stary 2016-08-19, 08:44   #4195
ewelinuus
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Nie znam sie na tym. Moze skonsultuj to jeszcze z innym lekarzem?

Ale naczyniaki nie sa spowodowane tym ile matka przytyla.
Moka corka tez ma naczyniaka na czole i z tylu glowy + wylew okoloporodowy. Padaczke mogly wywolac podane szczepionki

---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ----------

Igor dal znaki zycia?
Cos slodkiego zjadlas? Coli sie napij i lez spokojnie moze to go obudzi

Tak wczoraj wieczorem dał popis i dzis rano tez juz mnie pięknie przywitał
ewelinuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-19, 08:50   #4196
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmgi Pokaż wiadomość
Monia, to chudzina jesteś. Będziesz miała mało zrzucania pozniej
Ja raczej z tych normalnych co mają tu i tam po trochę Chudziną to nigdy nie byłam. Teraz waże ok 75 kg przy wzroście 175 Więc brzuszek mi schodzi z boczków heheh
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-19, 09:13   #4197
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Hej !

Ale naskrobałyscie

Widze ze teraz glukoza robi furorę na wątku ja idę dopiero za 3 tygodnie

Darunia gratuluje udanych zakupow tez bylam wczoraj w tesco i kupilam dwupak getrow za 10zl i komplet bluzeczka ze spodenkami za 17zl juz takich spiochow nie kupuje bo dostane wiec sie skupiam na takich "wyjsciowych"

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Zaintrygowalyscie mnie tymi materacami i juz sama nie wiem ktory kupic.. W tych gryka kokos pianka to chyba te robaki sie z nikad nie braly co ?? Pewnoe jakas wilgoc itp , nie wietrzenie, zasikanie?? Bo tak poprostu to jakos srednio uwierzyc

Aaaaa wczoraj sprzedalam za 300 zl moj wygrany w losach telewizor rodzicom sie zepsul zrobilismy interes zycia i za to kupimy lozeczko i stal stal i sie kurzyl bo my mamy tez nowy wiec kazdy zadowolony

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-08-19, 09:14   #4198
kamisha
Zakorzenienie

ja na razie nie wiem kiedy na glukoze ide
jeszcze troche i bedzie wizyta troche ponad tydzien

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-19, 09:15   #4199
papaPapaya
Zakorzenienie

Hej
Dostalam zwolnienie wiec po sniadaniu wturlalam sie pod koldre i nadal gnije w lozku. Spac nie moge od 6, bo juz sie przyzwyczailam, ale humor mam przecudowny!
Ponadrabiam was po weekendzie
Dostalam od lekarza skierowanie na ta glukoze, troche sie boje, ale pojde za dwa tygodnie. W tym czasie zrobie sobie detoks od slodyczy - to tez zalecil mi lekarz
Dostalam zwolnienie bo lekarz powiedzial ze o wiele zdrowiej mi wyjdzie jak bede wypoczywala i spacerowala codziennie niz siedziala w pracy i pozniej do konca dnia lezala
Jutro jade do ikei z TZ, kupujemy stolik do nowej kuchni, taboreciki i... Moze to szalone alr krzeselko do karmienia dla Julka
Bywam tam raz na ruski rok, nawet jak mieszkalam w Poznaniu to nigdy nie bylo mi po drodze do ikei, a od kolezanek slyszalam ze to krzeselko jest najlepsze. Wiec kupie i bedzie czekalo w piwnicy

Co do materaca - na poczatku bylam pewna ze wezme pianka gryka kokos, ale troche mnie przerazilyscie z tymi larwami
I w zwiazku z tym mam pytanie do doswiadczonych mamus: jak dlugo dziecko spi w lozeczku? Dwa lata? I pozniej juz trzeba wymieniac na wieksze lozko? Bo zastanawiam sie czy moze nie byloby lepiej zainwestowac raz i konkretnie w materacyk lateksowy. Sama po sobie wiem, ze materac do spania jest bardzo wazny. Ja non stop cierpie na bol plecow i jak tylko wprowadzimy sie do nowego mieszkania to inwestuje w konkretny materac dla siebie i TZ zeby w koncu zaczac sie wysypiac. I dla maluszka zrobie dokladnie to samo, bo nie chce zeby mial problemy z kregoslupem. A sama pianka mi sie wydaje za miekka i mnie nie przekonuje.

Co do karuzeli - ja mam dwie ale to dlatego ze obie dostalam jedna z sama muzyczka a druga z dwiema muzyczkami i lampeczka. I wlasnie chce zawiesic ta z lampka bo podobno to swiatelko swietnie sie spisuje podczas karmienia w nocy - swiatlo nie jest razace a widac maluszka

Nie wiem czy mialam cos jeszcze napisac - przyznaje sie ze troche mnie nie bylo, ale naorawde nie mialam sil dzis nadal jestem oslabiona - potrzebuje kilku dni zeby sie zregenerowac, ale psychicznie czuje sie juz swietnie!

13.12.2016 Julian
papaPapaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-19, 09:16   #4200
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Co do szumisia to my chcemy. Ostatnio kolezanka miala wlasnie w wozku i nan sie mega spodobal. Ale poczekamy moze ktos zapyta co chcemy a jak nie to sami kupimy

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości