|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4171 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016
To ja na razie chyba z 1 kg przytyłam od wagi startowej. Zobaczę 02.09 ile przyszło mi w m-c. Ale ja się nie głodzę, jem jak tylko mam ochotę
![]() ---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ---------- Co do terminu porodu z Om to ja się nie mogę sugerować, owulke miałam o jakieś 2 tyg później i dlatego muszę tego pilnować. ---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ---------- Właśnie sama się zastanawiam z czego kupić materac??? Co do karuzel nad łóżeczkiem - gdzieś wyczytałam, że są zbędne na początku. Ja nie kupuję póki co ![]() A jeżeli chodzi o pozytywki to tego nie znoszę... kojarzy mi się z horrorami ![]() Szumisie albo coś co wytwarza tzw biały szum bardzo uspokaja nawet nas dorosłych ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:55 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:57 ---------- Czy odczuwacie jak maluszki mają czkawkę? Bo ja nie mam zielonego pojęcia kiedy Jagoda sobie czka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4172 | |||||||
Zadomowienie
|
O ratunku, ale pojadłam! Ale było pyszne
![]() Cytat:
![]() Znamy, znamy ![]() ![]() ![]() 4040g i 59 cm Ale chodziło mi o to, że on też rósł zawsze proporcjonalnie, zawsze był i jest duży jak na dany wiek, zwykle powyżej 90, a nieraz i 97 centyla. Teraz np. ma 10 lat, a nosi ubrania na 12 ![]() Cytat:
![]() Zwłaszcza, że o ile mi wiadomo na wagę dziecka nie przekłada się ani to ile kobieta przytyła, ani czy jej brzuch jest duży czy mały w porównaniu do innych. Cytat:
![]() Nie szkodzi ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Przecież odwrotnie miało być ![]() Cytat:
![]() Ja nie wiem co Ci Wasi lekarze... ![]() ![]() Cytat:
W takim razie pięknie to skomponowałaś ![]() Hehe, wiem, można zwariować od tego wszystkiego... Z materacem pamiętam, że też długo długo się głowiłam i wertowałam internet i allegro. Na razie mogę pomóc tym co wybierałam dla Kaja, bo teraz to mnie jeszcze czeka zorientowanie się co tu sprzedają... Zabij mnie, nie przypomnę sobie już szczegółów i medycznych uzasadnień, ale na bank pamiętam, że wybrałam gryka-pianka-kokos, kierując się między innymi rozsądnym stosunkiem cena do jakość. I naszukałam się dużo, żeby na pewno pokrowiec ściągał się do prania bez gryki, która jest często w pokrowiec wszyta ![]() ![]() O ile pamiętam chyba lateks jest ponoć jeszcze zdrowszy, ale też droższy. Karuzelka... Cóż wiem, że należę do zdecydowanej mniejszości, ale moje dzieci nie miały i nie brakowało mi ich. Zawsze te karuzelki nie wiem czemu takie za przeproszeniem ogłupiające mi się wydawały. Zwłaszcza że takich pastelowych jasnych kolorów, w jakich te karuzelki zwykle są i tak noworodek nie widzi ![]() Ciekawa jednak też jestem co inne mamy o karuzelkach sądzą. Co innego dobra mata edukacyjna, gdzie spokojnie już miesięczniaka można kłaść zarówno na pleckach, jak i na brzuszku i o wiele dłużej służy (a przy tym służy zdrowiu i rozwojowi ruchowemu), a różne zawieszki często można ściągnąć i jako oddzielne maskotki/grzechotki/gryzaki też służą. Żadnych szumisiów ani innych takich drogich gadżetów też nie używałam. Jest mnóstwo projektorów albo innych wibrujących czy grających i uspokajających zabawek, a niekoniecznie takich gdzie płacisz za nazwę i marketing...
2006.03.28 ur. Maksymilian ![]() 2012.05.15 ur. Kajetan ![]() 2017.01.02 ur. Lidia ![]() 2018.07.05 ur. Beniamin ![]() Edytowane przez folinka Czas edycji: 2016-08-18 o 23:06 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4173 |
Zadomowienie
|
Ale się rozpisalyscie przez cały dzień!
![]() Odnośnie terminów to ja mam prawie 3tyg przesunięcia, wiec z OM wychodziło by na polowe listopada a z usg mam na 6 grudnia i kazde kolejne to potwierdza. Lekarz mówił ze to ważne żeby o tym mówić innym lekarzom czy położonym bo inaczej będą mi mówić ze jest za mała, a w 25 TC ma niecałe 700g , co na 28 byłoby juz poważną wadą. Ktoras z Was pytala o materace do lozeczka. Ja tez się nasluchalam o kokosie bo taki szal był jakiś czas temu na nie. Ale jak wybieralismy z TŻ materac dla nas to obsługiwał nas fixjoterapeuta i spytalam o to jaki najlepszy dla dziecka to mówił ze Kokos absolutnie nie (mimo ze mieli i drogie były) bo po tym szale wyszło ze one są nawet szkodliwe dla maluchow i ze były na świecie nawet przypadki śmiertelne (nie pamiętam dokładnie, ale chyba cos się z nich wydzielalo). I ze najlepszy zwykły, z tej pianki elastycznej. Może cos w tym jest bo pod względem zysku opłacało mu się bardziej wcoskac nam kokos ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4174 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja nie wiem czemu, ale widziałam i słyszałam wiele sytuacji, gdzie tp z om to świętość i koniec kropka. Mam koleżankę, która miała na 100% 2 tyg później owulację (npr, monitoring, pojawienie się zarodka na usg, termin z pierwszego usg) i jej lekarz cały czas brał to pod uwagę prowadząc ciążę, a na koniec i tak ją wysłał do szpitala i przekonał do wywoływania porodu, bo przecież wg OM to już 2 tyg po terminie ![]() ![]() Nie, jeszcze nie czuję czkawki. Moje chłopaki w ogóle rzadko czkały w brzuchu albo ja taka nieczuła i nie wyczuwałam ![]()
2006.03.28 ur. Maksymilian ![]() 2012.05.15 ur. Kajetan ![]() 2017.01.02 ur. Lidia ![]() 2018.07.05 ur. Beniamin ![]() Edytowane przez folinka Czas edycji: 2016-08-18 o 23:44 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4175 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też nie jestem zwolenniczką karuzeli. W ogóle przez te moje alergie mam fobie na wszystko co by miało wisieć nade mną (w tym przypadku nad dzieckiem) i obsypywać się z kurzu. Matę miała tylko Karolina i rzeczywiście długo się nią bawiła. Często wymieniałam jej zestaw, tzn. zdejmowałam jedne zabawki/grzechotki i zakładałam drugie. Zainteresowanie było dopóki nie zaczęła uciekać z maty ![]() Wyciągnęłam właśnie odebrane dziś, a nie, to już wczoraj, wyniki badań krwi i moczu. Prawie same strzałki w dół ![]() ![]() Dobrej nocy uciekamy spać
![]() ![]() |
![]() |
#4176 |
Wtajemniczenie
|
W materacach z kokosa często zagnieżdżają się larwy robali.
Poczytajcie sobie na necie i oglądnijcie na yt Ja bede kupować piankowy materac Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4177 |
Zakorzenienie
|
To jeszcze tylko dopowiem na koniec, że u mnie owulka na 100% była 3 tygodnie po om, bo wtedy dopiero mąż zjechał do domu
![]()
![]() |
#4178 |
Zadomowienie
|
Nie nadążam coś za Wami! Gratuluje udanych wizyt! Ciuszków niestety nie widzę, bo przeglądam przez apkę bo zaczęliśmy remont salonu przez co internet mam tylko w telefonie ale nadrobie, na pewno są cudne
![]() Co do wagi u mnie chyba będzie około 3 kg na plusie, tż narzeka że mało jem ale spust mam większy niż przed ciążą ![]() Przyszły mi wczoraj moje buty ślubne ![]() ![]() PS. Migdałku ten wózek to Camarelo Sirion, co nie? W jakiej cenie jest w tym sklepiku u Ciebie? ![]() ![]() Edytowane przez Emosz Czas edycji: 2016-08-19 o 06:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#4179 |
Zadomowienie
|
Velvet, my mamy materac pianka lateks, podobno najlepsze są lateksowe, ale najdroższe.
Ja dostanę szumisia od przyjaciółki, ciekawe czy się sprawdzi. Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4180 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiekszs rozm czesto dostaje sie od odwiedzajacych potem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4181 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4182 |
Zadomowienie
|
A ja wlasnie siedze w szpitalu i czekam na mój słodki eliksir
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4183 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Moka corka tez ma naczyniaka na czole i z tylu glowy + wylew okoloporodowy. Padaczke mogly wywolac podane szczepionki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ---------- Cytat:
Cos slodkiego zjadlas? Coli sie napij i lez spokojnie moze to go obudzi Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4184 |
Zadomowienie
|
Monia, to chudzina jesteś. Będziesz miała mało zrzucania pozniej
![]() Drunia, niezle zakupy zrobiłaś ![]() Ja dalej dla Janka nie kupiłam nic oprócz tej zawieszki z alli. Też uważam karuzele za w sumie zbędny gadżet. Mu dostaliśmy i zawiesiłam, bo myślalam, że może chociaż chwilę mała się zainteresuje i położy w lozeczku, ale nie ![]() Jestem właśnie na badaniu glukozy, czekam na drugie pobranie Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4185 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4186 |
Zadomowienie
|
O mademoiselle to nie jesteś sama
![]() Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4187 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4188 |
Zadomowienie
|
Ja w pierwszej ciąży miałam różnice wg om i usg 2 tygodnie i byłam pewna, że ten z usg jest prawidłowy, bo obserwowałam cykl i miałam pozniej owulacje i to się zgadzało idealnie z usg, a też zrobili mi cc wg terminu om mimo, że prosiłam żeby jeszcze poczekać. Uważam, że to było za wcześnie, ale na szczęście było wszystko ok.
Teraz w ogóle nie mam terminu om o spokój ![]() Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4189 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Cytat:
![]() Szumisie zostaw dla dziadkow, chrzestnych i cioc potem pytaja co kupic Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4190 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4191 |
Zakorzenienie
|
co do materaca tak was czytam i kupimy piankowy o tyle
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4192 |
Zakorzenienie
|
Nadrobilam Was
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4193 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Daj znać jak Ci smakowalo ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#4194 |
Zakorzenienie
|
Ja kupilam materac pianka, kokos, gryka. Tez slyszalam o tych robakach ale jakies roztocza i inny syf w piance tez sie znajdzie
![]() I zdecydowalam, ze nie kupuje poscieli tylko na razie bobo bedzie w rozku lub spiworku.
#4195 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4196 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4197 |
Zakorzenienie
|
Hej !
Ale naskrobałyscie ![]() Widze ze teraz glukoza robi furorę na wątku ![]() ![]() Darunia gratuluje udanych zakupow ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Zaintrygowalyscie mnie tymi materacami i juz sama nie wiem ktory kupic.. W tych gryka kokos pianka to chyba te robaki sie z nikad nie braly co ?? Pewnoe jakas wilgoc itp , nie wietrzenie, zasikanie?? Bo tak poprostu to jakos srednio uwierzyc ![]() Aaaaa wczoraj sprzedalam za 300 zl moj wygrany w losach telewizor ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4198 |
Zakorzenienie
|
ja na razie nie wiem kiedy na glukoze ide
![]() jeszcze troche i bedzie wizyta troche ponad tydzien Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4199 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Dostalam zwolnienie ![]() ![]() Ponadrabiam was po weekendzie ![]() Dostalam od lekarza skierowanie na ta glukoze, troche sie boje, ale pojde za dwa tygodnie. W tym czasie zrobie sobie detoks od slodyczy - to tez zalecil mi lekarz ![]() Dostalam zwolnienie bo lekarz powiedzial ze o wiele zdrowiej mi wyjdzie jak bede wypoczywala i spacerowala codziennie niz siedziala w pracy i pozniej do konca dnia lezala ![]() Jutro jade do ikei z TZ, kupujemy stolik do nowej kuchni, taboreciki i... Moze to szalone alr krzeselko do karmienia dla Julka ![]() Bywam tam raz na ruski rok, nawet jak mieszkalam w Poznaniu to nigdy nie bylo mi po drodze do ikei, a od kolezanek slyszalam ze to krzeselko jest najlepsze. Wiec kupie i bedzie czekalo w piwnicy ![]() Co do materaca - na poczatku bylam pewna ze wezme pianka gryka kokos, ale troche mnie przerazilyscie z tymi larwami ![]() I w zwiazku z tym mam pytanie do doswiadczonych mamus: jak dlugo dziecko spi w lozeczku? Dwa lata? I pozniej juz trzeba wymieniac na wieksze lozko? Bo zastanawiam sie czy moze nie byloby lepiej zainwestowac raz i konkretnie w materacyk lateksowy. Sama po sobie wiem, ze materac do spania jest bardzo wazny. Ja non stop cierpie na bol plecow i jak tylko wprowadzimy sie do nowego mieszkania to inwestuje w konkretny materac dla siebie i TZ zeby w koncu zaczac sie wysypiac. I dla maluszka zrobie dokladnie to samo, bo nie chce zeby mial problemy z kregoslupem. A sama pianka mi sie wydaje za miekka i mnie nie przekonuje. Co do karuzeli - ja mam dwie ![]() ![]() ![]() Nie wiem czy mialam cos jeszcze napisac - przyznaje sie ze troche mnie nie bylo, ale naorawde nie mialam sil ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4200 |
Zakorzenienie
|
Co do szumisia to my chcemy. Ostatnio kolezanka miala wlasnie w wozku i nan sie mega spodobal. Ale poczekamy moze ktos zapyta co chcemy a jak nie to sami kupimy
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:20.