|
|
#4621 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;64325196]U mnie dzisiaj 21t0d, witamy się w drugiej polowce
[/QUOTE]My mamy ten sam tp, nawet nie wiedziałam ![]()
|
#4622 |
|
Zakorzenienie
|
Konkardia, no koleżanka miała nosa i nie wiem do tej pory jak ona to wyniuchała.
![]() Też mnie brzuch czasem boli jak kicham, no i prawie zawsze jak ziewam. A w ciąży mam wrażenie, że ziewam jakoś bardziej intensywnie, aż mnie szczęka boli. :P obca, naprawdę warto kupić "W oczekiwaniu na dziecko"? Nawet na tym etapie ciąży, gdy już prawie połowa za nami? Oglądałam ją wczoraj i jakoś tak mnie nie przekonała, choć bardzo ją chciałam. furjatka, donka, ja jestem dzień za Wami, bo zaczynam jutro.
|
#4623 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale jak uważasz, ze za późno na nią to nie warto kupować![]()
|
|
#4624 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
za dzisiejsze wizyty.Ja sobie musiałam tż wychować Trochę to trwało, ale uważam, że jest całkiem nieźle (żeby nie usłyszał )On jest rodzynkiem, ma 3 siostry min. o 10 lat starsze i wszyscy go rozpieszczali. Mamusia na obiad to nawet mu ogórka na plasterki kroiła ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;64325196]U mnie dzisiaj 21t0d, witamy się w drugiej polowce [/QUOTE]![]() ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#4625 |
|
Wtajemniczenie
|
Przy sniadaniu poruszylam temat wozkow. Doszlismy z TZtem do wniosku, ze kupimy 2w1 plus jakis używany fotelik samochodowy, chyba, ze nie wyjdzie zbytnio roznicy w cenie pomiedzy wózkiem 2w1 a 3w1. Jezeli jednak bedzie roznica w cenie o 50, 70, czy 100 funtow, to wybieramy tansza opcje plus uzywany fotelik.
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
#4626 |
|
Zakorzenienie
|
Tu np. przykładowe strony, na których można czytać co się dzieje w określonym tygodniu ciąży:
http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...7.html?week=20 https://mamotoja.pl/tydzien-20,ciaza-kalendarz,r6.html https://parenting.pl/portal/20-tydzien-ciazy ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- A mnie ostatnio zaskoczyła Pani w sklepie dziecięcym, oglądałam wózki i mam już chyba swój typ Pytam się jej z ciekawości, jak okres oczekiwania na dany wozek w wybranym kolorze, a ona do mnie, że czasami i 2 miesiące :O W takim razie chyba szybciej będzie zamówić przez net, choć w przypadku ewentualnych reklamacji lepiej jednak stacjonarnie
|
|
|
|
#4627 | |
|
Konto usunięte
|
Nawet nie widziałam! Ja obstawiam, że urodze w przerwie świąteczno-noworocznej
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4628 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Całkiem inne są niż 4 lata temu Róznią się wyglądem i przede wszystkim kolorystyką: teraz biel, szary i wzorki dominują na gondoli I ceny śpiochów i body ale podskoczyły-w szoku byłam:P dobrze, że mam po synusiu pełno ciuszków ![]() ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;64327111]Nawet nie widziałam! Ja obstawiam, że urodze w przerwie świąteczno-noworocznej [/QUOTE]a ja liczę na cud i chce 1 stycznia synka przenosiłam-tp był 21 grudnia a urodził się 2 stycznia więc może teraz tez się uda![]() No chyba, ze lekarz mnie na cc skieruje to pewnie wcześniej się urodzi
|
|
#4629 |
|
Rozeznanie
|
Ja ją czytam i sobie chwalę. Staram się czytać na bieżąco rozdział o odpowiednim miesiącu ciąży, ale zdarza się, że doczytuję sobie coś z innych (np. ćwiczenia są omówione w czwartym miesiącu, dieta na samym początku). Tak więc kupiłabym ją nawet teraz. Widziałam, że jest też drugi tom, dotyczący dwóch pierwszych lat życia dziecka, również planuję go kupić jak gdzieś okazyjnie trafię.
|
|
|
|
#4630 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() donka Ale super! Weszla czy sie wystraszyla? ![]() Wysłane z mojego LG-D290 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4631 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja książki lubię zamawiać na aros.pl albo nieprzeczytane.pl-dużo tańsze niż w innych księgarniach
|
|
#4632 |
|
Rozeznanie
|
donka_bez_ogonka zorientuj się, czy w okolicy szpitala nie ma wypożyczalni sprzętu dla maluszka (laktatory, monitory oddechu) - być może będę mieli również fotelik do wypożyczenia.
U mnie 18t2d, wczoraj cały dzień czułam kopanie
|
|
|
|
#4633 |
|
Rozeznanie
|
My kupijemy wózek 3w1 ze wgledu na fotelik, z ktoeym wrócimy ze szpitala,ale fotelik samochodowy chcemy rowniez kupić, z tym ze troche później.
Nie kupowalabym fotelika uzywanego, bo nie mam gwarancji czy sa nezwypadkowe, aa takie juz nie spellniaaja swojej roli w 100% Chyba za duzo naczytalam ssie. Bloga ossiemgwiazdek hehe Maz dlugo wslczyl ze mna o fotelik podpinany do ISOFIX ale w koncu odpuścił.I I musze pochwalic meza bo wczoraj wykspal psa, chociaz zwykle ja to robie ale wie ze ciezko mi siie schyla nad wanna. Ogolnie moj maz w domu rowniez gottuhe czasami, i po upominaniusnieci wyniesiie ale dla mnie to jest z malo. Po prostu chcialabym zeby obowiazki byly na pol dzielone do czasu mpjego urlopu, a pozniej sobie poradze ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
|
#4634 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wg mnie na tym etapie bym sobie odpuściła. Lepiej zainwestuj w literaturę okolodzieciowa [/QUOTE]Cytat:
Może gdybym trafiła na okazyjną cenę, ale nie udało się - kosztuje 50 zł w Empiku, teraz chyba po prostu ściągnę e-booka na Kindle. Mamy taki zwyczaj, że co tydzień w sobotę, gdy zaczynam kolejny tydzień, czytam Tż o tym, co sie teraz dzieje / zmienia. ![]() Idę na morfologię i mocz, we wtorek wizyta u gina.
|
|
#4635 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dobrze nam służył i nie będziemy zmieniać
|
|
#4636 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki za radę
I brawa za wychowanie TŻta ![]() ![]() Ja to dziś w ogóle się do niczego nie nadaję - tak mnie macica boli że masakra, nawet jak pięć kroków zrobię W dodatku od kilku dni mam nieprzyjemne zakwasy w udach, poszukałam w googlach i wygląda na to że mam niedobór magnezu. Badania dopiero za tydzień, chyba sobie mogę sama przydzielić dawkę magnezu bez konsultacji?
|
#4637 | |
|
@}-,-'-
|
Cytat:
Może mnie za to wsadzą ale na chomiku jest ta książka, w małym rozmiarze wiec dla każdego dostępna
|
|
|
|
|
#4638 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale takie ksiązki to jednak wolę w wersji papierowej![]()
|
|
#4639 |
|
Zadomowienie
|
Dorota wow już druga połówka gratki
![]() Nibie akurat to super Wam się trafiło że Was poznała Moje koleżanki singielki 23letnie narzekają że właśnie nie ma gdzie poznać fajnegi chłopaka... Bo w klubie słaby materiał na męża, tacy co na ulicy zaczepią tak samo Więc koleżanka cud miód!Donka z tymi fotelikami to jeszcze jest tak, że te z zestawów 3w1 nie mają często atestów bezpieczeństwa. Ale są ludzie którzy w takich wożą. Skoro Wam tylko na raz/kilka razy to myślę że możecie jakiś okazyjnie kupić spokojnie i niekoniecznie z atestami ![]() Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4640 |
|
@}-,-'-
|
Nie wiem na ile aktualna tam jest wersja ale i tak mi przypadła do gustu, dlatego kazałam sobie ja wydrukować i zbindować... Wyszło 27zł, ale ja lubie taką formę, chyba mi po studiach zostało
|
|
|
|
#4641 |
|
Rozeznanie
|
Na nieprzeczytane.pl wychodzi za 36zł z wysyłka do kiosku ruchu.
|
|
|
|
#4642 |
|
Rozeznanie
|
Ale skrobiecie szybciutko
wszystko staram się podczytywać ale już na odpisywanie czasu brakuje. Ale temat o TŻach się wywiązał szczerze to mój tak na mnie mógłby ponarzekać, bo szczerze nie lubie prac domowych... No co zrobić... Mi się najwspanialszy mąż trafił, który gotuje ( bo jak mówi jego to odstresowuje), posprząta, o co bym go nie poprosiła to zrobi Ja niby brzucha nie mam ale plecy tak mnie bolą że wytrzymać nie moge, pochodze z 30 min. I musze usiąść a najlepiej sie położyć... Mój naszczęście to wszystko rozumie. Co do tych moich haftowanek to jak tylko przyjdzie mi zestawik to wstawie Wam co będe haftować a potem efekt końcowy, choć troszke mi sie pewnie zejdzie bo od gimnazjum nie haftowałam. Ogólnie lubie wszystkie prace manualne i tworzenie a pracując nie było na to już czasu i chęci( wiadomo w przedszkolu trzeba sporo dekoracji i prac dla dzieciaczków przygotowywać). 1 trymestr dał popalić to teraz nadrabiać bede ![]() A powiedzcie mi kiedy zamierzacie wózki kupować? My w październiku bierzemy sie za malowanie pokoju dla dziecka, wykładzinę już zamówiłam , meble też ( chociaż cieżko było coś znaleźć co nie będzie w mini rozmiarze a będzie pasować). Ogólnie pokój w odcieniach szarości, meble w bieli a dodatki turkusowe. Tak to sobie wymyśliłam ![]() Co do kichania to nawet mi nie mówcie... Przed ciążą miałam iść na testy alergiczne bo wiecznie tylko smarkanie, kichanie... Nie zdążyłam i teraz męcze sie z codziennym katarem i kichaniem... I faktycznie to boli czasem:/ ale już tyle wytrzymałam to wytrzymam jeszcze troche. A miała któraś z Was wycinany wyrostek? Ja miałam 2 lata temu i szczerze to zaczyna mnie teraz ta blizna boleć i nie wiem czy to normalne... Kciuki za wszystkie wizyty
|
#4643 |
|
@}-,-'-
|
Na Allegro tez były np używki taniej
|
|
|
|
#4644 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-D290 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4645 |
|
Rozeznanie
|
My w październiku zaczynamy kompletowac wyprawkę, wozek kupimy przez internet kolo listopada zeby moc go zareklamowac w razie "w".
Pokoj malujemy na bialo szary kolor, i meble białe. W salonie rowniez nedzie bialo szary ale Meble mamy ciemne Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
|
#4646 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4647 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja od wrzesnia powoli zaczynam
Daję wózek i fotelik do czyszczenia, w październiku posegreguję i wypiorę ubranka, w listopadzie pokupie rzeczy apteczne, pielęgnacyjne i do szpitala. No i chyba tyle moich zakupów![]()
|
#4648 |
|
Raczkowanie
|
Ja powoli chyba zrobię listę co jest potrzebne żeby zacząć od września powoli kupować a nie na raz, szukać okazji.
Właśnie, piszcie jakie macie na oku wózki bo może odgapię :P Co do książek to mnie chodzilo o książki już na temat dziecka a nie ciąży. Coś poszukam i chcę kupić sobie. Muszę wymyślić dziś coś na wieczór, zeby w koncu spędzić fajnie wieczór. Może zrobię sushi, tylko nie wiem co potem, macie jakiś pomysł ? Nie układa nam się ostatnio mało rozmawiamy, po pracy zajęci jesteśmy swoimi sprawami... jakoś tak się mijamy.
Edytowane przez KPZ Czas edycji: 2016-08-19 o 10:57 |
|
|
|
#4649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4650 |
|
Wtajemniczenie
|
Moze taka liste przyszlych wozkow damy na pierwsza strone? Tez sie chetnie zainspiruje
![]() Wysłane z mojego LG-D290 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:39.

[/QUOTE]

za dzisiejsze wizyty.
Trochę to trwało, ale uważam, że jest całkiem nieźle
(żeby nie usłyszał
My nawet śpimy pod jedną kołdrą, co zawsze było dla mnie po prostu niewyobrażalne. 

ale na chomiku jest ta książka, w małym rozmiarze wiec dla każdego dostępna
Więc koleżanka cud miód!

mało rozmawiamy, po pracy zajęci jesteśmy swoimi sprawami... jakoś tak się mijamy.