![]() |
#4441 |
BAN stały
|
Dot.: Scent Bar LIX
Dobranoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4442 |
Zakorzenienie
|
Dobranoc All
![]() A zanim zapomnę, "danie" dla Tru, lub innych co chcą pomysł na jedzenie warzyw. Ja jak zwykle mam na ciepło, ale można jeść na zimno. Buraki. Kupujesz w Lidlu gotowane pakowane jak chcesz oszczędzić czas. Albo pieczesz w folii surowe. Potem tarcie na grubych oczkach, do tego kwas (ocet/cytryna) cukier pieprz i sól, masło/oliwa i zasmażasz. Dla mnie bueno! Dobre też marynowane z papryką, ale to już ze słoja. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4443 |
BAN stały
|
Eeee, Rejcz... piszesz o zasmażanych buraczkach/burakach/ćwikle?!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tak serio, to ja buraki na zimno najbardziej lubię, drobno tarte + duuużo chrzanu do tego (ćwikłą zwane w niektórych regionach kraju) ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4444 | |||||
Panaroja
|
Cytat:
![]() 2.lepiej późno niż wcale ![]() 3.23.20 to i tak nie najgorzej - jak bywają jakieś reportaże czy dokumenty ciekawe to i po północy w środę ![]() 4.Tru - podpadasz ![]() ![]() 5.nie zwracaj , będzie akurat na następny raz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Buraki na zimno to raz jako ćwikła czyli z chrzanem itd. , a druga wersja to z ogórami kiszonymi i cebulką ![]() kurde, teraz mnie na końcu posta wyskakuje na biało "zapisz" całkowicie bez mojego udziału , kto tak miał poprzednio , bo ktoś miał ? Nowa epidemia barowa czy jak ![]() Zapisz
Zapisz Zapisz
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() Edytowane przez Parabelka Czas edycji: 2016-08-19 o 00:00 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4445 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie chodzi o nieznanie, a o przypomnienie, że można jeść jako danie główne, gdy nie je się mięsa. ![]() to teraz już lecę spać. dobranoc all! W ogóle to klikam znów z chuopinowego kompa i odechciewa misie. Soza klawiatura ![]() ![]() Ma ktoś pomysł, mój zaktualizowany do Win 10 kompik się nie wyłącza. Tzn zaraz po wyłączeniu włącza się na nowo, zapraszamy i w ogóle. dodam, że w dziale system, zasilanie mam zaznaczone poprawne funkcje klawiszy itd, dlatego kompletnie brak mi pomysłu co jest nie tak. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4446 | |||||||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzisiaj wieczorem to Kajtek był tym spiritus movens mojej podwórkowej łaciny ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4447 | ||
Zakorzenienie
|
![]() nie wiem w co sie ubrać ![]() Cytat:
![]() jak po czasie? my we wtorek wszystko zabookowaliśmy na muse chłop był w ich lepszym okresie ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4448 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Za to cza-cza mi nieźle idzie, do tego stopnia, że instruktor wietrzy jakis podstęp "Ty coś ukrywasz... uczyłas się kiedyś tańczyć, przyznaj się!" Ja? A skąd! ![]() Wrodzone (anty)talęcie ![]()
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2016-08-19 o 08:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4449 |
niecnotliwa dziewica
|
Dzień dobry (?)
Vanilla, a ile części tego Baru przeczytałaś....? A propos buraków... zwróciłam wczoraj temu tam, dyrektorowi od siedmiu boleści, żeby nie mymlał gumy mordą, jak ze mną (czy z kimkolwiek innym) rozmawia. I tak nie zrozumiał. Czy pojęcie kultury to już całkowicie zanikło?
#4450 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4451 |
niecnotliwa dziewica
|
Ech... tylko ja jestem, widzisz, stara konserwa, z tych czasów, kiedy się dzieci wychowywało. I jednocześnie uczyło pewnych zachowań społecznych - a on jest ode mnie parę lat starszy, więc zdawałoby się, z tego samego pokolenia.....
#4452 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4453 | ||
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]() a ile czeci przxecytałas? ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4454 |
Zakorzenienie
|
Ja znów po prośbie. Chodzi o babcię. Jakiś szampon do zaleczenia skóry głowy. Z tego co widzę to ma aż ranki od drapania. Przesuszona, swędząca skóra, ale łupieżu nie widać. Zapewne jednak taki środek murszę kupić. Ona do dermy nie pójdzie, bo się nie opłąca, bo cytuję "ileż jeszcze będzie żyć" Ale trwałą leci robić
![]() Dałąm jej saszetkę Nizoralu, kupiłam też Seboradin https://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p16146-Se...__tymol_200_ml i nie wiem co dalej. Pewnikiem ma to też od stosowania familijnego ![]() ![]() Także już nie wiem sama, coś z cynkiem? Head&Shoulders kazać jej kupić? Czy to kiepski pomysł na taki przesusz? Tą skórę to ma aż różową, napiętą, no sama se dolewa oliwy do ognia, ale pewnych nawyków nie wytępię. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4455 |
niecnotliwa dziewica
|
Rejcz, a wszelkie dziecięce, Babydreamy itepe. ...?
Cokolwiek, co nie ma w składzie SLS, nie musi przecież być z półki cenowej w typie Vichy (które, moim zdaniem to głównie chemia i reklama)
![]() |
#4456 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak ale Vichy Dercos p. łupieżowi był jednak mega skuteczny. Przynajmniej milion lat temu. Teraz jednak nie możemy sobie pozwolić na kupno tak drogich, a z drugiej strony jest przecież coraz większy wybór, powinny być tańsze alternatywy. Jak choćby ten Seboradin, tylko wzięłąm go w ciemno, nie wiem, czy jest coś wart? ![]() Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2016-08-19 o 09:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4457 | |
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
![]() Pamiętam jeszcze, ze Stazja dawno temu polecała mycie głowy płynem do higieny intymnej - i to nawet kiedyś sama przetestowałam, ale na zdrowa skórę, więc...
![]() |
#4458 | ||||||
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Nadal jest u mnie i nie planuję oddawać
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4459 |
niecnotliwa dziewica
|
Skąd ja to znam....tyle, ze mnie zewłok nie swędzi...
A mój A. się całkiem odzwyczaił, i od cukru też. I biega. I jak ja mam go nie podziwiać? ![]() ![]() Chamowatość niektórych przekracza wszelkie normy: mówię do gościa, żeby mi nie pakował dokumentów w koszulki przed zeskanowaniem, bo jak muszę wyjąć każdy z 30-tu sztuk, zeskanować i włożyć z powrotem to mi dwa razy robota. A on na to "uważaj, bo się spocisz" ![]()
I wanna hurt you just to hear you screaming my name Edytowane przez Margot45 Czas edycji: 2016-08-19 o 10:26 Powód: burak |
![]() ![]() |
![]() |
#4460 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() 2. nie nie, to kwestia systemowa, coś z sofcikiem, gdzieś jakieś ustawienia murszą być nie tak. Klikam wyłącz, a on wyłącza i od razu uruchamia ponownie. 3.Tak podejrzewałam. Oleje? Noł czens! W żadnym razie, po jej trupie, skoro szapon bez sls ją tłuści. Nie no nie ma zmiłuj, jest ciężko, jak do obrazu. Ona, 80 lat, nie chodzi z takim wózeczkiem na zakupy, JAK WSZYSTKIE sąsiadki, żeby sobie odciążyć ręce wiadomo, bo twierdzi, że to ... OBCIACH! Nie będzie taszczyć wózeczka! ![]() 4. Komediowych nie znam, choć mówią dobrze o The Office, Modern Family, Parks and Recreation czy jakoś tak. Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2016-08-19 o 10:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4461 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Przeleciałam Was na szybko ![]() Macham z wakacji ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4462 |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Rejcz, rybek i owoców morza jeszcze nie sprawdziłam, wytrwałam dwa i pół tygodnia zupełnie bezmięsnie, potem pozwoliłam sobie na kurę z rosołku i było cacy, ale po steku - niestety
![]() ![]() O kompa spytam H. jak wróci z pracy Dzięki za typy seriali, zanotowane ![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest Edytowane przez dzika truskawa Czas edycji: 2016-08-19 o 10:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#4463 | ||||
BAN stały
|
Znad
![]() ![]() "Po czasie" w sensie, że mam akurat inne "zobowiązania" ![]() Cytat:
![]() "Państwowa Inspekcja Sanitarna?! Znalazłem źródło epidemii!" ![]() Cytat:
![]() Cytat:
To chyba najlepsze rozwiązanie będzie, bo weź i pilnuj kota non stop... ![]() Że jak?! ![]() Cytat:
![]() Chociaż trochę Twoją babcię rozumiem, ja też bym z wózkiem nie wyszedł ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4464 | |||
Panaroja
|
snad znowu niczego
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() 2.ale u mnie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zapisz
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4465 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4466 |
niecnotliwa dziewica
|
A ić, to jest w ogóle osobnik poniżej wszelkiego poziomu.
Nie dość, ze mymle tę gumę i mymle, to jeszcze ma burackie odzywki i tendencje spychologiczne. W sensie - sam czegoś nie zrobi ale "to nie moja wina, niech Margot zrobi". A Margot nie ma bladego pojęcia - no, ale "ty tu pracujesz sześć lat a ja dopiero zacząłem" - biedny pan dyrektor, niewiniątko numer pierwszy ![]() Kurde, głodna jestem, nic mi się nie podoba z rzeczy dostępnych na dole i chyba tak dotrwam do kolacji, tym razem z powodu własnej wybredności.....
#4467 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4468 | |
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
No ale nieważne, Rejcz dobrze napisała - kulturę się ma albo się jej nie ma. Przykre tylko, ze ci pierwsi są w mniejszości....
![]() |
#4469 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4470 | |
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
A sama kaczka gdzie...? Pojadłabym ![]() ![]() no dobra, jednak mnie irytuje, ze taki osobnik zarabia równo sześć razy tyle, co ja.....
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:59.