|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016
Ile zdjęć...musze wejść pozniej na kompa
![]() Aktualnie nic nie robię posiedzialam na sloneczku troche to mi sie spac zachciało..a teraz leniuchuje na hustawce ![]() ![]() ![]() Jutro mama razem z tata jedzie do Niemiec i bd sami z tz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4262 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
O to dlugo, dobrze. Czyli zainwestuje w lateksowy. Dzisiaj przejezdzalam obok sklepu HAVEA, wiec pewnie niedlugo tam zajrze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Cytat:
![]() Za to u nas w PL teraz pogoda piekna ![]() A w tym domku Lili chyba tez bedzie musiala soac na materacu? Czy od razu na ziemi od malenkosci - niech cwiczy wytrwalosc? ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4263 |
Zakorzenienie
|
Monia a jaka cena sklepowa tego łóżeczka? w Smyku jest teraz promka za 254zł i się zastanawiam nad nim albo radkiem III za 219
![]()
#4264 |
Zakorzenienie
|
![]()
Witajcie!
Troszkę zmogło nas przeziębienie,całą rodzinkę,ale już jest ok. Teraz wyprawiam do szkoły moją trzecioklasistkę ![]() No i wczoraj była wizyta połówkowa: będzie synuś ![]() ![]() No to tylko teraz wybrać imię,bo tu każdy ma inną propozycję ![]() Wybraliśmy też wózek http://www.adamex.pl/sklep/pajero-eko-skora/menu/46 wyoglądany na żywo bardzo nam spasował ![]() Od przyszłego tygodnia zaczynam też dekorować małemu pokoik ,w końcu wiem jaka kolorystyka ![]()
#4265 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no to git ale nie wiem czy nie bedw na porodowce hehe ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4266 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Dziewczyny niby przy kp można jeść wszystko ale jakoś nie wyobrażam sobie jeść fasoli z grochem albo innych tego typu ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- ehh ale taka wigilia przed wigilią nie smakuje jak w wigilię ![]() ![]()
![]() |
#4267 | |||||||
Zadomowienie
|
Hejka!
My też w weekend jedziemy do ikei, czas powoli coś zacząć wybierać ![]() Krzesełko też zamierzać kupić z ikei, choć chyba jeszcze nie teraz ![]() Papaya, witaj spamerko ![]() ![]() kociulek, zapomniałam wczoraj... Ty nie strasz z tymi ubraniami dla dziewczynki ![]() W ogóle to dla dziewczynek jest tyyyle cudnych koszulek i sukienek ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ojojoj, to ładnie ten Kubunio ciągnie od Ciebie wszystko ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A ja się też zdziwiłam otwierając wizaż, że tu już 3 strony od rana, a to wszystko jasne! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Hm, rożek dla mnie to nie jest coś jakoś absolutnie koniecznego albo coś co powinno mieć wyłącznie taką a nie inną formę. Moje dzieciaki nie reagowały pozytywnie na ciasne owijanie, więc było mi to obojętne. W zasadzie chodziło o to, żeby były dobrze okryte jedynie, bo w pierwszych dniach po porodzie marzły, więc owijałam je w różek i przykrywałam jeszcze grubym kocykiem. Na pewno nie widzę potrzeby kupowania takiego z twardym uszytwnieniem. Zdecydowanie pewniej czuję się trzymając dziecko w takim miękkim rożku, kiedy przez niego mogę wyczuć główkę, plecki, pupcię niż w takim z usztywnieniem. Jedynie czym powiedziałabym, że rożek różni się od kocyka jest to, że jest odrobinę sztywniejszy, bo kocyk to wiadomo mięciutki, więc łatwiej się zwinie pod głową np albo rozkopie dziecko szybko, a rożek to taka jakby cienka, ale troszkę sztywniejsza kwadratowa kołderka. Cały myk polega na tym, że jak zawiniesz dziecko, to jest tak jakieś zapięcie/wiązanie/rzep i tyle. I przede wszystkim rożka to używasz moim zdaniem góra kilka tygodni, dlatego też nie ma się za bardzo nad czym rozwodzić. Niby możesz używać do przykrycia później, ale raczej na to rożek jest za mały i za sztywny i lepszy już będzie kocyk. Nie wiem, czy Ci pomogłam specjalnie, ale napisałam wszystkie moje przemyślenia ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4268 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wozeczek bardzo ladny ![]() Dziewczyny, a te lozeczka sa z szufladami? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4269 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4270 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
pewnie wtedy kupimy juz w ikei taki wekszy ala.dla przedszkolaka. Nasz mamay z ikei i zdecydowanie malej tez potem tam kupie jak skonczy roczek. Cytat:
mi z om wychodzi 27 grudzien... wiec kto wie? Moze tez bede na porodówce w czasie swiat. W kazdym razie w tym roku postanowilismy z tz, ze wigilie spedzamy w domu u siebie i nikogo bie zapraszamy. Cytat:
Zazdroszcze wam ładnej pogody w Polsce! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4271 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To bedzie nasza pierwsza wspolna wigilia i na dodatek calkowicie bez rodzicow ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4272 | |
Zakorzenienie
|
justynia - to prawda w wigilie wszystko smakuje inaczej ale jak bedziemy na porodowce to i tak nie zjemy..
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- Cytat:
![]() aaa to u nas nie wiadomo bo jak nam sie uda remont zakonczyc to idziemy do siebie a jak nie to u moich rodziciw bo z nimi mieszkamy aktualnie Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4273 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Mnie podoba się jeszcze Aleksander,ale mamy za długie nazwisko ![]() Zakupy wyprawkowe z 9 -latką to wcale nie łatwy chleb ![]() ![]() ![]() Ja w spadku po córce brata dostałam łóżeczko ikeowskie:http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00248529/ bardzo ładne. Siedzę teraz na allegro i szukam fajnego zestawu pościeli właśnie do łóżeczka ![]() ![]()
![]() |
#4274 | |||||||||
Zadomowienie
|
A dziekuję, dziękuję
![]() ![]() Cytat:
![]() Jak nim w sklepie manewrowałam, to był bardzo wygodny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Właśnie zrobiłam twarożek ze śmietaną, dymką i szczypiorkiem, ugotuję jajka, sparzę pomidorki a mama przywiozła mi domowe korniszonki... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Nie chciałam wcześniej zapeszać, bo za każdym razem jak się chwaliłam, to się wszystko psuło ale.. Właśnie remontujemy mieszkanie, do którego we wrześniu się przeprowadzamy ![]() Jest to parter domku, jakieś 50m. Jest ogródek i własny wjazd, tylko niestety bez bramy. Jedyny minus, to, że na na górze mieszka starsza pani z wnukiem, którzy wchodzą do siebie poprzez mój korytarz... Ale przeboleję... Właśnie szukam mebelków, bo tam brak. Mam już kuchnię, pralkę, zlew i kuchenkę. Z moich mam wersalki i ławy ale brak mi jakiś komód i szaf. Ale damy radę, na olx jest dużo używanych ![]() Mam nadzieję, że się tym razem nic nie spartoli... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4275 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
wieku 19 lat im odwiadczylam, ze wylatuje do chłopaka do anglii na wigilie(zaczelismy byc razem kilka miesiecy wczesniej ale ja mieszkalam w Pl bo szkole konczylam). To już bedzie nasza 9 wspolna wigilia, a pierwszy raz sami bez zadnej rodzinki ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4276 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A po szpitalu wsiedliśmy w auto i spontanicznie pojechaliśmy na grzyby ![]() Wracamy z 2 dużymi pełnymi koszami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4277 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Narobilas mi na nie ochote. Choc dzis to u mnie zwyciezy ochota na pozadna drozdzowke. Pewniew koncu pojadę po ta drozdzowke. Zjadlabym ciasto drożdżowe ale nigdy nie pieklam... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4278 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#4279 |
Zakorzenienie
|
Jestem po wizycie, Marcel waży 711g i wszystko z nim dobrze
![]() ![]() ![]() Z ciekawostek, miesiąc temu na wizycie ważyłam równiutkie 56kg, a dziś równiutkie 60kg, tak więc od początku ciąży mam już 8kg na plusie ![]() ![]() ![]()
#4280 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Najpierw zjechalam 4kg, dobralam te 4 i kolejne 4 na plusie. Masakra.
![]() |
#4281 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trochę mnie te kg przerażają ![]()
![]() |
#4282 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moja się na każdym USG zakrywa dłońmi albo stopami, wiec cos wstydliwe te nasze dzieciaczki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#4283 |
Zadomowienie
|
Super ze wizyty udane i ze wszystko w porzadku
![]() Co do łóżeczka to my bd kupować z szufladą, zawsze to jakieś dodatkowe miejsce ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4284 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja chce Aleksandra ![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4285 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiem jak ciezko mi schudnac z tych czesci ciala (cwiczeniami) i juz sie boje jak bede wygladac po porodzie ![]()
![]() |
#4286 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny które są dłużej na L4, mam pytanie
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4287 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4288 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja z tz sobie obiecalismy, ze zawsze chocby nie wiem co, wigilia, Wielkanoc i sylwester od poczatku kiedy jestesmy razem zawsze spedzamy wspolnie. Staramy sie boze barodzenie soedzac raz z jedna mama a raz z druga. Wlasnie sie wpakowalismy w korek 25km a ja chce siusiu... nue wyglada to dobrze;( |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4289 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mi ZUS przysyła kasę na adres zameldowania, ale można do nich napisać pismo, że chcesz na konto ![]() A prawda jest taka, że ZUS płaci jak chce ![]() ![]() I wcale nie głupie pytanie bo to też moje pierwsze zwolnienie i nie sądziłam, że z tym są takie jazdy ![]() To się wyżaliłam ![]() ![]() Wymyśliłam mini alternatywę dla karuzeli nad łóżeczko bo jednak chcę, żeby od początku były tam jakieś zabawki a tą najszybciej mała dostrzeże ![]() http://allegro.pl/spirala-lisek-zawi...170735414.html Oplotę to na ramie, myślę, że się sprawdzi też do wózka np. ![]()
"Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć." Coco Chanel Edytowane przez Velvet Wave Czas edycji: 2016-08-19 o 20:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4290 |
Zadomowienie
|
Ja dostaję kasę na konto z Zusu...na pierwsze pieniądze od nich czekałam dosc dlugo ale teraz juz drugi raz dostalam w podobnum terminie zobaczymy jak bedzie dalej. Musze w koncu zalozyc sobie ten profil wtedy wszystko wiadomo kiedy co i jak wyplaca
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:42.