Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016 - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-19, 20:33   #4291
_music_girl
Raczkowanie

Dot.: Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016

Pisałam dziś o 6.00 długiego posta, ale potem go szukałam i nie ma go... nie zapisało mi. I to nie pierwszy raz.
A dziś w nocy nie mogłam spać bo bolały mnie biodra- pierwszy raz. Przewracalam się z boku na bok, ale nic nie pomagało.

Jeśli chodzi o wagę to najpierw schudłam 1 kg, a potem przytyłam 3 kg. Ale od dwóch tygodni odzyskałam apetyt, w końcu

Dziś miałam polowkowe w 21 tc. Nowy gin zgodził się przejąć prowadzenie mojej ciąży Mała waży prawie 400 gram. Wszystko ok, tylko szyjka macicy krótka, w środę ide do szpitala na konsultacje- szyć czy nie. Nadal muszę lezec i to plackiem. To już trzeci miesiąc leżenia- może dlatego mnie te biodra bolą?

Piękne te wasze zakupy, wózki, łóżeczka, ubranka, pieluchy, butelki... jak wam zazdroszczę, jestem uziemiona a zakupy jedynie przez internet tak nie cieszą, i dotknąć nie można..ech... Miałam nadzieję że mój nowy gin pozwoli mi troche
chodzic, a tu rozczarowanie.

Szkoda że mój mąż na delegacji i sama byłam na tym połówkowym. Mała zakrywala buzię rączkami, wstydliwa dziewczyka

Święta to najlepiej zaplanujemy u teściów, bo termin z om mam na 25 grudnia, to przynajmniejw razie czego moje chłopaki spędza normalne święta Choć lekarz dzisiaj nie dawał złudzeń donoszenia do 40 tyg. Grozi mi poród przedwczesny.

Ja jestemn a L4 od maja i mi płaci pracodawca.

"Idę" szukać wózka w necie
Stary 2016-08-19, 20:34   #4292
itstoolatex3
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaziowa Pokaż wiadomość
Jaki duży chłopak! który to tc?
Moja się na każdym USG zakrywa dłońmi albo stopami, wiec cos wstydliwe te nasze dzieciaczki

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
26tc

Cytat:
Napisane przez ewelinuus Pokaż wiadomość
Super ze wizyty udane i ze wszystko w porzadku
Co do łóżeczka to my bd kupować z szufladą, zawsze to jakieś dodatkowe miejsce
My też kupiliśmy z szufladą, na pewno się na coś przyda.

Cytat:
Napisane przez kamisha Pokaż wiadomość
ooo super rosnie jak na drozdzach

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
Tak, niech rośnie

Cytat:
Napisane przez DoDoo Pokaż wiadomość
Mnie tez, tym bardziej ze mi wiekszosc idzie w pupe, uda i boczki
Wiem jak ciezko mi schudnac z tych czesci ciala (cwiczeniami) i juz sie boje jak bede wygladac po porodzie
Oj mi też się boczki,pupa i uda powiększyły. U mnie najgorzej jest z biodrami bo ten tłuszczyk na biodrach za cholerę nie chce odejść Ja to się boję, że przy porodzie będę miała +30kg...Ale jak tylko będzie można to po porodzie siłownia damy radę!

15.01.2021 - Aniołkowa Mama 🤍

itstoolatex3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-19, 20:47   #4293
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _music_girl Pokaż wiadomość
Pisałam dziś o 6.00 długiego posta, ale potem go szukałam i nie ma go... nie zapisało mi. I to nie pierwszy raz.
A dziś w nocy nie mogłam spać bo bolały mnie biodra- pierwszy raz. Przewracalam się z boku na bok, ale nic nie pomagało.

Jeśli chodzi o wagę to najpierw schudłam 1 kg, a potem przytyłam 3 kg. Ale od dwóch tygodni odzyskałam apetyt, w końcu

Dziś miałam polowkowe w 21 tc. Nowy gin zgodził się przejąć prowadzenie mojej ciąży Mała waży prawie 400 gram. Wszystko ok, tylko szyjka macicy krótka, w środę ide do szpitala na konsultacje- szyć czy nie. Nadal muszę lezec i to plackiem. To już trzeci miesiąc leżenia- może dlatego mnie te biodra bolą?

Piękne te wasze zakupy, wózki, łóżeczka, ubranka, pieluchy, butelki... jak wam zazdroszczę, jestem uziemiona a zakupy jedynie przez internet tak nie cieszą, i dotknąć nie można..ech... Miałam nadzieję że mój nowy gin pozwoli mi troche

Szkoda że mój mąż na delegacji i sama byłam na tym połówkowym. Mała zakrywala buzię rączkami, wstydliwa dziewczyka

Święta to najlepiej zaplanujemy u teściów, bo termin z om mam na 25 grudnia, to przynajmniejw razie czego moje chłopaki spędza normalne święta Choć lekarz dzisiaj nie dawał złudzeń donoszenia do 40 tyg. Grozi mi poród przedwczesny.

Kochana poducha moedzy nogi jak spisz! Mi to pomoglo. Od kiedy rak spie bie wiem co to bol bioder.

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

Cytat:
Napisane przez itstoolatex3 Pokaż wiadomość
26tc

My też kupiliśmy z szufladą, na pewno się na coś przyda.

Tak, niech rośnie

Oj mi też się boczki,pupa i uda powiększyły. U mnie najgorzej jest z biodrami bo ten tłuszczyk na biodrach za cholerę nie chce odejść Ja to się boję, że przy porodzie będę miała +30kg...Ale jak tylko będzie można to po porodzie siłownia damy radę!
Ja sie dzis smialam, ze dupsko rosnie mi rowno z brzuszkiem. Ja jestem zdania, ze schludne. Najwaznuejsze jest dla mnie to, zeby Lili urodzila sie zdrowiutka!
LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-19, 21:02   #4294
itstoolatex3
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
Ja sie dzis smialam, ze dupsko rosnie mi rowno z brzuszkiem. Ja jestem zdania, ze schludne. Najwaznuejsze jest dla mnie to, zeby Lili urodzila sie zdrowiutka!
Dokładnie tak, oby nasze maluchy były zdrowe, wszystkie a z resztą sobie poradzimy

Stary 2016-08-19, 21:11   #4295
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Nadrobilam was rano, potem spędziłam pol dnia w poszukiwaniu ladnego dywanu do poloku Lili, wchodze na forum i szok... 5 stron na apce do nadrobienia.
Kopnijcie mnie dzis w du**! Mam mega lenia i nic w domu bie zrobilam poza zaladowaniem pralki i zmywarki. Pewnie pranie powiesi po pracy tz.

Super, ze masz to zwolnienie!

Co do ikei, tez mi sie podoba te najzwuklejsze krzeselko do karmienia. Pewnie takie wlasnie kupimy.

materac zamierzam uzytkowac tylko rok, bo jak tylko mala po roczku nauczy sie chodzić zrobimy jej lozko takie ala domek przy podlodze. Naogladalam sie takich na pinterest i tz sam chce jej takie zdobić.

Dziekuje! Albo ja sobie zamowie albo tesciowej podesle, zeby mi zamowila i sie z nią rozlicze jak przyjedzie.

Ja tez chce jesc wszystko. Choć w swieta mige byc jeszcze "nierozpakowana", skoro z usg mam termjn na 23 grudnia.

a mialas takie wieksze lozeczko dl 140cm?

To sie nazywaja zakupy!

Musze isc odpalic kompa bo widze, ze tyle zdjec sie tu dzis pojawilo!

Mnie dzis przy tej deszczowej pogodzie jakas depresja chyba łapie.
Wczoraj zamowilam sobie smiczki z lovi(raczej nie bede uzywac ale wole mmiec w razie w) i mala butelke z dr browns. Moje zamówienie na bujak, mate i wklad do wanienki nie przeszlo, bo strona byla jakas przesilona i jutro wyciagne tz na zakupy.

Folinka mam do ciebie jeszcze pytanie obeznana kobietko! Kupujesz rozek w Pl czy w Uk? Bo ja sie orzygladalam tym w tkk maxx i do mnei nie przemawiaja. Chce ten kocyk z la millu czy jak ta forma sie nazywa ale nie wiem czy to mi zastapi tez rozek.
Lozeczko 120 cm , moja Zuzka aktualnie ma 98 cm wiec tak juz bylo na styk wiec odda siostrzyczce. Za to teraz spi w lozu 180/90

iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-19, 21:26   #4296
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papaPapaya Pokaż wiadomość
O jakie konkretne zakupy! I wozek juz dzis masz czy odbior na jesien?
Już mamy wózek Dzisiaj co chwile nim jeździliśmy po mieszkaniu hehe Te skrętne koła są rewelacyjne, można skręcić bez podnoszenia.

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość
Monia a jaka cena sklepowa tego łóżeczka? w Smyku jest teraz promka za 254zł i się zastanawiam nad nim albo radkiem III za 219
280 zł w sklepie minus 5% rabatu. To w Smyku jest ładna cena

Za materac lateksowo piankowo kokosowy daliśmy ok 200 zł.

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Cytat:
Napisane przez iza251 Pokaż wiadomość
Witajcie!
Troszkę zmogło nas przeziębienie,całą rodzinkę,ale już jest ok.
Teraz wyprawiam do szkoły moją trzecioklasistkę Mała dama ,a jakie wymagania...
No i wczoraj była wizyta połówkowa: będzie synuś Poza tym wszystko ok,mały nawet machał do mnie rączką,widziałam dokładnie paluszki,cudne przeżycie
No to tylko teraz wybrać imię,bo tu każdy ma inną propozycję

Wybraliśmy też wózek http://www.adamex.pl/sklep/pajero-eko-skora/menu/46 wyoglądany na żywo bardzo nam spasował

Od przyszłego tygodnia zaczynam też dekorować małemu pokoik ,w końcu wiem jaka kolorystyka
Gratuluję Synka!
Wózek bardzo ładny!

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
A dziekuję, dziękuję Jak na tą chwilę, mój ulubiony

Ten mi się od razu spodobał jak go zobaczyłam, a jest ich tyle, że jak bym miała dalej szukać to przyjdzie grudzień a tu wózka brak
Jak nim w sklepie manewrowałam, to był bardzo wygodny

"Tylko" 1680zł 3w1

Tak Sirion 1680zł 3w1

Mam te wszystkie składniki i już wiem co na kolację
Właśnie zrobiłam twarożek ze śmietaną, dymką i szczypiorkiem, ugotuję jajka, sparzę pomidorki a mama przywiozła mi domowe korniszonki...

Śliczności

Ja też... Jeśli zjem coś i dziecko będzie "stękać" to przestanę, lub zmniejszę ilość, ale założenie mam takie, że jem większość rzeczy. Tylko skrajnych nie będę jeść, ale sama nie wiem jeszcze jakie to są.

Super!

Gratuluję synka A wózek super

Nie chciałam wcześniej zapeszać, bo za każdym razem jak się chwaliłam, to się wszystko psuło ale..
Właśnie remontujemy mieszkanie, do którego we wrześniu się przeprowadzamy
Jest to parter domku, jakieś 50m. Jest ogródek i własny wjazd, tylko niestety bez bramy.
Jedyny minus, to, że na na górze mieszka starsza pani z wnukiem, którzy wchodzą do siebie poprzez mój korytarz... Ale przeboleję...
Właśnie szukam mebelków, bo tam brak. Mam już kuchnię, pralkę, zlew i kuchenkę. Z moich mam wersalki i ławy ale brak mi jakiś komód i szaf. Ale damy radę, na olx jest dużo używanych
Mam nadzieję, że się tym razem nic nie spartoli...
Wspaniale, że znaleźliście mieszkanie! Z 4 piętra na parter, ulga prawda?
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-19, 21:27   #4297
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Lozeczko 120 cm , moja Zuzka aktualnie ma 98 cm wiec tak juz bylo na styk wiec odda siostrzyczce. Za to teraz spi w lozu 180/90

A ile ma Zuzka lat?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-08-19, 21:40   #4298
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mademoiselle_m Pokaż wiadomość
Moja lekarka skierowała mnie do szpitala gdzie pracuje, głownie po to żeby mi zrobic ta całą glukozę , przy okazji zrobili mi pare innych badan i to KTG. Tez byłam zdziwiona ze to juz, ale mi powiedzieli ze oni juz robia po 22 tc, ze co prawda serduszka jeszcze czasem nie słychać albo "ucieka" ale przynajmniej sprawdzą czy nie ma juz skurczów macicy.

A po szpitalu wsiedliśmy w auto i spontanicznie pojechaliśmy na grzyby
Wracamy z 2 dużymi pełnymi koszami
Fajna lekarka

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Cytat:
Jestem po wizycie, Marcel waży 711g i wszystko z nim dobrze Jest już ułożony główką w dół i stąd moje bóle kości łonowej, bo naciska mi czasami. Chyba się trochę obraził, bo schował buzię całkowicie i nawet nie zobaczyłam twarzyczki, a o usg 3d nie było nawet mowy bo nic a nic nie było widać Tak więc, żeby zobaczyć buziaczek małego muszę poczekać miesiąc i modlić się, żeby łaskawie odwrócił się przodem

Z ciekawostek, miesiąc temu na wizycie ważyłam równiutkie 56kg, a dziś równiutkie 60kg, tak więc od początku ciąży mam już 8kg na plusie jestem kluseczką
Super, że wszystko dobrze!

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Cytat:
Napisane przez DoDoo Pokaż wiadomość
Z waga mam tak samo ale ja sobie licze, ze przytylam 4kg, a nie 8 ahahahahaah jakos lepiej mi z taka mysla
Najpierw zjechalam 4kg, dobralam te 4 i kolejne 4 na plusie. Masakra.
A to ja tez liczę od początkowej wagi

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

Cytat:
Dziewczyny które są dłużej na L4, mam pytanie pierwszy miesiąc płaci pracodawca na nr konta który ma mój, a potem ZUS jak płaci? Do pracodawcy najpierw, czy od niego ma mój nr konta czy wysyłają kase na adres ? Może głupie pytanie, ale nigdy nie byłam na takim długim zwolnieniu

To zależy ilu pracowników zatrudniała Twoja firma na koniec listopada poprzedniego roku? Jak ponad 20 (albo 25) to dalej wyplaca zasiłek pracodawca. Jak mniej to wszystkie dokumenty wraz z numerem konta powinien wysłać za Ciebie do Zusu.

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Cytat:

Cudownie, że dzidziuś ma się dobrze Współczuję leżenia, pewnie dlatego biodra bolą. A obiady sama robisz czy ktoś Ci pomaga? Jeszcze gin się zdziwi jak przyjdziesz do niego po terminie
Stary 2016-08-19, 21:44   #4299
kaziowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Velvet Wave Pokaż wiadomość
Mi ZUS przysyła kasę na adres zameldowania, ale można do nich napisać pismo, że chcesz na konto Ja też tak zrobiłam i teraz (teoretycznie) będę dostawać już przelewem.
A prawda jest taka, że ZUS płaci jak chce Ja jestem na zwolnieniu od początku. Za maj zapłaciła mi szefowa a pierwsze pieniądze z ZUS otrzymałam uwaga, uwaga przed wczoraj Oczywiście u Ciebie nie musi tak być, ale wiem, że większość ma jazdy z tym dostawaniem kasy. Oni teoretycznie mają 30 dni od czasu jak dotrze do nich zwolnienie na wypłatę.
I wcale nie głupie pytanie bo to też moje pierwsze zwolnienie i nie sądziłam, że z tym są takie jazdy Najpierw się czepiali czemu mam na zwolnieniu inny adres niż na umowie o pracę (bo nie kumają, że można mieszkanie wynajmować), potem wynaleźli jakiś błąd w zwolnieniu (nie wspominając o tym, że zwolnienie z połowy maja do połowy czerwca zaczęli rozpatrywać w sierpniu), to jeszcze dodzwonić się do nich to jest cud.
To się wyżaliłam Ale serio mam ich dość serdecznie

Wymyśliłam mini alternatywę dla karuzeli nad łóżeczko bo jednak chcę, żeby od początku były tam jakieś zabawki a tą najszybciej mała dostrzeże
http://allegro.pl/spirala-lisek-zawi...170735414.html
Oplotę to na ramie, myślę, że się sprawdzi też do wózka np.
O kurde ale tam syf mają! Mam naiwnie nadzieję że może u mnie się obejdzie bez kilku miesięcy postoju bo potrzebujemy obu wypłat żeby dokończyć wyprawke ...

Stary 2016-08-19, 22:02   #4300
_music_girl
Raczkowanie

[QUOTE=LuckySparkle;643544 91]Kochana poducha moedzy nogi jak spisz! Mi to pomoglo. Od kiedy rak spie bie wiem co to bol bioder.[COLOR="Silver"]

LuckySparkle,
Dzięki za radę, zaraz szukam odpowiedniej poduchy

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Monika 0185
Obiady niestety sama, czasem mąż zrobi pizzę na wrapach- łatwa i szybka
Ale staram się ułatwiać sobie obiady- duszę mięsko w sosie, najczęściej z grzybami, ryż gotuję albo rybę piekę. Teraz jest moja mama i mam raj
Dziś było leczo a wczoraj pierogi ruskie.
Szczerze mówiąc to nie mam za bardzo apetytu gdyż od paru miesięcy mam permanentną zgagę...

Edytowane przez _music_girl
Czas edycji: 2016-08-19 o 22:04
_music_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-19, 22:37   #4301
kaziowa
Zadomowienie

[QUOTE=_music_girl;6435629 1]
Cytat:
Kochana poducha moedzy nogi jak spisz! Mi to pomoglo. Od kiedy rak spie bie wiem co to bol bioder.[COLOR="Silver"]

LuckySparkle,
Dzięki za radę, zaraz szukam odpowiedniej poduchy

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Monika 0185
Obiady niestety sama, czasem mąż zrobi pizzę na wrapach- łatwa i szybka
Ale staram się ułatwiać sobie obiady- duszę mięsko w sosie, najczęściej z grzybami, ryż gotuję albo rybę piekę. Teraz jest moja mama i mam raj
Dziś było leczo a wczoraj pierogi ruskie.
Szczerze mówiąc to nie mam za bardzo apetytu gdyż od paru miesięcy mam permanentną zgagę...
Na bóle pleców i bioder mnie pomaga poducha którą kupilam na poczatku ciąży, taka wielka w kształcie litery C, z supermami bodajże. TŻ tez ja czasem używa i mu pomaga na plecy też

A na zgage próbowałas wody z soda oczyszczona? Mnie pomaga od razu, a jak przed ciąża nie miałam wcale to teraz okropne

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Ps: przepis na to drożdżowe wrzuce rano jak będę na lapku

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-19, 22:47   #4302
muffinowe_love
Raczkowanie

Olaboga, 2 dni mnie nie było, a tu tyle naskrobałyście.

My dzisiaj mamy 1 rocznicę ślubu i obchodzimy ją od wczoraj Wprawdzie planowaliśmy tylko wyjście na obiad, ale że odwiedził nas wujek z Kanady to zrobiliśmy wczoraj rodzinnego grila. Dzisiaj wybraliśmy się na obiad do restauracji gdzie mieliśmy wesele i akurat też tam dzisiaj była impreza weselna więc posłuchaliśmy sobie muzyczki i zjedliśmy podejrzewam weselny rosołek, bo był pyszny. W ogóle się tak objadłam, że o tej pory to odczuwam i mam wrażenie że wybrzuszyło mnie po tym obiedzie na maxa
Dostałam od męża cudny bukiet lili i w ogóle to taka refleksja mnie naszła jak moje życie pozmieniało się w ciągu ostatniego roku, a co dopiero w ciągu ostatnich lat... aż boję się głośno mówić o tym, że jestem przeszczęśliwa, bo boję się zapeszyć
Pochwalę się Wam tymi habadzimi co mąż się szarpnął i przy okazji ciacho dla wszystkich!

Cytat:
Ja sie zastanawiam czy nie bede robic Julkowi morfologi z naciskiem na CRP przed szczepieniem? Bede bezpieczniejsza podejmujac decyzje o szczepieniu niz "na oko". Ale bede drzala o synka po kazdej szczepionce. Duzo sie teraz o tym mowi. I chyba troche szkoda, bo im mniej wiesz tym lepiej spisz
Ja to jednak raczkująca mamą jestem Pierwszy raz słyszę o takich badaniach. Trzeba o nie poprosić i samemu zapłacić, czy lekarz może je zlecić? One mają wykluczyć jakieś powikłania po szczepieniach, tak?

Cytat:
I znowu ten sam temat co mozna jesc podczas kp a czego nie
Mi ostatnio koleżanka mówiła, że przy pierwszym się katowała z dietą, a przy drugim synu trafiła na taką położną, co jej kazała jeść wszystko, ale zaczynać od bardzo małych ilości np. różyczka kalafiora, kawałek smażonego kotleta i obserwować dziecko i jeżeli nic się nie dzieje do dawkę zwiększać, żeby też dzidziuś się przyzwyczajał. I o dziwo jadła wszystko i nic nie zaszkodziło I tej wersji będę się trzymać

Słyszałam tylko, że potrawy z octem są niewskazane i tu jest moja największa bolączka, bo uwielbiam filety rybne w zalewie octowej od mojej babci i będę je jadła na wszelki wypadek przez cały listopad Zamówienie u babci już złożyłam

Cytat:
Ja mam zamiar oprpcz alkoholu jeść wszystko..wiadomo nie jakieś ogromne ilosci tycg rzeczy wzdymajacych czy cos,jak cos bedzie dziecku szkodzilo to odstawie..ale u nas wigilia to temat pod znakiem zapytania..termin nibg na 14 ale to oznacza ze i po świętach mogę urodzic i na poczatku grudnia..zobaczymy jak bedzie
My mamy termin z pierwszxego prenatalnego na 19.12 i też się zastanawiam czy urodzę przed/po/ czy w trakcie świąt

Cytat:
Napisane przez kamisha Pokaż wiadomość
justynia - to prawda w wigilie wszystko smakuje inaczej ale jak bedziemy na porodowce to i tak nie zjemy..
Mój mąż urodził się w Wigilię wieczorem i teściowa wspomina, że koleżanka z sali kazała dla niej zostawić chociaż rybę, bo ziemniaki zimne są niejadalne. I teściowa twierdzi, że to była najpyszniejsza ryba jaką☠ w życiu jadła chociaż była już mega zimna

Aaaaaaaaaaa i widzę wysyp zakupów - piękne te wszystkie ciuszki! Mój mąż mnie prosi, żebym nic nie kupowała, bo trochę ostatnio rzeczy wpadło z lumpka, ale też na większe rozmiary. Brakuje nam śpiochów, pajacyków, jakiegoś sweterka, albo innego cuda na body. Bo akurat z body i spodenkami jesteśmy obkupieni, ogarnę zdjęcia jutro to wstawię
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20160818_174520.jpg (97,0 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20160819_192725.jpg (77,4 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20160819_192742.jpg (118,1 KB, 12 załadowań)
muffinowe_love jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-19, 23:40   #4303
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muffinowe_love Pokaż wiadomość

My dzisiaj mamy 1 rocznicę ślubu i obchodzimy ją od wczoraj Wprawdzie planowaliśmy tylko wyjście na obiad, ale że odwiedził nas wujek z Kanady to zrobiliśmy wczoraj rodzinnego grila. Dzisiaj wybraliśmy się na obiad do restauracji gdzie mieliśmy wesele i akurat też tam dzisiaj była impreza weselna więc posłuchaliśmy sobie muzyczki i zjedliśmy podejrzewam weselny rosołek, bo był pyszny. W ogóle się tak objadłam, że o tej pory to odczuwam i mam wrażenie że wybrzuszyło mnie po tym obiedzie na maxa
Dostałam od męża cudny bukiet lili i w ogóle to taka refleksja mnie naszła jak moje życie pozmieniało się w ciągu ostatniego roku, a co dopiero w ciągu ostatnich lat... aż boję się głośno mówić o tym, że jestem przeszczęśliwa, bo boję się zapeszyć
Pochwalę się Wam tymi habadzimi co mąż się szarpnął i przy okazji ciacho dla wszystkich!

Ja to jednak raczkująca mamą jestem Pierwszy raz słyszę o takich badaniach. Trzeba o nie poprosić i samemu zapłacić, czy lekarz może je zlecić? One mają wykluczyć jakieś powikłania po szczepieniach, tak?

Mi ostatnio koleżanka mówiła, że przy pierwszym się katowała z dietą, a przy drugim synu trafiła na taką położną, co jej kazała jeść wszystko, ale zaczynać od bardzo małych ilości np. różyczka kalafiora, kawałek smażonego kotleta i obserwować dziecko i jeżeli nic się nie dzieje do dawkę zwiększać, żeby też dzidziuś się przyzwyczajał. I o dziwo jadła wszystko i nic nie zaszkodziło I tej wersji będę się trzymać

Słyszałam tylko, że potrawy z octem są niewskazane i tu jest moja największa bolączka, bo uwielbiam filety rybne w zalewie octowej od mojej babci i będę je jadła na wszelki wypadek przez cały listopad Zamówienie u babci już złożyłam

My mamy termin z pierwszxego prenatalnego na 19.12 i też się zastanawiam czy urodzę przed/po/ czy w trakcie świąt

Mój mąż urodził się w Wigilię wieczorem i teściowa wspomina, że koleżanka z sali kazała dla niej zostawić chociaż rybę, bo ziemniaki zimne są niejadalne. I teściowa twierdzi, że to była najpyszniejsza ryba jaką☠ w życiu jadła chociaż była już mega zimna

Aaaaaaaaaaa i widzę wysyp zakupów - piękne te wszystkie ciuszki! Mój mąż mnie prosi, żebym nic nie kupowała, bo trochę ostatnio rzeczy wpadło z lumpka, ale też na większe rozmiary. Brakuje nam śpiochów, pajacyków, jakiegoś sweterka, albo innego cuda na body. Bo akurat z body i spodenkami jesteśmy obkupieni, ogarnę zdjęcia jutro to wstawię
Wszystkiego najlepszego i zycze zeby to szczescie was nigdy nie opuszczalo!
Stary 2016-08-20, 07:07   #4304
aniaamelia
Zadomowienie

Cytat:
Z ciekawostek, miesiąc temu na wizycie ważyłam równiutkie 56kg, a dziś równiutkie 60kg, tak więc od początku ciąży mam już 8kg na plusie jestem kluseczką
Nie jesteś sama. Ja przez ostatni miesiąc przytyłam 3,5kg a od początku 7kg (od 48kg do 55kg). Robię się wielorybem

Cytat:
Dziewczyny które są dłużej na L4, mam pytanie pierwszy miesiąc płaci pracodawca na nr konta który ma mój, a potem ZUS jak płaci? Do pracodawcy najpierw, czy od niego ma mój nr konta czy wysyłają kase na adres ? Może głupie pytanie, ale nigdy nie byłam na takim długim zwolnieniu
Tak jak dziewczyny pisały: pierwsze 33 dni płaci pracodawca, potem jeśli jest mała firma to płaci Zus a jeśli większa to dalej pracodawca a on sam rozlicza się z zusem.
aniaamelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-20, 07:47   #4305
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
A ile ma Zuzka lat?
11 lipca skonczyla 3 latka

iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-20, 07:52   #4306
LuckySparkle
Zadomowienie

Witam sie z wami w sobotni poranek. Lili od 5.30 daje o sobie znac. Leze.i nadrabiam instagrama i snapchata od rana i tak naprawde to nawet nie chce mi sie wstac z lozka i isc zrobic śniadanie.

Doswiadczone mamusie! Ile wasze dzieciaczki mialy miesiecy/lat jak zaczely spac same w swoim pokoju?
Stary 2016-08-20, 07:59   #4307
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

Cytat:
Witam sie z wami w sobotni poranek. Lili od 5.30 daje o sobie znac. Leze.i nadrabiam instagrama i snapchata od rana i tak naprawde to nawet nie chce mi sie wstac z lozka i isc zrobic śniadanie.

Doswiadczone mamusie! Ile wasze dzieciaczki mialy miesiecy/lat jak zaczely spac same w swoim pokoju?
Franek miał około roku. Wracałam do pracy i wolalam go wcześniej przenieść. zresztą miałam wrażenie, że rano jak nas widział to już chciał do nas. Tylko my mamy mieszkanie 50 m.kw. więc daleko go nie przenosilam
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-20, 08:46   #4308
monika0185
Zakorzenienie

Witam się w słoneczny dzień i od wczoraj leci 24 tc
Stary 2016-08-20, 08:55   #4309
kaziowa
Zadomowienie

LuckySparkle przepis na drożdżowe ciasto
6-łyżek oleju, 60-70 dkg mąki , 3 całe jajka, 6-łyżek cukru ,1 cukier wanilinowy, 8-dkg-drożdzy, 1-szklanka mleka ,szczypta soli , można dodać 1/2 olejku zapachowego.
W misce roztrzepać jajka, cukier, cukier wanilinowy, ciepłe mleko, drożdże i szczypte soli. Po roztrzepaniu dodać olej i mąkę i zamieszać dobrze kilka razy. Wyłożyc do foremki (to jest przepis na taką 25x36) polożyć na wierzch owoce, mozna posypać kruszonką i już Ja piekę ok 45 min w 180 stopniach bez termoobiegu.
kaziowa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-20, 09:02   #4310
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana poducha moedzy nogi jak spisz! Mi to pomoglo. Od kiedy rak spie bie wiem co to bol bioder.

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

hehe ja mam to samo, brzuś rośnie szybko a dupka jeszcze prędzej ale na mnie działa jedynie dietka i już dwa razy schudłam dzięki Dukanowi (po porodach właśnie) więc pewnie i tym razem na tym się skończy a może jeszcze jakieś ćwiczenia dla rzeźby dołączę
Cytat:

Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu
mężu się postarał hmmm a co to za ciacho?

i odpowiem ci na pytanie o CRP, jest to badanie, które pokazuje czy jest w organizmie infekcja. Zazwyczaj jak badamy krew to OB jest takim wskaźnikiem ale te CRP jest dokładniejsze. jeśli jest podwyższone znaczy, że łapie jakieś choróbsko. Małe dzieci często nie mają objawów choroby więc nawet po wyjściu ze szpitala jeśli coś cię niepokoi dla spokojności idziesz do lab i robisz wyniki na CRP. Jak dla mnie powinno być to standardowe badanie w pierwszych dobach życia maluszka. Gdyby u mojego Julka tego nie przebadali (przyczyną badania było tylko i wyłącznie zalecenie ze względu na prenatalny zastój moczu a nie dlatego, że podejrzewali, że ma jakąś inną infekcję) to wyszłabym do domu z noworodkiem chorym na zapalenie płuc. Podejrzewam, że szybko byśmy wrócili do szpitala a wtedy już tylko mały ma opiekę a ja dodatkowo bym była bez łóżka itd a wiadomo, po porodzie, po szyciu to nie byłoby super.

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-20, 09:14   #4311
kaziowa
Zadomowienie

muffinowe_love gratulacje i kolejnych lat w szczęściu!
Stary 2016-08-20, 09:35   #4312
PaniMigdalek
Zadomowienie

Cytat:
Jestem po wizycie, Marcel waży 711g i wszystko z nim dobrze Jest już ułożony główką w dół i stąd moje bóle kości łonowej, bo naciska mi czasami. Chyba się trochę obraził, bo schował buzię całkowicie i nawet nie zobaczyłam twarzyczki, a o usg 3d nie było nawet mowy bo nic a nic nie było widać Tak więc, żeby zobaczyć buziaczek małego muszę poczekać miesiąc i modlić się, żeby łaskawie odwrócił się przodem

Ale jest już duży!
Ja też czekam cały miesiąc, bo moja mała cwaniara odwróciła się pupą i nie chciała pokazać czy na pewno jest dziewczynką, więc czekam jak na szpilkach na 05.09

Cytat:
W firmach, które mają mniej niż 20 osób pierwszy miesiąc płaci pracodawca a potem ZUS. Pracodawca po miesiącu wysyła do ZUSu dokument gdzie piszę o wypłacaniu kasy na podane konto. Jeśli nie wyśle, kasę wyślą na adres.
W firmach gdzie jest więcej niż 20 osób płaci pracodawca cały czas.

Cytat:
Wymyśliłam mini alternatywę dla karuzeli nad łóżeczko bo jednak chcę, żeby od początku były tam jakieś zabawki a tą najszybciej mała dostrzeże
Ja gdzieś czytałam, że niemowlakom nie powinno się nic zawieszać, dopóki nie wyostrzą wzroku. Ale nie pamiętam czemu

Cytat:
Gratki za 400g szczęścia
Od leżenie do boli wszystko... Plecy, ramiona, szyja... A biodrom możesz pomóc kupując poduszkę ciążową. Na allegro są zestawy rogal + mały rogal + materacyk za 80-90 zł.

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Już mamy wózek Dzisiaj co chwile nim jeździliśmy po mieszkaniu hehe Te skrętne koła są rewelacyjne, można skręcić bez podnoszenia.

Wspaniale, że znaleźliście mieszkanie! Z 4 piętra na parter, ulga prawda?
Pewnie jak kupię wózek, to też będę nic robić rajdy po mieszkaniu
Wielka ulga! Już wchodzę na to 4 jak stara babcia Czasem muszę raz a nawet dwa razy stanąć

Cytat:
Się nie dziwię, zgaga to paskuda... :/ Ja miewam wieczorami, albo po przejedzeniu lub po ostrym, pali gardło jak papryczki...

Cytat:
Gratuluję i wszystkiego dobrego! Obyś zawsze była taka szczęśliwa
Za 10 lat wygrzeb te zdjęcia i pokaż mężowi na rocznicę :P Faceci po czasie lubią się rozleniwić

Tak jak ostatnio było zimno tak dzisiaj jest cholernie gorąco Znów w tym mieszkaniu jest sauna...Ale pocieszam się, że niedługo stąd uciekam.
Zakryłam okna kocami, żeby światło nie dochodziło i delikatnie ulżyło. (Rolety zainstalowali tu żółte, to tak jakby ich nie było...)
Stary 2016-08-20, 09:47   #4313
DoDoo
Zakorzenienie

Witam sie w 25 tygodniu.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-08-20, 09:55   #4314
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
LuckySparkle przepis na drożdżowe ciasto
6-łyżek oleju, 60-70 dkg mąki , 3 całe jajka, 6-łyżek cukru ,1 cukier wanilinowy, 8-dkg-drożdzy, 1-szklanka mleka ,szczypta soli , można dodać 1/2 olejku zapachowego.
W misce roztrzepać jajka, cukier, cukier wanilinowy, ciepłe mleko, drożdże i szczypte soli. Po roztrzepaniu dodać olej i mąkę i zamieszać dobrze kilka razy. Wyłożyc do foremki (to jest przepis na taką 25x36) polożyć na wierzch owoce, mozna posypać kruszonką i już Ja piekę ok 45 min w 180 stopniach bez termoobiegu.
Dziekuje! Po południu kupie jajka i zrobię debiutanckie ciasto drozdzowe! Nie powiem nic tz... mam nadzieje, ze ciacho wyjdzie i zrobię mu niespodzianke
Stary 2016-08-20, 10:03   #4315
kaziowa
Zadomowienie

Cytat:
Ale jest już duży!
Ja też czekam cały miesiąc, bo moja mała cwaniara odwróciła się pupą i nie chciała pokazać czy na pewno jest dziewczynką, więc czekam jak na szpilkach na 05.09

W firmach, które mają mniej niż 20 osób pierwszy miesiąc płaci pracodawca a potem ZUS. Pracodawca po miesiącu wysyła do ZUSu dokument gdzie piszę o wypłacaniu kasy na podane konto. Jeśli nie wyśle, kasę wyślą na adres.
W firmach gdzie jest więcej niż 20 osób płaci pracodawca cały czas.

Tak jak ostatnio było zimno tak dzisiaj jest cholernie gorąco Znów w tym mieszkaniu jest sauna...Ale pocieszam się, że niedługo stąd uciekam.
Zakryłam okna kocami, żeby światło nie dochodziło i delikatnie ulżyło. (Rolety zainstalowali tu żółte, to tak jakby ich nie było...)
To u mnie jest ponad 20 osób więc powinnam dostawać od pracodawcy,a on już się rozlicza z ZUSem tak?

U mnie też żółte rolety, nie wiem kto to wymyślił... Ani nie jest ciemniej, ani chłodniej...

PS: Ja tez mam wizytę 5.09

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Cytat:
Dziekuje! Po południu kupie jajka i zrobię debiutanckie ciasto drozdzowe! Nie powiem nic tz... mam nadzieje, ze ciacho wyjdzie i zrobię mu niespodzianke
Ja nie jestem mistrzem gotowania a zawsze wychodzi, więc Tobie na pewno też wyjdzie!
Tak teraz myslę, że chyba też dziś zrobie drożdzowe ze śliwkami
Stary 2016-08-20, 10:28   #4316
malaDarunia
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to malaDarunia

Cytat:

U mnie w małej firmie jest tak ze księgowa jadąc z moim zwolnieniem do zusu podaje mój nr konta. Jeśli go nie poda zus będzie wysyłał kasę przekazem pocztowym na adres zameldowania.
Jeśli chcesz dostawać na konto, napisz pismo do zusu.

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Cytat:
Mi ZUS przysyła kasę na adres zameldowania, ale można do nich napisać pismo, że chcesz na konto Ja też tak zrobiłam i teraz (teoretycznie) będę dostawać już przelewem.
A prawda jest taka, że ZUS płaci jak chce Ja jestem na zwolnieniu od początku. Za maj zapłaciła mi szefowa a pierwsze pieniądze z ZUS otrzymałam uwaga, uwaga przed wczoraj Oczywiście u Ciebie nie musi tak być, ale wiem, że większość ma jazdy z tym dostawaniem kasy. Oni teoretycznie mają 30 dni od czasu jak dotrze do nich zwolnienie na wypłatę.
I wcale nie głupie pytanie bo to też moje pierwsze zwolnienie i nie sądziłam, że z tym są takie jazdy Najpierw się czepiali czemu mam na zwolnieniu inny adres niż na umowie o pracę (bo nie kumają, że można mieszkanie wynajmować), potem wynaleźli jakiś błąd w zwolnieniu (nie wspominając o tym, że zwolnienie z połowy maja do połowy czerwca zaczęli rozpatrywać w sierpniu), to jeszcze dodzwonić się do nich to jest cud.
To się wyżaliłam Ale serio mam ich dość serdecznie

Fajna zabawka. Też znalazłam podobne na aliexpress tyle ze tansze

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Cytat:
Ja dostaję kasę na konto z Zusu...na pierwsze pieniądze od nich czekałam dosc dlugo ale teraz juz drugi raz dostalam w podobnum terminie zobaczymy jak bedzie dalej. Musze w koncu zalozyc sobie ten profil wtedy wszystko wiadomo kiedy co i jak wyplaca
Reż myślałam że będę wiedzieć kiedy wypłaca ale niestety u mnie na tej stronie zusu nie jest napisane. .

Stary 2016-08-20, 10:29   #4317
itstoolatex3
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniaamelia Pokaż wiadomość
Nie jesteś sama. Ja przez ostatni miesiąc przytyłam 3,5kg a od początku 7kg (od 48kg do 55kg). Robię się wielorybem
zawszeto jakieś pocieszenie, że nie jest się samemu

Cytat:
Ale jest już duży!
No ostatnio miał 350g miesiąc temu, a tu już prawie kilogram szczęścia
Ale te nasze dzieciaki się z nami droczą ja wiem na pewno, że syn jest synem, ale stęskniona chciałam zobaczyć jego buziaczek, nic z tego synuś miał inne plany nawet ginekolog mi powiedział, że u mnie nie ma takiej pokazówki jak niekiedy jest u innych kobiet. Dziecko jak jest w dobrym humorze to się całe pokaże, a moje dziecię zawsze przyklejone do macicy i w tyłku ma wszystko

Poza tym dostałam od lekarza zalecenie, żeby jeść 2 tabletki żelaza na czczo, no to zjadłam i teraz mnie żołądek boli

Stary 2016-08-20, 10:39   #4318
malaDarunia
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to malaDarunia

Migdałku wiem o czym mowisz jeśli chodzi o temp w mieszkaniu.
Ja mam to samo
W zeszłym roku pracowałam za granicą w sezonie i nie wiedziałam jakie są w tym czasie temperatury w naszej kawalerce ale w tym roku lato spędziłam tutaj i nie raz ryczalam ze jest tak goraco. Stąd też zmieniamy mieszkanie

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Cytat:
zawszeto jakieś pocieszenie, że nie jest się samemu

No ostatnio miał 350g miesiąc temu, a tu już prawie kilogram szczęścia
Ale te nasze dzieciaki się z nami droczą ja wiem na pewno, że syn jest synem, ale stęskniona chciałam zobaczyć jego buziaczek, nic z tego synuś miał inne plany nawet ginekolog mi powiedział, że u mnie nie ma takiej pokazówki jak niekiedy jest u innych kobiet. Dziecko jak jest w dobrym humorze to się całe pokaże, a moje dziecię zawsze przyklejone do macicy i w tyłku ma wszystko

Poza tym dostałam od lekarza zalecenie, żeby jeść 2 tabletki żelaza na czczo, no to zjadłam i teraz mnie żołądek boli
Spoko. Ja nadal mysle o słowach ginekologa ze się rozpasłam a mam +5kg w 25tc

Stary 2016-08-20, 10:44   #4319
kamisha
Zakorzenienie

muffinowe love- gratuluje rocznicy duzo milosci

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez kamisha
Czas edycji: 2016-08-20 o 10:46
kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-20, 10:46   #4320
itstoolatex3
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaDarunia Pokaż wiadomość

Spoko. Ja nadal mysle o słowach ginekologa ze się rozpasłam a mam +5kg w 25tc

Mi na szczęście ginekolog nic takiego nie powiedział, bo już chyba całkowicie by mnie dobił

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości