|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4291 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016
Pisałam dziś o 6.00 długiego posta, ale potem go szukałam i nie ma go... nie zapisało mi. I to nie pierwszy raz.
A dziś w nocy nie mogłam spać bo bolały mnie biodra- pierwszy raz. Przewracalam się z boku na bok, ale nic nie pomagało. Jeśli chodzi o wagę to najpierw schudłam 1 kg, a potem przytyłam 3 kg. Ale od dwóch tygodni odzyskałam apetyt, w końcu ![]() Dziś miałam polowkowe w 21 tc. Nowy gin zgodził się przejąć prowadzenie mojej ciąży ![]() Piękne te wasze zakupy, wózki, łóżeczka, ubranka, pieluchy, butelki... jak wam zazdroszczę, jestem uziemiona ![]() chodzic, a tu rozczarowanie. Szkoda że mój mąż na delegacji i sama byłam na tym połówkowym. Mała zakrywala buzię rączkami, wstydliwa dziewczyka ![]() Święta to najlepiej zaplanujemy u teściów, bo termin z om mam na 25 grudnia, to przynajmniejw razie czego moje chłopaki spędza normalne święta ![]() Ja jestemn a L4 od maja i mi płaci pracodawca. "Idę" szukać wózka w necie ![]()
#4292 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4293 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4294 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4295 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4296 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Cytat:
![]() Za materac lateksowo piankowo kokosowy daliśmy ok 200 zł. ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Cytat:
Wózek bardzo ładny! ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4297 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4298 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4299 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#4300 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=LuckySparkle;643544 91]Kochana poducha moedzy nogi jak spisz! Mi to pomoglo. Od kiedy rak spie bie wiem co to bol bioder.[COLOR="Silver"]
LuckySparkle, Dzięki za radę, zaraz szukam odpowiedniej poduchy ![]() ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Monika 0185 Obiady niestety sama, czasem mąż zrobi pizzę na wrapach- łatwa i szybka ![]() Ale staram się ułatwiać sobie obiady- duszę mięsko w sosie, najczęściej z grzybami, ryż gotuję albo rybę piekę. Teraz jest moja mama i mam raj ![]() Dziś było leczo a wczoraj pierogi ruskie ![]() Szczerze mówiąc to nie mam za bardzo apetytu gdyż od paru miesięcy mam permanentną zgagę...
Czekamy na dziewczynkę 25 grudnia ![]() Jest już!! Urodzona 11 listopada ![]() Edytowane przez _music_girl Czas edycji: 2016-08-19 o 22:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#4301 | |
Zadomowienie
|
[QUOTE=_music_girl;6435629 1]
Cytat:
![]() A na zgage próbowałas wody z soda oczyszczona? Mnie pomaga od razu, a jak przed ciąża nie miałam wcale to teraz okropne ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Ps: przepis na to drożdżowe wrzuce rano jak będę na lapku ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#4302 | |||
Raczkowanie
|
Olaboga, 2 dni mnie nie było, a tu tyle naskrobałyście.
My dzisiaj mamy 1 rocznicę ślubu i obchodzimy ją od wczoraj ![]() ![]() Dostałam od męża cudny bukiet lili i w ogóle to taka refleksja mnie naszła jak moje życie pozmieniało się w ciągu ostatniego roku, a co dopiero w ciągu ostatnich lat... aż boję się głośno mówić o tym, że jestem przeszczęśliwa, bo boję się zapeszyć ![]() Pochwalę się Wam tymi habadzimi co mąż się szarpnął ![]() Cytat:
![]() Mi ostatnio koleżanka mówiła, że przy pierwszym się katowała z dietą, a przy drugim synu trafiła na taką położną, co jej kazała jeść wszystko, ale zaczynać od bardzo małych ilości np. różyczka kalafiora, kawałek smażonego kotleta i obserwować dziecko i jeżeli nic się nie dzieje do dawkę zwiększać, żeby też dzidziuś się przyzwyczajał. I o dziwo jadła wszystko i nic nie zaszkodziło I tej wersji będę się trzymać ![]() Słyszałam tylko, że potrawy z octem są niewskazane i tu jest moja największa bolączka, bo uwielbiam filety rybne w zalewie octowej od mojej babci i będę je jadła na wszelki wypadek przez cały listopad ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Aaaaaaaaaaa i widzę wysyp zakupów - piękne te wszystkie ciuszki! Mój mąż mnie prosi, żebym nic nie kupowała, bo trochę ostatnio rzeczy wpadło z lumpka, ale też na większe rozmiary. Brakuje nam śpiochów, pajacyków, jakiegoś sweterka, albo innego cuda na body. Bo akurat z body i spodenkami jesteśmy obkupieni, ogarnę zdjęcia jutro to wstawię |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4303 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4304 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4305 |
Zakorzenienie
|
11 lipca skonczyla 3 latka
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4306 |
Zadomowienie
|
Witam sie z wami w sobotni poranek. Lili od 5.30 daje o sobie znac. Leze.i nadrabiam instagrama i snapchata od rana i tak naprawde to nawet nie chce mi sie wstac z lozka i isc zrobic śniadanie.
Doswiadczone mamusie! Ile wasze dzieciaczki mialy miesiecy/lat jak zaczely spac same w swoim pokoju? |
![]() ![]() |
![]() |
#4307 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4308 |
Zakorzenienie
|
Witam się w słoneczny dzień
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4309 |
Zadomowienie
|
LuckySparkle przepis na drożdżowe ciasto
![]() 6-łyżek oleju, 60-70 dkg mąki , 3 całe jajka, 6-łyżek cukru ,1 cukier wanilinowy, 8-dkg-drożdzy, 1-szklanka mleka ,szczypta soli , można dodać 1/2 olejku zapachowego. W misce roztrzepać jajka, cukier, cukier wanilinowy, ciepłe mleko, drożdże i szczypte soli. Po roztrzepaniu dodać olej i mąkę i zamieszać dobrze kilka razy. Wyłożyc do foremki (to jest przepis na taką 25x36) polożyć na wierzch owoce, mozna posypać kruszonką i już ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4310 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() mężu się postarał ![]() ![]() ![]() i odpowiem ci na pytanie o CRP, jest to badanie, które pokazuje czy jest w organizmie infekcja. Zazwyczaj jak badamy krew to OB jest takim wskaźnikiem ale te CRP jest dokładniejsze. jeśli jest podwyższone znaczy, że łapie jakieś choróbsko. Małe dzieci często nie mają objawów choroby więc nawet po wyjściu ze szpitala jeśli coś cię niepokoi dla spokojności idziesz do lab i robisz wyniki na CRP. Jak dla mnie powinno być to standardowe badanie w pierwszych dobach życia maluszka. Gdyby u mojego Julka tego nie przebadali (przyczyną badania było tylko i wyłącznie zalecenie ze względu na prenatalny zastój moczu a nie dlatego, że podejrzewali, że ma jakąś inną infekcję) to wyszłabym do domu z noworodkiem chorym na zapalenie płuc. Podejrzewam, że szybko byśmy wrócili do szpitala a wtedy już tylko mały ma opiekę a ja dodatkowo bym była bez łóżka itd a wiadomo, po porodzie, po szyciu to nie byłoby super.
![]() ![]() |
![]() |
#4311 |
Zadomowienie
|
muffinowe_love gratulacje i kolejnych lat w szczęściu!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4312 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja też czekam cały miesiąc, bo moja mała cwaniara odwróciła się pupą i nie chciała pokazać czy na pewno jest dziewczynką, więc czekam jak na szpilkach na 05.09 ![]() Cytat:
W firmach gdzie jest więcej niż 20 osób płaci pracodawca cały czas. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Od leżenie do boli wszystko... Plecy, ramiona, szyja... A biodrom możesz pomóc kupując poduszkę ciążową. Na allegro są zestawy rogal + mały rogal + materacyk za 80-90 zł. Cytat:
![]() Wielka ulga! Już wchodzę na to 4 jak stara babcia ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Za 10 lat wygrzeb te zdjęcia i pokaż mężowi na rocznicę :P Faceci po czasie lubią się rozleniwić ![]() Tak jak ostatnio było zimno tak dzisiaj jest cholernie gorąco ![]() Zakryłam okna kocami, żeby światło nie dochodziło i delikatnie ulżyło. (Rolety zainstalowali tu żółte, to tak jakby ich nie było...)
![]() ![]() |
![]() |
#4313 |
Zakorzenienie
|
Witam sie w 25 tygodniu.
![]() |
#4314 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4315 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U mnie też żółte rolety, nie wiem kto to wymyślił... Ani nie jest ciemniej, ani chłodniej... ![]() PS: Ja tez mam wizytę 5.09 ![]() ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
![]() Tak teraz myslę, że chyba też dziś zrobie drożdzowe ze śliwkami ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4316 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli chcesz dostawać na konto, napisz pismo do zusu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4317 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale te nasze dzieciaki się z nami droczą ![]() ![]() ![]() ![]() Poza tym dostałam od lekarza zalecenie, żeby jeść 2 tabletki żelaza na czczo, no to zjadłam i teraz mnie żołądek boli ![]()
![]() |
#4318 | |
Wtajemniczenie
|
Migdałku wiem o czym mowisz jeśli chodzi o temp w mieszkaniu.
Ja mam to samo W zeszłym roku pracowałam za granicą w sezonie i nie wiedziałam jakie są w tym czasie temperatury w naszej kawalerce ale w tym roku lato spędziłam tutaj i nie raz ryczalam ze jest tak goraco. Stąd też zmieniamy mieszkanie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4319 |
Zakorzenienie
|
muffinowe love- gratuluje rocznicy
![]() ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez kamisha Czas edycji: 2016-08-20 o 10:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#4320 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:52.