Lutówki 2017 ❤ cz. II - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-21, 16:10   #2641
axn22
Zakorzenienie

Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. II

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
Są przeciez zajęcia dla kobiet w ciąży i basen i zumba i taniec...
Ależ oczywiście Dlatego napisałam, że coś tam sobie ćwiczę Dla mnie to po prostu za mało i pewnie minie troche czasu zanim organizm (i sama psychika) się przyzwyczai. To troche jak porównać maraton z podbiegnięciem na tramwaj
axn22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-21, 16:14   #2642
patiuszka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
hehe prędzej ok jakby się miało pieczątkę, że się u lekarza było a w sklepie to nie wiem. zresztą jak ktoś ma zwykłe zwolnienie, a nie leżące, to chyba wiadomka że może wychodzić
Można wychodzić, nawet na leżącym nic nikomu nie zrobią, jeśli się jest samemu. Sklep, apteka, lekarz itp... A na nie-leżącym to już zupełnie można, byle nie jechać na wakacje w tym czasie i nie chwalić się fotkami w internecie
Stary 2016-08-21, 16:15   #2643
agniecha828
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez axn22 Pokaż wiadomość
Ależ oczywiście Dlatego napisałam, że coś tam sobie ćwiczę Dla mnie to po prostu za mało i pewnie minie troche czasu zanim organizm (i sama psychika) się przyzwyczai. To troche jak porównać maraton z podbiegnięciem na tramwaj
Kurde, a ja w ogole nie cwicze;/ Jakos sie boje... Ja i te moje schizy... A dzis po obudzilam sie ze strasznym bolem gardla Nie mam goraczki i ogolnie sie dobrze czuje. Mam nadzieje, ze nie rozwinie sie z tego angina. Jutro o 11:15 wizyta u lekarza... Wiem, ze pewnie niczego sie nie dowiem... Ale i tak tak strasznie sie boje...
agniecha828 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-21, 16:18   #2644
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Kurczę dziewczyny, na prawdę wam życzę, żebyście jednego wózka używały przez całe wózkowanie Mój 1 był dość lekki (11,5 kg) wygodny, zwrotny i ładny. Kosztował ok 3 tysi, na szczęście dostałam od siostry więc za darmoszkę, udało nam się. Mimo to na szybkie spacery wielkie pompowane koła nie były mi potrzebne. Może jakbym 2 w 1 sama kupiła, to żal by mi było wydać na następny. Trzymam kciuki za Wasz dobry wybór.

Mój syn ważył 3090 Ja nie byłam duża jak się urodziłam a mąż to chuchro bo wcześniak Zresztą pewnie i tak będę miała cesarkę, a wolała bym nie
O, u mnie było tak samo, ja malutka, maz wcześniak. Oby i dzidzia nie była duza.

Cytat:
nie obraź się, ale zawsze mnie bawi jak ktoś mówi, że siedząc w domu nie ma co robić. ja mam tu tyle roboty, że jak wygospodaruje czas to nie wiem w co ręcę wlozyc. nawet nie mam pol godziny zeby tv odpalic i się zrelaksować. a to dom do posprzatania, gotowanie, zakupy, chwasty w ogrodku, koszenie trawy. nawet jak nie mam zlecen i moge poswiecic kilka dni tylko dla domu, to nigdy nie mam wolnego. staram sie kilka minut w ciagu godziny na komputer wygospodarowac zeby nie zwariowac
Moze i bym robiła to o czym piszesz, ale mam mieszkanie 43m z dwoma kwiatkami, wiec ile mam je sprzątać? Na dodatek maz jest tylko na weekend, wiec jak w pon ugotuje obiad, to jem go do piatku, bo wtedy robie kolejny na weekend. A ile mozna czytać książek itp? Do sklepów nie lubie chodzic, bo od razu pieniadze wydaje a znajomi, jesli juz chce sie jakimś wyjsć to najwcześniej wieczorem.
Pamietam, ze na studiach jak były wakacje, zawsze czekałam na rok akademicki, nie zeby sie uczyć, ale zeby pobyć z ludźmi.

Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość
Ja bym tak nie generalizowala, bo mamy różne charaktery i niektórzy zwyczajnie nie potrafią znaleźć sobie miejsca w domu, kiedy mają wolne i wola inne aktywności. Ja bym z domu nie mogła pracować, bo by to była wieczna praca w piżamie ale wiem, że niektórzy tak preferują
Za to w przypadku ciąży chciałabym mieć niezmacony czas na przygotowanie się na przyjście malucha.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Oj, dla mnie praca w domu tez nie istnieje. Za pozno bym wstawała, chodziła spac o 2 i tak jak Ty wiecznie w piżamie

Cytat:
Ja nie wiem czy mam rubrykę ale mam na zaleceniach z Pierwszej wizyty że mam odwiedzić stomatologa w 2 trymestrze. Próchnica jest niewskazana dla ciężarnej więc ja na pewno się wybiorę.

Prawda. Też słyszałam że można. Aczkolwiek ja w życiu miałam raz znieczulenie na wyrywanie. Plomby mam bez znieczulenia...

Co do l4... Dla mnie jest takie nadużywanie jak laski które w pracy ani stresu ani ciężko nie mają, biorą od pierwszego testu bo im się należy... Wiem że są różne pracę więc nie oceniam każdej z l4 od 1 miesiąca.. Ale każda z nas wie że są takie przypadki. Zresztą wczoraj od koleżanki (pracuje w urzędzie) Usłysząlam że marnuje pół roku, że jak ona zajdzie w ciążę to od razu l4 później macierzyński może chwilę wychowawczy i kolejne dziecko i tak chciałaby 4-5lat nie pracować.

Ja mam taki charakter że mimo że mam stresujące pracę, terminy, nadgodziny i dojazdy autem to nie wyobrażam sobie iść na l4( wiadomo jakbym z powodu zdrowia musiała to bym poszla)
Jakbym miała w domu siedzieć to bym się załamala. Nie przekona mnie ze ktoś siedzi i tu sprzątanie tu chwasty tu gotowanie. Bo ja nie jestem typem pani domu. Byłam tydzień na L4 i owszem sprzątaam każdego dnia, gołąbki, pierogi... Ale było mi źle. Wyjście z koleżanką o 18 po jej pracy nie zastąpi mi kontaktu z ludźmi cały dzień
Dlatego to bardzo zależy od osoby co ludzi robić, w czym się odnajduje i co do życia komu potrzebne więc bardzo dobrze ozumiem zdanie"wynudzilabym się na L4 9miesiecy"

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

A Jeszce pytanie o wózki bo mnie dziwi "mojemu dziecku ten wózek nie pasował musiał być inny" to po ten inny idziesz do sklepu z dzieckiem i wkładasz do wózka i sprawdzasz kiedy płacze a kiedy się luzuje? Jak to trafić?
O, dokładnie chodziło mi o to co napisałaś. Nadużywanie L4, bo przeciez pani sie należy. Co z tego ze praca lekka i przyjemna, zero stresu...

Cytat:
Napisane przez patiuszka Pokaż wiadomość
W mojej pracy jedna wzięła 2 miesiące zwolnienia na złamany mały palec u lewej ręki Bo jej się należało
Moja mama ma taka koleżankę co tez na zwolnieniu siedziała bo miała wycinana jakas brodawkę na palcu, a z dwoma szwami nie da sie pracować

Cytat:

najgorzej, że wymioty i jeszcze jej gadanie... kilka godzin przez to byłam smutna, ale już mi przeszło.

dziewczyny zmiana tematu bo zapomnę. jak któraś nie może/nie uznaje jak ja sklepowych gazowanych napojów typu pepsi, mirinda, fanta, to odkryłam kolejny super napitek
byłam w pt w sklepie ekologicznym i rzucili napoje owocowe. nie znałam wcześniej tej firmy, wzięłam na próbę ten: http://pyszneeko.pl/product-pol-748-...er-NOWOSC.html
pyszny, z lekkim gazikiem i bardzo mało słodki. więc mam kolejne urozmaicenie. no i żurawina, wiadomo super na bakterie ja chyba sobie zgrzewe kupię, choć w sklepie po niecałe 3,40 były te napoje, w tym sklepie drożej. ale chyba nie ma klopotu z dostępnością.
A zdrowy jest taki napój? Zawsze wole siegnąć po sok, chociaz czasami i na takie badziewie przychodzi ochota

Jedziemy do siostry tż 500km pospacerowalabym chwile ale deszcz caly czas pada
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-21, 16:21   #2645
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agniecha828 Pokaż wiadomość
Kurde, a ja w ogole nie cwicze;/ Jakos sie boje... Ja i te moje schizy... A dzis po obudzilam sie ze strasznym bolem gardla Nie mam goraczki i ogolnie sie dobrze czuje. Mam nadzieje, ze nie rozwinie sie z tego angina. Jutro o 11:15 wizyta u lekarza... Wiem, ze pewnie niczego sie nie dowiem... Ale i tak tak strasznie sie boje...
Teraz to lepiej kuruj się w łóżku

Z tym ćwiczeniem to dużo zależy od stopnia aktywności przed ciążą, jak nie ćwiczyłaś wcześniej jakoś ekstremalnie to nic się aż takiego złego nie stanie jak teraz nie ćwiczysz ale wiadomo, lepiej się poruszać Oczywiście o ile nie ma przeciwskazań.
Stary 2016-08-21, 16:23   #2646
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
A to nie rozumiem... Mi by było szkoda dostawać 80% za mały palec ;D

A jak jest na ciążowym l4 nielezacym? Można wyjeżdżać, wychodzić itpitd czy ZUS odwiedza i w.domu.trzeba siedzieć?
Nie musisz siedzieć w domu. ZUS może Cię odwiedzić w każdej chwili, ale zawsze zostawiają informacje, że byli.

Paulina
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-21, 16:25   #2647
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
A moge sie zapytac co ćwiczyłas i ile razy w tygodniu? I prowadzisz jakas dietę? Kiedys miałam bardziej intensywne życie sportowe, teraz cos zwolniło i mnie to denerwuje, wiec nie dziwie Ci sie ze jestes rozdrażniona z tego powodu. Teraz jedynie basen bo nie wiem co moge ćwiczyć tak naprawdę...
Stary 2016-08-21, 16:26   #2648
sQuaara
Zakorzenienie

Pytanie czy muszę udowodnić gdzie wtedy byłam? (kawa z koleżanką i te sprawy, spacer, sklepy... Zbierać paragony? A wyjazd do rodziców?)
Stary 2016-08-21, 16:31   #2649
anolta
Zakorzenienie

Cytat:

najgorzej, że wymioty i jeszcze jej gadanie... kilka godzin przez to byłam smutna, ale już mi przeszło.

dziewczyny zmiana tematu bo zapomnę. jak któraś nie może/nie uznaje jak ja sklepowych gazowanych napojów typu pepsi, mirinda, fanta, to odkryłam kolejny super napitek
byłam w pt w sklepie ekologicznym i rzucili napoje owocowe. nie znałam wcześniej tej firmy, wzięłam na próbę ten: http://pyszneeko.pl/product-pol-748-...er-NOWOSC.html
pyszny, z lekkim gazikiem i bardzo mało słodki. więc mam kolejne urozmaicenie. no i żurawina, wiadomo super na bakterie ja chyba sobie zgrzewe kupię, choć w sklepie po niecałe 3,40 były te napoje, w tym sklepie drożej. ale chyba nie ma klopotu z dostępnością.
O super! Dzięki za info 😘

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Cytat:
Pytanie czy muszę udowodnić gdzie wtedy byłam? (kawa z koleżanką i te sprawy, spacer, sklepy... Zbierać paragony? A wyjazd do rodziców?)
Bez przesady 😊 a jak byłam w parku na spacerze to co mam liście im pokazać? 😅 ja chodzę wszędzie i wyjeżdż 😊 js osobiście nie słyszałam nigdy o żadnej kontroli

2017 - synek
anolta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-21, 16:35   #2650
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
A moge sie zapytac co ćwiczyłas i ile razy w tygodniu? I prowadzisz jakas dietę? Kiedys miałam bardziej intensywne życie sportowe, teraz cos zwolniło i mnie to denerwuje, wiec nie dziwie Ci sie ze jestes rozdrażniona z tego powodu. Teraz jedynie basen bo nie wiem co moge ćwiczyć tak naprawdę...
Ćwiczyłam zwykle 5 razy w tygodniu z czego 4 to był crossfit, czasem wpadł zamiennie jakiś TRX, 1 raz w ramach odpoczynku zumba, chociaż zdarzały się tygodnie gdzie był po prostu 5 x crossfit. Musiałam wiec zrezygnować z treningów "do porzygu", dużych ciężarów, sztang...
Byłam na diecie wysokobiałkowej ale nie żadnej restrykcyjnej. Teraz w sumie tez jestem ale częściej pozwalam sobie na bomby węglowodanowe jak czuję, że organizm potrzebuje

Ja znowu na basen za bardzo nie mogę bo ciągle mnie męczą jakieś infekcje... W zamian zrobiłam sobie dziś z nudów już mini trening oparty o przysiady, wykroki, pompki, 1kg ciężarki, lekkie rozciąganie i roller

Edytowane przez axn22
Czas edycji: 2016-08-21 o 16:43
Stary 2016-08-21, 17:00   #2651
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość

Moze i bym robiła to o czym piszesz, ale mam mieszkanie 43m z dwoma kwiatkami, wiec ile mam je sprzątać? Na dodatek maz jest tylko na weekend, wiec jak w pon ugotuje obiad, to jem go do piatku, bo wtedy robie kolejny na weekend. A ile mozna czytać książek itp? Do sklepów nie lubie chodzic, bo od razu pieniadze wydaje a znajomi, jesli juz chce sie jakimś wyjsć to najwcześniej wieczorem.
Pamietam, ze na studiach jak były wakacje, zawsze czekałam na rok akademicki, nie zeby sie uczyć, ale zeby pobyć z ludźmi.

Oj, dla mnie praca w domu tez nie istnieje. Za pozno bym wstawała, chodziła spac o 2 i tak jak Ty wiecznie w piżamie

O, dokładnie chodziło mi o to co napisałaś. Nadużywanie L4, bo przeciez pani sie należy. Co z tego ze praca lekka i przyjemna, zero stresu...

Moja mama ma taka koleżankę co tez na zwolnieniu siedziała bo miała wycinana jakas brodawkę na palcu, a z dwoma szwami nie da sie pracować

A zdrowy jest taki napój? Zawsze wole siegnąć po sok, chociaz czasami i na takie badziewie przychodzi ochota

Jedziemy do siostry tż 500km pospacerowalabym chwile ale deszcz caly czas pada
ja mam dom ok 200 metrów i kawał ogrodu i zawsze jestem ze wszystkim do tyłu, a niestety jestem pedantyczna
na studiach to mnie w ogole nie bylo w domu bo studiowalam 2 kierunki, a w wakacje to wyjezdzalam i w ogole mnie nie bylo. odkad sie tu przeprowadzilismy pod Wawę, to ku mojemu zaskoczeniu rozmiłowalam sie szczegolnie w pielegnacji ogrodka, relaksuje mnie to, a potem radosc i duma jak wszystko rosnie. najgorzej jak pryskac trzeba bo jakas cholera atakuje
a co do piżamy to mam taki rytuał, ze wstaje, (rzygam)i się ogarniam
ubieram, maluje, dobrze się wtedy czuję. a z domu przeciez wychodze, nie siedze tu całą dobę przeciez

co do napoju to najlepiej pić wodę z wycisnietą cytryną i listkiem mięty ale jak nachodzi ochota na coś orzeźwiającego i gazowanego, to ja muszę mieć zdrowszą alternatywę. ten napoj jest ok, masz tam sklad napisany.

z tymi zwolnieniami to jest niezle, kiedys na studiach mnie to intersowalo i pamietam, ze podczytywalam forum pracownikow Biedronki. kobitki na tym forum kombinowaly, ze sie zatrudnią na kasę, a po miesiacu ciaza i L4 ja nie bylam nigdy tak przemyslna,co zrobic...

---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ----------

Cytat:
Napisane przez anolta Pokaż wiadomość

Bez przesady �� a jak byłam w parku na spacerze to co mam liście im pokazać? ��

Edytowane przez mariea
Czas edycji: 2016-08-21 o 17:03
mariea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-21, 17:09   #2652
sQuaara
Zakorzenienie

Liści nie ale słyszałam historie że laska prosiła lekarza że ma zalecenie spacerować...

Mam koleżankę na leżącym l4 i byli już 3razy...

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

Ja po domu chodzę niepomalowana. Szkoda mi mojej cery, lepiej niech oddycha, kremy maski itp
Stary 2016-08-21, 17:34   #2653
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Ćwiczyłam zwykle 5 razy w tygodniu z czego 4 to był crossfit, czasem wpadł zamiennie jakiś TRX, 1 raz w ramach odpoczynku zumba, chociaż zdarzały się tygodnie gdzie był po prostu 5 x crossfit. Musiałam wiec zrezygnować z treningów "do porzygu", dużych ciężarów, sztang...
Byłam na diecie wysokobiałkowej ale nie żadnej restrykcyjnej. Teraz w sumie tez jestem ale częściej pozwalam sobie na bomby węglowodanowe jak czuję, że organizm potrzebuje

Ja znowu na basen za bardzo nie mogę bo ciągle mnie męczą jakieś infekcje... W zamian zrobiłam sobie dziś z nudów już mini trening oparty o przysiady, wykroki, pompki, 1kg ciężarki, lekkie rozciąganie i roller
No to rzeczywiście organizm musi sie teraz przestawić. Ale 5x w tyg crossfit, podziwiam

Cytat:
ja mam dom ok 200 metrów i kawał ogrodu i zawsze jestem ze wszystkim do tyłu, a niestety jestem pedantyczna
na studiach to mnie w ogole nie bylo w domu bo studiowalam 2 kierunki, a w wakacje to wyjezdzalam i w ogole mnie nie bylo. odkad sie tu przeprowadzilismy pod Wawę, to ku mojemu zaskoczeniu rozmiłowalam sie szczegolnie w pielegnacji ogrodka, relaksuje mnie to, a potem radosc i duma jak wszystko rosnie. najgorzej jak pryskac trzeba bo jakas cholera atakuje
a co do piżamy to mam taki rytuał, ze wstaje, (rzygam)i się ogarniam
ubieram, maluje, dobrze się wtedy czuję. a z domu przeciez wychodze, nie siedze tu całą dobę przeciez

co do napoju to najlepiej pić wodę z wycisnietą cytryną i listkiem mięty ale jak nachodzi ochota na coś orzeźwiającego i gazowanego, to ja muszę mieć zdrowszą alternatywę. ten napoj jest ok, masz tam sklad napisany.

z tymi zwolnieniami to jest niezle, kiedys na studiach mnie to intersowalo i pamietam, ze podczytywalam forum pracownikow Biedronki. kobitki na tym forum kombinowaly, ze sie zatrudnią na kasę, a po miesiacu ciaza i L4 ja nie bylam nigdy tak przemyslna,co zrobic...

---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ----------

Wiem jak to w domu jest, u rodzicow, mimo ze ok 150m, to wiecznie mozna tam cos robic. Jedna rzecz naprawisz, popsuje sie co innego a to kwiaty schować do piwnicy na zimę, a to je wyjąc potem... I tak w kółko.

Cytat:
Liści nie ale słyszałam historie że laska prosiła lekarza że ma zalecenie spacerować...

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

Ja po domu chodzę niepomalowana. Szkoda mi mojej cery, lepiej niech oddycha, kremy maski itp
Ja makijaż dopiero przed snem zmywam... Ale nie wiem ile z podkładu zostaje po całym dniu
Stary 2016-08-21, 18:37   #2654
anolta
Zakorzenienie

Ja chodzę teraz na basen i specjalne zajęcia dla kobiet w ciąży. W poniedziałki są zawsze zajęcia taneczne, coś na kształt zumby, a we wtorki i piątki gimnastyka, raz z piłkami, raz z ciezarkami, trochę na macie, rozciąganie itp. I muszę podziękować mojej teściowej, która zawsze w tym czasie zostanie z córeczką 😊

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

Cytat:

Mi się wydaje, ze można wszędzie jeździć i wychodzić bez zaświadczeń i dowodów.

Też mi się nie chce malować 😐

2017 - synek
Stary 2016-08-21, 19:02   #2655
GAgnieszka89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agniecha828 Pokaż wiadomość
Kochana ja mam to samo... Ból gardła, katar i kaszel... Jutro też lekarz

GAgnieszka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-21, 19:10   #2656
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GAgnieszka89 Pokaż wiadomość
Kochana ja mam to samo... Ból gardła, katar i kaszel... Jutro też lekarz

Zdrówka!!

Wysłane z mojego GT-I8200 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-08-21, 19:18   #2657
MalgosiakMk
Zadomowienie

A mi się chyba opryszczka zrobiła. Już zaczęłam panikować. Ale przeczytałam, że jak to nie jest pierwszy raz, a organizm ma już tego wirusa to spokojnie i że lepiej ze wargowa. Przykładam czosnek żeby wysuszyć cholerstwo.
MalgosiakMk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-21, 20:24   #2658
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalgosiakMk Pokaż wiadomość
A mi się chyba opryszczka zrobiła. Już zaczęłam panikować. Ale przeczytałam, że jak to nie jest pierwszy raz, a organizm ma już tego wirusa to spokojnie i że lepiej ze wargowa. Przykładam czosnek żeby wysuszyć cholerstwo.
Malgosiu, juz czesto tu pisalysmy o opryszcze wargowej, niestety z racji obnizonej odpornosci czesto wyskakuje ciezarnym. kup sobie w aptece bez recepty masc erazaban, mozna nią smarowac zmienione chorobowo miejsce w ciaży.
Stary 2016-08-21, 20:32   #2659
MalgosiakMk
Zadomowienie

Cytat:
Malgosiu, juz czesto tu pisalysmy o opryszcze wargowej, niestety z racji obnizonej odpornosci czesto wyskakuje ciezarnym. kup sobie w aptece bez recepty masc erazaban, mozna nią smarowac zmienione chorobowo miejsce w ciaży.
Mariea, mam tylko nadzieję że ona nie jest zagrożeniem dla maleństwa.
Stary 2016-08-21, 20:38   #2660
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Nie jest. Miałaś już to dziecko żyje.w ciele kobiety z.wirusem przyzwyczailo się
Stary 2016-08-21, 20:39   #2661
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Mi lekarz mówił że opryszczka nie zaszkodzi maleństwu. Mi się też zrobiła. Używałam zovirax

Wysłane z mojego GT-I8200 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-08-21, 20:41   #2662
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:

Mam koleżankę na leżącym l4 i byli już 3razy...[COLOR="Silver"]
A wiesz może jak koleżanka jest zatrudniona?

Ale mi się nie chce pakować ciuchów na wakacje.

Przed chwilą zapakowałam 3 siatki i koszyk piknikowy wałówki na tydzień a jeszcze jutro będę dopakowywać jedzenie do torby termicznej i po drodze skoczymy na targ kupić warzywa
Stary 2016-08-21, 20:45   #2663
MalgosiakMk
Zadomowienie

Cytat:
Nie jest. Miałaś już to dziecko żyje.w ciele kobiety z.wirusem przyzwyczailo się
Ojej, to dobrze. Ja mam skłonności do tego wirusa. Niestety.
Stary 2016-08-21, 20:45   #2664
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość
A wiesz może jak koleżanka jest zatrudniona?

Ale mi się nie chce pakować ciuchów na wakacje.

Przed chwilą zapakowałam 3 siatki i koszyk piknikowy wałówki na tydzień a jeszcze jutro będę dopakowywać jedzenie do torby termicznej i po drodze skoczymy na targ kupić warzywa
Normalna umowa na czas nieokreślony. Umowa od lutego 2014(wiem bo odeszła z mojej.pracy) i rodzi we wrześniu więc 2 lata pracowała... I ma leżące.. I przychodzą do niej co jakiś czas.. Może blisko ZUS mieszka
Stary 2016-08-21, 21:20   #2665
anolta
Zakorzenienie

Jeszcze odnosnie picia, to mi też jakoś woda nie wchodzi w tej ciąży, dziwne bo zawsze dużo piłam. Soków nie chcę za dużo pić, także wymyśliłam sobie takie coś:

Kupuję w sklepie (najczęściej w lidlu) mieszankę suszonych owoców. Teraz mam np. jabłko, zurawina, czarna porzeczka. Wrzucam 2 łyżki do kubka, zalewam wrzątkiem i jak się zaparzy to przez sitko wlewam do dzbanka, a resztę uzupelniam wodą. I tak mam kwaskowy, zdrowy napój, którego jestem w stanie pic dużo cały dzień 😊

2017 - synek
Stary 2016-08-21, 21:29   #2666
Opiumalfa
Zakorzenienie

Dziś byliśmy na urodzinach teścia i teściowa pyta czy już wiemy co bedzie. Nie mogłam sie powstrzymać i powiedziałam ze dinozaur
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-21, 21:31   #2667
anolta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Dziś byliśmy na urodzinach teścia i teściowa pyta czy już wiemy co bedzie. Nie mogłam sie powstrzymać i powiedziałam ze dinozaur
😀😂

2017 - synek
Stary 2016-08-21, 21:35   #2668
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
ja też miałam i to na poczatku jak się organy wyksztalcają... tydzień się trzeslam ze strachu i internet przeczesywalam, ale się cieszę, że nie wzięlam heviranu.
chyba nie szkodzi... ja mialam, a na usg nie widac nic niepokojącego odpukać

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Cytat:
ja już mam dosyć tego wscibstwa, co będzie, w ktorym szpitalu rodzę, dlaczego w tym, ja rodzilam w tamtym i bylo niezle,choć teraz bym poszukała innego
zebym alkoholu nie pila, o czym już wspominalam.... dlaczego tak dużo rzygam, u nas w rodzinie zadna kobieta nie rzygała....już mi łeb od tego pęka, a to początek
Stary 2016-08-21, 21:45   #2669
MalgosiakMk
Zadomowienie

Cytat:
Ha ha ha rewelacja
Stary 2016-08-21, 21:50   #2670
Opiumalfa
Zakorzenienie

To jeszcze dodam teksty cioci Tzta; strasznie blada jesteś- mowię ze dop za dwa tyg jadę na wakacje. Potem, ze: no ja w 3 ciążach nie byłam tak zmęczona jak ty, energia mnie rozpierała. Ja: well, no to ciocia miała farta! A potem: jakie imię, a czemu takie a czemu nie takie. Oczywiscie wszystko w żartach
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości