|
|
#3721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek, vol V czas zacząć :D
Poemi oj tak teraz to wsyztsko trzeba 2-1,5 roku wczesniej rezerowac
![]() co do paczków to moi rodzice z bratem dzis robili wyszły pyszne bo juz podjadlam takie cieple
|
|
|
|
#3722 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
. Ale liczę na to, że kiedyś uwierzy
|
|||
|
|
|
#3723 |
|
Zakorzenienie
|
Tzn? Bo nie zrozumiałam twojej wypowiedzi..
|
|
#3724 |
|
Zakorzenienie
|
No, już raz miałam tłusty czwartek bez pączka bo tak sobie postanowiłam kilka lat temu i od tamtej pory już mi tak nie zależy i pewnie nie zdobędę się już nigdy na to żeby dokonać tego jeszcze raz
. Z każym kolejnym razem moja motywacja maleje
|
|
|
|
#3725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś zakupiłam dziny 2 rozmiary mniejsze niz poprzednie.. Choc nie wiem na ile to wymierne bo tamta para była innego kroju ale jednak mniejsze... I jutro dla mnie pączki nie istnieja Przynajmniej dzis tak mówię
|
|
|
#3726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3727 |
|
*sportaddict*
|
coś dla Was na tłusty czwartek:
http://www.paczekdlaciebie.pl/174078
|
|
|
|
#3728 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja tam się nie odchudzam. Staram się jeść zdrowo, ale od czasu do czasu pozwalam sobie na szaleństwo. Chciałabym ważyć 54kg, ważę 55.5kg. I w tym celu wylewam poty na orbitreku 5x w tygodniu. Jak do wakacji nie poskutkuje, to wskoczę na druga fazę SB, bo po pierwszej miałabym już pewnie niedowagę, a zresztą dla mnie dzień bez owoców, to dzień stracony
.A tak w ogóle, to sie dzisiaj dowiedziałam, że pączki się smaży a nie piecze . Buehehe Dzięki Vadi za pączusia: Aby spalić jednego pączka (ok. 100g - 378 kcal) trzeba AKTYWNIE:
. Bo bałaganu aż takiego w pokoju nie mam coby go przez 4 godziny sprzątać.EDIT: moje pączki to jedna wielka porażka .
The greatest pleasure in life is doing what people say you cannot do. [Walter Bagehot] Edytowane przez rav12345 Czas edycji: 2008-01-30 o 23:57 |
|
|
|
#3729 |
|
Zakorzenienie
|
Mój organizm odmówił mi posłuszeństwa. Jestem przemęczona więc dziś od 2 godzin nie uczę się, bo nie daję rady. Jutro będę toczyć dalszy bój.
Kulbit widzisz rezultaty diety dlatego masz mobilizację, żeby nie jeść pączków ja z pewnością jutro się nie powstrzymam. Jednak będą to kupne. Za to w piątek sama usmażę pączusie, bo będę miała tydzień wolnego do następnego egzaminu![]() Poemi ja przez zaliczenia i sesję tylko chudnę mimo, że jem 2 razy więcej to i tak spalam w tempie ekspresowym... to stres... przez który od tygodnia nie mogę się wyspać:/ mam kłopoty z zasypianiem i ze spaniem z wypoczynkiem, bo ciągle śnią mi się jakieś teorie ![]() Rav czemu Twoje pączki to porażka? Fajne tematy ostatnio poruszacie: obrączki niestety mnie żadne z tych, które pokazujecie się nie podobają, gdyż ja chcę takie całkiem proste, 4-5mm, bez żadnych brylancików i obowiązkowo z białego złota, bo żółtego nie toleruję (na sobie).
Edytowane przez twin--maid Czas edycji: 2008-01-31 o 00:03 Powód: post pod postem |
|
|
|
#3730 |
|
Wtajemniczenie
|
eee... bo:
a) pierwsze dwa przysmażyły się zbyt mocno, a w środku jest niedosmażone ciasto b) druga porcja smażona na mniejszym ogniu postanowiła sie rozkleić (?) i masa z nich pouciekała, więc są same kuleczki z ciasta (nałozę na nie bitą śmietanę może) c) trzecich już nie mam siły sprawdzać czy w środku są ok ![]() Jeśli chodzi o pieczenie - jestem kompletnym beztalenciem. Za to gotowanie wychodzi mi zawsze wyśmienicie. Jednak się nie poddaję, bo ćwiczenia czynią mistrza. Mama moja mogłaby byc mistrzynią wypieków - ale sama mi powtarza, że jak była młodsza, to co drugi placek w koszu lądował, więc żebym się nie poddawała. Więc póki co marnotrawię kuchenne zapasy co jakis czas .
|
#3731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja uwielbiam zarówno gotować jak i piec i chyba często pieczenie wychodzi mi jeszcze lepiej niż gotowanie (ale jestem skromna)![]() Ja przygodę z gotowaniem zaczynałam mając 8 lat i moje pierwsze ciasto upiekłam z mąki ziemniaczanej ( na urodziny Taty) cała rodzina się zachwycała jaka to ja zdolna jestem do momentu kiedy sama spróbowałam i zaczęłam się śmiać. Potem jeszcze wiele razy wypieki nie nadawały się do jedzenia Jednak nie ma to jak praktyka
|
|
#3732 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
Poemi ja nie rozumiem o co takie halo z nasza-klasa robisz nie chcesz nie przyjmuj zaproszen, co Cie inni obchodza. przypominasz mi przyjaciolke ktora ma wiecznie takie dylematy w zyciu, denerwujaca jest jak nie wiemAd paczkow: ja tam sie nie powstrzymuje i w ten dzien zjadam kilka-kilkanascie ale tylko z ajerkoniakiem. a co mi zalezy i tak caly rok na nie nie spojrze![]() a tak poza tym coraz bardziej sie stresuje egzaminami . TZa wczoraj cos ugryzlo (chyba sie za mocno w glowe uderzyl) i nie byl zbyt mily. w koncu sie zryczalam (z ogolnego dolka) i poszlismy spac. dzis juz ok
|
#3733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najpierw powtarzała, ze to jeszcze 1,5 roku, ze po co sie spieszyc. kto tak wczesnie planuje. potem spotkała znajoma, ktorej córka bierze slub miesiąc przed nami . i dzwoni do mnie (ja mialam sesję w Olsztynie - to było z 2 tyg temu) czy ja wiem, ze jeszcze tylko póltora roku?? ze juz pewnie nic nie ma wolnego, ze nie zdązymy. a ja do niej na spokojnie" mamo, przeciez nie rzuce nauki i nie przyjade. spokojnie wróce to sie pojedzie). smiac mi sie chciało. bo 2 dni wmawiała wszytskim ze jest jeszcze czas a potem wielki alarm robi że nie zdązymy Przyjechałam w piatek do domu a w sobote mielismy juz salę i zespoł wybrany ![]() co do paczków - to mniamniusie wyszły nam
|
|
|
|
|
#3734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znajome mamy Peomi, o których pisze (no choćby ta wycieczkowa) wyglądają na podejrzanie wścibskie. A czymże jest wścibstwo jak nie wsadzaniem nosa w nie swoje życie? O co chodzi? No ja nie mam wcale ferii... Zazdoszczę
|
|
|
|
|
#3735 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie w ten piękny oprószony śniegowym pudrem (przynajmniej u mnie) dzień pączka
![]() w drodze do pracy, przechodziłam koło cukierni, także od samego rana towarzyszy mi zapach pączków, obok stoi ich całe pudło - żeby nie było to dla całego biura jak na razie zjadłam jednego pysznego lukrowanego pączka i kilka faworków pewnie jeszcze się skuszę na jednego, w końcu dlaczego mam odmawiać sobie przyjemności?
|
|
#3736 |
|
Zakorzenienie
|
ja też mam zamiar dzis wciąć pare pączków. nie bede sobie żałowała
a co raz w roku mozna
|
|
|
|
#3737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja nie lubię ![]() Właśnie kolega mnie ochrzanił, bo wychodziłam z bufetu z serkiem wiejskim
|
|
|
|
|
#3738 |
|
*sportaddict*
|
a ja po 2 tyg zapuszczania się odkryłam, że z trudem dopinam spodnie
więc pączki jakoś mniej kuszą grrr...
|
|
|
|
#3739 |
|
Zakorzenienie
|
Hihi nie lubisz pączków??
jejku jeszcze nie spotkałam osoby, która by nie lubiła paczków podziwiam , ze mozesz sie oprzec tej pokusie.a ja własnie weszlam z ciekawosci na wagę (aby zobaczyc ile mam rezerwy na dzisiejsze paczki ) w sobote jak wróciłam z O,lsztyna wazyłam 49 kg a dzis wchodze a tam 47,5 jestem w szoku gdzie te moje 1,5 kg sie podziało przez te pare dni ??
|
|
|
|
#3740 |
|
*sportaddict*
|
Madzia, Twoje 1.5 kg chyba ja adoptowałam
|
|
|
|
#3741 |
|
Zakorzenienie
|
hehe
to jak chcesz to możesz juz mi je oddac choc cos czuje, ze po dzisiejszym pączkowym dniu cos tam mi przybedzie
|
|
|
|
#3742 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jako dziecko to. ew. faworki jadałam, ale pączków nie Ja własnie znam dużo osób, które nie lubia pączków Ciekawe, co?
|
||
|
|
|
#3743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja zawsze myslalam, ze pączków nie da sie nie lubic
|
|
|
|
|
#3744 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3745 | |
|
*sportaddict*
|
Cytat:
odsysam w słoik i wysyłam ![]() chyba skoczę do Was na plażę na jakiś tydzień, chociaż z 2 strony dziś zaczynam przeprowadzkę, a w nowym mieszkaniu nie ma nawet talerza, wiec nie wiem jak bedzie z robieniem żarełka SB |
|
|
|
|
#3746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przeprowadzałam się 3 razy Wiem co mówię A późniejsze emocje nie sprzyjają jedzeniu
|
|
|
|
|
#3747 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A tobie smacznego
|
|
|
#3748 |
|
Zakorzenienie
|
oliwki?? anchovis ?? ojoj nigdy w życiu. ja zresztą mało rzeczy lubie. np. nie jadam tez masła, nie pije mleka. fuj, fuj. ja nawet kanapek nikomu nie posmaruje masłem. jest dla mnie obrzydliwe. nie lubie tez wiekszości warzyw
![]()
|
|
|
|
#3749 |
|
Zakorzenienie
|
oliwki fuuuuuuuuu
![]() ja za pączkami też specjalnie nie przepadam i jem właściwie w tłusty czwartek tylko, choć kiedyś odkryłam takie malutkie z nadzieniem budyniowym ale one mają nieco lżejsze ciasto niż te tradycyjne, no i tymi małymi to się nieźle obżerałam ale mi przeszło ![]() ogólnie ostatnio mam fazę niesłodyczową, ale pojawiła się nowa miłość - czekolada do picia ![]() robie sobie taką z pianką mmmmmniam
|
|
#3750 | |
|
*sportaddict*
|
Cytat:
kurna, całe życie się muszę pilnować.czuję się wyróżniona
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:56.

. To moje pierwsze pączki, mam więc nadzieję że wyjdą 
Trzymajcie kciuki
. Ale liczę na to, że kiedyś uwierzy

więc pączki jakoś mniej kuszą grrr...
jejku jeszcze nie spotkałam osoby, która by nie lubiła paczków