![]() |
#1741 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mikołajkowe dzieciaczki 2007
Yoolia według mnie Pharmaceris ma dość dobre kosmetyki. Ja używałam przez całą ciążę kremów zapobiegających powstawaniu rozstępów z tej serii i jakoś mi się udało.
Teraz zastanawiam się czy mają jakieś kremy na zmarszczki wokół oczu bo nie wyglądam już powoli na swoje 25 lat, tylko czterdziecha conajmniej ![]() Nasze zabawy: - mata - karuzelka, przy tej zabawie mamy prawdziwy szczerbolowy uśmiech - leżaczek - rewelacyjna sprawa - rozmówki z mamą - wierszyki, bajeczki, gazetki typu "Rodzice" (to akurat bardziej pode mnie ![]() - zwiedzanie domu - największy hit - łazienka i duże lustro. Zawsze kiedy Marcelek zobaczy kogo ta jego mama nosi na rękach robi mniej więcej tak ![]() Odpukać w niemalowane - poprawiło się na spacerach. Nie wyjemy ostatnio. A godzinkę temu położony do łóżeczka zasnął sam ![]() ![]() ![]() Bez bujania, lulania, noszenia. Pisałyście kiedyś że używacie do kąpania Oilanu(dobrze pamiętam, tak to się nazywa?). Chciałam zapytać o opinie bo nie podoba mi się skórka na nóżkach. Jakaś taka sucha mimo oliwkowania. I życzenia dla wszystkich solenizantów przesyłamy ![]()
#1742 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie przesadzaj z tą 40-stką, napewno nie jest az tak zle ![]() Ze swojej strony moge polecić zielona serię anew z avonu retroactive, właśnie dla skóry po 25 roku życia. Już po kilku dniach stosowania skóra się wygladziła, ujędrniła. Ja stosowałam żel do mycia twarzy, krem na noc i takie jakby serum pod oczy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1743 |
Zakorzenienie
|
Martka ja mam Oillan i po prostu rewelacja, nie używam żadnych oliwek, nic z tych rzeczy, jedynie ten balsam do ciała z Oillanu, cena niska, a po prostu bajer... ja sama zaczelam go stosowac.
Mała miała przeokropnie suchą skórę, coś okropnego... a teraz co dwa, trzy dni smaruję ją tym balsamem i ma rewelacyjną skóre... nie ma koniecznosci smarowac częściej ![]() pytanie mam w sprawie chrztu, bo wiem, ze juz u niektorych osob jest już za Wami... idziemy teraz do księdza dać kasę i ustalić co i jak co potrzebujemy miec z soba? Co zabrac, co przygotowac, za wyjatkiem kasy oczywiscie? Slyszalam o akcie urodzenia dziecka i o akcie malzenstwa tak? cos jeszcze, kto pomoze? Edytowane przez Rzabba Czas edycji: 2008-01-30 o 16:32 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
#1744 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1745 |
Zakorzenienie
|
no wlasnie my nie mamy taego zaswiadczenia od chrzestnych,ale myslisz ze jak doniesiemy to tez bedzie ok?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1746 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1747 |
Zakorzenienie
|
no i moj Adasiek jakis padniety - a to juz drugi dzien po szczepieniu...Ma 38stopni (37,5), wiec mu tak zupelnie nie spadla temp...A moze on jakis przeziebiony
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1748 |
Zakorzenienie
|
A czy ktos mi moze powiedziec jaka mine robi ksiadz, jesli rodzice nie maja slubu?
![]() ![]() Tak serio, to wiecie moze, czy da sie w Polsce ochrzcic dziecko, jesli jedno z rodzicow ochrzczone bylo w kosciele katolickim, drugie w kosciele anglikanskim, oboje sa niepraktykujacy i nie maja slubu koscielnego? Ps. od niedawna uzywam galenica na rozstepy, faktycznie sa efekty ![]() Ps 2. Bassiu, tymczasowo powstrzymuje sie jedynie przed totalnym obzarstwem.. ale musze tez zaczac sie wiecej ruszac, wiem ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez szperrr Czas edycji: 2008-01-30 o 16:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#1749 |
Zadomowienie
|
Yoolia chyba sobie sprawię to cudo. Może się troszkę w końcu wygładzę wokół oczu.
Basiu chyba kupię sobie Ten Oilanm, a to też tylko w aptece można dostać? Marcel dzisiaj je i śpi. Zasypia sam nawet na macie. Zbieram siły na nocke..........
#1750 |
Rozeznanie
|
Szperrr... ja też nie jestem mężatką i ksiądz nie widział problemów. Spytał tylko czy zamierzamy wziąć ślub, no to potaknęliśmy. Czy praktykujesz czy nie to o tym ksiądz nie wie i nie należy go zbytnio oświecać. Nie wiem jak to sie ma jeśli jedno z rodziców jest z innego Kościoła
|
![]() ![]() |
![]() |
#1751 |
Zakorzenienie
|
ale słodziaki z tych Waszych dzieci
![]() buziaki dla wszystkich solenizantów i jubilatów! ![]() ![]() Aniołku-super foteczki i maluszek ![]() Yoolia-a czym ostrzykują? Szperr-wszystko zależy od księdza ![]() ![]() śliczn ta Twoja pchełka i mamusia też-tylko nnie widać żadnych zbędnych kg ![]() ![]() Zuzek ma nadal problemy z kupą ![]() poza tym jest słodka i gada nieraz jak opętana ![]() po mamusi ![]() wklejam na szybko foty z dzisiaj urosła prawda? |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1752 |
Raczkowanie
|
szpperr my tez mamy tylko slub cywilny<ksiadz zapytał tylko kiedy planujemy koscielny no a ze juz mamy ustalony termin to nie miał problemów
![]() annLee dziekuje ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1753 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A płynu używamy do kąpieli Oli, prawie nigdy nie używam oliwki. Według mojej skromnej opinii jest lepszy od Oilatum, tańszy i wlewa się go łatwiej od niego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1754 |
Zakorzenienie
|
załatwiliśmy chrzest, sukienka jak już wcześniej pisałam przyszła i jest śłiczniejsza niż na zdjęciach... po prostu rewelacja
co do oillanu to ja kupilam w aptece, wiem,ze na necie tez jest pelno ofert... a czy w sklepach mozna kupic? chyba nie... co do gubienia kg szperrr to zapraszam w razie czego na mż-wr, ruszył na nowo pełną parą, wkońcu powróciłam do gubienia kg... a tak wogole to dzisiaj skonczylam opakowanie bebilonu i otworzylam enfamil, i mam wrazenie,ze dziecko jest o wiele bardziej zadowolone a wlasnie jakie mleka podajecie swoim dzieciom? |
![]() ![]() |
![]() |
#1755 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobra ja uciekam, dobrej nocy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1756 |
Zakorzenienie
|
ups... wychodzi ze z rana i na wieczor to ja tutaj sama urzęduje... jeszcze ktos pomysli ze spamuje... ale co tam
![]() w kazdym badz razie weszlam tylko na chwile by sie pochwalic, ze jak marudzilam na moją małą wczoraj na blogu, jak się meczylam z jej uspieniem wczoraj, tak gdy padla o 23 obudzila sie na karmienie dopiero o 4:30 - szok !!! a tak poza tym to powodzenia dla dziewczyn, ktore walcza z kg, a raczej wytrwalosci na dzien dzisiejszy |
![]() ![]() |
![]() |
#1757 |
Raczkowanie
|
A my wczoraj mielismu kryzysowy dzien. Pierwszy taki. Mareczek płakał caly dzien, bez przerwy. Wyrywał sie przy cycku odpychał go a jadnak był głodny. Nie wiem czy to kolka czy nie, bo płacz był cały czas i nic nie pomagało, marudził nie potrafiłam go uspac
W nocy zjadł za dwóch i padł.. kolo 1 w nocy juz było super. I dziś rano az dwie kupy... moze to one go meczyły?teraz wreszcie słodko spinka z kupa, ale nie mam siły go budzić. Wiem ze kisi sie z ta papkę,ale co robic? Wybudzac na przewijaku.? Ech.. serce mi sie kroiło jak tak sie darł a ja nie mogłam mu pomoc.. |
![]() ![]() |
![]() |
#1758 |
Zakorzenienie
|
odnośnie spania - to czy wasze dzieciaczki też tak "wędrują" po łóżeczkach?
Hubert ZAWSZE budzi się w poprzek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1759 | |||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
A Zuzia śliczna jak zawsze i urosła i jakiego fajnego ma bodziaka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() No i byłam wczoraj u pediatry z wynikami posiewu, teraz już dobrze pobranego i nadal ma dwie paskudne bakterie. Na nasze szczęście bakterie są wrażliwe na furagin, który bierzemy od pierwszego posiewu. W piątek po raz kolejny zrobimy mocz ogólny a w poniedziałek posiew, jesli okaże się, że furagin jeszcze nie pomógł to antybiotyk ![]() Basiu ja przez wiele mlek przeszłam przez tych lekarzy ze szpitala, teraz nasza pediatra poleciła właśnie enfamil premium i Mati jest z niego bardzo zadowolony i je z apetytem a to dla mnie bardzo wazne.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1760 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I to samo z pupą, jak zmieniam pieluszkę, to biorę taką małą miseczkę, wlewam ciepłej wody + Oillan, przemywam wacikiem i osuszam pieluchą flanelową. Nigdy nie miała odparzenia na pupie. sudokremu używam tylko na odparzenia na fałdkach przy szyjce (tam jakoś tak często jej się robią). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1761 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1762 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1763 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry wszystkim
![]() Ponieważ jeszcze sie nie pochwaliłam swoim szczęściem to wklejam kilka fotek - w końcu udało mi sie je zmniejszyć ![]()
#1764 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1765 |
Zakorzenienie
|
primavera - ja wlasnie zadawalam to pytanie na forum jakis czas temu
![]() ![]() ![]() annLee - no Zuzek rosnie, rosnie, jak na drozdzach ![]() ![]() ![]() Slawka - fajnie ze sie w koncu pochwalilas ![]() ![]() ![]() Aniolek - i ta herbata rumiankowa pomaga? Dziecko sie nie prezy przez to? A jak duzo tego podajesz? I taka slodzona czy zwykla zaparzasz? U mnie chyba ten dicoflor pomaga, ale tylko na to, zeby kupa poszla raz a porzadnie (a nie 8 razy jakies lekkie przybrudzenie pieluchy). ALe nie pomaga na bol brzuszka, stekanie, prezenie... |
![]() ![]() |
![]() |
#1766 | |
Rozeznanie
|
A w ogóle musze pochwalić synka, że dał dzisiaj w nocy pospać. Chyba chciał mi wynagrodzić wczorajsze wieczorne wrzaski. Zasnął o północy i obudził się o 6:40, chyba tylko dlatego, że wsadziłam łapę do kołyski żeby sprawdzic czy żyje (panikara). Zjadł cyca i spał do 9
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Mój młody najlepiej spał w rożku, niestety już z niego wyrasta, więc staram się go jakos sprytnie zawijać, żeby nóżki mu w nocy nie pracowały i żeby się nie rozkopywał albo nie wędrował po łóżeczku, bo jak powędruje pod kołderkę to chce ją ssać i się budzi ![]() annLee czy możesz zdradzic, gdzie kupilaś taka fajną koszulkę, którą Zuzka ma na fotkach? To już drugiego bobasa widzę w takim ubranku, napis jest świetny i chcialam cos podobnego zafundować Oskarowi, żeby mężu się cieszył ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1767 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.allegro.pl/item300237165_...zmiar_68_.html ja mam zamiar takie body sprezentować na Dzień Ojca - na pewno TŻ się ucieszy ![]() Zmyka, bo mi się zupa przypali ![]() Agha - Młody mata zachwycony - zwłaszcza światełkami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1768 |
Raczkowanie
|
celko ja ta herbatke podaje od trzech dni wczoraj była kupka dzisiaj juz tez no i az tak bardzo sie nie meczy!daje mu herbatke rumiankowa z hippa od 1 tyg wczesniej tez podawałam ale nie pomagała a teraz jakos działa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1769 |
Zakorzenienie
|
Ile tu fajniutkich bobaskow!!
![]() Uwielbiam te wszystkie zdjecia naszych pociech ![]() Hania jest taka kochana!! Nie dosc, ze nadal jak aniolek przesypia cale nocki, to od chwili zmiany mleka nie prezy sie juz i nie placze przy kupach, przed kupami ani po kupach. Po prostu lekko steknie i jest kupa w pieluszce!! ![]() ![]() Tylko teraz mam dylemat - poworcic do karmienia piersia, poki moge, czy nie? Jest wiele za i przeciw.. Ona nadal dopomina sie piersi, jak ja wezme na rece i przytule, to szuka uparcie i denerwuje sie, ze nie chce dac jej cyca. Czuje sie paskudnie nie dajac, ale z drugiej strony, teraz ona jeszcze nie rozumie za duzo, a juz tak wyraznie potrafi pokazac czego chce. Jak bedzie starsza, to bedzie duzo trudniej przejsc na butelke. No i nie wiem jak zareaguje na powrot do mojego mleka.. na pewno nie jadlabym tym razem niczego poza przyslowoiwymi marchewkami i kurczakami, ale skad mam wiedziec, ze to cos zmieni? Nie chce, zeby znowu przechodzila przez te problemy kupkowe. http://www.paczekdlaciebie.pl/665430 Ps. Koszulka super ![]() Szkoda tylko, ze tutaj dla dziewczynek wszystko jest o tatusiach a dla chlopcow o mamusiach ![]() ![]() ![]() ![]() Ps 2. TULIS, co tam u Was?? Jak sobie radzisz? Napisz koniecznie! ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez szperrr Czas edycji: 2008-01-31 o 12:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#1770 |
Rozeznanie
|
No weź primavera nie rób mi takich numerów bo jak wlazłam na allegro to znowu przesiedzialam tam godzinę
![]() Dzieki za linki!!! ![]() Dziewczyny, co do prezentów tak w ogóle to odkrylam stronkę drukujwspomnienia.pl i program Edytor Wspomnien(do pobrania tam na stronie, powiazany ze stronka). Jest super, mozna robic swietne fotoksiazki, kalendarze, program prosty w obsłudze. Jak nie znacie, to polecam!!! No ja juz mam pomysły na przyszłą gwiazdkę ![]() ![]() Ale mi sie nie chce. Im mniej mam do zrobienia tym bardziej leniwa jestem. A Oskar spi od 11:30 a ja na kompie siedze caly czas. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:42.