Mikołajkowe dzieciaczki 2007 - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-01-30, 13:55   #1741
martka83
Zadomowienie

Dot.: Mikołajkowe dzieciaczki 2007

Yoolia według mnie Pharmaceris ma dość dobre kosmetyki. Ja używałam przez całą ciążę kremów zapobiegających powstawaniu rozstępów z tej serii i jakoś mi się udało.
Teraz zastanawiam się czy mają jakieś kremy na zmarszczki wokół oczu bo nie wyglądam już powoli na swoje 25 lat, tylko czterdziecha conajmniej

Nasze zabawy:
- mata
- karuzelka, przy tej zabawie mamy prawdziwy szczerbolowy uśmiech
- leżaczek - rewelacyjna sprawa
- rozmówki z mamą
- wierszyki, bajeczki, gazetki typu "Rodzice" (to akurat bardziej pode mnie)
- zwiedzanie domu - największy hit - łazienka i duże lustro. Zawsze kiedy Marcelek zobaczy kogo ta jego mama nosi na rękach robi mniej więcej tak .

Odpukać w niemalowane - poprawiło się na spacerach. Nie wyjemy ostatnio.

A godzinkę temu położony do łóżeczka zasnął sam
Bez bujania, lulania, noszenia.

Pisałyście kiedyś że używacie do kąpania Oilanu(dobrze pamiętam, tak to się nazywa?). Chciałam zapytać o opinie bo nie podoba mi się skórka na nóżkach. Jakaś taka sucha mimo oliwkowania.

I życzenia dla wszystkich solenizantów przesyłamy
Stary 2008-01-30, 14:05   #1742
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Cytat:
Napisane przez martka83 Pokaż wiadomość
Yoolia według mnie Pharmaceris ma dość dobre kosmetyki. Ja używałam przez całą ciążę kremów zapobiegających powstawaniu rozstępów z tej serii i jakoś mi się udało.
Teraz zastanawiam się czy mają jakieś kremy na zmarszczki wokół oczu bo nie wyglądam już powoli na swoje 25 lat, tylko czterdziecha conajmniej
Ja mam skłonności do rozstępów i niestety mimo smarowania mnie dopadły miałam nawet wrazenie, że im więcej sie smaruje tym wiecej rozstepow sie pojawia. Teraz musze z nimi troszkę powalczyć.

Nie przesadzaj z tą 40-stką, napewno nie jest az tak zle
Ze swojej strony moge polecić zielona serię anew z avonu retroactive, właśnie dla skóry po 25 roku życia. Już po kilku dniach stosowania skóra się wygladziła, ujędrniła. Ja stosowałam żel do mycia twarzy, krem na noc i takie jakby serum pod oczy.
Yoolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-30, 14:14   #1743
bassienkaw
Zakorzenienie

Martka ja mam Oillan i po prostu rewelacja, nie używam żadnych oliwek, nic z tych rzeczy, jedynie ten balsam do ciała z Oillanu, cena niska, a po prostu bajer... ja sama zaczelam go stosowac.
Mała miała przeokropnie suchą skórę, coś okropnego... a teraz co dwa, trzy dni smaruję ją tym balsamem i ma rewelacyjną skóre... nie ma koniecznosci smarowac częściej

pytanie mam w sprawie chrztu, bo wiem, ze juz u niektorych osob jest już za Wami... idziemy teraz do księdza dać kasę i ustalić co i jak
co potrzebujemy miec z soba? Co zabrac, co przygotowac, za wyjatkiem kasy oczywiscie? Slyszalam o akcie urodzenia dziecka i o akcie malzenstwa tak? cos jeszcze, kto pomoze?

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

Edytowane przez Rzabba
Czas edycji: 2008-01-30 o 16:32 Powód: post pod postem
bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-30, 14:42   #1744
Sławka2
Wtajemniczenie

GG do Sławka2

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
pytanie mam w sprawie chrztu, bo wiem, ze juz u niektorych osob jest już za Wami... idziemy teraz do księdza dać kasę i ustalić co i jak
co potrzebujemy miec z soba? Co zabrac, co przygotowac, za wyjatkiem kasy oczywiscie? Slyszalam o akcie urodzenia dziecka i o akcie malzenstwa tak? cos jeszcze, kto pomoze?
Basiu ja sie księdza na kolędzie pytałam i powiedział, że trzeba akt urodzenia maleństwa, akt ślubu, i zaświadczenia od chrzestnych że moga być chrzestnymi i to wszystko

Jagódka Zosia urodziła się 23.09.2010
Ma 3 latka i 8 miesięcy i 21 dni
Sławka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-30, 14:49   #1745
bassienkaw
Zakorzenienie

no wlasnie my nie mamy taego zaswiadczenia od chrzestnych,ale myslisz ze jak doniesiemy to tez bedzie ok?

Stary 2008-01-30, 15:07   #1746
Sławka2
Wtajemniczenie

GG do Sławka2

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
no wlasnie my nie mamy taego zaswiadczenia od chrzestnych,ale myslisz ze jak doniesiemy to tez bedzie ok?
Ksiądz nam powiedział, że wystarczy 2 tygodnie przed chrzcinami przynieść. Myślę, że jak powiecie, że doniesiecie to nic sie nie stanie

Stary 2008-01-30, 15:09   #1747
celka2000
Zakorzenienie

no i moj Adasiek jakis padniety - a to juz drugi dzien po szczepieniu...Ma 38stopni (37,5), wiec mu tak zupelnie nie spadla temp...A moze on jakis przeziebiony Marudny okropnie, prawie caly czas musi byc na rekach. Teraz go odlozylam do lozeczka - moze pospi troche
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-30, 16:21   #1748
szperrr
Zakorzenienie

A czy ktos mi moze powiedziec jaka mine robi ksiadz, jesli rodzice nie maja slubu?

Tak serio, to wiecie moze, czy da sie w Polsce ochrzcic dziecko, jesli jedno z rodzicow ochrzczone bylo w kosciele katolickim, drugie w kosciele anglikanskim, oboje sa niepraktykujacy i nie maja slubu koscielnego?

Ps. od niedawna uzywam galenica na rozstepy, faktycznie sa efekty ..a bylo baaaardzo zle

Ps 2. Bassiu, tymczasowo powstrzymuje sie jedynie przed totalnym obzarstwem.. ale musze tez zaczac sie wiecej ruszac, wiem

Edytowane przez szperrr
Czas edycji: 2008-01-30 o 16:50
szperrr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-30, 17:45   #1749
martka83
Zadomowienie

Yoolia chyba sobie sprawię to cudo. Może się troszkę w końcu wygładzę wokół oczu.

Basiu chyba kupię sobie Ten Oilanm, a to też tylko w aptece można dostać?

Marcel dzisiaj je i śpi. Zasypia sam nawet na macie.
Zbieram siły na nocke..........
Stary 2008-01-30, 20:53   #1750
ewcia123
Rozeznanie

Szperrr... ja też nie jestem mężatką i ksiądz nie widział problemów. Spytał tylko czy zamierzamy wziąć ślub, no to potaknęliśmy. Czy praktykujesz czy nie to o tym ksiądz nie wie i nie należy go zbytnio oświecać. Nie wiem jak to sie ma jeśli jedno z rodziców jest z innego Kościoła
ewcia123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-30, 21:18   #1751
annLee
Zakorzenienie

ale słodziaki z tych Waszych dzieci
buziaki dla wszystkich solenizantów i jubilatów!

Aniołku-super foteczki i maluszek

Yoolia-a czym ostrzykują?

Szperr-wszystko zależy od księdzaale to czy praktykujecie czy nie to nie musisz mówić
śliczn ta Twoja pchełka i mamusia też-tylko nnie widać żadnych zbędnych kg

Zuzek ma nadal problemy z kupą
poza tym jest słodka i gada nieraz jak opętana
po mamusi
wklejam na szybko foty z dzisiaj
urosła prawda?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Fota 001a.jpg (47,8 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Fota 002a.jpg (65,3 KB, 21 załadowań)

No2

"tylko nudne kobiety mają
nieskazitelnie czyste domy
"
annLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-30, 22:01   #1752
Aniołek85
Raczkowanie

szpperr my tez mamy tylko slub cywilny<ksiadz zapytał tylko kiedy planujemy koscielny no a ze juz mamy ustalony termin to nie miał problemów

annLee dziekuje twoja zuza tez cudenko u nas na kupki pomaga herbatka rumiankowa!teraz kupki sa co dwa dni ale sie przy nich juz tak nie meczy
Aniołek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-30, 22:34   #1753
poissonivy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martka83 Pokaż wiadomość
Basiu chyba kupię sobie Ten Oilanm, a to też tylko w aptece można dostać?
Ja polecałam Oillan i widzę, że Basia skorzystała z mojego polecenia. Balsam przez przypadek kupił mąż (miał być oczywiście płyn do kąpiel dla Olci, ale opakowanie podobne, ale już przeczytać co tan napisali, to nie przeczytał) i ja go zużyłam. U mnie kosztuje 14,60zł i najszybciej dostaniesz go w większych aptekach Cefarmu.

A płynu używamy do kąpieli Oli, prawie nigdy nie używam oliwki. Według mojej skromnej opinii jest lepszy od Oilatum, tańszy i wlewa się go łatwiej od niego.
poissonivy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-30, 22:46   #1754
bassienkaw
Zakorzenienie

załatwiliśmy chrzest, sukienka jak już wcześniej pisałam przyszła i jest śłiczniejsza niż na zdjęciach... po prostu rewelacja
co do oillanu to ja kupilam w aptece, wiem,ze na necie tez jest pelno ofert... a czy w sklepach mozna kupic? chyba nie...
co do gubienia kg szperrr to zapraszam w razie czego na mż-wr, ruszył na nowo pełną parą, wkońcu powróciłam do gubienia kg...
a tak wogole to dzisiaj skonczylam opakowanie bebilonu i otworzylam enfamil, i mam wrazenie,ze dziecko jest o wiele bardziej zadowolone

a wlasnie jakie mleka podajecie swoim dzieciom?

Stary 2008-01-30, 22:48   #1755
bassienkaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poissonivy Pokaż wiadomość
Ja polecałam Oillan i widzę, że Basia skorzystała z mojego polecenia. Balsam przez przypadek kupił mąż (miał być oczywiście płyn do kąpiel dla Olci, ale opakowanie podobne, ale już przeczytać co tan napisali, to nie przeczytał) i ja go zużyłam. U mnie kosztuje 14,60zł i najszybciej dostaniesz go w większych aptekach Cefarmu.

A płynu używamy do kąpieli Oli, prawie nigdy nie używam oliwki. Według mojej skromnej opinii jest lepszy od Oilatum, tańszy i wlewa się go łatwiej od niego.
Ja mam balsam też... kupiłam i emulsję do kąpieli i balsam... i rewelacja. Miałaś balsam? Jak nie to polecam... jeśli nie dla maleństwa, to dla siebie, jeśli oczywiście dot. cie problem suchej skóry

dobra ja uciekam, dobrej nocy

Stary 2008-01-31, 08:28   #1756
bassienkaw
Zakorzenienie

ups... wychodzi ze z rana i na wieczor to ja tutaj sama urzęduje... jeszcze ktos pomysli ze spamuje... ale co tam nie mam takiego zamiaru
w kazdym badz razie weszlam tylko na chwile by sie pochwalic, ze jak marudzilam na moją małą wczoraj na blogu, jak się meczylam z jej uspieniem wczoraj, tak gdy padla o 23 obudzila sie na karmienie dopiero o 4:30 - szok !!!
a tak poza tym to powodzenia dla dziewczyn, ktore walcza z kg, a raczej wytrwalosci na dzien dzisiejszy

Stary 2008-01-31, 08:34   #1757
puszina
Raczkowanie

A my wczoraj mielismu kryzysowy dzien. Pierwszy taki. Mareczek płakał caly dzien, bez przerwy. Wyrywał sie przy cycku odpychał go a jadnak był głodny. Nie wiem czy to kolka czy nie, bo płacz był cały czas i nic nie pomagało, marudził nie potrafiłam go uspac
W nocy zjadł za dwóch i padł.. kolo 1 w nocy juz było super. I dziś rano az dwie kupy... moze to one go meczyły?teraz wreszcie słodko spinka z kupa, ale nie mam siły go budzić. Wiem ze kisi sie z ta papkę,ale co robic? Wybudzac na przewijaku.?
Ech.. serce mi sie kroiło jak tak sie darł a ja nie mogłam mu pomoc..
puszina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-31, 08:42   #1758
primavera
Zakorzenienie

odnośnie spania - to czy wasze dzieciaczki też tak "wędrują" po łóżeczkach?
Hubert ZAWSZE budzi się w poprzek Jeszcze mu to nie robi różnicy, ale pewnie niedługo przestanie się w ten sposób mieścić
primavera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-31, 08:55   #1759
*misia*
Zakorzenienie

Talking Dot.: Mikołajkowe dzieciaczki 2007

Cytat:
Napisane przez annLee Pokaż wiadomość
Zuzek ma nadal problemy z kupą
poza tym jest słodka i gada nieraz jak opętana
po mamusi
wklejam na szybko foty z dzisiaj
urosła prawda?
U mnie Mati też ma nadal problemy z kupą robi dokładnie co 5 dni i zastanawiam się za namową bratowej męża pogadać z doktorową o wizycie w poradni gastrologicznej, tak dla sprawdzenia.
A Zuzia śliczna jak zawsze i urosła i jakiego fajnego ma bodziaka

Cytat:
Napisane przez poissonivy Pokaż wiadomość

Ivy czyli tylko stosujesz płynu do kąpieli i nie smarujesz już ani oliwką ani balsamem?

Cytat:
Napisane przez primavera Pokaż wiadomość
Hubert ZAWSZE budzi się w poprzek Jeszcze mu to nie robi różnicy, ale pewnie niedługo przestanie się w ten sposób mieścić
Uszek też się znajdował zawsze w poprzek łóżeczka i nadal tak budzi się w dzień kiedy śpi pod kocykiem, w nocy śpi w śpiworku i zastaję go tam gdzie go położyłam
No i byłam wczoraj u pediatry z wynikami posiewu, teraz już dobrze pobranego i nadal ma dwie paskudne bakterie. Na nasze szczęście bakterie są wrażliwe na furagin, który bierzemy od pierwszego posiewu. W piątek po raz kolejny zrobimy mocz ogólny a w poniedziałek posiew, jesli okaże się, że furagin jeszcze nie pomógł to antybiotyk A ja mam brać podwójnie żelazo jesli pogorszy się z kupami Uszka to odstawiam go od piersi.
Basiu ja przez wiele mlek przeszłam przez tych lekarzy ze szpitala, teraz nasza pediatra poleciła właśnie enfamil premium i Mati jest z niego bardzo zadowolony i je z apetytem a to dla mnie bardzo wazne.
Stary 2008-01-31, 09:15   #1760
poissonivy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *misia* Pokaż wiadomość
Ivy czyli tylko stosujesz płynu do kąpieli i nie smarujesz już ani oliwką ani balsamem?
Dokładnie . Nie ma potrzeby jej mazać, jak ma śliczną, gładką skórę. Oczywiście trzeba pamiętać o tym, aby po kąpieli nie wycierać mocno, tylko osuszać skórę przez delikatne dotykanie.

I to samo z pupą, jak zmieniam pieluszkę, to biorę taką małą miseczkę, wlewam ciepłej wody + Oillan, przemywam wacikiem i osuszam pieluchą flanelową. Nigdy nie miała odparzenia na pupie. sudokremu używam tylko na odparzenia na fałdkach przy szyjce (tam jakoś tak często jej się robią).
poissonivy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-31, 09:21   #1761
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Cytat:
Napisane przez annLee Pokaż wiadomość
Yoolia-a czym ostrzykują?
nie wiem czym ostrzykują w przypadku rozstępów, jeszcze sie nie doczytałam, najwięcej piszą o mezoterapii w przypadku celulitu. Stosują wtedy zastrzyki z wyciągiem z karczocha, L-karnityny, kofeiny.
Yoolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-31, 10:19   #1762
*misia*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Yoolia Pokaż wiadomość
nie wiem czym ostrzykują w przypadku rozstępów, jeszcze sie nie doczytałam, najwięcej piszą o mezoterapii w przypadku celulitu. Stosują wtedy zastrzyki z wyciągiem z karczocha, L-karnityny, kofeiny.
o to mnie by się taki zabieg przydał, tylko troszke to kosztuje
Stary 2008-01-31, 10:25   #1763
Sławka2
Wtajemniczenie

GG do Sławka2

Dzień dobry wszystkim

Ponieważ jeszcze sie nie pochwaliłam swoim szczęściem to wklejam kilka fotek - w końcu udało mi sie je zmniejszyć
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Łukaszek3.jpg (114,5 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Łukaszek.jpg (118,0 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Łukaszek2.jpg (120,9 KB, 13 załadowań)

Stary 2008-01-31, 10:33   #1764
koletynka
Rozeznanie

GG do koletynka

Cytat:
Napisane przez primavera
Oskar nie może sie połozyc w poprzek, bo kołyska za wąska, ale za to wędruje w dół. Raz pobrudzil w nocy spiworek i rożek, więc zostało mi do wyboru przykryć go kołderką. Rano zaglądam do kołyski, a młodego w niej nie ma Przeżylam sekundy grozy zanim wybudzilam się na tyle, żeby podnieść kołdrę i znaleźć go tam zwiniętego w kłębek w miejscu, gdzie normalnie ma nóżki

koletynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-31, 10:55   #1765
celka2000
Zakorzenienie

primavera - ja wlasnie zadawalam to pytanie na forum jakis czas temu Widze ze dzieci sie zachowuja podobnie w podobnym wieku. Moj juz od dluzszego czasu chodzi po lozeczku To ze sie budzi w poprzek to juz standard. Ale ostatnio ja sie patrze a on lezy w poprzek w miejscu gdzie zawsze ma glowe (tak jakby sie nie przemiescil wcale tylko obrocil). Z reguly go znajduje w polowie lozeczka. Kiedys nawet zaplatal sobie noge w szczebelki i zaczal krzyczec

annLee - no Zuzek rosnie, rosnie, jak na drozdzach Pamietam jak zamieszczalam jej pierwsze zdjecie na forum Byla malenka

Slawka - fajnie ze sie w koncu pochwalilas LAdny bobas Tak na co dzien w rozku spi?

Aniolek - i ta herbata rumiankowa pomaga? Dziecko sie nie prezy przez to? A jak duzo tego podajesz? I taka slodzona czy zwykla zaparzasz? U mnie chyba ten dicoflor pomaga, ale tylko na to, zeby kupa poszla raz a porzadnie (a nie 8 razy jakies lekkie przybrudzenie pieluchy). ALe nie pomaga na bol brzuszka, stekanie, prezenie...
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-31, 11:28   #1766
koletynka
Rozeznanie

GG do koletynka

A w ogóle musze pochwalić synka, że dał dzisiaj w nocy pospać. Chyba chciał mi wynagrodzić wczorajsze wieczorne wrzaski. Zasnął o północy i obudził się o 6:40, chyba tylko dlatego, że wsadziłam łapę do kołyski żeby sprawdzic czy żyje (panikara). Zjadł cyca i spał do 9 Jakby cudownie było, gdyby mu tak zostało

Cytat:
Napisane przez celka
Slawka - fajnie ze sie w koncu pochwalilas LAdny bobas Tak na co dzien w rozku spi?
Slawka, ja również dołączam się do zachwytów nad Łukaszkiem
Mój młody najlepiej spał w rożku, niestety już z niego wyrasta, więc staram się go jakos sprytnie zawijać, żeby nóżki mu w nocy nie pracowały i żeby się nie rozkopywał albo nie wędrował po łóżeczku, bo jak powędruje pod kołderkę to chce ją ssać i się budzi

annLee czy możesz zdradzic, gdzie kupilaś taka fajną koszulkę, którą Zuzka ma na fotkach? To już drugiego bobasa widzę w takim ubranku, napis jest świetny i chcialam cos podobnego zafundować Oskarowi, żeby mężu się cieszył

Stary 2008-01-31, 11:37   #1767
primavera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koletynka Pokaż wiadomość

annLee czy możesz zdradzic, gdzie kupilaś taka fajną koszulkę, którą Zuzka ma na fotkach? To już drugiego bobasa widzę w takim ubranku, napis jest świetny i chcialam cos podobnego zafundować Oskarowi, żeby mężu się cieszył
http://www.allegro.pl/item292266690_...ciaka_74_.html
http://www.allegro.pl/item300237165_...zmiar_68_.html

ja mam zamiar takie body sprezentować na Dzień Ojca - na pewno TŻ się ucieszy

Zmyka, bo mi się zupa przypali

Agha - Młody mata zachwycony - zwłaszcza światełkami
primavera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-31, 11:45   #1768
Aniołek85
Raczkowanie

celko ja ta herbatke podaje od trzech dni wczoraj była kupka dzisiaj juz tez no i az tak bardzo sie nie meczy!daje mu herbatke rumiankowa z hippa od 1 tyg wczesniej tez podawałam ale nie pomagała a teraz jakos działazalezy od dnia czasem wypija całe 100 ml a czasem tylko 50
Aniołek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-31, 11:56   #1769
szperrr
Zakorzenienie

Ile tu fajniutkich bobaskow!!
Uwielbiam te wszystkie zdjecia naszych pociech

Hania jest taka kochana!! Nie dosc, ze nadal jak aniolek przesypia cale nocki, to od chwili zmiany mleka nie prezy sie juz i nie placze przy kupach, przed kupami ani po kupach. Po prostu lekko steknie i jest kupa w pieluszce!! W koncu sie malutka nie meczy

Tylko teraz mam dylemat - poworcic do karmienia piersia, poki moge, czy nie? Jest wiele za i przeciw.. Ona nadal dopomina sie piersi, jak ja wezme na rece i przytule, to szuka uparcie i denerwuje sie, ze nie chce dac jej cyca. Czuje sie paskudnie nie dajac, ale z drugiej strony, teraz ona jeszcze nie rozumie za duzo, a juz tak wyraznie potrafi pokazac czego chce. Jak bedzie starsza, to bedzie duzo trudniej przejsc na butelke. No i nie wiem jak zareaguje na powrot do mojego mleka.. na pewno nie jadlabym tym razem niczego poza przyslowoiwymi marchewkami i kurczakami, ale skad mam wiedziec, ze to cos zmieni? Nie chce, zeby znowu przechodzila przez te problemy kupkowe.

http://www.paczekdlaciebie.pl/665430

Ps. Koszulka super I te bodziaki z linkow tez.
Szkoda tylko, ze tutaj dla dziewczynek wszystko jest o tatusiach a dla chlopcow o mamusiach Hania ma 2 czy 3 ubranaka typu I love Daddy, a nic o tym, ze I love mummy, to nie fair!

Ps 2. TULIS, co tam u Was?? Jak sobie radzisz? Napisz koniecznie!

Edytowane przez szperrr
Czas edycji: 2008-01-31 o 12:38
szperrr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-31, 12:38   #1770
koletynka
Rozeznanie

GG do koletynka

No weź primavera nie rób mi takich numerów bo jak wlazłam na allegro to znowu przesiedzialam tam godzinę
Dzieki za linki!!!

Dziewczyny, co do prezentów tak w ogóle to odkrylam stronkę drukujwspomnienia.pl i program Edytor Wspomnien(do pobrania tam na stronie, powiazany ze stronka). Jest super, mozna robic swietne fotoksiazki, kalendarze, program prosty w obsłudze. Jak nie znacie, to polecam!!! No ja juz mam pomysły na przyszłą gwiazdkę Acha, nie placa mi za reklamę

Ale mi sie nie chce. Im mniej mam do zrobienia tym bardziej leniwa jestem. A Oskar spi od 11:30 a ja na kompie siedze caly czas.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości