Lutówki 2017 ❤ cz. II - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-24, 09:29   #2941
axn22
Zakorzenienie

Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. II

Cytat:
Napisane przez __malaMi__ Pokaż wiadomość
a ogórki to jakie, surowe, kiszone? ja probuje naturalnie jeszcze, ale kefir i suszone śliwki już nie działają tak jak kiedyś
Codziennie wcinałam kiszone ogórki i kefiry i nic. Wczoraj wzięłam ten duphalac i dziś rano odwiedziłam wc Nie były to może jakieś fenomenalnie wielkie i długie odwiedziny, ale były, więc działa
axn22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-24, 09:29   #2942
s i l v e r
Zakorzenienie

A czemu zielonej herbaty nie można za bardzo w ciąży pić?
Stary 2016-08-24, 09:32   #2943
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
A czemu zielonej herbaty nie można za bardzo w ciąży pić?
bo ma teiny, coś jak kofeina tylko gorzej

kurde dziewczyny tak mi was szkoda jak czytam o waszych problemach z wypróżnieniem. ja nic nie robię i dalej 3x dziennie chodzę w tym celu do wc. oby mi się nie zmieniło.

Edytowane przez mariea
Czas edycji: 2016-08-24 o 09:33
mariea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-24, 09:34   #2944
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
bo ma teiny, coś jak kofeina tylko gorzej

kurde dziewczyny tak mi was szkoda jak czytam o waszych problemach z wypróżnieniem. ja nic nie robię i dalej 3x dziennie chodzę w tym celu do wc. oby mi się nie zmieniło.
hmm... ja piłam parę razy. I czarną herbatę też piję. Ale w pierwszej ciąży normalnie też piłam i było ok
Stary 2016-08-24, 09:37   #2945
__malaMi__
Zadomowienie

Cytat:
a ja nie napisałam, że nie wolno
a widzisz, źle zrozumiałam myslenie to nie jest obecenie moja dobra strona

Cytat:
Napisane przez axn22 Pokaż wiadomość
Codziennie wcinałam kiszone ogórki i kefiry i nic. Wczoraj wzięłam ten duphalac i dziś rano odwiedziłam wc Nie były to może jakieś fenomenalnie wielkie i długie odwiedziny, ale były, więc działa
to biorę się za kiszone, ale popijać ich kefirem nie bedę, bo obawiam sie zbyt spektakularnych efektów

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Cytat:

ty masz za to inne atrakcje, także wiesz, każda ma coś

to co z tymi śledziami ja czytałam, ze średnio bo to surowe jednak, a zjadłabym sobie takiego po kaszubsku
Stary 2016-08-24, 09:39   #2946
s i l v e r
Zakorzenienie

Ja wcinam śledzie. Uwielbiam Lisner śledziki na raz pycha
Stary 2016-08-24, 09:45   #2947
Lilotka
Zakorzenienie

MalaMi ja jem śledzie. Makrele też jadłam. 😊

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Paulina
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-24, 09:54   #2948
mariea
Zakorzenienie

Cytat:

ty masz za to inne atrakcje, także wiesz, każda ma coś

to co z tymi śledziami ja czytałam, ze średnio bo to surowe jednak, a zjadłabym sobie takiego po kaszubsku
hehe ja mam czasem nawet równocześnie, napieranie na przód i tył. cóż. ciąża. piękny stan, czysta fizjologia

tu masz odpowiedzi czy można jeść śledzie w ciąży: https://portal.abczdrowie.pl/pytania...a-jesc-sledzie

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Lilotka Pokaż wiadomość
MalaMi ja jem śledzie. Makrele też jadłam. 😊

makrele można, bo jest wędzona na ciepło
inna sprawa, że oskarża się ją o sporą zawartość metali ciężkich, więc podobnie jak tuńczyk jest na cenzurowanym w ciąży. gdzieś czytałam, że raz na miesiąc można czy raz na 2 tygodnie, jakoś tak
Stary 2016-08-24, 09:58   #2949
ila26
Raczkowanie

Dziewczyny z Warszawy i okolic? Myślałyście nad szpitalem?

Ja najbliżej mam bielański, ale nawet nie chce o nim słyszeć. Chciałabym baaaardzo trafić na Żelazną, ale tam różnie z obłożeniem.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
ila26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-24, 10:09   #2950
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
hehe ja mam czasem nawet równocześnie, napieranie na przód i tył. cóż. ciąża. piękny stan, czysta fizjologia

tu masz odpowiedzi czy można jeść śledzie w ciąży: https://portal.abczdrowie.pl/pytania...a-jesc-sledzie

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

inna sprawa, że oskarża się ją o sporą zawartość metali ciężkich, więc podobnie jak tuńczyk jest na cenzurowanym w ciąży. gdzieś czytałam, że raz na miesiąc można czy raz na 2 tygodnie, jakoś tak
Miałam zachcianke poprostu, no i nie zjadłam całej 😀 Wiem, że wędzone ryby nie są wskazane, jem na co mam ochotę jednak zawsze zachowuje umiar.

Paulina
Stary 2016-08-24, 10:16   #2951
__malaMi__
Zadomowienie

Cytat:
też je bardzo lubie

Cytat:

ok, czyli wnioskuje, ze jednak te kupne sledziki można, bo w solance to chyba takie własnej roboty, tak?

A co do makreli to nie jem, bo niby własnie wędzone ogólnie jest srednio zdrowe, ale też myśle, że raz na jakiś czas jest ok.
Stary 2016-08-24, 10:21   #2952
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ila26 Pokaż wiadomość
Dziewczyny z Warszawy i okolic? Myślałyście nad szpitalem?

Ja najbliżej mam bielański, ale nawet nie chce o nim słyszeć. Chciałabym baaaardzo trafić na Żelazną, ale tam różnie z obłożeniem.

ja jestem. planuje rodzić w szpitalu Orłowskiego, bo ma 3 stopień referencyjności, mam stamtąd lekarza prowadzącego ciążę i świetnie się mną tam zajęli przy ciąży pozamacicznej. nie mogłabym sobie wymarzyć lepszej opieki, także wybór jest jasny. jedyny minus tego szpitala to brak remontu, a przydałby się w tempie ekspresowym, ale zawsze musi być ta łyżka dziegciu
Stary 2016-08-24, 10:26   #2953
ila26
Raczkowanie

Cytat:
ja jestem. planuje rodzić w szpitalu Orłowskiego, bo ma 3 stopień referencyjności, mam stamtąd lekarza prowadzącego ciążę i świetnie się mną tam zajęli przy ciąży pozamacicznej. nie mogłabym sobie wymarzyć lepszej opieki, także wybór jest jasny. jedyny minus tego szpitala to brak remontu, a przydałby się w tempie ekspresowym, ale zawsze musi być ta łyżka dziegciu

Dobrze wiedzieć. Nawet o nim nie słyszałam. A chciałabym mieć więcej niż jeden na liście w razie przeładowania.

Stary 2016-08-24, 10:29   #2954
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze wiedzieć. Nawet o nim nie słyszałam. A chciałabym mieć więcej niż jeden na liście w razie przeładowania.

ooo masz podobny termin porodu co ja, to ja już nie reklamuje więcej szpitala który wybrałam
Stary 2016-08-24, 10:30   #2955
ila26
Raczkowanie

Cytat:
ooo masz podobny termin porodu co ja, to ja już nie reklamuje więcej szpitala który wybrałam

Hahaha racja

Stary 2016-08-24, 10:32   #2956
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Hahaha racja

jeszcze obczaj szpital na Karowej, też ma 3 stopień referencyjności
Stary 2016-08-24, 10:34   #2957
ila26
Raczkowanie

Cytat:
jeszcze obczaj szpital na Karowej, też ma 3 stopień referencyjności

Jest, jest. Sprawdzałam, ale coś mi tam nie pasowało. Już nie pamiętam co.

Stary 2016-08-24, 10:43   #2958
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Mam w lodówce
justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-24, 10:51   #2959
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justkonev Pokaż wiadomość
Mam w lodówce
Ja też

Wysłane z mojego GT-I8200 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-08-24, 10:58   #2960
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Mam w lodówce
Tez je uwielbiam, nie sporowadzaja ich do polskiego sklepu od jakiegos czasu i cierpie!
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-24, 10:58   #2961
axn22
Zakorzenienie

Ja mam rolmopsy Dzięki za przypomnienie
Stary 2016-08-24, 10:58   #2962
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anolta Pokaż wiadomość
O szybko taka wizyta ☺ Ja byłam jakoś miesiąc przed porodem w szpitalu. W Holandii po porodzie naturalnym kolezanka wyszła po kilku godzinach, szok!

Ja wyszłam dwie doby po cc. Ale jak bym nie była na siłach to mogła bym leżeć. No ale ja bardzo chciałam już do domu

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
Ja zakładam trochę bliżej... Ale też nie w mieście... Myślę że normalnie to rodziaca zajedzie 70km.. Ale luty, śnieg, a to wypadek a tp jednak ekspresowa akcja porodowa... Choć.musle że jak mam szybko rodzic to we wro mało gdzie przez.korki zdążę
Chyba że w nocy

Cytat:
Napisane przez axn22 Pokaż wiadomość
Ja też mam dylemat... 3 szpitale rozważam
- 1 prawie pod domem ale z kiepskimi opiniami, pewnie nie jedna z Was kojarzy sprawę
Po niej większość personelu już dawno została zmieniona, rodzą tam tysiące kobiet i są mega zadowolone i z opieki i z warunków... ale ciągle nad szpitalem ciąży medialna sprawa i dawne błędy medyczne... tu rodzina ma niezły dojazd i na pewno ktoś mnie nawiedzi a tego nie chcę
- 2 szpital nazywany czasem rzeźnią zwyczajny, popularny szpital, z dość dużym "przerobem", krążą słuchy że prawie każdą nacinają, ale pracuje tam lekarka która mnie leczy niemal od dziecka, minus taki że rodzina ma tam dobry dojazd i mogę mieć bandę odwiedzających
3 szpital prywatny na nfz, zaje***te warunki i opieka ale... no właśnie... ale... szpital "nie lubi" ciężkich przypadków i nie każdego nawet kwalifikuje (trzeba iść na kwalifikację ok tydzień przed porodem)... niby wszystko jest super hiper jak poród przebiega wg planu... a jeśli nie...? niby mają oddział neonatologii a jednak lekarze ze 'zwykłych' szpitali często odradzają z tekstem 'bo jak by coś się działo to oni nie pomogą', szpital jest najdalej od domu, z 15km, rodzina nie ma tam zadnej opcji na dojazd

Pewnie w październiku będę je odwiedzać zeby zobaczyć chociaż trochę na właśne oczy... popytac o ZZO (nie wiem czy chce ale rozważam) itp
Ja w tym pierwszym rodziłam syna. Ze swojego miasta tam jechałam 40 km. Złego słowa nie powiem o nim. Mieli mnie na oddział dać, bo coś się zaczęło ziać z przepływami. Po badaniu skonsultowali się z docentem jakimś i stwierdzili że nie będziemy czekać tylko cesarka, bo dzidziuś donoszony i gotowy, a moje ciało nie. Jetem im za to wdzięczna, bo nie wiadomo co by było z Michasiem. U mnie w mieście bym na pewno musiała czekać i się Martwić. Drugie także tam będę rodzić, pewnie będzie planowana cesarka. O każdym niemal szpitalu można coś złego usłyszeć. Tam pracują tylko ludzie, a oni wiadomo różni są. Ja jestem zdecydowana A o odwiedzinach możesz powiedzieć wcześniej że nie wolno i sprawa załatwiona, tylko tata dziecka. Jak ja rodziłam były obostrzenia ze względu na epidemię grypy. W lutym też może tak być
Cytat:
Napisane przez patiuszka Pokaż wiadomość
Wiem, że nie do mnie pytanie, ale ja piłam syrop z laktulozy na zaparcia w pierwszym trymestrze. Można go pić w ciąży, nie rozleniwia jelit i mnie naprawdę uratował, zużyłam go dwie butelki, małe są, jedna starcza na kilka razy... Ale u mnie nic innego nie działało...
Potem skończyłam i jakoś nie kupowałam, bo na razie, odpukać, zaparcia poszły w zapomnienie

Dziewczynki, ja właśnie wróciłam od genetyka... To znaczy potem byłam jeszcze u koleżanki, ale to dzisiaj miałam szczegółowe omówienie PAPPA .
Wszystko jest dobrze, ryzyko trisomii 21 wyszło mi coś około 1:3000, inne rzędu 1:kilkunastu tysięcy, więc jest dobrze.

Wyniki miałam idealne, dzidziuś w środkowym centylu, jednak ja jestem w szoku jakie miałam ryzyko podstawowe. A mianowicie 1:121
Takie mam z racji wieku, ale mnie to wkurza, że statystyka bierze wszystkich pod jedną miarkę, ja bardzo młodo wyglądam, i bardzo późno zaczęłam dojrzewać, uważam, że powinni to brać pod uwagę, że byłam dzieckiem praktycznie do 15 roku życia. Miesiączkę dostałam dopiero rok po tym jak wszystkie koleżanki w klasie miały. Genetycznie w mojej rodzinie kobiety późno dojrzewają i późno przekwitają...

I w ogóle żałuję, że przyznałam się lekarzowi, że paliłam papierosa. On to wliczył w ryzyko podstawowe, no cóż, może tak musi być, ale zadał mi pytanie: palenie w ciąży?
Ja na to, bo szczera chciałam być, że nie, ale miałam stres duży i zapaliłam 1 raz! A on: pytanie nie brzmi ile razy, tylko czy to było w ciągu ostatniego tygodnia... No i ja musiałam powiedzieć zgodnie z prawdą, że TAK, że w ciągu ostatniego tygodnia to się zdarzyło...
A dzisiaj w opisie normalnie widnieje palenie papierosów:tak A nie palę

---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

Na mnie działał, i to super. Na początku nie warto się zrażać, bo może zadziałać dopiero po 3-4 dniach, ale potem już regularnie działa, a po drugiej butelce już mi tak zostało na razie, że zaparcia nie wracają od połowy lipca
U mnie podstawowe to 1:301. Kochana, mam nadzieję że już nie sięgniesz po papierosa w stresie? Trzymam za Ciebie kciuki. I nie denerwuj się, to tylko statystyki, nie ważne kiedy dojrzewanie i inne, tak jak statystycznie na spacerze z psem mamy po 3 nogi...

Cytat:

to dzikiej rózy też nie wolno? a maliny mozna, nie mozna herbatek z liści z malin, bo one wywołuja skurcze, sa wskazane przed porodem. Same maliny są ok.

Z tymi herbatami i ogólnie jedzeniem to masakra, jakbym nie czytała neta to bym kompletnie nie wiedziała. Zielona nie, biała nie, owocowe nie, makrela nie, sledzie nie, a tyle cieżarnych się zajada śledziami, jadę w góry na urlop i oscypki też nie
Ja piję słabą zieloną, owocową, czarną. Tylko czerwonej nie tykam. Śledzie robione jem namiętnie, ostatnio następną porcję mi mama zrobiła. W poprzedniej ciąży pytałam lekarza, kazał jeść jak mam apetyt
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-24, 11:50   #2963
patiuszka
Zadomowienie

Powiedziałam w pracy o dzidzi

Miałam zamiar powiedzieć tylko szefom, ale wypaliłam i pochwaliłam się większości dziewczyn Czym zrobiłam furorę, bo większość z nich nie wiedziała nawet, że jestem z kimś w związku
Gratulacjom nie było końca, no i skradłam "show" pozostałym, które w wakacje wyszły za mąż, bo skupiłam na sobie całą uwagę
Stary 2016-08-24, 11:58   #2964
justkonev
Zakorzenienie

Kochane, czy są tu takie z was, które znają płeć swojego maleństwa i chciałyby się pochwalić, i oznaczyć na liście w pierwszym poście? Jeśli tak to dajcie znać

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Cytat:

Miałam zamiar powiedzieć tylko szefom, ale wypaliłam i pochwaliłam się większości dziewczyn Czym zrobiłam furorę, bo większość z nich nie wiedziała nawet, że jestem z kimś w związku
Gratulacjom nie było końca, no i skradłam "show" pozostałym, które w wakacje wyszły za mąż, bo skupiłam na sobie całą uwagę
haha to była Twoja chwila super, że koleżanki tak fajnie zareagowały

Edytowane przez justkonev
Czas edycji: 2016-08-24 o 12:05
Stary 2016-08-24, 12:09   #2965
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:

Fajnie

Ja pamiętam jak powiedziałam w pracy dziewczynom, były w szoku, bo mnie ciągle namawiały wszystkie na drugie a ja zatwardziale ciągle mówiłam że w życiu absolutnie. Ucieszyły się bardzo

Robię sok z aronii, okazało się że mam 5 kilo owoców, będzie co w zimie pić
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-24, 12:26   #2966
keepsmil3
Zadomowienie

Cytat:
Kochane, czy są tu takie z was, które znają płeć swojego maleństwa i chciałyby się pochwalić, i oznaczyć na liście w pierwszym poście? Jeśli tak to dajcie znać

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

haha to była Twoja chwila super, że koleżanki tak fajnie zareagowały
Możesz u mnie zaznaczyć chłopca imię na razie nieznane
keepsmil3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-24, 12:33   #2967
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez keepsmil3 Pokaż wiadomość
Możesz u mnie zaznaczyć chłopca imię na razie nieznane
ok
Stary 2016-08-24, 12:34   #2968
Lilotka
Zakorzenienie

Zielona herbata blokuje wchłanianie kwasu foliowego i zaburza wchłanianie żelaza.

Paulina
Stary 2016-08-24, 12:36   #2969
axn22
Zakorzenienie

Powiem Wam, że ten początek drugiego trymestru jest dla mnie jak na razie gorszy od pierwszego. W pierwszym nie miałam żadnych dolegliwości, jakbym w ciąży nie była...
A teraz nie dość, że wzdęcia i zaparcia, to czuje się mega zmęczona cały czas. Aż mnie przerażenie bierze jak myślę ile mam do ogarnięcia w domu w weekend....
Stary 2016-08-24, 12:57   #2970
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
a ogórki to jakie, surowe, kiszone? ja probuje naturalnie jeszcze, ale kefir i suszone śliwki już nie działają tak jak kiedyś

a już myślałam, że podyskutujemy o szpitalach, a ty poza wro zamierzasz trzebnica, oława czy jeszcze coś innego?

tam żeby rodzić w szpitalu to raczej trzeba miec wskazania, kobitki w domach rodzą z położnymi

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

to dzikiej rózy też nie wolno? a maliny mozna, nie mozna herbatek z liści z malin, bo one wywołuja skurcze, sa wskazane przed porodem. Same maliny są ok.

Z tymi herbatami i ogólnie jedzeniem to masakra, jakbym nie czytała neta to bym kompletnie nie wiedziała. Zielona nie, biała nie, owocowe nie, makrela nie, sledzie nie, a tyle cieżarnych się zajada śledziami, jadę w góry na urlop i oscypki też nie
Trzebnica albo Oleśnica.. Tu mi najłatwiej dojechać. A jak jednak Wrocław to kliniki bo tam pracuje mój lekarz... Aczkolwiek gdyby nie odległość to chciałabym brochow... Może wybiorę dwa i zobaczę jaka będzie sytuacja, gdzie będę miała szansę dojechać

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Cytat:
Mam w lodówce
Też miałam ale ze względu na toxo musiał mąż zjeść..

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Cytat:

No ja właśnie jadę się pochwalić... Trzymać kciuki

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

A ja mam wstręt do wody... Jak wypije czysta wode to mi się robi automatycznie niedobrze.. Nie ma znaczenia czy przed jedzeniem czy po...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości