|
|
#181 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!
KPZ kochana, tak jak dziewczyny radzą, powiedz Tz wszystko to co mam napisałaś. Powiedz mu jak się czujesz i co Cię boli. Może go olsni. Trzymam kciuki
i trzymam kciuki za rozmowę z prezesem ![]() Niebie ja bym poszła do innego na to usg. U mnie też tkanki podskorne są a mimo to na usg ładnie widać maleńką. DziewcZyny czy ktoras z Was wybiera sie na warsztaty w Katowicach? ![]() Miłego dnia ! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#182 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Nie dałam rady z tą glukozą
wypiłam i po 15 min byłam w wc i wszystko poszło kurde nie wiem jak ja to zrobię już przy pierwszym podejściu w lutym miałam problemy ale jakoś dałam rade, spróbuję jeszcze raz po 20tc mam nadzieję że dam radę muszę wybrać laboratorium gdzie będę mogła cytrynę daćCytat:
Cytat:
Cytat:
dobrze że tż uratował mój jest specjalistą w takich sytuacjach ma nawet specjalny drucik do wyciągania kluczyków ![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;64504611]Zdecydowanie jestem w ciąży. Właśnie się rozryczałam, bo na pajacyku, który dziś kupiłam, zauważyłam błąd w hafcie - winnter zamiast winter. Jestem uczulona na błędy i literówki i pajacyk jutro idę zwrócić i bardzo mi go szkoda, bo jest prześliczny Faktycznie śliczne, ja bym pewnie nie zauważyła ![]() Cytat:
trzymam kciuki żebyście sobie wszystko wyjaśnili Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#183 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i ja podświadomie zmieniłam preferencje na tą co on Reakcja Twojego - cudowna! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() surka Cudownie, że już jesteś po i jest dobrze! Wysłane z mojego LG-D290 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#184 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, od początku ciąży mam niskie ciśnienie - około 100, ale lekarz mowił że to ok. Maks miałam wzorcowe 120/70-80. Niestety nie mam w domu ciśnieniomierza, a czuję że mam teraz bardzo wysokie, do tego mocno kołacze mi serce. Niczym się nie zdenerwowałam. Macie jakieś sposoby na obniżenie ciśnienia? Jakaś melisa, coś...?
|
#185 |
|
Rozeznanie
|
KPZ, a czy przed ciążą TŻ też strzelał takie fochy? Jeżeli nie, to może dopadł go ten syndrom współodczuwania ciąży? To dotyka nawet 30-50% tatusiów i może objawiać się wahaniami nastrojów (podobnie jak nasze PMSy). Ja mam strasznie silne PMS i mój mąż od kiedy mieszkamy razem zaczął sporadycznie miewać takie huśtawki nastrojów. Dopiero po kilku "fochach" przypadkiem skojarzyłam to z moim cyklem i przypomniałam sobie jakąś dawną rozmowę z lekarką na ten temat.
To oczywiście go nie usprawiedliwia, bo powinien przede wszystkim zadbać o Twoje samopoczucie, ale może Ci pomóc do niego dotrzeć. |
|
|
|
#186 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#187 |
|
Konto usunięte
|
Też się zarejestrowałam na warsztaty, ktoś w Toruniu może idzie?
|
|
|
|
#188 |
|
Zadomowienie
|
Melduje sie od gina. Bylam tam tylko 5 min bo przelozyl mi wizyte na nasteonym tydzien, zebym zrobila dodatkowe badania, zeby wykluczyc zatrucie ciazowe itp. Na moje cisnienie dal mi recepte na jakis lek i mowi, ze mam bardzo kontrolowac. Co do polowkowych to powiedzialam, ze mam jutro prywatnie, a on olal to... A sam nie zadbal, zebym miala to badanie w twrminie na usg... Zenada
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#189 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Miałam nic nie kupować, jeszcze ażurowy kocyk kupiłam ;-) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#190 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#192 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Surka ale śliczności!! Wysłane z mojego LG-D290 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#193 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#194 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#195 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
|
|
#196 | |
|
Rozeznanie
|
Surka gratulacje wizyty i ślicznej fotki
moja gin niestety nie ma 3d ale wszystko dokładnie zawsze sprawdza no i 150 zl za USG. Ale foty w 3d kuszą chociaż mój mówi ze nie podobają mu sie takie bo to przerażająca :PCo do TŻa to możliwe że go to troche przerasta bo jest już coraz bliżej... Nie wiem, dla mnie jest ti nieodpowiednie zachowanie bo powinien być teraz wsparciem. Ja pewnie po takiej akcji bym nakrzyczała i powiedziała ze jak się nie podoba to tam są drzwi bo ja się nie zamierzam teraz denerwować z jego powodu. Na szczęście mój nie ma fochów i jak mnie one sie zdarzą to sam przychodzi i rozmawia. Niebie super reakcja tża ciekawe jakby mój zareagował na wieść o dziewczynce bo on jako jedyny chłopca obstawia a ja z całą rodziną dziewczynkę no nic może 7.09 sie dowiemy![]() Dontbesoshine ten Twoj gin niepoważny jakiś... Dobrze że idziesz prywatnie. U mnie wszystko ok, maluszek kopie cały czas prawie... Już mówie że aktywny po mężu ![]() ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Cytat:
|
|
#197 | |
|
Zadomowienie
|
Wlasnie dzisiaj chyba poszukam. Tylko czy musze tego aktualnego ginekologa informowac o tym? Tylko to nie takie latwe, bo moja mama musi sie zgodzic na to, a ona tego aktualnwgo bardzo lubi, tlumaczy go tym, ze zmuszaja go do podpisywania umow z nfz i dlatego jest juz zmeczony a zbliza sie do emerytury.
---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Cytat:
Moj tez bardzo aktywny, mimo, ze nie mam duzego brzuszka to juz czuje czasem bolesne kopniaki i przytulanie sie do pecherza, ale warto ! Takie szczescie! Najsmieszjniejsze jest to, ze jak chce nagrac "falujacy" od kopniakow brzuch i wyciagam telefon to nagle CISZA i dzidzia grzecznie udaje, ze spi. 2 min pozniej kopie kopie, kolejne podejscie i znowu udaje, ze sie nie rusza. Ma chyba charakter po tatusiu i robi mi na zlosc
|
|
#198 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wydaje mi się, ze nie musisz informować teraz tylko mamę przekonać-oby się udało. Ona może i jest zadowolona, ale to Ty jesteś w ciązy, czujesz się lekceważona i powinna to zrozumieć
|
|
#199 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#200 |
|
Rozeznanie
|
Lekarza nie trzeba informować o zmianie, ale warto wcześniej wyciągnąć swoją kartotekę, żeby móc pokazać nowemu historię leczenia (lekarze/przychodnie mają obowiązek udostępnić kopie kartoteki, choć często jest pobierana za to opłata i potrafi to trwać nawet z tydzień).
|
|
|
|
#201 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
#202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#203 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja też nie mam brzuszka za dużego, bardzo podobny do Twojego, może dlatego te ruchy są już widoczne a co do kopniaczków lub przekręcana też czasem mnie zaboli, szczególnie w takie jedno miejsce jak kopnie. A jak chce nagrać to cisza, chowam telefon i znów sie zaczyna... Hehe podobne charakterki mi sie udało 1 kopniaczka nagrać tylko
|
|
#204 |
|
Raczkowanie
|
Aa dostaliśmy się z TZ na warsztaty Mama Wie
natomiast z tego mamo to ja dostałam pustego maila O_o Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#206 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do kopniaczków - na mojego raz podziałało świecenie latarką w brzuszek w miejsce, które przed chwilą kopnął - czytałam na jakimś portalu o tym
|
|
#207 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Cytat:
|
|
#208 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do obnizenia cisnienua to chyba dobry jest grejfrut Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#209 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#210 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:34.

i trzymam kciuki za rozmowę z prezesem 

wypiłam i po 15 min byłam w wc i wszystko poszło
muszę wybrać laboratorium gdzie będę mogła cytrynę dać

Umówiłam się z kumpelami w KRK podjechałam autem do Katowic ładnie zaparkowałam, wyciągnęłam wózek, wpakowałam Franka i.... zatrzasnęłam kluczyki (były w stacyjce)
Miałam jeszcze opcje dzwonienia po assistance ale nie wiedziałam jak długo po potrwa
trzymam kciuki żebyście sobie wszystko wyjaśnili