Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II! - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-24, 09:46   #181
hope2016
Raczkowanie

Dot.: Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!

KPZ kochana, tak jak dziewczyny radzą, powiedz Tz wszystko to co mam napisałaś. Powiedz mu jak się czujesz i co Cię boli. Może go olsni. Trzymam kciuki i trzymam kciuki za rozmowę z prezesem
Niebie ja bym poszła do innego na to usg. U mnie też tkanki podskorne są a mimo to na usg ładnie widać maleńką.
DziewcZyny czy ktoras z Was wybiera sie na warsztaty w Katowicach?
Miłego dnia !

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
hope2016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-24, 10:43   #182
Lidka99
Zadomowienie

Nie dałam rady z tą glukozą wypiłam i po 15 min byłam w wc i wszystko poszło kurde nie wiem jak ja to zrobię już przy pierwszym podejściu w lutym miałam problemy ale jakoś dałam rade, spróbuję jeszcze raz po 20tc mam nadzieję że dam radę muszę wybrać laboratorium gdzie będę mogła cytrynę dać

Cytat:
Napisane przez NiEBiE Pokaż wiadomość
Mój Tż na kawalerskim grał w gry na Xbox i pił whisky, a ja poszłam z koleżankami na kolację, wino i potanczyc. było bardzo miło, ale bez szaleństw.

Słuchajcie, na usg mało było widać przez mój tłuszczyk na brzuchu, który lekarz ładnie określił mianem tkanek podskórnych.
Zastanawiam się, czy w takim razie warto iść do innego lekarza na połówkowe. Ten mój lekarz też robi, ale ten inny jest najlepszy w mieście. Mam wątpliwości czy ten mój twierdzi, że mało widać, bo tłuszczyk, czy może ma kiepski sprzęt? Dodam, że gabinet nowiutki, a opinie na znanylekarz ma super.

Co radzicie? Wizyta u tego innego to co najmniej 250 zł.

Wiesz co ja może bym spróbowała jeszcze gdzieś, ja mam też tłuszczyku na brzuchu i nie jest go mało bo też mam trochę nadwagi, i na usg wszystko idealnie było widać, lekarz nawet potrafił określić że dziecko nie ma zaćmy i że żołądek pełen, za każde usg płacę 300zł ale dostaję pełny opis na 3 strony a4 do tego zdjęcia kręgosłupa, serduszka, główki i innych narządów.

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Ja w sumie nigdy nie miałam, ale ponoć mleko, migdały.

Gratuluję

Kurde, nie jestem lekarzem, ale moum zdaniem tluszcz nie powinien mieć wplywu na wynik badania. Weźmy pod uwagę chociaż usg serca u osób otyłych itp.

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

Moja kosmitka Jestem po połówkowym, jutro zdam relacje z wizyty.

Super fota!

Cytat:
Napisane przez Karoloo Pokaż wiadomość
hej

Na szybko Was przeleciałam
Ależ dzisiaj miałam dzień Umówiłam się z kumpelami w KRK podjechałam autem do Katowic ładnie zaparkowałam, wyciągnęłam wózek, wpakowałam Franka i.... zatrzasnęłam kluczyki (były w stacyjce) coś zaczynam mieć ciążowy kalafior dobrze, że w domu mamy zapasowe kluczyki i małż podjechał autobusem do Kato i nas uratował Miałam jeszcze opcje dzwonienia po assistance ale nie wiedziałam jak długo po potrwa

żeby nie było- zdarzyło mi się to 2 raz, a jadąc rano myślałam tylko "Karola, nie zatrzaśnij kluczyków"

śliczna uwielbiam te wszystkie zdjęcia USG 3D
No to miałaś przygodę dobrze że tż uratował mój jest specjalistą w takich sytuacjach ma nawet specjalny drucik do wyciągania kluczyków

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;64504611]Zdecydowanie jestem w ciąży.
Właśnie się rozryczałam, bo na pajacyku, który dziś kupiłam, zauważyłam błąd w hafcie - winnter zamiast winter. Jestem uczulona na błędy i literówki i pajacyk jutro idę zwrócić i bardzo mi go szkoda, bo jest prześliczny [/QUOTE]

Faktycznie śliczne, ja bym pewnie nie zauważyła

Cytat:
Napisane przez KPZ Pokaż wiadomość
Hej. Ja wróciłam niedawno z kolacji firmowej. Tak mi się nie chciało iść ale głupio było odmówić.

Ech... wróciłam steskniona za Tz bo się mijamy tylko w tym tyg. Przyszłam, otworzył mi drzwi i ani słowa nie powiedział tylko poszedł do kompa. Podeszłym przytulilam a on " co chcesz "
Ja chciałam tylko porozmawiać chociaż 10 minut przed pójściem spać...
Na nic moje chęci, wyłączył kompa i poszedł do lozka, odwrócił się do ściany i tyle go było...
Pytałam czy jest zły... Czy coś się stało... Nie usłyszałam ani słowa.

Tak mi przykro bo od kilku dni jestem powietrzem dla niego... Albo gorzej. Powietrze nie przeszkadza...

Nie mam już sił...
Jutro Stresujący dzień bo muszę prezesom powiedzieć o ciąży a pracuje w tej firmie od miesiąca więc nie wiem czego się spodziewać.
Chciałam się wygadac, zapytać o radę... Ale zostało mi forum...

W takich chwilach mam wrażenie że Tz jest ze mną bo musi, bo będzie miał dziecko... W końcu nie planowaliśmy.

I kolejna noc nieprzespana.

Ehh musiałam się wygadac :-(

Nie mam siły już płakać dzień w dzień. Nie tak wyobrażałam sobie oczekiwanie na dziecko...

Przykro mi z powodu zachowania tż, może jakaś poważna rozmowa? Powiedz mu co Ci na sercu leży, dziwnie bo chociaż mógł powiedzieć o co chodzi trzymam kciuki żebyście sobie wszystko wyjaśnili

Cytat:
Dobrze, że w domu był zapasowy i mąż mógł podjechać

Mam nadzieję, ze spotkanie z prezesami przebiegnie w miłej atmosferze i bez większego stresu
A co do tż, to on chyba potrzebuje, żebym nim porządnie potrząsnąć, aby wszystko mu się w głowie odpowiednio poukładało.

Relacja z usg:
Wszystko w normie i na swoim miejscu. Wszystkie wymiary się pokrywają, jedynie nogi ma długością o tydzień starsze od reszty, czyli podobnie jak siostra po mężu będzie długonoga
Waży ok 350 gram, serduszko pięknie bije, wczoraj go słuchałam
Łożysko na przedniej ścianie, mała póki co ułożona pośladkowo. Nie wydawało mi się, że kopie mnie po szyjce, lekarz robiąc usg dopochwowe pokazał mi ujęcie, jak sobie nóżki opiera o szyjkę, a potem mnie podkopuje.Na szczęście szyjka jest długa, więc kopanie nie wpływa negatywnie, ale musimy to kontrolować.

Ogólnie lekarz nie widzi, żadnych nieprawidłowości, ale ze względu na moją przygodę z sercem i z niezrośnięciem u córki przegrody dla pewności zalecił zrobienie echa serca płodu. (Już szukam specjalisty ).

Jedyny negatyw tej wizyty - 300 zł mniej w kieszeni
No i super!

Cytat:

Tzn wiesz, on tam coś widzi, ale zdjęcia z usg już nie są dla mnie czytelne i nie są takie, jak Wasze, że widać małego człowieka.
Pomiary zrobione - od główki do pupy 12 cm + jakieś 5 na nóżki, waga 150 gram, serduszko pomierzone i jak stwierdził "siusiaka nie widzę, więc chyba dziewczynka".
Chciałabym jednak iść dla pewności, niech się nawet okaże, że to wina mojego tłuszczyku i inny lekarz też ma problem z widocznością. Nie chcę sobie nic zarzucić potem.
Generalnie jestem spokojna i nie doszukuję się jakichś problemów.

Powiem Wam, że informacja o braku siusiaka była dla mnie szokiem, bo ja od początku tego siusiaka przeczuwałam. Tż oczywiście wniebowzięty, pobiegł do sklepu i kupił różowe śpiochy za 49 zł

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

Ekstra!
A cena nie gra roli.
Tż reakcja super
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-24, 10:51   #183
Konkardia
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja nie miałam żadnych preferencji co do płci, chociaż czułam chłopca. Może przy kolejnym dziecku już będę chciała kogoś określonego, ale teraz to nieee.
U mnie podobne podejście, tyle że po jakimś czasie okazało się, że mąż bardziej liczy na dziewczynkę No i ja podświadomie zmieniłam preferencje na tą co on Reakcja Twojego - cudowna!

Cytat:
Napisane przez furjatka Pokaż wiadomość
Mimo że już sobie nie wyobrażam żeby mi ktoś małego podmienil na dziewczynke, to właśnie widok męża z mala dziewczynką, jego księżniczka na rękach, jest moim marzeniem i śni mi się od dawna

Cytat:
Powiem Wam, że informacja o braku siusiaka była dla mnie szokiem, bo ja od początku tego siusiaka przeczuwałam. Tż oczywiście wniebowzięty, pobiegł do sklepu i kupił różowe śpiochy za 49 złotych
Cóż za rozrzutność!

surka Cudownie, że już jesteś po i jest dobrze! Gratulacje!

Wysłane z mojego LG-D290 przy użyciu Tapatalka
2018: 29; 2019: 9; 2020: 20; 2021: 6
Konkardia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-24, 11:04   #184
furjatka
Zadomowienie

Dziewczyny, od początku ciąży mam niskie ciśnienie - około 100, ale lekarz mowił że to ok. Maks miałam wzorcowe 120/70-80. Niestety nie mam w domu ciśnieniomierza, a czuję że mam teraz bardzo wysokie, do tego mocno kołacze mi serce. Niczym się nie zdenerwowałam. Macie jakieś sposoby na obniżenie ciśnienia? Jakaś melisa, coś...?
Stary 2016-08-24, 11:09   #185
zie_l_ona
Rozeznanie

KPZ, a czy przed ciążą TŻ też strzelał takie fochy? Jeżeli nie, to może dopadł go ten syndrom współodczuwania ciąży? To dotyka nawet 30-50% tatusiów i może objawiać się wahaniami nastrojów (podobnie jak nasze PMSy). Ja mam strasznie silne PMS i mój mąż od kiedy mieszkamy razem zaczął sporadycznie miewać takie huśtawki nastrojów. Dopiero po kilku "fochach" przypadkiem skojarzyłam to z moim cyklem i przypomniałam sobie jakąś dawną rozmowę z lekarką na ten temat.
To oczywiście go nie usprawiedliwia, bo powinien przede wszystkim zadbać o Twoje samopoczucie, ale może Ci pomóc do niego dotrzeć.
zie_l_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-24, 11:11   #186
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lidka99 Pokaż wiadomość
Nie dałam rady z tą glukozą wypiłam i po 15 min byłam w wc i wszystko poszło kurde nie wiem jak ja to zrobię już przy pierwszym podejściu w lutym miałam problemy ale jakoś dałam rade, spróbuję jeszcze raz po 20tc mam nadzieję że dam radę muszę wybrać laboratorium gdzie będę mogła cytrynę dać
Współczuję
Cytat:
Dziewczyny, od początku ciąży mam niskie ciśnienie - około 100, ale lekarz mowił że to ok. Maks miałam wzorcowe 120/70-80. Niestety nie mam w domu ciśnieniomierza, a czuję że mam teraz bardzo wysokie, do tego mocno kołacze mi serce. Niczym się nie zdenerwowałam. Macie jakieś sposoby na obniżenie ciśnienia? Jakaś melisa, coś...?
Melisa to na uspokojenie, nie wiem co można podać na zbyt wysokie ciśnienie. Nie masz gdzieś niedaleko domu apteki z możliwością zmierzenia ciśnienia?
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-24, 11:18   #187
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Konto usunięte

Też się zarejestrowałam na warsztaty, ktoś w Toruniu może idzie?
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-24, 11:27   #188
dontbesoshine
Zadomowienie

Melduje sie od gina. Bylam tam tylko 5 min bo przelozyl mi wizyte na nasteonym tydzien, zebym zrobila dodatkowe badania, zeby wykluczyc zatrucie ciazowe itp. Na moje cisnienie dal mi recepte na jakis lek i mowi, ze mam bardzo kontrolowac. Co do polowkowych to powiedzialam, ze mam jutro prywatnie, a on olal to... A sam nie zadbal, zebym miala to badanie w twrminie na usg... Zenada

Stary 2016-08-24, 11:34   #189
surka
Zakorzenienie

Miałam nic nie kupować, jeszcze ażurowy kocyk kupiłam ;-)

Stary 2016-08-24, 11:36   #190
dontbesoshine
Zadomowienie

Cytat:

Jakie piekne
Stary 2016-08-24, 11:38   #191
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dontbesoshine Pokaż wiadomość
Melduje sie od gina. Bylam tam tylko 5 min bo przelozyl mi wizyte na nasteonym tydzien, zebym zrobila dodatkowe badania, zeby wykluczyc zatrucie ciazowe itp. Na moje cisnienie dal mi recepte na jakis lek i mowi, ze mam bardzo kontrolowac. Co do polowkowych to powiedzialam, ze mam jutro prywatnie, a on olal to... A sam nie zadbal, zebym miala to badanie w twrminie na usg... Zenada

Dobrze, że zainteresował się ciśnieniem. Myślałaś o zmianie lekarza?
Stary 2016-08-24, 11:38   #192
Konkardia
Wtajemniczenie

Cytat:

Nie martw się, jutrzejsze badanie ważniejsze

Surka ale śliczności!!

Wysłane z mojego LG-D290 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-08-24, 11:39   #193
furjatka
Zadomowienie

Cytat:

no, żenada, faktycznie. Trzymam kciuki za jutro!
Stary 2016-08-24, 11:41   #194
zie_l_ona
Rozeznanie

Cytat:
Z ciekawości zapytam: to prywatnie czy na NFZ?
Stary 2016-08-24, 11:44   #195
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lidka99 Pokaż wiadomość
Współczuję

Cytat:
Może czas zmienić lekarza???
Cytat:

Fajne zakupy
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-24, 11:49   #196
wild_girl1
Rozeznanie

GG do wild_girl1

Surka gratulacje wizyty i ślicznej fotki moja gin niestety nie ma 3d ale wszystko dokładnie zawsze sprawdza no i 150 zl za USG. Ale foty w 3d kuszą chociaż mój mówi ze nie podobają mu sie takie bo to przerażająca :P

Co do TŻa to możliwe że go to troche przerasta bo jest już coraz bliżej... Nie wiem, dla mnie jest ti nieodpowiednie zachowanie bo powinien być teraz wsparciem. Ja pewnie po takiej akcji bym nakrzyczała i powiedziała ze jak się nie podoba to tam są drzwi bo ja się nie zamierzam teraz denerwować z jego powodu. Na szczęście mój nie ma fochów i jak mnie one sie zdarzą to sam przychodzi i rozmawia.

Niebie super reakcja tża ciekawe jakby mój zareagował na wieść o dziewczynce bo on jako jedyny chłopca obstawia a ja z całą rodziną dziewczynkę no nic może 7.09 sie dowiemy

Dontbesoshine ten Twoj gin niepoważny jakiś... Dobrze że idziesz prywatnie.

U mnie wszystko ok, maluszek kopie cały czas prawie... Już mówie że aktywny po mężu

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Cytat:

Jakie śliczności

http://www.suwaczek.pl/cache/a51c7de9d8.png
wild_girl1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-24, 11:54   #197
dontbesoshine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość
Współczuję

Może czas zmienić lekarza???

Fajne zakupy
Wlasnie dzisiaj chyba poszukam. Tylko czy musze tego aktualnego ginekologa informowac o tym? Tylko to nie takie latwe, bo moja mama musi sie zgodzic na to, a ona tego aktualnwgo bardzo lubi, tlumaczy go tym, ze zmuszaja go do podpisywania umow z nfz i dlatego jest juz zmeczony a zbliza sie do emerytury.

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Cytat:
Napisane przez wild_girl1 Pokaż wiadomość
Surka gratulacje wizyty i ślicznej fotki moja gin niestety nie ma 3d ale wszystko dokładnie zawsze sprawdza no i 150 zl za USG. Ale foty w 3d kuszą chociaż mój mówi ze nie podobają mu sie takie bo to przerażająca
Co do TŻa to możliwe że go to troche przerasta bo jest już coraz bliżej... Nie wiem, dla mnie jest ti nieodpowiednie zachowanie bo powinien być teraz wsparciem. Ja pewnie po takiej akcji bym nakrzyczała i powiedziała ze jak się nie podoba to tam są drzwi bo ja się nie zamierzam teraz denerwować z jego powodu. Na szczęście mój nie ma fochów i jak mnie one sie zdarzą to sam przychodzi i rozmawia.

Niebie super reakcja tża ciekawe jakby mój zareagował na wieść o dziewczynce bo on jako jedyny chłopca obstawia a ja z całą rodziną dziewczynkę no nic może 7.09 sie dowiemy

Dontbesoshine ten Twoj gin niepoważny jakiś... Dobrze że idziesz prywatnie.

U mnie wszystko ok, maluszek kopie cały czas prawie... Już mówie że aktywny po mężu

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Jakie śliczności
To juz jutro na 12:15, ale pewnie dzisiejszy dzien bedzie mi sie bardzo dluzyl, bo nie moge sie doczekac.
Moj tez bardzo aktywny, mimo, ze nie mam duzego brzuszka to juz czuje czasem bolesne kopniaki i przytulanie sie do pecherza, ale warto ! Takie szczescie! Najsmieszjniejsze jest to, ze jak chce nagrac "falujacy" od kopniakow brzuch i wyciagam telefon to nagle CISZA i dzidzia grzecznie udaje, ze spi. 2 min pozniej kopie kopie, kolejne podejscie i znowu udaje, ze sie nie rusza. Ma chyba charakter po tatusiu i robi mi na zlosc
Stary 2016-08-24, 11:56   #198
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
Wlasnie dzisiaj chyba poszukam. Tylko czy musze tego aktualnego ginekologa informowac o tym? Tylko to nie takie latwe, bo moja mama musi sie zgodzic na to, a ona tego aktualnwgo bardzo lubi, tlumaczy go tym, ze zmuszaja go do podpisywania umow z nfz i dlatego jest juz zmeczony a zbliza sie do emerytury.
ale to nie znaczy, ze ma olewać pacjenta;/ nic go nie tłumaczy naprawdę;/
wydaje mi się, ze nie musisz informować
teraz tylko mamę przekonać-oby się udało. Ona może i jest zadowolona, ale to Ty jesteś w ciązy, czujesz się lekceważona i powinna to zrozumieć
Stary 2016-08-24, 11:57   #199
dontbesoshine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość
ale to nie znaczy, ze ma olewać pacjenta;/ nic go nie tłumaczy naprawdę;/
wydaje mi się, ze nie musisz informować
teraz tylko mamę przekonać-oby się udało. Ona może i jest zadowolona, ale to Ty jesteś w ciązy, czujesz się lekceważona i powinna to zrozumieć
Dokladnie nic go nie tlumaczy. Dam znac jak przebiegla rozmowa z moja mama
Stary 2016-08-24, 11:59   #200
zie_l_ona
Rozeznanie

Lekarza nie trzeba informować o zmianie, ale warto wcześniej wyciągnąć swoją kartotekę, żeby móc pokazać nowemu historię leczenia (lekarze/przychodnie mają obowiązek udostępnić kopie kartoteki, choć często jest pobierana za to opłata i potrafi to trwać nawet z tydzień).
Stary 2016-08-24, 11:59   #201
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
Dokladnie nic go nie tlumaczy. Dam znac jak przebiegla rozmowa z moja mama
Kciuki
Stary 2016-08-24, 12:13   #202
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zie_l_ona Pokaż wiadomość
Spróbuj bezlaktozowe, możesz mieć nietolerancję laktozy nabytą z wiekiem. A my teraz 2x więcej mleka i jego przetworów powinnyśmy jeść.
Z tym nabialem to troche nie tak, wapn mozna podawac przez wiele innych produktow

iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-24, 12:17   #203
wild_girl1
Rozeznanie

GG do wild_girl1

Cytat:

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

To juz jutro na 12:15, ale pewnie dzisiejszy dzien bedzie mi sie bardzo dluzyl, bo nie moge sie doczekac.
Moj tez bardzo aktywny, mimo, ze nie mam duzego brzuszka to juz czuje czasem bolesne kopniaki i przytulanie sie do pecherza, ale warto ! Takie szczescie! Najsmieszjniejsze jest to, ze jak chce nagrac "falujacy" od kopniakow brzuch i wyciagam telefon to nagle CISZA i dzidzia grzecznie udaje, ze spi. 2 min pozniej kopie kopie, kolejne podejscie i znowu udaje, ze sie nie rusza. Ma chyba charakter po tatusiu i robi mi na zlosc
Hehe jakbym o swoim czytała ja też nie mam brzuszka za dużego, bardzo podobny do Twojego, może dlatego te ruchy są już widoczne a co do kopniaczków lub przekręcana też czasem mnie zaboli, szczególnie w takie jedno miejsce jak kopnie. A jak chce nagrać to cisza, chowam telefon i znów sie zaczyna... Hehe podobne charakterki mi sie udało 1 kopniaczka nagrać tylko

http://www.suwaczek.pl/cache/a51c7de9d8.png
wild_girl1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-24, 12:17   #204
hope2016
Raczkowanie

Aa dostaliśmy się z TZ na warsztaty Mama Wie natomiast z tego mamo to ja dostałam pustego maila O_o

hope2016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-24, 12:19   #205
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Wlasnie dzisiaj chyba poszukam. Tylko czy musze tego aktualnego ginekologa informowac o tym? Tylko to nie takie latwe, bo moja mama musi sie zgodzic na to, a ona tego aktualnwgo bardzo lubi, tlumaczy go tym, ze zmuszaja go do podpisywania umow z nfz i dlatego jest juz zmeczony a zbliza sie do emerytury.[COLOR="Silver"]
D
Nie musisz informować, ja zmieniłam gina. To porozmawiaj z mamą. Może jako ginekolog się sprawdza, ale jako położnik to stracił już powołanie
Stary 2016-08-24, 12:23   #206
furjatka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hope2016 Pokaż wiadomość
Aa dostaliśmy się z TZ na warsztaty Mama Wie natomiast z tego mamo to ja dostałam pustego maila O_o

Ja też pustego, tak chyba ma być

A co do kopniaczków - na mojego raz podziałało świecenie latarką w brzuszek w miejsce, które przed chwilą kopnął - czytałam na jakimś portalu o tym
Stary 2016-08-24, 12:28   #207
dontbesoshine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wild_girl1 Pokaż wiadomość
Hehe jakbym o swoim czytała ja też nie mam brzuszka za dużego, bardzo podobny do Twojego, może dlatego te ruchy są już widoczne a co do kopniaczków lub przekręcana też czasem mnie zaboli, szczególnie w takie jedno miejsce jak kopnie. A jak chce nagrać to cisza, chowam telefon i znów sie zaczyna... Hehe podobne charakterki mi sie udało 1 kopniaczka nagrać tylko
Mi sie udawalo troche wczssniej, a jak teraz juz tak fajnie widac to tylko takie male delikatne musniecia sie udaje. A jak kopie non stoop mocno to nie da rady, bo id razu przestaje

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Cytat:

A co do kopniaczków - na mojego raz podziałało świecenie latarką w brzuszek w miejsce, które przed chwilą kopnął - czytałam na jakimś portalu o tym
Od wczoraj mam apetyt wiec ciagle jem cos slodkiego, zeby pokopal
Stary 2016-08-24, 12:40   #208
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Ja w sumie nigdy nie miałam, ale ponoć mleko, migdały.

Gratuluję

Kurde, nie jestem lekarzem, ale moum zdaniem tluszcz nie powinien mieć wplywu na wynik badania. Weźmy pod uwagę chociaż usg serca u osób otyłych itp.

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

Moja kosmitka Jestem po połówkowym, jutro zdam relacje z wizyty.

Siostrzyczki bardzo podobne do siebie beda

Cytat:
Napisane przez KPZ Pokaż wiadomość
Hej. Ja wróciłam niedawno z kolacji firmowej. Tak mi się nie chciało iść ale głupio było odmówić.

Ech... wróciłam steskniona za Tz bo się mijamy tylko w tym tyg. Przyszłam, otworzył mi drzwi i ani słowa nie powiedział tylko poszedł do kompa. Podeszłym przytulilam a on " co chcesz "
Ja chciałam tylko porozmawiać chociaż 10 minut przed pójściem spać...
Na nic moje chęci, wyłączył kompa i poszedł do lozka, odwrócił się do ściany i tyle go było...
Pytałam czy jest zły... Czy coś się stało... Nie usłyszałam ani słowa.

Tak mi przykro bo od kilku dni jestem powietrzem dla niego... Albo gorzej. Powietrze nie przeszkadza...

Nie mam już sił...
Jutro Stresujący dzień bo muszę prezesom powiedzieć o ciąży a pracuje w tej firmie od miesiąca więc nie wiem czego się spodziewać.
Chciałam się wygadac, zapytać o radę... Ale zostało mi forum...

W takich chwilach mam wrażenie że Tz jest ze mną bo musi, bo będzie miał dziecko... W końcu nie planowaliśmy.

I kolejna noc nieprzespana.

Ehh musiałam się wygadac :-(

Nie mam siły już płakać dzień w dzień. Nie tak wyobrażałam sobie oczekiwanie na dziecko...

Chyba nic poza szczera rozmowa nie zostaje. Ewentualnie wstrzas termiczny!

Co do obnizenia cisnienua to chyba dobry jest grejfrut

iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-24, 12:41   #209
zie_l_ona
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Z tym nabialem to troche nie tak, wapn mozna podawac przez wiele innych produktow
To prawda, ale z nabiału jest najłatwiej. Np. szklanka mleka ma ok 300 mg wapnia, a prawie wcale nas nie nasyci i można spokojnie te 2-3 szklanki dziennie wypić. Żeby taką samą ilość dostarczyć z innych produktów trzeba zjeść np. 6 jajek (mój max na dzień to 2), 170 g migdałów, 250g słonecznika (te dwa da radę, ale są dosyć kaloryczne, więc trzeba uważać), 100 g sardynek w oleju (nie każdy lubi). Nieźle wypada jeszcze soja, bo w 100 g ma 240 mg wapnia, ale znowu - dla mnie takie 100 g soi, to porcja na dwa posiłki. Więc oczywiście, że się da, ale trzeba zwrócić na to uwagę i odpowiednio dopasować jadłospis
Stary 2016-08-24, 12:43   #210
Konkardia
Wtajemniczenie

Cytat:
Najsmieszjniejsze jest to, ze jak chce nagrac "falujacy" od kopniakow brzuch i wyciagam telefon to nagle CISZA i dzidzia grzecznie udaje, ze spi. 2 min pozniej kopie kopie, kolejne podejscie i znowu udaje, ze sie nie rusza. Ma chyba charakter po tatusiu i robi mi na zlosc
Dziś kopie mnie Mała niemiłosiernie. Też próbowałam nagrać - cisza, schowałam telefon - kopie, wyciągam - cisza. Kurna, jakiś radar ma czy jak?

Cytat:
Napisane przez hope2016 Pokaż wiadomość
Cytat:
Buu u mnie nawet pustego maila nie było
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości