Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016 - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-24, 14:04   #4891
kamisha
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016

Cytat:
Napisane przez kaziowa Pokaż wiadomość
Można pić wodę, tym bardziej ze trochę głód można nią utopić 😁

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
ale jaka wode ?

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-24, 14:27   #4892
kociulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
te wyprawki szkolne mnie przerażają mój idzie do przedszkola ale połączonego z zerówką bo nie mają miejsca żeby oddzielną grupę utworzyć i już na koniec roku nam pani zapowiedziała, że książki we wrześniu trzeba będzie kupić (120zł), do tego wszystkie pierdołki typu, właśnie kredki, farby, bloki... no i częściowo przynajmniej nowa garderoba bo przeciez większość spodni porobiła się 3/4
A zobaczysz jak w roku szkolnym zwiększy się tępo kupowania spodni Ja to byłam pod wrażeniem jak szybko dzieci wydzierają dziury na kolanach, nawet tych spodni kupionych dzień wcześniej

Cytat:
rajtki jak najbardziej się sprawdzają ale raczej tak od około 3 miesiąca myślę, bo wcześniej to raczej głównie pajacyki nooooo ale pod jakieś wyjściowe ciuszki to też raczej rajtki wygodniejsze niż śpiochy, zresztą ładniej to wygląda ja Michalinie na wyprzedaży z hm zamówiłam dwupak za 16zł na roz 50/56 ale spore wypadają. Na pewno do roz 74 ponosi spokojnie
O, dobrze wiedzieć, bo ja zawsze mam problem z trafieniem rozmiaru rajstop dla Karoliny. Zawsze są za krótkie ale wiem, że to zależy od firmy.

Cytat:
Czuje, że jakbym teraz założyła Hula Hop to by pasowało
O to to! Doskonale opisałaś to jak się czuję

Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
UWAGA UWAGA
Jestem przekonana, że do jutra wyczerpiecie te 5000 postów, więc podsyłam wam link do nowej części naszego wątku
Zrobiłam dziś, bo jutro pewnie byłoby za późno
Tylko zanim zaczniecie tam pisać, to dobijcie tutaj do tych 5000

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post64498451

Proszę podać dalej za kilkanaście wątków, żeby wam się link nie zgubił
Migdałku Świetna robota

Cytat:
Napisane przez itstoolatex3 Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/spodnie-leginsy-ci...689631685.html

ja zamawiałam te na allegro, dla mnie bardzo wygodne i nic nie prześwituje tylko kolor nieco różni się od tego na zdjęciu. Ja zamawiałam granatowe i przyszły trochę ciemniejsze, niż pokazuj zdjęcie, ale dla mnie to nawet ok
Zamawiałam u tego samego sprzedającego i jestem bardzo zadowolona Mam od niego jeszcze dwie kiecki i wkurza mnie tylko to, że jak wysiadam z samochodu to słyszę jak mi nitki gdzieś strzelają, ale macam się naokoło i dziury nie widać

Cytat:
Napisane przez CAR0LKA Pokaż wiadomość
Ja od miesiaca nie robie hybryd bo juz mi zbrzydly zale czesci rodziny ze w ciazy sie nie powinno. Wogole zdaniem co poniektorych to na czas ciazy sie powinnam chyba w bieszczady przeniesc bo w KRK takie brudne powietrze Najgorsze jest to, ze pomimo ze uwazam ze bredza to juz sie we mnie zaczely kielklowac wyrzuty sumienia ze truje biedne dziecko (a wlosow nie farbuje, chemikaliow do sprzatania sie w ciazy nie tykam i tylko te hybrydy sobie robilam raz na jakis czas). Zwariowac idzie
Idę dziś właśnie na hybrydę, ale bardzo późno, bo kobietka najwcześniejszą wolną godzinę miała 18:30. Jestem całkowite beztalencie jeśli chodzi o dbanie o własne pazury dlatego tym bardziej podziwiam umiejętności
Włosy malowałam w czerwcu, bo już od kilku lat mocno siwieję
Wyrodna matka ze mnie jak nic!

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Zamiast przecieru z pomidorów zamroziłam całe pomidory. Świetny pomysł od Teściowej. Jaka pyszna pomidorów z nich wychodzi
O proszę, o takim sposobie nie słyszałam. Dobrze wiedzieć

Cytat:
Co dziś macie na obiad? Ja robię gołąbki ale szukam inspiracji na kolejne dni
U ciebie gołąbki, a u mnie (jak to ja nazywam) kotleto-gołąbki
Ostatnio mam albo szybkie obiady, albo takie które wystarczają mi na kilka dni. W ramach nie przemęczania się
Jutro mamy z dziećmi ochotę na tortillę.

Cytat:
a ja mam dziś na obiadek rolady drożdżowe z wczoraj z pasztetem, pieczarkami, cebulką i serem
U ciebie zawsze oryginalne pomysły, więc pozwolę sobie skopiować przepis

Folinka, młoda wypatrzyła o takie foremki. Miałaś? bo jak szajs, to mam pretekst by jej wybić z głowy.
A wracając jeszcze do żłobka, to teraz odnoście podania się nie dowiadywałam, pisałam o tym co było za czasów moich maluchów, ale z opowieści koleżanek wiem o kolejnej rewelacji, a mianowicie - podania dzieci których choćby jeden z rodziców nie pracuje spychane są na sam koniec, czyli krótko mówiąc odpadają Cudownie prawda? Więc jeśli trafi mi się praca za te ok 1,5 - 2 lata o żłobku mogę sobie pomarzyć. Tak samo do przedszkola - podania przyjmowane są tylko w określonych miesiącach na tej samej zasadzie weryfikacji.
Dodatkowo w tym roku weszło, że nawet do szkoły dziecko nie musi być przyjęte w swoim okręgu byleby szkoła znajdowała się w promieniu 3 km. Jeszcze dziecko mi się nie urodziło, a już stres wprowadzają. Dobrze, że chociaż starsza dwójka załapała się na szkołę, która mi najbardziej odpowiadała.
Och, zazdroszczę ci tych prac w ogrodzie. Ja na swój patrzę tylko przez okno, ewentualnie wieczorkiem, jak już słońce nie świeci wyjdę sobie z książką na taras. Ale nawet o kwiaty w tym roku nie mogłam zadbać tak jak bym chciała.

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Aaaaaaaaaaaaaaaaa! Zapomniałam!
Papaya, piękna Ty w tym awatarze

My + A + K +
kociulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-24, 15:19   #4893
itstoolatex3
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kociulek Pokaż wiadomość
Zamawiałam u tego samego sprzedającego i jestem bardzo zadowolona Mam od niego jeszcze dwie kiecki i wkurza mnie tylko to, że jak wysiadam z samochodu to słyszę jak mi nitki gdzieś strzelają, ale macam się naokoło i dziury nie widać

jak nie ma dziury to znaczy, że nie jest źle
haha mi tak majtki nie raz strzelają, w ogóle to muszę się zaopatrzyć w jakieś, bo mi normalnie się wszystkie jak na złość skurczyły!

15.01.2021 - Aniołkowa Mama 🤍

itstoolatex3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-24, 15:23   #4894
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamisha Pokaż wiadomość
Dziewczyny a zauwazylyscie u siebie zwiekszona ilosc wydzieliny? jak sobie z nia radzicie?
Co chwile musze kupować kolejne opakowanie wkładek, idą jak woda

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

Na krzywa cukrową wybieram się w sobotę. Przy okazji zrobię mocz i morfologię.
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-24, 15:25   #4895
CAR0LKA
Rozeznanie

Cytat:
Bez przesady, to Twoja ciąża przecież, a Ty nie jesteś w placówce o zaostrzonym rygorze ale nie dziwie się, ze dla własnego spokoju ustapilas, bo pewnie tez bym tak zrobiła... Tylko nie daj sobie wmówić ze dziecko trujesz!

Dzieki
Zapewne sie we wrzesniu zlamie i wroce do malowania bo w sumie od nastu lat mam nonstop pomalowane - albo zwyklym lakierem albo hybrydy. Uwielbiam lakiery, mam prawie pelnego Helmersa z Ikei, kupilam sobie lampe led 48W i bez pomalowanych czuje sie jak zaniedbany zul

Cytat:
Gratuluję debiutu!
Ja robiłam w tym roku pierwsze małosolne

Zamiast przecieru z pomidorów zamroziłam całe pomidory. Świetny pomysł od Teściowej. Jaka pyszna pomidorów z nich wychodzi

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

Dobrego dnia! 🌞🌞🌞🌻🌻🌻🌻🐝🐝🐝
Swietny patent, szkoda ze nie mam miejsca w zamrazarce

Cytat:
zgniatam ciasto na drożdżaka (opakowanie świeżych droższy, 2 szklanki ciepłego mleka, 1kg mąki, szczypta soli, 3 jajka, 1/3 szklanki oleju), rozczyn, potem ciasto. z tej porcji wychodzi mi trzy rolady na szerokość tej dużej blachy z piekarnika. Farsz: pieczarki obrać i zetrzeć na tarce, cebulę drobno pokroić. Podsmażyć cebulkę i dodać pieczarki, doprawić solą i pieprzem. Ser żółty zetrzeć na tarce. Dodatkowo użyłam pasztetu takiego w pętku (z biedronki). Ciasto podzielić na 3 części, rozwałkować na grubość około 0,5cm. Szerokość taka żeby zmieściło się po zawinięciu na blachę. posmarować pasztetem i na to pieczarki z cebulką i ser. Zwinąć w roladę. Ja od razu trzy piekłam na raz piekarnik na 180 stopni i jakieś 35-40 min piec. można wierzch posmarować rozbełtanym jajkiem takie paszteciki inaczej do tego barszczyk czerwony i pyszoooota
Strasznie lubie takie wytrawne wypieki, niech mi w koncu naprawia ten piekarnik

Folinka - jak zawsze mnostwo przydatnych informacji

Zabralam sie dzis troche za siebie i zrobilam rafaello (bo to bez pieczenia) i fasolke po bretonsku z fasoli z puszki - polecam bo uzywajac takiej robi sie to danie w 20-30minut
Stary 2016-08-24, 15:27   #4896
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Zabralam sie dzis troche za siebie i zrobilam rafaello (bo to bez pieczenia) i fasolke po bretonsku z fasoli z puszki - polecam bo uzywajac takiej robi sie to danie w 20-30minut
Fasola z puszki powiadasz? muszę spróbowac bo jeszcze nigdy nie robiłam fasolki po bretońsku 😊
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-24, 15:27   #4897
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

Na krzywa cukrową wybieram się w sobotę. Przy okazji zrobię mocz i morfologię.
ja dopiero teraz zakupilam wkladki..
wczesniej problemu nie bylo ale nosz czuje sie jakbym miala mokro...

Stary 2016-08-24, 15:29   #4898
itstoolatex3
Zakorzenienie

Cytat:
Mam to samo, zaopatrzyłam się w pudełko XXL, moze starczy na 2 miesiące

Cytat:
Rafaello

Stary 2016-08-24, 15:33   #4899
Velvet Wave
Rozeznanie

Widzę, że dziś temat jedzeniowy trochę się poprzeplatał z urodowym
A słyszałyście przesąd, że jak mama farbuje w ciąży włosy to dziecko będzie rude A ja muszę robić raz na miesiąc żeby jakoś wyglądało bo jestem naturlną blondynką a farbowaną na bardzo ciemny brąz Będzie rudzielec do kwadratu

Edytowane przez Velvet Wave
Czas edycji: 2016-08-24 o 15:35
Velvet Wave jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-24, 15:37   #4900
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Zmieniłam tytuł na te z drożdżówką, ale zmienił się tylko wewnątrz wątku. Główny został ten poprzedni
Następny zrobię lepiej :P
To nie Twoja wina! I tak przecież jesteśmy wdzięczne, że nas tak pięknie prowadzisz
Przy następnym wątku musimy po prostu wcześniej pomyśleć o tytule i głosowaniu.

Cytat:
ja musialabym zalozyc zeszyt z waszymi przepisami! o i bede miec zajecieee
Myśl jak najbardziej prawidłowa! A mówię z doświadczenia Posiadam takowy folder na kompie. To dopiero połowa naszego ciążowego pisania, przed nami jeszcze wiele miesięcy albo i lat i mnóstwo przepisów
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-24, 15:41   #4901
kociulek
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny a zauwazylyscie u siebie zwiekszona ilosc wydzieliny? jak sobie z nia radzicie?
Ja to już nic nie mówię, bo przez luteinę i jeszcze jedno paskudztwo (Pimafucin) u mnie wkładki idą non stop, po kilka dziennie

Ależ się wkurzyłam
Mąż miał zjechać w piątek do domu, a nadal buja się we Francji.
Sam już nie wytrzymał i zadzwonił z zapytaniem ile czasu to jeszcze będzie trwało, to skur.....y powiedzieli, że do 1 września zdąży wrócić

noż wściekła jestem niemiłosiernie!!!!!!!!!!! !!!!!!! To ma się im tłumaczyć z każdego dnia co i kiedy ma do załatwienia? 30 sierpnia mój młody znowu ma lekarza poza naszym miastem.
Ależ ciśnienie mi podnieśli !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!

My + A + K +
kociulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-24, 15:41   #4902
PaniMigdalek
Zadomowienie

Cytat:

Niestety... Producenci wkładek zarobią parę groszy więcej dzięki nam

Cytat:
Napisane przez marlen1366 Pokaż wiadomość
Pytanie do dziewczyn, które już są po krzywej cukrowej, czy po wypiciu tego dziadostwa można pić wodę?
Mi stwierdzono, że najwyżej mogę kilka małych łyczków, bo to zaburza wynik końcowy, bo się rozrzedza glukozę...

Cytat:
Napisane przez Velvet Wave Pokaż wiadomość
A słyszałyście przesąd, że jak mama farbuje w ciąży włosy to dziecko będzie rude
Ja to słyszałam, że jak się zetnie włosy to się "skraca" dziecku rozum i może być głupie...

Dziewczyny po 23-24 tygodniu. Czy pobolewa was podbrzusze?
Czy kłuje was brzuch? Np w jednym punkcie?
Stary 2016-08-24, 15:48   #4903
itstoolatex3
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to już nic nie mówię, bo przez luteinę i jeszcze jedno paskudztwo (Pimafucin) u mnie wkładki idą non stop, po kilka dziennie

Ależ się wkurzyłam
Sam już nie wytrzymał i zadzwonił z zapytaniem ile czasu to jeszcze będzie trwało, to skur.....y powiedzieli, że do 1 września zdąży wrócić

noż wściekła jestem niemiłosiernie!!!!!!!!!!! !!!!!!! To ma się im tłumaczyć z każdego dnia co i kiedy ma do załatwienia? 30 sierpnia mój młody znowu ma lekarza poza naszym miastem.

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

Cytat:

Ja to słyszałam, że jak się zetnie włosy to się "skraca" dziecku rozum i może być głupie...

O nie a ja ścięłam z takich po tyłek na takie do ramion co ja zrobiłam swojemu synkowi

Tak, mi się zdarza, że mnie tak ćmi w podbrzuszu zazwyczaj wieczorem, a i kłucie się zdarza raz baaaardzo nisko jakby w Bożenie, a też miałam takie kłucia pod żebrami. Wszystko skonsultowane z moim ginekologiem i wszystko jest dobrze, a takie kłucia i inne boleści są normalne

Stary 2016-08-24, 16:05   #4904
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Folinka, młoda wypatrzyła o takie foremki. Miałaś? bo jak szajs, to mam pretekst by jej wybić z głowy.

A wracając jeszcze do żłobka, to teraz odnoście podania się nie dowiadywałam, pisałam o tym co było za czasów moich maluchów, ale z opowieści koleżanek wiem o kolejnej rewelacji, a mianowicie - podania dzieci których choćby jeden z rodziców nie pracuje spychane są na sam koniec, czyli krótko mówiąc odpadają Cudownie prawda? Więc jeśli trafi mi się praca za te ok 1,5 - 2 lata o żłobku mogę sobie pomarzyć. Tak samo do przedszkola - podania przyjmowane są tylko w określonych miesiącach na tej samej zasadzie weryfikacji.
Dodatkowo w tym roku weszło, że nawet do szkoły dziecko nie musi być przyjęte w swoim okręgu byleby szkoła znajdowała się w promieniu 3 km. Jeszcze dziecko mi się nie urodziło, a już stres wprowadzają. Dobrze, że chociaż starsza dwójka załapała się na szkołę, która mi najbardziej odpowiadała.

Och, zazdroszczę ci tych prac w ogrodzie. Ja na swój patrzę tylko przez okno, ewentualnie wieczorkiem, jak już słońce nie świeci wyjdę sobie z książką na taras. Ale nawet o kwiaty w tym roku nie mogłam zadbać tak jak bym chciała.
A takie cudo! Nie, nie, żaden szajs. W Ikei to raczej ciężko na szajs trafić. Takie podobne też mamy, gdzieś już lata temu kupione A ja mówiłam o takich:
http://m.ikea.com/pl/pl/catalog/products/art/60138113/ że te rybki takie małe, że im łatwo ogonek złamać wyjmując

Niestety wydaje mi się, że to norma z tym obydwojgiem pracujących rodziców Tak kojarzę, ale nie wiem od kiedy taka norma. Czyli jeśli tak się ułoży, że po macierzyńskim szuka się nowej pracy, to ze żłobkiem jest lipa, tzn. trudniej dostać miejsce.

Heh, patrz co za złośliwość losu... Ja to bym Ci te prace ogrodowe chętnie oddała. Jakoś nigdy do tego ręki ani specjalnych chęci nie miałam. Robię minimum, żeby ogród wyglądał na utrzymany

Cytat:
Folinka - jak zawsze mnostwo przydatnych informacji
Bardzo się cieszę i dziękuję za miłe słowa Trzeba mi ich, bo jak się tak z tym moim gadulstwem rozpiszę, to potrafię luźno z tematu na temat przeskakiwać niemal bez końca, a nie chciałabym Was zalewać takim niechcianym potokiem informacji

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

Cytat:
Ależ się wkurzyłam

Przykro mi!
Ale weź ze trzy głębokie wdechy... aaalbo tyle ile trzeba i postaraj się uspokoić ciśnienie
A, i szkołą dla Kubusia też się nie przejmuj. Przecież przy tym tempie zmian w polskiej edukacji, to jeszcze różne cuda przez te kilka lat wymyślą Szkoda nerwów

Edytowane przez folinka
Czas edycji: 2016-08-24 o 16:07
Stary 2016-08-24, 16:10   #4905
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość

Myśl jak najbardziej prawidłowa! A mówię z doświadczenia Posiadam takowy folder na kompie. To dopiero połowa naszego ciążowego pisania, przed nami jeszcze wiele miesięcy albo i lat i mnóstwo przepisów
no wlasnie!

jak wroce do domu z wylegiwania sie na hustawce, zalatwieniu spraw u kierownika budowy i obgadania z nowym elektrykiem to zaczne zapiski

Cytat:

Ależ się wkurzyłam

aaaa to grubo z tymi wkladkami..

Cytat:
oj zapewne..

Cytat:
Mam to samo, zaopatrzyłam się w pudełko XXL, moze starczy na 2 miesiące

Rafaello
oooo to producenci zarabiaha

Stary 2016-08-24, 16:22   #4906
PaniMigdalek
Zadomowienie

Cytat:

O nie a ja ścięłam z takich po tyłek na takie do ramion co ja zrobiłam swojemu synkowi

Tak, mi się zdarza, że mnie tak ćmi w podbrzuszu zazwyczaj wieczorem, a i kłucie się zdarza raz baaaardzo nisko jakby w Bożenie, a też miałam takie kłucia pod żebrami. Wszystko skonsultowane z moim ginekologiem i wszystko jest dobrze, a takie kłucia i inne boleści są normalne
To się uspokoiłam

Cytat:
A, i szkołą dla Kubusia też się nie przejmuj. Przecież przy tym tempie zmian w polskiej edukacji, to jeszcze różne cuda przez te kilka lat wymyślą Szkoda nerwów
Właśnie słucham w tv, że jednak nie likwidują gimnazjów
Stary 2016-08-24, 17:17   #4907
kaziowa
Zadomowienie

Cytat:

Mi stwierdzono, że najwyżej mogę kilka małych łyczków, bo to zaburza wynik końcowy, bo się rozrzedza glukozę...

Ja w 25 i tez czasem tak kluje nawet mocno i b.nisko , ale gin mówił ze nie ma powodu do obaw
Jak ja obcielam włosy to mi mówili ze będę miała głupie dziecko, a jutro znowu idę podciac wiec IQ malej leci na łeb

Edytowane przez kaziowa
Czas edycji: 2016-08-24 o 17:21
kaziowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-24, 17:22   #4908
mademoiselle_m
Zadomowienie

Cytat:
No ba, oczywiście. Jak inaczej maluszka na mróz wypuścić
Body + ciepły śpioch + kombinezon + kocyk w wózku nie wystarcza ??

Cytat:
Napisane przez marlen1366 Pokaż wiadomość
Jutro czeka mnie wczesne wstawanie, bo wybieram się na krzywą cukrową, badanie moczu i krwi. Pytanie do dziewczyn, które już są po krzywej cukrowej, czy po wypiciu tego dziadostwa można pić wodę?
Ja piłam bez ograniczeń

Cytat:
Idę dziś właśnie na hybrydę, ale bardzo późno, bo kobietka najwcześniejszą wolną godzinę miała 18:30. Jestem całkowite beztalencie jeśli chodzi o dbanie o własne pazury dlatego tym bardziej podziwiam umiejętności
Włosy malowałam w czerwcu, bo już od kilku lat mocno siwieję
Wyrodna matka ze mnie jak nic!
Ja to dopiero wyrodna jestem! Farbuje co 4-6 tygodni włosy, co 2 tyg paznokcie żelowe i jeszcze zdarza mi sie do maca wpasc na jedzenie

Cytat:
Mnie czasem cos ciągnie ale to chyba więzadła macicy.
mademoiselle_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-24, 17:23   #4909
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Hehe, no masz Ale z dwojga złego to chyba lepiej, bo gdyby je znowu likwidowali to by to było straszne marnotrawstwo pieniędzy wydanych na ich wprowadzenie.

Dziewczyny, a gdzie Wy dziś? Nie poznaję koleżanek
Ja po dwóch pracowitych dniach i dzisiejszym przedpołudniu na zakupach i załatwieniach, muszę wreszcie trochę odpocząć, więc dziś rzeczywiście usadowiłam się na sofie w ogrodzie i uskuteczniam relaks Zwłaszcza, że ciągle ciepło - cieplej niż było zapowiadane na dziś, 26 st. Niby nie za wiele, ale jakoś dziwnie mnie to męczy, pewnie przez ciążę. Nie chcę myśleć, jak Wy przy upałach w Pl się czułyście. Choć mimo wszystko powiem Wam, że nie patrzę tak optymistycznie na końcówkę ciąży w zimie. Pamiętam jak mnie męczyło to ubieranie i noszenie wielu warstw ubrań w zimie i jeszcze dopasowanie, żeby w tym człowiekowi było ciepło i wygodnie i jeszcze w miarę ładnie gdzie z chłopcami miałam terminy na marzec i maj. Cóż, życie Zapewne każda pora roku na ciążę ma swoje plusy i minusy. Będę teraz miała porównanie w praktyce
Stary 2016-08-24, 17:27   #4910
kaziowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mademoiselle_m Pokaż wiadomość

Ja to dopiero wyrodna jestem! Farbuje co 4-6 tygodni włosy, co 2 tyg paznokcie żelowe i jeszcze zdarza mi sie do maca wpasc na jedzenie

Wstydz sie! Na takie zagrożenia dziecko narazasz!

A co do ubierania to ja myslalam ze jakiś pajac + misiowy kombinezon i przykrycie kocykiem wystarcza?

Stary 2016-08-24, 17:32   #4911
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Co dziś macie na obiad? Ja robię gołąbki ale szukam inspiracji na kolejne dni
Ja mialam leczo a moja mama klopsy i mialam trudne sprawy co zjesc
Cytat:
zgniatam ciasto na drożdżaka (opakowanie świeżych droższy, 2 szklanki ciepłego mleka, 1kg mąki, szczypta soli, 3 jajka, 1/3 szklanki oleju), rozczyn, potem ciasto. z tej porcji wychodzi mi trzy rolady na szerokość tej dużej blachy z piekarnika. Farsz: pieczarki obrać i zetrzeć na tarce, cebulę drobno pokroić. Podsmażyć cebulkę i dodać pieczarki, doprawić solą i pieprzem. Ser żółty zetrzeć na tarce. Dodatkowo użyłam pasztetu takiego w pętku (z biedronki). Ciasto podzielić na 3 części, rozwałkować na grubość około 0,5cm. Szerokość taka żeby zmieściło się po zawinięciu na blachę. posmarować pasztetem i na to pieczarki z cebulką i ser. Zwinąć w roladę. Ja od razu trzy piekłam na raz piekarnik na 180 stopni i jakieś 35-40 min piec. można wierzch posmarować rozbełtanym jajkiem takie paszteciki inaczej do tego barszczyk czerwony i pyszoooota
Ten pasztet mnie intryguje

Cytat:
ooo dziekuje!
umknela mi dalsza czesc posta, zaraz zapisujee

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

ja musialabym zalozyc zeszyt z waszymi przepisami! o i bede miec zajecieee

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Jedyny sposob to wkladki.

iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-24, 17:33   #4912
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mademoiselle_m Pokaż wiadomość
Nie potrafię tak jednoznacznie odpowiedzieć Jak faktycznie ciepły śpioch i gruby kocyk to może wystarczą.
Ale same popróbujecie i zobaczycie, co Waszym maluchom będzie pasować metodą prób i błędów. Jak się przychodzi ze spaceru, a maluszek ma bardzo zimne nogi czy ręce (nie dłonie, tylko ręce, ramiona), to wiadomo, że na następny spacer przy podobnej pogodzie ubierzemy go grubiej, a jak będzie bardzo ciepły, a karczek spocony - to lżej. Szkoda, że nie ma jednej uniwersalnej instrukcji obsługi do każdego dziecka
Bardziej chodziło mi o sam fakt, że jak najbardziej uważam za normalne zakładanie rajtuzków małym chłopcom, bo to ciepłe a przy raczkowaniu super wygodne (jeszcze do tego np. takie zbajerowane z antypoślizgami na kolanach i wierzchniej stronie stóp) . A dla kilkulatków można kupić już klasyczne albo podobne do rajtuzków kalesony na zimę.
Stary 2016-08-24, 17:34   #4913
kaziowa
Zadomowienie

Iwona jak nie wiesz co wybrać to zjedz i leczo i klopsy. Szkoda się męczyć psychicznie rozmyslaniem co wybrac, to szkodzi dziecku!

Stary 2016-08-24, 17:35   #4914
iwona335
Zakorzenienie

Bylam dzis u dentysty bo rozbolal mnie zab i troche dziaslo spuchlo ten zab juz mial kanalowke a to chyba juz jego 5 leczenie, ciagle cos sie z nim dzieje :/
Poza tym mam wymieniona plombe w jedynce i jeszcze w drugiej czeka mnie wymiana.
Dzis jestem o 250 zl ubozsza chlip chlip - niech mnie ktos ojjojczy

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

A co do przepisow moze wrzuccie je do klubu naszego tam sie nie zgubia i bedzie latwo znalezx

Stary 2016-08-24, 17:36   #4915
kaziowa
Zadomowienie

Cytat:
Nie potrafię tak jednoznacznie odpowiedzieć Jak faktycznie ciepły śpioch i gruby kocyk to może wystarczą.
Ale same popróbujecie i zobaczycie, co Waszym maluchom będzie pasować metodą prób i błędów. Jak się przychodzi ze spaceru, a maluszek ma bardzo zimne nogi czy ręce (nie dłonie, tylko ręce, ramiona), to wiadomo, że na następny spacer przy podobnej pogodzie ubierzemy go grubiej, a jak będzie bardzo ciepły, a karczek spocony - to lżej. Szkoda, że nie ma jednej uniwersalnej instrukcji obsługi do każdego dziecka
Bardziej chodziło mi o sam fakt, że jak najbardziej uważam za normalne zakładanie rajtuzków małym chłopcom, bo to ciepłe a przy raczkowaniu super wygodne (jeszcze do tego np. takie zbajerowane z antypoślizgami na kolanach i wierzchniej stronie stóp) . A dla kilkulatków można kupić już klasyczne albo podobne do rajtuzków kalesony na zimę.
Kuzynka ma takie rajtki dla syna gdzie na kolanach przyczepia się tak frote jak przy płaskich mopach i jak jej młody raczkuje po podłodze to poleruje parkiet

Stary 2016-08-24, 17:37   #4916
itstoolatex3
Zakorzenienie

Ale my wyrodne grudniówki jesteśmy dziewczyny!!! Nie dość, że obcinamy włosy, malujemy paznokcie, jemy drożdżowce zamiast warzyw to jeszcze się tym chwalimy

Stary 2016-08-24, 17:37   #4917
kaziowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Bylam dzis u dentysty bo rozbolal mnie zab i troche dziaslo spuchlo ten zab juz mial kanalowke a to chyba juz jego 5 leczenie, ciagle cos sie z nim dzieje :/
Poza tym mam wymieniona plombe w jedynce i jeszcze w drugiej czeka mnie wymiana.

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

A co do przepisow moze wrzuccie je do klubu naszego tam sie nie zgubia i bedzie latwo znalezx

Ojojojoj

Stary 2016-08-24, 17:39   #4918
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papaPapaya Pokaż wiadomość
a przestań! niech sobie gadaja, ale ty nie miej wyrzutów sumienia! Jakbys piła alko, albo paliła fajki to byłabyś wyrodną matką, ale tak? Przecież to normalne zabiegi kosmetyczne

och nie

o kurcze! Fajny pomysł, na pewno wykorzystam do sosu pomidorowego Bo troche nie przekonują mnie pomidory z puszki, bo dużo się nasłuchałam o tych puszkach. Ale te mrożone to może być całkiem niezły zamiennik

gratuluje 25 tygodnia!
ty śniadanie w maku, a ja dzis wyczuwam obiad w kebabie
zazdroszcze ci tego urządzania

Cytat:
jej jak ci zazdroszczę tego szykowania dlatego nie trzymaj nas długo i jak tylko będzie gotowy to pokaż

Cytat:
Również dolaczam się do grona zazdrosnic 😛 pochwał się koniecznie efektem

Dzięki Dziewczyny !
Faktycznie fajna sprawa urządzanie pokoiku Na pewno się pochwalę ale to jak będzie lampa ( zamówiona w castoramie ma być do 2 tygodni bo nie chciałam z wystawki ) i zasłonki Chcę pokazać taki końcowy końcowy

Cytat:
Nie ma Cię, bo nie wysłałaś mi swoich danych do dopisania

Zaraz będzie pokolorowana :P

Ależ oczywiście

Nie musi się tak samo zaczynać, ale myślałam, że w ten sposób będzie łatwiej znaleźć.
Nie mogę znaleźć tej propozycji papayi.
Podawajcie swoje, to mogę tytuł zmienić
Gratki za 25 Ja dziś zaczęłam 26 :P

Dziewczyny, zmiany, dopiski i kolory już wpisuję w nowym wątku, bo ten i tak się kończy
tak tylko zapytałam
Cytat:
jak nie ma dziury to znaczy, że nie jest źle
haha mi tak majtki nie raz strzelają, w ogóle to muszę się zaopatrzyć w jakieś, bo mi normalnie się wszystkie jak na złość skurczyły!
mi też ;P
Mi strasznie dokuczają pachwiny więc wygodna bielizna to mus

Cytat:

Ależ się wkurzyłam
nie martw się na zapas może uda mu się wrócić wcześniej !
Ja bym nie chciała by maż pracował z dala od domu
Cytat:
To się uspokoiłam

o proszę co chwile mają inne pomysły

Kołyska odebrana, ale jednak chcę ją odmalować bo taka idealna to ona nie jest...
Jaką farbę polecacie do jej odmalowania?

Właśnie byłam w Castoramie zwrócic farbę , bo szary który miał być jasny był poprostu mega ciemny... porażka ale przyjeli zwrot ... te ich próbniki to o dupe rozbić całkiem inny kolor... dobrze że byłam w domu jak mąż ja otworzył bo jakbym zobaczyła taką ścianę to bym chyba dostała zawału... wziełam jakiś jaśniejszy zobaczymy...
Stary 2016-08-24, 17:40   #4919
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Ojojojoj

Dziekuje

Stary 2016-08-24, 17:41   #4920
itstoolatex3
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość

ojojojojjojojojojojoj

Cytat:
Kuzynka ma takie rajtki dla syna gdzie na kolanach przyczepia się tak frote jak przy płaskich mopach i jak jej młody raczkuje po podłodze to poleruje parkiet

genialne

a co do zębów, to mi rośnie 3 ząb mądrości, a jeszcze przy tych krwawiących dziąsłach to nieraz mycie zębów wygląda jak rzeźnia w mojej jamie ustnej

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości