|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4891 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016
Cytat:
?Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4892 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to byłam pod wrażeniem jak szybko dzieci wydzierają dziury na kolanach, nawet tych spodni kupionych dzień wcześniej ![]() Cytat:
O to to! Doskonale opisałaś to jak się czuję ![]() Cytat:
Świetna robota Cytat:
![]() Cytat:
![]() Włosy malowałam w czerwcu, bo już od kilku lat mocno siwieję ![]() Wyrodna matka ze mnie jak nic! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ostatnio mam albo szybkie obiady, albo takie które wystarczają mi na kilka dni. W ramach nie przemęczania się ![]() Jutro mamy z dziećmi ochotę na tortillę. Cytat:
Folinka, młoda wypatrzyła o takie foremki. Miałaś? bo jak szajs, to mam pretekst by jej wybić z głowy. A wracając jeszcze do żłobka, to teraz odnoście podania się nie dowiadywałam, pisałam o tym co było za czasów moich maluchów, ale z opowieści koleżanek wiem o kolejnej rewelacji, a mianowicie - podania dzieci których choćby jeden z rodziców nie pracuje spychane są na sam koniec, czyli krótko mówiąc odpadają Cudownie prawda? Więc jeśli trafi mi się praca za te ok 1,5 - 2 lata o żłobku mogę sobie pomarzyć. Tak samo do przedszkola - podania przyjmowane są tylko w określonych miesiącach na tej samej zasadzie weryfikacji.Dodatkowo w tym roku weszło, że nawet do szkoły dziecko nie musi być przyjęte w swoim okręgu byleby szkoła znajdowała się w promieniu 3 km. Jeszcze dziecko mi się nie urodziło, a już stres wprowadzają. Dobrze, że chociaż starsza dwójka załapała się na szkołę, która mi najbardziej odpowiadała.Och, zazdroszczę ci tych prac w ogrodzie. Ja na swój patrzę tylko przez okno, ewentualnie wieczorkiem, jak już słońce nie świeci wyjdę sobie z książką na taras. Ale nawet o kwiaty w tym roku nie mogłam zadbać tak jak bym chciała. ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Aaaaaaaaaaaaaaaaa! Zapomniałam! Papaya, piękna Ty w tym awatarze
|
|
|
#4893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak nie ma dziury to znaczy, że nie jest źle ![]() haha mi tak majtki nie raz strzelają, w ogóle to muszę się zaopatrzyć w jakieś, bo mi normalnie się wszystkie jak na złość skurczyły!
|
|
#4894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Na krzywa cukrową wybieram się w sobotę. Przy okazji zrobię mocz i morfologię. |
|
|
|
|
#4895 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zapewne sie we wrzesniu zlamie i wroce do malowania bo w sumie od nastu lat mam nonstop pomalowane - albo zwyklym lakierem albo hybrydy. Uwielbiam lakiery, mam prawie pelnego Helmersa z Ikei, kupilam sobie lampe led 48W i bez pomalowanych czuje sie jak zaniedbany zul ![]() Cytat:
Cytat:
Folinka - jak zawsze mnostwo przydatnych informacji Zabralam sie dzis troche za siebie i zrobilam rafaello (bo to bez pieczenia) i fasolke po bretonsku z fasoli z puszki - polecam bo uzywajac takiej robi sie to danie w 20-30minut |
|||
|
|
|
#4896 |
|
Zakorzenienie
|
Fasola z puszki powiadasz? muszę spróbowac bo jeszcze nigdy nie robiłam fasolki po bretońsku 😊
|
|
|
|
#4897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczesniej problemu nie bylo ale nosz czuje sie jakbym miala mokro... Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4898 | |
|
Zakorzenienie
|
Mam to samo, zaopatrzyłam się w pudełko XXL, moze starczy na 2 miesiące
![]() Cytat:
|
|
#4899 |
|
Rozeznanie
|
Widzę, że dziś temat jedzeniowy trochę się poprzeplatał z urodowym
A słyszałyście przesąd, że jak mama farbuje w ciąży włosy to dziecko będzie rude Będzie rudzielec do kwadratu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć." Coco Chanel Edytowane przez Velvet Wave Czas edycji: 2016-08-24 o 15:35 |
|
|
|
#4900 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przy następnym wątku musimy po prostu wcześniej pomyśleć o tytule i głosowaniu. Cytat:
Posiadam takowy folder na kompie. To dopiero połowa naszego ciążowego pisania, przed nami jeszcze wiele miesięcy albo i lat i mnóstwo przepisów
|
|
#4901 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ależ się wkurzyłam Mąż miał zjechać w piątek do domu, a nadal buja się we Francji. Sam już nie wytrzymał i zadzwonił z zapytaniem ile czasu to jeszcze będzie trwało, to skur.....y powiedzieli, że do 1 września zdąży wrócić noż wściekła jestem niemiłosiernie!!!!!!!!!!! !!!!!!! To ma się im tłumaczyć z każdego dnia co i kiedy ma do załatwienia? 30 sierpnia mój młody znowu ma lekarza poza naszym miastem. Ależ ciśnienie mi podnieśli !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!
|
|
|
#4902 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dziewczyny po 23-24 tygodniu. Czy pobolewa was podbrzusze? Czy kłuje was brzuch? Np w jednym punkcie?
|
|
|
#4903 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Cytat:
co ja zrobiłam swojemu synkowi ![]() Tak, mi się zdarza, że mnie tak ćmi w podbrzuszu zazwyczaj wieczorem, a i kłucie się zdarza raz baaaardzo nisko jakby w Bożenie, a też miałam takie kłucia pod żebrami. Wszystko skonsultowane z moim ginekologiem i wszystko jest dobrze, a takie kłucia i inne boleści są normalne
|
|
#4904 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie, nie, żaden szajs. W Ikei to raczej ciężko na szajs trafić. Takie podobne też mamy, gdzieś już lata temu kupione A ja mówiłam o takich: http://m.ikea.com/pl/pl/catalog/products/art/60138113/ że te rybki takie małe, że im łatwo ogonek złamać wyjmując ![]() Niestety wydaje mi się, że to norma z tym obydwojgiem pracujących rodziców Tak kojarzę, ale nie wiem od kiedy taka norma. Czyli jeśli tak się ułoży, że po macierzyńskim szuka się nowej pracy, to ze żłobkiem jest lipa, tzn. trudniej dostać miejsce.Heh, patrz co za złośliwość losu... Ja to bym Ci te prace ogrodowe chętnie oddała. Jakoś nigdy do tego ręki ani specjalnych chęci nie miałam. Robię minimum, żeby ogród wyglądał na utrzymany ![]() Bardzo się cieszę i dziękuję za miłe słowa ![]() ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Cytat:
Ale weź ze trzy głębokie wdechy... aaalbo tyle ile trzeba i postaraj się uspokoić ciśnienie ![]() A, i szkołą dla Kubusia też się nie przejmuj. Przecież przy tym tempie zmian w polskiej edukacji, to jeszcze różne cuda przez te kilka lat wymyślą Szkoda nerwów
2006.03.28 ur. Maksymilian 2012.05.15 ur. Kajetan 2017.01.02 ur. Lidia 2018.07.05 ur. Beniamin Edytowane przez folinka Czas edycji: 2016-08-24 o 16:07 |
||
|
|
|
#4905 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak wroce do domu z wylegiwania sie na hustawce, zalatwieniu spraw u kierownika budowy i obgadania z nowym elektrykiem to zaczne zapiski ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
||||
|
|
|
#4906 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4907 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak ja obcielam włosy to mi mówili ze będę miała głupie dziecko, a jutro znowu idę podciac wiec IQ malej leci na łeb ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez kaziowa Czas edycji: 2016-08-24 o 17:21 |
|
|
|
|
#4908 | ||
|
Zadomowienie
|
Body + ciepły śpioch + kombinezon + kocyk w wózku nie wystarcza ??
Cytat:
Cytat:
![]() Mnie czasem cos ciągnie ale to chyba więzadła macicy. |
||
|
|
|
#4909 |
|
Zadomowienie
|
Hehe, no masz
Ale z dwojga złego to chyba lepiej, bo gdyby je znowu likwidowali to by to było straszne marnotrawstwo pieniędzy wydanych na ich wprowadzenie.Dziewczyny, a gdzie Wy dziś? Nie poznaję koleżanek Ja po dwóch pracowitych dniach i dzisiejszym przedpołudniu na zakupach i załatwieniach, muszę wreszcie trochę odpocząć, więc dziś rzeczywiście usadowiłam się na sofie w ogrodzie i uskuteczniam relaks Zwłaszcza, że ciągle ciepło - cieplej niż było zapowiadane na dziś, 26 st. Niby nie za wiele, ale jakoś dziwnie mnie to męczy, pewnie przez ciążę. Nie chcę myśleć, jak Wy przy upałach w Pl się czułyście. Choć mimo wszystko powiem Wam, że nie patrzę tak optymistycznie na końcówkę ciąży w zimie. Pamiętam jak mnie męczyło to ubieranie i noszenie wielu warstw ubrań w zimie i jeszcze dopasowanie, żeby w tym człowiekowi było ciepło i wygodnie i jeszcze w miarę ładnie gdzie z chłopcami miałam terminy na marzec i maj. Cóż, życie Zapewne każda pora roku na ciążę ma swoje plusy i minusy. Będę teraz miała porównanie w praktyce
|
#4910 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do ubierania to ja myslalam ze jakiś pajac + misiowy kombinezon i przykrycie kocykiem wystarcza? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4911 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#4912 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak faktycznie ciepły śpioch i gruby kocyk to może wystarczą.Ale same popróbujecie i zobaczycie, co Waszym maluchom będzie pasować metodą prób i błędów. Jak się przychodzi ze spaceru, a maluszek ma bardzo zimne nogi czy ręce (nie dłonie, tylko ręce, ramiona), to wiadomo, że na następny spacer przy podobnej pogodzie ubierzemy go grubiej, a jak będzie bardzo ciepły, a karczek spocony - to lżej. Szkoda, że nie ma jednej uniwersalnej instrukcji obsługi do każdego dziecka Bardziej chodziło mi o sam fakt, że jak najbardziej uważam za normalne zakładanie rajtuzków małym chłopcom, bo to ciepłe a przy raczkowaniu super wygodne (jeszcze do tego np. takie zbajerowane z antypoślizgami na kolanach i wierzchniej stronie stóp) . A dla kilkulatków można kupić już klasyczne albo podobne do rajtuzków kalesony na zimę.
|
|
#4913 |
|
Zadomowienie
|
Iwona jak nie wiesz co wybrać to zjedz i leczo i klopsy. Szkoda się męczyć psychicznie rozmyslaniem co wybrac, to szkodzi dziecku!
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4914 |
|
Zakorzenienie
|
Bylam dzis u dentysty bo rozbolal mnie zab i troche dziaslo spuchlo
ten zab juz mial kanalowke a to chyba juz jego 5 leczenie, ciagle cos sie z nim dzieje :/ Poza tym mam wymieniona plombe w jedynce i jeszcze w drugiej czeka mnie wymiana. Dzis jestem o 250 zl ubozsza chlip chlip - niech mnie ktos ojjojczyWysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- A co do przepisow moze wrzuccie je do klubu naszego tam sie nie zgubia i bedzie latwo znalezx Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4915 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4916 |
|
Zakorzenienie
|
Ale my wyrodne grudniówki jesteśmy dziewczyny!!! Nie dość, że obcinamy włosy, malujemy paznokcie, jemy drożdżowce zamiast warzyw to jeszcze się tym chwalimy
|
#4917 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4918 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzięki Dziewczyny ! Faktycznie fajna sprawa urządzanie pokoiku Na pewno się pochwalę ale to jak będzie lampa ( zamówiona w castoramie ma być do 2 tygodni bo nie chciałam z wystawki ) i zasłonki Chcę pokazać taki końcowy końcowy ![]() Cytat:
tak tylko zapytałam ![]() Cytat:
Mi strasznie dokuczają pachwiny więc wygodna bielizna to mus Cytat:
może uda mu się wrócić wcześniej ! ![]() Ja bym nie chciała by maż pracował z dala od domu ![]() Cytat:
co chwile mają inne pomysły ![]() Kołyska odebrana, ale jednak chcę ją odmalować bo taka idealna to ona nie jest... Jaką farbę polecacie do jej odmalowania? Właśnie byłam w Castoramie zwrócic farbę , bo szary który miał być jasny był poprostu mega ciemny... porażka ale przyjeli zwrot ... te ich próbniki to o dupe rozbić całkiem inny kolor... dobrze że byłam w domu jak mąż ja otworzył bo jakbym zobaczyła taką ścianę to bym chyba dostała zawału... wziełam jakiś jaśniejszy zobaczymy...
|
|
#4919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4920 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a co do zębów, to mi rośnie 3 ząb mądrości, a jeszcze przy tych krwawiących dziąsłach to nieraz mycie zębów wygląda jak rzeźnia w mojej jamie ustnej
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:28.

?
Ja to byłam pod wrażeniem jak szybko dzieci wydzierają dziury na kolanach, nawet tych spodni kupionych dzień wcześniej 

Świetna robota 

Cudownie prawda? Więc jeśli trafi mi się praca za te ok 1,5 - 2 lata o żłobku mogę sobie pomarzyć. Tak samo do przedszkola - podania przyjmowane są tylko w określonych miesiącach na tej samej zasadzie weryfikacji.

Będzie rudzielec do kwadratu 

Tak kojarzę, ale nie wiem od kiedy taka norma. Czyli jeśli tak się ułoży, że po macierzyńskim szuka się nowej pracy, to ze żłobkiem jest lipa, tzn. trudniej dostać miejsce.
Szkoda nerwów