|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2009 :)
a zdradzisz pomysł??
|
|
|
|
#3962 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#3963 |
|
Zakorzenienie
|
A tutaj coś do śmiechu
. Na rozładowanie stresu związanego z przygotowaniami Cytuję:"10 przykazań małżeńskich 1. Jam jest twój mąż, który cię wywiódł z domu niewoli panieńskiej zgryzot i cierpienia, 2. Nie wymieniaj imienia męża twego ordynarnie, lecz mów zawsze pieszczotliwie i zdrobniale, 3. Czcij Matkę i Ojca jego, albowiem obdarzyli Cię tak cudownym mężem, 4. Nie kradnij pieniędzy z kieszeni swego męża, gdy wraca do domu późną nocą i w złym humorze, 5. Nie mów fałszywego świadectwa, jakoby twój mąż chodził po kawiarniach, pił wódkę, grał w karty; chociażby to była prawda, 6. Nie zabijaj miłości jaką mąż twój będzie darzył kochanki swoje, 7. Nie żądaj samochodów, futer i innych rzeczy, które by obciążały kieszeń męża twego, 8. nie wódź cudzych mężów chociażby byli lepsi od twojego, 9. MŁODY UWAŻAJ !!! Nie zdradzaj żony swojej z wdowami bo u wdowy będziesz za niewolnika – tam trzeba pieścić za siebie i za nieboszczyka, Młoda nie żądaj więcej niż raz na dobę, bo są jeszcze kobiety, które mężów nie mają." ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
#3964 |
|
Zakorzenienie
|
Robimy wszystko nie wielkim kosztem. wesele ok. 100 osób. Własna kucharka, sala może nie jakas balowa, ale nam odpowiada, nie chcemy robic w mysl "zastaw sie a postaw sie". Sukienke tez chcę znaleźć taką do 2tys. Myślę ze w 20 tys. to sie spokojnie zmieścimy. Owszem wszystko mogłoby być lepsze, ładniejsze, droższe tylko po co? Mnie i tak zawsze się mażył ślub w małym drewnianym kościółku gdzieś w górach, a potem noc poślubna w ramionach mojego męża w małym domku, przy kominku...
Pokłóciłam się z mamą, nie rozmiawiałyśmy jeszcze o tym, ze chcę wyjść za M. No i tak głupio wyszło, jakbym nie liczyła się z jej zdaniem. Zresztą ona jest przeciw. A ja tak stoje między młotem, a kowadłem i czuje sie rozdarta. Nie tak to sobie wyobrażałam ![]()
|
|
|
|
#3965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. I jeżeli nam tego zabroniom będziemy mieć żal do Nich, a tak to do siebie. Troszkę Cię rozumiem, gdyż u mnie rodzice mojego TŻ mieli wątpliwości, związane jednak z naszym młodym wiekiem. Postawiliśmy na swoim, ale też było uczucie "nie liczenia się z ich zdaniem". Powodzenia.
|
|
|
|
|
#3966 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak samo uważam jak Ty Moje wesele będzie na ok. 120 osób sala również nie balowa ale jak się przystroi to będzie ok, a kucharka to znajoma dziadków, która "wyprawiła" wszystkie wesela z mojej rodziny nie są w moim typie wesela "na pokaz", które teraz są bardzo modne, co zauważylam po moich znajomych. A z mamą również nie miałam łatwo, daj jej czas musi się oswoić, z tym że jej córeczka chce wyfrunąć z domku![]() Pozdrawiam i życze owocnych przygotowań do ślubu
|
|
#3967 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
. Tak to spontanicznie wyszło . Jakoś nas jednak nic nie zauroczyło. Jednak jak już będę wybierać na poważnie, to TŻ nie ma prawa wstępu do salonu .Przed chwilą dowiedziałam się, że mój M. zdał ostatni egzamin i pierwszy raz przede mną zamknął sesję A co do piosenki na pierwszy taniec, my jestesmy zdecydowani na 100%: http://blondi489.wrzuta.pl/audio/6qB...asek_piaseczny Już się przyzwyczaiłam do myśli, że to będzie ta piosenka i tyle razy to sobie wyobrażałam, że nie może byc inaczej. Nie planujemy jakiegoś wyćwiczonego układu .
|
||
|
|
|
#3968 |
|
Zakorzenienie
|
a ja nie chce zeby TZ widzial moja sukinke, ma to byc niespodzianka
pojde z przyjaciolkami i mama
|
#3969 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już się lepiej czuje. Z mamą całe życie nie chce mieszkać, to tylko tymczasowe rozwiązanie. Jak coś odłożymy to pójdziemy na swoje. Myśle jednak, że lepszy jest układ matka-córka niż synowa-teściowa.Cytat:
Gratuluje ![]() Cytat:
Sytuacja z mamą widzę trudna, ale musisz z nią szczerze porozmawiać. Z czasem mam się przekona, że dzieli was potężne uczucie i po prostu musicie być razem. Jeśli jesteś pewna swojego Tż i kochacie się, a zakładam, że tak jest to musicie trwać przy swoim Będzie dobrze![]() Cytat:
Cytat:
![]() Co do pierwszego tańca to my chcemy zatańczyć walca, ale nie pójdziemy na żaden kurs. Jakiś fajnych kroków nauczy nas moja kuzynka, która tańczy w zespole tanecznym ![]() Myśle, że się nauczymy czegoś fajnego, ja uwielbiam tańczyć, Tż też radzi sobie więc będzie ok. A propo mojego uwielbienia do tańca, jutro idę znów na bal karnawałowy, nawet przeziębienie mi nie przeszkodzi
|
|||||
|
|
|
#3970 | |||
|
Raczkowanie
|
Dzięki!
Cytat:
![]() Cytat:
A z Mamą się nie przejmuj. Moja na wieść o zaręczynach (mimo, iż wiedziała, że takie mamy plany) zareagowała tak, że nie raz przez nią płakałam. Jak się okazało chodziło o to, że Ona się nie spodziewała, że to już, że to był dla niej szok... A co najśmieszniejsze to nie strach przed moim wyfrunięciem z domu, bo ja od 16 roku życia mieszkałam poza domem (chodziłam do liceum do Katowic i tam mieszkam do dziś, a pochodzę z Zawiercia). Minie Jej... To nowa sytuacja. Musisz jej dać czas do oswojenia się... Ale rozumiem Cię, bo też się źle z tym czułam. ![]() Cytat:
Edytowane przez Kaffienka Czas edycji: 2008-02-01 o 19:23 |
|||
|
|
|
#3971 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo dziekuję
Zakochałam się w niej od pierwszego...usłyszenia
|
|
|
|
#3972 |
|
Zadomowienie
|
Powiem Wam dziewczynki, ze ja mam juz dosyc wszystkiego.... nie dosc ze sama siedze w tej durnej Szwecji to codziennie sie kluce z Tz'tem... Nie chce mi sie nawet myslec juz o slubie... Kazda rozmowa o czymkolwiek konczy sie awantura.... nie mam juz na to i na nic innego sily.... humor caly czas mam zrabany... znacie moze jakies polepszacze humoru?
POZDROWIONKA |
|
|
|
#3973 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak ja mi źle czy jak płaczę, to przeważnie zaraz do mnie się kot czy pies ładuje. Zresztą wystarczy na nie popatrzeć i już mi lepiej... Małe urwipołcie. ![]() Zresztą zobacz sama: (z czasu jak kotek był małym kocikiem) http://www.youtube.com/watch?v=p_JXCOPvc6s A tak naprawdę, jeśli chodzi o kłótnie z TŻ-tem to na pewno ciężki czas minie i potem już będzie tylko lepiej... Trzymaj się! |
|
|
|
|
#3974 |
|
Raczkowanie
|
No to teraz jak już mam ustaloną datę ślubu to mogę sie na forum troszkę poudzielać
Już nie mogłam się doczekać tego momentu, kiedy będe mogła wszystkim się chwalić, kiedy nastąpi ten cudowny dzień![]() Moja data to 27. 06.2009 rok czy któraś z was powie TAK w ten sam dzień co ja? ![]() Pozdrawiam
|
#3975 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3976 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
18 lipca
|
|
|
#3977 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za wszystkie słowa pocieszenia. Mam nadzieje, ze jakoś się poukłada.
No tak wyliczyłam budżet na 15 tys., a potem jak przejrzałam to okazało się, ze nie wpisałam kilku rzeczy Zakręceniec ze mnie. W tym tygodniu kończe aktywne rozmyślanie o ślubie i biorę się do nauki. Boż to egzamin u dr. Piotra czeka
|
|
|
|
#3978 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a co myslicie o tym, aby tata was prowadził do ołtarza
Bo ja bym chciała
|
|
|
|
#3979 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3980 |
|
Zakorzenienie
|
a ja też będę chciała
|
#3981 |
|
Zakorzenienie
|
ja chyba wolę pójść do ołtarza z TŻ. po przywitaniu (czy jak to się tam nazywa) przez księdza.
nie wiem czemu, ale tak mi się marzy... takim dostojnym krokiem... |
|
|
|
#3982 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co? zastanawiam się czy nie zrobić tylko przyjęcia dla najbliższej rodziny
rodzice babcie rodzenstwo przyjaciele?
|
#3983 |
|
Zakorzenienie
|
ojoj a czemu?? ale skoro tak chcesz... a TZ co on o tym mysli??
|
|
|
|
#3984 |
|
Zakorzenienie
|
na szczęście on myśli tak samo my jacyś dziwni jesteśmy i wolimy pojechać na super podróż poślubną niż wydać tyle pieniędzy na jeden dzień, wiem, że ślub ma się raz w życiu, ale najważniejsze jest to, że w kościele będziemy sobie przysięgać a nie jakieś tak wesele
|
#3985 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu najwazniejsze to miec taki slub jaki sie chce, a nie jaki inni chca dla nas
![]() To ma byc nasz slub "z bajki". I trezba o tym pamietac. Skoro wy wolicie tylko przyjęcie, to ok bo to wy macie sie na nim najlpeij czuc
|
|
|
|
#3986 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie Madzialenka o to chodzi w tym wszystki cieszę się, ze sie rozumiemy
|
#3987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo wiadomo, ze to NASZ slub i my jestesmy tam najwazniejsi Przeciez nie każdy człowiek ma taką sama wizję tego dnia. Jedni jak ja chcą miec duże wesle do białego rana. Inni wola tylko przyjęcie a jeszcze inni obiad i od razu podróz poslubną![]() Najgorzej jak ktos nam zacznie narzucac, ze przeciez wesele powinno byc takie a takie a przeciez nie ma jakies standardowej, jednej wersji wesla Bo wesele to realizacja NASZYCH marzen, a nie marzen gości czy rodziny
|
|
|
|
|
#3988 |
|
Zakorzenienie
|
włąśnie, ja nie mam zamiaru, żeby ktoś narzucał mi to jak ma wyglądac mój ślub to sprawa moja i TZ
|
#3989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3990 |
|
Zakorzenienie
|
Dlatego u nas moi rodzice nam bardzo pomagaja, znalexli nam zespoł, jeździlismy oglądac sale itp. ale wybór naleźal do nas . Na szczęscie mamy takie same gusta z rodzicami i ta sama sala i zepsoł im sie podobała
![]() Co do listy to np. moja mama chciała tam kogos jeszcze pozapraszac z rodziny, ale ja zrobilam selekcje i twardo powiedziałam, ze np. tego i tego nie chce. Bo albo nie lubie, albo dawno jzu nie widziałam I rodzice powiedzilie: twoje wesle, twoi goscie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:05.

. Na rozładowanie stresu związanego z przygotowaniami
Cytuję:

. Tak to spontanicznie wyszło

A z Mamą się nie przejmuj. Moja na wieść o zaręczynach (mimo, iż wiedziała, że takie mamy plany) zareagowała tak, że nie raz przez nią płakałam. Jak się okazało chodziło o to, że Ona się nie spodziewała, że to już, że to był dla niej szok... A co najśmieszniejsze to nie strach przed moim wyfrunięciem z domu, bo ja od 16 roku życia mieszkałam poza domem (chodziłam do liceum do Katowic i tam mieszkam do dziś, a pochodzę z Zawiercia). Minie Jej... To nowa sytuacja. Musisz jej dać czas do oswojenia się... Ale rozumiem Cię, bo też się źle z tym czułam. 

tayka