Lutówki 2017 ❤ cz. II - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-27, 08:50   #3301
anolta
Zakorzenienie

Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. II

E tam Escorpio, jak negatywnie odbierana ? Co Ty piszesz za bzdury? 😊

Dziewczyny, nie traktujmy innego zdania jako ataku na siebie i ze mnie nikt nie lubi.

Ja z moją 3-latka podrozowalam od 5 miesiąca. Zwiedziliśmy bardzo dużo, dla mnie to żaden problem, nabiera się wprawy w pakowaniu połowy domu do małego bagażnika i 3 walizek😀😅 tak samo w trakcie dnia, wsiadam z nią sama w samochód i jeździmy nad wodę, na zajęcia, kawiarni, w odwiedziny itd. Ale mam koleżanki które same nie pojadą, czekają na męża. Albo na wakacje też gdzieś blisko. I tak jest, jesteśmy różne i mamy różne charaktery, dzieci, obawy. Natomiast nie napisalabym nigdy w takim tonie jak lilotka. Chociaz bardzo lubię jej zdroworozsadkowe podejście do macierzyństwa, bo sama takie mam. Bez tych wszystkich gadżetów, najnowszych wynalazków, najlepszych ubranek, kierowaniu się wychowaniu tysiącami poradników, artykułów i zapominaniu o naszej intuicji. Moje życie z dzieckiem nie zmieniło się diametralnie, jest cudownie, naprawdę. I te chwile kiedy wychodzisz na spacer, a ono dostrzega biedronkę, cwierkanie ptaków, rzeczy których ty dawno nie widzisz i nie słyszysz 😊przezywasz świat dwa razy bardziej. No ale książki na plaży nie poczytasz 😁😂

Ale wywód, masło maślane 😊

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ----------

Cytat:
Napisane przez GAgnieszka89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny chciałam to wczoraj właśnie pisać... Ale mówię sobie, ze chyba coś mi po jelitach jeździło po prostu... A dziś to samo Ja już jestem pewna, ze to dziecię

😍😍😍 cudownie! Ja jeszcze czekam ;-)

2017 - synek
anolta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-27, 08:52   #3302
GAgnieszka89
Raczkowanie

Dziewczyny mam wyniki z obciążenia glukoza... I cukier na czczo wyszedł mi trochę ponad norme😖 kurczę miałam nadzieję, ze w tej ciąży cukrzyca mnie ominie...

GAgnieszka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-27, 09:12   #3303
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
co sprawiło, ze tak sądzisz? ja nie zauważylam nic takiego, sądzę ze to Twoje subiektywne odczucie
Juz nie bede wprowadzała gównoburzy ale było pare takich sytuacji czepiania sie o nic. Ale juz skończmy temat.

Cytat:
Dziewczyny mam wyniki z obciążenia glukoza... I cukier na czczo wyszedł mi trochę ponad norme😖 kurczę miałam nadzieję, ze w tej ciąży cukrzyca mnie ominie...

Ojej... A po godzinie i dwóch juz był w porzadku?
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-27, 09:16   #3304
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
Ale dlaczego zbędny? Ja zawsze pytam się koleżanek jak było w szpitalu i słucham co było dobre, a co złe. I skoro mówiły, że jedzenie było 'be' i położna do niczego, to mam tego na forum nie pisać?

Ja rozumiem jak ktoś z Wawy napisze ze ten k ten kiepski ale te dwa lepiej.czy we wro to lepiej poza miasto pod względem opieki ale warunki lepsze we wrocławskich. To dla mnie cenna opinia a co mi po zdaniu " w Polsce warunki są tragicznie i żal tam rodzic"?? Co ja sobie z tym mam zrobić albo inaczej, bo wiemy że ja nie wiem: co Tobie to daje? Zmienisz szpital? Wyjedziesz na wakacje w terminie porodu żeby zagramanico rodzic??

Upolowałan w lidlu parę rzeczy było dużo 50/56 i pow 80... Koleżanka pytała czy dziecko wejdzie i na szczęście jakąś pani doradzila że tu są duże ubranka i faktycznie mam jednego pajaca62/68 i takie 6-8miesieczne dziecko wg mnie...już takie siedzące

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Cytat:

Ja się nie znam ale może jak jeden wynik z 3 ponad normę to jeszcze nie znaczy najgorszego? Jak bardzo dieta w takiej sytuacji by się zmieniła?
Stary 2016-08-27, 09:22   #3305
s i l v e r
Zakorzenienie

Jejku, dziewczyny nie stwarzajcie takiej niemiłej atmosfery

Wysłane z mojego GT-I8200 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-08-27, 09:24   #3306
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Ja niby też normalnie jem, nawet zdrowiej niż przed ciążą, a jakoś z 1,5kg poszło do góry Nie wiem czy nie puchnę trochę… Bo przecież dziecko tyle nie waży, nadmiaru mam z 5kg, więc mogłoby z tego brać, ale leniuchowi się nie chce
No ja mam więcej niż 5

Cytat:
Napisane przez ewemis Pokaż wiadomość
Kurde a jak podporządkować malucha pod wesele mojej mamy w czerwcu ? mamie z wiadomych przyczyn nie podrzucę Teściowa odpada, ktokolwiek inny też na razie jedyna opcja skończyć imprezę o 20tej i iść grzecznie z małym spać
Jedna moja kuzynka miała dziecko ze sobą, nad salą były pokoje, dziecko tam było z opiekunką, a ona chodziła karmić czy sprawdzić co z małym
Drugiej dziecko przespało całe wesele na sali. Budziło się tylko na jedzenie.

Cytat:
Napisane przez anolta Pokaż wiadomość
Nie wiem jak poród sn, bo miałam cesarka, ale pierwsze tygodnie z dzieckiem są wspaniałe. Trochę byłam niewyspana tylko

Cudownie że inni mieli lepsze doświadczenia niż ja, pozwala mi to mieć nadzieję że przy drugim będzie lepiej

Cytat:
Brawo za karmienie! Wielki sukces! Ja tez walczyłam o kp i karmiłam rok, bo wracałam do pracy i już sama chciałam 😊

Dziękuję

Cytat:
Napisane przez Lilotka Pokaż wiadomość
Sory, ze to napisze, ale z tego co widzę same sobie generujecie problemy i a potem wszystko na dziecko, bo takie, owakie. Najpierw przewrażliwienie w ciąży. Ok jeśli ciąża jest zagrożona, albo jeśli źle się czujemy. Jak jest wszystko ok to dlaczego nie? Potem ograniczanie dziecka do domu, wózka i łóżeczka. Na wakacje nie, bo za małe, w odwiedziny do rodziny nie, bo 500 km. Wszystkiego warto spróbować, bo im dziecko starsze więcej czai i np. wzruszając w podróż dziecko płacze, bo nie rozumie co się dzieje, boi sie. Ale przecież to nie jego wina skoro nie zna takiego zycia. Co do szpitali to mam porównanie z czterech krajów i w żadnym nie czułam się źle zaopiekowana oprócz Polski. Po porodzie w pl przysięgam nigdy więcej dzieci tak mnie potraktowali, nie licząc glodzenia bo dieta matki karmiacej. 😂 Moja siostra niedawno rodziła i po cc nie dostała jeść przez 3 dni przez co popadla w depresje słaniała się z głodu, nie mogla wstac z lozka.Zero porady laktacyjnej. Pielęgniarka przyszła z dzieckiem do karmienia ona zaplakana, bo sutki zakrwawione "no nic nie poradzę proszę przystawic"

Wiesz, pisałaś wcześniej że miałaś bardzo spokojne dzieci. Nie każdy ma to szczęście. Z moim małym jak miał kilka miesięcy nie dało się przejechać kilku kilometrów, tak potwornie darł się w aucie. Pojechaliśmy na wakacje, podróż 3 godziny, płakałam w aucie z dzieckiem, to był koszmar, najbardziej się bałam powrotu i miałam rację. Nie generalizujmy bo możemy mieć plany a dziecko i tak je może zweryfikować.
Mnie nikt w szpitalu nie głodził. następnego dnia po cesarce dostałam pożywną zupę. Dla mnie takie głodzenie jest niedopuszczalne, w takiej sytuacji po prostu rodzina by mi coś przyniosła a nie leżała bym głodna. To prawda, są różne szpitale i warto sprawdzić opinie wśród znajomych czy rodziny.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-27, 10:26   #3307
GAgnieszka89
Raczkowanie

Cytat:
Juz nie bede wprowadzała gównoburzy ale było pare takich sytuacji czepiania sie o nic. Ale juz skończmy temat.

Ojej... A po godzinie i dwóch juz był w porzadku?
Na czczo wyszło 5,53 mmol/l, po godzinie11 mmol/l, po dwóch 4,73mmol/l.
Tylko do tych po godzinie i po dwóch nie ma żadnych norm podanych no i nie wiem

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
Ja rozumiem jak ktoś z Wawy napisze ze ten k ten kiepski ale te dwa lepiej.czy we wro to lepiej poza miasto pod względem opieki ale warunki lepsze we wrocławskich. To dla mnie cenna opinia a co mi po zdaniu " w Polsce warunki są tragicznie i żal tam rodzic"?? Co ja sobie z tym mam zrobić albo inaczej, bo wiemy że ja nie wiem: co Tobie to daje? Zmienisz szpital? Wyjedziesz na wakacje w terminie porodu żeby zagramanico rodzic??

Upolowałan w lidlu parę rzeczy było dużo 50/56 i pow 80... Koleżanka pytała czy dziecko wejdzie i na szczęście jakąś pani doradzila że tu są duże ubranka i faktycznie mam jednego pajaca62/68 i takie 6-8miesieczne dziecko wg mnie...już takie siedzące

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Ja się nie znam ale może jak jeden wynik z 3 ponad normę to jeszcze nie znaczy najgorszego? Jak bardzo dieta w takiej sytuacji by się zmieniła?
Trzeba badać cukier na czczo codziennie, po śniadaniu, obiedzie, kolacji-glukometrem. Poza tym właśnie w pierwszej ciąży nic smazonego, słodkiego, owoców też nie- bo po nich cukier skalal
Nie robilabym bym szumu o to Ale cukrzyca wychodzi ponoć w drugiej polowie ciąży a mi już teraz wyszło... Gin powiedział, ze jesli w pierwszej miałam cukrzycę to teraz jest duże prawdopodobieństwo, ze teraz też będzie...

Stary 2016-08-27, 10:35   #3308
keepsmil3
Zadomowienie

Bez sensu się kłócić dziewczyny, hormony nam buzują i wszystko bierzemy do siebie za bardzo. A prawda jest taka, że żadna z nas nie wie jakie dziecko jej się trafi. Może będzie słodko przesypiac całe noce i samo zasypiać w ciągu dnia, ale może też być mały histeryk i wtedy niektórych rzeczy nie przeskoczysz. Też zależy od charakteru matki, bo są takie, które cenią sobie spokój i wygode, a pakowanie połowy mieszkania do samochodu na kilkudniowy wyjazd jest z punktu widzenia wygody jest nieopłacalne. Ale są też takie, których ani płaczące cała drogę dziecko nie zniecheci, ani konieczność zabierania całego majdanu ze sobą. Ja też bym chciała w przyszłym roku polecieć na wakacje we wrześniu, ale pytanie czy coś użyje jeśli nie będę mogła w spokoju plażować i się zrelaksować bo dziecka na plażę w pełnym słońcu nie zabiorę. Pewnie będziemy po prostu jeździć na całodniowe wyjazdy nad Bałtyk, bo mamy tylko 1,5h drogi.

keepsmil3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-27, 10:38   #3309
mariea
Zakorzenienie

bylam w lidlu, bylo duzo wiecej rzeczy niż na stronie internetowej. kupilam dużo ładnych ciuszków, ale to było szalenstwo. w tym sklepie w ktorym bylam cale rodziny obstawialy te kosze, niektorzy chyba na handelek też brali, bo ciezko mi uwierzyć zeby dla swojego dziecka nakupowac tak na oko za 800 zl samych ciuchow. jestem zadowolona, ale nie wiem czy bym znów poszla w ten ścisk. podejrzewam, że juz wszystko przebrane o tej godzinie.
Stary 2016-08-27, 10:40   #3310
keepsmil3
Zadomowienie

Cytat:
bylam w lidlu, bylo duzo wiecej rzeczy niż na stronie internetowej. kupilam dużo ładnych ciuszków, ale to było szalenstwo. w tym sklepie w ktorym bylam cale rodziny obstawialy te kosze, niektorzy chyba na handelek też brali, bo ciezko mi uwierzyć zeby dla swojego dziecka nakupowac tak na oko za 800 zl samych ciuchow. jestem zadowolona, ale nie wiem czy bym znów poszla w ten ścisk. podejrzewam, że juz wszystko przebrane o tej godzinie.
Dlatego ja nigdy do Lidla nie chodzę jak rzucają jakieś cudeńka. Już wole więcej zapłacić niz się znaleźć na filmiku w Internecie razem z tymi ludzmi obstawiajacymi kosze

Stary 2016-08-27, 10:42   #3311
mariea
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Trzeba badać cukier na czczo codziennie, po śniadaniu, obiedzie, kolacji-glukometrem. Poza tym właśnie w pierwszej ciąży nic smazonego, słodkiego, owoców też nie- bo po nich cukier skalal
Nie robilabym bym szumu o to Ale cukrzyca wychodzi ponoć w drugiej polowie ciąży a mi już teraz wyszło... Gin powiedział, ze jesli w pierwszej miałam cukrzycę to teraz jest duże prawdopodobieństwo, ze teraz też będzie...

przykro mi ja badalam na samym początku ciąży, lekarz mi kazal. Tobie już na czczo w przeliczeniu wyszlo 100 mg/dl, a w ciazy juz ponad 90 to zły wynik. mam nadzieje,ze dieta nie bedzie dla Ciebie bardzo uciazliwa i dasz rade. mi by bylo ciezko, bo glownie owoce ciagle jem, po prostu one mi wchodzą, co innego bardzo czesto nie chce się strawić. aha jeszcze dopiszę, bo napisalaś ze nie znasz norm. po godzinie, norma jest do 180 mg/dl, a Tobie wychodzi prawie 200 ( wpisalam Twoje wyniki do przelicznika jednostek)

Edytowane przez mariea
Czas edycji: 2016-08-27 o 10:59
mariea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-27, 10:47   #3312
anolta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez keepsmil3 Pokaż wiadomość
Dlatego ja nigdy do Lidla nie chodzę jak rzucają jakieś cudeńka. Już wole więcej zapłacić niz się znaleźć na filmiku w Internecie razem z tymi ludzmi obstawiajacymi kosze

Haha 😊 pamiętam walkę o crocsy i karpie 😀

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Cytat:

Ojoj to się porobiło. Wytrwałości! 😘

2017 - synek
anolta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-27, 11:09   #3313
mariea
Zakorzenienie

Cytat:

hahaha starałam się zachowywać kulturalnie, to moze nie wypadnę najgorzej na ewentualnym filmiku. nawet odstąpilam jeden swetek pewnej pani
ale tak czy inaczej jestem w szoku, bo ciuszki są bardzo dobrej jakosci, a ta bawelna przemiła w dotyku, aż szok że to z lidla. może tylko dla mnie, bo pierwszy raz tam kupowalam jakiekolwiek ubrania

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Cytat:
Moje życie z dzieckiem nie zmieniło się diametralnie, jest cudownie, naprawdę. I te chwile kiedy wychodzisz na spacer, a ono dostrzega biedronkę, cwierkanie ptaków, rzeczy których ty dawno nie widzisz i nie słyszysz 😊przezywasz świat dwa razy bardziej.
dziekuje Ci za to zdanie

Edytowane przez mariea
Czas edycji: 2016-08-27 o 11:04
mariea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-27, 11:15   #3314
GAgnieszka89
Raczkowanie

Cytat:
Bez sensu się kłócić dziewczyny, hormony nam buzują i wszystko bierzemy do siebie za bardzo. A prawda jest taka, że żadna z nas nie wie jakie dziecko jej się trafi. Może będzie słodko przesypiac całe noce i samo zasypiać w ciągu dnia, ale może też być mały histeryk i wtedy niektórych rzeczy nie przeskoczysz. Też zależy od charakteru matki, bo są takie, które cenią sobie spokój i wygode, a pakowanie połowy mieszkania do samochodu na kilkudniowy wyjazd jest z punktu widzenia wygody jest nieopłacalne. Ale są też takie, których ani płaczące cała drogę dziecko nie zniecheci, ani konieczność zabierania całego majdanu ze sobą. Ja też bym chciała w przyszłym roku polecieć na wakacje we wrześniu, ale pytanie czy coś użyje jeśli nie będę mogła w spokoju plażować i się zrelaksować bo dziecka na plażę w pełnym słońcu nie zabiorę. Pewnie będziemy po prostu jeździć na całodniowe wyjazdy nad Bałtyk, bo mamy tylko 1,5h drogi.

A gdzie mieszkasz jeśli można wiedzieć?

Stary 2016-08-27, 11:16   #3315
keepsmil3
Zadomowienie

Cytat:
A gdzie mieszkasz jeśli można wiedzieć?

W Toruniu: )

Stary 2016-08-27, 11:29   #3316
GAgnieszka89
Raczkowanie

Cytat:
przykro mi ja badalam na samym początku ciąży, lekarz mi kazal. Tobie już na czczo w przeliczeniu wyszlo 100 mg/dl, a w ciazy juz ponad 90 to zły wynik. mam nadzieje,ze dieta nie bedzie dla Ciebie bardzo uciazliwa i dasz rade. mi by bylo ciezko, bo glownie owoce ciagle jem, po prostu one mi wchodzą, co innego bardzo czesto nie chce się strawić. aha jeszcze dopiszę, bo napisalaś ze nie znasz norm. po godzinie, norma jest do 180 mg/dl, a Tobie wychodzi prawie 200 ( wpisalam Twoje wyniki do przelicznika jednostek)
O widzisz.... To się zalamalam a w tej ciąży mam mega ochotę na słodkie, owoce... Ehh

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Cytat:
W Toruniu: )

Oo Toruń piękne miasto

Stary 2016-08-27, 12:02   #3317
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Nawet nie pomyślałam, żeby jechać do Lidla, boli mnie dziś lewe biodro, nic mi się nie chce

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Cytat:
O widzisz.... To się zalamalam a w tej ciąży mam mega ochotę na słodkie, owoce... Ehh

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Oo Toruń piękne miasto

Przykro mi
Ja robiłam 2 tyg temu, wyniki dobre, lekarz powiedział, że jeszcze raz będę musiała zrobić ok 23 tyg, już myślałam, że raz wystarczy, ale bezpieczniej zrobić 2x bo właśnie w 2 trymestrze często cukrzyca się pojawia
Stary 2016-08-27, 12:41   #3318
patiuszka
Zadomowienie

Cytat:

A to każdy powinien zrobić sobie takie badanie? Bo ja nie miałam...
Stary 2016-08-27, 12:57   #3319
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patiuszka Pokaż wiadomość
A to każdy powinien zrobić sobie takie badanie? Bo ja nie miałam...
Każdy w ciąży musi zrobić glukoze. Ale przeważnie około 23 tyg sie robi dopiero. Ja tak miałam w pierwszej ciąży i teraz też tak będę miała.

Wysłane z mojego GT-I8200 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-08-27, 14:14   #3320
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
A ja kompletnie zapomniałam, że to dzisiaj… Byłam o 10 u endokrynologa, wszystko w porządku

Cytat:
Ja raz byłam w Biedronce jak rzucili Crocsy To się jeszcze wkurzyłam, bo w najbliższej dali może z 10 par, żadnych w rozmiarze 36. Musiałam jechać do innej i były Ale na szczęście tłumu nie było.

Cytat:
Ja się boję, czy w 23 tyg mi nic nie wyjdzie, bo teraz miałam na czczo 90… A do 92 jest norma. Ale dziwne, bo po godzinie i dwóch wyniki były super.

Cytat:
hahaha starałam się zachowywać kulturalnie, to moze nie wypadnę najgorzej na ewentualnym filmiku. nawet odstąpilam jeden swetek pewnej pani
ale tak czy inaczej jestem w szoku, bo ciuszki są bardzo dobrej jakosci, a ta bawelna przemiła w dotyku, aż szok że to z lidla. może tylko dla mnie, bo pierwszy raz tam kupowalam jakiekolwiek ubrania
Siostra tam czasami coś kupuje i sobie chwali Mąż kupił sobie ubrania i buty do biegania i też zadowolony
Stary 2016-08-27, 14:47   #3321
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Moje życie z dzieckiem nie zmieniło się diametralnie, jest cudownie, naprawdę. I te chwile kiedy wychodzisz na spacer, a ono dostrzega biedronkę, cwierkanie ptaków, rzeczy których ty dawno nie widzisz i nie słyszysz ��przezywasz świat dwa razy bardziej. No ale książki na plaży nie poczytasz ����
zgadzam się z tym zdaniem dziecko się zachwyca wszystkim... ptaszkiem, listkiem, ślimaczkiem, kwiatkiem, robaczkiem a my razem z nimi przeżywamy na nowo dzieciństwo
Magia
Cytat:

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Jejku jak ja bym chciała już czuć tak wyraźnie ruchy dziecka to wypychanie pupci, rączki, nóżki
Stary 2016-08-27, 14:47   #3322
zuzkka
Zakorzenienie

GAgnieszka89 dobrze, że wiesz na czym stoisz, czasami kobiety całą ciążę nieświadomie z cukrzycą Uważaj na siebie będzie dobrze! 😘

Ja dziś umieram na ból głowy... Leżę w łóżku i czekam aż przejdzie... I do tego ten upał a ja sobie wymyśliłam pieczenie rogalików z powidłami na popołudnie 😂

zuzkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-27, 15:09   #3323
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
dziecko się zachwyca wszystkim... ptaszkiem, listkiem, ślimaczkiem, kwiatkiem, robaczkiem a my razem z nimi przeżywamy na nowo dzieciństwo
Magia
Jak to czytam to mam wrażenie, że ja się czasem tak zachowuję Potrafię się byle czym zachwycić, że mąż na mnie dziwnie spojrzy Dzisiaj wiewiórka przebiegła nam przed samochodem, cieszyłam się jak dziecko
Stary 2016-08-27, 16:18   #3324
GAgnieszka89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zuzkka Pokaż wiadomość
GAgnieszka89 dobrze, że wiesz na czym stoisz, czasami kobiety całą ciążę nieświadomie z cukrzycą Uważaj na siebie będzie dobrze! 😘

Ja dziś umieram na ból głowy... Leżę w łóżku i czekam aż przejdzie... I do tego ten upał a ja sobie wymyśliłam pieczenie rogalików z powidłami na popołudnie 😂

Boże dziewczyny... Wiecie co.. byłam dziś z mężem i synkiem na pokazach samolotów. Upał jak nie wiem.. Ale czułam się dobrze. W pewnym momencie jak staliśmy w kolejce po picie zrobiło mi się słabo zakrecilo w glowie i polecialam na ziemię... Nie wiedziałam co się dzieje. Chciało mi się wymiotowac... Dobrze, ze nie byłam sama... Uważajcie na siebie w ten upał...

Stary 2016-08-27, 16:43   #3325
Opiumalfa
Zakorzenienie

Ja nie wiem czuje ruchy czy co. Ale ta moja gula w macicy czasem sie przemieszcza i widać jak brzuch na chwile sie jest większy z jednej strony. Nie przypomina to pływania rybek w ogóle tylko ucisk.
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-27, 16:52   #3326
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
Boże dziewczyny... Wiecie co.. byłam dziś z mężem i synkiem na pokazach samolotów. Upał jak nie wiem.. Ale czułam się dobrze. W pewnym momencie jak staliśmy w kolejce po picie zrobiło mi się słabo zakrecilo w glowie i polecialam na ziemię... Nie wiedziałam co się dzieje. Chciało mi się wymiotowac... Dobrze, ze nie byłam sama... Uważajcie na siebie w ten upał...
Dobrze, że nic Ci się nie stało.

Ja się dzisiaj też czuję fatalnie przez ten upał ale praktycznie z domu dziś i jutro nie wychodzę więc może go jakoś przetrawię... do tego doszło takie jakieś przemęczenie monotonią wynikającą z ciągłej pracy... urlopu w tym roku zero raczej... i w zeszłym też zero... i jedyne na co mam chwilowo ochotę to leżeć przy wiatraku
axn22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-27, 17:20   #3327
agniecha828
Rozeznanie

Cytat:
tez bylam na zakupach w lidlu i wiem o czym mowisz-mnostwo ludzi, ale o dziwo bylo dosc kulturanie. jaki rozmiar bralas? ja najmniejszy 50/56 ale mam watpliwosci czy dobrze zrobilam. niby pisalo od 0-2 miesiecy...
agniecha828 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-27, 18:12   #3328
zuzkka
Zakorzenienie

Ja zamówiłam kilka z tych rzeczy z Lidla w sklepie internetowym Lidl ma super bawełnę, zawsze tam piżamy kupuje
Dziś zapisałam się na USG 3D/4D w 18 TC mam nadzieję, że potwierdzą płeć i pooglądamy sobie bezkarnie małą 😍

Stary 2016-08-27, 18:30   #3329
GAgnieszka89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zuzkka Pokaż wiadomość
Ja zamówiłam kilka z tych rzeczy z Lidla w sklepie internetowym Lidl ma super bawełnę, zawsze tam piżamy kupuje
Dziś zapisałam się na USG 3D/4D w 18 TC mam nadzieję, że potwierdzą płeć i pooglądamy sobie bezkarnie małą 😍

Dużo płacisz za to usg?

Stary 2016-08-27, 19:17   #3330
zuzkka
Zakorzenienie

Cytat:
Dużo płacisz za to usg?

Tu w DE w jakieś letniej promocji 35€ zamiast 90€ w cenie fotki i filmiki 3D/4D i w razie "złej widoczności" gwarancja zwrotu całej kwoty także bardzo spoko

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości