|
|
#3301 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. II
E tam Escorpio, jak negatywnie odbierana ? Co Ty piszesz za bzdury? 😊
Dziewczyny, nie traktujmy innego zdania jako ataku na siebie i ze mnie nikt nie lubi. Ja z moją 3-latka podrozowalam od 5 miesiąca. Zwiedziliśmy bardzo dużo, dla mnie to żaden problem, nabiera się wprawy w pakowaniu połowy domu do małego bagażnika i 3 walizek😀😅 tak samo w trakcie dnia, wsiadam z nią sama w samochód i jeździmy nad wodę, na zajęcia, kawiarni, w odwiedziny itd. Ale mam koleżanki które same nie pojadą, czekają na męża. Albo na wakacje też gdzieś blisko. I tak jest, jesteśmy różne i mamy różne charaktery, dzieci, obawy. Natomiast nie napisalabym nigdy w takim tonie jak lilotka. Chociaz bardzo lubię jej zdroworozsadkowe podejście do macierzyństwa, bo sama takie mam. Bez tych wszystkich gadżetów, najnowszych wynalazków, najlepszych ubranek, kierowaniu się wychowaniu tysiącami poradników, artykułów i zapominaniu o naszej intuicji. Moje życie z dzieckiem nie zmieniło się diametralnie, jest cudownie, naprawdę. I te chwile kiedy wychodzisz na spacer, a ono dostrzega biedronkę, cwierkanie ptaków, rzeczy których ty dawno nie widzisz i nie słyszysz 😊przezywasz świat dwa razy bardziej. No ale książki na plaży nie poczytasz 😁😂 Ale wywód, masło maślane 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3302 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam wyniki z obciążenia glukoza... I cukier na czczo wyszedł mi trochę ponad norme😖 kurczę miałam nadzieję, ze w tej ciąży cukrzyca mnie ominie...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3303 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3304 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Upolowałan w lidlu parę rzeczy było dużo 50/56 i pow 80... Koleżanka pytała czy dziecko wejdzie i na szczęście jakąś pani doradzila że tu są duże ubranka i faktycznie mam jednego pajaca62/68 i takie 6-8miesieczne dziecko wg mnie...już takie siedzące ![]() ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Cytat:
|
|
#3305 |
|
Zakorzenienie
|
Jejku, dziewczyny nie stwarzajcie takiej niemiłej atmosfery
Wysłane z mojego GT-I8200 przy użyciu Tapatalka
|
#3306 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Drugiej dziecko przespało całe wesele na sali. Budziło się tylko na jedzenie. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mnie nikt w szpitalu nie głodził. następnego dnia po cesarce dostałam pożywną zupę. Dla mnie takie głodzenie jest niedopuszczalne, w takiej sytuacji po prostu rodzina by mi coś przyniosła a nie leżała bym głodna. To prawda, są różne szpitale i warto sprawdzić opinie wśród znajomych czy rodziny.
|
|
#3307 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tylko do tych po godzinie i po dwóch nie ma żadnych norm podanych no i nie wiem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Cytat:
Nie robilabym bym szumu o to Ale cukrzyca wychodzi ponoć w drugiej polowie ciąży a mi już teraz wyszło... Gin powiedział, ze jesli w pierwszej miałam cukrzycę to teraz jest duże prawdopodobieństwo, ze teraz też będzie... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3308 |
|
Zadomowienie
|
Bez sensu się kłócić dziewczyny, hormony nam buzują i wszystko bierzemy do siebie za bardzo. A prawda jest taka, że żadna z nas nie wie jakie dziecko jej się trafi. Może będzie słodko przesypiac całe noce i samo zasypiać w ciągu dnia, ale może też być mały histeryk i wtedy niektórych rzeczy nie przeskoczysz. Też zależy od charakteru matki, bo są takie, które cenią sobie spokój i wygode, a pakowanie połowy mieszkania do samochodu na kilkudniowy wyjazd jest z punktu widzenia wygody jest nieopłacalne. Ale są też takie, których ani płaczące cała drogę dziecko nie zniecheci, ani konieczność zabierania całego majdanu ze sobą. Ja też bym chciała w przyszłym roku polecieć na wakacje we wrześniu, ale pytanie czy coś użyje jeśli nie będę mogła w spokoju plażować i się zrelaksować bo dziecka na plażę w pełnym słońcu nie zabiorę. Pewnie będziemy po prostu jeździć na całodniowe wyjazdy nad Bałtyk, bo mamy tylko 1,5h drogi.
|
|
|
#3309 |
|
Zakorzenienie
|
bylam w lidlu, bylo duzo wiecej rzeczy niż na stronie internetowej. kupilam dużo ładnych ciuszków, ale to było szalenstwo. w tym sklepie w ktorym bylam cale rodziny obstawialy te kosze, niektorzy chyba na handelek też brali, bo ciezko mi uwierzyć zeby dla swojego dziecka nakupowac tak na oko za 800 zl samych ciuchow. jestem zadowolona, ale nie wiem czy bym znów poszla w ten ścisk. podejrzewam, że juz wszystko przebrane o tej godzinie.
|
#3310 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
❤ Maksymilian ❤ Edytowane przez mariea Czas edycji: 2016-08-27 o 10:59 |
|
|
|
|
#3312 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3313 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale tak czy inaczej jestem w szoku, bo ciuszki są bardzo dobrej jakosci, a ta bawelna przemiła w dotyku, aż szok że to z lidla. może tylko dla mnie, bo pierwszy raz tam kupowalam jakiekolwiek ubrania ![]() ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
❤ Maksymilian ❤ Edytowane przez mariea Czas edycji: 2016-08-27 o 11:04 |
||
|
|
|
#3314 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3315 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3316 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a w tej ciąży mam mega ochotę na słodkie, owoce... EhhWysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#3317 | |
|
Zakorzenienie
|
Nawet nie pomyślałam, żeby jechać do Lidla, boli mnie dziś lewe biodro, nic mi się nie chce
---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Cytat:
Ja robiłam 2 tyg temu, wyniki dobre, lekarz powiedział, że jeszcze raz będę musiała zrobić ok 23 tyg, już myślałam, że raz wystarczy, ale bezpieczniej zrobić 2x bo właśnie w 2 trymestrze często cukrzyca się pojawia
|
|
#3318 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3319 |
|
Zakorzenienie
|
Każdy w ciąży musi zrobić glukoze. Ale przeważnie około 23 tyg sie robi dopiero. Ja tak miałam w pierwszej ciąży i teraz też tak będę miała.
Wysłane z mojego GT-I8200 przy użyciu Tapatalka
|
#3320 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
To się jeszcze wkurzyłam, bo w najbliższej dali może z 10 par, żadnych w rozmiarze 36. Musiałam jechać do innej i były Ale na szczęście tłumu nie było.Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3321 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a my razem z nimi przeżywamy na nowo dzieciństwo Magia ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Jejku jak ja bym chciała już czuć tak wyraźnie ruchy dziecka to wypychanie pupci, rączki, nóżki
|
|
#3322 |
|
Zakorzenienie
|
GAgnieszka89 dobrze, że wiesz na czym stoisz, czasami kobiety całą ciążę nieświadomie z cukrzycą
Uważaj na siebie będzie dobrze! 😘Ja dziś umieram na ból głowy... Leżę w łóżku i czekam aż przejdzie... I do tego ten upał a ja sobie wymyśliłam pieczenie rogalików z powidłami na popołudnie 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Potrafię się byle czym zachwycić, że mąż na mnie dziwnie spojrzy Dzisiaj wiewiórka przebiegła nam przed samochodem, cieszyłam się jak dziecko
|
|
|
|
|
#3324 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3325 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie wiem czuje ruchy czy co. Ale ta moja gula w macicy czasem sie przemieszcza i widać jak brzuch na chwile sie jest większy z jednej strony. Nie przypomina to pływania rybek w ogóle
tylko ucisk.
|
|
|
|
#3326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się dzisiaj też czuję fatalnie przez ten upał ale praktycznie z domu dziś i jutro nie wychodzę więc może go jakoś przetrawię... do tego doszło takie jakieś przemęczenie monotonią wynikającą z ciągłej pracy... urlopu w tym roku zero raczej... i w zeszłym też zero... i jedyne na co mam chwilowo ochotę to leżeć przy wiatraku
|
|
|
|
|
#3327 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3328 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zamówiłam kilka z tych rzeczy z Lidla w sklepie internetowym
Lidl ma super bawełnę, zawsze tam piżamy kupuje Dziś zapisałam się na USG 3D/4D w 18 TC mam nadzieję, że potwierdzą płeć i pooglądamy sobie bezkarnie małą 😍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3329 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
także bardzo spoko ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:48.

Nie wiem czy nie puchnę trochę… Bo przecież dziecko tyle nie waży, nadmiaru mam z 5kg, więc mogłoby z tego brać, ale leniuchowi się nie chce 

to wypychanie pupci, rączki, nóżki