|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#511 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!
Cytat:
![]() ![]() Ja na początku miałam pomysł, jaki wyczytałam gdzies na mojewypieki chyba, żeby lekarz nam schował kartkę z płcią do koperty i wtedy ktoś wtajemniczony nam zrobi ciasto z nadzieniem niebieskim lub różowym i uroczyście je rozkroimy razem z rodzinami ![]()
![]() |
#512 |
Zakorzenienie
|
Lidl wydaje ni się, ze ma zaniżoną rizniarówkę (kurde nigdy nie wiem zaniżona czy zawyżona). W sensie ubranko jest większe, niż wynika z rozmiaru na metce.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#513 |
Wtajemniczenie
|
Nie daje rady Was nadrobic. Za duzo piszecie, za duzo tematow poruszacie
![]() Wczorah powitalismy 18tc ![]() Dalej nic nie czuje ruchow ![]() Pospalam dzis az do 8:30! Normalnie budze sie sama pomiędzy 6-7. Spie z poducha ciazowa, chociaz bardziej klade jej poczatek pod glowe, a reszta sobie gdzies tam po boku jest niz zebym tej dalejszej czesci jakos ambitnie uzywala. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
#514 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#515 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#516 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widzę że ciążowy żelek działa ![]() ![]() Cytat:
![]() Co do lekarki... ja nim siądę na kozetkę to przypominam że nie chcemy znać płci. Lekarka ostatnio miała problem i pytała co będzie jak ona przyłoży głowicę a dziecko się wypchnie i sami zobaczymy co tam się na ekranie pokaże ![]()
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#517 |
Wtajemniczenie
|
Mialam dzis mala sprzeczke z tz. Ale to bardziej moje hormony, bo przyczepilam sie o jakis bezsens. Obrazilam się na troche, ale juz nam (mi )przeszlo
![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Podziwiam Was, ze nie chcecie znac plci dziecka ![]() Jak tylko poznam plec dzidzi, to moze poniesie mnie szal zakupowy i zaczne ubranka kupowac. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
#518 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Potem przy połówkowym pamiętałam żeby przypomnieć przed badaniem że nam się nie odmieniło i nie chcemy wiedzieć ![]()
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#519 |
Wtajemniczenie
|
Dzis po raz pierwszy Tz byl swiadkiem jak mnie cofnelo. Powachalam kukurydze, ktora okazala sie byc lekko skwasniala. W sumie nic strasznego, ale cofnelo mnie tak, ze hoho. Wyszlam na ogrod, lzy w oczach i jeszcze z dwie cofki haha. Ale TZ dzielnie kukurydze wyrzucil ^^
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- ![]() Ehm. Co jest. Myslalam ze zaczelam 18 tc a tu mi apka mowi ze 19 lol Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
#520 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#521 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#522 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
To się nazywa ciąża współczująca ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#523 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#524 |
Rozeznanie
|
Gratuluję wszystkim wspaniałych łowów! Zazdroszczę
![]() dontbesoshine, furjatka mój Tż ma taką "ciążę współczującą", że dzisiaj teść stwierdził, że chyba będziemy mieli bliźniaki ![]() Kyiia witam ![]() cornflower_girl dobrze że jednak tą sukienkę wzięłaś ![]() ![]() Martwiłam się dzisiaj od rana czy na pewno wszystko w porządku - im bliżej do usg tym większy mam stres, tym bardziej ze ciągle mnie wszystko pobolewa. Wiem że to normalne, ale co poradzę, jak mi się panika sama włącza :/ Nie mam apetytu ostatnio, a jak zaczynam jeść, to nie umiem skończyć, czuję się głodna - też tak macie? Nie mogę się nie wiadomo ile najeść bo muszę pilnować cukru, ale pozwalam sobie na coraz więcej grzeszków typu owoce o 23 wieczorem :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#525 |
Konto usunięte
|
Co tu taka cisza?
Byłam u rodziców i posiedziałam sobie parę godzin w ogrodzie z brzuchatą sąsiadka, dowiedziałam się, że jednak jest u nas w mieście darmowa szkoła rodzenia! W poniedziałek będę dzwonić czy w ogóle jest szansa na zapisanie się ![]() A na lumpie mama kupiła śliczny misiowy (taki wręcz pluszowy) kombinezon, w sam raz na wyjście ze szpitala ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#526 |
Rozeznanie
|
Orlica narzekałyśmy, że nie nadążamy z czytaniem, to teraz mamy ciszę
![]() Ja jutro jadę odwiedzić rodziców, nie widzieliśmy się 2 miesiące, mama na pewno przygotuje dla mnie masę przysmaków ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#527 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Bierzecie to łóżeczko po Tobie dla maleństwa? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#528 |
Rozeznanie
|
Oj nie
![]() To łóżeczko bardzo starego typu - materacyk był prawie na samym dole, bardzo szeroko rozstawione szczebelki - teraz są znacznie wygodniejsze ![]() Łóżeczko weźmiemy od mojej przyjaciółki, firma Drewex ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#529 |
Konto usunięte
|
My mamy łóżeczko prawie 20letnie, po młodszej siostrze męża, ale już z tych nowoczesnych, regulowane, z przewijakiem itd
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#530 |
Rozeznanie
|
Ach to super
![]() ![]() Moi rodzice mieli 2 łóżeczka (między nami jest niewielka różnica wieku), ale łóżeczko po moim bracie nie nadawało się do niczego - było metalowe, a zamiast szczebelków była siatka ze sznurków, więc szybko się go pozbyli. Kolejny brat i siostra spali w moim, bo choć niepraktyczne, to było wytrzymałe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#531 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#532 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Odnośnie spania to u mnie max 8h dziennie (o ile uda się zrobić drzemkę w dzień) ![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;64645671]Co tu taka cisza? Byłam u rodziców i posiedziałam sobie parę godzin w ogrodzie z brzuchatą sąsiadka, dowiedziałam się, że jednak jest u nas w mieście darmowa szkoła rodzenia! W poniedziałek będę dzwonić czy w ogóle jest szansa na zapisanie się ![]() A na lumpie mama kupiła śliczny misiowy (taki wręcz pluszowy) kombinezon, w sam raz na wyjście ze szpitala ![]() ![]() To fajnie by było jakby się udało z tą szkołą rodzenia ![]() U nas dzisiaj jakaś masakra, temperatura grubo ponad 30 stopni, więc się chowaliśmy w domu. Wyszliśmy na spacer dopiero ok 19. Dodatkowo źle się czuję przez tą temperaturę. Jest mi duszno i ciężko się oddycha. Dobrze, że to już końcówka lata i będzie chłodniej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#533 |
Raczkowanie
|
A propos schiz - wydawalo mi sie, ze juz sie wyluzowalam. Dzisiaj w nocy mialm koszmar, ze stracilam ciaze i byl tak strasznie realny, ze zaczelam szlochac przez sen i obudzilam Tzta, ktory spanikowany mnie obudzil i myslal, ze cos mnie boli, ze placze. Chyba z 10 minut potem sie nie moglam uspokoic i caly dzien dzisiaj jestem jak walnieta
![]() wiec chyba jednak nerwy siedza gdzies w podswiadomosci, zwlaszcza, ze sie dlugo staralismy o te ciaze. Mam nadzieje, ze jak zaczne czuc kopniaczki to tym razem juz na prawde wyluzuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#534 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do ostatniego zdania... nierealne ![]() Ja też ruchów jeszcze nie czuję, ale podobno jest jeszcze czas. Także też bez stresu podchodzę do tematu. Chociaż wczoraj i dziś miałam wrażenie że coś jak piłeczka od ping ponga mi się przetacza od środka. Ale brak jakichkolwiek ruchów typu "łaskotanie skrzydeł motyla" ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#535 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#536 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Witamy Cię ![]() My ostatnio dostaliśmy informację ze prawdopodobnie chłopiec ale Tz uparł się ze nie chce wiedzieć na 100 % i moze będzie niespodzianka. Nie bedziemy juz tej informacji potwierdzać. Może nie do końca taka niespodzianka jak u Was ![]() Straaasznie dużo piszecie. Ciężko Was nadrobić ! Ja z racji że jestem teraz bez Tz zebrałam się rano do rodziców i zostałam tutaj na noc. Spędziłam bardzo miło czas. Rano pojechalysmy na zakupy ( obkupiłam się, troszkę zaszalałam i mam wyrzuty :P ) Dla juniora jeszcze nic nie kupujemy. Zjadłam pyszny domowy obiadek, zrobiłam wieczorem sushi i tak sobie posiedzielismy. Oczywiście oprócz sushi w domu nie zrobiłam nic. Na zakupach mama zabierała mi nawet koszyk który wcale ciężki nie był ![]() Miło tak, cieszą się że wpadłam na dłużej niż kilka godzin bo rzadko ich odwiedzam ![]() Trochę się stresuje bo Tz jutro zaczyna latać... boje się żeby nic się nie stało... i już się stęskniłam a co to będzie do środy ?? ![]() Czy tylko ja tak mam, że się nie zachwycam jakoś tymi wszystkimi malutkimi ubrankami?? Fakt są ładne i słodkie ale cóż, nie rozpływam się nad nimi ![]() Na jakieś zakupy dziecięce też mnie nie ciągnie... ( może dlatego że nie lubię robić zakupów) ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Cytat:
Za to jak juz kopie i teraz się czasem zastanawiam dlaczego dzisiaj jest mniej aktywne albo dlaczego nie kopało tak mocno jak wczoraj... I tylko czekam na te ruchy codziennie przed spaniem. Czuję je od niedawna więc jeszcze są dla mnie nowością i czymś baaardzo miłym ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#537 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#538 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jedyne ciążowe zakupy jakie poczyniłam dla siebie to kupno bielizny... Dużo ubrań ciążowych dostałam od znajomej która urodziła półtora roku temu w listopadzie i jeszcze nie zdążyła się wszystkich ubrań pozbyć także jakaś garderoba jest i uzupełniać jej nie muszę ![]() Właśnie się przebudziłam także WITAM ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#539 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#540 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:07.