zdanie na temat stringów. - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-01-31, 11:33   #91
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: zdanie na temat stringów.

Ja osobiście nie znoszę stringów. Nazywam je "dupowłazy"... Nie zastanawiałam się nigdy nad tym czy są higieniczne czy nie. Mnie po prostu wkurzają i tyle, są okropnie nie wygodne i czuję się jakbym wogóle zapomniała załozyć majtek. Oczywiście są stroje gdzie widoczne gumki od majtek nie są wskazane i takich strojów unikam.

edit:
Mój brat kiedyś powiedział:

"10 lat temu żeby zobaczyć tyłeczek trzeba było odchylić majteczki, a teraz żeby zobaczyć majteczki trzeba odchylić tyłeczek".
Stary 2008-02-01, 11:31   #92
345herpia
Przyczajenie

Dot.: zdanie na temat stringów.

Powiem szczerze, że sama do niedawna nosiłam stringi ( nie należę już do najmłodszych , jeszcze kilka sztuk poniewiera się w szufladzie Są ok do letnich ciuchów, kiedy nie chcesz, żeby MAJTKI się odciskały, prześwitywały itd. Ale zimą musi być cieplutko i wygodnie Można się do nich przyzwyczaić i nie czuć tego niewygodnego sznurka. Osobiście nie zabranialabym swojej córce stringów jeśli uważa, że så wygodne!!
345herpia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-01, 12:08   #93
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez 345herpia Pokaż wiadomość
Osobiście nie zabranialabym swojej córce stringów jeśli uważa, że så wygodne!!
Rok pracowałam w gimnazjum. W tym wieku dziewczyny zaczynają chodzić w stringach. Uszłoby to jeszcze, gdyby nie obcisłe spodnie biodrówki. Jak dziewczyna siada, to z tyłu widać tylko wychodzące znad spodni sznurki. A potem dziwią się, że koledzy robią niewybredne żarty i nakręcają to na kamerze w telefonie, a potem puszczają w necie.
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-01, 19:45   #94
jesterka
Raczkowanie

ale my tu nie piszemy,w jaki sposob nosi mlodziez stringi!!! Dzwiewczyny w gimnazjum rowniez przychodza do szkoly wymalowane, z wyprasowanymi wlosami i z tipsami, i nauczyciele jakos niebardzo reaguja;(
Jestem osoba po 30-tce (grubo po...) i NIE WYOBRAZAM sobie,ze stringi moglyby mi wystawac nad spodnie, ani tez przeswitywac przez spodnie!!!!!!
Chyba kobiety w naszym wieku maja juz jakas klase i wiedza doskonale, ze pod jasne spodnie zaklada sie bielizne w kolorze cielistym i to nie tylko stringi!!!!!!!!!!! Jak widze kobiety bialych bluzkach i (nie daj Boze) w czarnych stanikach to mnie zalewa-tak samo z majtkami. Zawsze trzeba umiec polaczyc rozne elementy swojej garderoby.

pozdrawiam
jesterka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-01, 21:04   #95
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez jesterka Pokaż wiadomość
ale my tu nie piszemy,w jaki sposob nosi mlodziez stringi!!! Dzwiewczyny w gimnazjum rowniez przychodza do szkoly wymalowane, z wyprasowanymi wlosami i z tipsami, i nauczyciele jakos niebardzo reaguja;(
Ale to był mój komentarz (taki off top) do słów 345herpia - to stwierdzenie o córce przypomniało mi "widoki" ze szkoły. I to nieprawda, że nauczyciele nie reagują na wymalowane uczennice. A poza tym to rodzice chyba najpierw powinni reagować na stój i wygląd swojego dziecka wychodzącego do szkoły? Ja na pewno nie pozwoliłabym swojej córce na to i na stringi. [koniec mojego off topu]
Stary 2008-02-01, 22:49   #96
jesterka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Ale to był mój komentarz (taki off top) do słów 345herpia - to stwierdzenie o córce przypomniało mi "widoki" ze szkoły. I to nieprawda, że nauczyciele nie reagują na wymalowane uczennice. A poza tym to rodzice chyba najpierw powinni reagować na stój i wygląd swojego dziecka wychodzącego do szkoły? Ja na pewno nie pozwoliłabym swojej córce na to i na stringi. [koniec mojego off topu]

eeee no oczywiscie,ze to rodzice sa odpowiedzialni za to jak wygladaja w szkole ich pociechy. Na szczescie mam syna...ale wlasnie chodzac do niego na wywiadowki i ogladajac, rozkladajaca rece wychowawczynie, ktora nie wie co ma zrobic z wypacykowanymi uczennicami, poprostu krew mnie zalewa. Nauczycielka przyczepila sie,ze kolega syna chodzi po szole w czapce( ok, ja wiem,ze to tak nie powinno byc)a laski w bluzkach do pepka i spodnicach,ledwo zakrywajacyxh posladki, z tpsami, wymalowane na maxa-z nimi nie wie co zobic!!!!!
Dla mnie o jest szok!!!!!
Stary 2008-02-01, 23:28   #97
taka taka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nikita-21 Pokaż wiadomość
............
Właściwie to co kobietychcą pokacać wyskakującymi majtkami ze spodni spójście kobieta pracująca w biurze nachyla się a tu z pod ubrania wyskakują majtki nie koniecznie stringi ale najczęściej tak jest kiedyś nawet była taka moda.
Cytat:
.............
Jestem osoba po 30-tce (grubo po...) i NIE WYOBRAZAM sobie,ze stringi moglyby mi wystawac nad spodnie, ani tez przeswitywac przez spodnie!!!!!!
Chyba kobiety w naszym wieku maja juz jakas klase i wiedza doskonale, ze pod jasne spodnie zaklada sie bielizne w kolorze cielistym i to nie tylko stringi!!!!!!!!!!! Jak widze kobiety bialych bluzkach i (nie daj Boze) w czarnych stanikach to mnie zalewa-tak samo z majtkami. Zawsze trzeba umiec polaczyc rozne elementy swojej garderoby.

pozdrawiam
Cytat:
...............
Ja na pewno nie pozwoliłabym swojej córce na to i na stringi.
Dziewczyny, naprawdę przeszkadza Wam u innych widok wystających ze spodni majtek ?

Malin30, co powiesz swojej córce? nie noś stringów bo co ?

Cytat:
eeee no oczywiscie,ze to rodzice sa odpowiedzialni za to jak wygladaja w szkole ich pociechy. Na szczescie mam syna...ale wlasnie chodzac do niego na wywiadowki i ogladajac, rozkladajaca rece wychowawczynie, ktora nie wie co ma zrobic z wypacykowanymi uczennicami, poprostu krew mnie zalewa. Nauczycielka przyczepila sie,ze kolega syna chodzi po szole w czapce( ok, ja wiem,ze to tak nie powinno byc)a laski w bluzkach do pepka i spodnicach,ledwo zakrywajacyxh posladki, z tpsami, wymalowane na maxa-z nimi nie wie co zobic!!!!!
Dla mnie o jest szok!!!!!
a co radziłabyś zrobić z wypacykowaną uczennicą w bluzce do pępka?
coś innego niż z uczniem w czapce?
i co jest nie tak z tą czapką?

jakoś mnie poruszyły te posty
nie rozumiem
taka taka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-02-02, 08:38   #98
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Się wtrącę na moment Taka taka, widok wystających gaci ze spodni (choćby było to gacie koronkowe od Triumpha) zawsze jest mało estetyczny. Ostatnio widziałam panią, która pod ścianą domu w centrum miasta "wysikiwała" dziecko (o zgrozo!), a pół wielkiego tyłka ze stringami na wierzchu miała. Szczerze mówiąc miałam szaloną ochotę ją w ten tyłek walnąć, może to by ją czegoś nauczyło
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-02, 11:12   #99
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez taka taka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, naprawdę przeszkadza Wam u innych widok wystających ze spodni majtek ?

Malin30, co powiesz swojej córce? nie noś stringów bo co ?
Przede wszystkim, jak będę miała córkę, to póki nie skończy 18 lat, będę szczególną uwagę zwracać na jej ubiór i wygląd. I na pewno nie pozwolę jej na stringi i odsłonięty pępek, szczególnie zimą. Przez taki strój dziewczyny mają zapalenia przydatków, z tego mogą być zrosty, co tylko prowadzi do niepłodności. Skąd tyle kobiet zaczyna mieć problemy z zajściem w ciążę?

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;6467408]Się wtrącę na moment Taka taka, widok wystających gaci ze spodni (choćby było to gacie koronkowe od Triumpha) zawsze jest mało estetyczny. Ostatnio widziałam panią, która pod ścianą domu w centrum miasta "wysikiwała" dziecko (o zgrozo!), a pół wielkiego tyłka ze stringami na wierzchu miała. Szczerze mówiąc miałam szaloną ochotę ją w ten tyłek walnąć, może to by ją czegoś nauczyło [/quote]
O! I to niech będzie także moim komentarzem...
Stary 2008-02-02, 12:22   #100
Kota
Zakorzenienie

Cytat:
Przede wszystkim, jak będę miała córkę, to póki nie skończy 18 lat, będę szczególną uwagę zwracać na jej ubiór i wygląd. I na pewno nie pozwolę jej na stringi i odsłonięty pępek, szczególnie zimą. Przez taki strój dziewczyny mają zapalenia przydatków, z tego mogą być zrosty, co tylko prowadzi do niepłodności. Skąd tyle kobiet zaczyna mieć problemy z zajściem w ciążę?
E, Malin, jak twoja przyszła córka będzie miała te naście lat, to nagie pępki i stringi nie beda już modne, tylko inne jakieś, bardziej szokujące rzeczy.
Nie mam córki. ale przypominam sobie siebie i patrzę dookoła- i pamiętam ( po sobie) i obserwuję na bieżąco, że najczęściej nie ma siły, żeby zabronić nastolatce nosić coś, co się nosi, co modne, co upragnione, co noszą wszyscy. A kategoryczne matczyne zakazy nie skutkują, niestety.

Poza tym- noszenie stringów niekoniecznie wiąże się z gołym brzuchem itd. Sama mam pełno stringów- noszę do spodni, ale nie wystają mi ich paski na gołych nerkach.
Kota jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-02, 13:31   #101
taka taka
Zakorzenienie

Cytat:

O! I to niech będzie także moim komentarzem...
a jak będzie miała 19 lat ?
to już będzie sobie mogła nosić stringi?

wierzę Wam dziewczyny, że nie podobają się Wam wystające ze spodni części bielizny, chociaż przyznacie, że to kwestia gustu, ale nie mogę uwierzyć, że to może wywoływać aż takie emocje:
Cytat:
Napisane przez jesterka
Jak widze kobiety bialych bluzkach i (nie daj Boze) w czarnych stanikach to mnie zalewa-tak samo z majtkami

Jesterko, pamiętasz Umę Thurman w Pulp Fiction, grana przez nią Mia ciągle chodziła w białej koszuli i w czarnym staniku, i wyglądała świetnie, chyba nawet wprowadziła modę na taki strój

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-02, 14:48   #102
larva
Wtajemniczenie

Niestety, nie wszystkie kobiety mają klasę i znają umiar w noszeniu stringów W mojej mieścinie zatrzęsienie dorosłych kobiet, które powinny ubierać bieliznę inaczej, niż dziewczęta w gimnazjum, a jednak nie robią tego.
larva jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-02, 14:57   #103
taka taka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez larva Pokaż wiadomość
Niestety, nie wszystkie kobiety mają klasę i znają umiar w noszeniu stringów W mojej mieścinie zatrzęsienie dorosłych kobiet, które powinny ubierać bieliznę inaczej, niż dziewczęta w gimnazjum, a jednak nie robią tego.
zmówiłyście się dziewczyny, żeby mnie podrażnić ?
Stary 2008-02-02, 15:01   #104
larva
Wtajemniczenie

Jestem niewinna!

[nie czytałam poprzednich wiadomości, ale ciiii]
Stary 2008-02-02, 15:29   #105
pixie1985
Przyczajenie

GG do pixie1985

Ja mam w swojej szafie chyba wszystkie rodzaje majteczek stringi i tanga to moje ulubione, zakładam w zależności od humoru i warstwy wierzchniej i pogody. A co do tego co widzę na ulicy, to nie ma nic gorszego niż pulchniutka dziewczyna, uzda wystająca z majtek razem z kilkoma wałeczkami, albo dziewczyna w białych spodniach i przejrzystych stringach, z widoczną wkładką higieniczną bądź nieogoloną pipką (widziałam nie raz prześwitujące włosy i wkładki). To jest po prostu obrzydliwe. Niech każdy nosi co chce, ale żeby wyglądało to kulturalnie. Bo czasem nie dość że jest to obrzydliwe, to też żałosne i śmieszne. Ponieważ mam dużo kolegów na uczelni, to nie raz słyszałam jak się śmiali z takich widoków. Wielu facetom się takie "ciekawostki" nie podobają..
  • przestać farbować włosy
pixie1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-02-02, 16:08   #106
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez Kota Pokaż wiadomość
E, Malin, jak twoja przyszła córka będzie miała te naście lat, to nagie pępki i stringi nie beda już modne, tylko inne jakieś, bardziej szokujące rzeczy.
Nie mam córki. ale przypominam sobie siebie i patrzę dookoła- i pamiętam ( po sobie) i obserwuję na bieżąco, że najczęściej nie ma siły, żeby zabronić nastolatce nosić coś, co się nosi, co modne, co upragnione, co noszą wszyscy. A kategoryczne matczyne zakazy nie skutkują, niestety.

Poza tym- noszenie stringów niekoniecznie wiąże się z gołym brzuchem itd. Sama mam pełno stringów- noszę do spodni, ale nie wystają mi ich paski na gołych nerkach.
Ale często tak niestety jest.

Cytat:
a jak będzie miała 19 lat ?
to już będzie sobie mogła nosić stringi?
Trudno, będę wredną matką
Stary 2008-02-02, 19:36   #107
jesterka
Raczkowanie

Taka Taka......eee chyba sie zle zrozumialysmy
Jak stringi wystaja innym to mam to w nosie, ja napisalam,ze ja nie wyobrazam sobie gdyby mi wystawalySama nosze praktycznie tylko stringi Osobiscie uwazam,ze nie wiek stanowi o tym czy wypada nosic stringi, krotkie spodniczki, zakolanowki itp. to raczej same powinnysmy stanac przed lustrem i stwierdzic, jak bedziemy wygladaly w takich ciuszkach.

pozdrawiam

ps
i juz napewno nie ja jestem osoba,ktora chcialaby Cie podraznic
Stary 2008-02-02, 19:47   #108
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Taka taka - właśnie, chodzi o to, by stringi nosić z klasą, a nie jak flagę informującą: mam stringi, ale nie potrafię ich używać
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-03, 09:54   #109
taka taka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez larva Pokaż wiadomość
Jestem niewinna!

[nie czytałam poprzednich wiadomości, ale ciiii]
Cytat:
psi juz napewno nie ja jestem osoba,ktora chcialaby Cie podraznic

same niewinne
Stary 2008-02-03, 11:26   #110
larva
Wtajemniczenie

Zresztą; niech każdy nosi to, co mu wygodne. Gdyby wszyscy nosili gatki babuni albo tylko stringi, byłoby nudno
Stary 2008-02-04, 21:47   #111
Kota
Zakorzenienie

I co, ucichło o stringach.
Zmarl temat.
Kota jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-08, 18:24   #112
Celestia
Zakorzenienie

ja tam lubię stringi i bardzo chetnie je noszę
Celestia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-08, 21:02   #113
taka taka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kota Pokaż wiadomość
I co, ucichło o stringach.
Zmarl temat.
no co Ty? taki świetny temat nie umrze

chciałam obwieścić wszem i w obec (zapewne wszyscy się zainteresują i zbulwersują ), że podoba mi się jak w określonych okolicznościach (i niepowtarzalnych ), i u niektórych kobiet (tu jestem wybredna, sama się do tych kobiet niestety nie zaliczam)widać wystające ze spodni paski od stringów lub ramiączko biustonosza, to ostatnie wystające racze nie ze spodni
podoba mi się i już
Stary 2008-02-08, 21:15   #114
Contax
Zakorzenienie

Cytat:
no co Ty? taki świetny temat nie umrze

chciałam obwieścić wszem i w obec (zapewne wszyscy się zainteresują i zbulwersują ), że podoba mi się jak w określonych okolicznościach (i niepowtarzalnych ), i u niektórych kobiet (tu jestem wybredna, sama się do tych kobiet niestety nie zaliczam)widać wystające ze spodni paski od stringów lub ramiączko biustonosza, to ostatnie wystające racze nie ze spodni
podoba mi się i już

Taka, ale zbereznica z Ciebie
Contax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-08, 21:18   #115
taka taka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Contax Pokaż wiadomość
Taka, ale zbereznica z Ciebie
Contax, napisałabym co jeszcze lubię, ale to nie ten wątek
Stary 2008-02-08, 21:20   #116
Contax
Zakorzenienie

Cytat:
Contax, napisałabym co jeszcze lubię, ale to nie ten wątek

a ktory z checia tam zerkne
Stary 2008-02-08, 21:24   #117
taka taka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Contax Pokaż wiadomość
a ktory z checia tam zerkne
,
zerknę ?
chyba się wypowiesz na pewno też to lubisz
Stary 2008-02-08, 21:31   #118
Contax
Zakorzenienie

Cytat:
,
zerknę ?
chyba się wypowiesz na pewno też to lubisz

Zobaczymy no chyba, ze moja wrodzona skromnosc mi nie pozwoli
Stary 2008-02-08, 22:27   #119
leuwen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
edit:
Mój brat kiedyś powiedział:

"10 lat temu żeby zobaczyć tyłeczek trzeba było odchylić majteczki, a teraz żeby zobaczyć majteczki trzeba odchylić tyłeczek".
wyjątkowo spostrzegawczy człowiek. Zgadza się

ej dziewczyny sam mam 31 ale jak czytam Wasze wypowiedzi to zaraz widzę kronikę z 50 lat o bikiniarzach. Co Wam te gacie przeszkadzają. Moda taka przyszła i pójdzie. Kiedys faceci latali w biłych skarpetach co też jest obciachowe. Było minęło. Piszecie jak 50+ a nie 30+
Trochę luzu, dziewczęta poprostu jeszcze nie załapały ze to wiesniacko wygląda jak gacie wystają ze spodni. Ale na pewno przyjdzie czas gdy to zrozumieją. Aż sie zastanawiam co przyjdzie potem
leuwen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-10, 00:27   #120
vanniaa
Zadomowienie

nosze stringi, sa wygodne
vanniaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości