|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Niewybaczalne zachowania gości
Ok, przeczytałam cały wątek , tak zajęło mi to parę dni. Czasem popłakałam się ze śmiechu nawet
Także wypada dorzucić swoją cegiełkę do tematu ![]() Kiedyś na weselu wujek Pana Młodego popsuł doszczętnie fryzurę Panny Młodej, mówiąc że po otrzepinach to już nie musi ładnie wyglądać O.o Awanturował się pijany, ze przecież w nocy Pan Młody i tak ją będzie za włosy czochrać... Pana Młoda prawie się popłakała (podziwiam, że nie zabiła na miejscu). Młoda później wyprosiła "wujaszka" z wesela i żaliła się ze przecież dla gości na pożegnanie też musi jakoś wyglądać. Zachowanie tego człowieka było dla mnie poniżej poziomu, podobno później nie był już proszony na żadne wesele, jakoś się nie dziwię |
|
|
|
#4622 |
|
Konto usunięte
|
Otrzepiny?
|
|
|
|
#4623 |
|
Wtajemniczenie
|
No chyba nazwa otrzepiny nie jest taka bezzasadna patrząc na filmiku tego typu https://youtu.be/ccpAwYV4yxM
|
#4624 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4625 | |
|
Fuck google, ask me!
|
Cytat:
|
|
#4626 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oczepinowa zabawa to moze byc tylko jedna,jak sie odczepia welon |
|
|
|
|
#4627 |
|
Japońska rzepa
|
Z tą fryzurą to mi sie przypomnialo-konkubent ciotki ,oblesny typ,ktorego nie znosze wymyslil sobie po pijaku ze bedzie podchodzil i glaskal mnie po wlosach i ciagnal (jak dziecko)za loki.Mialam na weselu rozpuszczone wlosy,szlag mnie trafial jak tymi brudnymi,lepiacymi od potu lapami czulam jak mnie od tylu zaczyna macac po wlosach.Najgorsze ze to nie bylo tak ze podchodzil,gadal i macal,zebym mogla uciec tylko zakradal sie od tylu i "niespodzianka"
W pewnym momencie po prostu nie wytrzymalam i powiedzialam mu zeby zabral rece ode mnie,az dziwie sie ze nie wczesniej,ale chyba chcialam byc mila albo dzialaly endorfiny.
|
#4628 |
|
Zadomowienie
|
woah :< dopiero teraz zobaczyłam tego babola co popełniłam :< oczepiny, oczepiny miały być
proszę o wybaczenie ja ogólnie nie lubię jak ktoś moich włosów dotyka, a już przepoconych łap "wujków" sobie nie wyobrażam :O
|
#4629 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
|
|
#4630 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ale ten zwyczaj już dawno odszedł w zapomnienie.
|
|
#4631 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Masz racje, ale dalej w moich przynajmniej rejonach zabawy po północy w których rzuca się welonem/wiankiem/bukietem/podwiązką nazywane są oczepinami, w innych województwach nazywane są inaczej?
|
|
#4632 |
|
Raczkowanie
|
podwiązką też się rzuca? Nigdy nie widziałam. To jest praktykowane w jakims konkretnym regionie czy zależy tylko od fantazji Młodych?
|
#4633 |
|
Zadomowienie
|
ja spotkałam się z rzucaniem podwiązką raz, jak panna młoda nie miała welonu a woalkę, a bukiet miała z dużych słoneczników. Pan Młody zdejmował ją zębami trzymany w powietrzu przez innych mężczyzn, nie wiem jak to dobrze opisać. Nie zbyt mi się to podobało, bo było trochę niesmaczne... Oczywiście tej której złapała inny chłopak zakładał też zębami, z tym że głową skierowany był do sufitu, też trzymany za ręce i nogi przez innych facetów...
edit: z podwiązką widziałam w Małopolsce, w której byłam na tylko jednym weselu, w moich stronach rzuca się zazwyczaj welonem
29.02.2016r. Tak, tak ![]() 1.07.2017r. I że Cię nie opuszczę... ![]() 11.07.2018r. Już we troje . Edytowane przez yoru90 Czas edycji: 2016-08-26 o 16:41 |
|
|
|
#4634 |
|
Fuck google, ask me!
|
U mnie jest tak, że pannie młodej zabiera się buty i podwiązkę, a młodemu buty i krawat/ muchę. Potem te 6 osób idzie na środek odsprzedać im zabraną garderobę - robią głupie zadania (krzyczą, tańczą, śpiewają, udają taniec erotyczny) i za to dostają wódkę. A rzucanie welonem i muchą to co innego - "szczęśliwcy" tańczą często zenujący taniec jako nowa para młoda - "You can leave your hat on" na przykład.
Nie biorę udziału, nie rozumiem, żenuła.
|
#4635 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u mnie jest jedynie z butami, ale nie widziałam nigdy by ktoś inny po za panem młodym zdejmował podwiązkę pannie młodej :O czułabym zażenowanie gdyby jakiś chłop mi chciał z łapami pod sukienkę lecieć po podwiązkę...
|
|
#4636 | |
|
Fuck google, ask me!
|
Cytat:
|
|
#4637 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to ja już wole ograniczenie do butów choć i buty to słabo, bo zazwyczaj sukienka jest pod obcas dopasowywana... wiele razy widziałam jak świadkowie i para młoda tłumaczyli , że nie chcą zabawy w buty i, że nie będą w niej brać udziału, ale to nie dociera do gości... Chociaż raz państwo młodzi mieli buty na zmianę i powiedzieli, że nic nie wykupują bo się boso nie czują dobry patent na chamów co na siłę buty zdejmują... choć wymaga sporej odwagi
|
|
#4638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A swoją drogą, skoro młodzi nie sprawdzili rozgrywek, to czemu goście potwierdzili przybycie? Też im umkneły? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas był rzut welonem i muszką, ale piosenka była normalna, ci co złapali, chwilę potańczyli ze sobą, a potem ze swoimi partnerami normalnie. |
|
|
|
|
#4640 |
|
Zakorzenienie
|
a może zespól/wodzirej zapowiedział taką zabawę, młodym się nie spodobała a gościom wręcz przeciwnie? nie wiem jak to u mnie wygląda, czy młodzi ustalają listę zabaw czy zdają się na zespół, ale koleżanka jak miała być świadkiem to zapowiedziała, że ona w żadnych żenujących zabawach typu przeciąganie jajka przez nogawki brać udziału nie zamierza, na co pm że przecież ona nie wie jakie zabawy zespół wymyśli, także wcześniejsze ustalanie zabaw wcale takie oczywiste nie jest. albo może też być tak, że goście stwierdzili że oni taką fajną zabawę na innym weselu widzieli i tu też można by takie coś zrobić, zebrać kilku takich i już głowę trują.
|
|
|
|
#4641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4643 |
|
Zadomowienie
|
No wlasnie bylo tak ze ani zespol nie chcial brac udzialu wtedy , ani mlodzi wiec zaraz po welonie wylecieli z tymi butami prawie wyrywajac mikrofon z reki panu mlodemu... w moich rejonach zabaea w buty jest bardzo popularna ... takze jednym słowem porażka
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4644 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
W rzucaniu welonem i muszką i potem tańcu tych co złapali nie widzę nic zdrożnego. A u mnie to w ogóle najczęściej jest ustawka i potem nowy pm oświadcza się nowej pm (a tak naprawde dawno jest po zaręczynach). I tańczą.
Jak na św. Hieronima jest deszcz albo go ni ma, to na św. Szczepana pada albo nie pada. Edytowane przez ciri15 Czas edycji: 2016-08-30 o 16:20 |
|
|
|
|
#4645 |
|
Fuck google, ask me!
|
Ciri, jeśli tak to wygląda, to i ja nie widzę w tym nic zdrożnego. Ale, ale.. Te zabawy czasem mają żenujący przebieg, tylko o to chodzi
|
#4646 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moim zdaniem dziwne jest jak PM nie wyrażają zgody na jakąś zabawę a goście na siłę ją forsują, bo tak. Tym bardziej gdy w grę wchodzi wykup też podwiązki, nie tylko butów i jakiś wujek Zdzichu Ci leci pod sukienkę zdejmować podwiązkę... Jeśli PM chcą zabawę w buty to jasne, nie ma nic w tym złego Byłam na wielu weselach, na których to było i było fajnie, Były różne wykupne jak np Pan Młody musiał pocałować w policzek wszystkie kobiety na sali, czy zaśpiewanie czegoś, zatańczenie przez pana młodego kawałka baletu czy też właśnie wódka.Jeśli jest to rzut welonem to spoko, ale chciałabyś by jakiś gość zakładał Ci zębami podwiązkę na nogę którego nie znasz? Bo ja mówie o takich przypadkach.
|
|
#4647 |
|
Zakorzenienie
|
jak jest ustawione kto ma złapać to ok, tylko że chyba na żadnym weselu na jakim byłam welonu i muszki nie złapała para (do tego jest taki stary kawaler który chyba na każdym weselu na jakim go widziałam musiał tą muszkę złapać, zawsze już wstawiony i nie chciałabym z nim tańczyć), a do tego co drugie wesele to głupie zabawy w których nowa para młoda ma uczestniczyć
|
|
|
|
#4648 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Wiem przecież. Ale serio, nie zawsze tak to wygląda jak opisujecie. Jednak odchodzi się od tej obciachowości a w obciachowych zabawach na ogół biorą udział chętni. I niech biorą jak chcą. Gorzej jak kogoś się zmusza, albo do peemy podlatuje ktoś ściągać podwiązkę. Ja bym po prostu zareagowała na miejscu młodego, jakoś tak żeby i zabawy nie zepsuć i żeby nikt inny jej nie zajrzał pod spódnice. Ja po prostu pierwszy raz od was słyszę o tej podwiązce, dlatego dla mnie ta zabawa nie jest żenująca.
|
#4649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na ostatnim weselu 'nowa para młoda' nie znała się wcześniej i za zadanie było założenie zębami podwiazki po pm nowej dziewczynie. Dziewczyna była zażenowana, ale nie odmówiła wzięcia udziału w zabawie. Na weselu kuzynki zjawiła się też rodzinka, która zapomniała o weselu i w drodze powrotnej z jakiegoś wyjazdu wjechali tak jak byli ubrani na imprezę, ciocia napisała im sms, czy coś się stało, bo potwierdzili przybycie a ich nie było. Babeczka była w białej sukience przeswitujacej - plażowej, o luźnym splocie - w białym kolorze a pod spodem miała czarną bieliznę i pchala się koniecznie przed kamerę.
|
|
#4650 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Według mnie właśnie ustawianie tej zabawy jest słabe, kiedyś było zabawą, teraz jak łapie welon narzeczeństwo to nie ma sensu :P Albo np. łapie welon jedna panna i oddaje go tej, co jest ustawiona.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:30.

W pewnym momencie po prostu nie wytrzymalam i powiedzialam mu zeby zabral rece ode mnie,az dziwie sie ze nie wczesniej,ale chyba chcialam byc mila albo dzialaly endorfiny.

czułabym zażenowanie gdyby jakiś chłop mi chciał z łapami pod sukienkę lecieć po podwiązkę...