Scent Bar LIX - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-28, 23:06   #4681
justynaneyman
Zakorzenienie

Dot.: Scent Bar LIX

Nie uwierzycie - podobno grozi mi grzywna albo pójście do więzienia (do 3 lat)
"Naruszeniem dóbr osobistych jest publikowanie wizerunku, czyli fotografii, rysunku, portretu – tak stanowi nasze prawo. Dotyczy to osób, które nie prowadzą działalności publicznych, a więc: politycznych, społecznych, kulturalnych, artystycznych, charytatywnych. Mówiąc wprost, nie wolno publikować bez ich zgody zdjęć przeciętnych obywateli.
Co więcej:
Co jest utworem?

Ustawa o prawie autorskim, poza podaną już ogólną definicją (z art. 1 ust. 1 ustawy o prawie autorskim), mówi też o tym, co może być utworem „w szczególności”.

W szczególności przedmiotem prawa autorskiego są utwory (art. 1 ust. 2 ustawy o prawie autorskim):

wyrażone słowem, symbolami matematycznymi, znakami graficznymi (literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne oraz programy komputerowe);
plastyczne;
fotograficzne;
lutnicze;
wzornictwa przemysłowego;
architektoniczne, architektoniczno-urbanistyczne i urbanistyczne;
muzyczne i słowno-muzyczne;
sceniczne, sceniczno-muzyczne, choreograficzne i pantomimiczne;
audiowizualne (w tym filmowe).
Skutki łamania ustawy:
Zgodnie z treścią art. 49 ust. ustawy o ochronie danych osobowych kto przetwarza w zbiorze dane osobowe, choć ich przetwarzanie nie jest dopuszczalne albo do których przetwarzania nie jest uprawniony, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2. Jeżeli działanie, o którym mowa w treści poprzedniego zdania, dotyczy danych ujawniających pochodzenie rasowe lub etniczne, poglądy polityczne, przekonania religijne lub filozoficzne, przynależność wyznaniową, partyjną lub związkową, danych o stanie zdrowia, kodzie genetycznym, nałogach lub życiu seksualnym, sprawca podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 3.
Monika Wilk
P.s. autorstwo zdjęć nie ma znaczenia"

BRULION MALARSKI. Justyna Neyman.
http://justynaneyman.blogspot.com/

justynaneyman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-28, 23:11   #4682
gryx82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez justynaneyman Pokaż wiadomość
Nie uwierzycie - podobno grozi mi grzywna albo pójście do więzienia (do 3 lat) ...
Zasadnicza kwestia - rzeczone więzienie polskie będzie, czy senegalskie? Głupi żart, pszprszm Wracam właśnie z Brulionu, hoho, jaka się dyskusja wywiązała ciekawa!
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-28, 23:23   #4683
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miciel Pokaż wiadomość
daj, powiedz z humorem dlaczego i nie przytulaj jakoś szczególnie
Jakbym słyszała swoje myśli.

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Że się tak wetnę - wróciłam do cywilizacji Od jutra dieta, Neostrata, peelingi pięt i odkurzanie A w ogóle muszę odpocząć po tym wypoczynku...
No wreeeeeeszcieeeeeeeeeee

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
Czy kotlety z zielonej soczewicy są jadalne? Robiłem kiedyś pasztet i był taki se, szczerze mówiąc Rejcz! Wałkowałaś ten temat na wiosnę chyba, prawda?
Kotletów robić mi się nie chce, pasztet był dobry ale taki se, tzn, pewnie za każdym razem inny być może. Zielona soczewica w ogóle dla mnie jest taka se, róbz czerwonej, szybciej i smaczniej. Dużo czosnku, cebuli, soli, ziół, dodatków. chyba sęk w mieszaniu składników - jednak ja aż tak nie zgłębiam tematu.

---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ----------

Cytat:
Nie uwierzycie - podobno grozi mi grzywna albo pójście do więzienia (do 3 lat)
"Naruszeniem dóbr osobistych jest publikowanie wizerunku, czyli fotografii, rysunku, portretu – tak stanowi nasze prawo. Dotyczy to osób, które nie prowadzą działalności publicznych, a więc: politycznych, społecznych, kulturalnych, artystycznych, charytatywnych. Mówiąc wprost, nie wolno publikować bez ich zgody zdjęć przeciętnych obywateli.
Co więcej:
Co jest utworem?

Ustawa o prawie autorskim, poza podaną już ogólną definicją (z art. 1 ust. 1 ustawy o prawie autorskim), mówi też o tym, co może być utworem „w szczególności”.

W szczególności przedmiotem prawa autorskiego są utwory (art. 1 ust. 2 ustawy o prawie autorskim):

wyrażone słowem, symbolami matematycznymi, znakami graficznymi (literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne oraz programy komputerowe);
plastyczne;
fotograficzne;
lutnicze;
wzornictwa przemysłowego;
architektoniczne, architektoniczno-urbanistyczne i urbanistyczne;
muzyczne i słowno-muzyczne;
sceniczne, sceniczno-muzyczne, choreograficzne i pantomimiczne;
audiowizualne (w tym filmowe).
Skutki łamania ustawy:
Zgodnie z treścią art. 49 ust. ustawy o ochronie danych osobowych kto przetwarza w zbiorze dane osobowe, choć ich przetwarzanie nie jest dopuszczalne albo do których przetwarzania nie jest uprawniony, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2. Jeżeli działanie, o którym mowa w treści poprzedniego zdania, dotyczy danych ujawniających pochodzenie rasowe lub etniczne, poglądy polityczne, przekonania religijne lub filozoficzne, przynależność wyznaniową, partyjną lub związkową, danych o stanie zdrowia, kodzie genetycznym, nałogach lub życiu seksualnym, sprawca podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 3.
Monika Wilk
P.s. autorstwo zdjęć nie ma znaczenia"
Czytałam, i wierz mi, że sama sobie wiążę dłonie, aby nie napisać tam tego co mam właśnie na myśli - czyli matko bosko ludzie opamiętajcie się!!!!!! Wiem, ze to by Ci tylko zaszkodziło, więc gryzę się w język.

Skoro oni tacy poważni, poważne argumenty, rzucają ustawą to nie dam rady, bo jej nie znam. Uważam jak Mić, wszystko przycytowałaś i wyraziłaś swoją opinię. Ale takie kurioza jakie czytam w powyższym fragmencie nie mieszczą mi się pale. Serio. Nie ogarniam kuwety.

Kamena zna się na tym na bank.

Chciałam napisać tylko to, co Parabell o fotelach. Bo to jest dla mnie jasne i oczywiste. Natomiast reszta, kwestie sztuki, talentu, nie leży w moich kompetenecjach.

Nie wytrzymam, znasz mnie.

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2016-08-28 o 23:25
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-28, 23:24   #4684
gryx82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
Kotletów robić mi się nie chce, pasztet był dobry ale taki se, tzn, pewnie za każdym razem inny być może.
A przysiągłbym, żeś robiła I żeś pytała o "spoiwo" w postaci jaja, czy coś

Edit: a może to Betty była?
Cytat:
Zielona soczewica w ogóle dla mnie jest taka se, róbz czerwonej, szybciej i smaczniej. Dużo czosnku, cebuli, soli, ziół, dodatków. chyba sęk w mieszaniu składników - jednak ja aż tak nie zgłębiam tematu.
Wydarłem kartkę z kalendarza z przepisem na odwrocie (tak, pielęgnujemy stare, ludowe tradycje ), czekaj tylko... składniki: 0,5 kg soczewicy zielonej, 2 jaja, kasza manna, bułka tarta, sól, pieprz, kucharek, 2 cebule, tłuszcz. Chyba masz rację, skoro pasztet z zielonej szału nie zrobił, daruję se również i te kotlety

Edytowane przez gryx82
Czas edycji: 2016-08-28 o 23:25
Stary 2016-08-28, 23:44   #4685
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:
Zasadnicza kwestia - rzeczone więzienie polskie będzie, czy senegalskie? Głupi żart, pszprszm Wracam właśnie z Brulionu, hoho, jaka się dyskusja wywiązała ciekawa!
Ale wiesz, w Senegalu spotkałabym się z autorem, uzyskała jego pisemną zgodę i mogła powrócić do domu

Rejcz - ja bym hummus chciała zrobić, właśnie zjadłam kupny, z pesto

---------- Dopisano o 00:44 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ----------

Cytat:
Czytałam, i wierz mi, że sama sobie wiążę dłonie, aby nie napisać tam tego co mam właśnie na myśli - czyli matko bosko ludzie opamiętajcie się!!!!!! Wiem, ze to by Ci tylko zaszkodziło, więc gryzę się w język.

Skoro oni tacy poważni, poważne argumenty, rzucają ustawą to nie dam rady, bo jej nie znam. Uważam jak Mić, wszystko przycytowałaś i wyraziłaś swoją opinię. Ale takie kurioza jakie czytam w powyższym fragmencie nie mieszczą mi się pale. Serio. Nie ogarniam kuwety.

Kamena zna się na tym na bank.

Chciałam napisać tylko to, co Parabell o fotelach. Bo to jest dla mnie jasne i oczywiste. Natomiast reszta, kwestie sztuki, talentu, nie leży w moich kompetenecjach.

Nie wytrzymam, znasz mnie.

Myślę, że nic by mi nie zaszkodziło - już wszystko zostało powiedziane Zresztą można zlikwidować komentarz. A jeśli jeszcze ktoś mnie będzie straszył - zadzwonię do znajomego prawnika jutro i obryję się w temacie

Stary 2016-08-28, 23:48   #4686
gryx82
BAN stały

Cytat:
Ale wiesz, w Senegalu spotkałabym się z autorem, uzyskała jego pisemną zgodę i mogła powrócić do domu
Aaaa, masz rację, na to nie wpadłem!
Cytat:
To mi przypomina, że mam w lodówce otwartą dawno temu pastę z zielonych oliwek, ale w smaku taka se, szczerze powiedziawszy (deklarowanego sera feta jak na lekarstwo) i pomysłu na nią nie mam Myślałem o roladkach "w typie dewolaj", ale trza by dodać coś ostrego dla przełamania smaku...
Stary 2016-08-28, 23:50   #4687
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
A przysiągłbym, żeś robiła I żeś pytała o "spoiwo" w postaci jaja, czy coś

Edit: a może to Betty była?
Wydarłem kartkę z kalendarza z przepisem na odwrocie (tak, pielęgnujemy stare, ludowe tradycje ), czekaj tylko... składniki: 0,5 kg soczewicy zielonej, 2 jaja, kasza manna, bułka tarta, sól, pieprz, kucharek, 2 cebule, tłuszcz. Chyba masz rację, skoro pasztet z zielonej szału nie zrobił, daruję se również i te kotlety
Kurde pytać pytałam, ale się poddać musiałąm, bo jak piszę kurde bele mi się nie chciało no!

Powtórzę się, rzecz nie leży w soczewicy, a w dodatkach, mieszankach. Ja mam tak, ze jak mam zryw, to coś tam zrobię, eksperymenty, to moja droga. To nie jest tak, ze jak pasztet nie teges to kotlet no-no. Można mu czegoś dodać. Jajca, chilli, bo ja wiem, co tam kto lubi, nie specjalizuję sie, więc nie doradzę. Wiem ze soczewice lubią sól, i pieczarki. Cebulę i czosnek, ale nie mam jeszcze żadnego godnego polecenia przepisu.
Jak będę mieć, to si,ę podzielę

Cytat:

1. Amen!

Sódmy (siódmy!) raz skasowałąm swoją wypowiedź, ale to lepiej. Bo takie czyjeś wypowiedzi tylko rajcują dziada. Najlepiej zrobiłaś.

2. Ja na kupnym/kanjpianym poprzestaję, mój robiony jest eeeech no, straszny jest. Wolę gotowe I ciecierzycę lubię najmniej ze wszystkich strączków Nie umiem zrobić dobrego hummusu.

Czas edycji: 2016-08-28 o 23:56
Stary 2016-08-29, 00:08   #4688
gryx82
BAN stały

Cytat:
Kurde pytać pytałam, ale się poddać musiałąm, bo jak piszę kurde bele mi się nie chciało no!

Przymulony jakiś jestem dzisiaj, wybacz me nierozgarnięcie
Cytat:
Powtórzę się, rzecz nie leży w soczewicy, a w dodatkach, mieszankach. Ja mam tak, ze jak mam zryw, to coś tam zrobię, eksperymenty, to moja droga. To nie jest tak, ze jak pasztet nie teges to kotlet no-no. Można mu czegoś dodać. Jajca, chilli, bo ja wiem, co tam kto lubi, nie specjalizuję sie, więc nie doradzę. Wiem ze soczewice lubią sól, i pieczarki. Cebulę i czosnek, ale nie mam jeszcze żadnego godnego polecenia przepisu.
Jak będę mieć, to si,ę podzielę

Będę czekał na tzw. wenę To mi przypomniało (skoro temat kulinarny na tapecie*), że zraziłem się do tarty cebulowej, bo mi smakowała jak jajecznica na cieście, żadne tam "wooow!" i jęki rozkoszy przy jedzeniu Za to panierowany kalafior to moje odkrycie sierpnia, polecam!

* "ten tapet", jak się dowiedziałem jakiś czas temu - zielone sukno, służące do nakrywania stołu
Stary 2016-08-29, 00:14   #4689
rachell111
Zakorzenienie

Gryx - tart nie lubię, po co żreć ciasto? wolę sam omlet etc.

Ju - cały czas myślę czy ma sens i jest wykonalne, powiedzieć komuś, kto nie rozumie o co chodzi w dyskusji, o co w niej chodzi. Ja mam poważne wątpliwości, czy to potrafię.

Tzn potrafię powiedzieć bez ogródek, ale nie potrafię przemówić do rozsądku, dyplomatycznie, a tak uważam, powinnam. Ech

Czas edycji: 2016-08-29 o 00:20
Stary 2016-08-29, 00:21   #4690
gryx82
BAN stały

Cytat:
Gryx - tart nie lubię, po co żreć ciasto? wolę sam omlet etc.
Ja jestem wybitnie glutenowy, więc nie dojdziemy do porozumienia
Stary 2016-08-29, 00:29   #4691
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jestem wybitnie glutenowy, więc nie dojdziemy do porozumienia
Aaaa no to fakt. Ja jestem wybitnie skrobiowa

Boooosz, co ten bar ze mną zrobił.

Ale dziś chuopin zrobił mi świństwo - puścił na YT Nat Geo Adventure Street Food z Amsterdamu i ich crockets i myślałam, że go ubiję na miejscu. Ślinotok mnie powstrzymał. W takich sytuacjach odlatuję.

Natomiast stroopwafli of kors nie znoszę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-29, 00:38   #4692
gryx82
BAN stały

Cytat:
Aaaa no to fakt. Ja jestem wybitnie skrobiowa

Boooosz, co ten bar ze mną zrobił.
Poprawka: jestem wybitnie glutenowy, ale najwybitniej skrobiowy, pjona!

Co to są te crockets?
Stary 2016-08-29, 00:43   #4693
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:

Sódmy (siódmy!) raz skasowałąm swoją wypowiedź, ale to lepiej. Bo takie czyjeś wypowiedzi tylko rajcują dziada. Najlepiej zrobiłaś.
dziękuję Ci za starania
Pamiętaj zawsze, że komentarze czytają wszyscy - nie tylko dziad (czy baba), więc reszta też może się odnieść do wypowiedzi - twojej czy czyjejkolwiek

Stary 2016-08-29, 01:20   #4694
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję Ci za starania
Pamiętaj zawsze, że komentarze czytają wszyscy - nie tylko dziad (czy baba), więc reszta też może się odnieść do wypowiedzi - twojej czy czyjejkolwiek
Pamiętam, ale mam pewną wadę - rozwlekłość, strumień świadomości, w wersji hmm mojej. Nie umiem tak streścić, jak Mić.
Tutaj jest niezobowiązujący wybór treści, można pominąć, luz bluz.
U kogoś, nie tylko u Ciebie, to już ma większe znaczenie. Zwłaszcza, gdy takie ma też podmiot dyskusji. Ale dojrzewam.

Tak naprawdę, poza fotelami, (a raczej łatwą formą instruowania ludźmi co mają myśleć) to nie miałam nic do powiedzenia. Dopóki nie zrozumiałam o co Ci chodzi. O selekcję. O, nie tylko umiejętność, ale i chęć jej dokonywania. I to zawsze będzie dyskusyjne. Ja jednak nie czuję potrzeby dyskusji na ten temat akurat, ale rozwala mnie dokumentnie, że są tacy, który najwyraźniej zatracają się sami w swoich zapędach. Brną by brnąć, bez względu na logikę i wszelakie rozumowanie.
Stary 2016-08-29, 01:40   #4695
gryx82
BAN stały

Dobranoc
Stary 2016-08-29, 07:38   #4696
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Znaczy, dzień dobry
Stary 2016-08-29, 08:03   #4697
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Że się tak wetnę - wróciłam do cywilizacji Od jutra dieta, Neostrata, peelingi pięt i odkurzanie A w ogóle muszę odpocząć po tym wypoczynku...

poza neostratą i odkurzaniem
Stary 2016-08-29, 10:33   #4698
gryx82
BAN stały

Dobry, baru!
Stary 2016-08-29, 11:20   #4699
Murszafka
To ja :)

Cytat:
Dobry, baru!
Dobry Gryxu

Terry Pratchett, Czarodzicielstwo
Murszafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-29, 11:47   #4700
gryx82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Murszafka Pokaż wiadomość
Dobry Gryxu

Spadam trawę skosić, upał zelżał, więc trza korzystać z pogody
Stary 2016-08-29, 11:50   #4701
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję Ci za starania
Teraz, po reakcji tych osób na wpis Poli, widać ewidentnie już, że albo ktoś sobie robi jaja - celowa złośliwość ludzi wiadomo skąd , albo, niestety to zaślepione owieczki wierzące w obecnę włądzę. Bo takie kuriozalne zachowania i pytania mogą wynikać tylko z tych dwóch sytuacji. Dyskusja z kimś takim nie ma sensu. Niestety. Jest tylko wodą ich na młyn. Napisałąm co uważam, ale wiem, że to niczego nie zmieni.

Tak mówiąc wprost, albo ktoś jest kretynem, albo jest z csw, ale raczej i jedno i drugie.

Dodam tylko tutaj, gwoli wyjaśnienia, kto nie czytał, że ja absolutnie nie jestem za jedną jedyną słuszną wersją i opinią, ja jestem za tym, że można się nie zgadzać. Dlaczego nie? Prawda? Chodzi mi tylko o absurdalne interpretacje ustawy, oskarżenia itp.

Czas edycji: 2016-08-29 o 12:23
Stary 2016-08-29, 11:50   #4702
Redhaired Witch
Nindżopesz

Ma kto dostęp do sklepów Makro? Potrzebuję nazwy ichniejszych dżemów, coś jak polpros, prospol, nie pamiętam...

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-29, 11:54   #4703
Murszafka
To ja :)

Cytat:

Spadam trawę skosić, upał zelżał, więc trza korzystać z pogody
A ja zamknięta z klimką, żeby mi się palce do kartek nie kleiły. Jestem w trakcie zakładania strony internetowej, pomaga mi kolega -zdalnie. Zastanawiam się, ile jeszcze kretyńskich pytań zniesie zanim ucieknie... No ale nic nie ogarniam, NIC.

Terry Pratchett, Czarodzicielstwo
Murszafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-29, 12:10   #4704
gryx82
BAN stały

Cytat:
A ja zamknięta z klimką, żeby mi się palce do kartek nie kleiły. Jestem w trakcie zakładania strony internetowej, pomaga mi kolega -zdalnie. Zastanawiam się, ile jeszcze kretyńskich pytań zniesie zanim ucieknie... No ale nic nie ogarniam, NIC.

Podziwiam, mnie przerasta nawet samo myślenie o tych wszystkich "IT niuansach", słabo mi od razu

Edytowane przez gryx82
Czas edycji: 2016-08-29 o 12:11
Stary 2016-08-29, 12:20   #4705
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Joł Murszafie, kongratsy za wszystko zbiorczo, doczytałam
Stary 2016-08-29, 12:24   #4706
Katty_p13
Piers do przodu

Mursz tylko trening czyni miszcza naumiesz się i będziesz expert level
Stary 2016-08-29, 13:51   #4707
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Życzenia na pewno. I może coś słodkiego, to zawsze miłe, tym bardziej jak lubisz człowieka
dzięki

Cytat:
Napisane przez Miciel Pokaż wiadomość
daj, powiedz z humorem dlaczego i nie przytulaj jakoś szczególnie
Przytulanie? Brrr... Ja niedotykalska jestem

Cytat:
Jakiś drobiazg, naprawdę drobiazg - słodycz czy coś to dobry pomysł. I do tego raca urodzinowa - aż się pacjenci uniosą w powietrze
Nie, no żartuję

Cytat:
Najpierw na zamku w Grodnie, potem jedzie dalej do pałacu w Jedlince A potem będę walczyć o Warszawę i Olsztyn.
Tylko czy ja mam tyle do powiedzenia, żeby aż blog pisać?? Kolega jeszcze naciska, żebym filmiki publikowała z tego, jak rysuję, że to podobno nieodzowne, a ja strasznie nie lubię, kiedy ktoś patrzy, jak rysuję...
To trzymię kciuki za Wawę, bedzie mi łatwiej przyjechać

No właśnie ten obowiązek bycia na fejsiku, instagramie, filmiki, blogi, strony... Luuuudzie, ja bym chciała się zajmować po prostu leczeniem, ale takie mamy czasy, ze się trzeba lansować w internetach bo nikt nie przyjdzie

W sobotę się wybieram na Wystawę Psów Rasy Mieszanej i też trzeba będzie słitfocie robić celem publikacji na fejsiku
Cytat:

Chyba znalazłam jeszcze brzydsze buty niż Ty KLIK Niestety zdaje się, że niedługo wszyscy będą te szkaradzieństwa nosić

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-29, 13:54   #4708
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Une som takie brzytkie, ze aż błąd serwera spowodowały i strona się nie wczytuje

A pogoda się robi sraczkowata
Stary 2016-08-29, 14:03   #4709
Katty_p13
Piers do przodu

Cytat:
Napisane przez Margot45 Pokaż wiadomość
Une som takie brzytkie, ze aż błąd serwera spowodowały i strona się nie wczytuje

A pogoda się robi sraczkowata
Ale w weekend zażywałaś słońca??
Stary 2016-08-29, 14:06   #4710
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Napisane przez Katty_p13 Pokaż wiadomość
Ale w weekend zażywałaś słońca??
Leżałam i kwiczałam znaczy, smażyłam zewłoka w sobotę od 11.00 do 16:30 z przerwą na kawę a w niedzielę od 10:30 do 16:00, bez przerwy ogórka se zabrałam do parku w ramach nawodnienia.

W międzyczasie umyłam obydwa okna, zrobiłam dwa prania i wyszorowałam łazienkę. Uwielbiam taką pogodę jak w weekend!

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości