![]() |
#4681 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar LIX
Nie uwierzycie - podobno grozi mi grzywna albo pójście do więzienia (do 3 lat)
"Naruszeniem dóbr osobistych jest publikowanie wizerunku, czyli fotografii, rysunku, portretu – tak stanowi nasze prawo. Dotyczy to osób, które nie prowadzą działalności publicznych, a więc: politycznych, społecznych, kulturalnych, artystycznych, charytatywnych. Mówiąc wprost, nie wolno publikować bez ich zgody zdjęć przeciętnych obywateli. Co więcej: Co jest utworem? Ustawa o prawie autorskim, poza podaną już ogólną definicją (z art. 1 ust. 1 ustawy o prawie autorskim), mówi też o tym, co może być utworem „w szczególności”. W szczególności przedmiotem prawa autorskiego są utwory (art. 1 ust. 2 ustawy o prawie autorskim): wyrażone słowem, symbolami matematycznymi, znakami graficznymi (literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne oraz programy komputerowe); plastyczne; fotograficzne; lutnicze; wzornictwa przemysłowego; architektoniczne, architektoniczno-urbanistyczne i urbanistyczne; muzyczne i słowno-muzyczne; sceniczne, sceniczno-muzyczne, choreograficzne i pantomimiczne; audiowizualne (w tym filmowe). Skutki łamania ustawy: Zgodnie z treścią art. 49 ust. ustawy o ochronie danych osobowych kto przetwarza w zbiorze dane osobowe, choć ich przetwarzanie nie jest dopuszczalne albo do których przetwarzania nie jest uprawniony, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2. Jeżeli działanie, o którym mowa w treści poprzedniego zdania, dotyczy danych ujawniających pochodzenie rasowe lub etniczne, poglądy polityczne, przekonania religijne lub filozoficzne, przynależność wyznaniową, partyjną lub związkową, danych o stanie zdrowia, kodzie genetycznym, nałogach lub życiu seksualnym, sprawca podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 3. Monika Wilk P.s. autorstwo zdjęć nie ma znaczenia"
#4682 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4683 | |||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ---------- Cytat:
Skoro oni tacy poważni, poważne argumenty, rzucają ustawą to nie dam rady, bo jej nie znam. Uważam jak Mić, wszystko przycytowałaś i wyraziłaś swoją opinię. Ale takie kurioza jakie czytam w powyższym fragmencie nie mieszczą mi się pale. Serio. Nie ogarniam kuwety. Kamena zna się na tym na bank. Chciałam napisać tylko to, co Parabell o fotelach. Bo to jest dla mnie jasne i oczywiste. Natomiast reszta, kwestie sztuki, talentu, nie leży w moich kompetenecjach. Nie wytrzymam, znasz mnie. Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2016-08-28 o 23:25 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4684 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Edit: a może to Betty była? Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez gryx82 Czas edycji: 2016-08-28 o 23:25 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4685 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rejcz - ja bym hummus chciała zrobić, właśnie zjadłam kupny, z pesto ![]() ---------- Dopisano o 00:44 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ---------- Cytat:
![]() Myślę, że nic by mi nie zaszkodziło - już wszystko zostało powiedziane ![]() ![]()
![]() |
#4686 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4687 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powtórzę się, rzecz nie leży w soczewicy, a w dodatkach, mieszankach. Ja mam tak, ze jak mam zryw, to coś tam zrobię, eksperymenty, to moja droga. To nie jest tak, ze jak pasztet nie teges to kotlet no-no. Można mu czegoś dodać. Jajca, chilli, bo ja wiem, co tam kto lubi, nie specjalizuję sie, więc nie doradzę. Wiem ze soczewice lubią sól, i pieczarki. Cebulę i czosnek, ale nie mam jeszcze żadnego godnego polecenia przepisu. Jak będę mieć, to si,ę podzielę ![]() Cytat:
Sódmy (siódmy!) ![]() ![]() 2. Ja na kupnym/kanjpianym poprzestaję, mój robiony jest eeeech no, straszny jest. Wolę gotowe ![]() ![]() ![]() Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2016-08-28 o 23:56 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4688 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Przymulony jakiś jestem dzisiaj, wybacz me nierozgarnięcie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Będę czekał na tzw. wenę ![]() ![]() ![]() * "ten tapet", jak się dowiedziałem jakiś czas temu - zielone sukno, służące do nakrywania stołu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4689 |
Zakorzenienie
|
Gryx - tart nie lubię, po co żreć ciasto?
![]() ![]() Ju - cały czas myślę czy ma sens i jest wykonalne, powiedzieć komuś, kto nie rozumie o co chodzi w dyskusji, o co w niej chodzi. ![]() Tzn potrafię powiedzieć bez ogródek, ale nie potrafię przemówić do rozsądku, dyplomatycznie, a tak uważam, powinnam. Ech ![]() Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2016-08-29 o 00:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#4690 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4691 |
Zakorzenienie
|
Aaaa no to fakt. Ja jestem wybitnie skrobiowa
![]() ![]() Boooosz, co ten bar ze mną zrobił. ![]() Ale dziś chuopin zrobił mi świństwo - puścił na YT Nat Geo Adventure Street Food z Amsterdamu i ich crockets i myślałam, że go ubiję na miejscu. Ślinotok mnie powstrzymał. W takich sytuacjach odlatuję. ![]() Natomiast stroopwafli of kors nie znoszę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4692 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4693 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pamiętaj zawsze, że komentarze czytają wszyscy - nie tylko dziad (czy baba), więc reszta też może się odnieść do wypowiedzi - twojej czy czyjejkolwiek ![]()
![]() |
#4694 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tutaj jest niezobowiązujący wybór treści, można pominąć, luz bluz. U kogoś, nie tylko u Ciebie, to już ma większe znaczenie. Zwłaszcza, gdy takie ma też podmiot dyskusji. Ale dojrzewam. Tak naprawdę, poza fotelami, (a raczej łatwą formą instruowania ludźmi co mają myśleć) to nie miałam nic do powiedzenia. Dopóki nie zrozumiałam o co Ci chodzi. O selekcję. O, nie tylko umiejętność, ale i chęć jej dokonywania. I to zawsze będzie dyskusyjne. Ja jednak nie czuję potrzeby dyskusji na ten temat akurat, ale rozwala mnie dokumentnie, że są tacy, który najwyraźniej zatracają się sami w swoich zapędach. Brną by brnąć, bez względu na logikę i wszelakie rozumowanie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4695 |
BAN stały
|
Dobranoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4696 |
niecnotliwa dziewica
|
Znaczy, dzień dobry
![]()
#4697 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poza neostratą i odkurzaniem ![]()
![]() |
#4698 |
BAN stały
|
Dobry, baru!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4699 |
To ja :)
|
![]() |
#4700 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4701 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Tak mówiąc wprost, albo ktoś jest kretynem, albo jest z csw, ale raczej i jedno i drugie. Dodam tylko tutaj, gwoli wyjaśnienia, kto nie czytał, że ja absolutnie nie jestem za jedną jedyną słuszną wersją i opinią, ja jestem za tym, że można się nie zgadzać. Dlaczego nie? Prawda? Chodzi mi tylko o absurdalne interpretacje ustawy, oskarżenia itp. Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2016-08-29 o 12:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4702 |
Nindżopesz
|
Ma kto dostęp do sklepów Makro? Potrzebuję nazwy ichniejszych dżemów, coś jak polpros, prospol, nie pamiętam...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4703 |
To ja :)
|
A ja zamknięta z klimką, żeby mi się palce do kartek nie kleiły. Jestem w trakcie zakładania strony internetowej, pomaga mi kolega -zdalnie. Zastanawiam się, ile jeszcze kretyńskich pytań zniesie zanim ucieknie... No ale nic nie ogarniam, NIC.
#4704 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Podziwiam, mnie przerasta nawet samo myślenie o tych wszystkich "IT niuansach", słabo mi od razu ![]() Edytowane przez gryx82 Czas edycji: 2016-08-29 o 12:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4705 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4706 |
Piers do przodu
|
Mursz tylko trening czyni miszcza
![]() ![]()
#4707 | ||||
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
![]() Przytulanie? Brrr... Ja niedotykalska jestem Cytat:
![]() Cytat:
![]() No właśnie ten obowiązek bycia na fejsiku, instagramie, filmiki, blogi, strony... Luuuudzie, ja bym chciała się zajmować po prostu leczeniem, ale takie mamy czasy, ze się trzeba lansować w internetach bo nikt nie przyjdzie ![]() ![]() W sobotę się wybieram na Wystawę Psów Rasy Mieszanej i też trzeba będzie słitfocie robić celem publikacji na fejsiku ![]() Cytat:
![]() Chyba znalazłam jeszcze brzydsze buty niż Ty ![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4708 |
niecnotliwa dziewica
|
Une som takie brzytkie, ze aż błąd serwera spowodowały i strona się nie wczytuje
![]() A pogoda się robi sraczkowata ![]()
#4709 | |
Piers do przodu
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4710 |
niecnotliwa dziewica
|
Leżałam i kwiczałam
![]() ![]() W międzyczasie umyłam obydwa okna, zrobiłam dwa prania i wyszorowałam łazienkę. Uwielbiam taką pogodę jak w weekend!
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:22.