|
|
#421 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy listopadowe 2016 - cz. VII
|
|
|
|
#422 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzę na stronie że jakiś lateksowy materac mają ale w sklepie nie dojrzałam go. No ale nie wiem jaki ja chcę ten materac. Dlatego nie chciałam sie rzucać na pierwszy lepszy. ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Dziewczyny ja mam prośbe. Jak piszecie tutaj na watku listę zakupową z apteki może wkleiłybyscie to do klubu w wątek wyprawkowy? Byloby łatwiej potem sie odnaleźć i porównać sobie swoją listę do list innych mam.
|
|
|
|
|
#424 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pewnie, juz wklejam :P jak macie jeszcze jakies uwagi czego mało, czy nie przegiełam z ilością wkładek podkładów itp to dajcie znac bo pewnie w ciagu kilku dni złożę zamówienie... |
|
|
|
|
#425 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oby Wam się szybko sytuacja unormowała |
|
|
|
|
#426 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do kosmetyków dlatego ja uwielbiam naturalne. Mam kilka składników i wiem jakie, więc nie ma problemu z tym, że zamiast jednego świństwa jest inne. Sama mam wymagającą skórę, zwłaszcza twarzy, żadne firmy apteczne, czy delikatne kosmetyki czy dziecięce nie działają na moją twarz dobrze. A nie wiem, musiałabyś zapytać Cytat:
Ja nie wiem jakie miałam majtki, wiem że fioletowe siateczkowe i że je tż prał mi w szpitalu w umywalce, suszył na oknie i je zakładałam. Mam jakieś 4 pary i będę je najwyżej sama prała. Jakbym planowała tylko kp to póki co nie kupiłabym laktatora, bo mógłby się okazać zbędny, a zawsze można go dokupić. Miałam takie same okresy, bardzo obfite i bolesne. Leciało ze mnie jak z kranu po porodzie, straciłam dużo krwi. Myłam się 3x dziennie i zmieniałam podpaski te z belli bez kleju bardzo często. No ale byłam przyzwyczajona do tamponów, więc było mi niekomfortowo z samą podpaską, no i jak dla mnie to smród był straszny i dlatego tych podpasek szło mega dużo. W paczce jest 10 sztuk i bywały dni, że paczka dziennie szła od tak. Ja ich używałam cały połóg, potem na zmianę z tymi grubymi bella nova maxi. Aspirator czy gruszka- musisz wybrać sama. Ja akurat mam gruszkę, taką żeby dało się łatwo ją wyczyścić, ale ja to ja i nie widzę siebie w roli odciągacza glutów buzią, a nie zechce mi się podłączać do odkurzacza. Ja mam tylko jałowe gaziki i muszą mi wystarczyć A tantum rosa nie używałam nigdy. Wkładki nosiłam dopóki miałam laktację cały czas.Jeśli chcesz ściągać pokarm to pojemniki do przechowywania pokarmu się bardzo przydadzą, plus albo smoczek do butelki która jest z laktatora albo druga butelka ze smoczkiem do karmienia. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#427 |
|
Wtajemniczenie
|
Listopadowa mi się wydaje, że dowiozą bez większych problemów, ale z tego co pamiętam, liczą za kilometr, więc może wyjść drogo
|
|
|
|
#428 |
|
Zadomowienie
|
jak wpiszesz sobie w gemini 'medela smoczek' to wychodzą dwa rozmiary smoczków do butelki S i M
PannaIzabela- mnie właśnie przeraża ten połóg.. zawsze miałam mega mocne okresy, tampony to było zbawienie chociaż i tak bardzo szybko nawet te największe mi przeciekały bądź musiałam zmieniać co godzinę więc temat podpasek jest dla mnie obleśny.. no i ten zapach.. No mi tak w SR mówili abym tego laktatora nie zamawiała ale mi mama powiedziała że miała tyle pokarmu że gdyby go sobie już w szpitalu nie ściągała to by dostała zapalenia piersi i tak samo babcia, aż zaczęły wykarmiać dzieci z sali której matki nei miały pokarmu.. nie wiem na ile to jest dziedziczne, ale bardziej chodzi też o mój komfort że mogę wyjść z domu po odciągnięciu a nie siedzieć non stop bo dziecko się przyssa
|
|
|
|
#429 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewuszki odchodząc na chwilę od dzieciowych rzeczy - mąż ma niebawem urodziny - macie jakiś sprawdzony przepis na tort? Taki, żebym i ja mogła wszamać
|
|
|
|
#430 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zawsze mając okres miałam zestaw tampon z ob ten pomarańczowy gruby plus duża gruba podpaska z belli. Niezależnie od pogody, 3-4 dni w tym zestawie to mininum. Połóg miałam obfity i na to się też nastawiam. Póki co mam 4 paczki tych podpasek z belli, mąż dokupi mi kolejne 5 po porodzie i tak co jakiś czas będziemy dorzucać kolejne paczki Ale z tego co kojarzę ja jedyna tu z wątku tak długo nosiłam te podpaski Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#431 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jezeli okres ma cos do rzeczy to ja nie mam sie co martwic 4 dni, i z samą wkładką przez większość czasu bym dała radę xD
|
|
|
|
|
#432 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#433 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#434 |
|
Zakorzenienie
|
Tż wygonil mnie do domu z pracy i zabronił robić cokolwiek... No więc siedzę i zaraz na głowę dostanę...
|
|
|
|
#435 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a jeszcze mi przyszło do głowy: dobry rok z Russelem Crowe też super obyczajówka w dodatku akcja we Francji chyba, a ja uwielbiam jak akcja w takim typowo wakacyjnym dla mnie klimacie się odbywa ![]() Też chętnie coś obejrzę jeśli polecisz coś fajnego |
|
|
|
|
#436 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://www.srokao.pl/2014/10/pielegn...emowlecia.html ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Cytat:
W podobnym stylu co Begin Again jest film Once - zresztą ten z Keirą porównywany jest do niego![]() http://www.filmweb.pl/Once Teraz na fali z Keirą obejrzę sobię "Życie nie gryzie". Zobaczymy
|
||
|
|
|
#437 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja ze swojej strony bardzo polecam Nietykalni, jeśli nie widziałyście. Wzruszający, czasem zabawny, oglądałam już kilka razy http://www.filmweb.pl/film/Nietykalni-2011-583390 A z takich filmów, które mogę oglądać i oglądać, to moim nr 1 jest chyba Gladiator |
|
|
|
|
#438 |
|
Zakorzenienie
|
Ja po prostu wiem, że coś jest nie tak. Znam go na tyle dobrze. To jest złoty facet i złoty człowiek , ale ostatnio nie do zniesienia jest atmosfera w domu i oziębłość między nami..
Ja wiem, że to co przeszliśmy przez ostatnie miesiące to jakiś koszmar i zmieniło nas obydwoje,ale mimo to... ja juz tak nie daje rady, nie poznaje go.. jeszcze teść daje nam tak popalić, cała ta sytuacja w domu rodzinnym.. A żeby tego było mało to właśnie jeżdżę z siostra po szpitalach, TK itp bo podejrzewają zator płucny... dziewczyny ja mam dosyć... to jest jakiś pieprzone fatum! Bo już inaczej tego wytłumaczyć nie umiem... jak na złość nie miał z nią kto jechać tylko ja, brzuch mnie z nerwów boli, staram się jakoś uspokoić ale się nie da.... mam dosyć, ileż mozna....... :-( Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#439 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Majtki poporodowe kupiłam siateczkowe wielorazowe, w sumie chyba 8 par, żeby mieć coś w szpitalu w zapasie i żeby ktoś mi przeprał w domu te już użyte. Tylko u mnie wchodzi w grę prawdopodobnie cc, więc nie wiem czy przy porodzie sn też są one polecane. Podkładów poporodowych mam na razie 3 paczki z belli. Aspirator kupiłam z nosefrida + zapas filtrów. Gruszki moim zdaniem też są ok, o ile jest rozkręcana cała i można wszystko porządnie wymyć i wygotować. Waciki jałowe przydadzą się na pewno do pielęgnacji pępka, żeby nie zakazić czymś tej ranki Laktator planuję kupić również z medeli, ręczny, ze smoczkiem calma w zewstawie i chcę zainwestować dodatkowo w butelkę, żeby mieć jeszcze jedną na stanie. Planuję kp, ale jednak będę się pewniej czuła mając butlę w pogotowiu, a smoczek faktycznie jest niezły i nie zaburza odruchu ssania (koleżanka ostatnio wypróbowała i poleca )Jak będziesz kupować laktator to zwróć uwagę co dołączają do zestawu, zwykle tylko butelkę, ale czasem też dodatkowo jest smoczek. Cytat:
![]() O, znalazłam, proszę http://talerzpokus.tv/przepis/tort_z...uskawkami.html Tylko ja robiłam na gotowym biszkopcie... Ale jeśli chodzi o kremy i resztę wykonania - uwielbiam! Robiłam już wiele razy, tylko z różnymi owocami, zależy na co akurat jest sezon itp
Edytowane przez Anettt87 Czas edycji: 2016-08-29 o 13:57 |
||
|
|
|
#440 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam pojęcia U mnie wyglądało to tak: osobiście wolę ból porodowy, bo trwa krócej. Ja przez okres zdycham 3 dni z bólu i ratuję się każdym lekiem przeciwbólowym na receptę, nimesil, ketonal, cokolwiek i podwajam, potrajam dawki żeby nie wyć z bólu. Skurcze porodowe bolały mnie bardziej niż okresowe, choć myślałam, że to nie będzie możliwe. Tak mnie bolało, że było mi wszystko jedno, czy jestem goła, czy nie, jakby mi kazali na golasa biegać po szpitalu to nie miałabym z tym problemu pewnie jakby ktoś powiedział, że pomoże skok z okna to by mnie nie zdążył ściągnąć z parapetu W chwili skurczu była tragedia. Zwłaszcza, że ja nawet nie wiem co to jest skurcz np co 10 minut. Miałam wywoływany poród i moje skurcze były co minutę - dwie od samego początku (tż sprawdzał), z tego co pamiętam to później miałam przerwę ok 3-4 minuty ale pewna nie jestem, może mi się tak wydawało, przez prysznic i gaz. Mega ulgą było zzo. Cytat:
|
|
#441 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#442 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja czekam na koniec października/początek listopada w zeszłym roku w hm weszły śliczne sukienusie niektóre w komplecie z opaskami i wtedy coś kupie ![]() Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Cytat:
a ten hipp tez siostra mi polecala i właśnie jego chce kupić bo nawet jej alergikom nie szkodzi ![]() Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Cytat:
dla gości białe ładne i będą do wszystkiego pasować ![]() Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
||||
|
|
|
#443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tego co czytałam, to w poprzedniej ciąży zrobił się węzeł na pępowinie. Na to niestety nikt wpływu nie ma. Moja znajoma straciła jedną córeczkę bliźniaczkę - to była ciąża ta najbardziej niebezpieczna: jedno łożysko, jedna owodnia. Akurat była w szpitalu na podaniu zastrzyków z lekiem na rozwój płuc tak w razie czego. Na jednym pomiarze tętna było ok, a na drugim już nei było jednego. Od razu zrobili cc, urodziła drugą córeczkę w 25 tygodniu, niestety nie jest zdrowa.
|
|
#444 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a film o którym mówią dziewczyny to ZACZNIJMY OD NOWA |
||
|
|
|
#445 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Smoczek do KP jest ten http://www.aptekagemini.pl/medela-sm...o-butelki.html ![]() ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Dziewczyny a czym planujecie dbać o higienę intymną po porodzie? Tzn jeszcze w szpitalu. Ja słyszałam, że jak będę się podmywac np Lactacyd to będzie piekło. Już sama nie wiem. Biały jeleń? |
|
|
|
|
#446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#447 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a to mam jeszcze jedno pytanko; jest sobie ten laktator i on ma butelkę Calma tak? kupuję drugą butelkę na wszelki wypadek; http://www.aptekagemini.pl/medela-ca...z-butelka.htmli czy tego smoczka nie można z butelki do butelki przenosić? |
|
|
|
|
#448 | |
|
Rozeznanie
|
zacznijmy od nowa
Cytat:
ja kilka razy robiłam ten - bardzo łatwy, nie masiasty, nie przesadnie słodki, jak robiłam w ciąży to odpuściłam likier kawowy i ciasto nasączałam tylko kawą |
|
|
|
|
#449 |
|
Raczkowanie
|
Listopadowa, w kwestii materacy z allegro mogę spokojnie polecić ten, na którym właśnie leżę http://allegro.pl/materac-160x200-ba...rs_rule_id=201
Cena bardzo przyzwoita, szczególnie jeśli porównasz z np z jyskiem. Mi się super na nim śpi, zresztą zerknij sobie w ofertę sprzedawcy, ma tych materacy od grona. Jakby Ci jakimś cudem było za twardo, to bardzo polecane są tzw top coat z jyska, co prawda droższe od tego materaca, ale są ponoć fenomenalne
|
|
|
|
#450 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:31.

Byloby łatwiej potem sie odnaleźć i porównać sobie swoją listę do list innych mam.
) rozmawiać też nie chce, choć u nas to zawsze było na pierwszym miejscu. Nie mam siły. Problemy z teściem rujnują nam życie na każdym kroku, same nerwy i chodzimy jak bomby zegarowe 

Normalnie duszno mi 

Już mam dreszcze jak pomysle o jezdzeniu i szukaniu lozka i materaca dla nas. W naszym miescie nic nie ma i musimy jechac 60 km dalej. A tam p are sklepów i pewnie asortyment okrojony. Ceny tez pewnie szalone. W ikei fajnie bo mozna szybko i duzo i tanio kupić :P W dwie godziny tyle wydanej kasy ale pelne dwa koszyki