|
|
#391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy listopadowe 2016 - cz. VII
Nie wiem czy sa trwałe ale przynajmniej jak mi Tż zbije to raz że mała strata a dwa zawsze do kompletu dokupie ;-)
|
|
|
|
#392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takż musze kupić jakieś ladne portki czy cos ![]() Boshe dziewczyny jak tu gorocą, nad morzem tak nie bylo, mimo ze upal inaczej to sie odczuwalo Normalnie duszno mi
|
|
|
|
|
#393 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wydaje mi się że w okresie zimowym gdzie ogrzewanie działa i wysusza to akurat powinno się mieć coś do smarowania, dlatego ja kupuję |
|
|
|
|
#394 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja córkę myję hipp płynem do ciała i włosów i jest najlepszy jaki miałam. W międzyczasie córka miała parę razy problem z suchymi plackami na skórze na pewno po johnsonie, nivei i babydrem, ale wtedy używałam przez jakiś czas typowych natłuszczaczy i robiło się ok. Cytat:
Załączam ubranka od babci z Lidla dla dzidzi😊 ![]() Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
|
|
#395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sama mam nadzieję, że zwykły olejek migdałowy wystarczy do kąpieli, żeby skóra była odpowiednio nawilżona, ale wiadomo, że wyjdzie w praniu Nawet bardziej niż samego ogrzewania boję się mrozu i delikatnej buzi dziecka, ale może przesadzam Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czym sie myjesz sama na co dzien? Bo jak uczulaja cie delikatne kosmetyki to nieciekawie... |
|
|
|
|
#397 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#398 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już mam dreszcze jak pomysle o jezdzeniu i szukaniu lozka i materaca dla nas. W naszym miescie nic nie ma i musimy jechac 60 km dalej. A tam p are sklepów i pewnie asortyment okrojony. Ceny tez pewnie szalone. W ikei fajnie bo mozna szybko i duzo i tanio kupić :P W dwie godziny tyle wydanej kasy ale pelne dwa koszyki
|
|
|
|
|
#400 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak reagowałam na te oliwki ... skórę głowy muszę myć produktem do skóry atopowej- atoperal teraz mam i jakoś daje radę- oilatum też mnie uczulał |
|
|
|
|
#401 |
|
Zakorzenienie
|
A tak w ogole przez czas urlopu przytyłam prawie 2 kg
Wyszyły codzienne obiadki, goferki, desery i podjadanie na plaży ![]() ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- zauważyłam bo ludzie brali je jak szaleni. Spodobaly mi sie bo sa takie klasyczne. Mogłyby byc na co dzien ale również tez dla gości. Teraz tak mysle ze trzeba bylo nam brac ich wiecej :P |
|
|
|
#402 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dokładnie takie 2w1 ładny obrus + serwetki i masz elegancki stół
|
|
|
|
|
#403 |
|
Zakorzenienie
|
Wcięło mi cytowanie Dziękuję za miłe słowo o mojej Lilce, nie mogę się z Wami nie zgodzić, udała nam się córka nie mam weny na pisanie, humoru też nie. nie potrafię porozumieć się z tż, kilka razy próbowałam zacząć temat ale kończy się tym samym czyli naskoczeniem na mnie z podniesionym głosem (co mu się nigdy nie zdarzało ) rozmawiać też nie chce, choć u nas to zawsze było na pierwszym miejscu. Nie mam siły. Problemy z teściem rujnują nam życie na każdym kroku, same nerwy i chodzimy jak bomby zegarowe ![]() Ja naprawdę nie wymagam, żeby skakał wokół mnie bo jestem księżną w ciąży, nawet jak boli to wstaje i robię wszystko sama. Ale w pierwszej ciąży był tak cudnie opiekuńczy, a teraz jakby miał swój świat.. wszystkiego się odechciewa.. mam dosyć... ![]() Idę, nie zamulam bo mogłabym tak pisać i pisać, tyle się tego we mnie nazbierało.. |
|
|
|
#404 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym nie ryzykowała jednak. Do kąpieli dziecka jednak szukałabym czegoś normalnego, bo szkoda skory dziecka tak od narodzin przyzwyczajać do takich kosmetyków. Tylko nie wiem jak z toba....w rękawiczkach dziecka myc nie bedziesz przecież... Kapiel niemowlaka jest krotka, po takim czasie tez bedziesz miec problemy skorne na dloniach? ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#405 |
|
Zakorzenienie
|
Na temat pieluszek DADA, warto poczytać :
http://mumandthecity.pl/naprawde-dob...ieluszek-dada/ |
|
|
|
#406 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#407 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Leżę dalej, może jutro wyjdę. Rajstopek nie kupuję dla malucha... Cytat:
Do płynu dostałam w zestawie zwykły krem nawiżający dla bobasa i dokupiłam krem z cynkiem na odparzenia. To wszystko z kosmetycznych rzeczy.Ja nie rozumiem nagonki na parabeny. To są najlepiej przebadane konserwanty, a kosmetyk niestety zakonserwować trzeba, żeby nie skolonizowały go drobnoustroje, grzyby, bakterie... Oczywiście, nic w nadmiarze ![]() Śmieszy mnie jak producenci na fali parabenowo-silikonowo-slsowej nagonki walą na produkcie wielki napis, że kosmetyk jest bez świństw, a pakują do niego zastępczo inne, nieraz gorsze substancje, ale nieznane szerszej rzeszy konsumentów. Cytat:
Płyn do kąpieli Oillan, dla mnie jest ok. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
JESIEŃ Edytowane przez patrycjazuzanna Czas edycji: 2016-08-29 o 12:10 |
|||
|
|
|
#408 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Cytat:
moja siostra i przyjaciolka uzywaja wlasnie cetaphilu zarowno do mycia twarzy jak i kremu i są mega zadowolone od lat... no ale co skora to inaczej reaguje, ja tam nie probuje bo mam ziajkę <3 LD |
||
|
|
|
#409 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#410 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#411 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#412 |
|
Zakorzenienie
|
Patrycja w takim razie trzymam kciuki za szybki wypis
|
|
|
|
#413 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#414 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Melduję się w przerwie w wielkim ogarnianiu szafy... Do odłożenia poszła ogrooooomna sterta ciuchów, w które się już nie mieszczę i na pewno nie zmieszczę w przeciągu kilku najbliższych miesięcy
jak dobrze, że ktoś wynalazł worki próżniowe i można to bez problemu przechować ![]() Ja kupiłam 1 parę dla synka z myślą o zimowych wyjściach z domu, jak będzie nieciekawa pogoda. W misie Zobaczymy, czy się sprawdzą...Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
i również gratuluję!Cytat:
Trzymam kciuki, będzie dobrze |
||||||
|
|
|
#415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#416 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#417 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- A ja już sama nie wiem, czy chcę te kosmetyki z Musteli dla Małego. Nie wiem w sumie, czy czegoś innego nie wezmę, muszę jeszcze się zastanowić. ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
Najważniejsze, że masz już ten krążek to problem z głowy. I faktycznie niech już Cię wypuszczą, bo ile można... |
||
|
|
|
#418 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Geosmina - super ciuszki! To zmobilizowałyście mnie chociaż do skompletowania koszyka w Gemini. Postanowiłam że zakupki kosmetyczne będę robiła we wrześniu więc tuż tuż, tylko nadal nie mam mebli gdzie miałabym wszystko co mi przyjdzie schować :P Tak więc mam parę pytań do doświadczonych mam i mniej doświadczonych koleżanek które owe zakupy już zrobiły: - majtki poporodowe - wielorazowe czy jednorazowe? jest czas na jakieś pranie w szpitalu ? nie lepiej wziąć jednorazowe do szpitala a wielorazowe do domu? ile w tym trzeba chodzić? bo nie wiem ile tego wziąć - 3 opakowania x 2 sztuki wielorazowych do domu starczy? generalnie zawsze miałam problemy z okresem i lało się ze mnie jak z kranu, do tego z ogromnymi bólami - czy mam się spodziewać że po porodzie też będę sączyła? - podkłady poporodowe - ile trzeba w tym chodzić i ile sztuk kupić spodziewając się że będę sączyła się strumieniami biorąc pod uwagę moje wcześniejsze doświadczenia z okresem? kiedy można przejść na podpaski i czy też należy kupić jakieś zwykłe z belli czy można już kupić jakieś z always ze skrzydelkami? zawsze miałam straszny problem z przeciekaniem podpasek ;/ już od pewnego czasu moim zbawieniem były tampony ale ich nie można.. - gruszka/aspirator do noska - to gruszka czy aspirator? niektórzy polecają nose frida, inni gruszkę - rozumiem że cel jest ten sam? jeżeli kupię aspirator to muszę coś do niego dokupić? - waciki jałowe/niejałowe - a dlaczego jedne mają być jałowe a drugie nie? sorki jeśli głupie pytanie ![]() - tandum rosa - rozumiem że to jakieś saszetki którymi się podmywamy po porodzie - jedno opakowanie ma 10 saszetek - starczy jedno? dodatkowo jeszcze któraś z Was mówiła żeby dokupić do tego jakiś spryskiwacz? - wkładki laktacyjne - to się nosi cały czas jak się karmi? są jakieś rozmiary tych wkładek? - laktator Medela - tutaj pamiętam Majwija mówiła że go kupuje - kupiłaś już? miałam nie kupować ale mama mi powiedziała że i ona i babcia miała nawał pokarmu więc istnieje szansa że ja też będę miała - w Gemini jest teraz promo na Medele Mini Electric za 299 zł pytanie co do tego należy kupić? butelka już tam jest.. kupujecie drugą? co jeszcze należy kupić jeżeli będę chciała odciągać mleko co jakiś czas (planuje KP ale życie jest życiem i czas pokaże) - piszecie o jakiś szczoteczkach, podgrzewaczach, woreczkach do mrożenia - co z tego trzeba kupić jeżeli chce np. TŻ zostawić mleko i pójść przykładowo do sklepu albo gdzieś coś załatwić? - smoczek - czy kupując Medelę butelkę musze kupić też jakiś inny smoczek? trochę się w tym gubię.. Jesteście dla mnie więcej niż Wikipedią także liczę na wsparcie i rozwianie moich wątpliwości
Edytowane przez doooti Czas edycji: 2016-08-29 o 12:51 |
||
|
|
|
#419 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#420 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja strasznie lubię te pierdółki z Ikei, szklaneczki, kubeczki itd. Też trochę rzeczy kupiłam i jaka satysfakcja przy myciu i układaniu w szafkach
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:35.

musi się prezentować 

Normalnie duszno mi
A stwierdzilam ze wyciagane szczebelki w sumie to nie wiem czy bedą potrzebne, takze wzielismy ikeowskie. Te z klupsa wydawaly mi sie gorsze jakościowo.
Ja sama mam nadzieję, że zwykły olejek migdałowy wystarczy do kąpieli, żeby skóra była odpowiednio nawilżona, ale wiadomo, że wyjdzie w praniu
- pozatym chcę stosować na zmianę ziajkę i olej kokosowy do smarowania.

Już mam dreszcze jak pomysle o jezdzeniu i szukaniu lozka i materaca dla nas. W naszym miescie nic nie ma i musimy jechac 60 km dalej. A tam p are sklepów i pewnie asortyment okrojony. Ceny tez pewnie szalone. W ikei fajnie bo mozna szybko i duzo i tanio kupić :P W dwie godziny tyle wydanej kasy ale pelne dwa koszyki 

) rozmawiać też nie chce, choć u nas to zawsze było na pierwszym miejscu. Nie mam siły. Problemy z teściem rujnują nam życie na każdym kroku, same nerwy i chodzimy jak bomby zegarowe