Mamy listopadowe 2016 - cz. VII - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-29, 11:45   #391
mietowka25
Zakorzenienie

Dot.: Mamy listopadowe 2016 - cz. VII

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Ja kupiłam zwykle biale filizanki na kawe i juz zalzuje ze wzielam tylko dwie bo strasznie mi sie podobają

Czy te biale, tanie ikeowskie naczynia są trwałe?
Nie wiem czy sa trwałe ale przynajmniej jak mi Tż zbije to raz że mała strata a dwa zawsze do kompletu dokupie ;-)
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-29, 11:46   #392
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaga90 Pokaż wiadomość
Ja kupuję bo chce małej czasami jakaś kiecke założyć musi się prezentować

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
Moja mam kupiła ten piękny bialy sweterk w lidlu i teraz mysle co ja jej do tego sweterka ubiore. No musi malutka do ludzi jakoś wyjść czasami wystrojona Takż musze kupić jakieś ladne portki czy cos

Boshe dziewczyny jak tu gorocą, nad morzem tak nie bylo, mimo ze upal inaczej to sie odczuwalo Normalnie duszno mi
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-29, 11:47   #393
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Różnie mamy używają, ja jestem z tego obozu - im mniej kosmetyków tym lepiej. Wydaje mi się, że nie ma potrzeby nawilżania aż tak skóry dziecka, o ile nie jest jakaś przesuszona. Więc ja nie planuję niczym dziecka smarować, żadnymi oliwkami ani balsamami, chyba że zobaczę, że ma suchą skórę.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

wydaje mi się że w okresie zimowym gdzie ogrzewanie działa i wysusza to akurat powinno się mieć coś do smarowania, dlatego ja kupuję
sosowhat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-29, 11:48   #394
geosmina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Betameta Pokaż wiadomość
[
Trochę nie rozumiem mody na mycie i smarowanie dzieci kosmetykami przeznaczonymi do skóry z problemami tzn. emolientami, wszystkimi tymi Oillanami i Cetaphilami. U mnie pojawił się rok temu AZS i tym się leczyłam i stosuje je profilaktycznie. Jak dziecko będzie mieć potem problemy ze skórą to czym to leczyć, jak będzie już przyzwyczajone na co dzień do takich kosmetyków? Mam wrażenie, że przechodzi się od jednej skrajności w drugą. Kilka lat temu nie było świadomości (niektóre matki nieczytające internetów nadal jej nie mają) i stosowane były np. jakieś pełne chemii kosmetyki Johnsona, a teraz od razu ciężka artyleria dermatologiczna. A wg mnie wystarczy na początek, póki skóra zdrowa delikatne kosmetyki o dobrym składzie bez parabenów itp. Ale to tylko moja opinia
Zgodzę się z Tobą. Wiem że są różne skóry , ale po co od urodzenia przyzwyczajać skórę do takich silnych środków? Bałabym się że potem dziecko nie da rady używać nic normalnego do mycia bo od razu będzie reakcja skóry.
Ja córkę myję hipp płynem do ciała i włosów i jest najlepszy jaki miałam. W międzyczasie córka miała parę razy problem z suchymi plackami na skórze na pewno po johnsonie, nivei i babydrem, ale wtedy używałam przez jakiś czas typowych natłuszczaczy i robiło się ok.

Cytat:
Kupiliśmy Sundvik, te za 350 zł. http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00248567/
W sumie to mi wszystko jedno bylo, zobaczylam ze jest stabilne i ladne. Tz chcial bo ma sciagany caly bok, nie wiem czy to sie przyda ale myślę, ze tak jak dzieciątko bedzie troszkę starsze.
Patrzylam na Hensvik, jest tańsze ale tz nie chcial. A te ktore ty wybralas jest piekne i na pewno praktyczne, ale nas cena zniechęciła A stwierdzilam ze wyciagane szczebelki w sumie to nie wiem czy bedą potrzebne, takze wzielismy ikeowskie. Te z klupsa wydawaly mi sie gorsze jakościowo.
A materac nie wzielismy. Widzialam tylko takie piankowe, tz chcial brac ale ja nie wiem sama jeszcze jaki chcem materac. A ty kupujesz ten z ikei? No ale wzielam dwupak przescieradel z lnu

A tak w ogole kupiłam obieraczką, chyba tutaj ją chwaliłyście ?:P Po za tym noze ceramiczne, chochelke, tarkę, biale talerze, miseczki, kubki, no pierdoły. Ale za jakiś czas idziemy pierwszy raz zupelnie na swoje Jeszcze pewnie bede przez rok dokupować gadzety do kuchni. Ale te ikeowskie gadzety wydają sie solidne, zobaczumy jak bedzie w prakryce. Juz ubolewam ze ikea jest tak daleko bo bym tam czesciej bywala
Zazdroszczę zakupów!😜

Załączam ubranka od babci z Lidla dla dzidzi😊

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-29, 11:49   #395
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
wydaje mi się że w okresie zimowym gdzie ogrzewanie działa i wysusza to akurat powinno się mieć coś do smarowania, dlatego ja kupuję
Ok, ja nie zabraniam absolutnie, po prostu pytałam z ciekawości Ja sama mam nadzieję, że zwykły olejek migdałowy wystarczy do kąpieli, żeby skóra była odpowiednio nawilżona, ale wiadomo, że wyjdzie w praniu Nawet bardziej niż samego ogrzewania boję się mrozu i delikatnej buzi dziecka, ale może przesadzam

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-29, 11:50   #396
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
no ja cetaphil do mycia chcę bo dobrze nawilża i moze dlatego ze nic lepszego nie znalazłam- pozatym chcę stosować na zmianę ziajkę i olej kokosowy do smarowania.

A co polecasz w takim razie do mycia? U mnie te oliwki babydream i hipp odpada bo nawet mnie uczula więc na dziecku nie będę stosowała bo sama nie dam rady w tym rąk trzymać.
ja nie planuje smarować dziecka niczym. Do kąpieli dodam troszke olejku. Plyn kupię z BD alb tez hippa. Może kupię hippa. Zobacze jeszcze co na szkole rodzenia poradzą.

A czym sie myjesz sama na co dzien? Bo jak uczulaja cie delikatne kosmetyki to nieciekawie...
Stary 2016-08-29, 11:50   #397
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
do przemywania oczek i pępka,
taką z gąbką na końcu, najzwyklejszą najtanszą dostępną w aptece
Do pępuszka i oczek weź jałowe, dodatkowo te niejałowe są ciut szorstkie, lepiej kupić płatki kosmetyczne.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2016-08-29, 11:51   #398
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
Zgodzę się z Tobą. Wiem że są różne skóry , ale po co od urodzenia przyzwyczajać skórę do takich silnych środków? Bałabym się że potem dziecko nie da rady używać nic normalnego do mycia bo od razu będzie reakcja skóry.
Ja córkę myję hipp płynem do ciała i włosów i jest najlepszy jaki miałam. W międzyczasie córka miała parę razy problem z suchymi plackami na skórze na pewno po johnsonie, nivei i babydrem, ale wtedy używałam przez jakiś czas typowych natłuszczaczy i robiło się ok.

Zazdroszczę zakupów!😜

Załączam ubranka od babci z Lidla dla dzidzi😊

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
jakie te bluzeczki są piękne !
Stary 2016-08-29, 11:53   #399
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
Od jesieni ma wejść sklep online. Na początek wielogabarytowe rzeczy ale z czasem ma być wszystko.
Wlasnie czytalam. Mam nadzieje, ze na planach i obietnicach sie nie skończy. Szkoda, że nie szybciej bo potrzebujemy lozka. A samochodem ciezko bedzie przewieść Już mam dreszcze jak pomysle o jezdzeniu i szukaniu lozka i materaca dla nas. W naszym miescie nic nie ma i musimy jechac 60 km dalej. A tam p are sklepów i pewnie asortyment okrojony. Ceny tez pewnie szalone. W ikei fajnie bo mozna szybko i duzo i tanio kupić :P W dwie godziny tyle wydanej kasy ale pelne dwa koszyki
Stary 2016-08-29, 11:55   #400
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
ja nie planuje smarować dziecka niczym. Do kąpieli dodam troszke olejku. Plyn kupię z BD alb tez hippa. Może kupię hippa. Zobacze jeszcze co na szkole rodzenia poradzą.

A czym sie myjesz sama na co dzien? Bo jak uczulaja cie delikatne kosmetyki to nieciekawie...

tak reagowałam na te oliwki ... skórę głowy muszę myć produktem do skóry atopowej- atoperal teraz mam i jakoś daje radę- oilatum też mnie uczulał ciało jeszcze jako tako znosi żele do mycia
Stary 2016-08-29, 11:57   #401
Listopadowaa
Zakorzenienie

A tak w ogole przez czas urlopu przytyłam prawie 2 kg Wyszyły codzienne obiadki, goferki, desery i podjadanie na plaży

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Cytat:
TAK ! są super, zawsze jak jestem to dokupuję po kilka sztuk wszystkiego zeby powiększać zestaw
zauważyłam bo ludzie brali je jak szaleni. Spodobaly mi sie bo sa takie klasyczne. Mogłyby byc na co dzien ale również tez dla gości. Teraz tak mysle ze trzeba bylo nam brac ich wiecej :P
Stary 2016-08-29, 11:58   #402
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
A tak w ogole przez czas urlopu przytyłam prawie 2 kg Wyszyły codzienne obiadki, goferki, desery i podjadanie na plaży

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

zauważyłam bo ludzie brali je jak szaleni. Spodobaly mi sie bo sa takie klasyczne. Mogłyby byc na co dzien ale również tez dla gości. Teraz tak mysle ze trzeba bylo nam brac ich wiecej :P

dokładnie takie 2w1 ładny obrus + serwetki i masz elegancki stół
Stary 2016-08-29, 12:01   #403
bluesberry
Zakorzenienie

Wcięło mi cytowanie

Dziękuję za miłe słowo o mojej Lilce, nie mogę się z Wami nie zgodzić, udała nam się córka

nie mam weny na pisanie, humoru też nie. nie potrafię porozumieć się z tż, kilka razy próbowałam zacząć temat ale kończy się tym samym czyli naskoczeniem na mnie z podniesionym głosem (co mu się nigdy nie zdarzało ) rozmawiać też nie chce, choć u nas to zawsze było na pierwszym miejscu. Nie mam siły. Problemy z teściem rujnują nam życie na każdym kroku, same nerwy i chodzimy jak bomby zegarowe
Ja naprawdę nie wymagam, żeby skakał wokół mnie bo jestem księżną w ciąży, nawet jak boli to wstaje i robię wszystko sama. Ale w pierwszej ciąży był tak cudnie opiekuńczy, a teraz jakby miał swój świat.. wszystkiego się odechciewa.. mam dosyć...
Idę, nie zamulam bo mogłabym tak pisać i pisać, tyle się tego we mnie nazbierało..
bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-29, 12:04   #404
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
tak reagowałam na te oliwki ... skórę głowy muszę myć produktem do skóry atopowej- atoperal teraz mam i jakoś daje radę- oilatum też mnie uczulał ciało jeszcze jako tako znosi żele do mycia
oj współczuje....A nie boisz sie ze jak dziecku od razu wprowadzisz kosmetyki dla alergików to bedzie musiało już zawsze takie mieć?
Ja bym nie ryzykowała jednak. Do kąpieli dziecka jednak szukałabym czegoś normalnego, bo szkoda skory dziecka tak od narodzin przyzwyczajać do takich kosmetyków. Tylko nie wiem jak z toba....w rękawiczkach dziecka myc nie bedziesz przecież... Kapiel niemowlaka jest krotka, po takim czasie tez bedziesz miec problemy skorne na dloniach?

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość

Wcięło mi cytowanie

Dziękuję za miłe słowo o mojej Lilce, nie mogę się z Wami nie zgodzić, udała nam się córka

nie mam weny na pisanie, humoru też nie. nie potrafię porozumieć się z tż, kilka razy próbowałam zacząć temat ale kończy się tym samym czyli naskoczeniem na mnie z podniesionym głosem (co mu się nigdy nie zdarzało ) rozmawiać też nie chce, choć u nas to zawsze było na pierwszym miejscu. Nie mam siły. Problemy z teściem rujnują nam życie na każdym kroku, same nerwy i chodzimy jak bomby zegarowe
Ja naprawdę nie wymagam, żeby skakał wokół mnie bo jestem księżną w ciąży, nawet jak boli to wstaje i robię wszystko sama. Ale w pierwszej ciąży był tak cudnie opiekuńczy, a teraz jakby miał swój świat.. wszystkiego się odechciewa.. mam dosyć...
Idę, nie zamulam bo mogłabym tak pisać i pisać, tyle się tego we mnie nazbierało..
kochana
Stary 2016-08-29, 12:04   #405
bluesberry
Zakorzenienie

Na temat pieluszek DADA, warto poczytać :

http://mumandthecity.pl/naprawde-dob...ieluszek-dada/
bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-29, 12:08   #406
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Wlasnie czytalam. Mam nadzieje, ze na planach i obietnicach sie nie skończy. Szkoda, że nie szybciej bo potrzebujemy lozka. A samochodem ciezko bedzie przewieść Już mam dreszcze jak pomysle o jezdzeniu i szukaniu lozka i materaca dla nas. W naszym miescie nic nie ma i musimy jechac 60 km dalej. A tam p are sklepów i pewnie asortyment okrojony. Ceny tez pewnie szalone. W ikei fajnie bo mozna szybko i duzo i tanio kupić W dwie godziny tyle wydanej kasy ale pelne dwa koszyki
Ale Ikea ma możliwość dowozu, tylko nie wiem jaka cena

Cytat:

Wcięło mi cytowanie

Ojj trzeba męża naprostować! Mam nadzieję, że to tylko chwilowe i wróci opiekuńczy mąż z pierwszej ciąży!

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-29, 12:09   #407
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry!

Chyba bardziej zmęczona :-P ale dobrze zrobił nam urlop
A ty jak tam , dalej w szpitalu?

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

A wlasnie kupujecie rajstopki dla takich maluszków?
Teraz będziesz odpoczywać
Leżę dalej, może jutro wyjdę.
Rajstopek nie kupuję dla malucha...

Cytat:
KoniKa4 Dzięki za polecenie filmu! Był boski, jestem zauroczona i słucham wciąż soundtracku. Masz coś jeszcze do polecenia?

Trochę nie rozumiem mody na mycie i smarowanie dzieci kosmetykami przeznaczonymi do skóry z problemami tzn. emolientami, wszystkimi tymi Oillanami i Cetaphilami. U mnie pojawił się rok temu AZS i tym się leczyłam i stosuje je profilaktycznie. Jak dziecko będzie mieć potem problemy ze skórą to czym to leczyć, jak będzie już przyzwyczajone na co dzień do takich kosmetyków? Mam wrażenie, że przechodzi się od jednej skrajności w drugą. Kilka lat temu nie było świadomości (niektóre matki nieczytające internetów nadal jej nie mają) i stosowane były np. jakieś pełne chemii kosmetyki Johnsona, a teraz od razu ciężka artyleria dermatologiczna. A wg mnie wystarczy na początek, póki skóra zdrowa delikatne kosmetyki o dobrym składzie bez parabenów itp. Ale to tylko moja opinia
Ja Oillan kupiłam tylko na początek, to są fajne kosmetyki z prostym składem, a nie jakiś ciężki kaliber z parafiną dla atopowców. Poczytaj u Sroki, ma analizę całej serii Do płynu dostałam w zestawie zwykły krem nawiżający dla bobasa i dokupiłam krem z cynkiem na odparzenia. To wszystko z kosmetycznych rzeczy.

Ja nie rozumiem nagonki na parabeny. To są najlepiej przebadane konserwanty, a kosmetyk niestety zakonserwować trzeba, żeby nie skolonizowały go drobnoustroje, grzyby, bakterie... Oczywiście, nic w nadmiarze
Śmieszy mnie jak producenci na fali parabenowo-silikonowo-slsowej nagonki walą na produkcie wielki napis, że kosmetyk jest bez świństw, a pakują do niego zastępczo inne, nieraz gorsze substancje, ale nieznane szerszej rzeszy konsumentów.
Cytat:
no ja cetaphil do mycia chcę bo dobrze nawilża i moze dlatego ze nic lepszego nie znalazłam- pozatym chcę stosować na zmianę ziajkę i olej kokosowy do smarowania.

A co polecasz w takim razie do mycia? U mnie te oliwki babydream i hipp odpada bo nawet mnie uczula więc na dziecku nie będę stosowała bo sama nie dam rady w tym rąk trzymać.
Cetaphil ma fajne opinie, ale ja miałam po nim na twarzy strasznego buraka

Płyn do kąpieli Oillan, dla mnie jest ok.

Edytowane przez patrycjazuzanna
Czas edycji: 2016-08-29 o 12:10
patrycjazuzanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-29, 12:12   #408
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
oj współczuje....A nie boisz sie ze jak dziecku od razu wprowadzisz kosmetyki dla alergików to bedzie musiało już zawsze takie mieć?
Ja bym nie ryzykowała jednak. Do kąpieli dziecka jednak szukałabym czegoś normalnego, bo szkoda skory dziecka tak od narodzin przyzwyczajać do takich kosmetyków. Tylko nie wiem jak z toba....w rękawiczkach dziecka myc nie bedziesz przecież... Kapiel niemowlaka jest krotka, po takim czasie tez bedziesz miec problemy skorne na dloniach?

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

kochana
wiesz co nie wiem bo nie kupuje żeby spróbować... ew. bym mogła to wymienic na cos z ziajki bo ona mnie nigdy nie zawiodła- ale nie widziałam nic do kąpania od 1dż? zaraz jeszcze poszukam moze cos znajdę i wymienię w koszyku, a myślałam żeby zacząć właśnie od delikatnych a pozniej wprowadzac na zmiane z innymi kosmetykami ale moze to błędne myślenie

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
Teraz będziesz odpoczywać
Leżę dalej, może jutro wyjdę.
Rajstopek nie kupuję dla malucha...

Ja Oillan kupiłam tylko na początek, to są fajne kosmetyki z prostym składem, a nie jakiś ciężki kaliber z parafiną dla atopowców. Poczytaj u Sroki, ma analizę całej serii Do płynu dostałam w zestawie zwykły krem nawiżający dla bobasa i dokupiłam krem z cynkiem na odparzenia. To wszystko z kosmetycznych rzeczy.

Ja nie rozumiem nagonki na parabeny. To są najlepiej przebadane konserwanty, a kosmetyk niestety zakonserwować trzeba, żeby nie skolonizowały go drobnoustroje, grzyby, bakterie... Oczywiście, nic w nadmiarze
Śmieszy mnie jak producenci na fali parabenowo-silikonowo-slsowej nagonki walą na produkcie wielki napis, że kosmetyk jest bez świństw, a pakują do niego zastępczo inne, nieraz gorsze substancje, ale nieznane szerszej rzeszy konsumentów.

Cetaphil ma fajne opinie, ale ja miałam po nim na twarzy strasznego buraka

Płyn do kąpieli Oillan, dla mnie jest ok.

moja siostra i przyjaciolka uzywaja wlasnie cetaphilu zarowno do mycia twarzy jak i kremu i są mega zadowolone od lat... no ale co skora to inaczej reaguje, ja tam nie probuje bo mam ziajkę <3 LD
Stary 2016-08-29, 12:20   #409
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:

Wcięło mi cytowanie

Kurczę, może to jest tak że on wie, że jesteś silna i dajesz radę, i dlatego Cię zaniedbuje wobec aktualnych okoliczności... Zwłaszcza że faceci lubią brać wszystko na siebie. Trzymam kciuki żeby sytuacja normowała się z czasem

Stary 2016-08-29, 12:24   #410
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ale Ikea ma możliwość dowozu, tylko nie wiem jaka cena

Ojj trzeba męża naprostować! Mam nadzieję, że to tylko chwilowe i wróci opiekuńczy mąż z pierwszej ciąży!

Ja mam do ikei 200 km, raczej nie dowiozą mi do domu
Stary 2016-08-29, 12:24   #411
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
wiesz co nie wiem bo nie kupuje żeby spróbować... ew. bym mogła to wymienic na cos z ziajki bo ona mnie nigdy nie zawiodła- ale nie widziałam nic do kąpania od 1dż? zaraz jeszcze poszukam moze cos znajdę i wymienię w koszyku, a myślałam żeby zacząć właśnie od delikatnych a pozniej wprowadzac na zmiane z innymi kosmetykami ale moze to błędne myślenie

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

moja siostra i przyjaciolka uzywaja wlasnie cetaphilu zarowno do mycia twarzy jak i kremu i są mega zadowolone od lat... no ale co skora to inaczej reaguje, ja tam nie probuje bo mam ziajkę <3 LD
Ziajka ma bardzo fajne mleczko do mycia twarzy z aptecznej, białej serii - fizjoderm? Kiedyś długo go używałam jako tańszy zamiennik fizjogelu. Cetaphilu do mycia nie używałam, tylko od kremu miałam rumień. Za to znam masę osób, którym pomógł. Najśmieszniejsze że moja siostra też nie da rady go używać.

Stary 2016-08-29, 12:26   #412
Listopadowaa
Zakorzenienie

Patrycja w takim razie trzymam kciuki za szybki wypis
Stary 2016-08-29, 12:27   #413
ma_i
Zadomowienie

Cytat:
Wlasnie czytalam. Mam nadzieje, ze na planach i obietnicach sie nie skończy. Szkoda, że nie szybciej bo potrzebujemy lozka. A samochodem ciezko bedzie przewieść Już mam dreszcze jak pomysle o jezdzeniu i szukaniu lozka i materaca dla nas. W naszym miescie nic nie ma i musimy jechac 60 km dalej. A tam p are sklepów i pewnie asortyment okrojony. Ceny tez pewnie szalone. W ikei fajnie bo mozna szybko i duzo i tanio kupićW dwie godziny tyle wydanej kasy ale pelne dwa koszyki
Ja kilka lat temu przerabiałam temat łóżka dla nas ;-) zależało mi na takim z pojemnikiem pod spodem. Kupiliśmy łóżko z firmy Koło. Materac mamy z jyska termoelastyczny. Ogólnie z jednego i drugiego jestem zadowolona
Cytat:

Wcięło mi cytowanie

dobrze by było, żebyście znaleźli jakiś sposób na rozładowanie negatywnych emocji...

ma_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-29, 12:29   #414
Anettt87
Zadomowienie

Melduję się w przerwie w wielkim ogarnianiu szafy... Do odłożenia poszła ogrooooomna sterta ciuchów, w które się już nie mieszczę i na pewno nie zmieszczę w przeciągu kilku najbliższych miesięcy jak dobrze, że ktoś wynalazł worki próżniowe i można to bez problemu przechować

Cytat:
A wlasnie kupujecie rajstopki dla takich maluszków?
Ja kupiłam 1 parę dla synka z myślą o zimowych wyjściach z domu, jak będzie nieciekawa pogoda. W misie Zobaczymy, czy się sprawdzą...

Cytat:
wiesz co, składy mają na moje oko takie samo, a chce miec po prostu awaryjnie jedno w razie czego...
Ja też na pewno jakieś kupie, tylko właśnie nie mam pojęcia jakie

Cytat:
Właśnie ja też chciałabym stosować absolutne minimum jeśli chodzi o kosmetyki i uważać na początku na te, które są przeznaczone do skóry problematycznej... Ja jakichś dużym problemów nie mam, TŻ też nie, więc może i mały nie będzie alergikiem.

Cytat:
Różnie mamy używają, ja jestem z tego obozu - im mniej kosmetyków tym lepiej. Wydaje mi się, że nie ma potrzeby nawilżania aż tak skóry dziecka, o ile nie jest jakaś przesuszona. Więc ja nie planuję niczym dziecka smarować, żadnymi oliwkami ani balsamami, chyba że zobaczę, że ma suchą skórę.

Cytat:
i też czekam z kupnem czegokolwiek, dopóki nie zacznę zajęć w szkole rodzenia i może dowiem się coś ciekawego

Cytat:
Panna Izabela gratuluję rocznicy i nie smuć się bo najważniejsze już masz, kochanego męza i dzieciątko w drodze Pieniadze to nie wszystko. Weź męża na spacer, ugotujcie sobie cos dobrego w domu i spędzcie miło wieczor we dwoje
Zgadzam się z Listopadową, po prostu spędźcie ten dzień miło, ciesząc się sobą. To tak niewiele, a tak wiele jednocześnie i również gratuluję!

Cytat:
Współczuję sytuacji, myślę, że musicie trafić na odpowiedni moment do rozmowy i w końcu ją przeprowadzić... TŻ musi zrozumieć, ile przykrości Ci robi takim zachowaniem. Pogubił się trochę przez te problemy, ale to Ty i dzieci jesteście najbliższą jego rodziną i nie może o Was zapominać.
Trzymam kciuki, będzie dobrze
Anettt87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-29, 12:32   #415
mietowka25
Zakorzenienie

Cytat:

Wcięło mi cytowanie

Siostro Ty moja...
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-29, 12:33   #416
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Patrycja w takim razie trzymam kciuki za szybki wypis
Dziękuję

Stary 2016-08-29, 12:48   #417
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:

Wcięło mi cytowanie

Może kwestia cięższych dni u męża?

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

A ja już sama nie wiem, czy chcę te kosmetyki z Musteli dla Małego.
Nie wiem w sumie, czy czegoś innego nie wezmę, muszę jeszcze się zastanowić.

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
Dziękuję

Czyli długościowo w sumie nie jest tak z nią źle
Najważniejsze, że masz już ten krążek to problem z głowy.
I faktycznie niech już Cię wypuszczą, bo ile można...
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-29, 12:49   #418
doooti
Zadomowienie

Cytat:

mi właśnie w SR tak jak Panna Izabela mówi polecili olejek migdałowy.

Cytat:

ja używałam Cetaphil bo mi dermatolog na AZS dała ale nic mi nie pomogło ;/ dała mi jeszcze Octopirox i to mi zawsze pomaga.

Geosmina - super ciuszki!

To zmobilizowałyście mnie chociaż do skompletowania koszyka w Gemini. Postanowiłam że zakupki kosmetyczne będę robiła we wrześniu więc tuż tuż, tylko nadal nie mam mebli gdzie miałabym wszystko co mi przyjdzie schować :P

Tak więc mam parę pytań do doświadczonych mam i mniej doświadczonych koleżanek które owe zakupy już zrobiły:
- majtki poporodowe - wielorazowe czy jednorazowe? jest czas na jakieś pranie w szpitalu ? nie lepiej wziąć jednorazowe do szpitala a wielorazowe do domu? ile w tym trzeba chodzić? bo nie wiem ile tego wziąć - 3 opakowania x 2 sztuki wielorazowych do domu starczy? generalnie zawsze miałam problemy z okresem i lało się ze mnie jak z kranu, do tego z ogromnymi bólami - czy mam się spodziewać że po porodzie też będę sączyła?
- podkłady poporodowe - ile trzeba w tym chodzić i ile sztuk kupić spodziewając się że będę sączyła się strumieniami biorąc pod uwagę moje wcześniejsze doświadczenia z okresem? kiedy można przejść na podpaski i czy też należy kupić jakieś zwykłe z belli czy można już kupić jakieś z always ze skrzydelkami? zawsze miałam straszny problem z przeciekaniem podpasek ;/ już od pewnego czasu moim zbawieniem były tampony ale ich nie można..
- gruszka/aspirator do noska - to gruszka czy aspirator? niektórzy polecają nose frida, inni gruszkę - rozumiem że cel jest ten sam?
jeżeli kupię aspirator to muszę coś do niego dokupić?
- waciki jałowe/niejałowe - a dlaczego jedne mają być jałowe a drugie nie? sorki jeśli głupie pytanie
- tandum rosa - rozumiem że to jakieś saszetki którymi się podmywamy po porodzie - jedno opakowanie ma 10 saszetek - starczy jedno? dodatkowo jeszcze któraś z Was mówiła żeby dokupić do tego jakiś spryskiwacz?
- wkładki laktacyjne - to się nosi cały czas jak się karmi? są jakieś rozmiary tych wkładek?
- laktator Medela - tutaj pamiętam Majwija mówiła że go kupuje - kupiłaś już? miałam nie kupować ale mama mi powiedziała że i ona i babcia miała nawał pokarmu więc istnieje szansa że ja też będę miała - w Gemini jest teraz promo na Medele Mini Electric za 299 zł pytanie co do tego należy kupić? butelka już tam jest.. kupujecie drugą? co jeszcze należy kupić jeżeli będę chciała odciągać mleko co jakiś czas (planuje KP ale życie jest życiem i czas pokaże) - piszecie o jakiś szczoteczkach, podgrzewaczach, woreczkach do mrożenia - co z tego trzeba kupić jeżeli chce np. TŻ zostawić mleko i pójść przykładowo do sklepu albo gdzieś coś załatwić?
- smoczek - czy kupując Medelę butelkę musze kupić też jakiś inny smoczek? trochę się w tym gubię..

Jesteście dla mnie więcej niż Wikipedią także liczę na wsparcie i rozwianie moich wątpliwości

Edytowane przez doooti
Czas edycji: 2016-08-29 o 12:51
doooti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-29, 12:59   #419
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez doooti Pokaż wiadomość
mi właśnie w SR tak jak Panna Izabela mówi polecili olejek migdałowy.

ja używałam Cetaphil bo mi dermatolog na AZS dała ale nic mi nie pomogło ;/ dała mi jeszcze Octopirox i to mi zawsze pomaga.

Geosmina - super ciuszki!

To zmobilizowałyście mnie chociaż do skompletowania koszyka w Gemini. Postanowiłam że zakupki kosmetyczne będę robiła we wrześniu więc tuż tuż, tylko nadal nie mam mebli gdzie miałabym wszystko co mi przyjdzie schować :P

Tak więc mam parę pytań do doświadczonych mam i mniej doświadczonych koleżanek które owe zakupy już zrobiły:
- majtki poporodowe - wielorazowe czy jednorazowe? jest czas na jakieś pranie w szpitalu ? nie lepiej wziąć jednorazowe do szpitala a wielorazowe do domu? ile w tym trzeba chodzić? bo nie wiem ile tego wziąć - 3 opakowania x 2 sztuki wielorazowych do domu starczy? generalnie zawsze miałam problemy z okresem i lało się ze mnie jak z kranu, do tego z ogromnymi bólami - czy mam się spodziewać że po porodzie też będę sączyła?
- podkłady poporodowe - ile trzeba w tym chodzić i ile sztuk kupić spodziewając się że będę sączyła się strumieniami biorąc pod uwagę moje wcześniejsze doświadczenia z okresem? kiedy można przejść na podpaski i czy też należy kupić jakieś zwykłe z belli czy można już kupić jakieś z always ze skrzydelkami? zawsze miałam straszny problem z przeciekaniem podpasek ;/ już od pewnego czasu moim zbawieniem były tampony ale ich nie można..
- gruszka/aspirator do noska - to gruszka czy aspirator? niektórzy polecają nose frida, inni gruszkę - rozumiem że cel jest ten sam?
jeżeli kupię aspirator to muszę coś do niego dokupić?
- waciki jałowe/niejałowe - a dlaczego jedne mają być jałowe a drugie nie? sorki jeśli głupie pytanie
- tandum rosa - rozumiem że to jakieś saszetki którymi się podmywamy po porodzie - jedno opakowanie ma 10 saszetek - starczy jedno? dodatkowo jeszcze któraś z Was mówiła żeby dokupić do tego jakiś spryskiwacz?
- wkładki laktacyjne - to się nosi cały czas jak się karmi? są jakieś rozmiary tych wkładek?
- laktator Medela - tutaj pamiętam Majwija mówiła że go kupuje - kupiłaś już? miałam nie kupować ale mama mi powiedziała że i ona i babcia miała nawał pokarmu więc istnieje szansa że ja też będę miała - w Gemini jest teraz promo na Medele Mini Electric za 299 zł pytanie co do tego należy kupić? butelka już tam jest.. kupujecie drugą? co jeszcze należy kupić jeżeli będę chciała odciągać mleko co jakiś czas (planuje KP ale życie jest życiem i czas pokaże) - piszecie o jakiś szczoteczkach, podgrzewaczach, woreczkach do mrożenia - co z tego trzeba kupić jeżeli chce np. TŻ zostawić mleko i pójść przykładowo do sklepu albo gdzieś coś załatwić?
- smoczek - czy kupując Medelę butelkę musze kupić też jakiś inny smoczek? trochę się w tym gubię..

Jesteście dla mnie więcej niż Wikipedią także liczę na wsparcie i rozwianie moich wątpliwości
W zestawie z tym laktatorem masz tylko BUTELKĘ! nie masz SMOCZKA! A co Ci po samej butelce? Musisz dokupić smoczek. Koszt około 60-70zł.
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-29, 13:01   #420
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Kupiliśmy Sundvik, te za 350 zł. http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00248567/
W sumie to mi wszystko jedno bylo, zobaczylam ze jest stabilne i ladne. Tz chcial bo ma sciagany caly bok, nie wiem czy to sie przyda ale myślę, ze tak jak dzieciątko bedzie troszkę starsze.
Patrzylam na Hensvik, jest tańsze ale tz nie chcial. A te ktore ty wybralas jest piekne i na pewno praktyczne, ale nas cena zniechęciła A stwierdzilam ze wyciagane szczebelki w sumie to nie wiem czy bedą potrzebne, takze wzielismy ikeowskie. Te z klupsa wydawaly mi sie gorsze jakościowo.
A materac nie wzielismy. Widzialam tylko takie piankowe, tz chcial brac ale ja nie wiem sama jeszcze jaki chcem materac. A ty kupujesz ten z ikei? No ale wzielam dwupak przescieradel z lnu :P

A tak w ogole kupiłam obieraczką, chyba tutaj ją chwaliłyście ?:P Po za tym noze ceramiczne, chochelke, tarkę, biale talerze, miseczki, kubki, no pierdoły. Ale za jakiś czas idziemy pierwszy raz zupelnie na swoje Jeszcze pewnie bede przez rok dokupować gadzety do kuchni. Ale te ikeowskie gadzety wydają sie solidne, zobaczumy jak bedzie w prakryce. Juz ubolewam ze ikea jest tak daleko bo bym tam czesciej bywala
Łóżeczko jest śliczne! Właściwie takie jak nasze, tylko bez szuflas. Podobają mi się, bo są proste bez zbędnych pierdków. Materaca właśnie nie kupiliśmy, nie wiem, czy wrócimy do Ikei po ichniejszy materac, jeszcze myślimy.

Ja strasznie lubię te pierdółki z Ikei, szklaneczki, kubeczki itd. Też trochę rzeczy kupiłam i jaka satysfakcja przy myciu i układaniu w szafkach
aleksandramaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości