Marzenia spełniamy i na II kreseczki czekamy !! Cz IV - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-29, 15:23   #2341
Qazsew
Zakorzenienie

Dot.: Marzenia spełniamy i na II kreseczki czekamy !! Cz IV

Cytat:
Napisane przez martaania92 Pokaż wiadomość
no niestety cała rodzinka pyta, i to tak jakby im nie wystarczyła odpowiedz że i na nas przyjdzie czas.za każdym razem kiedy się widzimy muszą pytać. a jednak to boli, tym bardziej że nie można zaciążyć. na pewno nie jedna z Was słyszy takie pytania ...
tż jeszcze nic nie bierze, jutro mam wizytę u mojego gin, w następnym tygodniu tż u androloga... pewnie przepisze jakieś witaminy.mam nadzieję że coś się poprawi,chociaż słyszałam że morfologię trudne poprawić, i za jakieś 2 , 3 miesiące powtórzymy badania.
Najgorsze te pytania gdy wiesz ze bardzo chcecie a sie nie udaje,ale trzeba poprostu olewac bo prawie kazda z nas je slyszy i prawie nigdy delikatne odpowiedzi nie daja spokoju a wrecz podsycaja ciekawosc pytajacych a akurat wścibstwa to na, najmniej potrzebafajnie ze dzialacie,macie jakis plan co robic,wazne ze u tz nie powychodzilo 0% bo wtedy ciezko a tak zawsze cos mozna zdzialac,poprawic parametry suplementami,musi byc dobrze,trzymam kciuki oby i wam sie udalo
Qazsew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-29, 15:38   #2342
andzik11
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Qazsew Pokaż wiadomość
Witaj,fajnie ze macie juz jednego bobasa,ja tez mam i staram sie o drugie prawie 3 lata.
Odnosnie tego co napisalas to chyba jest mala roznica w tym jak ktos jest z nami jakis czas na watku,udziela sie,pisze cos o sobie,zna kilka naszych historii i wie mniejwiecej co przechodzimy i udaje mu sie nawet w drugim czy pierwszym cyklu i wtedy sie razem cieszymy,a gdy ktos NIC nie pisze a odzywa sie jak zobaczy dwie kreski,nie wazne czy sie staral czy nie,to chyba normalne ze niektore z nas taka informacja zaboli,bo ma ona raczej charakter "czesc wlasnie mi sie udalo,a wy starajcie sie dalej,narazie"skoro watek jest dla starajacych sie to niech pisza starajace sie i mamusie ktorym udalo sie w trakcie przebywania na watku,a lepszym miejscem dla osob ktore juz sa w ciazy a sie tu nie udzielaly bedzie chyba wątek mamusiowy nie sądzisz?i wcale nie zgadzam sie z tym ze jak zajde w ciaze to bede to chciala wykrzyczac calemu swiatu,owszem pochwale sie dziewczynom z wątku i moze na jakims mamusiowym ale bede miec na tyle taktu zeby np nie wywalic ni stad ni zowąd postu pt "jestem w ciazy,wam tez sie uda tylko o tym nie myslcie" na wątku np aniolkowych mamus bo jednak uwazam to za cios ponizej pasa
Jasne, masz absoluta racje ze jesli ktos sie wogole nie odzywa a nagle wypali z info ze jest w ciazy, to faktycznie nie ten watek!!! No chyba ze to byla jakas pomylka bo i to jest mozliwe... Ale nie chodzilo mi o Pania z 11 letnim stazem malzenskim...bo to dla mnie byl tez niezrozumialy post bardziej chodzilo mi o dziewczyne, ktora pisala dzis o tescie ciazowym( cien), ktora prosila o wsparcie i "uspokojenie" rozwianie watpliwosci? Nie wydaje mi sie zeby chciala dziewczyna ktorejs z nas dowalic, a juz napewno nie stwierdzeniem zeby sie nie przejmowac! Ilu sie juz udalo, kiedy odpuscilo sobie liczenia, mierzenia, badania, lekarzy? Moze to byl przypadek czasami ze akurat wtedy sie udalo, ale nie zmienia to faktu ze cos zadzialalo ( u mnie samej chyba takie chwilowe wyluzowanie podzialalo, chociaz moze tak sobie wmowilam tylko)Tak to odebralam....
A odnosnie wykrzykiwania swojej radosci to widocznie jestem inna, ale to sprawa indywidualna jak dla mnie! Bo jedna bedzie krzyczec z radosci, druga plakac z przerazenia a trzecia jeszcze inaczej na to zareaguje! Sorry ze sie tak wymadrzam

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Cytat:
Napisane przez plu Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Wiem, wiem, ciśnienie się czasami podnosi, ale spróbujmy wszystkie wyluzować. Ja jak czasami widzę tego typu posty, to też mi się ciśnienie podnosi. Wyłączam wtedy wizaż i wracam na drugi dzień jak już o tym zapomnę, albo jak już potrafię spojrzeć z dystansem. No i tak też tym razem było, bo teraz myślę sobie, że żadna z dziewczyn która tutaj przyszła ostatnio nie chciała nas specjalnie urazić. Faktycznie posty były nietaktem, ale myślę, że nie były tutaj umieszczone z premedytacją Dziewczyny dowiedziały się, że są w ciąży i chyba ich trochę emocje poniosły (co wiadomo, że zdarza się w tym stanie).

Wlasnie o to mi chodzilo Chyba zadna nie chciala SPECJALNIE nikogo urazic po prostu sie ciesza...

Powiększanie się z powodu ciąży, a nie obżarstwa... ahhh zazdroszczę Spokojnych kolejnych tygodni!

Przykro mi Na pewno @ potęguje te płaczliwe dni... Ale pamiętaj, że nikt tego nie zrozumie tak jak my wszystkie!

Masz racje ale często dziewczyny już tu tak miały, że udawało się w momencie, kiedy trochę odpuściły i się wyluzowały. Tylko to po prostu faktycznie tak nie działa, że powiemy sobie "odpuszczam", "nie myślę", "będzie co ma być" i już się tak dzieje, bo to wszystko siedzi w naszych głowach... Dla niektórych przychodzi taki etap gdzie już tyle o tym nie myślą, dla innych nie.

Witaj :roza"

Gratulacje, mam nadzieję, że ciąża się potwierdzi Wiem, że nie taki był Twój zamiar, żeby tu wszystkich rozwścieczyć i nie miałaś złych intencji. Po prostu potrzebowałaś potwierdzenia radosnej dla Ciebie nowiny
andzik11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-29, 15:41   #2343
jelonekhihi
Zakorzenienie

Ja myślę, że euforia ciążowa nie powinna wyłączać empatii. Wiecie, kiedy zaszłam ostatnio w ciążę miałam dylemat kiedy informowałam rodzinę. Odwlekałam moment kiedy powiem o tym siostrze, a to dlatego, że ona sama stara się bezskutecznie ponad rok. Nie chciałam jej sprawić przykrości entuzjastyczną wiadomością "jestem w ciąży!", kiedy sama o to walczy, a ja mam już jedno dziecko. Długo myślałam jak jej powiedzieć, mimo, że strasznie się ucieszyła.

Myślę też, że nikt tu nie uważa, że komuś udało się za wcześnie. Każda z nas powinna zajść w ciążę, kiedy tego zapragnie, ale niestety świat tak skonstruowany nie jest.

Na koniec powiem tylko: Róbmy dzieci, nie wojnę!
jelonekhihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-29, 15:46   #2344
martaania92
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Luzia Pokaż wiadomość
Wiesz.. Tak naprawde to, ze u niego w rodzinie nie ma problemów o niczym nie świadczy, niestety wg naszego androloga dzisiejsze problemy męskie często biorą sie z tego, ze mamy przetworzoną żywność, zanieczyszczone powietrze itp. O ile oczywiście wykluczymy np. Wady w budowie męskiego układu rozrodczego.

A morfologia to jedno, ale trzeba patrzeć na całość wyników, nie tylko na ten jeden parametr.
tak właśnie słyszałam że żywność, zanieczyszczenia, tryb życia wpływa na to wszystko. tak zgadza się nie tylko ważna morfologia, ale ogół. a że dużo plemników akurat ma to mam nadzieję że zaciążymy po tym wycięciu mojego polipa...

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

Cytat:
Najgorsze te pytania gdy wiesz ze bardzo chcecie a sie nie udaje,ale trzeba poprostu olewac bo prawie kazda z nas je slyszy i prawie nigdy delikatne odpowiedzi nie daja spokoju a wrecz podsycaja ciekawosc pytajacych a akurat wścibstwa to na, najmniej potrzebafajnie ze dzialacie,macie jakis plan co robic,wazne ze u tz nie powychodzilo 0% bo wtedy ciezko a tak zawsze cos mozna zdzialac,poprawic parametry suplementami,musi byc dobrze,trzymam kciuki oby i wam sie udalo
dokładnie podsyca ich to i tak jak by się niektórzy cieszyli wnet w Twojego nieszczęścia. 0% nie powychodziło to jest plus zobaczymy co powie androlog patrząc na ogół wyniku.
martaania92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-29, 15:46   #2345
andzik11
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Lilotka Pokaż wiadomość
Ja byłam nowa i jak mi się udało (najpierw w 5cs a potem w 7cs) dostałam ogrom gratulacji i dziewczyny bardzo się cieszyły z mojego szczescia. Tak samo jak poroniłam, dostałam dużo wsparcia i ciepłych słów. Bynajmniej nikt nie napisał "nie martw się" zrobisz sobie drugie, albo nie myśl o tym... trzeba czasami pomyśleć zanim się coś palnie.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Przykro mi z powodu poronienia Nawet nie chce sobie wyobrazac co przechodzilas! Ciesze sie rowniez ze dostalas wsparcie od kolezanek z watku i jak sama piszesz 'dostalas ogram gratulacji i dziewczyny bardzo się cieszyły z Twojego szczescia", moze ta dziewczyna tez chciala takiego wlasnie wsparcia i gratulacji? Tylko tyle....i az tyle...

Nowym mottem tego watku powinny chyba byc slowa: trzeba czasami pomyśleć zanim się coś palnie

Dobra, koniec nie fajnego tematu, co?
Stary 2016-08-29, 15:47   #2346
martaania92
Raczkowanie

Edytowane przez martaania92
Czas edycji: 2016-08-29 o 20:31
Stary 2016-08-29, 15:48   #2347
andzik11
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez jelonekhihi Pokaż wiadomość
Ja myślę, że euforia ciążowa nie powinna wyłączać empatii. Wiecie, kiedy zaszłam ostatnio w ciążę miałam dylemat kiedy informowałam rodzinę. Odwlekałam moment kiedy powiem o tym siostrze, a to dlatego, że ona sama stara się bezskutecznie ponad rok. Nie chciałam jej sprawić przykrości entuzjastyczną wiadomością "jestem w ciąży!", kiedy sama o to walczy, a ja mam już jedno dziecko. Długo myślałam jak jej powiedzieć, mimo, że strasznie się ucieszyła.

Myślę też, że nikt tu nie uważa, że komuś udało się za wcześnie. Każda z nas powinna zajść w ciążę, kiedy tego zapragnie, ale niestety świat tak skonstruowany nie jes
Na koniec powiem tylko: Róbmy dzieci, nie wojnę!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-08-29, 15:52   #2348
plu
Rozeznanie

Cytat:
Doskonale Cie rozumiem, ja mam też w sobie jakąś taką cechę, która w wielu przypadkach blokuje mnie przed chwaleniem się swoim szczęściem wtedy, kiedy wiem, że komuś innemu może być przykro z tego powodu. Na razie co prawda nie byłą to wiadomość o ciąży, ale może kiedyś
plu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-29, 16:00   #2349
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez macmiki Pokaż wiadomość
A jest w ogóle tu jakaś dziewczyna, która zaszła przy niedoczynności tarczycy i guzie na przysadce? Bo wiem, że mogą być spore problemy.
Ja mam genetyczną niedoczynność i hashimoto. Ten duet sieje spustoszenie w moim organizmie i nie wiem, czy uda mi się to kiedykolwiek opanować. Staramy się od końcówki kwietnia, jak widać bezskutecznie.

Cytat:
Napisane przez andzik11 Pokaż wiadomość
Nowym mottem tego watku powinny chyba byc slowa: trzeba czasami pomyśleć zanim się coś palnie
Ale chyba masz na myśli te gwiazdy, co tu ostatnio niespodziewanie wpadają i rzucają dobrymi radami?

Wysłane z mojego E6653 przy użyciu Tapatalka
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-29, 16:02   #2350
esor
Mamusia Luty 2016

Cześć dziewczynki ale się za Wami stęskniłam! Właśnie wjeżdżamy do Polski nadrobię Was pewnie jutro jak się rozpakuje. Widzę, ze ominęła mnie konkret gownoburza - zasłużona! Szkoda, ze tamta łaska jest kwietniowka

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-29, 16:07   #2351
andzik11
Przyczajenie

Oczywiscie, ze tak! mam nadzieje ze kiedys do tego grona tez dolacze...

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Ja mam genetyczną niedoczynność i hashimoto. Ten duet sieje spustoszenie w moim organizmie i nie wiem, czy uda mi się to kiedykolwiek opanować. Staramy się od końcówki kwietnia, jak widać bezskutecznie.

Ale chyba masz na myśli te gwiazdy, co tu ostatnio niespodziewanie wpadają i rzucają dobrymi radami?

Wysłane z mojego E6653 przy użyciu Tapatalka

Poki co mam problemy z okiełznaniem o co chodzi w cytowaniu, odpisywaniu itp
Stara baba a sie nie umie!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-29, 16:08   #2352
jelonekhihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki ale się za Wami stęskniłam! Właśnie wjeżdżamy do Polski nadrobię Was pewnie jutro jak się rozpakuje. Widzę, ze ominęła mnie konkret gownoburza - zasłużona! Szkoda, ze tamta łaska jest kwietniowka

Wypoczęłaś? Jak się czujesz? Dziatwa nie dokuczała?
Stary 2016-08-29, 16:12   #2353
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andzik11 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

Poki co mam problemy z okiełznaniem o co chodzi w cytowaniu, odpisywaniu itp
Stara baba a sie nie umie!
Dołączysz! Trzeba wierzyć.

Paulina
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-29, 16:58   #2354
natlem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Natlem oby pomogło ! Kiedy testujesz? Ja na razie pregnyl 5000 i zobaczymy. Musze go zamówić bo juz zaraz koniec cyklu i du.pa blada bedzie jak leku nie bede miała hue hue

Hej, witaj
@ przyszła w piątek. Także dopiero testuje za 4tyg. Jak narazie test lezy już chyba z pół roku i czeka na okazję. Bo do tej pory to @ uprzedzala fakt ;-)

natlem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-29, 19:04   #2355
Megan1312
Raczkowanie

Witam wszystkie nowe staraczki

Fanta gratulacje jak sie czujecie? Jestescie juz w domu? Napisz jak koty przyjely nowego czlonka rodziny.

Ja jutro mam wizyte na patologi ciazy a w srode u swojego lekarza. Strasznie sie boje co z moja fasolka bo tydzien temu na wizycie bylo widac zarodek 6,3mm ale narazie bez serduszka. A to juz wedlug om powinien byc juz 8tc. Lekarz mowi ze ciaza wyglada na 2 tyg mlodsza. Zobaczymy co jutro lekarz powie.
Stary 2016-08-29, 19:26   #2356
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez natlem Pokaż wiadomość
@ przyszła w piątek. Także dopiero testuje za 4tyg. Jak narazie test lezy już chyba z pół roku i czeka na okazję. Bo do tej pory to @ uprzedzala fakt ;-)

Przykro mi

Ja czekam do piątku na @ bo jeżeli mój cykl jest dalej 5 tygodniowy to poczekam juz xd choć piersi bolą od 2 tygodni

999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-29, 19:33   #2357
jelonekhihi
Zakorzenienie

Effpe, poczekaj, a na pewno się opłaci.
Stary 2016-08-29, 19:44   #2358
krysztalek88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SteveS Pokaż wiadomość
Dziewczyny, odchodząc od nieprzyjemnych rzeczy, która ma profil na OvuFriend? Właśnie sobie tam parę dni temu założyłam konto i fajnie byłoby zobaczyć znane "twarze"
I ja mam
Stary 2016-08-29, 19:50   #2359
Konto usunięte

Cytat:
Effpe, poczekaj, a na pewno się opłaci.

Nie rób nadziei xd nawet nie doszukuje sie w sobie objawów xd tzn nie mam żadnych prócz bólu piersi od 2 tyg pozostaje mi czekać :p

Stary 2016-08-29, 19:54   #2360
Martirybka
Rozeznanie

Megan, kciuki żeby wszystko było dobrze. Rozumiem Twoje obawy i tak sobie myśle ze jak lekarz mówi o tych 2tyg.różnicy to trzeba w to wierzyć.

Effie oby @ nie przyszła.

Martirybka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-29, 19:54   #2361
jelonekhihi
Zakorzenienie

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;6470925 6]Nie rób nadziei xd nawet nie doszukuje sie w sobie objawów xd tzn nie mam żadnych prócz bólu piersi od 2 tyg pozostaje mi czekać

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]
Każda z nas sobie nadzieję co miesiąc robi
Stary 2016-08-29, 19:55   #2362
Konto usunięte

Jelonek to prawda :p

Stary 2016-08-29, 19:56   #2363
krysztalek88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Megan1312 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie nowe staraczki

Fanta gratulacje jak sie czujecie? Jestescie juz w domu? Napisz jak koty przyjely nowego czlonka rodziny.

Ja jutro mam wizyte na patologi ciazy a w srode u swojego lekarza. Strasznie sie boje co z moja fasolka bo tydzien temu na wizycie bylo widac zarodek 6,3mm ale narazie bez serduszka. A to juz wedlug om powinien byc juz 8tc. Lekarz mowi ze ciaza wyglada na 2 tyg mlodsza. Zobaczymy co jutro lekarz powie.
Bardzo mocne !!!

efffpe, jelonek ryglujcie drzwi i nie wpuszczajcie @!

Edytowane przez krysztalek88
Czas edycji: 2016-08-29 o 19:58
krysztalek88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-08-29, 20:12   #2364
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez krysztalek88 Pokaż wiadomość
Bardzo mocne !!!

efffpe, jelonek ryglujcie drzwi i nie wpuszczajcie @!

Staramy sie :p

Stary 2016-08-29, 20:28   #2365
SteveS
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krysztalek88 Pokaż wiadomość
I ja mam
Ty to lepiej powiedz, jak dzisiejsza wizyta, bo zdaje się miała być? Cały dzień o Tobie myślałam

A na OF zaproszę te, których nicki znam
SteveS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-29, 20:37   #2366
BlackSanctum
Zakorzenienie

A ja dzisiaj spędziłam pół dnia przyklejona do muszli klozetowej, ehhh... Zaczęło się niewinne, bo troszkę zasłabłam w samochodzie, w drodze do domu, mąż mnie prowadził na 4 piętro, zrobił zupkę do wypicia, przykrył kołderką i było lepiej, ale cały czas mnie mdliło... A później niestety całowałam jednak muszlę, uhhh... Masakra. I jak ja mam zajść w ciążę przy takim stanie zdrowia?! To niewykonalne.
Stary 2016-08-29, 20:45   #2367
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
A ja dzisiaj spędziłam pół dnia przyklejona do muszli klozetowej, ehhh... Zaczęło się niewinne, bo troszkę zasłabłam w samochodzie, w drodze do domu, mąż mnie prowadził na 4 piętro, zrobił zupkę do wypicia, przykrył kołderką i było lepiej, ale cały czas mnie mdliło... A później niestety całowałam jednak muszlę, uhhh... Masakra. I jak ja mam zajść w ciążę przy takim stanie zdrowia?! To niewykonalne.
Ale wiesz dlaczego tak sie stalo?zatrucie jakies czy cos?dobrze ze masz meza w domu
Qazsew jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-08-29, 20:51   #2368
martaania92
Raczkowanie

Cytat:
uuu a to co się dzieję? zatrucie ? współczuję.
Stary 2016-08-29, 20:58   #2369
pater86
Zadomowienie

Ja na OF jestem pater86
Stary 2016-08-29, 21:03   #2370
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Ale wiesz dlaczego tak sie stalo?zatrucie jakies czy cos?dobrze ze masz meza w domu
Cytat:
Napisane przez martaania92 Pokaż wiadomość
uuu a to co się dzieję? zatrucie ? współczuję.
No jeszcze jest, ale niedługo wraca do Norway... Zatrucie na pewno nie, bo wtedy raczej by mnie czyściło, a nie mdliło i dopiero na koniec toaleta. Raczej jakiś skok hormonalny. Przy hashi i tarczycy różnie bywa.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2016-08-29 o 21:04
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości