|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część
Nie wchodzilam na wizaz przez cale popoludnie a tu dziewcZyny tyle przechodzą.
Isto bedzie dobrze, Marcelek jeszcze posiedzu trochę w brzuchu ale wiem też ze nawet jeśli to da sobie juz radę. Moja szwagierka urodziła jak mala miała kilogram bez kilku dkg teraz jest trzylatka i nikt nie powiedział bh ze była takim wczesniakiem Kociulek ty tez się trzymaj.. Kurczę zdalam sobie sprawę ze to tylko 3 miesiace zostaly.. |
|
|
|
#692 |
|
Zakorzenienie
|
Obudzilam sie strasznie glodna i wlasnie o godzinie 3 wcinam platki z mlekiem
![]() ---------- Dopisano o 03:36 ---------- Poprzedni post napisano o 03:24 ---------- Dla pewnosci zeby na 100% znowu sie obudzic z glodu jem jeszcze bulke, a co! ---------- Dopisano o 03:36 ---------- Poprzedni post napisano o 03:36 ---------- Dzieki Julek ze tak dbasz o kilogramy mamy
|
|
|
|
#693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tersz spij dobrze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez iwona335 Czas edycji: 2016-08-30 o 05:47 Powód: Witam sie w 24 tc :mdleje: jeszcze 6 tygodni i zacznie sie zabawa w kulanie |
|
|
|
|
#694 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dostała głównie nospe dozylnie, potas, magnez, glukozę i jakieś inne czary. Skurcze przeszly, brzuch mam miękki i mały się rozbrykal 😍 zobaczymy co pokaże USG później, jak będzie dobrze mogę wrócić do domu, ale z nakazem leżenia i do szpitala od razu jakby brzuch był twardy albo cokolwiek bolalo 😊 zobaczymy co pokaże badanie na razie tylko serduszko słuchali 154 piękne uderzenia 😍 jestem dobrej myśli i chyba synus to wyczuwa ❤
Kociulek a co u Ciebie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a powiedz jak Twoja szyjka? Skraca sie?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#697 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dzien dobry wszystkim!!! |
|
|
|
|
#698 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja się przestanę pod swoim mieścić 🤔 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:38 ---------- Poprzedni post napisano o 06:35 ---------- Cytat:
Ale wspomnę słowa mojej dentystki U której byłam msc temu Takie nocne jedzenie jest źródłem plotki że w ciąży zeby szybciej się psują Bo po nim rzadko kiedy myjemy zęby Ona radzi alby przynajmniej czysta woda przeplukac buzię albo płynem do ust Jak już o tej 3 nie ma się siły na szczotkowanie ☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:39 ---------- Poprzedni post napisano o 06:38 ---------- Cytat:
Jeszcze kociulek niech dorzuci 3 grosze i wracamy na pozytywne tory naszych ciąż 👌 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Dobry wszystkim Ja miałam koszmary Karol mi się śnił Ale tak głupie to były sny i tak mało przyjemne Że nawet nie chce mówić o czym Nie wiem skąd to się wzięło w mojej głowie 🤔 Idę nadrabiać Was z wczoraj ... ---------- Dopisano o 06:52 ---------- Poprzedni post napisano o 06:39 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez mewkaa Czas edycji: 2016-08-30 o 07:41 |
||||
|
|
|
#699 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016
Cytat:
ja mam za soba 3cia noc z problemmai ze spaniem i wczesna pobudka
|
|
|
|
|
#700 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Trudno Was nadrobić dziewczyny jeśli się nie czyta na bieżąco
![]() Cytat:
Pocieszę Cię na przyszłość, że ja miałam już kanałowe w ciazy, a na myśl o dentyście prawie mdleje. W sobotę mam kolejną wizytę, ale teraz już malutki ubytek.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
trzymaj się Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka |
||||||||
|
|
|
#701 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sa różne warianty począwszy od pobrania samej krwi pepowinowej aż po sznur i krew lozyskowa Plus przechowywanie np przez 18 lat To łącznie ok 7 do 10.000zl Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:58 ---------- Poprzedni post napisano o 06:57 ---------- Cytat:
Superowo! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:00 ---------- Poprzedni post napisano o 06:58 ---------- Cytat:
Ja też czułam u siebie ze będzie Karol Po prostu czułam i już 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:00 ---------- Ja też tylko ze znieczulem u dentysty Przezyje każdy ból tylko nie borowanie 😒 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:01 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:01 ---------- Cytat:
Bo się nie znam 🤔 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||
|
|
|
#702 | |||
|
Zadomowienie
|
Kamisha gratulacje chłopca
![]() Cytat:
Nie maluje, wszyscy mi zabronili, więc czekam aż się magicznie samo pomaluje :P Cytat:
hahaha ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#703 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie jestem za zachowywaniem w ciąży niczym matrona Ale malowanie ścian to za dużo 😙 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#704 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeszcze kociulek niech sie odezwie
|
|
|
|
|
#705 |
|
Zadomowienie
|
Wiecie co
Chce żeby był już grudzień ☺ Te info z tych ostatnich 2 dni plus mój sen Tak na mnie podzialaly Po prostu niech te dzieci będą już z nami Całe i zdrowe... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#706 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ufff cudowne sa takie informacje od rana! Ale zaczelam sie troche przejmowac tym, ze mi brzuch twardnieje. Myslalam ze to normalne i ze to sa te skurcze braxtona ![]() Cytat:
ale wlasnie tez slyszalam ze ta plotka ma wlasnie tutaj zrodlo Ja tez nie bede sie wypowiadac na temat moich snow ![]() Cytat:
![]() Mi sie wydaje po wczorajszym ze moze ciaza nas uodparnia jakis na bol? Bo przeciez nawet z pojedyncza dawka znieczulenia zawsze pialam z bolu na fotelu u dentysty, a wczoraj nic a nic mnie nie bolalo. Moze nasz organizm przygotowuje nas do bolesnego porodu? ![]() Cytat:
![]() Platne jednorazowo czy w ratach? Chetnie sie na to zdecyduje przy drugim dziecku ![]() Ale jestem niewyspana
|
||||
|
|
|
#707 |
|
Zadomowienie
|
Tylko tyle chce
Z resztą sobie jakoś poradzimy Nawet jak koszula czy wanienka będzie inna niż byśmy chciały... Zmykam na śniadanie bo jestem mega głodna 🤐 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#708 |
|
Rozeznanie
|
Ma ktoras z Was jakis dobry zestaw ciazowych cwiczen na plecy? Najlepiej na YT
|
|
|
|
#709 |
|
Zakorzenienie
|
Papaya - tez miewalam takie skurcze i twardnienie tego braxtona, ale to było zupełnie inaczej, niż ten twardy brzuch i pobolewanie wczoraj 😊 także wiedziałam odrazu, ze to cos innego się dzieje także nie martw się 😙
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo mi właśnie intuicja mówi, że wszystko jest ok, ostatnio na wizycie u lekarza też wszystko prawidłowo, więc nie chce zwariować
|
|
|
|
|
#711 |
|
Zakorzenienie
|
Itstoolatex, ciszę się razem z tobą.
Niech już będzie lepiej! Ja przepraszam nie mam dobrych wieści. W nocy znow mialam krwotok. Szybkie usg,kroplowki,zakaz wstawiania nawet do toalety :-( Koszmar. Doktorka pow ze nie ma na co czekać. Dostalam celeston - to te sterydy na przyspieszenie rozwoju pluc. Trzymajcie za nas kciuki! Brzuch twardnieje mi co chwilę. Dostałam garść leków. W nocy byłam tak roztrzesiona ze dali mi jakiegoś oglupiacza żebym tylko się uspokoila i zasnela.
|
|
#712 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Liliana😍 Cytat:
Ja tez chce juz grudzień. Wstaje dziś rano... otwieram odzyska i widzę jak mój mąż się mi przygląda... w koncu mówi: "Paula... miałem najpiękniejszy sen w moim życiu... śniło mi się jak karmisz Lili... " dobrze, że byłam jeszcze w lozku bez make upu bo od razu łza mi poleciala po policzku jak sobie uświadomiłam, ze taki sen był dla niego najpiękniejszy. Cytat:
Ja pierwszy raz w zyciu dopiero w ciazy zgodzilam się na zaleczenie zęba bez znieczulenia. Choć mialabym je za free.. to stwierdziłam, że dam radę. Ja to nie jestem z tych, zeby wstać w nocy do lodówki-leń. Wiec nie mam problemu z nocnym mycie zębów choć ostatnio za kazdym razem idąc w nocy do toalety łapie za płyn do płukania jamy ustnej bo czuje się wiecznie w nocy jak na kacu. ---------- Dopisano o 06:59 ---------- Poprzedni post napisano o 06:57 ---------- Cytat:
Edytowane przez LuckySparkle Czas edycji: 2016-08-30 o 08:58 |
||||
|
|
|
#713 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() już tyle razy pokazaliście, że jesteście silni, że tym razem też się tylko na strachu skończy!! ![]() Cytat:
ja za to nie zasne jak jestem głodna, wiec musze wstać
|
||
|
|
|
#714 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Dawniej jakby mnie ktoś zapytał jakie jest najgorsze uczucie na świecie, to pewnie powiedziała był ze rozstanie albo cos, absolutnie nie!!!! Nie ma na świecie nic gorszego, niż strach o życie własnego dziecka!! 😢 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#715 |
|
Blond forever!
|
Itstoolateex - jak dobrze, że sytuacja się unormowała! Trzymam nocne kciuki za powrót do domu!
Kociołek - bardzo smutne informacje Nadal nieznana jest przyczyna tych krwotokow?Ja od początku ciąży ani razu nie obudziłam się na pójście do toalety lub jedzenie... Mam sen jak kamień. Ale ufam, że jak pojawi się dziecko to instynkt mi się obudzi
|
|
#716 |
|
Zakorzenienie
|
Kociulku trzymam mocno kciuki
dacie rade !!! Itso ciesze sie ze u Was lepiej ![]() papaPapaya ladne wstawanie w nocy ja kiedys mialam taką fazę ze jak przed snem zobacztlam jakas np czekolade w szafce to budzilam sie i musialam zjesc ![]() Lucky Twoj mąż faktycznie romantyczny
|
#717 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Marcelek daje radę ![]() dziękuję ![]() Cytat:
dziękuję ![]() Cytat:
![]() będzie dobrze na pewno no musi ![]() Modliłam się wczoraj za Was i za Marcelka , mieliśmy mszę z okazji rocznicy i szczęśliwe rozwiązanie, i także modliliśny się za inne małżeństwa i dzieci które się narodzą Trzymam kciuki najmocniej!
|
|||
|
|
|
#718 |
|
Zakorzenienie
|
Co do dentysty to ja wszystko bez znieczulenia nawet kanalowe!!! Ale dopiero od 2 lat.. Bo trafilam na super dentystke. Wczesniej to wołami by mnie nie zaciągneli.. A chodzilam tylko wtedy jak juz przez tydzien spac z bolu nie moglam ...
|
#719 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najważniejsze, że sytuacja opanowana ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#720 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ze spraw remontowych zajmę się zarządzaniem :P co najwyżej wywoskuje sobie drzwi do garderoby (nie trzeba podnosić rąk i nie śmierdzi) Cytat:
wszystko się ułoży, musi!
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:33.

ale wiem też ze nawet jeśli to da sobie juz radę. 

tersz spij dobrze 

Pocieszę Cię na przyszłość, że ja miałam już kanałowe w ciazy, a na myśl o dentyście prawie mdleje. W sobotę mam kolejną wizytę, ale teraz już malutki ubytek.

Nadal nieznana jest przyczyna tych krwotokow?