Mamusie kwietniowe 2017 - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-30, 16:08   #2221
Nenko
Raczkowanie

Dot.: Mamusie kwietniowe 2017

Cytat:
Napisane przez przezduzeem Pokaż wiadomość
Brunatne plamienia? To niedobrze masz mozliwosc pojsc do ginekologa na cito? Moze zadzialanie progesteronem jeszcze daloby rade... sama nie wiem
Nie mam zadnego lekarza, badania robilam na wlasna reke, w polsce bede dopiero 5ego wrzesnia.
Nenko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-30, 16:10   #2222
meniaa94
Wtajemniczenie

Lilotka u mnie niestety nie sprawdzali osemek czy sa zalążki czy cokolwiek.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2016-08-30, 16:29   #2223
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meniaa94 Pokaż wiadomość

No to nieładnie zrobili. Zakładając aparat to powinno być sprawdzone i jeśli są zalążki niezwłocznie trzeba je usunąć w przeciwnym razie może dojść właśnie do takiej sytuacji w jakiej teraz się znalazłaś a do tego czas i efekty noszenia aparatu poszły na marne. Ja bym na Twoim miejscu poszła z reklamacją, bo to co oni zrobili wygląda na niezłego babola na poziomie praktykanta a nie poważnego gabinetu ortodontycznego.

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Nenko Pokaż wiadomość
Nie mam zadnego lekarza, badania robilam na wlasna reke, w polsce bede dopiero 5ego wrzesnia.
Gdzie mieszkasz jeśli mogę wiedzieć?

Paulina
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-30, 16:34   #2224
ecia91
Wtajemniczenie

Jestem po wizycie! Wszystko ok, serduszko pięknie pika, dzieciątko wzrost też ma praktycznie na swój wiek (2 dni młodsze). Jestem mega szczęśliwa!
Badania prenatalne mam na 26.09 umówione, a kolejną wizytę u mojej lekarki na 21.09

Cytat:
Dziekuje wam dziewczyny wszystkim za odpowiedz, cytuje te tu, ale wszystkie przeczytalam.
Mam bol taki jak na okres, z tymze slabszy. Troche upierdliwy ale zdecydowanie znosny. Jak leze to mnie nie boli, tylko jak siedze albo stoje.
I mam od 3 dni brunatne plamienie, skape ale jednak.

To czekanie jest OKROPNE !!
Ja miałam dwukrotnie takie plamienia (4t i 7t), dzisiaj lekarka mi powiedziała, że to jest bardzo często. Ogólnie to póki nie są czerwone to nie panikuj, najlepsze lekarstwo na takie zdarzenia jest po prostu odpoczynek.
Podczas wizyty po prostu powiedz o tym lekarzowi, na pewno będzie wszystko dobrze tak jak u mnie

4.11.2015 (9/12)

5.12.2019 (12/14)
ecia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-30, 16:34   #2225
meniaa94
Wtajemniczenie

Lilotka- to było w Polsce teraz lecieć i składać reklamację i sie kłócić z nimi ... nie chce mi się naprawdę.

Stary 2016-08-30, 16:36   #2226
Lilotka
Zakorzenienie

Ecia Gratuluję! Chcemy tylko takie wiadomosci! 😍

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Cytat:
Lilotka- to było w Polsce teraz lecieć i składać reklamację i sie kłócić z nimi ... nie chce mi się naprawdę.

Rozumiem. Myślałam, że na Islandii zakladałaś. 😐

Paulina
Stary 2016-08-30, 16:39   #2227
meniaa94
Wtajemniczenie

Lilotka niestety nie tutaj chyba by mi to zrobili o wiele lepiej skoro chirurg zrobił nawet mi tomografie ... tu jestem 1.5 roku niecałe a aparat mialam z 6 lat temu ...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-08-30, 16:39   #2228
midusia86
Zakorzenienie

Ecia, gratuluję serduszka! ❤❤❤
Stary 2016-08-30, 16:42   #2229
malwiska
Zakorzenienie

Menia ja miałam aparat zakładany bez 8 a teraz wychodzą 8 ale na szczęście jest ok

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-08-30, 17:00   #2230
nowa92mama92
Zakorzenienie

No i jestem po pierwszej wizycie.
Lekko zszokowana (już wiem czemu nie przepadam za tym lekarzem)
Zrobił mi usg, wg którego pęcherzyk ma ponad 10mm, ale wygląda młodziej aniżeli powinien Pan Doktor bez owijania powiedzial ze on nie gwarantuje ze cos z tego będzie - no coz milo...
W kazdym badź razie wypisał skierowania na wszystkie badania, i widzę się z nim za tydzień (aby niby założyć kartę ciązy), a potem za dwa chyba będzie robił usg chociaż ciężko go rozgryźć... a dopiero za trzy tygodnie wraca lekarz, do którego chce chodzić...
No cóż mam nadzieje ze jednak wzystko będzie dobrze i że coś z tej fasolki będzie
nowa92mama92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-30, 17:15   #2231
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nowa92mama92 Pokaż wiadomość
Zrobił mi usg, wg którego pęcherzyk ma ponad 10mm, ale wygląda młodziej aniżeli powinien Pan Doktor bez owijania powiedzial ze on nie gwarantuje ze cos z tego będzie - no coz milo...
W kazdym badź razie wypisał skierowania na wszystkie badania, i widzę się z nim za tydzień (aby niby założyć kartę ciązy), a potem za dwa chyba będzie robił usg chociaż ciężko go rozgryźć... a dopiero za trzy tygodnie wraca lekarz, do którego chce chodzić...
No cóż mam nadzieje ze jednak wzystko będzie dobrze i że coś z tej fasolki będzie
Będzie dobrze. Trzymam kciuki. 👍

Paulina
Stary 2016-08-30, 17:23   #2232
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez midusia86 Pokaż wiadomość
Duphaston mam wrażenie, że lekarze bezsensownie przypisują "tak na wszelki". Jeżeli nie ma plamienia czy skurczy to moim skromnym zdaniem najpierw warto sprawdzić poziom progesteronu wcześniej, niż brać tak w ciemno. To zwykły sztuczny progesteron, więc nie ma opcji krzywdy zrobić, ale czy jest sens brać bez wskazań?
Jest jakiś powód, dlaczego zależy wam, żeby jak najszybciej zakładać kartę ciąży? Pytam, bo zwyczajnie nie wiem.
Copycat, mi właśnie dzisiaj w luxmedzie założono kartę ciąży. 2 tyg temu na wizycie na usg było widać tylko pusty pęcherzyk i nawet do głowy mi nie przyszło, że mi karta potrzebna. Spokojnie, po usg ci założą 😉
Duphaston i luteine lekarze często przepisują kobietom jako efekt placebo. Rozmawiałam z trzema niezależnymi lekarzami ginekologami. Dwoma w tamtej ciąży i jednym w tej. I oni mówią że owszem progesteron działa ale w późniejszym okresie ciąży nie na początku. Oczywiście nie mówię tutaj o kobietach które mają np. PCO bo tu pewnie ma się inaczej sytuacja. Każdy zgodnie powiedział, że jeżeli ciąża ma się utrzymać (na początku) to się utrzyma, jeżeli nie to żadne leki nie pomogą.. Sama brałam luteine bo miałam plamienia i chciałam wierzyć że to mi jakos pomaga. No taki człowiek jest ze zrobi wszystko jak mu zależy.
Cytat:
Napisane przez Copykat Pokaż wiadomość
cokolwiek to znaczy
o, i jeszcze powiedziała, że tyłozgięcie macicy mam
Też mam tylozgiecie macicy taki urok hehe
Cytat:
Napisane przez madziocha Pokaż wiadomość
Nie wiem czy wiesz, ale teraz jest tak w luxmedzie, ze jak masz już karte ciazy tam założoną, to nie musisz chodzic specjalnie po skierowania do lekarza. Powinnaś dostać taką rozpiskę jakie badanie w którym tygodniu, idziesz do rejestracji podając karte ciąży i z automatu mozesz isc na te wsyztstkie badania. To jest duża zmiana i to na plus.
Też mam wykupiony pakiet w lux medzie i dobrze, ze piszesz. Nawet nie wiedziałam że coś takiego jest. Fajna sprawa

Cytat:
To prywatna opieka medyczna, z której czesto korzystaja większe firmy zapewniając opieke medyczną swoim pracownikom.
Ja tam jestem zadowolona. Mąż płaci za nas kilkadziesiąt zł miesięcznie a wszystkie badania i wizyty do każdego specjalisty mamy bezpłatnie. Rezerwacje online na godziny, wyniki badań tez online. Jednak lekarza prowadzącego wybiorę prywatnie, bo w luxmedzie od kiedy mają też umowe z NFZtem jest cięzko dostać się do tego samego lekarza w regularnych odstepach czasu. Akurat mam w abonamencie, że ginekologa mają mi zapewnić chyba w ciągu 72h, ale to wtedy kierują do pierwszego wolnego, a nie do wybranego.
A lekarze jak to lekarze - roznie mozna trafić. Najlepiej chodzić do tych, którzy są sprawdzeni i ich się trzymać. No ale z prowadzeniem ciąży to troche inna bajka, tutaj trzeba pilnować terminów a "do przodu" mozna się tylko na 1 wizytę umówić do tego samego specjalisty.
A powiedz mi jak np umawiasz się z trzy tygodniowym wyprzedzeniem, bo mniej więcej co tyle ma się wizyty to też nie wtrafisz na swojego?

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-30, 17:47   #2233
madziocha
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość

A powiedz mi jak np umawiasz się z trzy tygodniowym wyprzedzeniem, bo mniej więcej co tyle ma się wizyty to też nie wtrafisz na swojego?

niestety Jestem z Wrocławia i 2 lekarzy do których mogłabym chodzić nie mają już terminów nawet jak patrzę najdalej wprzód jak się da. Czasami się coś zwolni z dnia na dzień, ale bez sensu byłoby tak wyczekiwać, bo raz się zwolni a dwa razy nie.
madziocha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-30, 17:55   #2234
raduska
Zakorzenienie

Nowamama moja gin mi w pierwszej ciazy powiedziała ze "roznie moze byc" kiedy był tylko pęcherzyk. Wtedy tez byłam zniesmaczona ale teraz wiem ze lekarze specjalnie tak mowia . Oni wola byc przezorni niz zapewniać ze wszystko Brdzie dobrze bo pozniej pretensje moznaby miec do nich. Takze czekaj do następnego usg spokojnie

Ja biore duphaston bo mam zbyt niski progesteron. Juz za niski byl w fazie lutealnej.

raduska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-30, 18:21   #2235
midusia86
Zakorzenienie

NowaMama, ja przy pęcherzyku 17mm miałam jeszcze czarno w środku.
Ja akurat jestem zwolennikiem umiarkowanego optymizmu, więc też wolałam, że mi ginka nie koloryzowala, że jest super, tylko powiedziała, że GENERALNIE powinien już byc. Przynajmniej wstrzymała się jeszcze ten tydzień z przyzwyczajaniem się do malucha i lepiej, nizbym miała się gorzko rozczarować ten tydzień później.
Ale 10mm to jeszcze spokojniutko. Problem zaczyna się, jak przy 25 nic nie widać.
Stary 2016-08-30, 18:26   #2236
Copykat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ecia91 Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie! Wszystko ok, serduszko pięknie pika, dzieciątko wzrost też ma praktycznie na swój wiek (2 dni młodsze). Jestem mega szczęśliwa!
Badania prenatalne mam na 26.09 umówione, a kolejną wizytę u mojej lekarki na 21.09

Ja miałam dwukrotnie takie plamienia (4t i 7t), dzisiaj lekarka mi powiedziała, że to jest bardzo często. Ogólnie to póki nie są czerwone to nie panikuj, najlepsze lekarstwo na takie zdarzenia jest po prostu odpoczynek.
Podczas wizyty po prostu powiedz o tym lekarzowi, na pewno będzie wszystko dobrze tak jak u mnie
Gratuluje

they said there's too much caffeine in your blood stream and a lack of real spice in your life

Copykat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-30, 18:28   #2237
przezduzeem
Wtajemniczenie

Cytat:
niestety Jestem z Wrocławia i 2 lekarzy do których mogłabym chodzić nie mają już terminów nawet jak patrzę najdalej wprzód jak się da. Czasami się coś zwolni z dnia na dzień, ale bez sensu byłoby tak wyczekiwać, bo raz się zwolni a dwa razy nie.
Madziocha, ja tez z Wroclawia

przezduzeem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-30, 18:29   #2238
Copykat
Zakorzenienie

A jest tu ktos z wawy oprocz mnie?

they said there's too much caffeine in your blood stream and a lack of real spice in your life

Stary 2016-08-30, 18:30   #2239
madziocha
Zadomowienie

Cytat:
Madziocha, ja tez z Wroclawia
A widzę, widzę

w ogóle, to może któraś z Was będzie zainteresowana: http://www.mama-wie.pl/
My się zapisaliśmy
madziocha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-30, 18:39   #2240
Princesika
Zakorzenienie

.

Edytowane przez Princesika
Czas edycji: 2016-08-30 o 18:51
Princesika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-30, 18:40   #2241
Nenko
Raczkowanie

Ecia, CUDOWNIE!

Lilotka, mieszkam w Wawie. Obecnie przebywam we Francji.
Nenko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-30, 18:49   #2242
OkoPani
Wtajemniczenie

Lilotka, na USG umawiam się jutro z rana bezpośrednio w przychodni pod praca. nie wiem, kiedy wypadnie, wolalabym w rzyszlym tyg, żeby już na bank było widać serduszko. mam nadzieje, ze przez kolejne kilka tygodni nie spotkam tam na badaniach nikogo wścibskiego

Nenko, bolem bym się az tak bardzo nie martwila, mnie pobolewa praktycznie non stop "jak na okres"... a plamienia warto sprawdzić, ale tez mogą się okazac tylko jakims fizjologicznym skutkiem... kciuki

pisalyscie o LuxMedzie... ja co do lekarzy nie mogę narzekac, ale umawianie się na wizyty to droga przez meke... przy poprzedniej ciąży, jak już miałam karte, umawiałam się po dwa usg na przod. badania krwi musiałam nieraz poprawiac bo zapominali zrobić jakiegoś badania (np. - nie dostałam wyniku z wirusa HIV, raczej nie miałam wątpliwości, ze go mam, ale fakt, ze wynik miał być a go nie było przyprawil mnie prawie o zawal serca). mam cicha nadzieje, ze to się poprawilo, ale wiem, ze nie ma co liczyc na diametralna poprawe...
Stary 2016-08-30, 18:50   #2243
ecia91
Wtajemniczenie

Cytat:
Musisz wierzyć, że będzie dobrze! Trzymam kciuki!

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
Duphaston i luteine lekarze często przepisują kobietom jako efekt placebo. Rozmawiałam z trzema niezależnymi lekarzami ginekologami. Dwoma w tamtej ciąży i jednym w tej. I oni mówią że owszem progesteron działa ale w późniejszym okresie ciąży nie na początku. Oczywiście nie mówię tutaj o kobietach które mają np. PCO bo tu pewnie ma się inaczej sytuacja. Każdy zgodnie powiedział, że jeżeli ciąża ma się utrzymać (na początku) to się utrzyma, jeżeli nie to żadne leki nie pomogą.. Sama brałam luteine bo miałam plamienia i chciałam wierzyć że to mi jakos pomaga. No taki człowiek jest ze zrobi wszystko jak mu zależy.
Niestety ale moja ginka ma takie samo zdanie. Ona uważa, że jak będzie miała być ciąża to będzie a jak nie to nie. I nawet mi powiedziała (gdy pierwsza moja ciąża skończyła się jak skończyła), że ona uważa, że dobrze, że się tak stało. Najwidoczniej były ciężkie wady genetyczne i tyle w temacie. Popieram ją, a teraz dała mi leki właśnie dla lepszego mojego samopoczucia... Żebym nic sobie nie mogła zarzucić.

Rodzice poinformowani, wszyscy bardzo się ucieszyli Z resztą moja mama już ostatnio coś mi nadgadywała, żebyśmy znowu spróbowali... A tutaj już 9tc

4.11.2015 (9/12)

5.12.2019 (12/14)
ecia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-30, 20:14   #2244
moniisia90
Wtajemniczenie

Cytat:
Non stop boli mnie brzuch jakbym miala okres.
Ledwie poczatek a juz narzekam
Dlugo taki bol trwa?
Wiem ze jestem tu jedna z niewielu ktore sa w ciazy po raz pierwszy wiec prosze te dswiadczone mamy o rady, kiedy to sie skonczy i jak sobie ulzyc.
Jestem w 5ym tygodniu.
Ja nigdy tak nie miałam jedynie przed samym porodem miałam bóle miesiączkowe ale to były już skurcze
Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
Mnie też bolał a teraz kuje w dole brzucha jak np kucam a później się podniose (w sumie bardziej po prawej stronie)
Co do wyprawki. Ja większość miałam nowych rzeczy no wiedziałam że będzie 2 wiec kupowałam dla 2 osób, teraz może bym inaczej do tego podeszła.
Na.pewno nie kupiłabym używanego fotelika chyba że po sprawdzonych osobach bo fptelik jak i samochód może być powypadkowy.
Małe ciuszki kupiłam wszystkie używane w secondhand u uważam ze są lepsze niż używane od koleżanek czy w niektórych sklepach.

Oj tak, mam dokładnie to samo. Albo jak się zmęczeni albo jak coś zrobię nagle to kluje w prawym boku...

Cytat:
Napisane przez Frogsia Pokaż wiadomość
A u mnie nie cóż za wcześnie na radość, bo wg pierwszego dnia okresu byłabym w 4,5 tygodniw ciąży. A od razu powiem że nie ma co liczyć od pierwszego (tak się przyjmuje) ale seksik był w ostatnim (7) dniu okresu więc domniemam że aktualnie ok 2 tyg mniej jestem w ciąży (jeśli oczywiście jestem). Na te chwile ginekolog nie znalazła nic ;( powiedziała żebym przyszła za tydzień.
Do pracy na noc trzeba chodzic w tym tyg i nie ma przebacz. Najgorzej że nie mając zaświadczenia muszę pracować w dość ciężkich warunkach na produkcji...

Może ktoś wie czemu lekarka nie zaproponowała testu za pomocą krwi? A kazała mi czekać 10 dni i przyjść na wizytę kontrolną?
Test bhcg możesz sama zrobić, za ok 30-40zl, tak jak dziewczyny piszą. Ja nie robiłam nigdy tylko powtarzałam test sikany 3x i za każdym razem kreska była coraz grubsza i wyraźniejsza więc wiem że beta rosla ake z krwi dokładniejszy i masz podkładkę dla lekarza
Cytat:
Napisane przez wantxme Pokaż wiadomość
Hmm ja kupie wózek używany, dobrej firmy, po co przepłacać. A jaki fotelik jest ok? Na co zwracać uwagę? Do ilu kg? Kurcze jestem zielona, dzieci nie mam nic nie wiem :-D
Ja mam maxi cosi (nie citi, tylko ten drugi, ok 500zl kosztuje, nie pamiętam nazwy), bez isofix bo nasze auto nie obsluguje. jesteśmy zadowoleni
Cytat:
Napisane przez PatiPee Pokaż wiadomość
Ja byłam w 5.tyg i byl tylko pęcherzyk, kazała przyjść za dwa tygodnie, po dwóch tygodniach było już serduszko i wtedy założyła mi kartę ciąży, miałam też badania krwi i moczu.
Też tak miałam w pierwszej ciąży. Karta ciąży dopiero jak serduszko było

Cytat:
Napisane przez OkoPani Pokaż wiadomość
Helol

podglądam Was od jakiegoś czasu i zastanawiam się, czy mozna do Was dolaczyc?

Jestem mama chłopca z listopada 2014, 2tyg temu ucieszyly mnie 2kreski przy pierwszej ciąży chwile się staraliśmy, wiec zaskoczyl nas sukces w pierwszym cyklu staran.
Dzis miałam pierwsza wizyte, dostałam skierowanie na usg i badania, dr kazala wrocic z wynikami. Tp z @ wychodzi w okolicach 20kwietnia.
Można można witamy

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

W ogóle nie mam dziś mocy, jestem zmęczona i mam ciągła ochotę na słodycze... mloda mnie wyprowadziła z równowagi chyba z milion razy... w ogóle zauważyłam że odkąd zaszlam to mam mniej cierpliwości i częściej na nią krzyczę też tak macie?

Czekamy na drugiego bobasa do kochania - tp 23.04.2017
moniisia90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-30, 20:15   #2245
Copykat
Zakorzenienie

Ja dzieci nie mam ale na męża częściej krzyczę

Stary 2016-08-30, 20:18   #2246
malwiska
Zakorzenienie

Moniisia ja tak mam. Zero cierpliwości ale dziś mój dziec był wyjątkowo grzeczny.
Juz chodzi do przedszkola bez płaczu, dzisiaj zaliczyła drzemke i zjadła wszystkie dania. Panie ja chwała i jestem z niej dumna

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

Cytat:
Ja dzieci nie mam ale na męża częściej krzyczę

Mojemu mężowi tez się dostaje teraz częściej

Stary 2016-08-30, 20:42   #2247
esor
Mamusia Luty 2016

Dobra dziewczyny, jestem i postaram się Was nadrobić, choć oczy mam na zapałkach bo ciąża wprowadza totalną niemoc, a do tego dzieć ząbkuje Ale kto , jak nie ja?

Jedynie co ciekawe u mnie to jutro siostra zostaje z małą, a my z tż randka Pojutrze dentysta mam do zrobienia 8kę. A w piatek pierwsza wizyta u gin i usg i bardzo się boję

Ecia gratuluje udanej wizyty

Cytat:
"on nie gwarantuje ze cos z tego będzie" - co za burak Bedzie dobrze Oby szybko zlecial czas do powrotu fajnego lekarza

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Cytat:
Napisane przez ecia91 Pokaż wiadomość
Niestety ale moja ginka ma takie samo zdanie. Ona uważa, że jak będzie miała być ciąża to będzie a jak nie to nie. I nawet mi powiedziała (gdy pierwsza moja ciąża skończyła się jak skończyła), że ona uważa, że dobrze, że się tak stało. Najwidoczniej były ciężkie wady genetyczne i tyle w temacie. Popieram ją, a teraz dała mi leki właśnie dla lepszego mojego samopoczucia... Żebym nic sobie nie mogła zarzucić.

Rodzice poinformowani, wszyscy bardzo się ucieszyli Z resztą moja mama już ostatnio coś mi nadgadywała, żebyśmy znowu spróbowali... A tutaj już 9tc
Serio? nie wiedzialam, ze to placebo... Czego to sie czlowiek dowiaduje. Ale tez slyszalam o tych wadach, ze organizm sie pozbywa.. Ale co z poronieniami zwiazanymi bo np matka zyje w zanieczyszczonym srodowisku, je niezdrowo pryskana zywnosc itp? Tak sie zastanawiam....

Super, ze rodzice poinformowani

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Cytat:

Ale masakra... Przykro mi, ze takie cos Cie spotkalo :/ Zawsze sobie w takich sytuacjach staram powtarzac, ze sa ludzie ktorzy by dali wszystko by sie zamienic ze mna problemami.

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

Cytat:
A to nie wiedziałam, dzięki to jest ten "plan opieki przedporodowej"?
Ale czad! ale to tylko w lux medzie tak jest?

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-30, 20:46   #2248
raduska
Zakorzenienie

Monisia co tam nabroił dziec?
Oj mężowi za to sie regularnie dostaje

raduska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-30, 20:49   #2249
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Polecam w kwestii fotelikow blog/fb "osiem gwiazdek"
Ja tak samo. Cybexy nie są z tego co wiem polecane mimo, ze sa popularne. My dla dokąd Hania nie siedzi kupilismy tani z 4baby (za 300 zl nowy to uzywka pewnie maks 100 zl) bo nie jezdzimy jakos duzo, ale jak tylko usiadzie to zainwestuje w jakis dobry (czy drogi) ale to juz na dlugo bedzie i dlugo posluzy.

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Cytat:
Napisane przez catro Pokaż wiadomość
Co do fotelików to polecam stronę http://fotelik.info/ - tam są m.in. testy fotelików, bardzo przydatne.
Dla Oli mieliśmy fotelik Recaro Young Profi Plus z Isofixem - bardzo zadowolona byłam, kolejny też kupiliśmy z Recaro.
Tez slyszalam bardzo dobre opinie o tej firmie.

PatiPee foteliki sie absolitnie nie rozkladaja do lezenia, dlatego jesli jedziesz z malcem to powinno sie robic przerwy co maks 2.5-3 h i klasc go na plasko

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Cytat:
jeszcze najgorsze jest to że po obu stronach buzi będę miała szwy
Cooooo.... ale sie nameczysz

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Lilotka Pokaż wiadomość
Juz jest nas na liście dwadzieścia dwie. 👍

Super

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-30, 20:54   #2250
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Ecia, CUDOWNIE!

Lilotka, mieszkam w Wawie. Obecnie przebywam we Francji.
I jak? Dobrze Ci tam? Jak opieka zdrowotna we Francji? W jakim mieście mieszkasz? Jak nie chcesz to nie odpowiadaj, nie chce być wscibska.

OkoPani kciuki za USG. Musi być serduszko! ❤

Paulina

Edytowane przez Lilotka
Czas edycji: 2016-08-30 o 21:34
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości