Mamusie czerwcowe 2016 cz. 1 - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-30, 20:38   #3301
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 1

Cytat:
Napisane przez K_a_s_i_a_86 Pokaż wiadomość
My mamy grzechotki na rączkę i skarpetki z lamaze

Od tamtego poniedziałku przez tydzień moja Oliwka nie robiła kupy aż po czopku podanym w niedziele w poniedziałek była wielka kupa dobrze ze szybko zareagowalam to tylko dupka była do mycia

W piątkę byłyśmy u lekarza z ciemieniucha i się wkurzylam bo lekaraka do mnie mówi "niech pani kupi jakiś środek apteczny" kurde nie po to idę do lekarza żeby mi tak mówiła tylko po konkretną poradę ehhh
Jeszcze niby Oliwka mało przybiera 5kg waży a polozna do mnie może Pani trochę zacznie mm dokarmiac na noc narazie nie zamierzam głodna nie chodzi. Poszłam dziś prywatnie do pediatry najlepszej u mnie w mieście i mówi że Oliwka dobrze przybiera o mm nic nie wspominała ta tylko jak zeszło na temat rozszerzenie diety mówiła żeby od sloiczkow zacząć chociaż ja tam zamierzam sama gotować i będę trochę BLW próbowała. Ostatnio pisalyscie o rozszerzeniu diety ale powiedzcie czy będziecie same gotować czy gotowe sloiczki?
Olej porady o.dokarmianiu. Masz rację, głodna nie chodzi.

Ja ostatnio zaczynałam od sloiczkow. Nie mam dostępu do sprawdzonych i na pewno niczym nie pryskanych warzyw więc wybrałam sloiczki.

Teraz myślę powaznie nad rozszerzaniem diety poznij, jak Hania bedzuey siedzieć i pójściem już całkiem w Blw, czyli ominiecie papek i karmienia. Zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce, na razie temat dla mnie odległy

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Haneczka mozesz zrobić crp przed szczepieniem, w laboratorium powinni wziąść pod uwagę normy dla niemowląt. Ale wydaje mi się że badanie moczu jest bardziej obrazowe i już na pewno mniej inwazyjne-nie trzeba kluc dziecka

41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-30, 20:43   #3302
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:

Od tamtego poniedziałku przez tydzień moja Oliwka nie robiła kupy aż po czopku podanym w niedziele w poniedziałek była wielka kupa dobrze ze szybko zareagowalam to tylko dupka była do mycia

W piątkę byłyśmy u lekarza z ciemieniucha i się wkurzylam bo lekaraka do mnie mówi "niech pani kupi jakiś środek apteczny" kurde nie po to idę do lekarza żeby mi tak mówiła tylko po konkretną poradę ehhh
Jeszcze niby Oliwka mało przybiera 5kg waży a polozna do mnie może Pani trochę zacznie mm dokarmiac na noc narazie nie zamierzam głodna nie chodzi. Poszłam dziś prywatnie do pediatry najlepszej u mnie w mieście i mówi że Oliwka dobrze przybiera o mm nic nie wspominała ta tylko jak zeszło na temat rozszerzenie diety mówiła żeby od sloiczkow zacząć chociaż ja tam zamierzam sama gotować i będę trochę BLW próbowała. Ostatnio pisalyscie o rozszerzeniu diety ale powiedzcie czy będziecie same gotować czy gotowe sloiczki?
Ja, ponieważ nie mam dostępu do swoich warzyw i owoców, zaczynalam od słoików. Potem gotowałam + słoiki.

A dlaczego bylas u lekarza z ciemieniucha?

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Witamy się już po chrzcinach młody przespał całą msze i nawet nie wiedział, kiedy został dzieckiem bożym impreza się udała, a prezenty wystarczą na szczepienia, mate edukacyjną ( planuje kupić Fisher Price - Reinforest ma ktoś??) i łuk z zabawkami polecamy tu przez Dzanet myślę też żeby kupić mu jeszcze jakąś zabawkę lamaze jak je tu tak chwalicie.

Mam takie pytanie - jeśli zjem coś na co młody źle reaguje, ma alergię czy coś to po ilu to się objawia? Od razu czy jak?

Dzanet przytulam. Oby się te wasze problemy w końcu skończyły. Super że jednak pojechaliście.

Aniu gratuluję awansu tż. Myślę że to dobra decyzja.

Haneczka myślę że dobra cena za to spotkanie z doradcą.

Agusia zazdroszczę wagi. I super że młoda Ci tak dobrze śpi. Nie martwy się, na pewno sama sobie krzywdy nie zrobi

Ja mam plan wrócić na aerobik. Raz już byłam, ale muszę znowu do jakieś systematyczności wrócić.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Chyba Elaine jest dobrze poinformowana jeśli chodzi o alergie.
Tylko ostatnio coś rzadko jest

Żabinek
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-30, 20:54   #3303
K_a_s_i_a_86
Rozeznanie

Miszka olejkowalam Małej głowę kilka dni i żadnych postępów nie było tylko jakby gorzej ale chyba musiało wyjść wszystko na wierzch bo na następny dzień zaczęło jej przygasac a nie kupiłam nic aptecznego tylko olejek że słodkich migdałów albo parafina w użyciu.

A gluten jak myślicie wprowadzać?
K_a_s_i_a_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-30, 22:12   #3304
ania230
Zakorzenienie

Musze się pochwalić po raz pierwszy sciagnelam 90 ml. Oby tak dalej

---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
To ona.
mam taka

---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

Dobranoc

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-31, 02:25   #3305
fiazo
Zakorzenienie

Kasia ja już robię swoje słoiczki. O losie gluten....chyba nie wprowadzę szybko

Chudziaszek super że chrzciny udane. Mate kiedyś kupiliśmy koledze z pracy, super była.

Z tego co pamiętam jak coś zjesz to do 3dni, ale jak szybko to nie wiem. U nas reakcja na wafelek orzechowy była po ok 12h

Ania brawo za mleczko

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-31, 03:31   #3306
Konto usunięte

U nas z glutenem nie bylo problemu. Pierw dałam łyżeczkę kaszy manny do zupki kilka dni pod rząd, nic się nie działo. Potem dawalam bułkę, specjalnie nie fatygowalam się z jego stopniowym wprowadzaniem.

41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-31, 05:50   #3307
madzius90
Zakorzenienie

Ja przy Bartku robiłam miesięczna ekspozycję na gluten- kaszkę podawalam o dzień w większych ilościach . Teraz chyba zrobię podobnie.

Z nim rozszerzanie diety miałam łatwiejsze, bo ja miał te 6 -7 miesięcy to akurat zaczynał się sezon i mieliśmy wszystkie swoje owoce i warzywa. Zuzka ten okres będzie miała zimowa pora- grudzień, styczeń. Marchewkę i ziemniaki będziemy mieli swoje. A resztę chyba trochę pomroze żeby ugotować na parze do BLW
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-08-31, 06:19   #3308
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01

Chudziaszek gratuluje udanych chrzcin
Haneczka, Fiazo, Ania to i ja sie do Was dolaczam. Chodakowaska jest juz w ruchu jedynie z dieta mam problem, bo uwielbiam nabial a narazie go nie jadam przy tych wysypkach malego. I nie mam przez to pomyslu co jesc.

Ania gratulacje dla Tzta.

U nas dobrze. W pon byly szczepienia, plakal strasznie przy wkuciu, ale moment sie uspokoil. Jedynie na noc lekka goraczka, a tak to super zniosl.

Wczoraj zrobilam mu test czy bedzie chcial jesc z butelki,bo dawno go nie dokarmialam, a w polsce jak go gdzoes zostawie to musze miec pewnosc ze nie bedzie z nim problemu. Meczylam sie z tym sciaganiem, po ok 40 ml na raz :/ ale jak przysnol i mialam dlyzsza przerwe to sciagnelam.150 ml, bylam z sievie dumna bo to na recznym laktatorze. Gabrys wstal, wreczyl go tatusiowi i butle i moje dziecko po 3 h spanoa wychlalo 210 ml mojego mleka. Gdzie po dwoch godzinach domagal sie znowu jedzenia. Ale maly zarlok

justynan01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-31, 06:27   #3309
K_a_s_i_a_86
Rozeznanie

Dzień dobry
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1472621246215.jpg (49,7 KB, 20 załadowań)
K_a_s_i_a_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-31, 06:48   #3310
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry
Dobre!

Ja mam w planach sama gotować, jakoś nie ufam słoiczkom... Chociaż może czasem z nich skorzystam w chwili lenistwa

Czy można już podawać dziecku gryzak? Wkurza mnie to gryzienie piąstek
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-31, 07:10   #3311
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Miszka olejkowalam Małej głowę kilka dni i żadnych postępów nie było tylko jakby gorzej ale chyba musiało wyjść wszystko na wierzch bo na następny dzień zaczęło jej przygasac a nie kupiłam nic aptecznego tylko olejek że słodkich migdałów albo parafina w użyciu.

A gluten jak myślicie wprowadzać?
Gabrysia miała wielką i wieeele dni z nią walczyłam. Ziaja olejek myjący, codziennie mylam nim glówke masując naprawde długo. Po kąpieli tarłam ręcznikiem, na to grubo olejek ze slodkich migdałów albo lniany. Rano znów olejek. I ścierałam tą skóre miękką szczoteczką do zębów nasączoną dobrze olejkiem, tak bokiem (uwaga aby ran nie zrobić). A przy karmieniu paznokciem delikatnie zdrapywałam.

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Kasia ja już robię swoje słoiczki. O losie gluten....chyba nie wprowadzę szybko

Chudziaszek super że chrzciny udane. Mate kiedyś kupiliśmy koledze z pracy, super była.

Z tego co pamiętam jak coś zjesz to do 3dni, ale jak szybko to nie wiem. U nas reakcja na wafelek orzechowy była po o
Nam na SR mowili aby gluten w 6 miesiącu wprowadzić.

Nie pamietam dokladnie po jakim czasie jest reakcja, musze kuknąć w zapiski z SR ktore prowadzila doradczyni laktacyjna. Pamietam tylko, ze jak cos odkladasz to na min 2 tyg, po tym czasir znow jesz i obserwujesz.

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Ja przy Bartku robiłam miesięczna ekspozycję na gluten- kaszkę podawalam o dzień w większych ilościach . Teraz chyba zrobię podobnie.

Z nim rozszerzanie diety miałam łatwiejsze, bo ja miał te 6 -7 miesięcy to akurat zaczynał się sezon i mieliśmy wszystkie swoje owoce i warzywa. Zuzka ten okres będzie miała zimowa pora- grudzień, styczeń. Marchewkę i ziemniaki będziemy mieli swoje. A resztę chyba trochę pomroze żeby ugotować na parze do BLW
A co bedziesz mrozic? Maliny? Co jeszcze mozna? Jakos jestem nie w temacie co sie daje takiemu dziecku.

---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ----------

Dzień dobry Gabrysia śpi, a ja juz nie. Nocka ta sama, te same pobudki.
Stary 2016-08-31, 07:44   #3312
Honcia
Zakorzenienie

Dzień dobry
Noc już za nami, pobudki o 2 i 5. O 7 pojedzone chwila gadania i znowu drzemka ja się też chcialam jeszcze zdrzemnąć to przyszedł inkasent czytac licznik wody i musiałam go przyjąć w szlafroku

Żabciu mrozić można wszystko ja mam na razie tylko maliny ale w tym tygodniu urosną mi ładne młode cukinie to też wrzuce do zamrażarki. Marchewkę, pietruszkę , dynię i buraczki też zamroże bo nie mam zimnej piwnicy żeby długo przechować...
Muszę jeszcze pomyśleć do kogo uderzyć po dobre owoce bo z tym u mnie bieda, drzewka dopiero posadzone

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-31, 07:47   #3313
ania230
Zakorzenienie

Dzień dobry
W nas noc przebiegła szybko i bez problemów. Rano przywitala nas mega kupa...mamy ręce zostały spryskane...
Teraz jest zabawa na macie
Jak tz wróci z pracy kolo 17 jedziemy do dziadziusia-taty mojego bo przyszedl list z zus. Niczego dobrego się nie spodziewam. Pewnie informacja ze zasilek wstrzymany.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu

Edytowane przez ania230
Czas edycji: 2016-08-31 o 07:48 Powód: Ū
Stary 2016-08-31, 09:57   #3314
ania230
Zakorzenienie

Majunia spi. Ja zrobiłam henne, umylam i wyprostowalam wlosy oraz pomalowalam paznokcie.
Leżę i odpoczywam myśląc co będzie dalej...

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-08-31, 10:11   #3315
haneczkab92
Ania

Dzień dobry! my czekamy na doradcę- około 12 ma być, Hania śpi
Nocka ok, pobudka o 6.00 na jedzenie, a taka ogólna o 8.30

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Myśle że jest tylko on jest człowiekiem skromnym i nigdy się z tym nie odnosil

Takich ludzi się powinno doceniać właśnie!

Cytat:

No ale właśnie z ciemieniuchą to powinno się walczyć wszelkimi sposobami domowymi, lub aptecznymi bez recepty...ostateczność to coś "mocniejszego" więc w sumie co Ci miała powiedzieć..
A co do słoiczków: będę robić sama, choć słoiczki w jakąś podróż pewnie

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Witamy się już po chrzcinach młody przespał całą msze i nawet nie wiedział, kiedy został dzieckiem bożym impreza się udała, a prezenty wystarczą na szczepienia, mate edukacyjną ( planuje kupić Fisher Price - Reinforest ma ktoś??) i łuk z zabawkami polecamy tu przez Dzanet myślę też żeby kupić mu jeszcze jakąś zabawkę lamaze jak je tu tak chwalicie.

brawa dla synka

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;64755381]Olej porady o.dokarmianiu. Masz rację, głodna nie chodzi.

Ja ostatnio zaczynałam od sloiczkow. Nie mam dostępu do sprawdzonych i na pewno niczym nie pryskanych warzyw więc wybrałam sloiczki.

Teraz myślę powaznie nad rozszerzaniem diety poznij, jak Hania bedzuey siedzieć i pójściem już całkiem w Blw, czyli ominiecie papek i karmienia. Zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce, na razie temat dla mnie odległy

Haneczka mozesz zrobić crp przed szczepieniem, w laboratorium powinni wziąść pod uwagę normy dla niemowląt. Ale wydaje mi się że badanie moczu jest bardziej obrazowe i już na pewno mniej inwazyjne-nie trzeba kluc dziecka

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]

Tak, ale crp robią z palca- więc chwila moment i wynik od razu, a siuśki trzeba łapać...
i tak myślę.

Cytat:
Napisane przez justynan01 Pokaż wiadomość
Chudziaszek gratuluje udanych chrzcin
Haneczka, Fiazo, Ania to i ja sie do Was dolaczam. Chodakowaska jest juz w ruchu jedynie z dieta mam problem, bo uwielbiam nabial a narazie go nie jadam przy tych wysypkach malego. I nie mam przez to pomyslu co jesc.

Ania gratulacje dla Tzta.

U nas dobrze. W pon byly szczepienia, plakal strasznie przy wkuciu, ale moment sie uspokoil. Jedynie na noc lekka goraczka, a tak to super zniosl.

Wczoraj zrobilam mu test czy bedzie chcial jesc z butelki,bo dawno go nie dokarmialam, a w polsce jak go gdzoes zostawie to musze miec pewnosc ze nie bedzie z nim problemu. Meczylam sie z tym sciaganiem, po ok 40 ml na raz :/ ale jak przysnol i mialam dlyzsza przerwe to sciagnelam.150 ml, bylam z sievie dumna bo to na recznym laktatorze. Gabrys wstal, wreczyl go tatusiowi i butle i moje dziecko po 3 h spanoa wychlalo 210 ml mojego mleka. Gdzie po dwoch godzinach domagal sie znowu jedzenia. Ale maly zarlok
No to w takim razie powodzenia również!
Bedziemy miały z kim się wspierać
A to głodomorek ten Twój synek- 210ml i nie ulał??

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-08-31, 10:37   #3316
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01

Haneczka moj syn nie ulewa. Ja nie wiem.gdzie mu sie to zmiescilo. Najpierw jednym chaustem wypil 150 za pare minut 40 i kolejnych paru minutach 20 bo musialam zacieplic bo wyjmowalam z lodowki. To ja nie wiem ile on wyciaga w takim razie z cyckow

justynan01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-31, 10:42   #3317
ania230
Zakorzenienie

Justynko to sporo zjadl :O
U mnie w nocy przy pierwszym karmieniu Maja zjadla 70ml mojego mleka z butelki i juz wypluwala. Potem cycek do buzi i do spania.
Mnie się wydaje ze dzieci które jedza z butli to wiecej zjadaja niz z piersi....ale mogę się mylić.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-08-31, 11:04   #3318
haneczkab92
Ania

Cytat:
Napisane przez justynan01 Pokaż wiadomość
Haneczka moj syn nie ulewa. Ja nie wiem.gdzie mu sie to zmiescilo. Najpierw jednym chaustem wypil 150 za pare minut 40 i kolejnych paru minutach 20 bo musialam zacieplic bo wyjmowalam z lodowki. To ja nie wiem ile on wyciaga w takim razie z cyckow
No to się "chłop" musiał najeść
No pewnie takie same ilości

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Justynko to sporo zjadl :O
U mnie w nocy przy pierwszym karmieniu Maja zjadla 70ml mojego mleka z butelki i juz wypluwala. Potem cycek do buzi i do spania.
Mnie się wydaje ze dzieci które jedza z butli to wiecej zjadaja niz z piersi....ale mogę się mylić.

Aniu z butli po prostu widzisz czarno na białym ile zjadło dziecko, w ml, z piersi nie, ale pewnie zjada tyle samo, do najedzenia się
Butlę też dziecko wypluje, jak już nie chce, sama wiesz, tak jak i cycka

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-31, 11:18   #3319
ania230
Zakorzenienie

Dokładnie z tym jedzeniem to różnie bywa

Moje dziecie szaleje na macie i gaworzy do motyla

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-31, 12:06   #3320
soffinka
Zadomowienie

Dziewczyny czym myjecie panele??

Edytowane przez soffinka
Czas edycji: 2016-08-31 o 12:08
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-31, 12:45   #3321
Honcia
Zakorzenienie

A propos mrożenia to myślicie, że mogła bym zamrozić dla Małej kukurydzę taką prosto z kolby? Czy lepiej ją najpierw ugotować? Bo siostra ma duzo cukrowej i moze bym jej trochę podprowadziła

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
Czystą wodą ostatnio mój mąż ma niebywaly talent do brudzenia podłogi więc szkoda kasy na jakiekolwiek środki bo pidlogi muszę przecierać codziennie...

Stary 2016-08-31, 12:55   #3322
fiazo
Zakorzenienie

Honcia myślę że spokojnie możesz zamrozić surową bo i tak pewnie będziesz później gotowac

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-31, 13:15   #3323
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Honcia myślę że spokojnie możesz zamrozić surową bo i tak pewnie będziesz później gotowac
Dzięki za odpowiedź

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-08-31, 13:17   #3324
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
Normalnie, mopem i płynem uniwersalnym z Biedronki
Stary 2016-08-31, 13:37   #3325
zabciajs
Zakorzenienie

Do paneli woda z octem
Stary 2016-08-31, 13:41   #3326
agusiia69
Zakorzenienie

Moja średnio je 90 ml. Raz zje 70 a innym razem 120. Widocznie tyle jej potrzeba
Stary 2016-08-31, 13:44   #3327
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Do paneli woda z octem
Fuuuj, nie śmierdzi potem od tego octu? Ja kiedyś myłam czajnik octem, ale na szczęście potem dowiedziałam się o cudownym działaniu kwasku cytrynowego i już nie muszę tego smrodu znosić
Stary 2016-08-31, 14:08   #3328
Konto usunięte

Ja mam kapsulki do podłóg z pronto. Bosko pachną!

Justyna brawa za ilość ściągniętego mleka i super że synuś Tak chętnie i dużo wypił z butelki ;-) oby tak dalej!

Dzwoniłam do szpitala w sprawie wyników moczu Hani. Jutro mamy je powtórzyć + posiew i zadzwonić z wynikiem. Antybiotyk dalej podawać.

Mój były szef po raz chyba dziesiąty powołał mnie na świadka w sprawie ze swoim kontrahentem! Rozprawa w styczniu. Umowy mi nie przedłużył, ale jak przychodzi mu się bronić to sobie o mnie przypomina. Gotuje się we mnie. Jeszcze Sad w miejscowości 40km ode mnie.
Co chwila chodzę po sądach, po ten się sądzi z każdym kto staje na jego drodze. Pierwszy raz mnie wezwal jak byłam w 8 mc ciąży z Zosia, to załatwiłam zwolnienie. Potem 10 dni po porodzie Zosi! W ciąży z Hania byłam w sądzie dwa razy. I znów. Chyba go p#&€!$%*¿

Stary 2016-08-31, 14:36   #3329
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Jestem, żyję, ale w rozjazdach i nie mogę się zorganizować. Igi po dwóch pobytach u dziadków jednych i drugich, teraz jedziemy ma wesele i ciągle na walizkach. Jutro Igi też wraca do przedszkola, pewnie powoli wpadniemy w jakiś rytm.
Gabrysia zaraz 3miesiące skończy. Jest slodka i gadatliwa zaczęła łapać zabawki ze dwa dni temu postaram się was nadrobić, ale widzę, ze nastukalyscie ostro.

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość
Ja, ponieważ nie mam dostępu do swoich warzyw i owoców, zaczynalam od słoików. Potem gotowałam + słoiki.

A dlaczego bylas u lekarza z ciemieniucha?

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

Chyba Elaine jest dobrze poinformowana jeśli chodzi o alergie.
Tylko ostatnio coś rzadko jest

Jestem już a jakie problemy z alergią i u kogo?
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;64761136]U nas z glutenem nie bylo problemu. Pierw dałam łyżeczkę kaszy manny do zupki kilka dni pod rząd, nic się nie działo. Potem dawalam bułkę, specjalnie nie fatygowalam się z jego stopniowym wprowadzaniem.

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]
U nas też sprawnie gluten poszedł. Ekspozycję 2tygodnie robiłam.
Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Dobre!

Ja mam w planach sama gotować, jakoś nie ufam słoiczkom... Chociaż może czasem z nich skorzystam w chwili lenistwa

Czy można już podawać dziecku gryzak? Wkurza mnie to gryzienie piąstek
Możesz. A piastki to teraz zaczął sie etap poznawania świata poprzez smak, więc to mega ważne, aby dziecku nie wyciągać raczek z buzi.

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-31, 14:48   #3330
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Jestem, żyję, ale w rozjazdach i nie mogę się zorganizować. Igi po dwóch pobytach u dziadków jednych i drugich, teraz jedziemy ma wesele i ciągle na walizkach. Jutro Igi też wraca do przedszkola, pewnie powoli wpadniemy w jakiś rytm.
Gabrysia zaraz 3miesiące skończy. Jest slodka i gadatliwa zaczęła łapać zabawki ze dwa dni temu postaram się was nadrobić, ale widzę, ze nastukalyscie ostro.

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

Jestem już a jakie problemy z alergią i u kogo?

U nas też sprawnie gluten poszedł. Ekspozycję 2tygodnie robiłam.

Możesz. A piastki to teraz zaczął sie etap poznawania świata poprzez smak, więc to mega ważne, aby dziecku nie wyciągać raczek z buzi.

O rany, a ja głupia wyciągam
Marysia dopiero zaczyna wyciągać rączki do zabawek, nie zawsze chwyci, ale przynajmniej już się bardzo nimi interesuje Od wczoraj mamy matę edukacyjną i ku mej radości na niej chętnie leży na brzuchu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości