|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część
ja dzis maluje drugi raz lozeczko
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#902 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#903 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Do tego mój TŻ oprócz etatu ma swoją działalność i nigdy nie wiadomo ile wyciągnie Dlatego u nas pojęcie planowania finansów od tych 4 miesięcy to jest wręcz abstrakcją. Jak trzeba to da się żyć, ale fakt nie mogę sobie nic zaplanować. A na rachunki przecież nikt nie poczeka ZUS mi w końcu wyrówna i dostaniemy jakiś zastrzyk gotówki, ale sam fakt ich traktowania ludzi ![]() A mama mówiła, że dorosłe życie na tylko swoim rachunku bez niczyjej pomocy jest przesr... to nie chciałam wierzyć Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#904 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016
kociulek - wspaniale, że noc spokojna! oby tak dalej!
My właśnie z powodu szybko znikającej kasy z konta wyjechaliśmy za granicę. Nie było normalnie płatnej pracy, stancje drogie a standard marny, już nie mówię o cenie jedzenia w stosunku do wypłaty. Tutaj żyjemy spokojnie, w miarę rozsądku na wszystko co chcemy nam wystarcza, z jednej wypłaty opłacamy nietanią stancję, jedzenie, samochód, rozrywki czy ubrania i jeszcze zostaje. Ceną za to jest rozłąka z rodziną i brak poczucia takiej przynależności do społeczeństwa (m.in. problemy w urzędach), ale da się to znieść, jak nie musisz odmawiać sobie zaspokojenia podstawowych potrzeb. Ja nie wiem ile mam cm, ale w sumie to mnie za bardzo nie interesuje Jem to na co mam ochotę
|
|
|
|
#905 | ||
|
Zakorzenienie
|
ahahahaha dobre
ja mam póki co tylko kołyskę to o połowę mniej mi wejdzie ale zawsze coś hahaha Cytat:
Cytat:
|
|
#906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzisiaj chce raz albo i dwa. moj tata stwierdzil ze bedzie brzydko ha! tak nas prezes pocieszyl, takze mama stwierdzila ze skoro taki madry to pomaluje tez ![]() malowalam pedzlem okradlym a mama plaskim malym, bo we dwie szybciej ![]() przy szczeblach to masakra.. Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#907 |
|
Zadomowienie
|
Co do kasy, to my z TŻtem mówimy, że im wieksze wypłaty tym mniej zostaje
Mimo, że wózka nie musimy kupować, to z tych małych pierdół się zbiera po kilkaset złotych...
|
|
#908 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widzę że zrobiłam niezły eksperyment mam nadzieję że do grudnia mi nie odpadnie farba... ![]() Przy szczebelkach no bida bida.. mąż stwierdził że materac trochę zakryje no i może dam jakiś ochraniacz ![]() ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Cytat:
to tak jak z zrzucaniem palenia i że niby kasę się zaoszczędzi - przykład mojego taty ![]() Sama podstawa jest droga ... a co dopiero jak ktoś chce szumisia, nianie, jakieś super gadżety... pieluchy bambusowe nie tetrowe... i dużo by wymieniać. Ale prawda jest taka że spokojnie o połowę można by wydatki zmniejszyć ale to głównie rodzice wymyślają ( żeby nie było - piszę też o sobie jakieś dekoracje, pierdoły do pokoju bo myślę że dziecku to obojętne czy będzie miało zasłony różowe czy zwykłe firanki itp). No ale wiadomo że jeden może wydać na wyprawkę 5000zł a drugi 1000zł albo nawet nie.. Jeszcze jak się od kogoś coś dostanie to zawsze coś odpada ale jak ktoś jest zdany sam na siebie to można mega odczuć...
|
|
#909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ono nie jest bardzo grube tylko delikatne ![]() nie odpadnie ![]() ile razy malowalas? tez tak mysle bo zakryc sie da niedociagniecia ![]() no wiadomi kazdy chce zeby bylo jak najpiekniej w pokoju dziecka ![]() ja np. bambusowych nie kupuje bo sa drogie, szumisia bym wolala dostac w prezencie ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dałam 2 warstwy nie grube bo wałkiem piankowym. No i ta kołyska była biała więc potrzebowałam zakryć trochę rysek ze śrub głównie A my szumisia kupimy po wypłcie, chcielismy poprosić w prezencie ale chcemy kupić tą wersję Cry która się włącza jak dziecko zapłacze. U nas w sklepie jest najtaniej bo 130 zł a na necie 200zł.. i tak głupio komuś powiedzieć żeby kupili droższą wersję a i tak pewnie dostaniemy w prezentach czy na narodziny czy na chrzciny pieniądze to po prostu kupimy coś innego potrzebnego
|
|
#911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aaa ja mam cala drewniana i teraz na bialo ![]() no najlepiej dostac w prezencie zeby w ogole mieli co kupowac ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#912 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie ZUS teraz w miarę terminowo płaci tzn. dostaję wypłatę po około 7-8 dniach gdy skończy się zwolnienie. Jestem na zwolnieniu od maja. |
|
|
|
|
#913 |
|
Zadomowienie
|
Muszę się z Wami tym podzielić!
"Wiem, że moja starsza siostra mnie kocha ponieważ oddaje mi wszystkie swoje stare ciuchy i musi chodzić po sklepach i kupować nowe" Lauren lat 4
Edytowane przez kaziowa Czas edycji: 2016-08-31 o 12:10 |
|
|
|
#914 |
|
Zakorzenienie
|
---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Dziewczyny co dzisiaj gotujemy ? szukam inspiracji żeby znów nie skończyć na frytkach ;p mam smaka na jakąś zupę może jarzynowa ...
|
#915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#916 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez mam pomidorowa z wczoraj
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja szynkę jem tylko i wyłącznie Litewską z Morlin i nie paczkowaną tylko normalnie na wagę ;D nic innego nie zjem.. ale ja tak od zawsze z szynką... a i z tej skórkę odrywam Pomidorową jadłam wczoraj u mamy teraz mnie naszło jeszcze na carbonare
|
|
#919 | ||||
|
Zakorzenienie
|
wtedy dzwonisz po pomoc drogową
![]() Cytat:
![]() moze stanik ci sie po prostu odcisnal, ja juz kilka razy myslalam ze mam rozstep ale to jednak odcisk ![]() ja wczoraj zaczelam 27 tc Cytat:
lepiej zebys polezala i wszystko byloby ok niz mialabys sobie pluc w brode ze cie za wczesnie wypuscili do domu i tragedia. Niech cie maz dokarmia ![]() fajny pomysl! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jakies miesko dobre czy cos
|
||||
|
|
|
#920 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tak chłopaków zostawiłam w domu z teściową bo to dopiero byłaby wyprawa z nimi... no ale te osłabienie mi pod koniec minęło. Przeszłam się jeszcze na świeżym powietrzu i wciągnęłam kanapkę (oczywiście z pasztetem i ogórkiem - mewkaa ) i spokojnie wróciłam do domku trochę głowa ćmi bo jak rano kawy nie wypiję to chodzę cały dzień jak zombie ale nie mam dziś nic skomplikowanego w planach więc damy radę;DCytat:
teraz pewnie tak hop siup nie wypuszczą cię ze szpitala ale może i dobrze bo będziesz pod ciągłą kontrolą lekarzymogą iść i dłużej, mi najczęściej miesiąc ale najważniejsze żebyś pilnowała czasu jaki został do końca przyjścia przesyłki i na 3-5 dni przed końcem zakładaj spór jeśli towar nie dojdzie to zwrócą ci kasę ![]() hahaha dobre to ja taka pomysłowa nie byłamCytat:
|
|
|
#921 |
|
Zakorzenienie
|
pochwale się łóżeczkiem tylko nie wiem kiedy bo na razie nie będę go składać..
bo nie mamy na niego miejsca i teraz malujemy też częściami
|
|
|
|
#922 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#923 |
|
Zadomowienie
|
Co za dzień... mam totalnego lenia. Cale szczescie, ze w pracy mozna mi czasem podunac i odplynac... jie potrafię sie dzis na niczyn skupic. Szefowa zapierdziela a ja mam wyrzuty, ze nie dzis nie robie...
Pisalam wam, ze tz wczoraj mnie zawolal do siebie w pracy( pracujemy w jednej firmie) i pokazal mi cudowne body i sliniaki, ktore jego pracownica kupila dla naszej Lili na Florydzie na wakacjach... wiedzialam, ze ma super ludzi na dziale ale takie prezenty??? Co do jedzenia w szpitalu- w UK o glod nie bede musiala sie martwic. Jest menu i kazdy wybiera co sobie zyczy jesc o ile nie ma zastrzezen do tego dieta. Kociulek tak bardzo sie ciesze, ze juz lepiej jest z wami
|
|
|
|
#924 |
|
Zakorzenienie
|
Ok, ok, ok marudzilam na alli i przyszly body w koncu
Generalnie super tylko wiadomo nie jest to 100% bawelna ale o tym wiedzialam bo bylo napisane
|
#925 |
|
Zadomowienie
|
Pokazesz? Caly czas mi sie cos podoba na ali ale jakos nie moge sie przekonać do ciuszkow dziecięcych. Dla mnie ok... akcesoria, zabawki... rozne rzeczy ale wlasnie sie obawiam zamawiac ciuszkow dla Lili.
|
|
|
|
#926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zamówiłam póki co opaski, buciki i tą lalę, wszystko mogę wrzucić do pralki
|
|
#927 |
|
Rozeznanie
|
Zrobiłam selekcje ubranek, aby sprawdzić co mi brakuje i... to uczucie kiedy Twoja nienarodzona córka ma 15 par legginsów a Ty 2
|
#928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie będzie podobnie ![]() Ja już w ogóle nie patrze na ciuchy dla siebie
|
|
#929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i to chyba przez dluuugi czas sie nie zmieni
|
|
|
|
|
#930 |
|
Zakorzenienie
|
65% bawelna, 35% poliester...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:57.

ja mam póki co tylko kołyskę to o połowę mniej mi wejdzie ale zawsze coś hahaha
ala: