|
|
#2341 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2017
Zaliczylam dzis pierwszego wymiota na dworze :/ masakra...
|
#2342 |
|
Wtajemniczenie
|
Przezduzeem- współczuje ...
ja mam tak,że jak mi włos dotknie ust to mnie podbija ![]() Słuchajcie nie wiem co robić bo mama bedzie w pazdzierniku w Polsce i mam zamiar teraz pozamawiac kilka rzeczy i myslalam zamówić kilka rzeczy dla dzidziusia,wiem że to mega wczesnie ale w Polsce rzeczy są tansze . Byscie tak zrobiły na moim miejscu czy lepiej zaczekac?
|
#2343 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2345 |
|
Mamusia Luty 2016
|
Przezduzeem współczuje.
Menia tragedia z tym przekładaniem niecierpie czegoś takiego. Człowiek se nastawi a tu... A co do zakupów to tez bym zamawiała. Ja jutro będę mieć robiony ubytek w ósemce i nie wiem czemu boje się jak dziecko ![]() A zaraz mykam z mężem do kina ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2346 |
|
Wtajemniczenie
|
przeduzeem, u mnie zgadza się, psiak czuje :tak: przy pierwszej ciąży kladla mi się zawsze na podbrzuszu/brzuchu (to mini rasa jest, wiec nawet jej nie czułam), teraz tez chce być jak najbliżej brzuszka. chyba wiedziała jeszcze przede mna, bo już z tydzień przed II się tak zachowywala
![]() co do zachowania psów względem dzieci, nasza suczka jest na pewno zazdrosna ale nie okazuje tego dziecku, tylko po prostu rzuca się na nas jak tylko mamy wolne rece/kolana. z entuzjazmem klei się także do gości typu gość z wodociagow synek zamecza ja pościgami, zabawami i poklepywaniem nie gryzie nawet kiedy się wkurza, ma odruch ale konczy się wylizywaniem raczki...oficjalnie dolaczam do lamentu nad LuxMedem pierwszy wolny termin na USG mieli na... 23 września! znaleźli mi na jutro wolna konsultacje u gin, która ma w gabinecie maszyne, ale stwierdzili, ze nie obiecują USG. Sama nie wiem tez, czy będzie widać już cos, boje się ze zeschizuje bez bijącego serduszka, a może faktycznie nie być jeszcze widać.Do tego w pracy już w pierwszy dzień po urlopie wkurzyli mnie tak, ze mam ochote walnac im L4 w twarz...
|
#2347 |
|
Zakorzenienie
|
Ja po wizycie
dzidz 2,5cm,serduszko pieknie biło szyjka 3,6cm. Wszystko super Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Jeszcze ginka stwierdziła ze kwitne w tej ciazy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2348 |
|
Zakorzenienie
|
Dziwnie strasznie macie dziewczyny z tym Luxmedem. Ja na każdej wizycie mam usg i teraz w ciąży i wcześniej jak chodziłam. Zawsze w gabinecie, w którym przyjmuje ginka. Jutro idę wlasnie zrobić pierwszy pakiet badań 😁
Rzeczywiscie jest lipa z terminami, bo do mojej ginki najblizszy wolny dzisiaj to 8 listopada. Zapisałam więc na wtedy TZ, a ja pod koniec września będę polować 😉
You are so much stronger than you think Edytowane przez midusia86 Czas edycji: 2016-08-31 o 20:07 |
|
|
|
#2349 |
|
Zakorzenienie
|
współczuję
![]() Ja rano się z Wami przywitałam w wątku jako kolejna kwietniowa mamuśka, a o godz. 15:00 wylądowałam w szpitalu na izbie przyjęć z mega krwawieniem Oczywiście najpierw musiałam wysłuchać, że powinnam udać się do swojego lekarza prowadzącego do przychodni (którego dzisiaj nie było), a nie zgłaszać się do szpitala. Potem pretensje, że nie miałam przy sobie karty ciąży ani grupy krwi (jechałam prosto z pracy, a nie noszę ze sobą dokumentów ciążowych). W końcu doszło do badania - serce bije. Uspokoiłam się ale tylko trochę. Do szpitala mnie nie przyjęli, bo nie ma miejsc... Gdy krwawienie się powtórzy mam się zgłosić do innego szpitala, w którym są miejsca... Lekarka przepisała dhupaston i mam zażywać nospe.Co się dzisiaj nadenerwowałam i napłakałam do szkoda gadać. Jutro idę do mojej ginekolog, mam nadzieję że wystawi L4, w zaleceniach mam odpoczynek, a mam dość stresującą pracę. Ona niechętnie wypisuje zwolnienia, a to dopiero 9 tydzień. |
|
|
|
#2350 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2351 |
|
Zakorzenienie
|
Zuzolka, jeżeli twoja ci nie wypisze, to wbijaj do kogokolwiek innego. Generalnie widzę, że nie jest o to ciężko. Mnie 2 na 2 ginow do których chodzę wyslaloby już najchętniej na L4 do końca ciąży. tez jestem w 9t.
A teraz odpoczywaj i nie denerwuj się. Najważniejsze, że serducho pika. Pewnie to jakieś naczynko krwionośne, albo mały krwiaczek pękł.
|
#2352 |
|
Przyczajenie
|
Ooo to klapciaczek pójdziemy za rękę na porodówkę
![]() Zuzolkaa spokojnie serduszko bije najważniejsze. Ja z synkiem miałam normalnie okres i się bardzo zdziwiłam gdy poszłam do gina z myślą że jestem w 7 tyg a tam na ekranie dzieć 11- tyg
|
|
|
|
#2353 | |||
|
Zakorzenienie
|
Uuu nie fajnie
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#2354 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja jutro mam wizytę, trzymajcie kciuki, denerwuje się no i pierwszy dzień córy w żłobku...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2355 |
|
Raczkowanie
|
No a ja sie chyba z wami pozegnam
![]() Przyrost bety (55 godz) 83 - 125. Bol brzucha mnie praktycznie nie opuszcza, czuje sie jakbym od tygodnia miala pierwszy dzien okresu. Do tego od 4 dni brunatne plamienie... Dzisiaj USG, na moje zyczenie. Nie udalo sie zlokalizowac miejsca gdzie jest ciaza, nie ma jej ani w macicy ani nigdzie indziej. Jak wyglada poranianie? czy to boli?
|
|
|
|
#2356 |
|
Zakorzenienie
|
Menia ja bym zamawiała!
Monisia no tak to ten wiek ze sprawdzają co sie stanie gdy.. mali naukowcy sa na tym etapie moja namiętnie sprawdzała ktore przyprawy sie wysypia a ktore nie;p zabawkami w ogole praktycznie od 10m.z sie nie bawiła. Pozniej zaczela wkładać krążki i segregować kształty ale reszta to nuda. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Któraś sie pytała ktory tydz wiec 9 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tego co wiem od dziewczyn poronienie na tym etapie to najczęściej tylko lekko nocniejszy okres najwyżej... Naprawdę mi przykro... 😳❤ Kazali się zgłosić do kontroli? powtarzać bete?
You are so much stronger than you think Edytowane przez midusia86 Czas edycji: 2016-08-31 o 21:46 |
|
|
|
|
#2358 |
|
Zakorzenienie
|
Nenka ja jestem z tych co nadzieja żyją do samego konca takze jeszcze trZynam kciuki!
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2359 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
Przykro mi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2360 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2361 |
|
Wtajemniczenie
|
raduska-gratulacje !!
Zrobiłam narazie 2 paczki,dla dzidziusia prawie nic tylko taki pluszowy misiowy kombinezon z hm i skarpetki sobie zamowilam 2 pary leginsow ciazowych i dresy plus majciochy wysokie na brzuch sporo zamowilam ksiazek dla małej z bonito i kredki itp na poczatku pazdziernika mam zamiar jeszcze zrobić zamówienie ze smyka albo coś w tym stylu na pewno kupie jakiś kocyk,butelki smoczki w razie czego może jakieś kaftaniki bo tutaj tego pewnie nie dostane jakieś kropelki itp
|
#2362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2363 |
|
Wtajemniczenie
|
podwójne mamy ,
macie jakieś sprawdzone butelki dla maluszków aby nie odzwyczaiły się od piersi ?
|
#2364 |
|
Zakorzenienie
|
Przezduzeem mi się najlepiej rzyga na ogrodzie
bo jak zacznę w wc to nie mogę skończyć, najczęściej juz po pierwszym spawie nie mam czym rzygać i wtedy jest dopiero jazda jak mi się cofaczka włącza Zuzolka, cóż za mega szpital, jeśli nie ma miejsca w tamtym szpitalu a potrzebujesz opieki to powinni Cię przewieźć do innego szpitala :/ porażka totalna ta służba zdrowia Cudownie, że serducho bije i z malcem wszystko ok! Menia ale Cię załatwili z tymi zębami. Jednak jeśli bezpieczniej będzie za dwa miesiące to faktycznie lepiej poczekać.. Nenko bardzo mi przykro Nie chcę Cię straszyć, ale pilnuj tej bety, bo w ciąży pozamacicznej rośnie niejednostajnie, ja też miałam brunatne plamienia. Pilnuj lekarzy, żeby mieli Cię pod okiem. Będzie dobrze, wiem, że to brzmi infantylnie ale wszystko się ułoży... Uważaj na siebie!
|
#2365 |
|
Zakorzenienie
|
Menia c&a mają dobre promocje i fajne ciuchy. Moje dziecko chodzi teraz praktycznie w nowych kupionych w tamtym roku na.przecenach
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 05:42 ---------- Poprzedni post napisano o 05:40 ---------- Menia jeśli mogę wypowiedzieć się o kaftanikach. .. jeśli masz takie na myśli co się na to nakłada spiochy na ramionczkavh to.odradzam. najlepsze są body u ewentualnie je na to pajac. Ja miałam jeden kaftanik i ubrałam go raz... może inne dziewczyny mają inne zdanie ale dla mnie kaftaniki to zuo ![]() Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2366 |
|
Wtajemniczenie
|
Nenko, przykro mi. trzymam kciuki, żeby wszystko się ulozylo
![]() Malwiska, tez nie cierpie kaftaników
|
#2367 | |
|
Wtajemniczenie
|
NENKO bardzo mi przykro, mysle, ze skoro nie wykryl lekarz ciazy to byla ona biochemiczna i przyjdzie wiekszy okres
![]() Cytat:
Ja kaftaniki uzywalam, zakladalam spodenki, body z krotkim i kaftanik ![]() Co do butelek to moja corcia byla przez pierwsze 2miesiace kpi (odciagalam, bo nie pozwolili mi jej przystawiac ze wzgledow zdrowotnych) i pila z butelki z kauczukowym smoczkiem. Po 2och miesiacach piers zlapala cudownie i nie bylo problemu ![]() Pati na ogrodzie hehehe to chociaz pdrobine prywatnosci, ja stanelam na chodniku idąc i naszczescie mialam woreczek na psie kupki... jak jakas menelka 😂Dzis cala noc bolal mnoe brzuch, takie pieczenie w zoladku... ja juz chce sie poczuc dobrze, nie jestem w stanie funkcjonowac normalnie
|
|
#2368 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ---------- Moniisia mój syn też psoci. Rzuca na podłogę papiery, flamastry zwala wszystko z ławy. Ostatnio pomalował siostrze białą komode na czerwono i zdjęcia twarze zamazał na niebiesko, całe szczęście były w ramkach. W kuchni mi ściereczki i rękawice zwala na podłogę, no ale jak bym miała na niego krzyczeć to bym musiała drzec się co chwila. Tłumacze mu i sprzątamy razem jak nie zwieje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- Cytat:
Co do poronienia to mnie wcale nie bolalo, ból zaczął się jak krwawienie było już bardzo duze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#2369 |
|
Zakorzenienie
|
Menia najlepsza butelka by dziecko sie nie odzwyczaiło od piersi to medela calma nawet wyglądem sie rozni od tych wszystkich zwykłych.
Rowniez odradzam kaftaniki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2370 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie się właśnie przy małej kaftaniki sprawdziły
lubiłam je jestem wyjątkiem hihi . Raduska- właśnie czytałam o tej madeli tania jakaś ona nie jest ale będę musiała wlasnie ja kupić Wczoraj znalazłam stronę ranking 10 najlepszych butelek i Medela tam była ale były też inne fajne ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Jeszcze dzis tak się wkurzylam z rana na męża ... nie dość ze zrobiłam zakupy większe i kupię cos sobie jakiś jogurt czy coś coś zawsze tego zaraz nie ma. Rano chciałam sobie zrobić płatki mleka oczywiscie nie ma i jogurtu mojego wczorajszego nie ma ... bo moj mąż to odkurzacz :/ wszystko co najlepsze to znajdzie i pochłonie. Chodzi o szafkach wie gdzie są słodycze i zaraz ich nie ma. Raz zmieniłam miejsce to miałam kłótnie dosłownie. Wczoraj wyjęłam sobie kwaśne żelki wieczorem B naszła mnie ochota a jego nie było ale przyszedł i zauważył i zjadł prawie wszystko. Już dosłownie mam dosc :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:28.

pierwszy wolny termin na USG mieli na... 23 września! znaleźli mi na jutro wolna konsultacje u gin, która ma w gabinecie maszyne, ale stwierdzili, ze nie obiecują USG. Sama nie wiem tez, czy będzie widać już cos, boje się ze zeschizuje bez bijącego serduszka, a może faktycznie nie być jeszcze widać.

no i pierwszy dzień córy w żłobku...