|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1142 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1144 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1145 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nasiadowek nie mogę w ciąży ponoć, resztę rad zastosuje, juz zurawine jem jak dzik nie wiem jak mi to wyjdzie ale polozylam się i planuje wygrzewac się dzis, bo juz gorączka mnie dopadła :/ Kociulek, itstoolatex co u Was? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1146 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016
My teraz pomieszkaliśmy 2 tygodnie z rodzicami i dość - i dla nich i dla nas
Ale takie uroki mieszkania 2pokojowego w bloku, że wiecznie ktoś się o kogoś potyka. Na dodatek moja mama rozleniwiła mi męża, bo to śniadanko, to obiadek, to kolacja - wszystko podane i teraz nie za bardzo kwapi się aby mi coś zrobić ![]() Teściowie mają dom. Nieduży, ale to zawsze większa przestrzeń. Tak na co dzień mieszka tam brat męża z teściową, ale pomimo ogrodu i tarasu oni cały czas siedzą w domu. Na początku jeszcze chciało im się z nami siedzieć i rozmawiać, ale później przyzwyczajenia wzięły górę i leżenie pod kocem przed tv wróciło Mąż strasznie się denerwował, bo codziennie telefony i smsy o treści 'przyjeżdżajcie', a jak już zajeżdżaliśmy do nich, to skazani byliśmy albo na oglądanie tv albo na samotne siedzenie w ogrodzie. Nie dla nas mieszkanie z rodzicami. Lubimy niezależność i choć w pojedynkę często jest o wiele trudniej, to jednak nikt nam się nie wtrąca i nie krytykuje. Ja glukozę mam za miesiąc, czyli w 26tc Mąż wczoraj przyszedł z pracy i mówi: przeglądałaś się dzisiaj w lustrze? Ja tu już bojowo nastawiona, że to krytyka mojego wyglądu, a on do mnie: zobacz jak ci już ładnie brzuszek widać!
|
|
|
|
#1147 |
|
Rozeznanie
|
W końcu udało mi się zalogować
Pisałyście że robiłyście świece, a moja dzidzia to efekt szczęścia/ przypadku. Z narzeczonym stwierdziliśmy, że slub za miesiąc to możemy rozpocząć starania, ale raczej z nikłą wiarą, bo przecież i tak za pierwszym razem się nie uda, a tu proszę Kinder niespodzianka ![]() Zapalenia cewki nigdy nie miałam, ale zapalenie pęcherza tak i bardzo współczuję bo to było najgorsze kilka dni. Olę wczoraj tak wymęczyłam, że spała już o 22, ale przynajmniej mam posprzątany cały dom, tylko jeszcze okna brudne . Dziś skończyłam prasowanie. jestem z siebie dumna![]() Udanego dnia dziewczyny |
|
|
|
#1148 |
|
Zakorzenienie
|
ja bylam na budowie zostaly posadzki i lecimy w next tyg z lazienkami
![]() ee ja ide na glukoze... ale przed 26.09 Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1149 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Po prostu podjęliśmy taką decyzję i stało się Bez konkretnych planów, bez super pracy, mieszkania i odłożonej gotówki na koncie, co dla niektórych jest wręcz niewyobrażalne... Ale tyle się teraz słyszy jak ciężko jest zajść w ciążę i do czego trzeba się uciekać, aby to upragnione dziecko mieć, że tak na prawdę nie ma na co czekać. Ja dzisiaj właśnie umyłam okna, wczoraj piankowałam sofę i fotel, poprałam koce i od razu lepiej się oddycha
|
|
|
|
|
#1150 |
|
Rozeznanie
|
Jabtez miesiac przed slubem zaszlam w ciaze, ale wszyscy ze strony meza podejrzewali ze jestem juz kilka miesiecy wczesniej w ciazy jak oznajmilismy ze sie zareczylismy. I teraz mam wrazenie ze tesciowa nie dowierza mi mojej dacie porodu. Bo najpierw mowilam ze mam tp na 6 grudnia, a jak powiedzialam ze jednak mi sie przesunal z usg na 12 grudnia to byla wielce zfziwiona. Myslala chyba ze bededzie sie przesuwac na wczesniejszy termin.
|
|
|
|
#1151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kase mieliśmy z wesela, czekałam w sumie na umowę i tyle ( ale i tak się rozczarowałam jak dostałam na rok.. generalnie wyszłam z założenia ze specjalnie na taki okres dostałam..), dopiero teraz robimy budowe ja była na forum staraczkowym i nadal się tam udzielam i powiem szczerze nie jest łatwo zajść w ciąże... i to smutne jest
|
|
|
|
|
#1152 |
|
Zadomowienie
|
Hmmm to ja jedyna z wpadki?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1153 |
|
Zakorzenienie
|
Nam sie udało w 2 cyklu, po pierwszym bylam zalamana ze 1 kreska
i wiem dokladnie se w tym drugim cyklu mala jest ze świecy bo wiem kiedy mialam ovu i kiedy byly przytulanki a byly raz w tych dniach bo sie potem poklocilismy Bylam w szkole rodzenia zapisalam sie, dostalam troche probek i zaczynam w nastepny czwartek wyklady w grupach a cwiczenia indywidualne okazalo sie ze bezplatna szkola. Powiedzialam ze bede rodzic u nich to pani polozna sobie zanotowala Bylam w Rossmanie po witaminy i z karta Rossne dostalam olek na rozstepy z Babydream za 1 gr jak ktoras ma karte to polecam isc. Ja dostalam wczesniej maila wiec wiedzialam ze mam wziac z polki ![]() Teraz zjadlam leczo bo babcia nam zrobila wiec obiad z glowy
|
#1154 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zazdroszczę takiego prezentuCytat:
![]() Cytat:
Julek ostatecznie urodził się 16.11 bo się tak mamy z tym siedzeniem posłuchał, że przechodziłam 5 dni![]() Cytat:
![]() Cytat:
nie stresuj się, dobrze, że lekarz to zauważyła i możesz dokładniej się zbadać
|
|
|
#1155 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba zaczynam się sypać ) i też odczuwałam to własnie jako kucie w żołądku/mostku. Mi kiedyś rodzinna mówiła o teście na bakterie w żołądku ale jakoś nigdy się za to nie zabrałam. Teraz możesz mieć dodatkowo ucisk na żołądek i jelita i stąd problemy. Nie chcę cię też absolutnie straszyć ale zerknij czy nie robi ci się tak jak mi przepuklina bo takie objawy jak masz to przy przepuklinie są bardzo groźne (bez to chyba po prostu niestrawność+ucisk dziecka na narządy). Ja jestem teraz na tym punkcie wyczulona i na pewno bym na twoim miejscu skonsultowała to z lekarzem. Może rodzinna da skierowanie do specjalistyCytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Cytat:
chyba zaczynam się sypać ) i też odczuwałam to własnie jako kucie w żołądku/mostku. Mi kiedyś rodzinna mówiła o teście na bakterie w żołądku ale jakoś nigdy się za to nie zabrałam. Teraz możesz mieć dodatkowo ucisk na żołądek i jelita i stąd problemy. Nie chcę cię też absolutnie straszyć ale zerknij czy nie robi ci się tak jak mi przepuklina bo takie objawy jak masz to przy przepuklinie są bardzo groźne (bez to chyba po prostu niestrawność+ucisk dziecka na narządy). Ja jestem teraz na tym punkcie wyczulona i na pewno bym na twoim miejscu skonsultowała to z lekarzem. Może rodzinna da skierowanie do specjalisty
|
|
|
#1156 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i mogłam sama sprawdzić a o tych przeciwciałach wczesniej po prostu nie myślałam i nie dopytywałam. Ty też masz z mężem niezgodność serologiczną tak? Gin coś ci mówił na ten temat? Cytat:
czyli w każdym lab tak samo moje były już dziś u gina więc dość szybko Cytat:
), urofuraginum też można ale jak już któraś pisała, po konsultacji z ginekologiem po tym ostatnim to mi w sumie najszybciej przeszedł ból i mogłam normalnie funkcjonować
|
|
|
#1157 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1158 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1159 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc od czasu do czasu się poprzytulamy. Chociaż już mi tak nie wygodnie, że szokCytat:
|
|
|
#1160 |
|
Rozeznanie
|
A my to tak podeszliśmy na luzacku, że prawie dostaliśmy zawału jak zobaczyliśmy te dwie kreski
Tabletki odstawiłam w grudniu, lekarz kazał odczekać miesiąc, dwa, więc grzecznie odczekaliśmy Stwierdziliśmy, że dajemy sobie rok bez spiny zbytniej, jedyne co to miałam tą aplikacje mój kalendarzyk w telefonie No i TŻ wpadł na pomysł świecy jak mu powiedziałam, że mam owulacje No i tak już miesiączki nie dostałam w ten oto sposób Test zrobiłam tak od niechcenia, kupiłam w piątek po pracy (okres mi się spóźniał jakoś tydzień, ale zwaliłam to na odstawienie tabletek bo brałam je z dobrych 5 lat) chciałam zrobić rano w sobotę, ale TŻ stojący na straży kazał mi zrobić wieczorem bo mieliśmy sobie podrinkować No i ten tego, już nie podrinkowałam
|
#1161 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To w Twoim wypadku bym się nie wahała. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem raczej zdecydowana ale jeszcze zobaczę co mi gin po wynikach powie.
|
|
|
#1163 |
|
Zadomowienie
|
Laski
Jaki zastrzyk? Na co?😑 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1165 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Generalnie chciałam dziecko ale za jakiś czas Ale wiadomo że zawsze ta myśl jeszcze za chwilę...jeszcze rok... No to Tz pomógł mi podjąć decyzję Bardzo skutecznie i żadnej świecy nie było trzeba nawet A teraz to ja oszalalam na pkt Karola bardziej niż On 😆 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Cytat:
Rhd plus a tz minus to co też jest źle? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Alarm odwołany Ten mój gamoń ma jednak też plus Oby Karol we mnie się wdał 😩 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1166 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale teraz ja już też zakochana w małej
|
|
|
#1167 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1168 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1169 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1170 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:12.

od tamtego czasu nie uzywalam, a wtedy meczylam się chyba z tydzień. Także polecam

. Dziś skończyłam prasowanie. jestem z siebie dumna

nosze same staniki sportowe