|
|
#4231 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek, vol V czas zacząć :D
Madlen jakos dałą sobie radę z TZ mimo, że on malutko zarabia, ale dla CHCĄCEGO nic trudnego
|
#4232 |
|
Zakorzenienie
|
Zarabia tak jak zarabia bo na razie pracuje na 1/2 etatu.
Ale postaram się sama coś znaleźć i wyjazdom mówię nie. chyba, że razem.
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M |
|
|
|
#4233 |
|
Zakorzenienie
|
Madziu, powiedz mu, że nie chcesz żeby jechał. Nie wyobrażam sobie sytuacji gdy Twój TŻ ignoruje to i mimo wszystko jedzie. W końcu jeśli faktycznie nie będziecie sobie dawać rady (w co szczerze wątpię) to w każdej chwili może jechać
|
|
|
|
#4234 |
|
Zakorzenienie
|
to Twój TZ pracuje na 1/2 etatu czyli 4 godziny tak?
|
#4235 |
|
Zakorzenienie
|
dla mnie powiedzenie, że nie zgadzam się na taką rozłąkę wcale nie jest ograniczaniem. szczerze mówiąc nie wiem, jak może byc sytuacja, w której TŻ nie pyta się o Twoje zdanie..mówisz, że na jego decyzję wpłynąć nie można. i jak wyobrażasz sobie Wasze dalsze życie? Pan powie, Pan będzie miał?
choć myślę, że jak porozmawiacie, to będzie sklonny decyzję zmienić. kochacie się, chcecie być razem..to chyba o czymś świadczy, prawda? ![]() wiem, że to będzie trudna rozmowa, ale trzeba ją przeprowadzić jak najszybciej..byś wiedziała na czym stoisz.
|
#4236 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia nie mów mu "albo ja albo Holandia". To może przynieść tylko odwrotny efekt... nie wiem co już mówiłaś TŻowi na temat Jego wyjazdu, ale moim zdaniem powinnaś mu otwarcie powiedzieć co czujesz, czego się boisz, jak Ty byś chciała, żeby było... musicie szczerze o tym porozmawiać, tak bez nadmiernych emocji, spokojnie. Trzymam kciuki, aby udało się Wam wypracować jakiś dobry kompromis
Jedno wiem powinnaś mu ten wyjazd na długi czas na pewno wyperswadować, bo rozłąka taka długa przed ślubem nie jest chyba zbyt dobra... Mój TŻ dziś wrócił. Zapalenie oskrzeli minęło a teraz jest tak przeziębiony, że nie ma na nic sił
|
#4237 |
|
*sportaddict*
|
A ja się przeprowadziłam
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4238 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Podczytywałam ten wątej jeszcze od częsci pierwszej, parę razy sie tutaj już przewinełam, ale teraz już mogę przebywać tu 'legalnie'
|
#4239 |
|
Zakorzenienie
|
Znaczy,że mamy gratulować?
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M |
|
|
|
#4240 | |
|
Zakorzenienie
|
Vadi to super miłego mieszkania w nowym miejscu i z TŻem![]() Cytat:
|
|
#4241 | |
|
Wtajemniczenie
|
Madzialenka - rozstania są ciężke... i dziewczyny mają trochę w tym racji mówiąc, że nie warto. Ja jednak kiedyś stanęłam ze swoim Tż przed decyzją rozłąki na 2 lata! Dostał stypendium na studia za granicą... Ja miałam w Polsce studia i ciekawą, rozwijającą pracę - na studia w usa nie byłoby mnie stać. Postanowiliśmy, że on pojedzie. I pojechał. Na początku było cholernie ciężko...tym bardziej że mieszkałam sama w nieznanym mi mieście. Ale dałam radę - poczułam że jestem bardzo samodzielna, nauczyłam się wielu rzeczy o sobie, i utrwaliłam się w przekonaiu że kocham tego drania.
W osobności wytrzymaliśmy rok, i on postanowił wywalczyć dla mnie stypendium na studia w usa. Udało mu się, ale miałam 2 dni na podjęcie decyzji - rzucić ukochaną pracę i cofnąć się do szkoły, czy zostać. Poleciałam... Powtórzę się więc - rozstania są ciężkie i trudne. Szkoda też życia bez tej drugiej osoby przy boku. Ale jeśli czujecie że dacie rade, i że ten jego wyjazd przybliży was do czegoś - to czemu nie. Cytat:
No więc, byłam w ten weekend na zakupach. Kupiłam koszulę ecru, czarną ołówkową spódnicę i marynarkę/żakiecik. Planuję też zakup bucików - nie są może idealnie eleganckie, ale jak już mam na nie wydać więcej pieniędzy, to wolę by mi pasowały na bardziej codzienne okazje (w sklepie nie mieli mojego rozmiaru z tego modelu, i jutro podjadę do innego ich punktu sprzedazy). Wklejam zdjęcia ubrań ze stron, a później dokleję ubrania na sobie, bo Tż zajął mój komputer, a tam mam wszystko co mi potrzebne:
|
|
#4242 |
|
Wtajemniczenie
|
Dorzucam zdjęcia na sobie. Mam nadzieję że taki zestaw moży być. Jakby co zawsze mogę go zwrócić.
|
#4243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
On zawsze liczy sie z moim zdaniem, ale mam wrazenie , że chce wyjazdu bedzie silniejsza (nie wiem moze to tylko intuicja)aaale ci super ![]() Wczoraj była rozmowa z TZ na temat wyjazdu. Na spokojnie powiedzialam mu jak to widze, powiedziałam, ze nie poradze sobie bez niego 8 miesięcy itp. Przedstwiłam mu wersję wyjazdu tylko na wakacje (on o miesiąc dłuzej - jakby szedl np. na studia od października), powiedziałam, ze spokojnie sobie poradzimy finansowo itp. , ze ja zrobie staz, podyplomówke, on pójdzie na studia, znajdzie lepsza prace. Ze nawet szukałam ogoszen u nas i jest wiele kozystnych. ze zaczniemy odkładac itp generalnie rozmowa byla dosc długa. Potem powiedzialam mu, zeby mi od razu nie odpowiedal, aby sie z tym przespał itp. Na co TZ powiedział, ze "to jest jakies wyjscie... ale zaraz dodał jak bardzo chce tam jechac". Potem powiedział"czyli nie zgodzisz sie abym tam jechał??" a mi przez gardło nie przeszlo slowo "nie, nie zgodze się" powiedziałam " nie wiem, to ma zbyt duzo negatywnych stron". Potem odlozylismy ten temat, TZ mnie przytulił, pocałował i dalej miło spedzalismy wieczorek, nie powracając juz do tematu wyjazdu. Sama nie wiem co z tego bedzie. |
|
|
|
|
#4244 | |
|
Zakorzenienie
|
Super!
![]() Cytat:
|
|
|
#4245 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jeśli nie chcesz używać argumentu - pozwalam/nie pozwalam, to powiedz co czujesz, zwykłe "nie chcę" czasami ma dużą moc. |
|||
|
|
|
#4246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ja tak bardzo chce aby on sam to zrozumiał. Nie chce mu robic jakis zakazów itp. A dzis powiem mu to, co mi napisałas
|
|
|
|
|
#4247 | ||
|
Zakorzenienie
|
Już o jak szybciutko- gratulacje
Cytat:
Cytat:
Madlen - juz w porządku |
||
|
|
|
#4248 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
rav fajne zakupy, krój bluzki bardzo mi się podoba
|
|
#4249 | |
|
*sportaddict*
|
Froggie gratulacje
![]() ![]() pierwsza noc za nami wczoraj od 8 do 20 kursowałam między mieszkaniami przenosząc kartony i meble, myślałam, że umrę, a potem do 23 rozpakowywanie moja mama kiepsko to zniosła, dobrze, ze ma lolę ![]() na razie w połowie na kartonach i przewieźliśmy najpotrzebniejsze rzeczy maaasę tu jeszcze trzeba zrobić, ale to już powoli, a dłużej nie chcieliśmy czekać ![]() 4 koty zwiedzają mieszkanie Cytat:
|
|
|
|
|
#4250 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4251 |
|
Zakorzenienie
|
Vadi to ty az 4 kotki masz??
|
|
|
|
#4252 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczyny, mam nadzieję że wszystkie wypoczęte i szczęśliwe
Vadi gratuluję przeprowadzki Madziu mam takie samo zdanie na temat osobnych wyjazdów zarobkowych jak większość dziewczyn, może warto podjąć poważną rozmowę z Tżem- Jak On dalej wyboraża sobie Wasze życie, przyszłość, pracę???? Czy całe życie chce wyjeżdzać na zarobek ? Uważam, że takie deyzje nalezy podejmować razem, gdyż one wpływają także na Twoje życie, Waszą przyszłość, plany itp. ![]() Kulbit jak świętowanie ostatków ? Były też tańce ?Hihi mam nadzieję, że nasycona obecnością męża ?
|
|
|
|
#4253 |
|
Zakorzenienie
|
Dorinko własnie wczoraj przeprowadziłam z nim taką rozmowę. Teraz czekam az to sobie przemysli
|
|
|
|
#4254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
P.S. Dorinko coś mi świta, że kiedyś mówiłaś, że używałaś szamponu Yves Rocher do włosów farbowanych... Dobrze mi świta? A jeśli tak, to tego? http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=18441 |
|
|
|
|
#4255 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze a ja ze swoim nie moge isc na spacerek. BO jeszcze chodzi o kulach i go boli ta noga (dale ma ją spuchnietą) choc tak duzo czasu juz mineło
|
|
|
|
#4256 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak dobrze Ci świta A ostatnio kupiłam z tej serii żółty- 3 w jednym- tzn. szampon + odzywka + nabłyszczacz - i powiem że też jest dobry
|
|
|
|
|
#4258 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4259 |
|
Zakorzenienie
|
on chodzi juz 2 tygodnie na rechabilitacje. teraz w srode ma wizyte u lekarza i będzie sobie przedłuzał dalej rehabilitacje. a noge ma spuchnieta od 19 grudnia (wtedy ją skręcil)
|
|
|
|
#4260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc może zmieńcie lekarza? Tak dla pewności? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:17.

flejksy