Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II! - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-02, 06:51   #1051
Candid
Zadomowienie

GG do Candid
Dot.: Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!

Cornflower dzięki za informacje o dostawkach. Rozjaśniłaś temat. Widziałam te z chicco i nie o to mi chodziło. Właśnie problem w tym że w dostawkach rozmiary są małe ja bym chciała łóżeczko o normalnych rozmiarach. Trzeba będzie wybrać się do sklepu i poszukać najwyżej kupimy zwykłe i będę wstawać , schudnę troche

Miłego dnia dziewczyny
Candid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 07:47   #1052
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Konto usunięte

Doberek, witam się w 22tc
Mąż mnie obudził, bo wychodząc do pracy jeszcze wrócił, żeby pocałować brzuch
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 08:07   #1053
Amalte
Rozeznanie

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;64845206]Doberek, witam się w 22tc
Mąż mnie obudził, bo wychodząc do pracy jeszcze wrócił, żeby pocałować brzuch [/QUOTE]

AAAle słodko;-) Też mogłabym zostać obudzona w ten sposób
Amalte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 08:10   #1054
Konkardia
Wtajemniczenie

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;64845206]Doberek, witam się w 22tc
Mąż mnie obudził, bo wychodząc do pracy jeszcze wrócił, żeby pocałować brzuch [/QUOTE]
Ale mamy słodkich mężów! Mój przed chwilą też się tak z nami pożegnał

Budziłam się dziś ze cztery razy w nocy i czuję się kompletnie niewyspana...

Wysłane z mojego LG-D290 przy użyciu Tapatalka
2018: 29; 2019: 9; 2020: 20; 2021: 6
Konkardia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 08:18   #1055
furjatka
Zadomowienie

Witam się też niewyspana, of 4 do 6 miałam przerwę :/

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-09-02, 08:24   #1056
ItsyBitsyTeenieWeenie
@}-,-'-

Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!

Cytat:
Napisane przez Konkardia Pokaż wiadomość
Ale mamy słodkich mężów! Mój przed chwilą też się tak z nami pożegnał

Budziłam się dziś ze cztery razy w nocy i czuję się kompletnie niewyspana...

Ale cudnie

Ja mówie dzień dobry w 20. tygodniu 🙂
Tez sie nie wyspalam, 5h to za mało

Edytowane przez ItsyBitsyTeenieWeenie
Czas edycji: 2016-09-02 o 08:28
ItsyBitsyTeenieWeenie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 08:32   #1057
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:
To teraz Lidka nogi do góry i odpoczywaj. Jesteś na L4? Może na chwilę weź, jeśli jeszcze nie jesteś na zwolnieniu.

Jestem już na zwolnieniu

Cytat:
Napisane przez Moniczi Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny Konkardia, KPZ - najśmieszniej było na początku, moi bracia kpili, że jesteśmy z Tż jak słoń i mrówka
W dodatku ja tak jak Konkardia wyglądam na młodszą

NiEBiE a obiecywałam sobie, że przed samym badaniem zjem batonika, ale zapomniałam o tym zupełnie!

zie_l_ona małe łobuziaki nie chcą współpracować, a tu ciekawość nas zadręcza

Lidka99 nie martw się, tylko odpoczywaj. Ja po poprzedniej wizycie płakałam ze stresu, bo też mi zalecono leżenie i luteinę, ale to faktycznie pomogło - minął miesiąc i jest lżej. No ale luteinę nadal muszę brać.

lusiaUk trzymam kciuki dzisiaj I za Ciebie furjatka już też od dzisiaj

Wiecie co, dzwonili dzisiaj do mnie z pracy - okazało się, że moja zastępująca wczoraj porzuciła pracę z dnia na dzień, nie wytrzymała psychicznie nawału obowiązków. Podobno został armaggedon na biurku, poproszono mnie, żeby przyjechała pomóc to ogarnąć np. na cały wtorek lub środę. Powiedziałam, że muszę się zastanowić, czy dam radę... A poważnie, to nie wiem co robić, dziewczyna faktycznie pracę porzuciła ale zadzwoniła do mnie wcześniej że zwyczajnie nie da rady. Tylko nie powiedziała, że zostawi bałagan...
Nie wiem co bym zrobiła, ale praca na l4 to chyba nie bardzo? ale tak jak piszesz jedź zobacz co się dzieje może nie jest aż tak źle

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;64839591]Dziwne, ja mam niewiele dłuższą, 37mm, i lekarz mówił, że bardzo dobra Czy te mm mają aż takie znaczenie?[/QUOTE]

Nie wiem sama, wystraszył się bo się skróciła i dlatego, wcześniej miała właśnie 36mm, za tydzień mam skontrolować

Cytat:
Napisane przez pequenina_ Pokaż wiadomość
Mnie dzisiaj niestety szefy potraktowały niespecjalnie. Liczyłam na przedłużenie umowy, co powodowałoby, że miałabym urlop, liczyłby się staż pracy itp itd. A oni nic. Nie szłam na zwolnienie, bo oni mieli umowę z inną firmą i zobowiązali się, że do wczoraj będę pracować po 8h. Wg prawa powinnam 4h. Pracowałam jakoś 7h, tyle ile dawałam radę. Mimo, że remonty trwają, czułam się średnio itp itd. Po prostu poszłam im na rękę i nie robiłam im problemów. No i tak się oddźwięczają Niby znajomi. Poprosiłam ich, żeby to przemyśleli, jutro mają dać znać, trzymajcie kciukasy... Generalnie jestem rozczarowana tymi wszystkimi ludźmi, i budowlańcy, i szefy, szkoda gadać...
Tak to właśnie jest, że Ty się starasz myślisz o pracy w pierwszej kolejności a później masz podziękowanie, ale trzymam kciuki!

Uroczo

---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ----------

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość

A wiesz, jakie były początkowe wymiary?
Ja przerabiałam w pierwszej ciąży to samo, odpoczynek i leki pomogły. Trzymam kciuki

Wszystko zależy, jak kto mierzy (bo z pomiarami mogą wychodzić cyrki) i jaka była szyjka na początku. Jeśli skróciła się bardzo drastycznie i szybko, nie dziwię się, że lekarz zareagował.
No właśnie miała 37mm więc się skróciła, ale mam nadzieję że to dzidziuś napiera i to z tego, oby
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 08:32   #1058
NiEBiE
Zakorzenienie

Nie widzę już mojej bożeny. Nie sądziłam, że tak szybko to nastąpi.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

NiEBiE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 08:47   #1059
ItsyBitsyTeenieWeenie
@}-,-'-

Cytat:
Napisane przez NiEBiE Pokaż wiadomość

Ale tak po prostu stojąc na luzaka? :P
Bo mi mój bęben juz dawno zasłania to i tamto. Gdyby to cycki były niżej niż brzuch, tez bym juz ich nie widziała ;P
ItsyBitsyTeenieWeenie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 08:50   #1060
hope2016
Raczkowanie

Dzien dobry w 21t3d
Penquina wszystkiego najlepszego!!
Co do fotelików ja jeden zdecydowana na maxi cosi, uważam że w tym wypadku atesty i bezpieczeństwo są mega ważne..
Mnie obudził mój piesio który chciał się bawić.. Boże kiedy ja go wychowam

hope2016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 08:56   #1061
NiEBiE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ItsyBitsyTeenieWeenie Pokaż wiadomość
Ale tak po prostu stojąc na luzaka?Bo mi mój bęben juz dawno zasłania to i tamto. Gdyby to cycki były niżej niż brzuch, tez bym juz ich nie widziała ;P
Stojąc na luzaka, ale i na maxa się schylając. Jedyna opcja to lusterko...

Stary 2016-09-02, 08:58   #1062
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:

Faktycznie szybko

Cytat:
Napisane przez hope2016 Pokaż wiadomość
Dzien dobry w 21t3d
Co do fotelików ja jeden zdecydowana na maxi cosi, uważam że w tym wypadku atesty i bezpieczeństwo są mega ważne..

Ja wybrałam fotelik z cybexa i w październiku go kupimy
Dziewczyny czy do Was dociera że tak naprawdę zostały 4 miesiące?! O matko jak ten czas leci
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 09:03   #1063
Konkardia
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzien dobry w 21t3d

Oo u mnie dziś 21t4d
Cytat:
Napisane przez Lidka99 Pokaż wiadomość
Faktycznie szybko

Dziewczyny czy do Was dociera że tak naprawdę zostały 4 miesiące?! O matko jak ten czas leci
Tak i jestem prze-ra-żo-na!!

Stary 2016-09-02, 09:08   #1064
muffi24
Zadomowienie

No ale dziewczyny jak to jest z tymi zestawami 3w1? W necie widziałam że w większości sklepów cena ta sama za zastaw 3w1 z fotelkiem producenta lub z maxicosi np. Do wyboru. Także

Wczoraj najpierw w biedronce Pani szła otwierać nową kasę i mnie zgarnęła z kolejki "Proszę podejść do mojej kasy", a potem babeczka w Rossmannie przy kasie "Przepraszam ale czy Pani jest w ciąży? To czemu Pan w kolejce stała.". Szok to dla mnie bo do tej pory nikt nie zauważał

Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka
muffi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 09:14   #1065
surka
Zakorzenienie

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;64839591]Dziwne, ja mam niewiele dłuższą, 37mm, i lekarz mówił, że bardzo dobra Czy te mm mają aż takie znaczenie?[/QUOTE]

Wszystko zależy, jaką długość miała wcześniej, bo jeśli dużo dłuższą i w szybkim tempie się skraca to nie za dobrze i trzeba zwolnić tempo. Inna sprawa, że każdy gin może inaczej mierzyć. Ja byłam u 3 i długość mojej szyjki waha się od 3,2 do 4,2

Cytat:
Napisane przez Agnes_K Pokaż wiadomość

Chcialam sie pochwalic, ze dzisiaj poczulam pierwsze stukanie, wczesniej po lunchu i potem po pracy w domu na kanapie

Cornflower ja sie przymierzam do dostawnego lozeczko, napisz prosze cos wiecej
A co do wozkow 3w1 - mam w pracy kolezanke, termin ma na poczatek grudnia. i kupila tani uzywany wozek 3w1 i sie cieszyla, ze okazja, a miala wiekszy budzet. Wiec zapytalam czy nie chce w ramach budzetu sprawdzic osobnych fotelikow, bo podobno sa bezpieczniejsze, na co kolezanka spojrzala na mnie dziwnie i powiedziala 'Naczytalas sie' w podtekscie, ze wydziwiam. Troche mi sie glupio zrobilo, bo spoko, kazdy kupuje co chce, ale wydawalo mi sie, ze sie dzielimy roznymi spostrzezeniami i nie mialam absolutnie nic zlego na mysli... Tz powiedzial, ze lepiej sie w ogole nie odzywac w takich sytuacjach. Nie wiem, pewnie istnieje spora grupa kobiet, ktora sie nie czuje potrzeby zaglebiaia sie w te tematy, jak my tutaj na wizazu

Cudowne uczucie te ruchy
Co do koleżanki to czasami faktycznie lepiej się ugryźć w język

Cytat:

Mnie dzisiaj niestety szefy potraktowały niespecjalnie. Liczyłam na przedłużenie umowy, co powodowałoby, że miałabym urlop, liczyłby się staż pracy itp itd. A oni nic. Nie szłam na zwolnienie, bo oni mieli umowę z inną firmą i zobowiązali się, że do wczoraj będę pracować po 8h. Wg prawa powinnam 4h. Pracowałam jakoś 7h, tyle ile dawałam radę. Mimo, że remonty trwają, czułam się średnio itp itd. Po prostu poszłam im na rękę i nie robiłam im problemów. No i tak się oddźwięczają Niby znajomi. Poprosiłam ich, żeby to przemyśleli, jutro mają dać znać, trzymajcie kciukasy... Generalnie jestem rozczarowana tymi wszystkimi ludźmi, i budowlańcy, i szefy, szkoda gadać...
Przykro mi, ja kiedyś miałam umowę na czas określony cały czas mówiono mi, że przedłużą umowę, a tydzień przed zakończeniem powiedzieli, że nie

Cytat:
Szczerze mówiąc, jestem bardziej zdania twojej koleżanki niż dziewczyn z wizażu :P Oczywiście, jeśli będzie okazja kupić fotelik "ten poprawny" w jakiejś sensownej cenie, to kupię, ale nie będę się stresować jak zostaniemy ze zwykłym. Uważam, że i tak jest postęp i nasze dzieci będą bezpieczniejsze w aucie niż my byłyśmy. Kupowanie fotelika na rok (?) za kilka stów to dla mnie przegięcie. To samo z wózkami za x tysięcy, czy meblami, czy nawet nowymi ciuszkami dla dzieci za dziesiątki złotych za sztukę, sory :P Po prostu stosunek ceny do sensowności przedsięwzięcia jest dla mnie za wysoki. Naprawdę, producenci takich fotelików czy wózków żerują na rodzicach, którzy rzecz jasna chcą najlepiej dla dzieci, albo zalezy im na designie, wygodzie, czymkolwiek, i za coś co spokojnie mogło by być x razy tańsze, biorą kupę kasy. Nie lubię tego zjawiska :P Ale większość rodzicó∑ na to idzie, bo przecież w imię dobra, ładne i w sumie się cieszą, że dobrze kasę wydali...
Jeśli chodzi o foteliki to akurat kasa idzie w parze z jakością. Zwykłym wózkowym nosidle zderzenie przy prędkości ok 50 km na godzinę może być śmiertelne dla takiego malucha. W pierwszej ciąży byłam nie świadoma i tylko dziękować, że nie mieliśmy żadnej stłuczki. Starsza córka ma teraz fotelik średniej klasy, ale teraz jak jestem bardziej świadoma również nie czuję, że w tym foteliku jest w pełni bezpieczna. Jestem wdzięczna, że gdy mieliśmy dachowanie córka nie jechała z nami.
Każdy z nas jest kowalem własnego losu, więc robi jak uważa Ja osobiście wolałabym zaoszczędzić na czymś innym niż na foteliku.

Cytat:
Napisane przez ItsyBitsyTeenieWeenie Pokaż wiadomość

Ja mówie dzień dobry w 20. tygodniu 🙂
Tez sie nie wyspalam, 5h to za mało

Cytat:
Dzien dobry w 21t3d

Ja obecnie przezywam strasznie pójście starszaczki do przedszkola, ile to kosztuje mnie łez Ciąża to nie najlepszy moment puszczenia dziecka do przedszkola Córka dzielnie wchodzi na salę, a matka łzy w oczach, a potem pacz w samochodzie

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

Cytat:
F
Też myślimy cybexie aton 4, ale musimy go najpierw przymierzyć do aut, czy dobrze się będzie w nich trzymał.

Cytat:
Oo u mnie dziś 21t4d

Cytat:
Napisane przez muffi24 Pokaż wiadomość
No ale dziewczyny jak to jest z tymi zestawami 3w1? W necie widziałam że w większości sklepów cena ta sama za zastaw 3w1 z fotelkiem producenta lub z maxicosi np. Do wyboru. Także
Ja jestem przeciwna fotelikom z zestawu, które nie mają atestów czyli np. marka jakiegoś wózka ma w komplecie fotelik swojej firmy, który nie pzreszedł żadnych testów zderzeniowych itp.

Ja chciałabym już grudzień/styczeń, by córa już była ze mną, dłuży mi się ta ciąża

Korzystając z nieobecności córki i urlopu, czas chyba odgruzować mieszkanie. Jak mi się nie chce
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 09:16   #1066
Konkardia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Wszystko zależy, jaką długość miała wcześniej, bo jeśli dużo dłuższą i w szybkim tempie się skraca to nie za dobrze i trzeba zwolnić tempo. Inna sprawa, że każdy gin może inaczej mierzyć. Ja byłam u 3 i długość mojej szyjki waha się od 3,2 do 4,2

Cudowne uczucie te ruchy
Co do koleżanki to czasami faktycznie lepiej się ugryźć w język

Przykro mi, ja kiedyś miałam umowę na czas określony cały czas mówiono mi, że przedłużą umowę, a tydzień przed zakończeniem powiedzieli, że nie

Jeśli chodzi o foteliki to akurat kasa idzie w parze z jakością. Zwykłym wózkowym nosidle zderzenie przy prędkości ok 50 km na godzinę może być śmiertelne dla takiego malucha. W pierwszej ciąży byłam nie świadoma i tylko dziękować, że nie mieliśmy żadnej stłuczki. Starsza córka ma teraz fotelik średniej klasy, ale teraz jak jestem bardziej świadoma również nie czuję, że w tym foteliku jest w pełni bezpieczna. Jestem wdzięczna, że gdy mieliśmy dachowanie córka nie jechała z nami.
Każdy z nas jest kowalem własnego losu, więc robi jak uważa Ja osobiście wolałabym zaoszczędzić na czymś innym niż na foteliku.

Ja obecnie przezywam strasznie pójście starszaczki do przedszkola, ile to kosztuje mnie łez Ciąża to nie najlepszy moment puszczenia dziecka do przedszkola Córka dzielnie wchodzi na salę, a matka łzy w oczach, a potem pacz w samochodzie
Ojeeej... Też bym ryczała. Ostatnio humor mi się zmienia z prędkością światła a byłam przekonana że mnie to oszczędzi dużo siły! Ona tam się świetnie bawi

Strasznie współczuję dachowania Mam nadzieję, że ani Tobie ani Twoim współtowarzyszom podróży nic wielkiego się nie stało... :/

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Agnes gratulacje! Teraz zacznie się kopanko

Stary 2016-09-02, 09:22   #1067
NiEBiE
Zakorzenienie

Cytat:
Faktycznie szybko
No właśnie. I co teraz, jak żyć?

Cytat:
Czas leci jak szalony, dlatego nie ma co już czekac i odkładać zakupów na potem.
My dziś jedziemy do sklepów i hurtowni dziecięcych, żeby popatrzeć co jest i w jakich cenach, podotykać i pomacać. Potem podejmiemy decyzję, co kupujemy, gdzie, a może zamawiamy w necie.

Cytat:
Oo u mnie dziś 21t4d

Tak i jestem prze-ra-żo-na!!

Wydaje mi się, że ten czas będzie teraz leciał coraz szybciej.

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

I wiem, że zanudzam, ale na moją uparciuchę nie działa ani muzyka, ani latarka, ani ugniatanie, ani nawet coś słodkiego. Nic, absolutnie nic ciągle nie czuję.

Stary 2016-09-02, 09:23   #1068
Konkardia
Wtajemniczenie

Cytat:
Czas leci jak szalony, dlatego nie ma co już czekac i odkładać zakupów na potem.
My dziś jedziemy do sklepów i hurtowni dziecięcych, żeby popatrzeć co jest i w jakich cenach, podotykać i pomacać. Potem podejmiemy decyzję, co kupujemy, gdzie, a może zamawiamy w necie.

Wydaje mi się, że ten czas będzie teraz leciał coraz szybciej.
Obawiam się, że tak!

Moja teściowa powiedziała wczoraj, żebyśmy jeszcze nie kompletowali wyprawki bo to źle wróży... średniowiecze normalnie... W zamian dostała odpowiedź, że już i tak późno i zaraz, za chwilkę się za zakupy zabieramy

Stary 2016-09-02, 09:26   #1069
KPZ
Raczkowanie

Cytat:

Wczoraj najpierw w biedronce Pani szła otwierać nową kasę i mnie zgarnęła z kolejki "Proszę podejść do mojej kasy", a potem babeczka w Rossmannie przy kasie "Przepraszam ale czy Pani jest w ciąży? To czemu Pan w kolejce stała.". Szok to dla mnie bo do tej pory nikt nie zauważał

Mnie pierwszy raz Pani przepuściła w kolejce ostatnio
W sumie to miłe bardzo jest.

Poszłam wczoraj spać o 18 ! i wstałam tylko na sikanie, na chwilke zaglądnęłam do kompa, przytuliłam kibelek bo coś mi niedobrze było i poszłam spać dalej.
Jestem w pracy i dalej chce mi się spać.
Strasznie męczą mnie te duszności :/
KPZ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 09:35   #1070
hope2016
Raczkowanie

Teraz czas już nam ucieknie u nas wczoraj Tz pomalowal pokój dla małej, a dziś będzie po pracy kładł panele. Tak naprawdę będzie miała dwa pokoje , bo łóżeczko będzie w naszej sypialni i tam też będzie w nocy spala
Niebie a może to działa jak nieraz z "robieniem sobie dzidzi"? To znaczy jak strasznie chcesz i wyczekujesz i próbujesz i się spinasz to nic.. a jak odpuścić to nagle bum i jest wierzę że niedługo maleństwo zasadzi Ci takiego kopa ze hoho..

hope2016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 09:35   #1071
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Ojeeej... Też bym ryczała. Ostatnio humor mi się zmienia z prędkością światła a byłam przekonana że mnie to oszczędzi dużo siły! Ona tam się świetnie bawi

Strasznie współczuję dachowania Mam nadzieję, że ani Tobie ani Twoim współtowarzyszom podróży nic wielkiego się nie stało... :/
Na szczęście nic groźnego się nikomu nie stało, jechałam tylko z mężem. Prędkość auta, którym jechaliśmy to 50km/h, wypadł z zakrętu, więc niestety nie trzeba szaleć, by nieszczęście się stało.

Cytat:
[/COLOR]I wiem, że zanudzam, ale na moją uparciuchę nie działa ani muzyka, ani latarka, ani ugniatanie, ani nawet coś słodkiego. Nic, absolutnie nic ciągle nie czuję.
Ja w pierwszej ciąży miałam łożysko na przedniej ścianie, w tej też, ale ruchy dziecka całkiem inaczej odczuwałam. W 1 ciąży późno zaczęłam czuć ruchy, nie były one prawie widoczne, dopiero koło 30 tc, jak Lila zaczęła się przekręcać to było widać deformację brzucha, góle wystające w jednym miejscu, ale nic więcej, ruchy bardziej czułam wewnętrz. W tej jest zupełnie inaczej, mimo, że mała też ma łożysko z przodu, widzę jak pod linią majtek mi nóżki / rączki próbuje wypychać
Pamiętam, jak w 1 dziewczyny na wizazu wstawiały filmiki z kopniakami, to aż żal mi się robiło bo u mnie tego nie było.
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 09:53   #1072
Kyiia
Zakorzenienie

Czeeeeść

Mój coś upuścił i huku narobił... także się wystraszyłam i obudziłam.

Cytat:
Napisane przez KPZ Pokaż wiadomość
Mnie pierwszy raz Pani przepuściła w kolejce ostatnio
W sumie to miłe bardzo jest.
Mnie pierwszy raz w autobusie pan chciał ustąpić zaraz na początku 10-12 tc chyba. Ambicjonalnie podszedł do zadania i prawie że na siłę mnie sadzał A ja nie chciałam bo widać było że on mocno wczorajszy = wszędzie opary %, a poza tym nie było sensu bo do przejechania miałam dwa przystanki tylko. To bez sensu było się przeciskać przez pół autobusu jak i tak zaraz musiałam wysiadać
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć.

Kyiia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 09:58   #1073
zie_l_ona
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Agnes_K Pokaż wiadomość
zie_l_ona widze, ze dobrze sie orientujesz, wiec mam pytanie: jak ten plusz w kropki jest w srodku rozka to te kropki nie beda uwierac malucha?
Nie ma szans, minky jest takie mięciutkie, że nic nie uwiera. A te kropki są wytłoczone, materiał w tym miejscu jest tak samo gruby jak wszędzie i po prostu się "wciskają" jak się na nim leży czy mocno rozciąga.

Cytat:
Napisane przez Moniczi Pokaż wiadomość
Wiecie co, dzwonili dzisiaj do mnie z pracy - okazało się, że moja zastępująca wczoraj porzuciła pracę z dnia na dzień, nie wytrzymała psychicznie nawału obowiązków. Podobno został armaggedon na biurku, poproszono mnie, żeby przyjechała pomóc to ogarnąć np. na cały wtorek lub środę. Powiedziałam, że muszę się zastanowić, czy dam radę... A poważnie, to nie wiem co robić, dziewczyna faktycznie pracę porzuciła ale zadzwoniła do mnie wcześniej że zwyczajnie nie da rady. Tylko nie powiedziała, że zostawi bałagan...
Ja będąc na l4 raczej bym nie pojechała tak daleko, ale ktoś tu podsunął fajny pomysł z instrukcją na skype - może to jest rozwiązanie?

Co do fotelików, to my chyba BeSafe kupimy. Po pierwsze dlatego, że ma dobre wyniki, a po drugie bo mamy kupon na 150zł zniżki (dostaje się taki przy zakupie adaptera do pasów dla kobiet w ciąży z tej firmy). Na wielu rzeczach planuję oszczędzać, kupować używki czy nawet szyć sama, ale fotelik absolutnie do nich nie należy. To przecież podstawa bezpieczeństwa dziecka. Jasne, mnie rodzice wozili bez fotelika i nic mi się nie stało, ale wtedy był o wiele mniejszy ruch na drodze, mniejsze prędkości, mniej młodych kierowców.
zie_l_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 09:58   #1074
NiEBiE
Zakorzenienie

Cytat:
Niebie a może to działa jak nieraz z "robieniem sobie dzidzi"? To znaczy jak strasznie chcesz i wyczekujesz i próbujesz i się spinasz to nic.. a jak odpuścić to nagle bum i jest wierzę że niedługo maleństwo zasadzi Ci takiego kopa ze hoho..
Fakt, ze zrobieniem dzidzi u nas udało się w cyklu, który odpuściłam, bo wyliczyłam sobie owulację na czas delegacji. Jak się potem okazało cykl był kompletnie rozregulowany i tydzień po delegacji już wyszły 2 mocne krechy.

Cytat:
Ja w pierwszej ciąży miałam łożysko na przedniej ścianie, w tej też, ale ruchy dziecka całkiem inaczej odczuwałam. W 1 ciąży późno zaczęłam czuć ruchy, nie były one prawie widoczne, dopiero koło 30 tc, jak Lila zaczęła się przekręcać to było widać deformację brzucha, góle wystające w jednym miejscu, ale nic więcej, ruchy bardziej czułam wewnętrz. W tej jest zupełnie inaczej, mimo, że mała też ma łożysko z przodu, widzę jak pod linią majtek mi nóżki / rączki próbuje wypychać
Pamiętam, jak w 1 dziewczyny na wizazu wstawiały filmiki z kopniakami, to aż żal mi się robiło bo u mnie tego nie było.
No i mi tak właśnie jest przykro.

Wy już piszecie, że widać, że rozpoznajecie rytm dnia dzidzi, że ona reaguje na różne rzeczy, a u mnie kompletnie, absolutnie nic. Ani wewnątrz, ani na zewnątrz: ani kopania, ani smyrania, ani przelewania.

Stary 2016-09-02, 10:01   #1075
zie_l_ona
Rozeznanie

Cytat:

Wy już piszecie, że widać, że rozpoznajecie rytm dnia dzidzi, że ona reaguje na różne rzeczy, a u mnie kompletnie, absolutnie nic. Ani wewnątrz, ani na zewnątrz: ani kopania, ani smyrania, ani przelewania.
Ja tak wypatrywałam tych ruchów, że teraz jestem już prawie pewna, że te pierwsze to sobie wmówiłam Chyba, że jakimś cudem moje dziecko przesunęło się dobre kilka centymetrów w dół, ale to raczej mało prawdopodobne

Mnie wczoraj bardzo zaskoczyła informacja (wyczytana w "W oczekiwaniu na dziecko"), że dziecko już się uczy smaków, bo wody płodowe przechodzą aromatami tego, co jemy - szok!
zie_l_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 10:03   #1076
Konkardia
Wtajemniczenie

Cytat:

Faktycznie musi być Ci ciężko... Ale jestem przekonana, że Maleństwo po urodzeniu wynagrodzi Ci wszystkie niedogodności i rozczarowania

Surka cieszę się, że nic poważnego Wam się nie stało! Ja, jeszcze za dzieciaka, miałam ze dwie rodzinne stłuczki i muszę przyznać, że traumę miałam bardzo długo... Dobrze, że córka z Wami nie jechała :niee:

Stary 2016-09-02, 10:13   #1077
cicha1990
Rozeznanie

Witamy sie w 19t1d mala coraz czesciej daje o sobie znac
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1472804141655.jpg (62,3 KB, 27 załadowań)
Stary 2016-09-02, 10:18   #1078
muffi24
Zadomowienie

Surka no ja zdecydowanie chcę kupić fotelik z atestami. Chodzi mi o to, że to chyba żadna oszczędność brać taki z zestawu, skoro zestaw 3w1 wózek + fotelik do wyboru producenta lub np, maxi cosi ma taką samą cenę jak 3w1 cały od producenta.

muffi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 10:20   #1079
donka_bez_ogonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Przykro mi, ze tak Cie potraktowal. Ja jestem na kontrakcie na pol roku, ale obiecuja, ze przedluza mi na staly... chcialabym, ale uwierze jak bede miala przed soba umowe.

O Boziu- jaka slodycz <33♡♡♡
Cytat:

Rozwalilas mnie na lopatki tym stwierdzeniem hahaha
Ja ostatnio jak golilam Zośke to musialam delikatnie w niektorych momentach brzuch do gory podciagac reka, bo przyslanial mi widocznosc

Cytat:
I wiem, że zanudzam, ale na moją uparciuchę nie działa ani muzyka, ani latarka, ani ugniatanie, ani nawet coś słodkiego. Nic, absolutnie nic ciągle nie czuję.
Nic sie nie martw. U mnie tez ciszaaaaaaa i nic nie dziala na uparciucha, zeby sie poruszyl. Nawet jak ojciec go o to prosi

Cytat:
Moja teściowa powiedziała wczoraj, żebyśmy jeszcze nie kompletowali wyprawki bo to źle wróży... średniowiecze normalnie... W zamian dostała odpowiedź, że już i tak późno i zaraz, za chwilkę się za zakupy zabieramy
Sredniowiecze )

Cytat:
Napisane przez KPZ Pokaż wiadomość
Poszłam wczoraj spać o 18 ! i wstałam tylko na sikanie, na chwilke zaglądnęłam do kompa, przytuliłam kibelek bo coś mi niedobrze było i poszłam spać dalej.
Jestem w pracy i dalej chce mi się spać.
Strasznie męczą mnie te duszności :/
Witaj w klubie spiochu. Ja poszla na drzemke ok 19, pozniej sie przebudzilam na siku, zjesc cos, pokrecilam sie z pol godziny i hejaaa dalej spac! I tak do rana. Tzn do 6. Oczywiscie w nocy z 4 pobudki, bo siku a rano juz sama wstalam i poszlam sniadanko robic dla mnie i dla TZta

Cytat:
Biedactwo. Kij z rytmem dnia. Ja bym byla szczesliwa jakbym chociaz raz dziennie dostala kopniaka, a tu nic. Moje jelita sa bardziej aktywne niz dziecko

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-09-02, 10:28   #1080
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Raczej krytyka zestawów 3w1 odnosi się do fotelików bez atestu. maxi Cosi dobrze wypada w testach. Mamy Cabrofixa i jestem zadowolona.

Cytat:
No właśnie miała 37mm więc się skróciła, ale mam nadzieję że to dzidziuś napiera i to z tego, oby
Po lekach będzie się trzymać
Cytat:
Napisane przez Candid Pokaż wiadomość
Cornflower dzięki za informacje o dostawkach. Rozjaśniłaś temat. Widziałam te z chicco i nie o to mi chodziło. Właśnie problem w tym że w dostawkach rozmiary są małe ja bym chciała łóżeczko o normalnych rozmiarach. Trzeba będzie wybrać się do sklepu i poszukać najwyżej kupimy zwykłe i będę wstawać , schudnę troche
Może zrób na zamówienie? Zerknij na konstrukcję tego łóżeczka, myślę, że nie jest to problematyczne. Potem można przerobić na tapczanik.
Cytat:
Napisane przez zie_l_ona Pokaż wiadomość
Mnie wczoraj bardzo zaskoczyła informacja (wyczytana w "W oczekiwaniu na dziecko"), że dziecko już się uczy smaków, bo wody płodowe przechodzą aromatami tego, co jemy - szok!
Tak. I jeśli na przykład jesz sporo czosnku, to maluch po urodzeniu nie będzie się krzywił, po tym jak zjesz coś mocno czosnkowego.

Cytat:
Nie wiem, czy Cię to pocieszy - maluch ma bardzo nieregularny tryb aktywności.
Masz dużo ruchu w ciągu dnia? Może to usypia maluszka.

Cytat:
Taaa, a potem będziesz robić zakupy ze skurczami jak ja Tyle, że mnie wszyscy straszyli przedwczesnym porodem i zawzięłam się, że mamy przecież jeszcze tyyyle czasu.

Cytat:
O masakra, włos mi się jeży na głowie od samego wyobrażenia. Dobrze, że nic poważnego się nie stało.

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Cytat:
Napisane przez cicha1990 Pokaż wiadomość
Witamy sie w 19t1d mala coraz czesciej daje o sobie znac
Masz bardzo zgrabny brzuszek

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości