|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!
Nom, pomieszkujemu tu
![]() Wysłane z mojego LG-D290 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1022 |
|
Raczkowanie
|
No to fajnie. Może kiedyś na jakimś placu zabaw się spotkamy
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1023 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do past to mi podane metody pomagają. A poczytajcie jeszcze na forach o stosowaniu pasty ajona stomaticum w ciąży. Podobno szybko załatwia problem z dziąsłami. Ale nie znam jej. |
|
|
|
|
#1024 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1025 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja też po wizycie, niestety lekarz powiedział że szyjka trochę krótka 3,1cm, dostałam luteine i nospe i mam więcej odpoczywać, trochę się zmartwiłam ale mówił że dzidziuś jest tak ułożony że główką napiera na szyjkę i stąd mogę mieć bóle i wymiar szyjki może być zaniżony.
|
|
|
|
|
#1026 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-D290 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1027 |
|
Raczkowanie
|
dzis wizyta! 19 tydzien !Ale mam stresiora!Trzymajcie kciukasy!!
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1028 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja już po badaniu. Maluch oczywiście nie współpracował, więc dalej nie znam płci Pewnie się dowiem dopiero przy porodzie...
|
||
|
|
|
#1029 |
|
Zadomowienie
|
Trzymam kciuki za dzisiejsze badania, ja jutro!
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
|
#1030 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Kciuki!
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#1031 |
|
Rozeznanie
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1032 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny
W dodatku ja tak jak Konkardia wyglądam na młodszą ![]() NiEBiE a obiecywałam sobie, że przed samym badaniem zjem batonika, ale zapomniałam o tym zupełnie! zie_l_ona małe łobuziaki nie chcą współpracować, a tu ciekawość nas zadręcza ![]() Lidka99 nie martw się, tylko odpoczywaj. Ja po poprzedniej wizycie płakałam ze stresu, bo też mi zalecono leżenie i luteinę, ale to faktycznie pomogło - minął miesiąc i jest lżej. No ale luteinę nadal muszę brać. lusiaUk trzymam kciuki dzisiaj I za Ciebie furjatka już też od dzisiaj Wiecie co, dzwonili dzisiaj do mnie z pracy - okazało się, że moja zastępująca wczoraj porzuciła pracę z dnia na dzień, nie wytrzymała psychicznie nawału obowiązków. Podobno został armaggedon na biurku, poproszono mnie, żeby przyjechała pomóc to ogarnąć np. na cały wtorek lub środę. Powiedziałam, że muszę się zastanowić, czy dam radę... A poważnie, to nie wiem co robić, dziewczyna faktycznie pracę porzuciła ale zadzwoniła do mnie wcześniej że zwyczajnie nie da rady. Tylko nie powiedziała, że zostawi bałagan... |
|
|
|
#1033 | |
|
<3 <3 <3
|
Cytat:
brawa za wizytę co do syt z pracą to szczerze bym nie pojechała. jesteś na L4 więc nic nie powinno Cię interesować Nie ma ludzi niezastąpionych
|
|
#1034 |
|
Zadomowienie
|
A ja bym pojechała bo zwyczajnie czasami trzeba być ludzkim i zrozumieć drugiego. Ja wiem ze nie musi Cię to obchodzić ale pracodawca tez człowiek i tez ma problem. Ni chyba że totalnie nie masz sił albo pracodawca to totalny kutas który Ci zaszedł juz za skórę
![]() Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
|
#1035 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() I jak i jak?? Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1036 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję za rady dziewczyny
Chcę zachować się po ludzku, dlatego obiecałam, że przyjdę jutro wprowadzić kolejną zastępującą w obowiązki. No ale pracodawca uważa, że jeden dzień to za mało i chce tego wtorku (nie wiem dlaczego nie poniedziałku). Kurcze inaczej by wyglądała sprawa, gdyby to było w tym samym mieście - a tak dojazd zajmuje mi godzinę w jedną stronę Pewnie decyzję podejmę jutro po sprawdzeniu, co tak naprawdę stanowi problem. Stresuję się tym, że np. okaże się że pozawalali moje projekty. Wiem, że nie powinno mnie to już obchodzić, no ale mam jakieś skrzywienie na tym punkcie xD |
|
|
|
#1037 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1038 |
|
Zakorzenienie
|
A pracodawcy wlepić karę.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1039 |
|
Rozeznanie
|
MrsDorota tak myślę, że 5 godzin powinno wystarczyć. Jestem na zwolnieniu, a i tak dzwonią z pytaniami praktycznie co drugi dzień. Chciałabym załatwić sprawę i mieć spokój, bo jednak rozdwoić się nie dam rady. Cieszę się, że czuję się lepiej, odpoczynek naprawdę pomógł - ale też nie mogę im pokazać, że wszystko fantastycznie, bo sobie pomyślą, że czemu tu nie wykorzystywać naiwnej kobitki
![]() Ale jak wytrzymam do wieczora bez zaglądania na nasz wątek? Mam nadzieję, że będzie sporo do nadrobienia
|
|
|
|
#1040 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#1041 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Czy te mm mają aż takie znaczenie?
|
|
|
|
|
#1042 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Póki co nie planuję kupna wózka podwójnego, bo młodsze będzie chustowane - większość wozów rok po roku wygląda strasznie - jedno dziecko pod drugim. Szkoda, że tych wozków w wydaniu używanym jest mało - ceny też spore. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
?Dobrze, że maluch zdrowy ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja przerabiałam w pierwszej ciąży to samo, odpoczynek i leki pomogły. Trzymam kciuki ![]() Powodzenia ![]() Cytat:
Zastanawiam się tylko, jak szef widzi wynagrodzenie za Twój przyjazd i walkę z armageddonem. Ja dziś najadłam się sporo stresu. Zaczęło się od koszmaru sennego, że coś nie tak z dzieckiem. No i jak na złość maluszek mało się ruszał. Dopiero teraz zaczął fikać, jest mi lżej na duchu. ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;64839591]Dziwne, ja mam niewiele dłuższą, 37mm, i lekarz mówił, że bardzo dobra Czy te mm mają aż takie znaczenie?[/QUOTE]Wszystko zależy, jak kto mierzy (bo z pomiarami mogą wychodzić cyrki) i jaka była szyjka na początku. Jeśli skróciła się bardzo drastycznie i szybko, nie dziwię się, że lekarz zareagował.
|
|
#1043 |
|
Konto usunięte
|
Byłam dziś spotkać się z kumpelą z terminem na grudzień, zasiedziałam się strasznie i ledwo wróciłam do domu, tak nam się dobrze gadało, bo nasze ciąże mają wiele wspólnego
Baaardzo miło było, wciągnęłam ją na te warsztaty (oby jeszcze były miejsca) i ogólnie nie gadałyśmy o niczym innym Jako dwie brzuchate musiałyśmy być urocze, spotkała nas miła sytuacja. Miałam kupon na darmową kawę z McCafe z tych naklejek, nie mieli nic bezkofeinowego (a ja średnio reaguję na kofeinę teraz...), więc chciałyśmy wziąć latte na pół. Kobitka za kasą, widząc nasze brzuchy, zrobiła nam z tego dwie kawy, tylko słabsze i jeszcze za tę rozdwojoną darmową kawę dostałyśmy po naklejce do zbierania na kolejne darmowe
|
|
|
|
#1044 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Dobry wieczor. Caly dzien siedze w robocie, a potem musze nadrabiac co tam naskrobalyscie przez caly dzien
jak juz bede siedziec w domu to bede sledzic na biezaco ![]() Chcialam sie pochwalic, ze dzisiaj poczulam pierwsze stukanie, wczesniej po lunchu i potem po pracy w domu na kanapie No i obzarlam sie dzisiaj na maksa - kolega z pracy zrobil pyyycha brownie i jeszcze wilgotne ciasto migdalowe i wrocilam do domu z miesiac wiekszym brzuchem niz rano ![]() Cytat:
A co do wozkow 3w1 - mam w pracy kolezanke, termin ma na poczatek grudnia. i kupila tani uzywany wozek 3w1 i sie cieszyla, ze okazja, a miala wiekszy budzet. Wiec zapytalam czy nie chce w ramach budzetu sprawdzic osobnych fotelikow, bo podobno sa bezpieczniejsze, na co kolezanka spojrzala na mnie dziwnie i powiedziala 'Naczytalas sie' w podtekscie, ze wydziwiam. Troche mi sie glupio zrobilo, bo spoko, kazdy kupuje co chce, ale wydawalo mi sie, ze sie dzielimy roznymi spostrzezeniami i nie mialam absolutnie nic zlego na mysli... Tz powiedzial, ze lepiej sie w ogole nie odzywac w takich sytuacjach. Nie wiem, pewnie istnieje spora grupa kobiet, ktora sie nie czuje potrzeby zaglebiaia sie w te tematy, jak my tutaj na wizazu ![]() A co do koloru wozka to ja planuje szaro-granatowy dla chlopca i szaro-turkusowy dla dziewczynki ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1045 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do fotelika - ja też nie jestem za "wydziwianiem" , ale fotelik musi być porządny ale może laska jakaś przewrażliwiona albo po prostu niezbyt zorientowana...dziewczyny które chcą poczuć ruchy - mój Miki często "słucha" Queena i Abby - dziś mu włączyłam typowo ciążową muzę https://www.youtube.com/watch?v=kxkwnBX6LGg i.... fika jak szalony
Edytowane przez furjatka Czas edycji: 2016-09-01 o 22:24 |
|
|
|
|
#1046 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jeśli lata się z Fiumicino to w Lido blisko dworca autobusowego są mega pyszne lody. W ogóle całe Włochy mają mega dobre lody :P Ale tam w Lido jest mega sympatyczny Pan sprzedający lody, który nie wiem jak wyczaił, że jestem Polką (nawet po polsku nie mówiłam) i spytał "truskawka?" Mega śmiesznie, bo nikt się nie spodziewał ![]() Polecam w Rzymie się zgubić i połazić bez celu, tam są tak ładne uliczki, budynki, drzewka, mega. W sumie właśnie taki spacer z lodami najlepiej wspominam. Koloseum i Watykan i tak zna się z filmów i zdjęć :P Cytat:
Cytat:
Łoo, spore dziewuszki! Cytat:
Na styk!Cytat:
Też dzisiaj mi się zanosi na płacz, ale dzielnie się trzymam... Cytat:
![]() Trzymane były! I jak? Cytat:
Cytat:
Mnie dzisiaj niestety szefy potraktowały niespecjalnie. Liczyłam na przedłużenie umowy, co powodowałoby, że miałabym urlop, liczyłby się staż pracy itp itd. A oni nic. Nie szłam na zwolnienie, bo oni mieli umowę z inną firmą i zobowiązali się, że do wczoraj będę pracować po 8h. Wg prawa powinnam 4h. Pracowałam jakoś 7h, tyle ile dawałam radę. Mimo, że remonty trwają, czułam się średnio itp itd. Po prostu poszłam im na rękę i nie robiłam im problemów. No i tak się oddźwięczają Niby znajomi. Poprosiłam ich, żeby to przemyśleli, jutro mają dać znać, trzymajcie kciukasy... Generalnie jestem rozczarowana tymi wszystkimi ludźmi, i budowlańcy, i szefy, szkoda gadać...
|
|||||||||
|
|
|
#1047 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wózki bugaboo są podobno całkiem spoko, ale cena 7 tysi - masakra. Moje autko jest tańsze Ale faktycznie wygląda fajnie i na pewo jest ładniejszy od innych bliźniaczych ![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;64839826]Byłam dziś spotkać się z kumpelą z terminem na grudzień, zasiedziałam się strasznie i ledwo wróciłam do domu, tak nam się dobrze gadało, bo nasze ciąże mają wiele wspólnego Baaardzo miło było, wciągnęłam ją na te warsztaty (oby jeszcze były miejsca) i ogólnie nie gadałyśmy o niczym innym Jako dwie brzuchate musiałyśmy być urocze, spotkała nas miła sytuacja. Miałam kupon na darmową kawę z McCafe z tych naklejek, nie mieli nic bezkofeinowego (a ja średnio reaguję na kofeinę teraz...), więc chciałyśmy wziąć latte na pół. Kobitka za kasą, widząc nasze brzuchy, zrobiła nam z tego dwie kawy, tylko słabsze i jeszcze za tę rozdwojoną darmową kawę dostałyśmy po naklejce do zbierania na kolejne darmowe [/QUOTE]To całkiem fajnie, że masz taką koleżankę i fajna sytuacja w tym Mcdonaldzie
|
|
|
|
|
#1048 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;64839826] Jako dwie brzuchate musiałyśmy być urocze, spotkała nas miła sytuacja. Miałam kupon na darmową kawę z McCafe z tych naklejek, nie mieli nic bezkofeinowego (a ja średnio reaguję na kofeinę teraz...), więc chciałyśmy wziąć latte na pół. Kobitka za kasą, widząc nasze brzuchy, zrobiła nam z tego dwie kawy, tylko słabsze i jeszcze za tę rozdwojoną darmową kawę dostałyśmy po naklejce do zbierania na kolejne darmowe [/QUOTE]Fajna sytuacja! Lubię, jak ludzie okazują się być serdecznymi ludźmi a nie bezdusznymi robotami :P Miałam dzisiaj podobnie. Mam dziś urodziny, w pracy po obiedzie poszliśmy kupić lody tuż obok. Poprosiłam panią o jedną porcję, ale urodzinową. Dała mi porządną podwójną porcję w cenie pojedynczej I to z wielkim uśmiechem! Wszyscy szczęśliwi O, Orlica, możesz mi tam wiek uaktualnić, mam już 24 :P
|
|
|
|
|
#1049 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1050 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z zalet - pomoc w przetrwaniu nocy z kilkoma karmieniami i pobudkami, jest też duża liczba otworów z regulacją wysokości, więc łatwo dopasować je do łóżeczka. Przystępna cena też na plus. Można wykupić dodatki typu ochraniacz i pościel - tutaj ochraniacz niestety tylko firmowy albo szyty na zamówienie, bo wymiary są specyficzne. Mamy baldachim - tylko dlatego, ze był w gratisie - pięknie wygląda, ale to kurzołap (ukryliśmy to w szafie). Z minusów - farba dość łatwo odchodzi - przyczepiłam karuzelkę i niestety w miejscu uchwytu juz po farbie. Część łącząca łóżeczko z łożem czasem odchodzi - ale to b. rzadko. Z innych łóżeczek - patrzyliśmy na Chicco Next2me - cena zniechęca, do tego brak stabilnego podłoża. Na all są też łóżeczka no name, ale odpadły z powodu niewystarczającej ilości poziomów z regulacją. Co do koleżanki - im dalej w las, tym bardziej bedą wychodzić różnice w wychowywaniu dzieci lub poglądach wyprawkowych. Noszę dziecko w chuście/nosidle i sporo moich znajomych nosi w wisiadlach. Jeśli ktoś chce zapytać o wyprawkę lub coś innego - odpowiadam. Ale sama z siebie nie piętnuję, nie zwracam uwagi - wiem, ze to mogą być drażliwe kwestie - bo wiem, jak sama się wkurzam o życzliwe uwagi, ze dziecko jest za lekko ubrane. Cytat:
Cytat:
Z wózkami - mam akurat wyższą półkę, okazał się bardzo solidny i sprawdził się. Ale są wózki, które poza wyglądem i wysoką ceną nic nie mają - chociażby Mima Xari w wersji spacerowej. Widuję starsze dzieciaki w wersji spacerowej i mam wrażenie, że są tam stłoczone i niestabilne. Z fotelikami wg mnie inna sprawa.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:42.

ale mówił że dzidziuś jest tak ułożony że główką napiera na szyjkę i stąd mogę mieć bóle i wymiar szyjki może być zaniżony.

Nie ma ludzi niezastąpionych 

Czy te mm mają aż takie znaczenie?
muszę umówić się z ordynatorem mojego szpitala i obgadać sytuacje 

ale może laska jakaś przewrażliwiona albo po prostu niezbyt zorientowana...