|
|
#91 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy.
Ja nie mogę patrzeć na Twoje jadłospisy bo Ty prawie nic nie jesz, a ja mam wyrzuty sumienia jak widzę ,że ktoś je tak mało
|
|
|
|
#92 |
|
Zakorzenienie
|
wiec powiem co dzis jadłam
4 kromki wazy z serkiem hohland pasek czekolady ryz z sosem i kawałkiem piersi pieczonej w pikeraniku 4 kromki wazy z srem ryż z sosem wafle z nutellą serek fantazja z płatkami nadal uważacie ze głoduje ![]()
|
|
|
|
#93 |
|
Wtajemniczenie
|
Głodna nie jestem dzisiaj, kcal nie liczę
Mam jutro urodziny, chrzestna chciała mnie zabrać do Hortexu na lody i kremówkę... a ja się boję i wolę iść na siłownię i basen Jak nie ćwiczę to mam wyrzuty sumienia. Może się jutro skuszę na dobre ciastko jakieś albo coś, ale siłownia musi być Śn. 2 solidne garści kukurydzianych zalane mlekiem 2%, pół brzoskwini, pół jabłka, 3 suszone morelki basen 30 min 2 śn. grahamka z twarogiem+ warzywa (kapusta kisz. pomidor itd), łyżka orzeszków Ob. Pół dużego ziemniaka pieczonego w piekarniku (wiem, ale nie miałam gdzie wepchnąć), kotlet mielony z piekarnika, surówka, warzywa trening leciutki Kol. 100-150g twarogu 1,5%, warzywa, łyżka orzeszków Muszę nadrobić w tą sobotę godzinę basenu Na urodziny dostałam już Portera 7 ;p i 5 dyszek ;> Ja chcę jutro! Warzywa zapychają Zwłaszcza kapucha :P O w między czasie wypiłam jeszcze 2 kubki herbaty granulowanej i zupki w proszku (czystej bez makaronu) i dodawałam keczup, liczyć keczup?
|
|
|
|
#94 |
|
Rozeznanie
|
moje dzisiejsze UUUU ! ;DD
1. grahamka z szynką drobiową i pomidorem, herbata 2. pierś z kurczaka, makaron szpinakowy ok 50g, brokuły 3. 3biT ! 4. kawałek babki domowejj 5. grahamka z szynką i pomidorem, sałatą, 2/3 szklanki soku bananowego, razem około 1300 kcal proszę o komentarz ! ;*
|
#95 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#96 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To proszę pomóżcie mi tak aby było dobrze i zdrowo. |
|
|
|
|
#97 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aralko - napisałam ci na poprzedniej stronie co masz zrobić
|
|
|
|
|
#98 |
|
Wtajemniczenie
|
U (coś ostatnio zubożałe, bo nie mam apetytu)
1) Homo naturalny z orzechami i otrębami żytnimi + hamburger (grahamka, plasterek sera topionego light, pierś z kurczaka smażona na teflonie, ketchup musztarda) kawa z 1,5 łyżki mleka granulowanego 2) Makaron pełnoziarnisty + panga i warzywa w sosie słodko-kwaśnym 3) Tarta orzechowa (babeczka na kruchym spodzie z orzechami włoskimi w karmelu) 4) 2 naleśniki (1 duże jajko, 2 łyżki mąki razowej, 100-150 ml mleka, trochę wody gazowanej) jeden z homo, orzechami i cynamonem posypany cukrem pudrem a drugi z tuńczykiem w/s/w, plasterkiem sera hochland light, ketchupem i musztardą. Tylko 4 posiłki bo wstałam o 11 :P Edytowane przez Hypnotic Eyes Czas edycji: 2008-02-03 o 20:50 Powód: . |
|
|
|
#99 |
|
Zakorzenienie
|
R/U
10.00 Ś - bułeczka żytnia zapieczona w piekarniku z 2 plastrami polędwicy drobiowej, ogórkiem i pomidorem, sałatka jarzynowa z odrobinką majonezu, 3 mandarynki (300) 13.00 II Ś - serek homo nat. z cynamonem, duże jabłko (200) 16.00 O - gołąbek z sałatką z pomidora i ogórka konserwowego (400) 19.00 Serek Jogobella wiśniowy z 2 łyżeczkami jogurtu natur. (200 kcal) 1/2 bułki razowej z polędwicą drobiową ogórkiem i pomidorem + łyżka sałatki jarzynowej (bez majonezu), 1/2 jabłka (200) 1/2 jabłka, 1/2 pomarańczy,1/2 gruszki, 3 suszone daktyle Proszę oceńcie |
|
|
|
#100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie wiem czy masz taki mały brzuszek czy po prostu głodzisz się troche? |
|
|
|
|
#101 |
|
Zakorzenienie
|
mam problem. zaczynam jutro lekcje o 8, koncze o 15:35. od razu po szkole ide na dwie godziny korepetycji, w domu bede dopiero po 18. nie wiem jak rozplanowac moje posilki.. chodzi mi o redukcje. obiadu pewnie nie zjem, bo bedzie juz za pozno. prosze o pomoc
|
|
|
|
#102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A nie ma sensu się zapychać tak, że potem mi niedobrze. Jak na kolację wczoraj chciałam zjeść kisiel i trochę granoli, to po połowie kiślu i kilku małych garściach granoli zrobiło mi się niedobrze... |
|
|
|
|
#103 | ||
|
Zakorzenienie
|
To dobrze
.Cytat:
Postępy postępami, ale nie chcę też przesadzać . Nie jestem jeszcze pewna, czy znam górną granicę...Cytat:
. Przyznam szczerze, że Twoje jadłospisy były mi zawsze wzorem. Kiedy Ty już wychodziłaś z diety ja tylko obserwowałam Cię i sama jeszcze siedziałam w tym bagnie... Byłyśmy w bardzo podobnej sytuacji.A co do obiadków... hmm zawsze staram się żeby było różnorodnie, ale dzisiaj miałam akurat niedzielnego lenia . Tak to zapewne byłby ryż... ![]() Albo oszukujesz samą siebie, albo masz strasznie skurczony żołądek...
|
|
#104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#105 |
|
Zakorzenienie
|
niewiem czy to pytanie mam kierowac na ten wątek, ale niewazne
![]() czy herbata czerwona jest zdrowa? dobra? w czym pomaga? |
|
|
|
#106 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...44#post6482044 ... |
|
|
|
|
#107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może to będzie w końcu dla mnie motywacją żeby wrócić do normalnego jedzenia bez przesadzania w żadną ze stron...
|
|
|
|
|
#108 |
|
Raczkowanie
|
R.
ś.:bułeczka pełnoziarnista z warzywami i serkiem topionym+maślanka II ś.: bułka pełnoziarn. -1 połówka z miodem, druga z serkiem topionym, ogórkiem i ziołami ob.: troszkę soji, pierś z kurczaka, surówka z marchewki podwieczorek: jogurt Activia kolacja: jabłko + mój mały grzeszek: jogurt waniliowy (całe szczęście, że zjadłam go przed 18)
|
#109 |
|
Rozeznanie
|
no dobrze, a więc chcę coś poprawić w swoim jadłospisie. Czy będąc na U, to wystarczy?
1. grahamka alpejska (jedna połówka z 3 plasterkami ogórka świeżego, plasterkiem sera topionego z szynką, plastrem szynki drobiowej z warzywami + odrobina keczupu i to zapiekane w mikrofali' druga połówka z twarogiem chudym i odrobiną dżemu truskawkowego niskosłodzonego) + 3/4 kubka kakao na mleku 2% 2. porcja frytek z mikrofali + dwa kawałki chudego mięsa robionego w sosie pomidorowym (podane bez sosu) + sporo surówki rarytasek 3. kiść winogron 4. serek wiejski |
|
|
|
#110 |
|
Zakorzenienie
|
U:
[obiecałam lepsze śniadanie ;]] śniadanie : 3 pełne łyżki płatków owsianych, 2 łyżki otrębów, 2 łyżki granoli, pół jogurtu naturalnego, mleko 0,5%, po pół godzinie jabłko II śniadanie : serek wiejski z brzoskwiniami, (może jakaś marchewa), kromka wasy z masłem orzechowym obiad : kasza gryczana, smażona pierś z kurczaka [bez panierki] duuuużo surówki podwieczorek : bułka ze słonecznikiem z polędwicą spocką kolacja : więcej niż pół puszki tuńczyka, 2 wasy z twarożkiem
|
|
#111 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale między posiłkiem II a III możesz być głodna - przydałby się np. serek z warzywami, żeby tę dziurę załatać ![]() Cytat:
2. zadbaj o pełnowartościowe białko w każdym posiłku (wyżej wymieniony serek go nie zapewnia). 3. soja -> strączkowe, więc lepiej od czasu do czasu. 4. jogurt czy jabłko to nie jest posiłek! 5. owoce w pierwszej części dnia (cukry proste), na kolację białko. I kolacje broń Boże zgodnie z zasadą 'do 18'! 6. NNKT, zdrowe tłuszcze - u Ciebie brak. Włącz je do jadłospisu, w jednym posiłku z białkiem. 7. Mało... Cytat:
Dziwne, na U sama powinnaś czuć, czy jesz odpowiednio obfite posiłki.
|
|
#112 |
|
Zakorzenienie
|
Ludowa, rozumiem, że chodziło Ci , żeby zerwać z tym schematem, że kolacja do 18 ?
|
|
|
|
#113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jak zjem kolacje o 18 a ide spać ok 22 to do tego czasu jestem bardzo głodna i chwytam się każdego jedzenia. więc kolacje białkową staram się jeść przynajmniej 3 godz przed snem.
|
|
|
#114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
irsin: niejedzenie po 18 to glupota jakiej malo... Nie polecam ewelciaa144: Chyba nadal...malo :P Zjedz calego tego tunczyka no ! |
|
|
|
|
#115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#116 |
|
Zakorzenienie
|
ok będzie cały !! ;P
|
|
#117 |
|
Zadomowienie
|
Moje U:
1.platki BF 60g,mleko 200ml pasek czekolady gorzkiej (3 kostki), mandarynka 2. 2 jablka, serek activia waniliowy kromka Macy z dżemem truskawkowym kakao z mlekiem 3.warzywa orientalne na patelnię kawalki kurczaka 4. tutaj uzupelnie pozniej 5.wiejski z dodatkami, Wasa Graham |
|
|
|
#118 |
|
Zakorzenienie
|
I prawidlowo. Ale zauwazylam ze masz bardzo podobne jadlospisy. Zreszta ja tez. Moze by je urozmaicac troche? Pamietam jak kiedys mowilam ,,Wczoraj jadlam platki, dzis chce co innego !" A teraz monotonia : rano platki z mlekiem, na kolacje wiejski i tak dzien w dzien.
asienkaa87: A te warzywa to na teflonie? Uzupelnij jeszcze pieknym podwieczorkiem jadlospis A co do wasy graham.-prawda ze pyszna?
|
|
|
|
#119 |
|
Zakorzenienie
|
S: 200 mleka 2 % z muesli (300)
II S : dwie kromki pełnoziarniaka z serkiem białym i ogórkiem (300) O: warzywa na patelnię nie wiem jeszcze z czym P: barszczyk K: Vasa z warogiem pięknie
|
|
|
|
#120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:26.

Mam jutro urodziny, chrzestna chciała mnie zabrać do Hortexu na lody i kremówkę... a ja się boję i wolę iść na siłownię i basen
Jak nie ćwiczę to mam wyrzuty sumienia. Może się jutro skuszę na dobre ciastko jakieś albo coś, ale siłownia musi być
Zwłaszcza kapucha :P O w między czasie wypiłam jeszcze 2 kubki herbaty granulowanej i zupki w proszku (czystej bez makaronu) i dodawałam keczup, liczyć keczup?
), kilka grzybków marynowanych

Nie mówie że muszisz ale takie miłe urozmaicenie czasem.
. Przyznam szczerze, że Twoje jadłospisy były mi zawsze wzorem. Kiedy Ty już wychodziłaś z diety ja tylko obserwowałam Cię i sama jeszcze siedziałam w tym bagnie... Byłyśmy w bardzo podobnej sytuacji.