|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część
Migdałku
bardzo mi przykro ze u Ciebie takie smutne chwile ja tu widzę tylko opcję naprawde szczerej rozmowy.. Tylko do tego musza byc chetne 2 osoby.. Ja tez nie chcialabym zyc w takim ukladzie wiec jak najbardziej Cie rozumiem A z ta zdrada to myslisz tak tylko przez ten brak zblizen czy masz jakies inne podstawy??
|
#1232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze no.. jak nie ma przeciwskazan to mozna sie normalnie kochac.. ja rozumiem problemy w pracy no ale... :/ moze nie bedzie tak zle? malenstwo sie urodzi i sie ulozy ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- emosz - no w koncu juz plec znamy hehe chyba ze nas w ciula zrobil ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1233 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016
Migdalku, ja nie jestem najlepsza w doradzaniu w problemach malzenskich ale wydaje mi sie, ze tak jak dziewczyny pisza, najwazniejsze to porozmawiac. Dlaczego podejrzewasz zdrade?
Moze po czesci sie sama nakreacasz? Ja w drugim trymestrze mam znacznie wiekszy rozstroj hormonalny niz w pierwszym Moje dziecko starsznie nisko sie od paru dni umiejscowilo, siedzenie jest srednio wygodne a wczoraj to mnie kopal prawie, ze po "miejscach intymnych" juz bym chyba wolala zeby walil po zebrach
|
|
|
|
#1234 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Po obejrzeniu filmiku jak działa ten leżaczek to stwierdzam, że poproszę taki w wersji maxi dla siebie ![]() Cytat:
Ale życzę Ci, że to tylko przez problemy w pracy i zrozumie, że źle postępuje i wpadnie z bukietem kwiatów do domu ![]() LuckySparkle Mój też uwielbia fife Ale u mnie jest podobnie jak u Ciebie, jak TŻ gra to ja sobie oglądam babskie programy na kompie, albo coś A jak spędzamy czas razem to razem
"Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć." Coco Chanel Edytowane przez Velvet Wave Czas edycji: 2016-09-02 o 10:24 |
||
|
|
|
#1235 |
|
Rozeznanie
|
Zapomnialam, ze mialam jeszcze o kp napisac. Ja bym bardzo chciala karmic, ale tez nie chce byc calkowicie uwiazana. Niestety widze juz, ze jest dookola terror antybutelkowy bo jak powiedzialam ze raz na jakis czas mozna odciagnac i nakarmic dziecko "odgrzewanym" to juz bylo larum, ze jak bedzie pic z butelki to potem piersi nie chce. Stad moje pytanie - to naprawde jest tak, ze jak dziecko raz na, nie wiem, 2-4 tygodnie, napije sie z butelki to od razu taki problem sie robi? Na pewno nie chce mu dawac smoczka (strasznie mnie wizualnie draznia "duze" dzieci nadal ze smoczkami w buziach), ale ta butelka raz na jakis czas to AZ takie problem?
edit: a z jakiego wlosia kupowalyscie szczotki dla dzieci? Edytowane przez CAR0LKA Czas edycji: 2016-09-02 o 10:17 |
|
|
|
#1236 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale np mój brat, kuzynostwo to pamiętam, że i pili z piersi a jak mama wychodziła to z odciągnięte mleko z butelki i wszyscy żyją i mają się świetnie Nikt się nie oduczył cyca przez to. Ja tam się nie znam, ale też będę "wyrodną matką" i będę miała laktator i butelki i jak zajdzie potrzeba to ich użyję Po drugie ja nie chcę karmić piersią w miejscach publicznych, więc też pewnie będzie butelka wtedy. Teraz jest w ogóle więcej kontrowersji na temat kp niż kiedyś, takie odnoszę wrażenie. Miliony mitów itp. Myślę, że kiedyś nikt tego tak nie rozkminiał (zresztą nie tylko tego) Mam wrażenie, że są dwie szkoły tylko; albo kp i tylko kp bo butelki to szatan albo w ogóle nie kp ![]() Ja zamierzam wrócić max po roku do pracy i mam zamiar już wtedy nie karmić, można linczować
"Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć." Coco Chanel Edytowane przez Velvet Wave Czas edycji: 2016-09-02 o 10:58 |
|
|
|
|
#1237 |
|
Zakorzenienie
|
mojej siostry corka byla karmiona piersia i jak siostra gdzies wychodzila to normalnie z butli pila
i potem cycaWysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1238 |
|
Zakorzenienie
|
Robie drożdżowca
![]() W klubie wrzuciłam przepis- niech osoba która nam go dala sie ujawni to podpisze przepis imiennie
|
|
|
|
#1239 | |
|
Raczkowanie
|
Chyba jestem ostatnią na tym wątku, która dopiero będzie robić listę wyprawkową i czytać o tym, co potrzebujemy dla maluszka
![]() Ale ten weekend muszę przeznaczyć właśnie na to Nie umiem wpaść w ten szał zakupów dla maleństwa (zresztą dla siebie też), chyba podchodzę do tego wszystkiego zbyt racjonalnie i nie czerpię przyjemności z wchodzenia w dział dziecięcy w sklepach Nie mam limitu na te zakupy, wręcz przeciwnie, mąż chce dla synka wszystko jak najładniejsze i najlepsze i nie ucieka jak mu pokazuję to i owo, ale o ile łatwiej by mi było, gdybym miała osobę, która po prostu podrzuciłaby mi worek ubranek, bo z ich kupnem mam największy problem ![]() Dziewczyny, czy wszystkie kierujecie się tą listą wyprawkową z 1 strony wątku? PaniMigdałek przykro się czyta, ale może po prostu tak reaguje na te wielkie zmiany, które następują w Waszym życiu? Rozmowa... wiadomo, łatwo powiedzieć, ale chyba nie ma innego sposobu na dojście w jakimś stopniu do porozumienia. Mój mnie nie traktuje jakoś szczególnie z powodu ciąży. Musi mieć czas dla siebie (czyt. granie na playstation) i zazwyczaj jest to 1-2h pomiędzy 19 a 21. Na 21 umówiliśmy się na oglądanie serialu czy filmu (bo to akurat moje ulubione zajęcie) i taki jest nasz kompromis. W domu gotuję ja - mąż twierdzi, że nie umie i nawet nie próbuje tego robić, choć mu tłumaczę, że będzie musiał zacząć, bo przy dziecku nie ma słowa 'nie umiem' czy 'nie chce mi się'. Mój mąż jest bardzo wygodny i czasem trochę egoistyczny, ale nie jest typem człowieka, który wymaga codziennie obiadu, idealnie posprzątanego mieszkania, zrobionych zakupów itp. aby on po całym dniu pracy mógł tylko zasiąść przed telewizorem. Wyraża uczucia, ale nie w jakiś tam szczególny sposób Nie adoruje, nie nosi na rękach, ale mi pasuje tak jak jest. Dziecko to dla niego najważniejsze osiągnięcie w życiu, bardzo się cieszy, ale czasem mi się wydaje, że on zupełnie nie zdaje sobie sprawy z tego, co nas czeka Ja podchodzę do wszystkiego z dystansem, on z kolei wszystko widzi w pozytywnym aspekcie. Podejrzewam, że będzie dla niego szokiem, że jednak nie wprowadzimy w życie jego (w jego mniemaniu) idealnego planu podziału opieki nad dzieckiem, czyli - on zajmuje się zabawą, spacerami, nauką gry na playstation, w piłkę i gry planszowe itp., a ja całą resztą ![]() ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Cytat:
![]() Mąż jadł ostatnio drożdżowca u mojej babci i tak mu smakował okrutnie, że aż poczułam się w obowiązku jako dobra żona choć zbliżoną wersję mu podać
Edytowane przez snufey Czas edycji: 2016-09-02 o 11:08 |
|
|
|
|
#1240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1241 | |||
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Też oglądałam te tetrowe w Papco i wydawały mi się jakies takie cienkie, prawie przezroczyste (a może one wszystkie takie)??? Macie jakieś porównanie? Cytat:
Migdałku Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1242 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale oczywiście sama sprawdzisz czy trzeba go kłaść czy nie z doświadczenia wiem, że moje chłopaki najbardziej brudzili materac jak już samodzielnie pili z butli... ja rajtki w sprayu używam już trzeci rok i bardzo sobie chwalę zawsze miałam problem z opalaniem nóg i chociaż górę opalałam dość szybko i ładnie tak nogi odróżniały się od reszty. W lato wstydziłam się chodzic w krótkich spodenkach czy spódnicach bo przecież głupotą by było ubieranie zwykłych rajstop a białymi nogami świecić nie chciałam. Ten spray to moje wybawienie uwaga, on uzależnia hahahaCytat:
no to może teraz zmądrzejesz... a pomyślałaś co by było jak byś spadła z tego krzesła? nie wspomnę już, że baty należą się już za samo wieszanie zasłon i trzymanie rąk w górze oj nie dobra ty za karę nie poojojam zranionego miejsca Cytat:
faktycznie sporo mitów do tej pory krąży i jest przekazywana dalej nieświadomym mamom.Mnie też najbardziej dziwił fakt o jedzeniu wszystkiego bo pamiętam jak byłam wręcz bombardowana radami co można a co nie leżaczek super jeśli masz okazję kupić sporo taniej niż nowy to się opłaca ja też lubię takie kosmosy widać po wózku hehe ale leżaczek sobie daruję bo w sumie mam jeden a nie chcę robić graciarni bo jednak wszystko musiałoby stać w naszym salono/sypialni. Cytat:
bo jak wyżej pisałam, dla mnie to jednak zbędna dodatkowa rzecz (bo już jeden leżaczek mam)
|
|
|
#1243 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale zawsze teoria wydaje się straszniejsza niż rzeczywistość Cytat:
dziecko nie chwyta sutka tylko całą brodawkę (nawet jak się chce wycisnąć samemu trochę mleka to ściskanie za sam sutek nie działa, trzeba ścisnąć tą otoczkę ) Cytat:
ale ty mnie pokonałaś hahaha za wyniki ![]() Cytat:
Cytat:
karmiłam młodszego do 8 miesiąca bo po prostu uważałam, że tak jest najlepiej dla niego ale nie jest to dla mnie coś majestatycznego jak to niektóre kobiety opisują więź jest, to prawda ale po jakimś czasie zaczęłam po prostu mieć tego dość, raz, że byłam więźniem własnego dziecka (do 8 miesiąca nie chciał w ogóle jeść z butli), dwa, te uczucie nabrzmiałych i pełnych mleka piersi jak musiałam wyjść z domu a nachodziła pora karmienia, trzy, że nie raz zdarzały się przecieki niekontrolowane, no i ja jakos chyba wolę się w swoim rozmiarze B, małe C a nie Big Cyc ale to tylko moje podejście, mimo którego jednak wytrzymałam te 8 miechów heh teraz też dla małej wszystko zniosę ale na pewno moment odstawienia będzie takim uffffffffff ![]() ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
nie rozumiem twojego tż i nie chcę go w żaden sposób tłumaczyć nawet bo robi źle i już. Myślę, że ty też zrobiłaś/powiedziałaś mu na tyle dużo, że teraz jego krok... na pewno nie popadaj w depresję. Zawsze możesz się tu do nas zgłosić i wyżalić. Nie trzymaj nic w sobie bo to najgorsze
|
|
|
#1244 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Cytat:
Kupilam kapsulki lovela i sa fajne pachna mega <3 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#1245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja z Polnocnej Wielkopolski jestem ![]() da sie tzn u mojej siostry sie dalo dla malej nie mialo znaczenia mleko, woda wszystko pilasmoczkow zadne z jej dzieci praktycznie nie uzywalo ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Duzo czytajcie, instrukcje przystawiania miejcie w malym paluszku ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1247 | |||||||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Ja dziś jeszcze odpoczywam, więc może coś nadrobię jeszcze, ale tyle piszecie ciekawych rzeczy, że pewnie najpierw posiedzę sobie z godzinę odpisując na bieżące ![]() Dziewczyny, tych sprzedawców allegro co podałam, to proszę tak z rezerwą traktujcie. Ja dawno u nich nie kupowałam, więc nie chcę jakoś zaręczać, że są super sprawdzeni, ale ktoś pytał, to podałam, co znam ciekawego, żeby może zaoszczędzić czasu na szukaniu w tym gąszczu allegro. Cytat:
Przy przewijaniu fajnie jest dać dziecku parę minut poleżeć z gołą pupcią i pofikać nogami. Po prostu metoda prób i błędów i na pewno będziecie wiedzieć, co Waszym dzieciom służy a co nie!Hehe, no jak jest chłopak, to czasem zasika swoją własną twarz, przewijającego i pół pokoju! Przykro mi i ubolewam, ale nie znam metody na takie niespodziewane wypadki ![]() Jakoś tak o mnie dbają faktycznie... Różne wskazania z przeszłości tak sprawiły i jak to zawsze mówiłam - jak już coś się dzieje, to zadbają o wszystko na 10tą stronę. Ale wierzę też, że są kobiety, które odczuwają tu niedostatek opieki nad ciężarną. Dla kontrastu powiem, że nikt tu przeważnie, o ile nie dzieje się nic poważnego, nie bada kobiety ginekologicznie, tzn. na samolocie przez całą ciążę Dla mnie to dziwne, ale staram się wierzyć, że jest to poparte wiedzą medyczną, której ja nie mam i taki system też działa, skoro kobiety chodzą w ciąży i rodzą tu normalnie ![]() Przepraszam, to ja tak choatycznie napisałam, spieszyłam się i chyba za dużo informacji chciałam wcisnąć w krótką wypowiedź. Gramatycznie też to za bardzo nie brzmi Udanej sesji! Cytat:
Ja lubię w allegro to, że mam ogromny wybór produktów i cen, a jak znajdę jednego czy dwóch sprzedawców, którzy mają większość rzeczy, które chcę, to przeważnie u tych lepszych można kupić i dostać przesyłkę za jakąś przeciętną cenę 13 zł za kuriera z ilu bądź aukcji chcesz. Nie przemęczaj się z tymi przeprowadzkami, powolutku wszystko! Trzymam kciuki, żeby wszystko spokojnie i dobrze poszło. Cytat:
http://allegro.pl/ochraniacz-na-mate...269830929.html Nie wiedziałam, że lateks można myć, a niestety przy innych materacach, jak zrobi się duży wyciek z pieluchy i przecieknie do materaca przez pokrowiec, to już taki materac zabrudzony zostanie ![]() Cytat:
Biedne! Nie doczytałam nawet połowy, bo nie mogłam przetrawić, a obecne zalecenia znam.Uff, leżaczek powala ceną. Trzymam kciuki za szukanie zasadności Ja już o tym pisałam, więc żeby było szybciej, to skopiuję moje wypowiedzi. Huśtawek takich typowych nie popieram również, bo... nie rozkładają się na płasko. Leżaczek Tiny Love to moje marzenie odkąd Kaj był malutki, cudo! Śliczne, praktyczne i zdrowe, ale kosztuje też odpowiednio. Kajowi kupiłam wyszperany na allegro polskiej produkcji leżaczek z opcją bujania i pałąkiem z zabawkami jak chyba w każdym i właśnie z odchylanym oparciem aż na płasko, więc bez problemu i bez ograniczeń, jak Kaj był malutki brałam i przestawiałam go po domu ze sobą gdzie mi pasowało - do salonu, kuchni czy łazienki A jak był starszy, to podnosiliśmy oparcie i był standardowy leżaczek-krzesełko https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post63652656 Typowego leżaczka-bujaczka raczej też nie kupuję. Znalezienie takiego, który rozkłada się faktycznie na płasko jest niemal niemożliwe, a ja nie chcę martwić się, czy nie trzymam w nim dziecka za długo, kiedy np zaśnie, itp. i móc je zabierać ze sobą po domu wedle potrzeby (do kuchni, salonu, łazienki, ogrodu). Wszystkie te markowe leżaczki, huśtawki, itp. mają mniejsze czy większe zagłębienie pod pupą, dlatego prawdopodobnie zdecyduję się na leżaczek 3w1 Tiny Love. To i tak wiadomo tylko na pierwsze miesiące, potem jak maluch podrośnie i będzie się robić mobilny, będzie cieplej, to wtedy najlepiej go puszczać "w świat" na podłogę ale leżaczka już bardziej w formie krzesełka będziemy używać. https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post64149716 Ale wiesz, ja z tych przewrażliwionych Leżenie na płasko i te sprawy. Nie chcę po prostu myśleć o ograniczaniu czasu, jak długo trzymam dziecko w takich urządzeniach, jeśli mu tam dobrze będzie. A jak zaśnie to niech sobie spokojnie i zdrowo śpi. Z przeciętnych leżaczków, które póki co macałam najbardziej płaski wydał mi się jeszcze Chicco Baloon.Cytat:
![]() Też mnie bolały, troszkę pękały, ale to nic! Co to jest tyle bólu, żeby móc samemu wykarmić swoje małe cudeńko? Po ok. 2 tyg. przeszło i zagoiło się, używałam Bepanthenu.Cytat:
Tak się nazywa, świetny plan! ![]() Cytat:
Kochana! Zrozumiałaś coś o tych termometrach? ![]() Osz Ty, dałam się nabrać Korzystałam z różnych wykazów imion, żeby znaleźć więcej propozycji, bo nie mieliśmy z tż jednej co do której bylibyśmy zgodni. Cytat:
Cytat:
![]() Uważaj na siebie! Cytat:
Cytat:
Ja przez pierwsze 2-3 miesiące wolę unikać podawania butelki w ogóle. Ale później tak jak piszesz raz na jakiś czas jak podasz i zobaczysz, że nic się nie dzieje z laktacją, to nie ma problemu! To już nie chodzi o kosmetyczkę i inne, ale matka też człowiek i czasem po prostu musi pójść do lekarza czy urzędu, a dla dziecka lepiej może być zostać w domu z tatą/babcią i butlą. Na spotkanie ze znajomymi też dla zdrowia psychicznego czasem bez dziecka trzeba wyjść. Wszystko z umiarem i wyczuciem
2006.03.28 ur. Maksymilian 2012.05.15 ur. Kajetan 2017.01.02 ur. Lidia 2018.07.05 ur. Beniamin Edytowane przez folinka Czas edycji: 2016-09-02 o 11:41 |
|||||||||||
|
|
|
#1248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1249 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trochę zaktualizowałam i jest.Jak zajmie się codziennymi spacerami i zabawą rozumianą jako cały czas aktywności niemowlaka między spaniem i jedzeniem, to już będzie bardzo dużo. To właśnie zależy, co rozumie jako tą zabawę Cóż, na pewno wcześniej czy później jakiś kompromis wypracujecie ![]() Cytat:
W Małopolsce też się tak mówi ![]() ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Cytat:
A dziewczyny zrozumiałam, że pisały o sporadycznym podaniu odciągniętego mleka z butli, kiedy chcą wyjść bez dziecka. Też się zgadzam, żeby na początku być ostrożnym, żeby nie zaburzyć laktacji poprzez zaburzenie prawidłowego odruchu ssania u dziecka. No, popisałam, najwyższa pora zrobić jakieś drugie śniadanie i wracam do czytania!
|
|
#1250 |
|
Zakorzenienie
|
Co do pieluch z pepco wczoraj ke zmacalam i sa jak sitko cienkie, normalna tetra jest ciut grubsza.
Dziewczyny ja jestem zwolenniczka kp i sluze rada jesli jest potrzeba ale rozumi tez te z Was ktore nie chca karmic piersia to nasze wybory i nie swiadcza o byciu lepsza czy gorsza matka ![]() Jesli nie chcesz kp to tez czytaj duzo bo czasami mleko plynie strumieniami i nie tak latwo zatrzymac laktacje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1251 |
|
Zakorzenienie
|
a gdzie można kupić tetrowe prócz Pepco
? i allegro
|
|
|
|
#1252 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja zamówię online te o gramaturze 140g/m2, mam nadzieję, że będą ok
|
|
#1253 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
(wielkopolska)Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#1254 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam jedną tetrową z pepco, muszę i tak zakupić więcej, tak samo ciuszków..
|
|
|
|
#1255 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za swoim zagłówku tablet albo jakiś telewizorek na bajki jak będziemy ruszać do Pl samochodem. Cytat:
Moja znajoma ma córkę 8 miesięczna. Karmi kp i próbowała przerzucić na butelkę i mm ale ciężko jej to idzie. Na 4 tygodnie na oduczenie bo wraca do pracy. Cytat:
Ja wracam w styczniu 2018 do pracy wiec tez będę mogła max rok karmić i myślę że to jest odpowiedni moment. Kaziowa podała ten magiczny przepis!!! |
|||
|
|
|
#1256 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uważaj na siebie, bo po tyłku obolałym jeszcze dostaniesz!Cytat:
![]() no to czekamy na dobre wieści i śliczne fotki Cytat:
w Smyku np ![]() Cytat:
Tak w ogóle to dzień dobry wszystkim Ja dzisiaj słabiej się czuje, mały chyba też bo nie chce mamy pokopać ale to chyba wina pogody, no i jeszcze całkowicie nie doszliśmy do siebie po szpitalu ale na pewno za kilka dni już będzie lepiej ![]() Papaya- powodzenia na sesji, na pewno będziesz wyglądała olśniewająco
|
|
#1257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja chce kupić też jeszcze kilka, no i musze kupić całą resztę bo najwięcej mam bodów z długim i krótkim rękawkiem.. a takich bardziej zimowych brak ![]() będzie coraz lepiej zobaczysz
|
|
|
|
|
#1258 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że będzie służyć!Cytat:
A płacić za koszty przesyłki to bez sensu, to już wolę kupić droższą Weledę na miejscu.Jeszcze apropos kosmetyków widzę, że była trochę nagonka na sudocrem i cynk Sudocrem to jedno, ma swoich zagorzałych przeciwników i wielbicieli, jednym służy, innym nie. Ale cynk to trochę niesłusznie zdaje mi się oberwał, bo jest on standardowym składnikiem dzieciowych kremów, tych super naturalnych też. I tak samo standardem jest, że na odparzenia stosuje się kremy z cynkiem, takie białe, które zostają na skórze, ciężko byłoby je wsmarować.---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Cytat:
Lepiej z kubka zwykłego lub z dzióbkiem/rurką. Przy kubku nauka trwa pewnie dłużej, ale jest najbardziej zdrowa i z korzyściami na przyszłość - dla rozwoju ust, języka, itp, czyli dla mowy w przyszłości i też wg mnie dla wygody, bo potem nie trzeba wszędzie nosić ze sobą niekapków i innych cudów, bo dziecko napije się wszędzie ze wszystkiego - normalnej szklanki czy kubka.Dla mnie też rok to najbardziej optymalny czas na karmienie ![]() Ale nie rozumiem, dlaczego piszecie o powrocie do pracy i konieczności kończenia karmienia. Dziecko 6-8 mies i wzwyż je coraz więcej innych posiłków i może je jeść w dzień, a rano, popołudniu, wieczorem, w nocy dostać pierś.
|
|
#1259 |
|
Zadomowienie
|
CAROLKA, różnie jest z ta butelka. Ja nie miałam problemu z karmieniem i mała dostała odciagniete mleka jak miała ok 5 tyg, później normalnie ssała pierś i wszystko byłoby super, tylko, że pozniej nie akceptowala butelki w ogóle. Trochę mnie to meczylo, bo nie miałam wyjść z domu sama, ale w sumie te kilka pierwszych miesięcy szybko zleciało
Też jestem zwolenniczką kp, ale rozumiem kohiety, które z różnych powodów nie chcą karmić. Jest też coś takiego jak dmerc, hormony działają w ten sposob, że w momencie wyplywu pokarmu następuje wyrzut hormonów, które powodują wiele przykrych uczuć i czasem sobie właśnie myślę, że może te, które szybko zrezygnowaly z kp miały coś takiego. Ja karmiłam 20 miesięcy. Nie karmię od 3 dni i jest to dla mnie ulga też nie traktowałam tego jako coś niesamowitego, dla mnie było to porostu karmienie i uważam, że bez względu na sposób karmienia matka może nawiązać tak samo głęboką więź Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1260 |
|
Rozeznanie
|
W temacie pieluch to ktoras z Was pokazywala kolorowe pieluchy od tego uzytkownika allegro - widze, ze ma tez tetrowe o gramaturze 140
http://allegro.pl/lux-maxi-grube-pie...609086513.html Jak sie ma ta cena do normalnych sklepow? Bo przyznaje, ze wogole sie po sklepach jeszcze na pieluchy nie patrzylam ![]() Dzieki za odpowiedzi w temacie kp. Ja wiem, ze bede miec drobne rzeczy dentystyczne do zrobienia po porodzie - taka raczej kosmetyka ale przy szyjkach, wiec jak dla mnie znieczulenie obowiazkowe - to wtedy by mi sie przydalo wczesniej odessac i podac z butelki, plus jak zaczne wariowac w domu chce miec mozliwosc wyjsc
Edytowane przez CAR0LKA Czas edycji: 2016-09-02 o 12:56 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:23.

bardzo mi przykro ze u Ciebie takie smutne chwile 

juz bym chyba wolala zeby walil po zebrach

Ale np mój brat, kuzynostwo to pamiętam, że i pili z piersi a jak mama wychodziła to z odciągnięte mleko z butelki i wszyscy żyją i mają się świetnie 

Nie mam limitu na te zakupy, wręcz przeciwnie, mąż chce dla synka wszystko jak najładniejsze i najlepsze i nie ucieka jak mu pokazuję to i owo, ale o ile łatwiej by mi było, gdybym miała osobę, która po prostu podrzuciłaby mi worek ubranek, bo z ich kupnem mam największy problem 
rosi:

będzie widać
oby wszystko bylo dobrze!

Chyba że na przykład z ktg ją zgarnęli... Zawsze możesz w szpitalu odmówić zgody na wywołanie, choć wiem, że nie jest lekko z takimi sprawami pod gorszącymi spojrzeniami personelu szpitalnego, bo jaka to wyrodna matka z Ciebie, oni wiedzą lepiej przecież, a Ty śmiesz dyskutować i niby Ty wiesz co lepsze dla dziecka
No nic, najlepiej tak jak pisałaś, przedyskutuj to dobrze ze swoim ginem i tego się trzymaj!
Dla mnie to dziwne, ale staram się wierzyć, że jest to poparte wiedzą medyczną, której ja nie mam i taki system też działa, skoro kobiety chodzą w ciąży i rodzą tu normalnie

uważaj na siebie, bo po tyłku obolałym jeszcze dostaniesz!