Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016 - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-02, 09:52   #1231
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Dot.: Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część

Migdałku bardzo mi przykro ze u Ciebie takie smutne chwile ja tu widzę tylko opcję naprawde szczerej rozmowy.. Tylko do tego musza byc chetne 2 osoby.. Ja tez nie chcialabym zyc w takim ukladzie wiec jak najbardziej Cie rozumiem
A z ta zdrada to myslisz tak tylko przez ten brak zblizen czy masz jakies inne podstawy??
Stary 2016-09-02, 09:56   #1232
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny.
Nie udzielam sie bo jestem w dolku emocjonalnym, boje sie ze nawet lekkiej depresji.
Poklocilam sie bardzo z tz.
Wszystko przez jego problemy w pracy i nie wiem co jeszcze. Zaczynam podejrzewac ze mnie zdradza.
Nie chce sie ze mna w ogole kochac mowiac ze boi sie o dziecko, no ale kuzwa chociaz przytulic czy ucalowac moglby... wraca do domu, palnie zimne 'czesc' , zje obiad i siedzi na fotelu przed tv. I tak ciagle.
Żadnych milych slow, dotyku, trzymania za reke, nic kompletnie. Ja rozumiem ze problemy w pracy ale ile mozna to do domu przynosić... Pytalam sie go czy jest gotowy na moja ciaze, humory, potrzebe bliskosci i wsparcia to oczywiscie tak... a teraz jest zimny, cichy, wredny, olewatorski. I jeszcze mowi ze to ja jestem wredna i ze to ja nie dbam o zwiazek.
Skoro tak, to teraz mu pokaze jak to jest kiedy nie dbam.
Postawilam ultimatum ze ma zaczac dbac o zwiazek bo ja mam dosc i ze jak sie nie wezmie w garsc i wlaczy troche uczuc i normalnego partnerstwa to ja mu stworze dodatkowy problem w postaci samotności i alimentow. Ze wspollokatorem zamiast partnerem zyc nie bede.
Ja mam prawo byc szczesliwa i RAZEM z partnerem tworzyc cieply kochajacy dom, ale sama nie dam rady majac takiego faceta co olewa to wszystko.
Niby sie stara materialnie ale ja mam te strefe w dupie skoro uczuc brak.
Wczoraj tv nam zablokowali bo brak wplaty, mial okazje posiedziec ze mna, pogadac, potulic, to szukal tak dlugo az znalazl czynny program...
Nie wiem czy nie zostane samotna matka.
Sie okaze.
moze musiscie porozmawiac powaznie?
kurcze no.. jak nie ma przeciwskazan to mozna sie normalnie kochac..

ja rozumiem problemy w pracy no ale... :/

moze nie bedzie tak zle? malenstwo sie urodzi i sie ulozy

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

emosz - no w koncu juz plec znamy hehe chyba ze nas w ciula zrobil

kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 10:07   #1233
CAR0LKA
Rozeznanie

Dot.: Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016

Migdalku, ja nie jestem najlepsza w doradzaniu w problemach malzenskich ale wydaje mi sie, ze tak jak dziewczyny pisza, najwazniejsze to porozmawiac. Dlaczego podejrzewasz zdrade?
Moze po czesci sie sama nakreacasz? Ja w drugim trymestrze mam znacznie wiekszy rozstroj hormonalny niz w pierwszym i sama wiem, ze czasami reaguje zbyt emocjonalnie

Moje dziecko starsznie nisko sie od paru dni umiejscowilo, siedzenie jest srednio wygodne a wczoraj to mnie kopal prawie, ze po "miejscach intymnych" juz bym chyba wolala zeby walil po zebrach
Stary 2016-09-02, 10:08   #1234
Velvet Wave
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
My właśnie kochamy styl rodem z kosmicznej przyszłości Tylko własnie szukam zasadności jego kupna
Kobieta zawsze znajdzie zasadność Po obejrzeniu filmiku jak działa ten leżaczek to stwierdzam, że poproszę taki w wersji maxi dla siebie

Cytat:
Czesc dziewczyny.
Nie udzielam sie bo jestem w dolku emocjonalnym, boje sie ze nawet lekkiej depresji.
Wszystko przez jego problemy w pracy i nie wiem co jeszcze. Zaczynam podejrzewac ze mnie zdradza.
Nie chce sie ze mna w ogole kochac mowiac ze boi sie o dziecko, no ale kuzwa chociaz przytulic czy ucalowac moglby... wraca do domu, palnie zimne 'czesc' , zje obiad i siedzi na fotelu przed tv. I tak ciagle.
Żadnych milych slow, dotyku, trzymania za reke, nic kompletnie. Ja rozumiem ze problemy w pracy ale ile mozna to do domu przynosić... Pytalam sie go czy jest gotowy na moja ciaze, humory, potrzebe bliskosci i wsparcia to oczywiscie tak... a teraz jest zimny, cichy, wredny, olewatorski. I jeszcze mowi ze to ja jestem wredna i ze to ja nie dbam o zwiazek.
Postawilam ultimatum ze ma zaczac dbac o zwiazek bo ja mam dosc i ze jak sie nie wezmie w garsc i wlaczy troche uczuc i normalnego partnerstwa to ja mu stworze dodatkowy problem w postaci samotności i alimentow. Ze wspollokatorem zamiast partnerem zyc nie bede.
Ja mam prawo byc szczesliwa i RAZEM z partnerem tworzyc cieply kochajacy dom, ale sama nie dam rady majac takiego faceta co olewa to wszystko.
Wczoraj tv nam zablokowali bo brak wplaty, mial okazje posiedziec ze mna, pogadac, potulic, to szukal tak dlugo az znalazl czynny program...
Sie okaze.
Przykro mi bardzo, że znalazłaś się w takiej sytuacji Tak jak dziewczyny powyżej radzą, musicie poważnie porozmawiać... Jednocześnie rozumiem, że jakby co to nie chcesz żyć w takim związku, bo ja też bym nie wytrzymała. A może jeśli będzie tak jeszcze przez jakiś czas to wyprowadzisz się na kilka dni? Może by wtedy coś do niego dotarło? To może trochę ryzykowne, ale jakoś mi tak przyszło do głowy...
Ale życzę Ci, że to tylko przez problemy w pracy i zrozumie, że źle postępuje i wpadnie z bukietem kwiatów do domu

LuckySparkle Mój też uwielbia fife Jak dobrze, że będziemy mieli córeczkę
Ale u mnie jest podobnie jak u Ciebie, jak TŻ gra to ja sobie oglądam babskie programy na kompie, albo coś A jak spędzamy czas razem to razem

Edytowane przez Velvet Wave
Czas edycji: 2016-09-02 o 10:24
Velvet Wave jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 10:15   #1235
CAR0LKA
Rozeznanie

Zapomnialam, ze mialam jeszcze o kp napisac. Ja bym bardzo chciala karmic, ale tez nie chce byc calkowicie uwiazana. Niestety widze juz, ze jest dookola terror antybutelkowy bo jak powiedzialam ze raz na jakis czas mozna odciagnac i nakarmic dziecko "odgrzewanym" to juz bylo larum, ze jak bedzie pic z butelki to potem piersi nie chce. Stad moje pytanie - to naprawde jest tak, ze jak dziecko raz na, nie wiem, 2-4 tygodnie, napije sie z butelki to od razu taki problem sie robi? Na pewno nie chce mu dawac smoczka (strasznie mnie wizualnie draznia "duze" dzieci nadal ze smoczkami w buziach), ale ta butelka raz na jakis czas to AZ takie problem?

edit: a z jakiego wlosia kupowalyscie szczotki dla dzieci?

Edytowane przez CAR0LKA
Czas edycji: 2016-09-02 o 10:17
CAR0LKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 10:47   #1236
Velvet Wave
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez CAR0LKA Pokaż wiadomość
Zapomnialam, ze mialam jeszcze o kp napisac. Ja bym bardzo chciala karmic, ale tez nie chce byc calkowicie uwiazana. Niestety widze juz, ze jest dookola terror antybutelkowy bo jak powiedzialam ze raz na jakis czas mozna odciagnac i nakarmic dziecko "odgrzewanym" to juz bylo larum, ze jak bedzie pic z butelki to potem piersi nie chce. Stad moje pytanie - to naprawde jest tak, ze jak dziecko raz na, nie wiem, 2-4 tygodnie, napije sie z butelki to od razu taki problem sie robi? Na pewno nie chce mu dawac smoczka (strasznie mnie wizualnie draznia "duze" dzieci nadal ze smoczkami w buziach), ale ta butelka raz na jakis czas to AZ takie problem?

Powiem Ci, że nie odpowiem Ci na pytanie bo sama też je sobie zadaję Ale np mój brat, kuzynostwo to pamiętam, że i pili z piersi a jak mama wychodziła to z odciągnięte mleko z butelki i wszyscy żyją i mają się świetnie Nikt się nie oduczył cyca przez to. Ja tam się nie znam, ale też będę "wyrodną matką" i będę miała laktator i butelki i jak zajdzie potrzeba to ich użyję Po drugie ja nie chcę karmić piersią w miejscach publicznych, więc też pewnie będzie butelka wtedy.
Teraz jest w ogóle więcej kontrowersji na temat kp niż kiedyś, takie odnoszę wrażenie. Miliony mitów itp. Myślę, że kiedyś nikt tego tak nie rozkminiał (zresztą nie tylko tego)
Mam wrażenie, że są dwie szkoły tylko; albo kp i tylko kp bo butelki to szatan albo w ogóle nie kp
Ja zamierzam wrócić max po roku do pracy i mam zamiar już wtedy nie karmić, można linczować

Edytowane przez Velvet Wave
Czas edycji: 2016-09-02 o 10:58
Stary 2016-09-02, 10:49   #1237
kamisha
Zakorzenienie

mojej siostry corka byla karmiona piersia i jak siostra gdzies wychodzila to normalnie z butli pila i potem cyca

Stary 2016-09-02, 11:01   #1238
iwona335
Zakorzenienie

Robie drożdżowca
W klubie wrzuciłam przepis- niech osoba która nam go dala sie ujawni to podpisze przepis imiennie
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 11:07   #1239
snufey
Raczkowanie

Chyba jestem ostatnią na tym wątku, która dopiero będzie robić listę wyprawkową i czytać o tym, co potrzebujemy dla maluszka
Ale ten weekend muszę przeznaczyć właśnie na to

Nie umiem wpaść w ten szał zakupów dla maleństwa (zresztą dla siebie też), chyba podchodzę do tego wszystkiego zbyt racjonalnie i nie czerpię przyjemności z wchodzenia w dział dziecięcy w sklepach Nie mam limitu na te zakupy, wręcz przeciwnie, mąż chce dla synka wszystko jak najładniejsze i najlepsze i nie ucieka jak mu pokazuję to i owo, ale o ile łatwiej by mi było, gdybym miała osobę, która po prostu podrzuciłaby mi worek ubranek, bo z ich kupnem mam największy problem

Dziewczyny, czy wszystkie kierujecie się tą listą wyprawkową z 1 strony wątku?

PaniMigdałek przykro się czyta, ale może po prostu tak reaguje na te wielkie zmiany, które następują w Waszym życiu? Rozmowa... wiadomo, łatwo powiedzieć, ale chyba nie ma innego sposobu na dojście w jakimś stopniu do porozumienia.

Mój mnie nie traktuje jakoś szczególnie z powodu ciąży. Musi mieć czas dla siebie (czyt. granie na playstation) i zazwyczaj jest to 1-2h pomiędzy 19 a 21. Na 21 umówiliśmy się na oglądanie serialu czy filmu (bo to akurat moje ulubione zajęcie) i taki jest nasz kompromis. W domu gotuję ja - mąż twierdzi, że nie umie i nawet nie próbuje tego robić, choć mu tłumaczę, że będzie musiał zacząć, bo przy dziecku nie ma słowa 'nie umiem' czy 'nie chce mi się'. Mój mąż jest bardzo wygodny i czasem trochę egoistyczny, ale nie jest typem człowieka, który wymaga codziennie obiadu, idealnie posprzątanego mieszkania, zrobionych zakupów itp. aby on po całym dniu pracy mógł tylko zasiąść przed telewizorem.
Wyraża uczucia, ale nie w jakiś tam szczególny sposób Nie adoruje, nie nosi na rękach, ale mi pasuje tak jak jest.
Dziecko to dla niego najważniejsze osiągnięcie w życiu, bardzo się cieszy, ale czasem mi się wydaje, że on zupełnie nie zdaje sobie sprawy z tego, co nas czeka Ja podchodzę do wszystkiego z dystansem, on z kolei wszystko widzi w pozytywnym aspekcie. Podejrzewam, że będzie dla niego szokiem, że jednak nie wprowadzimy w życie jego (w jego mniemaniu) idealnego planu podziału opieki nad dzieckiem, czyli - on zajmuje się zabawą, spacerami, nauką gry na playstation, w piłkę i gry planszowe itp., a ja całą resztą

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Robie drożdżowca
W klubie wrzuciłam przepis- niech osoba która nam go dala sie ujawni to podpisze przepis imiennie
Nie jestem w klubie, ale bardzo chcę ten przepis!
Mąż jadł ostatnio drożdżowca u mojej babci i tak mu smakował okrutnie, że aż poczułam się w obowiązku jako dobra żona choć zbliżoną wersję mu podać

Edytowane przez snufey
Czas edycji: 2016-09-02 o 11:08
snufey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 11:10   #1240
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez snufey Pokaż wiadomość
Chyba jestem ostatnią na tym wątku, która dopiero będzie robić listę wyprawkową i czytać o tym, co potrzebujemy dla maluszka
Ale ten weekend muszę przeznaczyć właśnie na to

Nie umiem wpaść w ten szał zakupów dla maleństwa (zresztą dla siebie też), chyba podchodzę do tego wszystkiego zbyt racjonalnie i nie czerpię przyjemności z wchodzenia w dział dziecięcy w sklepach Nie mam limitu na te zakupy, wręcz przeciwnie, mąż chce dla synka wszystko jak najładniejsze i najlepsze i nie ucieka jak mu pokazuję to i owo, ale o ile łatwiej by mi było, gdybym miała osobę, która po prostu podrzuciłaby mi worek ubranek, bo z ich kupnem mam największy problem

PaniMigdałek przykro się czyta, ale może po prostu tak reaguje na te wielkie zmiany, które następują w Waszym życiu? Rozmowa... wiadomo, łatwo powiedzieć, ale chyba nie ma innego sposobu na dojście w jakimś stopniu do porozumienia.

Mój mnie nie traktuje jakoś szczególnie z powodu ciąży. Musi mieć czas dla siebie (czyt. granie na playstation) i zazwyczaj jest to 1-2h pomiędzy 19 a 21. Na 21 umówiliśmy się na oglądanie serialu czy filmu (bo to akurat moje ulubione zajęcie) i taki jest nasz kompromis. W domu gotuję ja - mąż twierdzi, że nie umie i nawet nie próbuje tego robić, choć mu tłumaczę, że będzie musiał zacząć, bo przy dziecku nie ma słowa 'nie umiem' czy 'nie chce mi się'. Mój mąż jest bardzo wygodny i czasem trochę egoistyczny, ale nie jest typem człowieka, który wymaga codziennie obiadu, idealnie posprzątanego mieszkania, zrobionych zakupów itp. aby on po całym dniu pracy mógł tylko zasiąść przed telewizorem.
Wyraża uczucia, ale nie w jakiś tam szczególny sposób Nie adoruje, nie nosi na rękach, ale mi pasuje tak jak jest.
Dziecko to dla niego najważniejsze osiągnięcie w życiu, bardzo się cieszy, ale czasem mi się wydaje, że on zupełnie nie zdaje sobie sprawy z tego, co nas czeka Ja podchodzę do wszystkiego z dystansem, on z kolei wszystko widzi w pozytywnym aspekcie. Podejrzewam, że będzie dla niego szokiem, że jednak nie wprowadzimy w życie jego (w jego mniemaniu) idealnego planu podziału opieki nad dzieckiem, czyli - on zajmuje się zabawą, spacerami, nauką gry na playstation, w piłkę i gry planszowe itp., a ja całą resztą

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Nie jestem w klubie, ale bardzo chcę ten przepis! rosi:
Mąż jadł ostatnio drożdżowca u mojej babci i tak mu smakował okrutnie, że aż poczułam się w obowiązku jako dobra żona choć zbliżoną wersję mu podać
chyba nie bo ja dopiero teraz ogarnelam ciuszki ktore mialam w kartonach i teraz musze sprawdzic czego mi brakuje ..

Stary 2016-09-02, 11:10   #1241
muffinowe_love
Raczkowanie

Dzień dobry
Cytat:
Napisane przez kamisha Pokaż wiadomość

ja pieluchy flanelowe i tetrowe kupilam w pepco
Też oglądałam te tetrowe w Papco i wydawały mi się jakies takie cienkie, prawie przezroczyste (a może one wszystkie takie)??? Macie jakieś porównanie?

Cytat:
Czesc dziewczyny.
Sie okaze.

Migdałku Porozmawiajcie na spokojnie, tylko proszę Cię nie daj się wyprowadzić z równowagi (jak tż stwierdzi np że przesadzasz) bo zamiast się pogodzić to jeszcze bardziej się pokłócicie, a ty nie możesz się teraz denerwować. Może tż nie umie sobie poradzić z tą sytuacją, że nie dość że problem w pracy, to jeszcze dzidziuś w drodze. A wiesz jak to jest z facetami czasami jak ie pociągniesz za język to nic nie powie. Trzymaj się kochana

Cytat:
emosz - no w koncu juz plec znamy hehe chyba ze nas w ciula zrobil

Jesteś ze Śląska? Bo chyba tylko tu się mówi, że ktoś kogoś w ciula zrobił chyba, że nie to mnie oświeć. Jak moja siostra tak powiedziała w kieleckim to wszyscy oczy wywalili jak spodki

Cytat:
mojej siostry corka byla karmiona piersia i jak siostra gdzies wychodzila to normalnie z butli pila i potem cyca

czyli jednak się da naprzemiennie
muffinowe_love jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 11:11   #1242
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papaPapaya Pokaż wiadomość
chyba na początku po prostu położę podkład i będę sprawdzać jak często łózko będzie zasikiwane. może nie będzie tak źle

jasne!

mam za krótką sukienkę będzie widać

a wyprobowałam ten spray i jest naprawde ekstra

oby wszystko bylo dobrze!
niech cie zaszyja i niech malenstwo nie wychodzi przed terminem
na początku pewnie mało będzie potrzebny podkład bo tych siuśków dzidziuś nie produkuje nie wiadomo ile, z kupką może się zdarzyć, że przeleci przez pampersiocha ale oczywiście sama sprawdzisz czy trzeba go kłaść czy nie z doświadczenia wiem, że moje chłopaki najbardziej brudzili materac jak już samodzielnie pili z butli...
ja rajtki w sprayu używam już trzeci rok i bardzo sobie chwalę zawsze miałam problem z opalaniem nóg i chociaż górę opalałam dość szybko i ładnie tak nogi odróżniały się od reszty. W lato wstydziłam się chodzic w krótkich spodenkach czy spódnicach bo przecież głupotą by było ubieranie zwykłych rajstop a białymi nogami świecić nie chciałam. Ten spray to moje wybawienie uwaga, on uzależnia hahaha

Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość
papaPapaya ja ostatnio kupiłam ponczochy w Lidlu które kończyły mi się pod samymi pośladkami a taka wygoda od rajstop że masakra ! ale te w sprayu tez wydają się super opcją chociaż nigdy nie używałam

Dostałam dziś przesyłkę z zasłonami i chciałam jedną zawiesić zeby zobaczyc jak wygląda... i znów zrobiłam to co na początku ciąży... schodząc z krzesła z całej siły nadziałam się pośladkiem na kant oparcia... pośladek zdarty do krwi...

Dostałam opiernicz od męża... teraz leże z obolałą dupą na maksa... wiem że źle zrobiłam... jutro poprosze tesciową o umycie okien i zawieszenie zasłon ehhh
no to może teraz zmądrzejesz... a pomyślałaś co by było jak byś spadła z tego krzesła? nie wspomnę już, że baty należą się już za samo wieszanie zasłon i trzymanie rąk w górze oj nie dobra ty za karę nie poojojam zranionego miejsca

Cytat:
Fajny artykuł
http://www.hafija.pl/2016/08/porowna...dla-babci.html

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Czy słyszałyście opinie o leżaczku 4moms Mamaroo? Mam okazje kupic używany i zastanawiam dalej czy jest sens kupowania ogólnie leżaczków/bujaczków. Czy one są tak potrzebne/przydatne?

https://www.feedo.pl/4moms-new-mamar...utm_medium=cpc
też przeczytałam artykuł faktycznie sporo mitów do tej pory krąży i jest przekazywana dalej nieświadomym mamom.
Mnie też najbardziej dziwił fakt o jedzeniu wszystkiego bo pamiętam jak byłam wręcz bombardowana radami co można a co nie

leżaczek super jeśli masz okazję kupić sporo taniej niż nowy to się opłaca ja też lubię takie kosmosy widać po wózku hehe ale leżaczek sobie daruję bo w sumie mam jeden a nie chcę robić graciarni bo jednak wszystko musiałoby stać w naszym salono/sypialni.

Cytat:
Napisane przez Velvet Wave Pokaż wiadomość
Nie słyszałam opinii, ale np dla mnie to ten jest zbyt nowoczesny, trochę wygląda jak z kosmicznej przyszłości Ale cena nowego zabija
Ja osobiście kupiłam używany Bright Starts, wstawię zdjęcie modelu. Pewnie od początku nie będę używać, ale była okazja.
Leżaczki nie cieszą się super opinią lekarzy czy fizjoterapeutów, ale teraz w tych czasach jest tyle produktów nie wskazanych bo "amerykańscy naukowcy dowiedli..." że idzie zwariować
Ja kupiłam z myślą aby mieć dziecko na oku, jak będę coś robić w kuchni czy coś Zobaczymy czy w ogóle będzie chciała w nim siedzieć
miałam w ogóle nie myśleć o kupnie leżaczka ale ostatnio babka od której kupowałam pajace miała na sprzedanie bardzo podobny jak ten co pokazujesz ale różowy i chciała 90zł. "Na szczęście" juz go sprzedała więc mam to z głowy hehe bo jak wyżej pisałam, dla mnie to jednak zbędna dodatkowa rzecz (bo już jeden leżaczek mam)

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 11:13   #1243
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Myslalam ze to po prostu przyklada sie dziecko do cyca i juz a tu jest cala instrukcja obslugo i na dodatek coraz czescoej slysze i czytam o tym bolu, krwi, pekaniu brodawek
haha bo tak jest ale zawsze teoria wydaje się straszniejsza niż rzeczywistość

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
Dasz rade. Pisalam z kumpela, ktora urodzila w zeszlym tygodniu. Zalezalo jej bardzo na kp. Malutka nie mogla zlapac sutka... w koncu po meczarni kupia te kapturki... pomoglo. Juz karmi normalnie. Ja tam caly czas sobie mysle, ze dam rade. Wiem, ze to nie jest latwe. Nawet moja mama krótko nas karmila, duzo osob nie chce karmic a ja jestem zdania, ze zrobie doslownie wszystko i nawet mm nie kupuje. Mam jedna butelkę i laktaor i mam nadzieje, ze szybko po ta butelke nie siegne. Jeszcze chyba w zestawie madela mam jakies nakladki i butle.

Choc obawiam sie, ze moje sutki sa male bede sie uczyc, a jak nie to uderze do poradni laktacyjnej czy jak to sie tam nazywa
co do sutków to dobrym zakupem są właśnie te kapturki na początek bo dziecko uczy się łapać a twoje się wyciągną nieco przy tym a jeśli chodzi o wielkość to spokojnie dziecko nie chwyta sutka tylko całą brodawkę (nawet jak się chce wycisnąć samemu trochę mleka to ściskanie za sam sutek nie działa, trzeba ścisnąć tą otoczkę )
Cytat:
Napisane przez muffinowe_love Pokaż wiadomość
I na koniec wywodu - PRZEŻYŁAM TĄ GLUKOZĘ, jestem z siebie dumna dziewczyny nie bło tak źle. Jak macie możliwość to kupcie sobie tą cytrynową.
Ja za waszymi radami szłam na to badanie uzbrojona jak na wojnę - glukoza cytrynowa, cytryna, kubek, nóż, o kanapkach z kiszeniakach nie wspomnę Cieszę się że mam to już za sobą, teraz czekam na wyniki
haha to ja myślałam, że idę "uzbrojona" bo miałam swój kubek, łyżkę i kanapkę z ogóraskiem oczywiście ale ty mnie pokonałaś hahaha
za wyniki

Cytat:
Napisane przez mewkaa Pokaż wiadomość

Motylku
Dziękuję ��
Co do Ciebie to jeśli masz tego minusa a tz plusa
Zrob ten zastrzyk
Myśle że to wydatek w pełni uzasadniony
Ja bym zrobiła to kosztem wyprawki
Chust z tym czy śpiochy różowe czy niebistkie
Czy jest śliczna nowa pościel czy taka se
Zdrowie najwazniejsze
Lepiej dać teraz 300 niż potem stresować się i martwić albo co gorsza tfu tfu wydawać na lekarzy
Przepraszam że taki czarny scenariusz na końcu dałam
Ale lepiej podejść do sprawy tak niż wiesz...
����������
tak, tak, co do zastrzyku to decyzja podjęta. Ja panikowałam teraz o ten wynik na przeciwciała bo bałam się, że już się tam coś źle dzieje. Na szczęście wyszło ok więc zastrzyk póki co będzie tylko profilaktycznie ale to już będzie takie uffffff bo po nim na pewno nie dojdzie do konfliktu

Cytat:
Napisane przez aska8999 Pokaż wiadomość
Ja tez bardzo chce karmic piersia, wrecz dla mnie to jakies takie niesamowite i czekam na to. Nie kupuje mmmani zadnych butelek ani smoczkow. Jakos macierzynstwo bez karmienia piersia dka mnie bybylo bardzo wybrakowane.
hehe ja też wyjdę na wyrodną matkę ale dla mnie te karmienie piersią nie ma nic wspólnego z niesamowitością i w ogóle karmiłam młodszego do 8 miesiąca bo po prostu uważałam, że tak jest najlepiej dla niego ale nie jest to dla mnie coś majestatycznego jak to niektóre kobiety opisują więź jest, to prawda ale po jakimś czasie zaczęłam po prostu mieć tego dość, raz, że byłam więźniem własnego dziecka (do 8 miesiąca nie chciał w ogóle jeść z butli), dwa, te uczucie nabrzmiałych i pełnych mleka piersi jak musiałam wyjść z domu a nachodziła pora karmienia, trzy, że nie raz zdarzały się przecieki niekontrolowane, no i ja jakos chyba wolę się w swoim rozmiarze B, małe C a nie Big Cyc ale to tylko moje podejście, mimo którego jednak wytrzymałam te 8 miechów heh teraz też dla małej wszystko zniosę ale na pewno moment odstawienia będzie takim uffffffffff

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Cytat:
Czesc dziewczyny.
Sie okaze.
kurcze Migdałku, nie wiem sama co ci doradzić nie rozumiem twojego tż i nie chcę go w żaden sposób tłumaczyć nawet bo robi źle i już. Myślę, że ty też zrobiłaś/powiedziałaś mu na tyle dużo, że teraz jego krok... na pewno nie popadaj w depresję. Zawsze możesz się tu do nas zgłosić i wyżalić. Nie trzymaj nic w sobie bo to najgorsze

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 11:21   #1244
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
No muszę do tego wrócić!
Wow, jakie oryginalne imiona! Odważnie i ładnie, podoba mi się! Ale nie znam żadnych zdrobnień. Macie jakieś?

Ale do szpitala to gin kierujący mówi kiedy iść, daje skierowanie, więc co miał do tego szpital, kiedy ona przyszła Chyba że na przykład z ktg ją zgarnęli... Zawsze możesz w szpitalu odmówić zgody na wywołanie, choć wiem, że nie jest lekko z takimi sprawami pod gorszącymi spojrzeniami personelu szpitalnego, bo jaka to wyrodna matka z Ciebie, oni wiedzą lepiej przecież, a Ty śmiesz dyskutować i niby Ty wiesz co lepsze dla dziecka No nic, najlepiej tak jak pisałaś, przedyskutuj to dobrze ze swoim ginem i tego się trzymaj!

Mam nadzieję, że wszystko dobrze u Ciebie!!! Czytam dalej z zapartym tchem.

Mam kilku, u których sama już kupowałam wyprawkę dla Kaja i pózniej różne akcesoria dla chłopców. Niedawno ich wertowałam, więc raczej Ci co wymienię to utrzymali dobre opinie i wybór produktów. Nie wszystkich pamiętam co dokładnie u kogo, czy wyprawkę, czy kubeczki, śliniaczki, czy ubranka, ale co pamiętam to napiszę:
e-kidi
JustineX
mloda_mama1
e-mama_pl
michald79
wasal83 - u tego lubiłam kupować, bo jakoś zawsze sprawnie wszystko było, dobry wybór i koszty przeszyłki, itp., chyba rzeczy typu smoczki większe, dzióbki, kubki, zabezpieczenia do domu kupowałam
r_p77 - u tego to pół wyprawki, jak nie większość kupiłam, podobnie jak masa dziewczyn z poprzedniego mojego wątku
HubiWorld - ten to wygrzebany z bieżących innych wątków mamusiowych
PPHU_Pikolo - bardzo długo kupowałam u niego chłopcom spodenki, dresiki, piżamki
daras5665 - a od tego uwielbiałam kupować podkoszulki (mięciutka mięsista bawełna), więc może np. body też będą dobre i kupowałam też śliczne ręczniki z haftami z życzeniami na prezent

Cudownie!!! Tak się cieszę! Gratuluję
A mi dziś chodzi po głowie drożdżak znowu... Muszę tylko iść po drożdże i śliwki

To znaczy, że tak na szybko rekomendowałam Przede wszystkim w kwestii termometrów ufam tylko firmie Microlife, a miałam ich trochę. Teraz od kilku lat mam dwa Microlife - NC100 i MT 16C2.
Ten bezdotykowy jest dobry, zwłaszcza jeśli faktycznie trzymać się instrukcji, tzn. jak skóra spocona to źle, najlepiej nie jeść i nie pić pół godziny przed mierzeniem i żeby człowiek i termometr najlepiej leżały w jednym pomieszczeniu, tzn. w jednej temperaturze otoczenia, bo potrafi sporadycznie błędnie pokazać, jeśli się tego nie robi. Ale inne prawie zawsze mi pokazywały bzdury, a powyżej 38 mając inne to tylko rtęciowemu ufałam, bo takie bzdury wychodziły. Jeśli mam wątpliwości po mierzeniu bezdotykowym, a te np 0,5 st. miałoby znaczenie, bo np zastanawiam się , ile powyżej 38 jest i czy dać już coś na gorączkę albo niestety też zdarza się, że patrzę bardzo uważnie, jak bardzo temperatura do 40 st się zbliża, to dla pewności mierzę tym pod pachę (wg nazwy owulacyjnym ) przez 5 min pod pachą, w pupce nie lubię męczyć dziecka - to ważne, że nie do pikania, tylko 5 min, tak każe instrukcja i mądrze prawi (Ja to ten rzadki przypadek co czyta instrukcje i regulaminy ) Do pikania mierzę nim w ustach przy npr, a pod pachą przy chorobie 5 min. Różnica między tym a innymi podobnymi termometrami jest taka, że on po pikaniu dalej mierzy i pokaże po 5 min właściwą temperaturę spod pachy, a inne podobne badziewia pikną, pokażą np. 35,8 i przestają mierzyć. No to rozpisałam całą moją wiedzę o termometrach

Ale że jak??? Ty? Wózek? Już??? Ta co miała czekać i podglądać nasze wybory. Umieram z ciekawości jaki! Mam nadzieję, że już pisałaś i doczytam. I gratuluję udanych zakupów!!!

Ooo, już spieszę solidaryzować się! Moje to są ogromne, ale tylko w porównaniu do tego co mam normalnie Znaczy się normalnie to takie... yyy... raczej A, może ledwo B, raczej z szerokością miseczki mam zwykle problem, bo choć B za duże zwykle na głębokość, to A za wąskie zdecydowanie na szerokość więc zwykle szukam malutkich B z takich normalnych sklepów. A teraz? No!! Teraz to mam takie solidne konkretne B! Jedynie jak u brafiterki kupuję czasem wg ichniejszej specjalistycznej rozmiarówki, to mnie zniewala i uszczęśliwia fantastycznym rozmiarem 70C
Mi z B urosly juz do E! A gdzie tam kiniec

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Cytat:
Dziewczyny do prania to tylko proszek (dzieciece ciuszki oczywiscie) czy tez jakis plyn zmiekczajacy?
Bez plynow. Sam proszek + podwojne plukanie najlepiej.
Kupilam kapsulki lovela i sa fajne pachna mega <3

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Cytat:
Napisane przez itstoolatex3 Pokaż wiadomość
Dziewczyny właśnie zdalam sobie sprawe, ze zaczynam dziś 28 tydzień, czyli 7 miesiąc 😊

Przerazasz mnie ta informacja

Stary 2016-09-02, 11:35   #1245
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

Też oglądałam te tetrowe w Papco i wydawały mi się jakies takie cienkie, prawie przezroczyste (a może one wszystkie takie)??? Macie jakieś porównanie?

Migdałku Porozmawiajcie na spokojnie, tylko proszę Cię nie daj się wyprowadzić z równowagi (jak tż stwierdzi np że przesadzasz) bo zamiast się pogodzić to jeszcze bardziej się pokłócicie, a ty nie możesz się teraz denerwować. Może tż nie umie sobie poradzić z tą sytuacją, że nie dość że problem w pracy, to jeszcze dzidziuś w drodze. A wiesz jak to jest z facetami czasami jak ie pociągniesz za język to nic nie powie. Trzymaj się kochana

Jesteś ze Śląska? Bo chyba tylko tu się mówi, że ktoś kogoś w ciula zrobił chyba, że nie to mnie oświeć. Jak moja siostra tak powiedziała w kieleckim to wszyscy oczy wywalili jak spodki

w swoich skarbach znalazlam po dzieciach siostry i wygladala.identycznie

ja z Polnocnej Wielkopolski jestem

da sie tzn u mojej siostry sie dalo dla malej nie mialo znaczenia mleko, woda wszystko pila

smoczkow zadne z jej dzieci praktycznie nie uzywalo

Stary 2016-09-02, 11:37   #1246
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Myslalam ze to po prostu przyklada sie dziecko do cyca i juz a tu jest cala instrukcja obslugo i na dodatek coraz czescoej slysze i czytam o tym bolu, krwi, pekaniu brodawek
Tyle kobiet sobie poradzilo poradzisz i Ty!
Duzo czytajcie, instrukcje przystawiania miejcie w malym paluszku

Stary 2016-09-02, 11:37   #1247
folinka
Zadomowienie

Dzień dobry!
Ja dziś jeszcze odpoczywam, więc może coś nadrobię jeszcze, ale tyle piszecie ciekawych rzeczy, że pewnie najpierw posiedzę sobie z godzinę odpisując na bieżące

Dziewczyny, tych sprzedawców allegro co podałam, to proszę tak z rezerwą traktujcie. Ja dawno u nich nie kupowałam, więc nie chcę jakoś zaręczać, że są super sprawdzeni, ale ktoś pytał, to podałam, co znam ciekawego, żeby może zaoszczędzić czasu na szukaniu w tym gąszczu allegro.

Cytat:
co do wietrzenia pupy, to dobrze rozumiem, że po prostu najlepiej jest nie zakładać dzieciom pieluszki? tylko jeszcze jak dziewczynki zrobia siusiu to pod siebie a chlopcy na siebie do gory, jak to pogodzic?
fajnie ze sluchalas serduszka
mimo wszystko dbaja tam o ciezarne

o matko, nic nie zrozumialam
moze dlatego ze jestem dzis troche zmeczona... powroce do tego postu jutro
Tak, dla skóry najlepiej jest jak sobie swobodnie oddycha, zwłaszcza odparzonej, bo odparzenia to takie mikro ranki. A jak gorąco to wiadomo łatwiej o spocenie i odparzenie. Ale też nie dajmy się zwariować, dzieciaki przecież 24h spędzają w tych pieluszkach i nieraz miesiącami nie mają odparzeń. To zależy też od danej pupy jak jest wrażliwa Przy przewijaniu fajnie jest dać dziecku parę minut poleżeć z gołą pupcią i pofikać nogami. Po prostu metoda prób i błędów i na pewno będziecie wiedzieć, co Waszym dzieciom służy a co nie!
Hehe, no jak jest chłopak, to czasem zasika swoją własną twarz, przewijającego i pół pokoju! Przykro mi i ubolewam, ale nie znam metody na takie niespodziewane wypadki
Jakoś tak o mnie dbają faktycznie... Różne wskazania z przeszłości tak sprawiły i jak to zawsze mówiłam - jak już coś się dzieje, to zadbają o wszystko na 10tą stronę. Ale wierzę też, że są kobiety, które odczuwają tu niedostatek opieki nad ciężarną. Dla kontrastu powiem, że nikt tu przeważnie, o ile nie dzieje się nic poważnego, nie bada kobiety ginekologicznie, tzn. na samolocie przez całą ciążę Dla mnie to dziwne, ale staram się wierzyć, że jest to poparte wiedzą medyczną, której ja nie mam i taki system też działa, skoro kobiety chodzą w ciąży i rodzą tu normalnie
Przepraszam, to ja tak choatycznie napisałam, spieszyłam się i chyba za dużo informacji chciałam wcisnąć w krótką wypowiedź. Gramatycznie też to za bardzo nie brzmi Może jakbyś miała jakieś konkretne pytanie, to pisz!
Udanej sesji!

Cytat:
Napisane przez malaDarunia Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Widzialam ze folinka napisała sprzedawców na allegro którzy mają wyprawki i inne â˜â˜☠â˜â˜☠â˜â˜☠â˜â˜☠â˜â˜☠ â˜â˜☠â˜â˜☠y.
Ja polecam wejść na stronę ko24.pl i tam sobie wszystko zamowic. Mają też profil na allegro ale na ich stronie internetowej po dodaniu rzeczy do koszyka od razu widać jaki będzie koszt wysyłki. Ja mam w koszyku 30 różnych rzeczy i za wysyłkę jest 22zł a na allegro chcieli mi dzielić paczki na kilka (wiec zaplacilabym kilka razy za przesylke-bez sensu).
Ale od jednego sprzedawcy chcieli Ci kilka paczek robić? To bez sensu.
Ja lubię w allegro to, że mam ogromny wybór produktów i cen, a jak znajdę jednego czy dwóch sprzedawców, którzy mają większość rzeczy, które chcę, to przeważnie u tych lepszych można kupić i dostać przesyłkę za jakąś przeciętną cenę 13 zł za kuriera z ilu bądź aukcji chcesz.
Nie przemęczaj się z tymi przeprowadzkami, powolutku wszystko! Trzymam kciuki, żeby wszystko spokojnie i dobrze poszło.

Cytat:
ej dziewczyny, a ten podklad gdzie sie kladzie?
bo w sumie specjalnie chce kupic materac "oddychający" i takie tam, i mam na to polozyc ceratke zeby mojemu okruszkowi sie ciałko odparzylo? wytlumaczy mi to ktoś?
Można kupić coś w tym rodzaju oddychające zamiast ceraty (pierwsza lepsza aukcja)
http://allegro.pl/ochraniacz-na-mate...269830929.html
Nie wiedziałam, że lateks można myć, a niestety przy innych materacach, jak zrobi się duży wyciek z pieluchy i przecieknie do materaca przez pokrowiec, to już taki materac zabrudzony zostanie

Cytat:
Fajny artykuł
http://www.hafija.pl/2016/08/porowna...dla-babci.html

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Czy słyszałyście opinie o leżaczku 4moms Mamaroo? Mam okazje kupic używany i zastanawiam dalej czy jest sens kupowania ogólnie leżaczków/bujaczków. Czy one są tak potrzebne/przydatne?

https://www.feedo.pl/4moms-new-mamar...utm_medium=cpc
Straszne były te zalecenia, dla naszych babć/mam Biedne! Nie doczytałam nawet połowy, bo nie mogłam przetrawić, a obecne zalecenia znam.
Uff, leżaczek powala ceną. Trzymam kciuki za szukanie zasadności Ja już o tym pisałam, więc żeby było szybciej, to skopiuję moje wypowiedzi.

Huśtawek takich typowych nie popieram również, bo... nie rozkładają się na płasko. Leżaczek Tiny Love to moje marzenie odkąd Kaj był malutki, cudo! Śliczne, praktyczne i zdrowe, ale kosztuje też odpowiednio. Kajowi kupiłam wyszperany na allegro polskiej produkcji leżaczek z opcją bujania i pałąkiem z zabawkami jak chyba w każdym i właśnie z odchylanym oparciem aż na płasko, więc bez problemu i bez ograniczeń, jak Kaj był malutki brałam i przestawiałam go po domu ze sobą gdzie mi pasowało - do salonu, kuchni czy łazienki A jak był starszy, to podnosiliśmy oparcie i był standardowy leżaczek-krzesełko
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post63652656

Typowego leżaczka-bujaczka raczej też nie kupuję. Znalezienie takiego, który rozkłada się faktycznie na płasko jest niemal niemożliwe, a ja nie chcę martwić się, czy nie trzymam w nim dziecka za długo, kiedy np zaśnie, itp. i móc je zabierać ze sobą po domu wedle potrzeby (do kuchni, salonu, łazienki, ogrodu). Wszystkie te markowe leżaczki, huśtawki, itp. mają mniejsze czy większe zagłębienie pod pupą, dlatego prawdopodobnie zdecyduję się na leżaczek 3w1 Tiny Love. To i tak wiadomo tylko na pierwsze miesiące, potem jak maluch podrośnie i będzie się robić mobilny, będzie cieplej, to wtedy najlepiej go puszczać "w świat" na podłogę ale leżaczka już bardziej w formie krzesełka będziemy używać.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post64149716

Ale wiesz, ja z tych przewrażliwionych Leżenie na płasko i te sprawy. Nie chcę po prostu myśleć o ograniczaniu czasu, jak długo trzymam dziecko w takich urządzeniach, jeśli mu tam dobrze będzie. A jak zaśnie to niech sobie spokojnie i zdrowo śpi. Z przeciętnych leżaczków, które póki co macałam najbardziej płaski wydał mi się jeszcze Chicco Baloon.

Cytat:
Napisane przez mmgi Pokaż wiadomość
Też mnie bolały brodawki, wietrzylam i smarowałam własnym mlekiem. Nie było tak tragicznie, bez krwi i pęknięć. Poprosisz najwyżej polozna, żeby Ci pokazała jak poprawnie przestawiać dziecko, bo te rany robią się, jeśli dziecko jest źle przystawiane, zazwyczaj za płytko. A później to tylko karmienie na zadanie, dieta bądź nie, zależy co kto uważa za słuszne i tyle

Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka

Też mnie bolały, troszkę pękały, ale to nic! Co to jest tyle bólu, żeby móc samemu wykarmić swoje małe cudeńko? Po ok. 2 tyg. przeszło i zagoiło się, używałam Bepanthenu.

Cytat:
Choc obawiam sie, ze moje sutki sa male bede sie uczyc, a jak nie to uderze do poradni laktacyjnej czy jak to sie tam nazywa
Ale nie martw się! Wielkość sutków ani piersi nie ma żadnego znaczenia!
Tak się nazywa, świetny plan!

Cytat:
Co do świecy jako metody poczęcia - jakoś jestem sceptycznie nastawiona, bo jakby tylko od pozycji zależało czy zachodzimy w ciąże to najlepszą metoda antykoncepcji byłby sex na stojąco, żeby plemniki wypadły od razu

Folinka - super że jesteś nasza skarbnico wiedzy zapisałam sobie wykład o termometrach żeby do niego wrócić

A co do tych imion to (Roland i Klementyna) to muszę Cię rozczarować, bo to taki żart dla rodziców jedynie, żeby już nie pytali jakie imie chcemy nadać
Haha, racja!
Kochana! Zrozumiałaś coś o tych termometrach? Jest nadzieja dla mnie jeszcze w takim razie
Osz Ty, dałam się nabrać
Korzystałam z różnych wykazów imion, żeby znaleźć więcej propozycji, bo nie mieliśmy z tż jednej co do której bylibyśmy zgodni.

Cytat:
Napisane przez mewkaa Pokaż wiadomość
Co do termometru
Dzisas Folinka dzięki ze pamietalas i mi odpisałaś ale...
Wtf?nie wiem czy to taki skomplikoqany statek kosmiczny
Czy na haju pisałaś tego posta
Nic nie kumam
Raczej to drugie! Na haju wizażowym! Wybacz!

Cytat:
Napisane przez Emosz Pokaż wiadomość
Dodatkowo byliśmy wczoraj na wizycie - malutka waży juz 890g tak dla zasady postanowiła, że znów będzie nam pozować głową w dół i do tego plecami, więc Lusia nie pokazała nam w ogóle swojej twarzy
Pięknie rośnie! Nie chce się spóźnić na poród
Uważaj na siebie!

Cytat:
Czesc dziewczyny.
Przykro mi bardzo! Przytulam Cię mocno i życzę dużo spokoju, żebyś mogła to wyprostować i zrobić co dla Ciebie i malutkiej będzie najlepsze!

Cytat:
Uff, niestety ktoś chce dobrze pewnie, ale łatwo jest przesadzić w jedną czy drugą stronę niechcący.
Ja przez pierwsze 2-3 miesiące wolę unikać podawania butelki w ogóle. Ale później tak jak piszesz raz na jakiś czas jak podasz i zobaczysz, że nic się nie dzieje z laktacją, to nie ma problemu! To już nie chodzi o kosmetyczkę i inne, ale matka też człowiek i czasem po prostu musi pójść do lekarza czy urzędu, a dla dziecka lepiej może być zostać w domu z tatą/babcią i butlą. Na spotkanie ze znajomymi też dla zdrowia psychicznego czasem bez dziecka trzeba wyjść. Wszystko z umiarem i wyczuciem

Edytowane przez folinka
Czas edycji: 2016-09-02 o 11:41
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 11:52   #1248
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:

Problem moze sie zrobic w poczatkowym okresie jesli podaje sie butle. Ale ja szczerze nie znam ani kednej matki ktora podajac butelke dlugo by karmila. Po 3 mcach nadchodzi kryzys laktacyjny i wtedy duzo kobiet rezygnuje z kp niepotrzebnie.

Stary 2016-09-02, 12:00   #1249
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez snufey Pokaż wiadomość

Podejrzewam, że będzie dla niego szokiem, że jednak nie wprowadzimy w życie jego (w jego mniemaniu) idealnego planu podziału opieki nad dzieckiem, czyli - on zajmuje się zabawą, spacerami, nauką gry na playstation, w piłkę i gry planszowe itp., a ja całą resztą
Nie, zupełnie nie. Mam swoją po Kaju trochę zaktualizowałam i jest.

Jak zajmie się codziennymi spacerami i zabawą rozumianą jako cały czas aktywności niemowlaka między spaniem i jedzeniem, to już będzie bardzo dużo. To właśnie zależy, co rozumie jako tą zabawę Cóż, na pewno wcześniej czy później jakiś kompromis wypracujecie

Cytat:
Dzień dobry

Nie znam tych z pepco, ale jak piszesz "prawie przeźroczyste" to nie brzmi mi to zbyt dobrze...
W Małopolsce też się tak mówi

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Cytat:
Problem moze sie zrobic w poczatkowym okresie jesli podaje sie butle. Ale ja szczerze nie znam ani kednej matki ktora podajac butelke dlugo by karmila. Po 3 mcach nadchodzi kryzys laktacyjny i wtedy duzo kobiet rezygnuje z kp niepotrzebnie.

Ale Ty piszesz o butli jako mm, tak? Z tym się zgodzę.
A dziewczyny zrozumiałam, że pisały o sporadycznym podaniu odciągniętego mleka z butli, kiedy chcą wyjść bez dziecka. Też się zgadzam, żeby na początku być ostrożnym, żeby nie zaburzyć laktacji poprzez zaburzenie prawidłowego odruchu ssania u dziecka.

No, popisałam, najwyższa pora zrobić jakieś drugie śniadanie i wracam do czytania!
Stary 2016-09-02, 12:02   #1250
iwona335
Zakorzenienie

Co do pieluch z pepco wczoraj ke zmacalam i sa jak sitko cienkie, normalna tetra jest ciut grubsza.

Dziewczyny ja jestem zwolenniczka kp i sluze rada jesli jest potrzeba ale rozumi tez te z Was ktore nie chca karmic piersia to nasze wybory i nie swiadcza o byciu lepsza czy gorsza matka
Jesli nie chcesz kp to tez czytaj duzo bo czasami mleko plynie strumieniami i nie tak latwo zatrzymac laktacje.

Stary 2016-09-02, 12:13   #1251
kamisha
Zakorzenienie

a gdzie można kupić tetrowe prócz Pepco ? i allegro
Stary 2016-09-02, 12:18   #1252
Velvet Wave
Rozeznanie

Cytat:
Co do pieluch z pepco wczoraj ke zmacalam i sa jak sitko cienkie, normalna tetra jest ciut grubsza.
Też je widziałam, świat przez nie widać Ja zamówię online te o gramaturze 140g/m2, mam nadzieję, że będą ok

Stary 2016-09-02, 12:19   #1253
soulie
Wtajemniczenie

Cytat:
Czesc dziewczyny.
Sie okaze.
PaniMigdałek, porozmawiajcie na spokojnie i nie dajcie się ponieść emocjom i nerwom. Życzę Ci żeby Wam się ułożyło

Cytat:
Dzień dobry

O u mnie tez się tak mówi (wielkopolska)

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
soulie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 12:20   #1254
kamisha
Zakorzenienie

ja mam jedną tetrową z pepco, muszę i tak zakupić więcej, tak samo ciuszków..
Stary 2016-09-02, 12:20   #1255
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Kobieta zawsze znajdzie zasadność Po obejrzeniu filmiku jak działa ten leżaczek to stwierdzam, że poproszę taki w wersji maxi dla siebie

Przykro mi bardzo, że znalazłaś się w takiej sytuacji Tak jak dziewczyny powyżej radzą, musicie poważnie porozmawiać... Jednocześnie rozumiem, że jakby co to nie chcesz żyć w takim związku, bo ja też bym nie wytrzymała. A może jeśli będzie tak jeszcze przez jakiś czas to wyprowadzisz się na kilka dni? Może by wtedy coś do niego dotarło? To może trochę ryzykowne, ale jakoś mi tak przyszło do głowy...
Ale życzę Ci, że to tylko przez problemy w pracy i zrozumie, że źle postępuje i wpadnie z bukietem kwiatów do domu

LuckySparkle Mój też uwielbia fife Jak dobrze, że będziemy mieli córeczkę
Ale u mnie jest podobnie jak u Ciebie, jak TŻ gra to ja sobie oglądam babskie programy na kompie, albo coś A jak spędzamy czas razem to razem
Oj kochana... moj to juz zapowiedział, że nauczy mala grać w fife (w żadnych razie się na to nei zgodze). Jak najdluzej może dziecko ma być bez elektroniki... choć tz szukając nowego auta już wymyślił, że jej zamocuje
za swoim zagłówku tablet albo jakiś telewizorek na bajki jak będziemy ruszać do Pl samochodem.

Cytat:

Moja znajoma ma córkę 8 miesięczna. Karmi kp i próbowała przerzucić na butelkę i mm ale ciężko jej to idzie. Na 4 tygodnie na oduczenie bo wraca do pracy.

Cytat:
Powiem Ci, że nie odpowiem Ci na pytanie bo sama też je sobie zadaję Ale np mój brat, kuzynostwo to pamiętam, że i pili z piersi a jak mama wychodziła to z odciągnięte mleko z butelki i wszyscy żyją i mają się świetnie Nikt się nie oduczył cyca przez to. Ja tam się nie znam, ale też będę "wyrodną matką" i będę miała laktator i butelki i jak zajdzie potrzeba to ich użyję Po drugie ja nie chcę karmić piersią w miejscach publicznych, więc też pewnie będzie butelka wtedy.
Teraz jest w ogóle więcej kontrowersji na temat kp niż kiedyś, takie odnoszę wrażenie. Miliony mitów itp. Myślę, że kiedyś nikt tego tak nie rozkminiał (zresztą nie tylko tego)
Mam wrażenie, że są dwie szkoły tylko; albo kp i tylko kp bo butelki to szatan albo w ogóle nie kp
Ja zamierzam wrócić max po roku do pracy i mam zamiar już wtedy nie karmić, można linczować

Ja wracam w styczniu 2018 do pracy wiec tez będę mogła max rok karmić i myślę że to jest odpowiedni moment.

Cytat:
Robie drożdżowca
Kaziowa podała ten magiczny przepis!!!
LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 12:34   #1256
itstoolatex3
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość
papaPapaya ja ostatnio kupiłam ponczochy w Lidlu które kończyły mi się pod samymi pośladkami a taka wygoda od rajstop że masakra ! ale te w sprayu tez wydają się super opcją chociaż nigdy nie używałam

Dostałam dziś przesyłkę z zasłonami i chciałam jedną zawiesić zeby zobaczyc jak wygląda... i znów zrobiłam to co na początku ciąży... schodząc z krzesła z całej siły nadziałam się pośladkiem na kant oparcia... pośladek zdarty do krwi...

Dostałam opiernicz od męża... teraz leże z obolałą dupą na maksa... wiem że źle zrobiłam... jutro poprosze tesciową o umycie okien i zawieszenie zasłon ehhh
uważaj na siebie, bo po tyłku obolałym jeszcze dostaniesz!

Cytat:
Nie słyszałam opinii, ale np dla mnie to ten jest zbyt nowoczesny, trochę wygląda jak z kosmicznej przyszłości Ale cena nowego zabija
Ja osobiście kupiłam używany Bright Starts, wstawię zdjęcie modelu. Pewnie od początku nie będę używać, ale była okazja.
Leżaczki nie cieszą się super opinią lekarzy czy fizjoterapeutów, ale teraz w tych czasach jest tyle produktów nie wskazanych bo "amerykańscy naukowcy dowiedli..." że idzie zwariować
Ja kupiłam z myślą aby mieć dziecko na oku, jak będę coś robić w kuchni czy coś Zobaczymy czy w ogóle będzie chciała w nim siedzieć
My dostaliśmy podobny od siostry tż, ich synek uwielbiał ten bujaczek, zobaczymy jak Marcel

Cytat:
Dzień doberek! Dzisiaj wizyta na 17:30, nie mogę się doczekać
no to czekamy na dobre wieści i śliczne fotki

Cytat:
Czesc dziewczyny.
Sie okaze.
Bardzo mi przykro, że Twój tż nie jest dla Ciebie takim wsparciem, jakiego potrzebujesz. Spróbujcie szczerze porozmawiać i jakoś się dogadać. A może nawet warto skorzystać z pomocy osoby trzeciej? może jakiś psycholog czy poradnia rodzinna?

Cytat:
a gdzie można kupić tetrowe prócz Pepco ? i allegro
w Smyku np

Cytat:
ja mam jedną tetrową z pepco, muszę i tak zakupić więcej, tak samo ciuszków..
ja nie mam jeszcze wcale pieluch, ale za radą mamy kupię około 20 sztuk, bo to się zawsze przydaje.

Tak w ogóle to dzień dobry wszystkim
Ja dzisiaj słabiej się czuje, mały chyba też bo nie chce mamy pokopać ale to chyba wina pogody, no i jeszcze całkowicie nie doszliśmy do siebie po szpitalu ale na pewno za kilka dni już będzie lepiej

Papaya- powodzenia na sesji, na pewno będziesz wyglądała olśniewająco

15.01.2021 - Aniołkowa Mama 🤍

itstoolatex3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 12:39   #1257
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez itstoolatex3 Pokaż wiadomość

w Smyku np

ja nie mam jeszcze wcale pieluch, ale za radą mamy kupię około 20 sztuk, bo to się zawsze przydaje.

Tak w ogóle to dzień dobry wszystkim
Ja dzisiaj słabiej się czuje, mały chyba też bo nie chce mamy pokopać ale to chyba wina pogody, no i jeszcze całkowicie nie doszliśmy do siebie po szpitalu ale na pewno za kilka dni już będzie lepiej

Papaya- powodzenia na sesji, na pewno będziesz wyglądała olśniewająco
a jak cenowo??

ja chce kupić też jeszcze kilka, no i musze kupić całą resztę bo najwięcej mam bodów z długim i krótkim rękawkiem..
a takich bardziej zimowych brak

będzie coraz lepiej zobaczysz
Stary 2016-09-02, 12:52   #1258
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kociulek Pokaż wiadomość
Kamisha, Camarelo Pireus. Ale na sklepie mieli tylko jeden i to bardzo jasny, a i tak już zarezerwowany. A że to nowość, to innych kolorów jeszcze nie mieli i dlatego też jest mizerna kolorystyka. Wyszukali mi jeszcze szaro-niebieski gdzieś na stronie fb firmy i taki zamówiłam. A czy funkcjonalnie będzie się sprawował, to zobaczę w praktyce
Aaa, czyli Camarelo górą Mam nadzieję, że będzie służyć!

Cytat:
Ja na razie też stawiam na Weleda/hipp i babydream.

Z Weledy bedę na sobie testować krem do twarzy, jutro go odbieram z paczkomatu 😊 A dla dzieci czytałam dużo dobrych opinii o tej serii nagietkowej 😊
Ha, też bym chciała babydream, ale o ile Weledę tu dostanę angielską (te same składy), Hippa polskiego, to na rossmannowe kosmetyki nie mam szans A płacić za koszty przesyłki to bez sensu, to już wolę kupić droższą Weledę na miejscu.

Jeszcze apropos kosmetyków widzę, że była trochę nagonka na sudocrem i cynk Sudocrem to jedno, ma swoich zagorzałych przeciwników i wielbicieli, jednym służy, innym nie. Ale cynk to trochę niesłusznie zdaje mi się oberwał, bo jest on standardowym składnikiem dzieciowych kremów, tych super naturalnych też. I tak samo standardem jest, że na odparzenia stosuje się kremy z cynkiem, takie białe, które zostają na skórze, ciężko byłoby je wsmarować.

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Cytat:
Moja znajoma ma córkę 8 miesięczna. Karmi kp i próbowała przerzucić na butelkę i mm ale ciężko jej to idzie. Na 4 tygodnie na oduczenie bo wraca do pracy.

Ja wracam w styczniu 2018 do pracy wiec tez będę mogła max rok karmić i myślę że to jest odpowiedni moment.
W tym wieku to szkoda już dziecko uczyć pić ze smoka Lepiej z kubka zwykłego lub z dzióbkiem/rurką. Przy kubku nauka trwa pewnie dłużej, ale jest najbardziej zdrowa i z korzyściami na przyszłość - dla rozwoju ust, języka, itp, czyli dla mowy w przyszłości i też wg mnie dla wygody, bo potem nie trzeba wszędzie nosić ze sobą niekapków i innych cudów, bo dziecko napije się wszędzie ze wszystkiego - normalnej szklanki czy kubka.

Dla mnie też rok to najbardziej optymalny czas na karmienie

Ale nie rozumiem, dlaczego piszecie o powrocie do pracy i konieczności kończenia karmienia. Dziecko 6-8 mies i wzwyż je coraz więcej innych posiłków i może je jeść w dzień, a rano, popołudniu, wieczorem, w nocy dostać pierś.
Stary 2016-09-02, 12:52   #1259
mmgi
Zadomowienie

CAROLKA, różnie jest z ta butelka. Ja nie miałam problemu z karmieniem i mała dostała odciagniete mleka jak miała ok 5 tyg, później normalnie ssała pierś i wszystko byłoby super, tylko, że pozniej nie akceptowala butelki w ogóle. Trochę mnie to meczylo, bo nie miałam wyjść z domu sama, ale w sumie te kilka pierwszych miesięcy szybko zleciało Też jestem zwolenniczką kp, ale rozumiem kohiety, które z różnych powodów nie chcą karmić. Jest też coś takiego jak dmerc, hormony działają w ten sposob, że w momencie wyplywu pokarmu następuje wyrzut hormonów, które powodują wiele przykrych uczuć i czasem sobie właśnie myślę, że może te, które szybko zrezygnowaly z kp miały coś takiego.

Ja karmiłam 20 miesięcy. Nie karmię od 3 dni i jest to dla mnie ulga też nie traktowałam tego jako coś niesamowitego, dla mnie było to porostu karmienie i uważam, że bez względu na sposób karmienia matka może nawiązać tak samo głęboką więź

Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka
mmgi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 12:54   #1260
CAR0LKA
Rozeznanie

W temacie pieluch to ktoras z Was pokazywala kolorowe pieluchy od tego uzytkownika allegro - widze, ze ma tez tetrowe o gramaturze 140
http://allegro.pl/lux-maxi-grube-pie...609086513.html
Jak sie ma ta cena do normalnych sklepow? Bo przyznaje, ze wogole sie po sklepach jeszcze na pieluchy nie patrzylam

Dzieki za odpowiedzi w temacie kp. Ja wiem, ze bede miec drobne rzeczy dentystyczne do zrobienia po porodzie - taka raczej kosmetyka ale przy szyjkach, wiec jak dla mnie znieczulenie obowiazkowe - to wtedy by mi sie przydalo wczesniej odessac i podac z butelki, plus jak zaczne wariowac w domu chce miec mozliwosc wyjsc

Edytowane przez CAR0LKA
Czas edycji: 2016-09-02 o 12:56
CAR0LKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości