|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1081 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!
Cytat:
![]() ![]() Śliczne brzusio! Cytat:
![]()
![]() |
#1082 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1083 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale piękny brzuszek! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1084 |
Konto usunięte
|
Jak Mała czuje już smaki to mam wyrzuty sumienia, że piję ten czysty sok z cytryny
![]() Jadę dziś ostatni raz do pracy, tylko żeby wystawić fakturę. Trochę mi przykro, bo zostałam usunięta z grupy pracowniczej na FB i jak wysłałam prośbę o dołączenie to ją odrzucono, a w grupie są informacje, które nadal mogą mi się przydać. Pracuję tu od ponad trzech lat, a zwykle ludzie odchodzą po kilku miesiącach, od 1 sierpnia jestem na L4 i najwyraźniej wg współpracowników już nie jestem jedną z nich ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1085 |
Wtajemniczenie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;64852126]Jak Mała czuje już smaki to mam wyrzuty sumienia, że piję ten czysty sok z cytryny
![]() Jadę dziś ostatni raz do pracy, tylko żeby wystawić fakturę. Trochę mi przykro, bo zostałam usunięta z grupy pracowniczej na FB i jak wysłałam prośbę o dołączenie to ją odrzucono, a w grupie są informacje, które nadal mogą mi się przydać. Pracuję tu od ponad trzech lat, a zwykle ludzie odchodzą po kilku miesiącach, od 1 sierpnia jestem na L4 i najwyraźniej wg współpracowników już nie jestem jedną z nich ![]() ![]() Chamsko troche :/ Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
#1086 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1087 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;64852126]Jak Mała czuje już smaki to mam wyrzuty sumienia, że piję ten czysty sok z cytryny ![]() Jadę dziś ostatni raz do pracy, tylko żeby wystawić fakturę. Trochę mi przykro, bo zostałam usunięta z grupy pracowniczej na FB i jak wysłałam prośbę o dołączenie to ją odrzucono, a w grupie są informacje, które nadal mogą mi się przydać. Pracuję tu od ponad trzech lat, a zwykle ludzie odchodzą po kilku miesiącach, od 1 sierpnia jestem na L4 i najwyraźniej wg współpracowników już nie jestem jedną z nich ![]() ![]() Będzie lubiła cytrynkę. Bardzo nie miło z tym wyrzuceniem, nie odeszłaś od nich tylko jesteś na l4 ![]() Wczoraj kupiłam bujaczek fp, stan idealny za 50 zł. To teraz mam 2, stara wersja będzie w razie w, gdyby starsza również chciała się bujać. Odnośnie gadżetów to ja polecam konika morskiego fp. W poprzedniej ciąży po 30 tc często Lili puszczałam go i jak się urodziła widziałam, że po włączeniu go szybciej się uspokajała. Teraz Lila podbiega do mnie i każe mi podnosić bluzkę i puszcza siostrze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez surka Czas edycji: 2016-09-02 o 09:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1088 |
Raczkowanie
|
Hej hej.Jestem po wizycie.Niestety sa male problemy.Łozysko jest polozone na samiutkim dole co w polączeniu z moimi bolami skurczowymi moze prowadzic do odklejenia łozyska.Mam na siebie jeszcze bardziej uwazac,nadal zakaz seksu i wszystkiego co z nim zwiazane(o matko to juz 5 miesiecy!)i mam obserwowac czy nie pojawia sie zadne plamienie...mam nadzieje ze sie nie pojawi:/ Non stop stresior od samego poczatku...jak nie torbiel to krwiaki jak nie krwiaki to teraz to.Nic tylko pozazdroscic dziewczynom ktore ciaze przechodza bez zadnych komplikacji...ja to teraz nawet biorac odkurzacz w rece zastanawiam sie czy to nie zaszkodzi...czuje sie jakbym nagle byla niezdolna do normalnego zycia i funkcjonowania. No ale juz koniec narzekania... z przyjemniejszych informacji : Lekarz potwierdzil dziewczynke
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1089 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1090 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mamy już wózek, więc najgorszy wydatek za nami, ale i tak sporo się tego uzbiera. ![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;64852126] Jadę dziś ostatni raz do pracy, tylko żeby wystawić fakturę. Trochę mi przykro, bo zostałam usunięta z grupy pracowniczej na FB i jak wysłałam prośbę o dołączenie to ją odrzucono, a w grupie są informacje, które nadal mogą mi się przydać. Pracuję tu od ponad trzech lat, a zwykle ludzie odchodzą po kilku miesiącach, od 1 sierpnia jestem na L4 i najwyraźniej wg współpracowników już nie jestem jedną z nich ![]() ![]() I to jest kolejny przykład, że w pracy nie ma sentymentów! Ja pracowałam u siebie ponad 4 lata i co? Poszłam na zwolnienie, a na moje miejsce od razu przesunięto moją koleżankę z innego stanowiska (dla niej to duży awans). Nikt mnie nawet nie zapytał, czy idę na zwolnienie na miesiąc czy do końca ciąży. Trochę mnie kusiło, żeby po miesiącu wrócić i zobaczyć, co zrobią... ![]() U nas wszystko toczy się na mailu i tez już żadnych ważnych wiadomości nie dostaję, więc też zostałam wykluczona, jak Ty Orlica. ![]()
![]() |
#1091 |
Wtajemniczenie
|
Zjadlam 3 średnie kromeczki z dzemem (dostalam od szefa, sam robil! Przepyszny, az szkoda, ze taki maly sloiczek dal, bo juz nic nie ma ; ( ). Leze na plecach ze zgietymi nogami. Koszulka podwinieta, czekam na ruchy.
![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
#1092 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i mamy kolejną córeczkę! ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1093 |
Wtajemniczenie
|
Leze dalej. Na razie cisza
![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
#1094 | ||
Zadomowienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;64852126]Jak Mała czuje już smaki to mam wyrzuty sumienia, że piję ten czysty sok z cytryny
![]() Jadę dziś ostatni raz do pracy, tylko żeby wystawić fakturę. Trochę mi przykro, bo zostałam usunięta z grupy pracowniczej na FB i jak wysłałam prośbę o dołączenie to ją odrzucono, a w grupie są informacje, które nadal mogą mi się przydać. Pracuję tu od ponad trzech lat, a zwykle ludzie odchodzą po kilku miesiącach, od 1 sierpnia jestem na L4 i najwyraźniej wg współpracowników już nie jestem jedną z nich ![]() ![]() Faktycznie przykre że z powodu l4 Cię usunęli ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1095 |
Rozeznanie
|
Hejdziewczyny, troszke sie nie odzywałam alejakimś cudem nadrobiłam wszystko... Nie powiem poszalałyście troche...
Dlatego tak ogólnie Gratuluje Wam wizyt, informacji kto w Was zamieszkuje, ruchów ![]() Co do fotelika jak kiedys mojemu wspominałam o tym że trzeba kupić z atestem a nie z zestawu 3w1 to powiedział ze wymyślam że te z zestawów też muszą spełniać jakieś wymogi skoro je dopuścili... U nas w sklepie ogólnie są wózki 2w1 i za dopłatą200zl macie fotelik ale nie wiem czy np. Maxi cosi będzie można wybrać czy zwykły z zestawu. Co do dostawki do ł9żka to dostaniemy od szwagierki (ostatnio sie dowiedziałam) starczyła jej na 5 mies.. W sumie jakbym wiedziała to kołyski bym nie kupowała a tak to będe miala i dostawke i kołyskę, a łóżeczko i tak trzeba będzie kupić bo po 5 mies. Musi gdzieś dziecie spać. Powiem Wam dziewczyny, że zaczyna mnie to wszystko przerażać... Dzieciątko jest wyczekane, wystarane przez 1,5 roku ale teraz dopada mnie panika ![]() No i boje sie przedwczesnego porodu... Trzeba zaciskać nogi do stycznia ![]() 7.09 połówkowe, mam nadzieje że wszystko będzie dobrze bo to najważniejsze no i że płeć poznamy ![]() Ogólnie przyszedł mi zestaw do haftowania i tak sobie siedze i dziergam, szczerze jest bardziej to skomplikowane niż myślałam (dużo kolorów, skomplikowany wzór jak na 1 raz) no ale może do stycznia ogarne ![]()
#1096 |
Zakorzenienie
|
Ja się zaraz wybieram na pocztę. I zastanawiam się czy robić jakieś zakupy bo lekarka nie pozwoliła mi nosić więcej niż 2kg na rękę... A tak naprawdę to co to jest 2kg? Kupię jakiś nabiał, mięso i będzie... a gdzie owoce i warzywa?
![]() ![]()
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1097 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1098 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja kończę powoli mojego aniołka nad łóżeczko ![]() ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Moja Wiktoria będzie alkoholiczką, ochlapałam sobie cały brzuch przy myciu naczyń ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1099 |
Rozeznanie
|
A wy nadal o fotelikach
![]() Jak dla mnie to jest sprawa indywidualna. Każdy ma swoje zdanie na ten temat i uważam ze każdy ma trochę racji. Oczywiście zdanie "my jeździliśmy bez i przeżyliśmy" do mnie w ogole nie trafia. Wystarczy spojrzec na ilość samochodow na drogach dzis i kiedyś. Z drugiej znowu strony... jak widze jak kobiety popadaja w przesade to tez smiac mi sie chce. Szukaja gwiazdek naa fotelikaach, ale same nie wiedza jakich byleby najjwiiecej ich bylo. Jak dla mnie bezpieczeństwo dziecka jest priorytetem, na pierwsze dni nossidelko zz wozka 3 w 1 jest ok, ale nie wyobrazam sobie ruszac z nim w droge 1000km! Dlatego fotelik Maxi-Cosi jeden z tanszych jest ok. My rezygnujemy z Isofix, bo jest poza naszym budżetem patrząc naa to, ze wszystko musiimy sobie kupić sami, a żadne z nas nie jest za uzywanymi rzeczami. Zreszta... dobrze zamontowany maxi cosi jest tak samo bezpieczny jak z isofiix, a ten moze z czasem... To, co jest dla mnie dziwne to w Niemmczech te foteliki ssa drozsze niz w Polsce, dlateggo wozzek 3 w 1 ale z wybranym przeze mnie fotelikiem przyjdzie do nas z Pl ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
#1100 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#1101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1102 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do zakupów, to ja chodzę z plecakiem i jest mi o wiele łatwiej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1103 |
Rozeznanie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;64856186]Pokaż jaki haft
![]() Ja kończę powoli mojego aniołka nad łóżeczko ![]() ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Moja Wiktoria będzie alkoholiczką, ochlapałam sobie cały brzuch przy myciu naczyń ![]() Prosze ![]() ![]()
#1104 |
Zadomowienie
|
Ja co do ciążowych wzruszeń to wczoraj się popłakałam czy dam radę być taką cudowną mamą jaka jest moja. I w ogóle beczałam czemu moje dzieciństwo tak szybko minęło i jakie było cudowne i czemu życie jest takie okrutne że pewnie kiedyś stracę rodziców. Ehhh a wszystko przez jedną piosenkę z dzieciństwa
![]() a te strachy to ja sobie tłumaczę tak: kiedyś się stresowałam maturą, potem studiami, ślubem, kredytem i mieszkaniem... a teraz widocznie dojrzałam i nadszedł mój czas na dziecko; stres jest normalny ale to po prostu kolejne wyzwanie w życiu, z którym dam sobie radę na tyle na ile potrafię. Mamy o tyle dobrze, że mamy forum ![]() ![]()
#1105 | |||
Zakorzenienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;64856186]Moja Wiktoria będzie alkoholiczką, ochlapałam sobie cały brzuch przy myciu naczyń
![]() Gdyby to była prawda to moje dziecko byłoby pod wpływem takich % że ja bym nie była w stanie przez nie funkcjonować ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
I właśnie jak to jest jak czegoś nie mają? Dzwonią i proponują zamiennik? Czy przywożą coś i na miejscu decyduję czy chcę czy nie chcę? I jak świeżość tych produktów z tesco? Zakupy tam kiedyś robiłam, ale na miejscu. Nie zawsze owoce czy warzywa mi się podobały... Z drugiej strony stacjonarnie w almie też nie zawsze wszystko było piękne, ale kurier zawsze przywoził towary pierwsza klasa.
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1106 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#1107 | |
<3 <3 <3
|
hej
![]() dzisiaj zaczynam odpieluchowanie starszaka- oby wystarczyło mi cierpliwości ![]() Cytat:
![]() ![]() piona ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1108 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mamy kochających Tżtów, którzy na pewno we wszystko się zaangażują. I przede wszystkim mamy internet, który jest kopalnią wiedzy, więc na pewno damy radę! Nasze dzieci są kochane, wyczekane i ja nie widzę innej opcji, niż żeby były najszczęśliwsze na świecie ![]() Kupiłam sobie ostatnio legginsy ciążowe, które włożyłam do szafy. Właśnie skończyłam kapitalne porządki w szafie. Legginsów nie ma. ![]()
![]() |
#1109 |
Rozeznanie
|
Ja miewam skurcze i twardnienia brzucha od 16tc..ale na szczescie szyjka dluga wiec brac 3x2 asparginu i nospe jak by bolal. I tekst lekarza odpoczywac i sie nie przeciazac haha a w domu 13miesieczniak przy którym nie da sie odpoczywac. Ale dajemy rade i mam nadzieje ze wszystko bedzie ok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1110 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:07.