|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!
Witam po zakupach^^
Dzis 3 osoby (!) zaczepily mnie w sklepach, ze "oo ktory miesiac/tydzien/ile do konca?". I tak wywiazaly sie krotkie rozmowy. Trzy rozne sklepy. Jeden pan sprzedawca, dwie pani. Dziwne to troche ^^ Nie kupilam dzis nic dla maluszka zla matka ze mnie hehe.Kupilam za to 4 bluzki ze streczu z dlugim rekawem, marynarke <3 rzadko ubieram, ale byla taka przeuroczaaa, dwie koszulki i leginsy. Ogladalam spodnie jeansowe ciazowe, ale prawie 30f. I mowie do TZta ze nie wydam tyle na spodnie, ktore ponosze 4 mies... a on do mnie "to do konca ciazy bedziesz chodzic w dresach?", a ja mu na to "nie... w dresach i leginsach lol" haha W drodze do domu kolka mnie zlapala i niedobrze mi bylo bo jechalam autobusem i glodna bylam... ale juz w domu, czekamy az jedzonko sie zrobi )Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
#1172 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja też haftuję wolno Też dziś miałam przeryczany dzień Okazało się, że moja księgowa to ostatnia dupa wołowa i źle mi przeliczyła zasiłek z ZUS na zwolnieniu, dostałam ok. 400zł mniej niż się spodziewaliśmy... W ZUSie się wszystko zgadza, tylko ona nie znała paru kruczków co może obniżyć mi zasiłek, zdołowało mnie to strasznie, zwłaszcza że specjalnie jeszcze przez trzy miesiące płaciłam do ZUSu ponad połowę wypłaty, żeby zwiększyć teraz te zasiłki, a i tak szału one nie robią Ciężko będzie z remontem, wyprawką itd
|
|
|
|
|
#1173 |
|
Konto usunięte
|
Za to zrobiłam sobie dziś brzuchate zdjęcie, jest syf, kiła i mogiła, ale też brzuch i moja Lorien się załapała
|
|
|
|
#1174 |
|
Rozeznanie
|
Pracuje od 18 do 21, jako szef kuchni i to w ciąży mam małe przywileje ;-)
Ja się zabralam za szycie na. Maszynie, uszylam juz sowę dla kriszynki i misie.. a jak znajjde odppowiedni material to bedzie jeszcze kocyk i jakies ciuszki poki co ucze sie obslugi maszyny wiec rewelacji nie ma ![]() ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
|
#1175 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja sie najedzonym brzuszkiem pochwale
![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
#1176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1177 |
|
Zadomowienie
|
A mój śpi przed tv hahah
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
|
#1178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ktory to tydzien?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1179 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1180 |
|
Raczkowanie
|
Caly dzień na nogach. Trochę dziś pochodziłam na piechotę i umieram!!
Ja która przed ciąża miałam świetna kondycję ledwo się ruszam... Czuję się jak 70 letnia babcia. Mam nadzieję że przejdzie do jutra. Na weselu nie poszaleje raczej też ;-) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1181 |
|
Zakorzenienie
|
A to my
1472847856031.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1182 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Ooo jest slicznie ![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
|
#1183 | ||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;64877161]Za to zrobiłam sobie dziś brzuchate zdjęcie, jest syf, kiła i mogiła, ale też brzuch i moja Lorien się załapała [/QUOTE]Pięknie wyglądasz. Kicię bym pożyczyła na głaskanie ![]() Cytat:
Mogę dać Ci namiary na moją gin, Konkardia też ma świetnego lekarza ![]() Współczuję. A coś Ci pomaga? Środki przeciwbólowe, ćwiczenia, masaż? Cytat:
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;64852126] Jadę dziś ostatni raz do pracy, tylko żeby wystawić fakturę. Trochę mi przykro, bo zostałam usunięta z grupy pracowniczej na FB i jak wysłałam prośbę o dołączenie to ją odrzucono, a w grupie są informacje, które nadal mogą mi się przydać. Pracuję tu od ponad trzech lat, a zwykle ludzie odchodzą po kilku miesiącach, od 1 sierpnia jestem na L4 i najwyraźniej wg współpracowników już nie jestem jedną z nich Na szczęście mam tam nadal parę osób, co w razie potrzeby przemycają mi potrzebne informacje [/QUOTE]Aż przykro czytać Cytat:
Odpoczywaj, zakazy często nie są wieczne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jak coś, to niewiele stracisz przy odsprzedaży wózka. Cytat:
Też mnie rozwala, jak lekarze mówią o maksymalnym odpoczynku. No nie da się. A przepraszam, każda z nas ma po 3 nianie do opieki i pomoc domową. Cytat:
![]() Cytat:
Szczerze to ja nie wiem, gdzie ja będę rodzić w Krakowie. Zostały mi dwa szpitale do wyboru, a każdy ma jakieś poważne minusy... W Warszawie jest trochę lepiej ze standardami opieki okołoporodowej. Cytat:
![]() Cytat:
http://www.mojewypieki.com/post/cias...-z-malteseramiCytat:
O Chicco mozesz poczytać tutaj, autorka bloga polecała i testowała - http://mamygadzety.pl/5-pomyslow-na-...dla-noworodka/ Cytat:
---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Bardzo ładnie
|
|
#1184 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;64875971]Koniecznie pochwal się potem postępem prac Ja też haftuję wolno Też dziś miałam przeryczany dzień Okazało się, że moja księgowa to ostatnia dupa wołowa i źle mi przeliczyła zasiłek z ZUS na zwolnieniu, dostałam ok. 400zł mniej niż się spodziewaliśmy... W ZUSie się wszystko zgadza, tylko ona nie znała paru kruczków co może obniżyć mi zasiłek, zdołowało mnie to strasznie, zwłaszcza że specjalnie jeszcze przez trzy miesiące płaciłam do ZUSu ponad połowę wypłaty, żeby zwiększyć teraz te zasiłki, a i tak szału one nie robią Ciężko będzie z remontem, wyprawką itd [/QUOTE]Czy nic już nie da się zrobić żeby podwyższyć zasiłek? [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;64877161]Za to zrobiłam sobie dziś brzuchate zdjęcie, jest syf, kiła i mogiła, ale też brzuch i moja Lorien się załapała [/QUOTE]Śliczna Tu, śliczny brzunio i śliczny kotek. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Byliśmy w dwóch hurtowniach i kupiliśmy szumisia, ciepły otulacz, pokrowiec na przewijak i 3 pieluszki z nieprzemakalną warstwą. Jutro zrobię fotki. Dziś Emilka była na pierwszym koncercie. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1185 |
|
Konto usunięte
|
Dzięki za miłe słowa
Niestety, z zasiłkiem nic się nie da zrobić, wszystko mi przeliczyli prawidłowo, a w tych obliczeniach swoich księgowa nie wiedziała podobno, że np. jeśli w grudniu miałam 10 dni na L4 to grudzień liczy się jako 2/3 podstawy do zasiłku itd... Muszę się rozejrzeć za nową księgową...
|
|
|
|
#1186 |
|
Zadomowienie
|
Camilla śliczna sówka.
Fajne brzuchy dziewczyny, muszę i ja zacząć się fotografować. Nie mam ani jednego zdjęcia w ciąży. Pochwalę się. Przyłożyłam rękę do brzucha i dostałam pierwszego kopniaka, mąż przyłożył i też dostał
|
|
|
|
#1187 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyny piękne brzuszki Candid gratulacje Edytowane przez Agnes_K Czas edycji: 2016-09-03 o 00:00 Powód: . |
|
|
|
|
#1188 |
|
Raczkowanie
|
Nie mogę spać
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1189 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1190 | |
|
Rozeznanie
|
cornflower_girl, zie_l_ona dzięki
Cytat:
Na dodatek wstałam z bólem głowy... |
|
|
|
|
#1191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w oczekiwaniu... |
|
|
|
|
#1192 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry.
I u mnie kiepska noc była, ale za to dzień ładny i planujemy dziś wyjazd do zoo. Przyda się dłuższa przechadzka. Dziewczyny, czy któraś z Was kupiła tą kurtkę z H&M na wyprzedaży online? Jak ona się prezentuje? Rozmiar dobry? Znowu się pojawiły tylko 15 zł droższe ale zastanawiam się nad zakupem. |
|
|
|
#1193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1194 |
|
Zadomowienie
|
Amalte w klubie wrzuciłam właśnie taki kocyk z dresówką jak pisze zieona
![]() Donka to fajne zakupy poczyniłaś Cornflower to obowiązek lekarza poinformowac o mozliwości badań genetycznych. Mój mnie też namawiał Ja mam z Ujastka wspomnienia nadające się do uwagi... Ale warunki dobre. Ja bym w Koperniku rodzila bo mam tam lekarza. Niebie i jak ceny w hurtowniqch? ![]() My o 11.30 połówkowe ![]() Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1195 |
|
Wtajemniczenie
|
Dajcie link do klubu
|
#1196 |
|
Zakorzenienie
|
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć.
|
|
|
|
#1197 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
WHY?Trzymam mega mocno kciuki za dzisiejszą wizytę |
|
|
|
|
#1198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Leżałam na Ujastku na patologii ciąży i to było spa pod względem warunków, a nie szpital. Najważniejszy problem to brak czasu u lekarzy - masówka (mam porównanie z pato w Rydygierze i w Żeromskim). Ujastek jest dobry na cesarki i zdrowe dzieci (za szybko wypisują i dzieci potem wracają z zoltaczka). Moja gin też jest z Kopernika - rozważam ten szpital, ale wiem, że bywa obłożenie - nawet nagłe cesarki potrafią odwieźć do innych szpitali. To jest ten minus ![]() Wysłałam zgłoszenie do klubu
|
|
#1199 |
|
Zadomowienie
|
Mnie namawiał na pierwsze prenatalne a teraz wyraźnie powiedział ze nie widzi wskazań. Witam się w weekend
miałam wstać godzinę temu posprzątać...Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
|
#1200 |
|
Zakorzenienie
|
Muffi
![]() Ceny chyba dobre, bo na samym Szumisiu zaoszczędziliśmy minimum 40 zł. ![]() Do tego pieluszki z nieprzemakalną warstwą 7 zł, pokrowiec na przewijak 13 zł i otulacz 37 zł.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:10.

zla matka ze mnie hehe.
)

Okazało się, że moja księgowa to ostatnia dupa wołowa i źle mi przeliczyła zasiłek z ZUS na zwolnieniu, dostałam ok. 400zł mniej niż się spodziewaliśmy... W ZUSie się wszystko zgadza, tylko ona nie znała paru kruczków co może obniżyć mi zasiłek, zdołowało mnie to strasznie, zwłaszcza że specjalnie jeszcze przez trzy miesiące płaciłam do ZUSu ponad połowę wypłaty, żeby zwiększyć teraz te zasiłki, a i tak szału one nie robią
Ciężko będzie z remontem, wyprawką itd 

dzięki za gratulacje! A teraz poprzytulajcie się do swoich TŻtow 😀

Macie jakieś doświadczenia z tymi trzema ostatnimi sklepami? warto, nie warto?
to już serio wole dopłacić i mieć nowy 

WHY?