Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II! - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-02, 20:08   #1171
donka_bez_ogonka
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!

Witam po zakupach^^
Dzis 3 osoby (!) zaczepily mnie w sklepach, ze "oo ktory miesiac/tydzien/ile do konca?". I tak wywiazaly sie krotkie rozmowy. Trzy rozne sklepy. Jeden pan sprzedawca, dwie pani. Dziwne to troche ^^
Nie kupilam dzis nic dla maluszka zla matka ze mnie hehe.
Kupilam za to 4 bluzki ze streczu z dlugim rekawem, marynarke <3 rzadko ubieram, ale byla taka przeuroczaaa, dwie koszulki i leginsy.
Ogladalam spodnie jeansowe ciazowe, ale prawie 30f. I mowie do TZta ze nie wydam tyle na spodnie, ktore ponosze 4 mies... a on do mnie "to do konca ciazy bedziesz chodzic w dresach?", a ja mu na to "nie... w dresach i leginsach lol" haha
W drodze do domu kolka mnie zlapala i niedobrze mi bylo bo jechalam autobusem i glodna bylam... ale juz w domu, czekamy az jedzonko sie zrobi )

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-09-02, 20:08   #1172
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Konto usunięte

Red face Dot.: Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!

Cytat:
Napisane przez wild_girl1 Pokaż wiadomość
Prosze pewnie dla Ciebie to raz dwa ale ja w gimnazjum ostatni raz haftowałam i to przenoszenie wzoru na kanwę mnie przeraża:P no nic wracam do pracy
Koniecznie pochwal się potem postępem prac Ja też haftuję wolno

Też dziś miałam przeryczany dzień Okazało się, że moja księgowa to ostatnia dupa wołowa i źle mi przeliczyła zasiłek z ZUS na zwolnieniu, dostałam ok. 400zł mniej niż się spodziewaliśmy... W ZUSie się wszystko zgadza, tylko ona nie znała paru kruczków co może obniżyć mi zasiłek, zdołowało mnie to strasznie, zwłaszcza że specjalnie jeszcze przez trzy miesiące płaciłam do ZUSu ponad połowę wypłaty, żeby zwiększyć teraz te zasiłki, a i tak szału one nie robią Ciężko będzie z remontem, wyprawką itd
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 20:38   #1173
Konto usunięte

Za to zrobiłam sobie dziś brzuchate zdjęcie, jest syf, kiła i mogiła, ale też brzuch i moja Lorien się załapała
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 21:07   #1174
camilla21
Rozeznanie

Pracuje od 18 do 21, jako szef kuchni i to w ciąży mam małe przywileje ;-)

Ja się zabralam za szycie na. Maszynie, uszylam juz sowę dla kriszynki i misie.. a jak znajjde odppowiedni material to bedzie jeszcze kocyk i jakies ciuszki poki co ucze sie obslugi maszyny wiec rewelacji nie ma

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Drugie szczęście Tp. 19.05.2019
camilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 21:09   #1175
donka_bez_ogonka
Wtajemniczenie

A ja sie najedzonym brzuszkiem pochwale

Stary 2016-09-02, 21:09   #1176
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez furjatka Pokaż wiadomość
Widzę ze dziś dzień kiepskiego humoru. Jutro będzie lepiej dzięki za gratulacje! A teraz poprzytulajcie się do swoich TŻtow 😀

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
Moj wlasnie sie szoruje

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 21:10   #1177
furjatka
Zadomowienie

A mój śpi przed tv hahah

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-09-02, 21:12   #1178
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez donka_bez_ogonka Pokaż wiadomość

Rosniecie ktory to tydzien?

Stary 2016-09-02, 21:14   #1179
donka_bez_ogonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Rosniecie ktory to tydzien?

19

Stary 2016-09-02, 21:17   #1180
KPZ
Raczkowanie

Caly dzień na nogach. Trochę dziś pochodziłam na piechotę i umieram!!
Ja która przed ciąża miałam świetna kondycję ledwo się ruszam... Czuję się jak 70 letnia babcia. Mam nadzieję że przejdzie do jutra. Na weselu nie poszaleje raczej też ;-)

KPZ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 21:24   #1181
NiEBiE
Zakorzenienie

A to my 1472847856031.jpg

NiEBiE jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-09-02, 21:26   #1182
donka_bez_ogonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez NiEBiE Pokaż wiadomość
Nie widze

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Ooo jest slicznie

Stary 2016-09-02, 21:37   #1183
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez camilla21 Pokaż wiadomość
Ja się zabralam za szycie na. Maszynie, uszylam juz sowę dla kriszynki i misie..
Super

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;64877161]Za to zrobiłam sobie dziś brzuchate zdjęcie, jest syf, kiła i mogiła, ale też brzuch i moja Lorien się załapała [/QUOTE]
Pięknie wyglądasz. Kicię bym pożyczyła na głaskanie

Cytat:
Napisane przez KPZ Pokaż wiadomość
I w ogole chyba zmienie lekarza, moja nigdy nawet na temat szyjki nic nie wspomniala hmm. Może jestem przewrażliwiona no i twierdzi że wszystko jest idealnie. Poza tym namawia mnie na te połówkowe genetyczne.... a ja nie chce ich robić, uważam że to nie potrzebne ( i mam prawo tak sądzić ) i teraz boje się do niej iść powiedzieć ze nie robiłam :P
Co do namawiania na badania genetyczne - być może to wymóg, żeby nikt nie posądził lekarza o to, że zataił informację o badaniach.
Mogę dać Ci namiary na moją gin, Konkardia też ma świetnego lekarza

Cytat:
Taki humor mam wisielczy, rwa kulszowa mnie ogranicza
Współczuję. A coś Ci pomaga? Środki przeciwbólowe, ćwiczenia, masaż?
Cytat:
Napisane przez Amalte Pokaż wiadomość
A ja mam pytanie do bardziej rozeznanych w tkaninach
Zastanawiam się nad kocykami/rożkami wykonanymi z Minky.
Bo na chłopski rozum- pomimo, że to materiał niezwykle przyjemny i milutki to jednak jest sztuczny. Dziecko nie będzie się pod nim pocić? Czy to przepuszcza powietrze? Może lepiej kupić coś z baweły?
jestem totalnie zielona....
Dobre Minky przepuszcza powietrze.
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;64852126]
Jadę dziś ostatni raz do pracy, tylko żeby wystawić fakturę. Trochę mi przykro, bo zostałam usunięta z grupy pracowniczej na FB i jak wysłałam prośbę o dołączenie to ją odrzucono, a w grupie są informacje, które nadal mogą mi się przydać. Pracuję tu od ponad trzech lat, a zwykle ludzie odchodzą po kilku miesiącach, od 1 sierpnia jestem na L4 i najwyraźniej wg współpracowników już nie jestem jedną z nich Na szczęście mam tam nadal parę osób, co w razie potrzeby przemycają mi potrzebne informacje [/QUOTE]
Aż przykro czytać Podobnie jak z tą księgowością - może da się odkręcić?
Cytat:
Napisane przez lusiaUk Pokaż wiadomość
Hej hej.Jestem po wizycie.Niestety sa male problemy.Łozysko jest polozone na samiutkim dole co w polączeniu z moimi bolami skurczowymi moze prowadzic do odklejenia łozyska.Mam na siebie jeszcze bardziej uwazac,nadal zakaz seksu i wszystkiego co z nim zwiazane(o matko to juz 5 miesiecy!)i mam obserwowac czy nie pojawia sie zadne plamienie...mam nadzieje ze sie nie pojawi:/ Non stop stresior od samego poczatku...jak nie torbiel to krwiaki jak nie krwiaki to teraz to.Nic tylko pozazdroscic dziewczynom ktore ciaze przechodza bez zadnych komplikacji...ja to teraz nawet biorac odkurzacz w rece zastanawiam sie czy to nie zaszkodzi...czuje sie jakbym nagle byla niezdolna do normalnego zycia i funkcjonowania. No ale juz koniec narzekania... z przyjemniejszych informacji : Lekarz potwierdzil dziewczynke
Gratuluję córeczki.
Odpoczywaj, zakazy często nie są wieczne
Cytat:
Napisane przez Kyiia Pokaż wiadomość
Niby alma pada i nie ma już wyboru, brakuje tam podstawowych produktów, ale do nas dojeżdża jeszcze K&M, fri sco, tesco... i może gdzieś bym sobie coś dobrała Macie jakieś doświadczenia z tymi trzema ostatnimi sklepami? warto, nie warto?
Polecam dostawę z tesco. Warzywa świetnej jakości, zamienniki w razie braku wybranego towaru, do tego dostawa pod drzwi
Cytat:
Kochnego Męża który na bank się zaangażuje. Jak pomyślę jak miala moja Mama... dwójka malutkich dzieci - jedno świeżo urodzone, drugie 14 miesiecy. Jej Mama na wsi, z gospodarstwem do ogarnięcia, samotna wdowa. Mąż na kopalni , od świtu w pracy , powrót późnym popołudniem. Bez telefonu, internetu, nawet teściowie kawałek drogi, zresztą średnio chętni do pomocy. To był dopiero hardcore...
Ja też podziwiam. Moja mama zawsze narzeka, jak to musiała nosić wózek (taki bardzo ciężki) na 2 piętro. A jak jeszcze sobie uświadomię, że mamy bliźniaków czy dzieci z małą różnicą wieku, wcale nie mialy tak łatwo z udogodnieniami - autobusy ze schodami, tramwaje, brak wózków. Podziwiam te mamy.
Cytat:
Napisane przez Karoloo Pokaż wiadomość
dzisiaj zaczynam odpieluchowanie starszaka- oby wystarczyło mi cierpliwości

no właśnie używanych jest mało a cena też kosmiczna to już serio wole dopłacić i mieć nowy
:
Trzymam kciuki
Jak coś, to niewiele stracisz przy odsprzedaży wózka.

Cytat:
Napisane przez Karoloo Pokaż wiadomość
cicha taaa lekarze są zabawni ale wiadomo muszą powiedzieć a my mamy się trochę bardziej oszczędzać. Mi dała magnez ale czasem sobie zaaplikuje no-spe gdy nie chce przejść. Mam w domu biegającego potworka (20m), który gdy ma potrzebę musi być przytulony pocieszony, trzeba go z łóżeczka/ z wanny wyciągnąć- na szczęście jest szczypiorem i waży coś ok. 11 kg
Ja mam 11 kg szczęścia - to jest kluska
Też mnie rozwala, jak lekarze mówią o maksymalnym odpoczynku. No nie da się. A przepraszam, każda z nas ma po 3 nianie do opieki i pomoc domową.

Cytat:
Napisane przez muffi24 Pokaż wiadomość
Niebie ja w pierwszej ciąży po 2 mc poszukiwań znalazłam spodnie w zamrażarce
Ale kalafior

Cytat:
Dziewczyny co do wczesnego porodu, podobno DHA zmniejsza prawdopodopieństwo. Mi lekarz kazał brać dodatkową dawkę, czyli 600 co drugi dzień 900. Niby szyjka super ale on chyba jest abicjonalnie nastawiony do mnie i mu zależy żebyśmy tym razem się mogli bez komplikacji cieszyć dzidziusiem

Ogólnie kocham lekarza prowadzącego i smutno mi bardzo że raczej będę rodzić w wawie nie w krakowie... No i lekarza prędzej czy później trzeba będzie zmienić Ale powiedzcie na NFZ wizyta co 2-3 tygodnie, usg na każde wizycie, zawsze skierowanie na morfo, mocz i tsh, a też mnóstwo innych badań Jeszcze przychodzę bez kolejki jako oznaczona C-ciąża
DHA jest też dobre na rozwój mózgu u malucha.
Szczerze to ja nie wiem, gdzie ja będę rodzić w Krakowie. Zostały mi dwa szpitale do wyboru, a każdy ma jakieś poważne minusy... W Warszawie jest trochę lepiej ze standardami opieki okołoporodowej.

Cytat:
Melduje ze mój gigant waży 200g długości juz nie mierzyl. Jest młodszy niż wynika z om ale to od początku się utrzymuje ze 7-10 dni jest mniejszy. Narządy ok lekarz nie widzi wskazań do prenatalnych. Machal mi rączka 😍😍😍 ale jestem szczęśliwa
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez ebena Pokaż wiadomość
Gratulacje, a wymiary z USG nie zawsze się zgadzają z rzeczywistością.

Dziewczyny która poratuje łatwym i szybkim przepisem na tort(najlepiej czekoladowy)
Polecam ten - nawet bez Maltesersów jest niesamowity http://www.mojewypieki.com/post/cias...-z-malteserami

Cytat:
Napisane przez Agnes_K Pokaż wiadomość
Dzieki za te informacje
Ja wlasnie myslalam o tym lozeczku chicco i po 6 miesiacach o kupnie juz normalnego lozeczka ze szczebelkami. Mozesz powiedziec czemu uwazasz, ze ma niestabilne podloze? nie widze za wielu opinii w internecie, a jak mam wydac te kase to chce podjac swiadoma decyzje.
No i przyjze sie oczywiscie temu lozeczku, ktore Ty masz. A ta czesc laczaca, ktora odchodzi nie powoduje odsuwania sie lozeczka? sorki za te wszystkie pytanka
Chodzi mi o to, że ono nie ma usztywnianego dołu tak jak klasyczne łóżeczko - deski. Chciałam, żeby maluch miał twarde i stabilne podłoże (lepiej dla kręgosłupa). Nasza dostawka nigdy nie odsunęła się podczas snu malucha - musiałby bardzo szaleć na niej.
O Chicco mozesz poczytać tutaj, autorka bloga polecała i testowała - http://mamygadzety.pl/5-pomyslow-na-...dla-noworodka/
Cytat:
Napisane przez Moniczi Pokaż wiadomość
Dobrze zrobiłam, że tam pojechałam - teraz już wiem, że świat beze mnie nie runie, że aktualnie zdrowie mi nie pozwala na pełen wymiar. Aha, no i że kolejnej umowy po porodzie nie dostanę, ale po macierzyńskim mogę się ubiegać o ponowne zatrudnienie
Czyli L4 to nie fanaberie. Na miejscu Twojego szefa czułabym się naprawdę głupio.

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

Cytat:
Napisane przez NiEBiE Pokaż wiadomość
A to my
Bardzo ładnie

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 21:40   #1184
NiEBiE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zie_l_ona Pokaż wiadomość
Co do minky, to jeżeli jest dobrej jakości (niekoniecznie oryginalny, ale dobrej jakości, gruby), to jak najbardziej oddycha. To jest rodzaj polaru, a ta tkanina się świetnie sprawdza jako odzież sportowa, gdzie przepuszczanie powietrza jest bardzo ważne. Nie zmienia to jednak faktu, że polar robi się z poliestru, a z poliestrem bywa różnie. Są tkaniny lepszej i gorszej jakości z tego materiału, więc zależy jak się trafi. Jak kupisz z dobrego sklepu, to można śmiało dziecko zawijać w kocyk z minky, ale jak kupisz na allegro za 30zł gotowy kocyk, to można trafić na chińszczyznę...
Ale jeżeli masz wątpliwości, to świetnie sprawdzają się też kocyki, które zamiast minky mają dresówkę - wtedy są 100% bawełny, ewentualnie mają silikonowe wypełnienie (tu też trzeba uważać kupując, bo niektórzy sprzedawcy dają wypełnienie poliestrowe). To jest też fajne rozwiązanie i o wiele łatwiej się szyje
Macałam dziś różne minky i nawet ja odczuwam różnicę w jakości i grubości. Część wydawała się bardzo sztuczna i takiej bym nie kupiła na pewno.

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;64875971]Koniecznie pochwal się potem postępem prac Ja też haftuję wolno

Też dziś miałam przeryczany dzień Okazało się, że moja księgowa to ostatnia dupa wołowa i źle mi przeliczyła zasiłek z ZUS na zwolnieniu, dostałam ok. 400zł mniej niż się spodziewaliśmy... W ZUSie się wszystko zgadza, tylko ona nie znała paru kruczków co może obniżyć mi zasiłek, zdołowało mnie to strasznie, zwłaszcza że specjalnie jeszcze przez trzy miesiące płaciłam do ZUSu ponad połowę wypłaty, żeby zwiększyć teraz te zasiłki, a i tak szału one nie robią Ciężko będzie z remontem, wyprawką itd [/QUOTE]

Czy nic już nie da się zrobić żeby podwyższyć zasiłek?
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;64877161]Za to zrobiłam sobie dziś brzuchate zdjęcie, jest syf, kiła i mogiła, ale też brzuch i moja Lorien się załapała [/QUOTE]
Śliczna Tu, śliczny brzunio i śliczny kotek.
Cytat:
Napisane przez camilla21 Pokaż wiadomość
Pracuje od 18 do 21, jako szef kuchni i to w ciąży mam małe przywileje ;-)

Ja się zabralam za szycie na. Maszynie, uszylam juz sowę dla kriszynki i misie.. a jak znajjde odppowiedni material to bedzie jeszcze kocyk i jakies ciuszki poki co ucze sie obslugi maszyny wiec rewelacji nie ma

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Ekstra sówka! Mój Tż teraz wszystko chce w sowy kupować.
Cytat:

Piękny.
Cytat:
Napisane przez KPZ Pokaż wiadomość
Caly dzień na nogach. Trochę dziś pochodziłam na piechotę i umieram!!
Ja która przed ciąża miałam świetna kondycję ledwo się ruszam... Czuję się jak 70 letnia babcia. Mam nadzieję że przejdzie do jutra. Na weselu nie poszaleje raczej też ;-)

Taaak, znam to, ja też mam fatalną kondycję i nie poznaje własnego ciała.

Byliśmy w dwóch hurtowniach i kupiliśmy szumisia, ciepły otulacz, pokrowiec na przewijak i 3 pieluszki z nieprzemakalną warstwą. Jutro zrobię fotki.
Dziś Emilka była na pierwszym koncercie.

Stary 2016-09-02, 22:24   #1185
Konto usunięte

Dzięki za miłe słowa
Niestety, z zasiłkiem nic się nie da zrobić, wszystko mi przeliczyli prawidłowo, a w tych obliczeniach swoich księgowa nie wiedziała podobno, że np. jeśli w grudniu miałam 10 dni na L4 to grudzień liczy się jako 2/3 podstawy do zasiłku itd... Muszę się rozejrzeć za nową księgową...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-09-02, 22:53   #1186
Candid
Zadomowienie

GG do Candid

Camilla śliczna sówka.

Fajne brzuchy dziewczyny, muszę i ja zacząć się fotografować. Nie mam ani jednego zdjęcia w ciąży.

Pochwalę się. Przyłożyłam rękę do brzucha i dostałam pierwszego kopniaka, mąż przyłożył i też dostał
Candid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 22:59   #1187
Agnes_K
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Chodzi mi o to, że ono nie ma usztywnianego dołu tak jak klasyczne łóżeczko - deski. Chciałam, żeby maluch miał twarde i stabilne podłoże (lepiej dla kręgosłupa). Nasza dostawka nigdy nie odsunęła się podczas snu malucha - musiałby bardzo szaleć na niej.
O Chicco mozesz poczytać tutaj, autorka bloga polecała i testowała - http://mamygadzety.pl/5-pomyslow-na-...dla-noworodka/
Super, dziękuję

Dziewczyny piękne brzuszki

Candid gratulacje

Edytowane przez Agnes_K
Czas edycji: 2016-09-02 o 23:00 Powód: .
Agnes_K jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-03, 05:04   #1188
hope2016
Raczkowanie

Nie mogę spać

hope2016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-03, 06:16   #1189
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez hope2016 Pokaż wiadomość
Nie mogę spać

Ja pół nocy nie spałam! A pobudka o 6:45 :banghead:
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-09-03, 06:17   #1190
Amalte
Rozeznanie

cornflower_girl, zie_l_ona dzięki

Cytat:
Napisane przez hope2016 Pokaż wiadomość
Nie mogę spać

U mnie też fatalna nocka
Na dodatek wstałam z bólem głowy...
Amalte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-03, 06:25   #1191
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Super

Pięknie wyglądasz. Kicię bym pożyczyła na głaskanie

Co do namawiania na badania genetyczne - być może to wymóg, żeby nikt nie posądził lekarza o to, że zataił informację o badaniach.
Mogę dać Ci namiary na moją gin, Konkardia też ma świetnego lekarza

Współczuję. A coś Ci pomaga? Środki przeciwbólowe, ćwiczenia, masaż?

Dobre Minky przepuszcza powietrze.

Aż przykro czytać Podobnie jak z tą księgowością - może da się odkręcić?

Gratuluję córeczki.
Odpoczywaj, zakazy często nie są wieczne

Polecam dostawę z tesco. Warzywa świetnej jakości, zamienniki w razie braku wybranego towaru, do tego dostawa pod drzwi

Ja też podziwiam. Moja mama zawsze narzeka, jak to musiała nosić wózek (taki bardzo ciężki) na 2 piętro. A jak jeszcze sobie uświadomię, że mamy bliźniaków czy dzieci z małą różnicą wieku, wcale nie mialy tak łatwo z udogodnieniami - autobusy ze schodami, tramwaje, brak wózków. Podziwiam te mamy.

Trzymam kciuki
Jak coś, to niewiele stracisz przy odsprzedaży wózka.

Ja mam 11 kg szczęścia - to jest kluska
Też mnie rozwala, jak lekarze mówią o maksymalnym odpoczynku. No nie da się. A przepraszam, każda z nas ma po 3 nianie do opieki i pomoc domową.

Ale kalafior

DHA jest też dobre na rozwój mózgu u malucha.
Szczerze to ja nie wiem, gdzie ja będę rodzić w Krakowie. Zostały mi dwa szpitale do wyboru, a każdy ma jakieś poważne minusy... W Warszawie jest trochę lepiej ze standardami opieki okołoporodowej.

Gratulacje

Polecam ten - nawet bez Maltesersów jest niesamowity http://www.mojewypieki.com/post/cias...-z-malteserami

Czyli L4 to nie fanaberie. Na miejscu Twojego szefa czułabym się naprawdę głupio.

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

Bardzo ładnie
Szczerze srodkow przeciwbolowych nie biore bo wystarczy jak wezne na moje migreny a cwiczenia hmmm nawet nie pomyslalam o tym

w oczekiwaniu...
Stary 2016-09-03, 06:58   #1192
Candid
Zadomowienie

GG do Candid

Dzień dobry.

I u mnie kiepska noc była, ale za to dzień ładny i planujemy dziś wyjazd do zoo. Przyda się dłuższa przechadzka.

Dziewczyny, czy któraś z Was kupiła tą kurtkę z H&M na wyprzedaży online? Jak ona się prezentuje? Rozmiar dobry? Znowu się pojawiły tylko 15 zł droższe ale zastanawiam się nad zakupem.
Candid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-03, 07:09   #1193
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Szczerze srodkow przeciwbolowych nie biore bo wystarczy jak wezne na moje migreny a cwiczenia hmmm nawet nie pomyslalam o tym

w oczekiwaniu...
Tutaj są dobre ćwiczenia: http://blog.fizjoma.pl/2015/08/04/ja...c-ii-praktyka/

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-09-03, 07:22   #1194
muffi24
Zadomowienie

Amalte w klubie wrzuciłam właśnie taki kocyk z dresówką jak pisze zieona

Donka to fajne zakupy poczyniłaś

Cornflower to obowiązek lekarza poinformowac o mozliwości badań genetycznych. Mój mnie też namawiał
Ja mam z Ujastka wspomnienia nadające się do uwagi... Ale warunki dobre. Ja bym w Koperniku rodzila bo mam tam lekarza.

Niebie i jak ceny w hurtowniqch?

My o 11.30 połówkowe

Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka
muffi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-03, 07:28   #1195
donka_bez_ogonka
Wtajemniczenie

Dajcie link do klubu

Stary 2016-09-03, 07:30   #1196
Kyiia
Zakorzenienie

Cytat:
Dajcie link do klubu
wizaz.pl/forum/group.php?groupid=2186
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć.

Kyiia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-03, 07:31   #1197
Amalte
Rozeznanie

Cytat:

Cornflower to obowiązek lekarza poinformowac o mozliwości badań genetycznych. Mój mnie też namawiał
Ja mam z Ujastka wspomnienia nadające się do uwagi... Ale warunki dobre. Ja bym w Koperniku rodzila bo mam tam lekarza.

Niebie i jak ceny w hurtowniqch?

My o 11.30 połówkowe

Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka
No właśnie nie widzę w ogóle zdjęć, mimo że dołączyłaś mnie do klubu. WHY?

Trzymam mega mocno kciuki za dzisiejszą wizytę
Amalte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-03, 07:38   #1198
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:

Trzymam kciuki
Leżałam na Ujastku na patologii ciąży i to było spa pod względem warunków, a nie szpital. Najważniejszy problem to brak czasu u lekarzy - masówka (mam porównanie z pato w Rydygierze i w Żeromskim). Ujastek jest dobry na cesarki i zdrowe dzieci (za szybko wypisują i dzieci potem wracają z zoltaczka).
Moja gin też jest z Kopernika - rozważam ten szpital, ale wiem, że bywa obłożenie - nawet nagłe cesarki potrafią odwieźć do innych szpitali. To jest ten minus
Wysłałam zgłoszenie do klubu

Stary 2016-09-03, 07:42   #1199
furjatka
Zadomowienie

Mnie namawiał na pierwsze prenatalne a teraz wyraźnie powiedział ze nie widzi wskazań. Witam się w weekend miałam wstać godzinę temu posprzątać...

Stary 2016-09-03, 07:45   #1200
NiEBiE
Zakorzenienie

Muffi

Ceny chyba dobre, bo na samym Szumisiu zaoszczędziliśmy minimum 40 zł.
Do tego pieluszki z nieprzemakalną warstwą 7 zł, pokrowiec na przewijak 13 zł i otulacz 37 zł.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1472885114250.jpg (64,1 KB, 20 załadowań)

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości