|
|
#1741 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy listopadowe 2016 - cz. VII
magda - ja planuje kupic jakis polarkowy kombinezon i w to ubrac malego na wyjscie. zimowych grubych mam 2 ale sadze ze beda za grube. wydaje mi sie ze ten polarkowy bedzie najlepszym rozwiazaniem. na to jakis kocyk, grubszy albo cienszy w zaleznosci od pogody i bedzie ok. Nie ma sie co spinac za bardzo, przeciez takie wyjscie to tak naprawde ze szpitala do samochodu i z samochodu do domu wiec ile ta dzidzia bedzie lacznie na dworzu? 2 minuty? No chyba ze zamierzasz wracac do domu spacerkiem przez pol miasta to juz insza inszosc
![]() Cytat:
dziwi mnie takie podejscie lekarzy. lekarzy w ogole, nie mowie tu o twoim konkretnie. wyniki sa poza norma, on/ona sie zbytnio na tym nie zna bo specjalista od tego nie jest wiec powinna Cie pokierowac dalej dla swietego spokoju, i jej i swojego. Tym bardziej ze nie chodzi o zlamany paznokiec a o kobiete w ciazy. Moim zdaniem lepiej dmuchac na zimne niz udawac ze jest ok skoro wyniki mowia co innego. ale zrobisz jak uwazasz
|
|
|
|
|
#1742 |
|
Zakorzenienie
|
My doszliśmy wczoraj do wniosku, że przerobimy swoją szafę.
Jest wielka, ale tylko od połowy w górę są półki, a od połowy w dół są sztangi na wieszaki. No i jest tak jakby podzielona na 2,5 części, więc tą najwęższą część przerobimy na same półki, więcej się zmieści niż na wieszaki. Z tym, że póki co większość szafy zajmują rzeczy i zabawki na sprzedaż, muszę się ostro za to wziąć
|
|
|
|
#1743 | ||
|
Zakorzenienie
|
raz mnie rozwaliła kolezanka bo kupowala wyprawke na 62
Ja nawet 50 mam bo nie wiadomo jak to bedzie ![]() Tak patrze ze mam troszke tych ubranek. Tu po jednym tam po jednym i sie nazbieralo. Chwale się ![]() 1. Biedronkowe , takie wieksze 62 chyba albo 68. ![]() 2. pepco, drogie bylo ale takie ladne ![]() 3. Kaftanik z coccodrillo za 10 zł i legginsy h&m 68 za 9 zł a sa ocieplane i mysle ze szybciej bede Natali ubierac, w formie spodenek nawet i najwyżej bede podwijać. ![]() 4. Body z pepco r. 92 ale wziełam bo kosztowało tylko 2 zł ![]() ![]() Po za tym mam jeszcze te lidlowe rzeczy Muszę zrobić porzadek, spisac czy cos jeszcze potrzebuje. ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
On mi cos pokazywał ze mialam 160 po drugim wypiciu a norma 170 , ale reki za to nie dam uciac bo tez moglam pomylic coś
|
||
|
|
|
#1744 |
|
Zakorzenienie
|
listopadowa - super te ciuszki, a cena jeszcze bardziej superowa
![]() zazdroszcze wam tych wyprzedazy, sklepow na miejscu itd. pocieszam sie allegro
|
|
|
|
#1745 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam się imieninkowo
Dostałam od tż książkę "Moje wypieki" tą najnowszą, super jest bardzo lubię tego bloga, a tu jeszcze 10 dodatkowych przepisów, których w necie nie ma. Tyle tam tego jest, że nie wiem co zrobić jako pierwsze Uwielbiam książki kucharskie, mogłabym ciągle jakieś dostawać. Mam już ich trochę, kiedyś od mamy dostałam taką z przepisami na każdy dzień, ale nie wszystkie z niej zrobię bo niektóre mają drogie składniki i mega trudne są, ale kilka już zrobiłam i się udały, tż mi kiedyś jeszcze kupił o wypiekach siostry Marii (z niej zrobiłam kilka dni temu kruche ciastka i się nimi zajadamy) i od jego siostry dostałam z przekąskami. No uwielbiam Już się nie mogę doczekać, aż się przeprowadzimy, synek będzie spał albo siedział z tatą a ja będę pichcić. Mam umowę z tż taką, że jak się przeprowadzimy na swoje, to na niedzielę musi być ciasto. Chcę właśnie taki dom stworzyć Cytat:
Cytat:
Cytat:
Brawo!!! A w to co wyczytałaś ja bym osobiście nie wierzyła. Jak dla mnie to przesada i to gruba. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Aż muszę sobie zapisać jak taki dobry, chociaż póki co bio oil się u mnie sprawdzał. Cytat:
My po wczorajszym ktg, wyszło dobrze, 29 ruchów. Coraz ciężej mi na brzuchu, a spojenie tak boli, że masakra. Ale będąc u lekarza wyczytałam coś odnośnie spojenia, że zbyt duże rozejscie jest wskazaniem do cc. Muszę chyba powiedzieć mojej gin, niech mi je sprawdzi... Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Panna Izabela wszystkiego najlepszego! Zazdroszczę ksiażki, tez bym chciala, ale dla mnie za droga i sama sobie nie kupię. A jak postępy w remoncie wam idą? |
|
|
|
|
#1747 |
|
Zakorzenienie
|
PannaIzabela najlepszości
|
|
|
|
#1748 |
|
Zakorzenienie
|
pannaizabela - najlepszego!
a powiedz mi, ile brat ma lat? nie ma problemow z nauka? ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- a ja sie zastanawiam w co ubrac Kube na wesele ![]() generalnie to mam dla niego czarne spodnie, biala koszule (i na krtoki i na dlugi rekaw) i granatowy krawat (akurat pasowalby do mamusi )tylko czy to nie za skromnie? ja jestem rodzona siostra panny mlodej.nie wiem czy kupowac mu garniak? jesli tak to 2 czy 3 czesciowy? 2 czesciowy to w sumie by mi doszla kamizelka bo generalnie reszte mam, wiec moze dokupic sama kamizelke? te 3 czesciowe, juz z marynarka sa cudne no nie wiem, nie wiem... w co takie maluchy (4 lata) sa ubrane na weselach? |
|
|
|
#1749 | |
|
Zakorzenienie
|
Nosz kuwa na dwa dni przed rozpoczeciem roku szkolnego wystawila nas fryzjerka
---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Cytat:
|
|
#1750 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie no 62 to już lekka przesada, ciekawe czy jej byłoby wygodnie z spodniach xxxl, 40cm za długich |zresztą te ciuszki wyglądają na maleńkie, ale nasze dzieciaki naprawdę wielkie nie będa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
na pocztę z paczkami to praktycznie codziennie śmigam, facet już raz pytał, czy coś mi w szafie jeszcze zostało
|
|||
|
|
|
#1751 |
|
Zakorzenienie
|
poszukam jeszcze samej czarnej marynarki, tak chyba bedzie najlepiej
do tego koszula z kratawem i czarne spodnie i powinno byc ok, co myslicie?
|
|
|
|
#1752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bym poszła w stronę sztruksów, koszuli, trampek i szelek
|
|
|
|
|
#1753 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tż się udało kupić taniej, w Empiku ok 50 zł kosztowała a znalazł internetową księgarnię i 20 zł zaoszczędził Właśnie tż ma dzisiaj jechać remontować, jakieś glify ma z tatą obrabiać przy drzwiach zewnętrznych, które nam zamontowali. Tynki jako tako schną, od poniedziałku fachowiec zaczyna robić sufity podwieszane, w przyszły weekend powstanie prowizoryczne ogrodzenie (niezbyt może ładne, bo siatka plus bardzo grube słupy, ale słupy dostaliśmy za free więc nie marudzimy, lepsze to niż na zadupiu przy lesie nie mieć w ogóle żadnego ogrodzenia). Jak całkiem wyschną tynki i sufity będą gotowe to zaczyna się ostatni etap remontu - wykończeniówka. Dziękuję Cytat:
7 lat, właśnie poszedł do 1 klasy. Ogólnie jest niechętny do nauki, ale zobaczymy jak to będzie.... Mój brat na moim weselu miał ciemne spodnie, białą koszulę, jasnoniebieską marynarkę i chyba krawat. Niósł nam obrączki. Miał wtedy 5 lat. Mój chrześniak w tym samym wieku, tzn miał wtedy 4,5 i miał koszulę chyba w kratkę, taką do dżinsów i dżinsy albo też ciemne spodnie, nie pamiętam dokładnie. Dużo latali razem, biegali, więc ja bym 3 częściowy komplet odradzała, zresztą mi się osobiście średnio podobają, o wiele bardziej podobają mi się zestawy bez kamizelki Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1754 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale marynarke bym chciala no ale to jeszcze pomysle nad tym ![]() co do brata - a pani w przedszkolu nie sugerowala przebadania w poradni psych-pedag.? Zobaczcie jak bedzie mu szlo w tej pierwszej klasie i jak tylko cokolwiek was zaniepokoi to od razu uderzac do wychowawczyni niech wypelnia papiery do poradni. z reszta, ona sie na tym powinna znac i raczej wylapie jak cos bedzie nie teges. Nie zaszkodzi a moze cos mu w tym badaniu wyjdzie i wtedy bedzie mu mozna juz konkretnie pomoc. Sorki, zboczenie zawodowe
|
||
|
|
|
#1755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1757 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Mam gościa, więc się nie udzielam, ale potem Was nadrobię. Nie piszcie za dużo
|
|
|
|
#1758 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak piszecie o tym spojeniu lonowym a mnie też czasami pobolewa. Jak to gin bada? Mierzy jakoś?
|
|
|
|
#1759 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedna z dziewczyn pisała, że miała badane na usg Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1760 |
|
Wtajemniczenie
|
Listopadowa super ciuszki!
PannaIzabela wszystkiego naj naj naj |
|
|
|
#1761 |
|
Zakorzenienie
|
a to roznie
cos co podchodziloby np. pod ryzyko dysleksji. to sa jeszcze bardzo malutkie szkraby wbrew pozorom i tu trzeba ostroznie. choc przy nietrafionej diagnozie co najwyzej nic wam nie wyjdzie w poradnii ja pamietam jak zaczynalam prace i mialam lekcje w 1 klasie to mnostwo osob podpisylo mi sie np. tak: AISAK od tylu. i to juz nalezy obserwowac. albo lustrzane pismo - b zamiast d. ale tak jak mowie, narazie go poobserwowac i w szkole i w domu
|
|
|
|
#1762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tu w mieszkaniu nie robię. Gotuję obiady codziennie, jak gości mamy mieć i raz na jakiś czas bez okazji coś upiekę, ale to nie jest raz w tygodniu. Tutaj mi się nawet nie chce w tym mieszkaniu. Podłoga nawet od razu po porządkach wygląda tragicznie, bo płytki obdrapane, blatu w kuchni mam tyle, że ledwo się mieszczę ze stolnicą i to tylko dlatego, że jest silikonowa i można ją podwinąć, okapu nie ma i mieszkamy na poddaszu, więc robiąc coś w kuchni jestem cała mokra i jak to trwa za długo to mi słabo. Dobrze, że chociaż mam sprzęty takie, że większość roboty za mnie zrobią Za to w nowym mieszkaniu będę mieć bardzo dużo blatu, wyspę, wszystko będzie moje i nowe i cudowne Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1763 | |
|
Wtajemniczenie
|
Pstryczek ja też nie jestem fanką dzieci w garniakach, wyglądajâ troche jak starzy mali
Ja bym postawiła na "sportową elegancję", na luzie, to przecież tylko dziecko ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1764 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1765 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Generalnie wynik z grupą krwi trzeba mieć przy sobie razem z kartą przebiegu ciąży, nawet kiedy nie ma konfliktu. W szpitalu zaraz o to krzyczą i każą dowozić, jak nie ma to robią z miejsca. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
tesco ma fajną bawełnę...![]() Cytat:
, może mucha, kapelutek. W końcu to dzieciak, sztywny dress code go nie dotyczy w garniturze byłoby mu niewygodnie...---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Tż mi pisze, że jedzie do Agaty, ja już myślę "do jakiej kuźwa Agaty ", a on przecież narożniki miał oglądać...
|
|
#1766 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1767 |
|
Wtajemniczenie
|
Podaje się dożylnie antybiotyk w trakcie porodu, dziecko może się zakazić kiedy bakterie dostaną się do płynu owodniowego (po naruszeniu pęcherza płodowego) no i przy przechodzeniu przez kanał rodny. Także przy sączeniu, odejściu wód trzeba jak najszybciej udać się do szpitala.
|
#1768 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja mysle nad czyms innym - gbs robi sie jakis tam czas przed porodem. wyjdzie wynik ujemny i niby jest ok. no ale skad wiadomo ze przez te 4-6 tyg nie zlapalismy tego i mimo wszystko idac do porodu wynik nie bedzie dodatni? Meczy mnie to strasznie ![]() nie lepiej byloby podawanie mimo wszystko profilaktycznie wszystkim rodzacym antybiotyku?
|
|||
|
|
|
#1769 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny namieszałam
pomocy ![]() byłam w klubie i tam pod wątkiem było: "opuść klub" i kliknęłam bo myślałam, że wyjdę z klubu i przeniesie mnie znowu na nasz wątek. A tu zonk bo chyba to znaczyło, że definitywnie chce opuścić klub bo teraz mam, że nie należę do żadnego klubu |
|
|
|
#1770 |
|
Zakorzenienie
|
Fajnie posłuchać ile przytyłam, że gruba jestem i ile jem...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:16.

Ja nawet 50 mam bo nie wiadomo jak to bedzie 

pocieszam sie allegro
Dostałam od tż książkę "Moje wypieki" tą najnowszą, super jest
bardzo lubię tego bloga, a tu jeszcze 10 dodatkowych przepisów, których w necie nie ma. Tyle tam tego jest, że nie wiem co zrobić jako pierwsze
trzeba walnac sobie henne. Chociaż tyle zrobić dla siebie. No i paznokcie pomalowac :-P

|

wczoraj miałam kiepski wieczór, ciągle brzuch się napinał i starałam sie szybko zasnąć - z marnym skutkiem... Tż wyszedł na piwo z ludźmi z pracy i wrócił w takim stanie że szkoda gadać. Ledwo zasnęłam, to mnie obudził, pijany, śmierdzący alkoholem, wstawał parę razy wymiotować. Serio, nie wiem co mu odwaliło
nie mam nic przeciwko wyjściem z kolegami, ale powrót w takim stanie? Do tej pory jestem wściekła, a on leży jak zwłoki. A ja jeszcze dobra żona mu przygotowałam zawczasu szklankę wody z cytryną i tabletki przeciwbólowe. Bym wiedziała, że wróci w takim stanie to chyba bym wszystkie apapy pochowała głęboko i niech się męczy! Eh, to będzie ciężki dzień