Mamy listopadowe 2016 - cz. VII - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-03, 10:50   #1741
pstryczek84
Zakorzenienie

Dot.: Mamy listopadowe 2016 - cz. VII

magda - ja planuje kupic jakis polarkowy kombinezon i w to ubrac malego na wyjscie. zimowych grubych mam 2 ale sadze ze beda za grube. wydaje mi sie ze ten polarkowy bedzie najlepszym rozwiazaniem. na to jakis kocyk, grubszy albo cienszy w zaleznosci od pogody i bedzie ok. Nie ma sie co spinac za bardzo, przeciez takie wyjscie to tak naprawde ze szpitala do samochodu i z samochodu do domu wiec ile ta dzidzia bedzie lacznie na dworzu? 2 minuty? No chyba ze zamierzasz wracac do domu spacerkiem przez pol miasta to juz insza inszosc

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Najgorsze, że ja sama tych wyników w rece nie miałam. Musialaym teraz isc do gina i prosic zeby mi z karty to wyciągnał. Szczerze to wolałam robic prywatnie wyniki bo bynajmiej dostalam papierek do reki
na pierwsza wizyte w poradni i tak musialabys miec xero tych wynikow wiec wycieczka do gina i tak by Cie czekala.
dziwi mnie takie podejscie lekarzy. lekarzy w ogole, nie mowie tu o twoim konkretnie. wyniki sa poza norma, on/ona sie zbytnio na tym nie zna bo specjalista od tego nie jest wiec powinna Cie pokierowac dalej dla swietego spokoju, i jej i swojego. Tym bardziej ze nie chodzi o zlamany paznokiec a o kobiete w ciazy. Moim zdaniem lepiej dmuchac na zimne niz udawac ze jest ok skoro wyniki mowia co innego.
ale zrobisz jak uwazasz

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-03, 10:53   #1742
bluesberry
Zakorzenienie

My doszliśmy wczoraj do wniosku, że przerobimy swoją szafę.
Jest wielka, ale tylko od połowy w górę są półki, a od połowy w dół są sztangi na wieszaki. No i jest tak jakby podzielona na 2,5 części, więc tą najwęższą część przerobimy na same półki, więcej się zmieści niż na wieszaki.
Z tym, że póki co większość szafy zajmują rzeczy i zabawki na sprzedaż, muszę się ostro za to wziąć
bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-03, 10:57   #1743
Listopadowaa
Zakorzenienie

raz mnie rozwaliła kolezanka bo kupowala wyprawke na 62 Ja nawet 50 mam bo nie wiadomo jak to bedzie
Tak patrze ze mam troszke tych ubranek. Tu po jednym tam po jednym i sie nazbieralo.
Chwale się
1. Biedronkowe , takie wieksze 62 chyba albo 68.

2. pepco, drogie bylo ale takie ladne

3. Kaftanik z coccodrillo za 10 zł i legginsy h&m 68 za 9 zł a sa
ocieplane i mysle ze szybciej bede Natali ubierac, w formie spodenek nawet i najwyżej bede podwijać.

4. Body z pepco r. 92 ale wziełam bo kosztowało tylko 2 zł

Po za tym mam jeszcze te lidlowe rzeczy
Muszę zrobić porzadek, spisac czy cos jeszcze potrzebuje.

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
NIe mam w ogole pomyslu jak sie uczesać na to wesele... zrobilabym sobie logi ale mam juz takie napady gorąca ze w tych moich dlugich kłakach to się chyba ugotuję...
Ja rozpuszcze i przejade tanglerem :P A jak jakiś kosmyk bedzie się podwijał to potraktuje prostownicą, jak ja znajde bo tez nie wiem gdzie moze byc

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
magda - ja planuje kupic jakis polarkowy kombinezon i w to ubrac malego na wyjscie. zimowych grubych mam 2 ale sadze ze beda za grube. wydaje mi sie ze ten polarkowy bedzie najlepszym rozwiazaniem. na to jakis kocyk, grubszy albo cienszy w zaleznosci od pogody i bedzie ok. Nie ma sie co spinac za bardzo, przeciez takie wyjscie to tak naprawde ze szpitala do samochodu i z samochodu do domu wiec ile ta dzidzia bedzie lacznie na dworzu? 2 minuty? No chyba ze zamierzasz wracac do domu spacerkiem przez pol miasta to juz insza inszosc

na pierwsza wizyte w poradni i tak musialabys miec xero tych wynikow wiec wycieczka do gina i tak by Cie czekala.
dziwi mnie takie podejscie lekarzy. lekarzy w ogole, nie mowie tu o twoim konkretnie. wyniki sa poza norma, on/ona sie zbytnio na tym nie zna bo specjalista od tego nie jest wiec powinna Cie pokierowac dalej dla swietego spokoju, i jej i swojego. Tym bardziej ze nie chodzi o zlamany paznokiec a o kobiete w ciazy. Moim zdaniem lepiej dmuchac na zimne niz udawac ze jest ok skoro wyniki mowia co innego.
ale zrobisz jak uwazasz
Bywa niestety i tak :/
On mi cos pokazywał ze mialam 160 po drugim wypiciu a norma 170 , ale reki za to nie dam uciac bo tez moglam pomylic coś
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-03, 11:00   #1744
pstryczek84
Zakorzenienie

listopadowa - super te ciuszki, a cena jeszcze bardziej superowa
zazdroszcze wam tych wyprzedazy, sklepow na miejscu itd. pocieszam sie allegro

Stary 2016-09-03, 11:01   #1745
Panna Izabela
Zakorzenienie

Witam się imieninkowo Dostałam od tż książkę "Moje wypieki" tą najnowszą, super jest bardzo lubię tego bloga, a tu jeszcze 10 dodatkowych przepisów, których w necie nie ma. Tyle tam tego jest, że nie wiem co zrobić jako pierwsze Uwielbiam książki kucharskie, mogłabym ciągle jakieś dostawać. Mam już ich trochę, kiedyś od mamy dostałam taką z przepisami na każdy dzień, ale nie wszystkie z niej zrobię bo niektóre mają drogie składniki i mega trudne są, ale kilka już zrobiłam i się udały, tż mi kiedyś jeszcze kupił o wypiekach siostry Marii (z niej zrobiłam kilka dni temu kruche ciastka i się nimi zajadamy) i od jego siostry dostałam z przekąskami. No uwielbiam Już się nie mogę doczekać, aż się przeprowadzimy, synek będzie spał albo siedział z tatą a ja będę pichcić. Mam umowę z tż taką, że jak się przeprowadzimy na swoje, to na niedzielę musi być ciasto. Chcę właśnie taki dom stworzyć
Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
Muszę Wam trochę tu pomarudzic... Nie mogę napisać do Tż... :-/
Aj nawet nie wiem od czego zacząć i jak pisać...
Rozumiem, że Cię to drażni. Sama mam wiele zastrzeżeń do tego, jak są wychowywani moi bracia, bo utrudnia to życie też innym osobom a nie tylko rodzicom. Mój najmłodszy np ma takie wymagania i fanaberie, że krew zalewa. Wielu rzeczy nie je, nawet nie spróbuje i trzeba mu robić oddzielnie obiad, w dodatku albo każda część obiadu na innym talerzyku albo na jednym ale ma się nie dotykać. Teraz jestem ciekawa walki mamy z tym, żeby ubrał do szkoły np dżinsy, bo chodzi tylko w krótkich bawełnianych spodenkach... Pozwala mu rządzić, wybierać i potem np przyjeżdża do mnie i próbuje mnie ustawiać i decydować, co kiedy robimy, kiedy obiad itp. No ale nie chcę, żeby mama się wtrącała w wychowywanie moich dzieci, więc sama też muszę odpuścić, jedyne co to mając brata u siebie go trochę wychowuję i tyle.
Cytat:
Dziewczyny ten kardigan zamiast szlafrok jaki widziciecie? Może zdjęcia ktoś pokaże ? Ciężko mi sobie wyobrazić:P w sumie nawet nie mam takiego długiego. Bo musiałyby być badzo długi
Ja mam jeden mega długi ale mi go szkoda do szpitala. Wystarczy jakiś normalny, zarzucony na koszulę do spacerów a na łóżku położony na nogach, albo jakiś dłuższy zapinany sweterek. To faktycznie lepszy pomysł niż gruby szlafrok

Cytat:
Dzien dobry!
Uwaga - chwale Kube! Zawolal w nocy siusiu i normalnie zrobil je na kibelku
Uuufff, bo juz myslalam ze zaczelo sie nocne moczenie, brrr.
Karolina - a u was jak nocka?

Naczytalam sie w apce o rzucawce - o matuchno!
I jeszcze bylo o ubrankach, ze najlepiej jedwab, welna i bawelna. A ze jedwab i welna drogie to zostaje bawelna. I najlepiej gdy jest to bawelna organiczna ale ona jest droga bardzo. I zazwyczaj kupuje sie ta gorsza bawelne, z ulepszczami chemicznymi :-\ (tak sobie tez mysle, ze sprzedawca przeciez moze tez kupic ta tansza wersje a sprzedawac po cenie drozszej. Bedzie 100% bawelny? Bedzie. Ale jakiej? Jak to sprawdzic?)
I ze te wszystkie syfy schodza z materialu dopiero po 16 praniach! Niezle, co? Dlatego, niby lepsze dla noworodka ubranka sprane niz nowe.
Kolomyja poprostu!
Czlowiek wydaje miliony monet, cieszy sie z pieknych nowych ubranek a tu doopa :-\

Dobra, koniec wykladu. Ide sie zwazyc i pokluc i na sniadanko

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Brawo!!!

A w to co wyczytałaś ja bym osobiście nie wierzyła. Jak dla mnie to przesada i to gruba.
Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
zaraz idę zrobić 1 raz w zyciu hennę na berwi, trzymajcie kciuki zebym nie wyglądała jak klałn
Zawsze możesz poprosić, żeby Ci zmyła aż efekt będzie Ci się podobał. Ja tak robię
Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
Ryczę jak głupia.
Mąż mnie pchnal lekko dla zabawy a mi się tak przykro jakoś z tego powodu zrobiło, że nie mogę opanować płaczu.
Ślęcze od rana przy ubrankach, to piore, wywieszam, prasuje a w między czasie jeszcze śniadanie, zmyware wstawić, kuchnie ogarnąć i jeszcze na obiad uszykowac dodatkowo milion myśli w głowie czy wszystko z ciąża ok bo przecież kto inny ma o tym myśleć a ten sobie zabawy urządza...
To mu powiedz, że Ci przykro.

Cytat:
Napisane przez KoniKa4 Pokaż wiadomość
Witam

nie płacz

używałam cepan i odradzam - ze 2 miesiące stosowałam i zero efektu (i rzeczywiście trochę śmierdzi) za to polecam contratubex - to też jest apteczna maść na blizny i po tym moje rozstępy z czasów dorastania na tyłku i udach zmniejszyły się gdzieś z 70%. Więc się nie martw bo to nie koniec świata. Tylko nie wiem czy to podczas karmienia można (pewnie nie) i tu się robi problem bo rozstępy trzeba potraktować jak najszybciej - jak już są białe to podobno niewiele da się zrobić, chociaż ja niby traktowałam już stare rozstępy i poprawa bardzo duża.
Super są też kuracje kwasami i złuszczanie. Robiłam sobie takie złuszczania kwasami aha w domu i też pomagało.

I nie wiem czy ty lubisz być opalona? bo na opalonej skórze niestety rozstępy bardzo widać bo blizna się nie opala, ale na bladej skórze prawie nie widać

ale przynajmniej z którejś strony człowiek wygląda jak człowiek

a na jakiej stronie wystawiasz rzeczy? fajnie, że się tak wszystko sprzedaje
Contratubex to też chyba na bliznę po cc używany?
Aż muszę sobie zapisać jak taki dobry, chociaż póki co bio oil się u mnie sprawdzał.

Cytat:
Ale bez brwi wyglądam brzydko i źle się czuje trzeba walnac sobie henne. Chociaż tyle zrobić dla siebie. No i paznokcie pomalowac :-P
Paznokcie na poród odradzam, powinno się mieć zwykłe. Ja się nie spodziewałam i miałam pomalowane delikatnie, ale na szczęście nie było potrzeby sprawdzania po paznokciach, czy się nic nie dzieje. Ogólnie to też pakowałam sobie podkłady, tusz do rzęs itp, ale niczego mi się nie chcialo używać. To tylko kilka dni, najbardziej mi zależało na tym, żeby się umyć i nie śmierdzieć, a nie na tym jak wyglądam.

My po wczorajszym ktg, wyszło dobrze, 29 ruchów. Coraz ciężej mi na brzuchu, a spojenie tak boli, że masakra. Ale będąc u lekarza wyczytałam coś odnośnie spojenia, że zbyt duże rozejscie jest wskazaniem do cc. Muszę chyba powiedzieć mojej gin, niech mi je sprawdzi...

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-03, 11:06   #1746
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
My doszliśmy wczoraj do wniosku, że przerobimy swoją szafę.
Jest wielka, ale tylko od połowy w górę są półki, a od połowy w dół są sztangi na wieszaki. No i jest tak jakby podzielona na 2,5 części, więc tą najwęższą część przerobimy na same półki, więcej się zmieści niż na wieszaki.
Z tym, że póki co większość szafy zajmują rzeczy i zabawki na sprzedaż, muszę się ostro za to wziąć
Widzę, że rewolucję idą pełną parą

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Panna Izabela wszystkiego najlepszego!
Zazdroszczę ksiażki, tez bym chciala, ale dla mnie za droga i sama sobie nie kupię.
A jak postępy w remoncie wam idą?
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-03, 11:08   #1747
mietowka25
Zakorzenienie

PannaIzabela najlepszości
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-03, 11:18   #1748
pstryczek84
Zakorzenienie

pannaizabela - najlepszego!
a powiedz mi, ile brat ma lat? nie ma problemow z nauka?

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

a ja sie zastanawiam w co ubrac Kube na wesele
generalnie to mam dla niego czarne spodnie, biala koszule (i na krtoki i na dlugi rekaw) i granatowy krawat (akurat pasowalby do mamusi )
tylko czy to nie za skromnie? ja jestem rodzona siostra panny mlodej.
nie wiem czy kupowac mu garniak? jesli tak to 2 czy 3 czesciowy?
2 czesciowy to w sumie by mi doszla kamizelka bo generalnie reszte mam, wiec moze dokupic sama kamizelke?
te 3 czesciowe, juz z marynarka sa cudne i w sumie pozniej zalozylby na chrzciny, do przedszkola na jakies swieto...
no nie wiem, nie wiem...
w co takie maluchy (4 lata) sa ubrane na weselach?

Stary 2016-09-03, 11:22   #1749
paulinika
Zakorzenienie

Nosz kuwa na dwa dni przed rozpoczeciem roku szkolnego wystawila nas fryzjerka

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Cytat:
raz mnie rozwaliła kolezanka bo kupowala wyprawke na 62 Ja nawet 50 mam bo nie wiadomo jak to bedzie
Tak patrze ze mam troszke tych ubranek. Tu po jednym tam po jednym i sie nazbieralo.
Chwale się

ocieplane i mysle ze szybciej bede Natali ubierac, w formie spodenek nawet i najwyżej bede podwijać.

Piekne
paulinika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-03, 11:24   #1750
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Chwale się

Po za tym mam jeszcze te lidlowe rzeczy
Muszę zrobić porzadek, spisac czy cos jeszcze potrzebuje.

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Ja rozpuszcze i przejade tanglerem :P A jak jakiś kosmyk bedzie się podwijał to potraktuje prostownicą, jak ja znajde bo tez nie wiem gdzie moze byc

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Bywa niestety i tak :/
On mi cos pokazywał ze mialam 160 po drugim wypiciu a norma 170 , ale reki za to nie dam uciac bo tez moglam pomylic coś
wow jakie cuda

Nie no 62 to już lekka przesada, ciekawe czy jej byłoby wygodnie z spodniach xxxl, 40cm za długich |
zresztą te ciuszki wyglądają na maleńkie, ale nasze dzieciaki naprawdę wielkie nie będa

Cytat:
listopadowa - super te ciuszki, a cena jeszcze bardziej superowa
zazdroszcze wam tych wyprzedazy, sklepow na miejscu itd. pocieszam sie allegro
Ja też mieszkam na takim zadupiu, że do najbliższych sklepów mam po 20km, a i tak cudów nie am
Cytat:

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Zazdroszczę ksiażki, tez bym chciala, ale dla mnie za droga i sama sobie nie kupię.
U mnie tak zawsze na pocztę z paczkami to praktycznie codziennie śmigam, facet już raz pytał, czy coś mi w szafie jeszcze zostało
Stary 2016-09-03, 11:25   #1751
pstryczek84
Zakorzenienie

poszukam jeszcze samej czarnej marynarki, tak chyba bedzie najlepiej do tego koszula z kratawem i czarne spodnie i powinno byc ok, co myslicie?

Stary 2016-09-03, 11:26   #1752
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

generalnie to mam dla niego czarne spodnie, biala koszule (i na krtoki i na dlugi rekaw) i granatowy krawat (akurat pasowalby do mamusi )
2 czesciowy to w sumie by mi doszla kamizelka bo generalnie reszte mam, wiec moze dokupic sama kamizelke?
te 3 czesciowe, juz z marynarka sa cudne i w sumie pozniej zalozylby na chrzciny, do przedszkola na jakies swieto...
no nie wiem, nie wiem...
Mi się osobiście okrutnie nie podobają dzieci w garniakach
Ja bym poszła w stronę sztruksów, koszuli, trampek i szelek ajjjjć byłoby ciacho
Stary 2016-09-03, 11:31   #1753
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:

Dziękuję
Tż się udało kupić taniej, w Empiku ok 50 zł kosztowała a znalazł internetową księgarnię i 20 zł zaoszczędził
Właśnie tż ma dzisiaj jechać remontować, jakieś glify ma z tatą obrabiać przy drzwiach zewnętrznych, które nam zamontowali. Tynki jako tako schną, od poniedziałku fachowiec zaczyna robić sufity podwieszane, w przyszły weekend powstanie prowizoryczne ogrodzenie (niezbyt może ładne, bo siatka plus bardzo grube słupy, ale słupy dostaliśmy za free więc nie marudzimy, lepsze to niż na zadupiu przy lesie nie mieć w ogóle żadnego ogrodzenia). Jak całkiem wyschną tynki i sufity będą gotowe to zaczyna się ostatni etap remontu - wykończeniówka.
Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
PannaIzabela najlepszości
Dziękuję

Cytat:

no nie wiem, nie wiem...
Dziękuję 7 lat, właśnie poszedł do 1 klasy. Ogólnie jest niechętny do nauki, ale zobaczymy jak to będzie....

Mój brat na moim weselu miał ciemne spodnie, białą koszulę, jasnoniebieską marynarkę i chyba krawat. Niósł nam obrączki. Miał wtedy 5 lat. Mój chrześniak w tym samym wieku, tzn miał wtedy 4,5 i miał koszulę chyba w kratkę, taką do dżinsów i dżinsy albo też ciemne spodnie, nie pamiętam dokładnie. Dużo latali razem, biegali, więc ja bym 3 częściowy komplet odradzała, zresztą mi się osobiście średnio podobają, o wiele bardziej podobają mi się zestawy bez kamizelki

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2016-09-03, 11:41   #1754
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Mi się osobiście okrutnie nie podobają dzieci w garniakach
Ja bym poszła w stronę sztruksów, koszuli, trampek i szelek ajjjjć byłoby ciacho
trampki i szelki tez mam

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość

Dziękuję 7 lat, właśnie poszedł do 1 klasy. Ogólnie jest niechętny do nauki, ale zobaczymy jak to będzie....

Mój brat na moim weselu miał ciemne spodnie, białą koszulę, jasnoniebieską marynarkę i chyba krawat. Niósł nam obrączki. Miał wtedy 5 lat. Mój chrześniak w tym samym wieku, tzn miał wtedy 4,5 i miał koszulę chyba w kratkę, taką do dżinsów i dżinsy albo też ciemne spodnie, nie pamiętam dokładnie. Dużo latali razem, biegali, więc ja bym 3 częściowy komplet odradzała, zresztą mi się osobiście średnio podobają, o wiele bardziej podobają mi się zestawy bez kamizelki

no dobra, przekonalyscie mnie. bedzie bez kamizelki ale marynarke bym chciala no ale to jeszcze pomysle nad tym

co do brata - a pani w przedszkolu nie sugerowala przebadania w poradni psych-pedag.? Zobaczcie jak bedzie mu szlo w tej pierwszej klasie i jak tylko cokolwiek was zaniepokoi to od razu uderzac do wychowawczyni niech wypelnia papiery do poradni. z reszta, ona sie na tym powinna znac i raczej wylapie jak cos bedzie nie teges. Nie zaszkodzi a moze cos mu w tym badaniu wyjdzie i wtedy bedzie mu mozna juz konkretnie pomoc. Sorki, zboczenie zawodowe

Stary 2016-09-03, 11:42   #1755
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
trampki i szelki tez mam

no dobra, przekonalyscie mnie. bedzie bez kamizelki ale marynarke bym chciala no ale to jeszcze pomysle nad tym

co do brata - a pani w przedszkolu nie sugerowala przebadania w poradni psych-pedag.? Zobaczcie jak bedzie mu szlo w tej pierwszej klasie i jak tylko cokolwiek was zaniepokoi to od razu uderzac do wychowawczyni niech wypelnia papiery do poradni. z reszta, ona sie na tym powinna znac i raczej wylapie jak cos bedzie nie teges. Nie zaszkodzi a moze cos mu w tym badaniu wyjdzie i wtedy bedzie mu mozna juz konkretnie pomoc. Sorki, zboczenie zawodowe
Ale co miała wyłapać bo nie rozumiem?

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2016-09-03, 11:45   #1756
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
trampki i szelki tez mam

No widzisz

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2016-09-03, 11:55   #1757
Anettt87
Zadomowienie

Dzień dobry
Mam gościa, więc się nie udzielam, ale potem Was nadrobię. Nie piszcie za dużo
Anettt87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-03, 11:59   #1758
MajWija
Wtajemniczenie

Tak piszecie o tym spojeniu lonowym a mnie też czasami pobolewa. Jak to gin bada? Mierzy jakoś?
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-03, 12:02   #1759
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
Tak piszecie o tym spojeniu lonowym a mnie też czasami pobolewa. Jak to gin bada? Mierzy jakoś?
Mnie samo z siebie raczej nie boli. Jak wstaję czy zmieniam pozycję, np przekręcam się na bok albo podnoszę nogę do góry jak się ubieram, to mnie boli i miednica i pachwiny też.
Jedna z dziewczyn pisała, że miała badane na usg

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Anettt87 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Mam gościa, więc się nie udzielam, ale potem Was nadrobię. Nie piszcie za dużo
Ja jak o to proszę to nadrabiam 20 stron

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2016-09-03, 12:03   #1760
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Listopadowa super ciuszki!

PannaIzabela wszystkiego naj naj naj Ciasto w niedzielę musi być, ja prawie zawsze robię, tak jak moja mama
aleksandramaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-03, 12:04   #1761
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Ale co miała wyłapać bo nie rozumiem?
a to roznie cos co podchodziloby np. pod ryzyko dysleksji. to sa jeszcze bardzo malutkie szkraby wbrew pozorom i tu trzeba ostroznie. choc przy nietrafionej diagnozie co najwyzej nic wam nie wyjdzie w poradnii ja pamietam jak zaczynalam prace i mialam lekcje w 1 klasie to mnostwo osob podpisylo mi sie np. tak: AISAK od tylu. i to juz nalezy obserwowac. albo lustrzane pismo - b zamiast d. ale tak jak mowie, narazie go poobserwowac i w szkole i w domu

Stary 2016-09-03, 12:07   #1762
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleksandramaj Pokaż wiadomość
Listopadowa super ciuszki!

PannaIzabela wszystkiego naj naj naj Ciasto w niedzielę musi być, ja prawie zawsze robię, tak jak moja mama
Dziękuję
Ja tu w mieszkaniu nie robię. Gotuję obiady codziennie, jak gości mamy mieć i raz na jakiś czas bez okazji coś upiekę, ale to nie jest raz w tygodniu. Tutaj mi się nawet nie chce w tym mieszkaniu. Podłoga nawet od razu po porządkach wygląda tragicznie, bo płytki obdrapane, blatu w kuchni mam tyle, że ledwo się mieszczę ze stolnicą i to tylko dlatego, że jest silikonowa i można ją podwinąć, okapu nie ma i mieszkamy na poddaszu, więc robiąc coś w kuchni jestem cała mokra i jak to trwa za długo to mi słabo. Dobrze, że chociaż mam sprzęty takie, że większość roboty za mnie zrobią
Za to w nowym mieszkaniu będę mieć bardzo dużo blatu, wyspę, wszystko będzie moje i nowe i cudowne

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2016-09-03, 12:09   #1763
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Pstryczek ja też nie jestem fanką dzieci w garniakach, wyglądajâ troche jak starzy mali Ja bym postawiła na "sportową elegancję", na luzie, to przecież tylko dziecko

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Cytat:
Dziękuję
Ja tu w mieszkaniu nie robię. Gotuję obiady codziennie, jak gości mamy mieć i raz na jakiś czas bez okazji coś upiekę, ale to nie jest raz w tygodniu. Tutaj mi się nawet nie chce w tym mieszkaniu. Podłoga nawet od razu po porządkach wygląda tragicznie, bo płytki obdrapane, blatu w kuchni mam tyle, że ledwo się mieszczę ze stolnicą i to tylko dlatego, że jest silikonowa i można ją podwinąć, okapu nie ma i mieszkamy na poddaszu, więc robiąc coś w kuchni jestem cała mokra i jak to trwa za długo to mi słabo. Dobrze, że chociaż mam sprzęty takie, że większość roboty za mnie zrobią
Za to w nowym mieszkaniu będę mieć bardzo dużo blatu, wyspę, wszystko będzie moje i nowe i cudowne

Aaaa no to rozumiem, w nowym lokum będziesz królową wypieków
Stary 2016-09-03, 12:31   #1764
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
a to roznie cos co podchodziloby np. pod ryzyko dysleksji. to sa jeszcze bardzo malutkie szkraby wbrew pozorom i tu trzeba ostroznie. choc przy nietrafionej diagnozie co najwyzej nic wam nie wyjdzie w poradnii ja pamietam jak zaczynalam prace i mialam lekcje w 1 klasie to mnostwo osob podpisylo mi sie np. tak: AISAK od tylu. i to juz nalezy obserwowac. albo lustrzane pismo - b zamiast d. ale tak jak mowie, narazie go poobserwowac i w szkole i w domu
Niee czasem myli np "b" i "d" ale to czasem i w czytaniu, bo się nie skupia po prostu, albo 5 i 2. Tyle że dla mnie to on mało umie, ale teraz wszystkie dzieci tak. Ja czytam od 5 rż, mając 7 lat czytałam już płynnie i jak patrzę po zeszytach odłożonych przez mamę i różnych kartkach, to błędów ort nie robiłam. I nikt ze mną wcale siedzieć nie musiał, a teraz jak mama by z młodym nie siadała do książek to by poszedł do szkoły z wiedzą zerową. Moja mama jest nauczycielką, co prawda teraz uczy religii ale uczyła też klasy 1-3 wcześniej, więc myślę że da sobie spokojnie radę z jego nauczaniem. Bardziej mnie martwi jego wychowanie

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Cytat:
Pstryczek ja też nie jestem fanką dzieci w garniakach, wyglądajâ troche jak starzy mali Ja bym postawiła na "sportową elegancję", na luzie, to przecież tylko dziecko

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Aaaa no to rozumiem, w nowym lokum będziesz królową wypieków
Taa królową we własnej kuchni na pewno, ale co do samych wypieków, to mimo że ich już trochę zrobiłam to wciąż się uczę i pewnie dopóki babcią nie będę to się za taką uważać nie będę

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2016-09-03, 13:06   #1765
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paulinika Pokaż wiadomość
29 kwietnia na usg kobieta powiedziała że Alba waży 3,200.
30 kwietnia urodziła się Alba ważąc 2710
Dieta cud.

Cytat:
Napisane przez BothSides Pokaż wiadomość

Mój lekarz nawet mi nie mówi wagi, bo uważa że to bardzo niemiarodajne, wg niego nawet ponad 500 g może być pomyłka, więc się nie sugerować za bardzo.
Wkrecilyscie mnie w zakupy kocykow, nie mogę się zdecydować, tyle slicznosci jest!
A jeszcze mam pytanie czym planujecie pielęgnować pępek?
Octenisept i jałowe gaziki, wedle wytycznych

Cytat:
Napisane przez puffa25 Pokaż wiadomość
Witam się i ja 😊 wczoraj byłam na wizycie i mój Jaś w 30 tc waży 2100 jestem trochę przerażona ale ginekolog uspokaja. Ja jak na razie plus 6 kg. Ogólnie zdrowy chłopak a to najważniejsze 😊
Super

Cytat:
Ja miałam test robiony ponad miesiâc temu, wyszedł dodatni i dostałam antybiotyk. Mam kartę z wynikiem mieć przy sobie przy porodzie jako jeden z najważniejszych dokumentow, razem z grupą krwi, bo mamy z mężem konflikt serologiczny.
Też jestem już po leczeniu. Kiedy powtarzasz? Ja myślę od razu zrobić z antybiogramem, w razie czego będą od razu wiedzieć jaki lek najlepiej podać. Tylko muszę dopytać jeszcze lekarki, czy to już na poród, czy w międzyczasie też.
Generalnie wynik z grupą krwi trzeba mieć przy sobie razem z kartą przebiegu ciąży, nawet kiedy nie ma konfliktu. W szpitalu zaraz o to krzyczą i każą dowozić, jak nie ma to robią z miejsca.

Cytat:
My mieliśmy slub o 13
We Włoszech zazwyczaj ceremonia jest ok. 11, braliśmy ślub w Polsce, ale chcieliśmy zrobić coś po środku. Włosi mają zegarki w brzuszkach, dla nich to i tak było bardzo pózno
I powiem szczerze, że to był super pomysł, bo sie nie musiałam szarpać so rana, gdzies o 2 już się wszyscy rozeszli
U brata na ślubie, o 16, słychać było w kościele burczenie w brzuchach. Kobity nic nie jadły od rana, co by się lepiej w kreacjach prezentować

Cytat:
Macie jakieś przeczucia co do TP ?
Bo mi nie daje cały czas spokoju myśl, że Młody urodzi się sporo przed terminem z wagą poniżej 3kg.
Mam schizę, że zdejmą mi pessar, a i tak przenoszę.

Cytat:
Napisane przez domek_z_piernika Pokaż wiadomość
Dzień dobry wczoraj miałam kiepski wieczór, ciągle brzuch się napinał i starałam sie szybko zasnąć - z marnym skutkiem... Tż wyszedł na piwo z ludźmi z pracy i wrócił w takim stanie że szkoda gadać. Ledwo zasnęłam, to mnie obudził, pijany, śmierdzący alkoholem, wstawał parę razy wymiotować. Serio, nie wiem co mu odwaliło nie mam nic przeciwko wyjściem z kolegami, ale powrót w takim stanie? Do tej pory jestem wściekła, a on leży jak zwłoki. A ja jeszcze dobra żona mu przygotowałam zawczasu szklankę wody z cytryną i tabletki przeciwbólowe. Bym wiedziała, że wróci w takim stanie to chyba bym wszystkie apapy pochowała głęboko i niech się męczy! Eh, to będzie ciężki dzień
Sent from my iPhone
Współczuję, przykro się patrzy na człowieka w takim stanie To pewnie jednorazowy wybryk...

Cytat:

blue zdjęcia ciuszków z tesco. Slabe jakościowo troche Białe spioszki tez tescowe upolowane za 27 zł newborn.
Te up to 1 mont są tylko troszeczkę większe od new born, może 1 cm.
Plus skarpecie za 6 zl :P

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

W sumie to nie wiem do jakiego rozmiaru zaliczyc te tescowe nazwy new born i up to 1 mont. Bo mam listę i sobie zapisuje co czego ile mam
Piękne tesco ma fajną bawełnę...

Cytat:
Witam się imieninkowo
Wszystkiego najlepszego!

Cytat:

no nie wiem, nie wiem...
Tak jak dziewczyny piszą: koszula, spodnie, jakieś szelki, pulloverek , może mucha, kapelutek. W końcu to dzieciak, sztywny dress code go nie dotyczy w garniturze byłoby mu niewygodnie...

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Tż mi pisze, że jedzie do Agaty, ja już myślę "do jakiej kuźwa Agaty ", a on przecież narożniki miał oglądać...
Stary 2016-09-03, 13:08   #1766
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
Też jestem już po leczeniu. Kiedy powtarzasz? Ja myślę od razu zrobić z antybiogramem, w razie czego będą od razu wiedzieć jaki lek najlepiej podać. Tylko muszę dopytać jeszcze lekarki, czy to już na poród, czy w międzyczasie też.
Generalnie wynik z grupą krwi trzeba mieć przy sobie razem z kartą przebiegu ciąży, nawet kiedy nie ma konfliktu. W szpitalu zaraz o to krzyczą i każą dowozić, jak nie ma to robią z miejsca.
Ja się gin pytałam, kiedy mam powtórzyć test. Ona mi powiedziała, że się nie powtarza, tylko (jeśli dobrze pamiętam) podadzą mi coś w szpitalu przy porodzie. Ale nie wiem, nie będzie w razie czego za późno?
Stary 2016-09-03, 13:20   #1767
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja się gin pytałam, kiedy mam powtórzyć test. Ona mi powiedziała, że się nie powtarza, tylko (jeśli dobrze pamiętam) podadzą mi coś w szpitalu przy porodzie. Ale nie wiem, nie będzie w razie czego za późno?
Podaje się dożylnie antybiotyk w trakcie porodu, dziecko może się zakazić kiedy bakterie dostaną się do płynu owodniowego (po naruszeniu pęcherza płodowego) no i przy przechodzeniu przez kanał rodny. Także przy sączeniu, odejściu wód trzeba jak najszybciej udać się do szpitala.
Stary 2016-09-03, 13:22   #1768
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
U brata na ślubie, o 16, słychać było w kościele burczenie w brzuchach. Kobity nic nie jadły od rana, co by się lepiej w kreacjach prezentować
nam to nie grozi raczej

Cytat:

[/COLOR]Tż mi pisze, że jedzie do Agaty, ja już myślę "do jakiej kuźwa Agaty ", a on przecież narożniki miał oglądać...
i od razu pierwsza mysl -

Cytat:
tak sie robi dostaje sie antybiotyk przy porodzie

ja mysle nad czyms innym - gbs robi sie jakis tam czas przed porodem. wyjdzie wynik ujemny i niby jest ok. no ale skad wiadomo ze przez te 4-6 tyg nie zlapalismy tego i mimo wszystko idac do porodu wynik nie bedzie dodatni? Meczy mnie to strasznie
nie lepiej byloby podawanie mimo wszystko profilaktycznie wszystkim rodzacym antybiotyku?

Stary 2016-09-03, 13:39   #1769
KoniKa4
Rozeznanie

Dziewczyny namieszałam pomocy

byłam w klubie i tam pod wątkiem było: "opuść klub" i kliknęłam bo myślałam, że wyjdę z klubu i przeniesie mnie znowu na nasz wątek.
A tu zonk bo chyba to znaczyło, że definitywnie chce opuścić klub bo teraz mam, że nie należę do żadnego klubu
KoniKa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-03, 13:40   #1770
mietowka25
Zakorzenienie

Fajnie posłuchać ile przytyłam, że gruba jestem i ile jem...
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości