|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część
Nie da sie przepychaczka? Nozykiem cienkim podwazyc korka? Kurka nie wiem co jeszcze wymyslic...
|
#1322 |
|
Zadomowienie
|
Nic nie dziala, a tata jak zabudowywal kiedys ta wanne to nie zistawil jednej plytki takiej jak by otwieranej zeby bylo dojsxie do tych węży i tak to..
|
|
|
|
#1323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od jakiegos tygodnia budze sie z spuchnietymi dlonmi Wczoraj bylam na wizycie u nowego gina, lekarz swietny, duzo rozmawia, a tego mi brakowalo u poprzedniej gin (tamta to tylko dzien dobry, prosze na fotel i ewentualnie dowidzenia). Co prawda nie badal mnie bo nie bada co 2tyg ale nadrobil to wlasnie gadka Kolejna wizyta 19 wrzesnia, wtedy bedzie usg Wgl jak na nfz to bylam b.mile zaskoczona bo sam prowadzi do gabinetu, przedstawil sie i generalnie zaluje, ze dopiero teraz zmienilam lekarza.
|
|
#1324 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016
Cytat:
![]() Ja swiece traktowalam bardziej zartobliwie, TZ mi do teraz nie wierzy ze to dzieki niej nam sie udalo to byl drugi miesiac staran dopiero wiec nie wiem czy bez niej by nam sie udalo nie zdazylismy wyprobowac wieelu rzeczy. Smiejemy sie ze z nastepnym dzieckiem juz bedziemy kombinowac tak zeby troche dluzej sie postarac i nacieszyc tym staraniem ![]() A co do tego ze kobiety nie moga zajsc w ciaze... To jest strasznie przykre. Cale zycie sie tego balam i wiek tutaj tez odgrywa wazna role. Woec za mlodu sobie zrobilismy Julka zeby juz na 100% bylo dzieciatko nie zwazajac na warunki a z drugim poczekamy jak juz sie konkretniej ogarniemy i qyobrazam sobie ze nie ma wiekszej krzywdy dla kobiety jak bezdzietnosc ja dopiero w ciazy ale wiem ze to najlepsze uczucie na swiecie i nikt mi nie wmowi ze jest cos wspanialszego Ja w poniedzialek ide na glukoze i twz sie uzbroje w kanapki ![]() ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- Cytat:
![]() A ludzie w lab naprawde nie maja serca ale swoja droga laboratoria i takie bledy.... To nie powinno sie zdazyc ![]() Cytat:
Moze on nadal jest w szoku ze zaraz bedzie ojcem i stad to zachowanie? Ludzie roznie reaguja. Wierze ze twoj dziad przejrzy na oczy w koncu masz tutaj nas! A z brzucholem nie wolno ci sie zamatrwiac
|
|||
|
|
|
#1325 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [QUOTE=motylek85;64853481]na początku pewnie mało będzie potrzebny podkład bo tych siuśków dzidziuś nie produkuje nie wiadomo ile, z kupką może się zdarzyć, że przeleci przez pampersiocha ale oczywiście sama sprawdzisz czy trzeba go kłaść czy nie z doświadczenia wiem, że moje chłopaki najbardziej brudzili materac jak już samodzielnie pili z butli... ja rajtki w sprayu używam już trzeci rok i bardzo sobie chwalę zawsze miałam problem z opalaniem nóg i chociaż górę opalałam dość szybko i ładnie tak nogi odróżniały się od reszty. W lato wstydziłam się chodzic w krótkich spodenkach czy spódnicach bo przecież głupotą by było ubieranie zwykłych rajstop a białymi nogami świecić nie chciałam. Ten spray to moje wybawienie uwaga, on uzależnia hahahaLo matko, to ja juz nie mam pojecia co robic z materacem Badz tu czlowieki madry Cytat:
Popatrze na te podklady, ale szczerze to zglupialam ![]() I tez nie mialam pojecia ze materac mozna prac ![]() Z twojej wypowiedzi odnosnie termometrow zrozumialam ze trzeba sie trzymac instrukcji - i tak mam zamiar robic
|
|||
|
|
|
#1326 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Pozdrawiam z glukozy 😐 Bleeee 😐
I wzielam na przekaskę po batonika. Chyba mnie coś zamroczyło. Nie tknę słodyczy do końca życia Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#1327 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No teraz czekam na efekty czy faktycznie udalo mi sie wygladac pieknie ![]() Cytat:
![]() Ja caly czas nie wiem co robic z tym monitorem oddechu. Nie chce tez przyciagac czarnych mysli i czytac o smierci lozeczkowej. Im czlowiek mniej wie tym lepiej spi - cale zycie wychodze z tego zalozenia. Mam nadzieje ze nie bedzie zgubne ![]() ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Cytat:
A moze moglabys poprosic tate zeby palil na dworze? Wtedy moglabys kilka dni pobyc u niego i sobie odpoczac... Cytat:
Pochwal sie efektem! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Sika? Serio? Ale ja przylapalas hahah fajnie ze napisalas o tych twardnieniach Twoja malutka chyba bedzie drobniutka z dluuuugimi nogami prawdziwa modeleczka! Ciekawe ile moj byk wazy 😎Cytat:
---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Cytat:
![]() Ja sie witam, po lebkach nadrobilam i lece na sniadanie
|
||||||||
|
|
|
#1328 |
|
Zakorzenienie
|
A i witam sie w 27tyg, to za tydzien zaczynam 3trymestr??? Szok!
|
#1329 |
|
Zakorzenienie
|
Ja we wtorek
|
|
|
|
#1330 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1331 |
|
Raczkowanie
|
monika haha, ale śmiesznie musiało to wyglądać
|
|
|
|
#1332 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O kurczę to ja za półtora tygodnia 7 miesiac wow A dziewczyny ostatnio jakos o zusie pisalysmy i mowilam ze cos kolo 20 dostane za sierpień bo przewaznie kolo 20 przelewali no to jak dwa dni temu weszlam na konto to bylan w szoku bo juz byl przelew za zwolnienie ktore mam do.7.09 szok )
|
|
|
|
|
#1334 | |
|
Rozeznanie
|
Ja już 26 tydzień 4 dzień
![]() Ja swiece traktowalam bardziej zartobliwie, TZ mi do teraz nie wierzy ze to dzieki niej nam sie udalo to byl drugi miesiac staran dopiero wiec nie wiem czy bez niej by nam sie udalo nie zdazylismy wyprobowac wieelu rzeczy. Smiejemy sie ze z nastepnym dzieckiem juz bedziemy kombinowac tak zeby troche dluzej sie postarac i nacieszyc tym staraniem ![]() A co do tego ze kobiety nie moga zajsc w ciaze... To jest strasznie przykre. Cale zycie sie tego balam i wiek tutaj tez odgrywa wazna role. Woec za mlodu sobie zrobilismy Julka zeby juz na 100% bylo dzieciatko nie zwazajac na warunki a z drugim poczekamy jak juz sie konkretniej ogarniemy i qyobrazam sobie ze nie ma wiekszej krzywdy dla kobiety jak bezdzietnosc ja dopiero w ciazy ale wiem ze to najlepsze uczucie na swiecie i nikt mi nie wmowi ze jest cos wspanialszego Ja w poniedzialek ide na glukoze i twz sie uzbroje się w kanapki [/QUOTE] Cytat:
odnośnie trudności w zajściu w ciąże, nam się udało od razu, ale dla mnie nie byłoby tragedii gdybyśmy nie mogli mieć dzidziusia. Chyba nawet zdecydowałabym się na adopcje. Nigdy nie widziałam siebie w roli matki, ale moją corkę kocham najbardziej na świecie ![]() Udanego dnia wszystkim |
|
|
|
|
#1335 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No jasne, miałam na myśli po po. Jak już będę człapać do domu tak czy siak Wasza bułka z pasztetem to chyba lepszy pomysł.Jeszcze 15 minut i zmykam z labo Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1336 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a dziewczyny, powiedzcie mi, mialyscie jakas diete na kilka dni przed badaniem krzywej cukrowej? w sensie, że na kilka dni przed ograniczałyście cukier?
|
||
|
|
|
#1337 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mnie ginekolog powiedziała, że mam jeść normalnie, kolacje najpóźniej o 18 dzień przed i cały dzień nie jeść słodyczy |
|
|
|
|
#1338 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja kolację zjadlam o 21, a w dzien jadlam normalnie cos słodkiego tez chyba zjadlam bo u babci wtedy byłam ale nie dużo
|
|
|
|
|
#1339 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Witam sie po nieprzespanej nocy z mega skurczami łydek. Leze jeszcze w lozeczku i czekam na sniadanko od meza. Jednak zdecydowalam sie na zamowienie tego urządzenia katarek- do odkurzacza, udalo mi się meza przelonac, ze to nie bedzie straszne dla Lili. Po zakupach online w Polsce misze usiąść i powykreslac rzeczy, ktore juz mam z wyprawki. Moja lista robi sie coraz krótsza, takze bardzo sie ciesze. Po tym jak pisalyscie o ilosci poeluch tetrowych domowilam jeszcze kilka i w sumie wyjdzie mi na dzien dzisiejszy okolo 17. Sprawdze jakosc tych.co przyjda z Polski i z ebay i z primarka i potownam, ktore sa najlepsze i wtedy dokupie ewentualnie cos wiecej. Edytowane przez LuckySparkle Czas edycji: 2016-09-03 o 10:43 |
|
|
|
|
#1340 |
|
Zakorzenienie
|
Mam ostatnio jazdy na czupa czupsy, pomemlalabym lizaki nim 2 ale nie moge nigdzie ich upolowac.
|
#1341 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mega szczęście trafić akurat wtedy na USG kiedy malutkiej się chciało poza tym super, że wszystko dobrze z dzidziąCytat:
Witam się w sobotę i powiem Wam, że dziwnie się czuję nie sprzątając zawsze sobota była dla mnie takim dniem, gdzie sprzątałam porządnie dom, a potem jechałam do mamy i teraz nie wiem co zrobić z tym czasem chyba po prostu pójdę wziąć kąpiel
|
|
#1342 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() katarek to śwetna rzecz, byłam świadkiem jak kilka razy znajomi odciągali babolki swojemu półrocznemu synkowi. mózgu mu nie wyssało, więc jest ok ![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Cytat:
ja mam chcice na nutelle!!!Cytat:
ale może tak mi powiedział, bo w ostatnim miesiącu miałam niezły skok wagi ![]() leż, odpoczywaj i ciesz się ostatnimi trzema miesiącami leniuchowania
|
|||
|
|
|
#1343 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nutella, zjadłoby się , w ramach zastępstwa zjadłam kawałek babki czekoladowej
|
|
|
|
|
#1344 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kolację zjadładam o 20 a pierwsze pobranie miałam o 8:30.Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jakoś będę musiała przeżyć ostatni posiłek o 19
|
|
|
|
|
#1346 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hahahahejjjjj, ja też bym wchłonęła kilka kanapek z nutellą ![]() Cytat:
|
|
#1347 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nastepne usg bede miec ok 32 tygCytat:
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#1348 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1349 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja miałam dietę cukrową ![]() urodziny chrześniaka - wciągnęłam mega duza porcje torta o 19 W środę ide do gin to sie dowiem co tam wyszło , ona wzięła moje wyniki ze szpitala. Zakładam ze jakby wyszły źle to by dzwoniła.Migdalek jak tam sytuacja na froncie ?? Olej dziada. Dziewczyny radzą przeprowadzić poważną rozmowę, a ja Ci powiem że to nic nie da. Skoro szanowny pan nie widzi problemu i tylko Ty się wg niego czepiasz to szkoda czasu na nerwy... Faceci to mistrzowie odwracania kota ogonem. Oni wywijają ale wina jest przecież zawsze kobiety... Skup sie na sobie. Nie czekaj na niego po pracy z obiadem. Wyjdź z domu choćby po to żeby pochodzić po sklepach i to najlepiej w czasie jak on wraca. Jeśli myśl o tym żeby odejść od niego była choć trochę poważna spróbuj zacząć żyć tak jakby go nie było w Twoim życiu. Zobacz czy potrafisz?? Bo straszenie i szantażowanie faceta odejściem moze na niektórych działa ale tylko wtedy jeśli uważają to odejście za realne. Osobiście znam faceta który robi sobie w zwiazku co mu sie żywnie podoba "bo przeciez ona i tak nie odejdzie , bo gdzie i za co" Nie jesteście małżeństwem wiec działa to na Twoja korzyść , możesz po prostu trzasnąć drzwiami i odejść , żaden sąd ci niepotrzebny... Oczywiście życzę żeby pan oprzytomniał ! |
|
|
|
|
#1350 |
|
Zakorzenienie
|
ja podjadam z szafki nocnej
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:42.

)

ja dopiero w ciazy ale wiem ze to najlepsze uczucie na swiecie i nikt mi nie wmowi ze jest cos wspanialszego 

masz tutaj nas! A z brzucholem nie wolno ci sie zamatrwiac 
Dla mnie to dziwne, ale staram się wierzyć, że jest to poparte wiedzą medyczną, której ja nie mam i taki system też działa, skoro kobiety chodzą w ciąży i rodzą tu normalnie

Małe niemowlę oczywiście nie śpi na brzuchu, ale starsze które umie już samo się przekręcać, to owszem wedle własnego uznania przekręca się tak jak i dorosły. Moi chłopcy obydwaj lubili spać na brzuchu i jeszcze podciągnąć kolanka i wypiąć pupę do góry
skądś znam ten tekst 😉

ja mam chcice na nutelle!!!