|
|
#661 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kieleckie Panny Młode - Część XIV
Dziewczyny czy któraś organizowała wesele w lesnej promenadzie w piekoszowie ??
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
|
|
|
#662 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#663 |
|
Raczkowanie
|
Żabko jak ostatnie przygotowania? Co z garniturem?
|
|
|
|
|
#664 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, czy wybieralyscie jakieś pieśni w trakcie Ślubu same? Jestem w trakcie, i nie wiem kompletnie na co się zdecydować
|
|
|
|
|
#665 |
|
Raczkowanie
|
My nie wybieralismy pieśni, czytań ani niczego
zdalismy się na ksiedza
|
|
|
|
|
#666 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#667 |
|
Zadomowienie
|
Ja siedze od wczoraj na sali juz. Wlasnie wracam z Tz bo usadzalismy miejsca. Ufff jakos sie udalo chociaz ciezko bylo. Co do piesni to mam pare wybranych a reszte ta dziewczyna ma wybrac ale teraz nie pamietam. Musialabym na kompa wejsc.
---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ---------- Garnitur i suknia juz wisza w szafie❤ dzis bylismy tez na probie w kosciele.
|
|
|
#668 |
|
Raczkowanie
|
To sa jakieś próby w kościele?
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#669 |
|
Zadomowienie
|
U mnie sa 😉
|
|
|
#670 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale polecam, bo super klimat jest przy skrzypcach
|
|
|
|
|
|
#672 |
|
Raczkowanie
|
My sobie wybraliśmy wszystko, kiedyś w wątku już podawałam pieśni
nie decydowaliśmy się na dodatkową oprawę muzyczną, bo organista super grał i śpiewał
|
|
|
|
|
#673 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#674 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
-takie jest prawo miłości -gdy się łączą drogi dwie -nic, nie musisz mówić nic ja takie zaproponowałam dziewczynie która śpiewa u nas
|
|
|
|
#675 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, skrzypce w kościele to piękna sprawa. U nas jak skrzypaczka zagrała na wejście to miałam ciarki, a bardzo duża część gości się wzruszyła. W sumie to przez tę muzykę podczas przysięgi zadrżał mi głos. My płaciliśmy 500 złotych za skrzypaczkę i organistę. Bardzo zgrane małżeństwo z Kielc i przepięknie grają. Ale za mniejszą cenę można chyba też wziąć same skrzypce.
14.06. 2010 14.02.2015 13.08.2016 ![]() Ex Au pair De Edytowane przez very niceee Czas edycji: 2016-09-02 o 11:43 |
|
|
|
|
|
#676 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny chciałabym podzielić się z wami Moim Dniem.
Zwłoka nastąpiła ponieważ zaraz po Ślubie zaczęliśmy szukać mieszkania, a potem przeprowadzka. Oto relacja: Pani Młoda Sukienka: Agora model 15-28 cudowna, prześliczna; kelnerka powiedziała, że to najładniejsza sukienka tego sezonu jak na razie Makijaż: 4 maku-up pomimo nieudanego pierwszego próbnego makijażu, na drugim ustaliłam z P. co było poprzednio nie tak i wyszedł cudnie Fryzura: Antawia P. Kinga- jest cudowna fenomenalna i z terminami w prządku, za próbną i właściwą w sumie zapłaciłam 160 zł Biżuteria: W&M Buty: klasyczne białe kupione na plantach Pan Młody: Garnitur: Pako Lorente - granatowy smoking z czarnym szalem, znalazłam go w galerii na szczęście spodobał się TŻ Obrączki: Jacek Rutczyński, specyficzny Pan, ale bardzo dobrze umie doradzić Kościół: pw. Niepokalanego Serca NMP ul Urzędnicza - świetny kościółek na mały ślub Solistka: Milena Kij - piękny głos, w chwili śpiewania Ave Maria miałam ciarki Skrzypek: Kamil Powrozek Kwiaty: siostra zakonna dekoruje kościół, w tym samym dniu były dwa śluby więc koszt kwiatów był podzielony na dwa i siostrze symbolicznie daliśmy za ułożenie kwiatów po 20 zł Organista: z innego kościoła P. Wieczorek, ciężki kontakt, jak się na coś uparł to tak miało być, zmienił kolejność utworów tak jak mu pasowało i w konsekwencji z kościoła nie wyszliśmy przy marszu Mandelsona Sala: Restauracje Victoria w Grand Hotel, Stoły stały na Oranżerii, a parkiet był na części restauracyjnej; pyszne jedzenie; obsługa z najwyższej półki; bardzo elegancko, ale nie sztywno. Za talerzyk płaciliśmy 190 zł (bez tortu i alkoholu, w ramach tej kwoty 5 zł było przeznaczone na kwiaty i 5 zł na oświetlenie) Kwiaty: Kwiaciarnia Vanilla, Panie stanęły na wysokości zadania i znalazły amarantowe storczyki (inna odmiana niż ta, którą można standardowo kupić) w przystępnej cenie Oświetlenie sali: Strefa Światła- Michał Lewandowski, świetny w kontakcie, bez oświetlenia sala nie zrobiłaby takiego efektu jak był DJ: Helion- Michał jest genialny, mieliśmy zaproszone ok 75 osób, a przyszło jedynie 44, myslałam że będzie klapa i o 1 godzinie nikogo nie będzie ale chłopaki tak rozkręcili zabawę, że wszyscy goście bawili się świetnie, muzyka grała do 5.20, a sala była zarezerwowana do 5.00 , Barmani: bar10ders, goście byli zachwyceni drinkami, Fotograf: Łukasz Kot, widziałam na razie 2 zdjęcia i zapowiada się świetnie, jesteśmy jeszcze przed plenerem, szukamy fajnego miejsca może polecicie jaką starą fabrykę, albo ruiny kościoła lub zamku nie za daleko od Kielce Tort: Cukiernia Sowa, zrobili tort z moją wstążką , P. Aneta Krukowska z Pasażu Świętokrzyskiego bardzo miła i potrafi dobrze doradzić. Warstwy: Pralina (nasza ulubiona ale nie dało się na wszystkie warstwy położyć bo była za ciężka) Orzech Włoski i Cookies.Samochód: Biały mercedes, który załatwił nam świadek z przystrojeniem w prezencie ślubnym Oczywiście nie obyło się bez drobnych wpadek, ale było cudownie. Polecam wszystkim robienie wesela nawet na małą liczbę osób. Wesele zawsze się zwróci, a za ślub w kościele czy urzędzie i związane z tym rzeczy (sukienkę, makijaż, fryzurę,garnitur itp.) tak czy siak trzeba zapłacić niezależnie czy robi się wesele czy nie.
Edytowane przez SylwiaOli Czas edycji: 2016-09-04 o 23:21 |
|
|
|
|
#677 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, żeby nie było, że kogoś reklamuję - Heliona znam od zawsze, pochodzi z mojego miasteczka i od zaaawsze prowadził wszelkie imprezy (już jako gimnazjalista obsługiwał dyskoteki szkolne
), więc doświadczenie ma spore
|
|
|
|
|
#678 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#679 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Zapraszaliśmy podobną liczbę osób, a na wesele przyszło 60 osób dorosłych i czworo dzieci. Też się obawiałam, jak to będzie, a bawiliśmy się do 5.00 rano . Co do zwrotu, to wyszło bardzo ok. Wydaliśmy 30 tys., a zwróciło się prawie 21 tys. . Na początku, jak goście zaczęli odmawiać, żałowałam, że nie zrobiliśmy tylko obiadu, ale teraz z perspektywy czasu , cieszę się, że mieliśmy normalne wesele. W końcu to tylko raz w życiu!
|
|
|
#680 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#681 | |
|
Raczkowanie
|
Żabko trzymaj kciuki za jutro!!!! 😍😍
---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Cytat:
a czy w Kielcach kupilas suknie Agory?---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Dziewczyny, jak się pozbyć zagniecen z welonu? Przyszedł mi poczta, i jest trochę ''pomiety''. 😝 |
|
|
|
|
|
#682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żabko kciuki za jutro i wszystkiego najlepszego na niwej drodze życia! |
|
|
|
|
|
#683 |
|
Raczkowanie
|
Żabko wszystkiego najlepszego;-)
My właśnie leniuchujemy na pięknej Krecie korzystając z wolnej chwili opiszę wam mój wielki dzień myślę że należy zacząć od tego ze od czwartku byłam na lekach uspokajających bo momentami tak się denerwowałam ze nie byłam w stanie myśleć i spać;-) 2dni wczesniej robiliśmy ostatnie zakupy i zawozili na salę wszystkie rzeczy. W piątek byłam tak zmęczona ze od razu zasnęłam a w sobotę nie chciało mi się wstać. O 9 miałam fryzjera. Oboje z filipem byliśmy rano nieprzytomni ale dobra kawka i Filip zrobił cudo;-) oczywiście salon alter ego. fryzura trzymała się całą noc bez zarzutu i była dokładnie taka jak chciałam;-)O 11miałam makijaż w domu. Kasia Gumula to kolejny mistrz tego dnia. Makijaż był cudowny. Nie mogłam się poznać w lusterku. Chyba już nigdy nie będę tak pięknie wyglądać:-P wszytko trzymało się perfekcyjnie cala noc mimo miliona calusow;-) Fotograf Magda Kordowska kolejna mistrzyni. Super potrafiła rozluźnić atmosferę i uspokoić mnie bo w którymś momencie to trzęslam się jak galaretka. Kościół św Jana Chrzciciela pod telegrafem. Dekorowala pani z Pinczowa która była kwiaciarka drugiej pary biorącej ślub w tym dniu. Msza była ekspresowa, ks piotr miał super kazanie. Podczas przysięgi tż na grzywce usiadła mucha i bardzo ciężko było mi zachować powagę i nie roześmiać mu się w twarz, chociaż może to trochę uspokoiło emocje związane z sama przysięga. Sala Sosnowy Dworek w Sukowie. Organizacja super, jedzenie pyszne. DJ Piotr Gładkowski również mogę napisać w samych superlatywach. Parkiet pełen całą noc ![]() Generalnie obyło się bez większych wpadek i całe wesele było super imprezą była mała pomyłka przy pierwszym tańcu ale udało nam się to naprawić i jak rozmawiałam ze znajomymi to nikt się nie zorientował;-) Suknia z Kiary producent Estera połączenie Dolores(góra) i Venus (dol). Wszyscy mówili że zjawiskowa niestety trochę zniszczyła dol sukni gdy zmieniłam buty. Ale generalne jestem super szczęśliwa bo było cudownie
|
|
|
#684 |
|
Przyczajenie
|
Gratulacje
|
|
|
|
|
#685 |
|
Zadomowienie
|
Mam
600-991-667, skrzypaczka nazywa się Monika Rudkowska. Zanim się na nią zdecydowaliśmy byliśmy na ślubie innej pary, żeby zobaczyć, jak gra. Wyszło naprawdę pięknieTunia, i jak na Krecie, fajnie? Jaka pogoda? My lecimy tam już jutro
|
|
#686 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zazdroszczę Wam dziewczyny! ![]() ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#687 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do krety wczoraj było pięknie, dzisiaj dużo chmur ale ciepło. Chociaż to nie jest pogoda jaka pamiętam z czerwca zeszłego roku. I wieczory chłodne wiec sweterek albo bluzę koniecznie zwłaszcza ze bardzo wieje.
|
|
|
|
#688 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Cytat:
Ja swój welon prasowałam żelazkiem, ale chyba przez ściereczkę, ale nie pamiętam dokładnie.
Edytowane przez SylwiaOli Czas edycji: 2016-09-04 o 23:29 |
||
|
|
|
|
#689 |
|
Raczkowanie
|
Gdzie polecacie fryzjera tak zeby nie skosil mnie nie wiadomo ile za probna i ostateczna fryzurę? Ja chce tylko łatwe upiecie długich włosów więc nie jestem wymagająca
|
|
|
|
#690 |
|
Raczkowanie
|
Kasia88 i Ttunia może macie jakieś zdjęcia z tego Dnia do pokazania tym dziewczynom jeszcze przed ślubem, może się zainspirujemy waszymi bukietami/makijażem/fryzurami?
a i Zakochana Żabka również chyba już po![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- I jeszcze very niceee teraz zobaczyłam, że już po, więc może jakieś zdjecia?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:52.

zdalismy się na ksiedza