Majówki 2016 - część pierwsza jako mamy! - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-03, 13:05   #3361
agassek
Zakorzenienie

Dot.: Majówki 2016 - część pierwsza jako mamy!

Cytat:
Napisane przez konsternacja Pokaż wiadomość

Agassek- a ja uwazam, ze maz mial troche racji. Tak z opowiesci to nawet widze komizm tej kupkowej sytuacji. Jesli on to wzial na wesolo to serio mogl byc zdziwiony Twoja reakcja. To tylko dziecko. Jeszcze wiele rzeczy sie przydarzy
Haha, może dobrze, że napisałaś to jak ktoś, kto widzi wszystko z boku jak przeczytałam to jeszcze raz to też się zaśmiałam i w sumie na początku to było zabawnie, bo ja nie wiedziałam co chwytać, tu kupa, tu siku, Marysia tymi skarpetami prosto w pieluchę tylko mój mąż mógłby po prostu zdjąć prześcieradło albo umyć podłogę z drugiej strony powiedziałam, że ma wyjść to wyszedł- logiczne, nie?

Z kremami nie pomogę, bo nie używam

Cytat:
Napisane przez dzustam Pokaż wiadomość
Wczoraj moja mama znalazła wypchany portfel w ko munikacji. Oddała właścicielowi. Jestem z niej dumna. Tzn. żaden to wyczyn, bo to społeczny obowiązek i w sumie tego mnie uczyła, ale przynajmniej nie mam rozdźwieku w jej słowach i zachowaniu
też bym tak zrobiła i mam nadzieję, że nauczę tego moją córkę a dostała chociaż znaleźne?

Bona, niesamowite! Daleko od Ciebie mieszka? Kurde, ja chyba w wieku 18-stu lat nie dałabym sobie rady "na swoim". Dobrze wychowałaś córkę studia zaczyna w tym roku?

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-03, 13:11   #3362
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Dzustam brawa dla mamy.

Bona gratulacje dojrzalej cory, ale nie wyobrazam sobie nawet jak teraz sie czujesz. Napewno duma i szczescie bo dzieci wychowujemy dla Swiata, ale tesknota za tym co bylo pewnie tez jest?

Agassek jaka nowa fryzura?

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
manufakturapiekna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-03, 13:16   #3363
dzustam
Zakorzenienie

E, nie wiem, nie zapytałam. Powiedziałam jej tylko, że jestem z niej dumna. Znając mamę - mogła nawet o tym nie pomyśleć

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-03, 14:24   #3364
pluszowy_kot
Zakorzenienie

kaylla, zważyć małej nie zaszkodzi, ale uzbrój się w siatki centylowe dla dzieci karmionych piersią, bo standardowe są dla dzieci karmionych sztucznie. Poza tym dzieci na piersi przybierają skokowo a nie wg tabelek co tydzień. Niestety, założę się, że lekarz z miejsca każe Ci podać dziecku sztuczną mieszankę jeśli powiesz, że Twoim zdaniem mało przybiera. Poza tym nie porównuj dzieci nawet urodzonych tego samego dnia - każde dziecko jest inne, rośnie inaczej, ma inne predyspozycje. Gdyby wszystkie dzieci rozwijały się tak samo to nie byłoby ludzi szczuplejszych/grubszych/niższych/wyższych. Dziecko ma się mieścić w siatkach centylowych dla dzieci kp i koniec, nawet jeśli będzie na niskim centylu! To oznacza tylko tyle, że jest drobne i nic więcej, siatki centylowe to czysta statystyka a nie wyrocznia, że musi być w połowie albo na samej górze, bo jak jest nisko to źle!

Anne, na wieczór panieński pojechałam, ale tylko na 1,5h bo akurat w tym pubie nie było możliwości względnie dyskretnie ściągnąć mleka. Poza tym za tydzień na wesele i wolę zbierać siły. A w zasadzie nic się nie działo - dostałam kawałek pozostałego tortu, wypiłam szklankę coli, skubnęłam świeżo przyniesioną przekąskę, pogadałam z dziewczyną w ciąży i później kilka minut z młodą i tyle
pluszowy_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-03, 14:56   #3365
agassek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez manufakturapiekna Pokaż wiadomość
Właściwie nic nie zmieniałam- podcięłam tylko 1cm końcówki i poprosiłam o wysuszenie na szczotce, żebym jutro córce wstydu nie przyniosła

Za miesiąc chyba ciachnę

Maryśce wyszedł najprawdziwszy na świecie PRYSZCZ!!! akurat przed imprezą dobrze, że to nie studniówka albo ślub

Stary 2016-09-03, 16:44   #3366
Anika1986
Zadomowienie

Kaylla, sprawdzałaś jak to wygląda w oparciu o siatki centylowe?
Ogólnie dziecko od 4 miesiąca wolniej przybiera. Mój obecnie waży gdzieś 5,8 kg a był urodzony z wagą pawie o 1 kg niższą. Wiadomo, że każde dziecko ma swoje tempo, dużo tez zależy od Waszej budowy i jeśli Wy jesteście drobni, to dziecko raczej też będzie drobnej budowy. Tak czy inaczej lepiej to skonsultować z innym lekarzem, ale nie dawaj się wrobić w dokarmianie sztucznym. Na tym etapie mogą kazać zacząć wprowadzenie stałych pokarmów.
Anika1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-03, 16:57   #3367
BonaDea75
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agassek Pokaż wiadomość
Haha, może dobrze, że napisałaś to jak ktoś, kto widzi wszystko z boku jak przeczytałam to jeszcze raz to też się zaśmiałam i w sumie na początku to było zabawnie, bo ja nie wiedziałam co chwytać, tu kupa, tu siku, Marysia tymi skarpetami prosto w pieluchę tylko mój mąż mógłby po prostu zdjąć prześcieradło albo umyć podłogę z drugiej strony powiedziałam, że ma wyjść to wyszedł- logiczne, nie?

Z kremami nie pomogę, bo nie używam

też bym tak zrobiła i mam nadzieję, że nauczę tego moją córkę a dostała chociaż znaleźne?

Bona, niesamowite! Daleko od Ciebie mieszka? Kurde, ja chyba w wieku 18-stu lat nie dałabym sobie rady "na swoim". Dobrze wychowałaś córkę studia zaczyna w tym roku?
Mieszka niedaleko tzn na tyle blisko że jest jak od mamy odebrać kotlety, ale na tyle daleko że mama (czyli ja) niezrobi jej niespidziewanego nalotu, tak to określiła :P jakieś 10 min samochodem, poszła do pracy, na studia w tym roku nie szykuje się, może w przyszłym.

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

Cytat:
Napisane przez manufakturapiekna Pokaż wiadomość
Dzustam brawa dla mamy.

Bona gratulacje dojrzalej cory, ale nie wyobrazam sobie nawet jak teraz sie czujesz. Napewno duma i szczescie bo dzieci wychowujemy dla Swiata, ale tesknota za tym co bylo pewnie tez jest?

Wiecie jak się czuję, zadaje sobie wciąż pytanie czy czegoś nie spieprzyłam bo już nastał ten czas że nie będzie można czegoś poprawić, powtórzyć itp dziwne uczucie.
No i z jej pokoju robimy sobie sypialnię.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-09-03, 19:49   #3368
Iwonia27
Zakorzenienie

Gdzie sie wszyscy podziali?
Aaaa kąpią, karmią i usypiają pewnie.
Iwonia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-03, 20:08   #3369
201701091517
Konto usunięte

Ja już ululałam

W ogóle byłam dzisiaj w TkMaxx no i spotkałam tam taką mame.. z malusim dzidziusiem.. ale to taki malusi malusi!
No i akurat później siedziałam z moim buntownikiem na ławce, a ona usiadła obok mnie, no i mówiła że córeczka ma 2 tygodnie i tak pogadałyśmy..

I tak sie przyjrzałam temu maleństwu.. ona mi mówi, że ma 52 cm a wydawała mi się taka maleńka. Taka kruszyna.. Po jedzonku była to taka pólżywa.. ;D
Normalnie byłam cały czas w szoku! A przecież niedawno sama takie miałam. Już się tak odzwyczaiłam od takiej drobinki, że teraz jak widze takie to dla mnie szok no a przecież minęły raptem 4 miesiace..

Przy okazji dwie inne mamy odezwały się, żeby cieszyć się maluchem bo one tak szybko rosną..
201701091517 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-03, 20:11   #3370
_itakinie_
Zakorzenienie

Dzieki za kciuki, jestesmy bezpieczni w domu. Wojtus padl, ja teraz tez. Ide do niego sie potulic.
Stary 2016-09-03, 20:18   #3371
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwonia27 Pokaż wiadomość
Gdzie sie wszyscy podziali?
Aaaa kąpią, karmią i usypiają pewnie.
Moja Malizna już śpi od godziny, tatulek jest na wieczorze kawalerskim kumpla więc ja mam wieczór dla siebie. Chyba zaszaleję i pójdę wcześniej spać

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Cytat:
Napisane przez _itakinie_ Pokaż wiadomość
Dzieki za kciuki, jestesmy bezpieczni w domu. Wojtus padl, ja teraz tez. Ide do niego sie potulic.
Super! Odpoczywajcie teraz

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-03, 20:25   #3372
asiaczek
Zakorzenienie

Na dole u teściów grill a ja leżę w sypialni na łóżku z synkiem, bo gdy tylko odejdę to się budzi i płacze. Najchętniej to bym go teraz zjadła, jest taki słodziutki
Czytałam jakiś artykuł w necie,było tam zdjęcie matki z wtulonym w nią niemowlakiem i sobie pomyślałam: ale piękny widok.. Dopiero po chwili do mnie dotarło, że przecież codziennie mam takie wspaniałe chwile

A, i oczywiście skoro tatuś był w domu i mógł się z nami pobawić to synek cały poranek był grzeczny, a po południu spał 5 godzin

Stary 2016-09-03, 21:11   #3373
Monanka83
Zakorzenienie

I ja już ululałam swojego skarba
Jesteśmy po chrzcinach! Wszystko się udało, chrzest bardzo sprawnie, sympatycznie, Nineczka była superdzielna i zainteresowana księdzem
Impreza bardzo udana, wybraliśmy idealny lokal, pogoda była piękna, dzieci wybawione i wyskakane na placu zabaw i trampolinie, jedzenie świetne, wszyscy zadowoleni, naladowali bateryjki nad jeziorem.

Żeby tylko mała troszkę pospała
Stary 2016-09-03, 21:22   #3374
pluszowy_kot
Zakorzenienie

Mamy przegwizdane...bestia obudziła się na jedzenie a teraz nie śpi! Jeśli to się będzie powtarzać to cały plan na wesele diabli wezmą...
Stary 2016-09-03, 21:34   #3375
dzustam
Zakorzenienie

Mona, super, że impreza poszła jak po maśle.

Wyszłyśmy ze szpitala. Enzymy nadal wysokie, do kontroli za 2-3 tygodnie. Usg wątroby jest ok, poza wyłapanym przy okazji zbieraniu się plynu poza pęcherzem.
Złego słowa na Panią ordynator nie mogę powiedzieć. Przeprosiła nawet, że nie zmieniono mi sali na lepszą, bardziej dostosowaną do niemowlaka.
Jedna z hipotez mówi, że może to przez szczepionkę.
Po powrocie do domu spaliśmy wykąpani 4 godziny

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-09-03, 21:40   #3376
daggmara
Z deszczem w butach

Lambadaa - ja tylko czekam az mlody podrosnie i bedzie bardziej kumaty, wtedy moim zdaniem dopiero jest super. Ciesze sie, gdy zamykamy kazdy etap i idziemy do przodu.

Dzustam - super, ze juz Was wypuscili, bedziemy trzymac kciuki za wyniki!

daggmara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-03, 21:52   #3377
Iwonia27
Zakorzenienie

Majówki 2016 - część pierwsza jako mamy!

Chyba mi sie robi zastój w lewej... Zaczyna sie tak samo jak kiedys tj boli jak po odduszeniu bielizną ale nie potrafie zlokalizowac strony.
Zobaczymy pozniej. A tymczasem po domowym pedi i manicure mowie dobrej nocy wszystkim mamom i dzieciaczkom.
Mona super ze inpreza sie udala
Dzustam super ze juz w domu
Ach i ja sie wgapiam za takimi malusimi dzidziusiami i tesknie za takim etapem ze wszystkimi jego plusami i minusami.

Edytowane przez Iwonia27
Czas edycji: 2016-09-03 o 21:53
Stary 2016-09-04, 04:15   #3378
Iwonia27
Zakorzenienie

Karmie i nie mam co czytac
Stary 2016-09-04, 04:50   #3379
pluszowy_kot
Zakorzenienie

Cytat:
Karmie i nie mam co czytac
właśnie, nudno tu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-09-04, 07:07   #3380
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Ale bola mnie piersi. Zo znowu zaczela swoje pobudki zanim ja sie polozylam, a pozniej juz poszlo... pobudki co pol godziny i wiszenie na piersi.

manufakturapiekna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-04, 08:02   #3381
agassek
Zakorzenienie

Moja co wczoraj wywinęła
Jak zwykle usnęła w naszym łóżku, ja albo mąż, co 15 minut chodzimy sprawdzić czy wszystko ok. No i weszłam raz a ta dopełzała prawie do ściany, więc za girki ją i ściągnęłam w dół. Pospała tak jeszcze trochę i nagle ryk, było tak po północy, pomyślałam, że po prostu obudziła się na jedzenie, wchodzę do pokoju, a Marysia pomiędzy materacem a ścianą (na szczęście śpimy na samym materacu), ta cwaniara nie dość, że dopełzła do ściany, to jeszcze obróciła się o 90 stopni. Boże jak się przestraszyłam. Muszę jakoś pozabezpieczać materac z każdej strony, bo Mała jest tak ruchliwa, że już jej tu nie można zostawić... na coś się mój rogal ciążowy przyda- zrobiłam z niego ograniczenie

Potem pospała od 1 do 4:40, więc nie tak źle i już później pobudki prawie co godzinę, standard. Teraz na brzuszku pospała jeszcze 7-9. O 13 mamy chrzciny, zaraz trzeba wstać i zacząć szykować królewnę, poprosimy o kciuki

A ja mam stresa czy o czymś nie zapomniałam...

Stary 2016-09-04, 08:39   #3382
Iwonia27
Zakorzenienie

Agassek kciuki sie trzymają.
Czy Wasze dzieci tez maja/miały faze na zabieranie sobie smoczka i nerw bo go nie ma w buzi? Daje znowu a jego rece od razu idą prosto do buzi i sobie wyrywa no i nerw ze go tam nie ma. Takie akcje przed zasnieciem ja daje on zabiera i dalej go chce i tak milion razy.
Ja to jeszcze mam jako taką cierpliwosc smieje sie z tego ale moj to uuuuu
Ps. No i mam ten zastoj.
Stary 2016-09-04, 08:52   #3383
pluszowy_kot
Zakorzenienie

Taaa numery ze smoczkiem to standard, czasem jeszcze trafi tym smokiem z powrotem do dzioba, ale rzadko

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-09-04, 09:13   #3384
fruzjape
Zadomowienie

Ula dzisiaj obudziła sie o 5h, masakra. O 6h15 udało mi sie ja uśpić. Po czym o 6h45 wstała na dobre.
Zaraz wsiadamy do samolotu, trzymajcie kciuki
fruzjape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-04, 09:23   #3385
agassek
Zakorzenienie

Fruzja, dobrego lotu!
A jak już wylądujecie to poproszę o jakieś wskazówki dot. lotu z takim maluchem, bo za miesiąc nas też to czeka...

Nasza jeszcze nie chwyta zabawek prawie, smoczka to już w ogóle... Powinnam się martwić?

Stary 2016-09-04, 09:29   #3386
martunia_199
Zakorzenienie

O tak u nas smoczek też cały czas jest w natarciu raczek. Do tego zaczyna sobie go w buzi przekrecac i masować dziaselka. No i coraz częściej sam nim trafi do buzi z powrotem )

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-04, 09:47   #3387
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Moja co wczoraj wywinęła
Jak zwykle usnęła w naszym łóżku, ja albo mąż, co 15 minut chodzimy sprawdzić czy wszystko ok. No i weszłam raz a ta dopełzała prawie do ściany, więc za girki ją i ściągnęłam w dół. Pospała tak jeszcze trochę i nagle ryk, było tak po północy, pomyślałam, że po prostu obudziła się na jedzenie, wchodzę do pokoju, a Marysia pomiędzy materacem a ścianą (na szczęście śpimy na samym materacu), ta cwaniara nie dość, że dopełzła do ściany, to jeszcze obróciła się o 90 stopni. Boże jak się przestraszyłam. Muszę jakoś pozabezpieczać materac z każdej strony, bo Mała jest tak ruchliwa, że już jej tu nie można zostawić... na coś się mój rogal ciążowy przyda- zrobiłam z niego ograniczenie

Potem pospała od 1 do 4:40, więc nie tak źle i już później pobudki prawie co godzinę, standard. Teraz na brzuszku pospała jeszcze 7-9. O 13 mamy chrzciny, zaraz trzeba wstać i zacząć szykować królewnę, poprosimy o kciuki

A ja mam stresa czy o czymś nie zapomniałam...
Powodzenia kochani!

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Nina dziś pięknie spała! W końcu! Wprawdzie po imprezie zanim się ogarnelismy, wykapalismy ją, to zasnęła ok 21.30, ale wstała na jedzonko o 2.00 a potem o 5.00 ! Później juz częściej, ale to już Everest!
Stary 2016-09-04, 09:49   #3388
Iwonia27
Zakorzenienie

Cytat:
Fruzja, dobrego lotu!
A jak już wylądujecie to poproszę o jakieś wskazówki dot. lotu z takim maluchem, bo za miesiąc nas też to czeka...

Nasza jeszcze nie chwyta zabawek prawie, smoczka to już w ogóle... Powinnam się martwić?

Oczywiscie ze nie ja np martwilam sie ze na brzuchu w ogole nie unosil glowy. Lezal plackiem jeszcze tydz temu. Rano plackiem a wieczorem juz wysoko sie wspieral na ramionach. Dzieci szybko sie uczą ale w swoim wlasnym tempie
Stary 2016-09-04, 09:52   #3389
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Oczywiscie ze nie ja np martwilam sie ze na brzuchu w ogole nie unosil glowy. Lezal plackiem jeszcze tydz temu. Rano plackiem a wieczorem juz wysoko sie wspieral na ramionach. Dzieci szybko sie uczą ale w swoim wlasnym tempie
Najna wczoraj wstała z umiejętnością łapania się za kolanka i opanowała wydawanie nowych dźwięków jak z Jurasic Parku
Stary 2016-09-04, 09:53   #3390
Iwonia27
Zakorzenienie

Mona magia chrztu podziałała
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości