|
|
#1831 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy listopadowe 2016 - cz. VII
Cytat:
|
|
#1832 |
|
Rozeznanie
|
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;64901131]hej
przybywam poinformować, że nie będzie mnie jakiś czas. Postaram się wrócić tak szybko jak to będzie możliwe. Trzymajcie się i niech Dzieciaczki zdrowo rosną [/QUOTE]Wracaj szybko :-D Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1833 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jak to jest, kiedy np tygodniowe dzieciątko zacznie mi gorączkować, od razu IP?
|
|
#1834 |
|
Zakorzenienie
|
Przy samej gorączce chyba bym nie jechała. Ale w razie jakichś dodatkowych objawów typu wymioty, biegunka pewnie tak.
|
#1835 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale nasze dzieciaczki będą zdrowe ![]() Wstawiam kombinezon zakupiony przez moją mamę
|
|
|
|
|
#1836 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak jak piszesz jest git ![]() Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Ja mam microlife nc 150 i jest bez zastrzeżeń a trochę się nim bawiłam ja bym chyba reklamowalaWysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1837 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki Dziewczyny!
![]() Cytat:
|
|
#1838 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1839 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niby dokładność pomiaru ~2 stopnie C, więc nie wiem czy powinnam się już czepiać, czy jeszcze nie
|
|
#1840 |
|
Zadomowienie
|
Mój microlife dobrze mierzy, pomiary powtarzalne.
Pisałyście o prezencie od malucha dla starszego dziecka. Ostatnio pierwszy raz się z tym spotkałam u znajomych, kupili swojej 2-letniej córce maskotkę pieska i młoda chodzi wszędzie z tym pieskiem i chwali się że Olek jej przyniósł. I młodego tez uwielbia, no bo jak nie lubi kogoś kto jej pieska dał w tym przypadku się sprawdziło, wszyscy zadowoleni, a i na nas sprawiło to mega pozytywne wrażenie. Dużo chyba zależy od wieku dzieci no i samych pociech. Jak dla mnie pomysł do rozważenia za to prezentu od męża po porodzie nie rozumiem. Dla mnie samym prezentem będzie Jagódka i dziwnie by mi było dostać dajmy na to bransoletkę bo "ładnie urodziłam". Chyba ze wy mnie oświecicie o co w tym chodzi Tż się zrehabilitował, pokój zaczyna naprawdę wyglądać! I głupio mu było cały dzień- słusznie zresztą ![]() Sent from my iPhone |
|
|
|
#1841 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dopiero wrocilam z grilla. Grill byl u mojego bylego ucznia, byla prawie cala moja ,,stara" klasa. Faaaajnie bylo Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Cytat:
Czyli jak mialam to w pierwszej ciazy to teraz bankowo tez bede miec? Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Ale o co chodzi bo juz nie pamietam Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Rence i cycki opadywuja normalnie Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#1842 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
uprzedź go żeby się nie nastawiał na huczne pępkowe, bo będzie Ci potrzebny do pomocy przy maluszku ![]() Z prezentem dla żony również się spotykałam, na podobnej zasadzie jak ktoś tu pisał - biżuterii, która w przyszłości będzie dla dziecka. Tak się tworzą rodzinne historie sama dostałam złoto z babki/prababki, część zostanie przeznaczona na obrączki jak dla mnie - wspaniała rzecz i piękna pamiątka. Nie wiem czy Tż planuje coś nabyć, a ja absolutnie nie chcę mu niczego sugerować. Z pewnością byłoby mi bardzo miło, ale jak nic nie dostanę, to foszka nie walnę. ![]() Odnośnie termometru - pomiary powtarzalne tzn jednakowe, jeśli nie to o ile się różnią ? Próbuję ustalić czy ja jakoś źle mierzę, czy mam wadliwy egzemplarz, czy może szukam dziury w całym... Całe życie używałam rtęciowego
|
|
#1843 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez nie rozumiem o co chodzi z tym prezentem od meza. Na nic nie licze, nie czuje takiej potrzeby
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1844 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pomiary jednakowe, mierzyłam sobie i dajmy na to 36,6 potem tż 37, ja znowu 36,6 i tż ponownie 37. Herbatę też mierzy ok Na pewno zmieniłaś "domek" na "człowieka"? Bo ponoć to najcześciej jest przyczyną mniej dokładnych pomiarów, a może się w miarę łatwo przestawić. Sent from my iPhone |
|
|
|
|
#1845 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Cytat:
![]() Mnie by się marzyła bransoletka typu Pandora i przywieszki z wygraweroeanymi datami urodzin dzieci, ślubu itp... Ale to już za późno, może swoim corkom będę mogła takie podarować jak urodza mi wnuki
Edytowane przez BothSides Czas edycji: 2016-09-03 o 23:43 |
||
|
|
|
#1846 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jutro go jeszcze pomęczę...Cytat:
|
|
#1847 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czemu za późno ? U mnie większość znajomych na jakieś rocznice takie prezenty podostawala fajnie to wyglada albo z lilou z zawieszkami z datami dosłownie chodzi o gest ktory sie zapamięta na zawsze i będzie sie mowić dzieciom "ten pierścionek/kolczyki dostałam od taty jak Ciebie urodziłam". Mi mama zawsze tak mówiła
|
|
|
|
|
#1848 |
|
Rozeznanie
|
Rozumiem, ale niestety spotkałam się z tym że rodzice jechali z goraczkujacym dzieckiem na pogotowie, zazwyczaj byli odprawiani z kwitkiem, warto wcześniej wiedzieć gdzie można jechać, żeby nie szukać w panice potem, choć mam nadzieję że żadna z nas nie będzie tego potrzebować.
|
|
|
|
#1849 |
|
Zadomowienie
|
A na Polsacie dzisiaj Kevin sam w domu.. Szykujcie sie juz na swieta!
|
|
|
|
#1850 |
|
Zakorzenienie
|
Jeżeli moje drugie dziecko urodzi się równie łyse jak to pierwsze to składam reklamacje co do zgagowych zabobonow!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1851 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo to aż tak spektakularne różnice faktycznie nie są...Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1852 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, na szczęście jej mąż się postawił, zażądał zaświadczenia na piśmie, że odmawiają zbadania dziecka, no i koniec końców ich przyjęli. Dziwna sytuacja ![]() Czas odpalić amerykańskie kolędy. ![]() Cytat:
Wczoraj zjadłam migdały, miałam ochotę. Dostałam zgagi. Gdzie tu sens, gdzie tu logika... Łyknęłam sobie syfiastego zagęszczonego mleczka do kawy, przeszło i nie wróciło. ---------- Dopisano o 01:15 ---------- Poprzedni post napisano o 01:12 ---------- Cytat:
![]() Dobranoc!
|
|
#1853 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bywa że infekcja ustąpi bo np któryś z partnerów bierze antybiotyk ale zazwyczaj nosicielem jest też siłą rzeczy drugi partner i to takie zarażenie siebie nawzajem... ale generalnie to nic takiego bo żadnych objawów nie daje u Was...tylko niebezpieczne podczas porodu ale stosuje się profilaktykę i jest git ![]() Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1855 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Jednak nie mam pojecia, czy po powrocie ze szpitala córcia przyjmie do wiadomości, że ten mały szkrab zostanid na zawsze. Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1856 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry 😃
|
|
|
#1857 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Mam pytanie takie z innej beczki. Może jakby zapisać tego mojego brata na jakieś dodatkowe zajęcia typu basen sztuki walki to by się trochę uspokoił, spokorniał i nauczył się dyscypliny... |
|
|
|
#1858 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, jeśli jesteście z okolic Podbeskidzia, to są jeszcze miejsca na darmowe warsztaty Bezpieczny Maluch na 16.09 w bielskim hotelu Qubus. Zerknijcie sobie http://bezpiecznymaluch.pl/warsztaty/szczegoly/349
|
|
|
|
#1859 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1860 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry dziewczyny
Jakie plany na niedzielę? Zaraz lecimy na zakupy a obiadem się nie martwię, bo jemy dziś u teściów. Ja mam deser Męż mnie zabiera dziś na pyszne wloskie śniadanko, zaraz go z łoża zacznę ściągać ![]() Wczoraj dostał ten tort, był strasznie zaskoczony, zaczął mi mówić, jaka jestem wspaniała a ja się oczywiście pobeczałam ![]() Miętówka ja dzieci nie mam, ale sztuki walki kojarzą mi się z dyscypliną Jak tam nasze dziewczynki po weselach? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:33.

[/QUOTE]
Ale nasze dzieciaczki będą zdrowe 
ja bym chyba reklamowala

uprzedź go żeby się nie nastawiał na huczne pępkowe, bo będzie Ci potrzebny do pomocy przy maluszku

lek przeciwzapalny/przeciwgorączkowy, krople na kolkę, witaminy D i K... Z tym że szczerze powiedziawszy, ja zakup tych preparatów zostawiłam na później. W temacie noworodka jestem zielona i chcę się skonsultować ze specjalistą, dokładnie co i jak, np gdzieś rzuciło mi się że krople z simetikonem można podawać po 1 miesiącu życia i muszę to zweryfikować, jak ma mi to stać 4 miesiące w domu, to bez sensu. Zwłaszcza że to są środki dostępne od ręki w każdej aptece, nie należą do drogich i raczej dużo nie zaoszczędzę na zamówieniu przez neta.
moja skóra chłonie wszystko, balsamy zużywam na opakowania, masła mi wsiąkają w trymiga