Mamy listopadowe 2016 - cz. VII - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-03, 21:08   #1831
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy listopadowe 2016 - cz. VII

Cytat:
Napisane przez magda17x Pokaż wiadomość
W syropie na pewno dokładniej wymierzysz dawkę, przy paracetamolu to 10 mg na 1kg, ja jestem przyzwyczajona do czopków szybciej działają, przynajmniej takie moje wrażenie, przy czopkach prawidłowo też 10 mg/kg, ale jakoś u nas u donoszonego nigdy się nie "rozdrabniają"
Dorzucę 5 groszy, moja mama czopki wychwala, ponieważ jako dziecko nie reagowałam specjalnie na doustne środki, dopiero czopek szybko i skutecznie załatwiał sprawę.
Stary 2016-09-03, 21:10   #1832
fiii
Rozeznanie

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;64901131]hej

przybywam poinformować, że nie będzie mnie jakiś czas. Postaram się wrócić tak szybko jak to będzie możliwe. Trzymajcie się i niech Dzieciaczki zdrowo rosną [/QUOTE]
Wracaj szybko :-D

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
fiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-03, 21:11   #1833
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Pediatra Kacpra zalecała lek przeciwgorączkowy od 38,5 st. Jeśli się utrzymuje gorączka to na zmianę np. Panadol z Nurofenem.

Z Kacprem z gorączką u lekarza byłam tylko 1 raz, gdy miał 40 stopni. Co prawda po Nurofenie zmalała, ale wolałam, żeby go oglądnęła. Przepisała wtedy antybiotyk na wypadek, gdyby następnego dnia gorączka nadal była (nie jest zwolennikiem antybiotyków, ale daje od razu receptę, żeby nie trzeba było iść drugi raz).

A jak to jest, kiedy np tygodniowe dzieciątko zacznie mi gorączkować, od razu IP?
Stary 2016-09-03, 21:15   #1834
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość

A jak to jest, kiedy np tygodniowe dzieciątko zacznie mi gorączkować, od razu IP?
Przy samej gorączce chyba bym nie jechała. Ale w razie jakichś dodatkowych objawów typu wymioty, biegunka pewnie tak.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-03, 21:20   #1835
magda17x
Zadomowienie

GG do magda17x

Cytat:

zawsze lepiej jest skonsultować się z lekarzem, niż coś zbagatelizować Ale nasze dzieciaczki będą zdrowe

Wstawiam kombinezon zakupiony przez moją mamę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20160903_193406.jpg (194,1 KB, 27 załadowań)

"Miłość jest wtedy wielka, kiedy gra na wszystkich strunach serca"

magda17x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-03, 21:25   #1836
kaga90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magda17x Pokaż wiadomość
temperatura w normie jest do 37 stopni, między 37-38 stan podgorączkowy ( można spróbować chłodnych kompresów)
38-39 gorączka (tu bym podała leki), jeśli temperatura się nie obniża albo jest wyższa niż 39 to niezwłocznie udałabym się do lekarza

Kaga90 popraw mnie jeśli piszę jakieś bzdury, nie chce dziewczyn wprowadzić w błąd
Dokładnie tak tak jak piszesz jest git

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

Ja mam microlife nc 150 i jest bez zastrzeżeń a trochę się nim bawiłam ja bym chyba reklamowala

kaga90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-03, 21:30   #1837
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Dzięki Dziewczyny! Już jestem nieco spokojniejsza

Cytat:
Napisane przez kaga90 Pokaż wiadomość
Dokładnie tak tak jak piszesz jest git

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

Ja mam microlife nc 150 i jest bez zastrzeżeń a trochę się nim bawiłam ja bym chyba reklamowala

Mierzysz tak jak każą w instrukcji? Tzn. Od środka czoła ruchem jednostajnym ku skroni? I jak Ci wychodzą pomiary, pokrywają się?
Stary 2016-09-03, 21:31   #1838
kaga90
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki Dziewczyny! Już jestem nieco spokojniejsza

Mierzysz tak jak każą w instrukcji? Tzn. Od środka czoła ruchem jednostajnym ku skroni? I jak Ci wychodzą pomiary, pokrywają się?
Mierze zgodnie z instrukcją i pomiary się pokrywają

Stary 2016-09-03, 21:46   #1839
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Mierze zgodnie z instrukcją i pomiary się pokrywają

No to u mnie jest kilka pomiarów z 36,6-36,7 i potem bach, trafia się 37-37,1
Niby dokładność pomiaru ~2 stopnie C, więc nie wiem czy powinnam się już czepiać, czy jeszcze nie
Stary 2016-09-03, 22:20   #1840
domek_z_piernika
Zadomowienie

Mój microlife dobrze mierzy, pomiary powtarzalne.
Pisałyście o prezencie od malucha dla starszego dziecka. Ostatnio pierwszy raz się z tym spotkałam u znajomych, kupili swojej 2-letniej córce maskotkę pieska i młoda chodzi wszędzie z tym pieskiem i chwali się że Olek jej przyniósł. I młodego tez uwielbia, no bo jak nie lubi kogoś kto jej pieska dał w tym przypadku się sprawdziło, wszyscy zadowoleni, a i na nas sprawiło to mega pozytywne wrażenie. Dużo chyba zależy od wieku dzieci no i samych pociech. Jak dla mnie pomysł do rozważenia za to prezentu od męża po porodzie nie rozumiem. Dla mnie samym prezentem będzie Jagódka i dziwnie by mi było dostać dajmy na to bransoletkę bo "ładnie urodziłam". Chyba ze wy mnie oświecicie o co w tym chodzi
Tż się zrehabilitował, pokój zaczyna naprawdę wyglądać! I głupio mu było cały dzień- słusznie zresztą

Sent from my iPhone
domek_z_piernika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-03, 22:34   #1841
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinika Pokaż wiadomość
Pytanie za 100 punktów
Dziewczyny te co mają już starsze dzieci. Będziecie robiły prezent od maleństwa? Czytam że to dosyć tradycyjne a ja mam mieszane uczucia.
Tak, ja (tzn Wojtus) zamierzam cos miec dla Kuby

Dopiero wrocilam z grilla. Grill byl u mojego bylego ucznia, byla prawie cala moja ,,stara" klasa. Faaaajnie bylo

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Cytat:
Trzeba podać dożylnie leki na minimum 4 godziny przed nadejściem dziecka na świat

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Jakbyś miała się zarazić to już byś to miała bo zarazić można się tylko w jeden sposób i jeśli Twój mąż jest nosicielem to i tak już Ciebie zaraził

Czyli co, to tak naprawde to faceci powinni sie na to leczyc?
Czyli jak mialam to w pierwszej ciazy to teraz bankowo tez bede miec?

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Cytat:
Napisane przez aleksandramaj Pokaż wiadomość
Patrycja, pstryczek uspokoiłyście mnie,wszystko jasne, dzięki
Ale o co chodzi bo juz nie pamietam

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
A teraz obgaduja mojego Tż... Co z nimi...
Rence i cycki opadywuja normalnie

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
Mam to samo od mamy tylko, że ja prawie na codzień.
Co chwile tylko a dup* Ci urosła, a dup* to już masz taką prawie jak ja, jeszcze ponad dwa miesiące a dup* dalej rośnie to co to będzie pod koniec... i tak w kółko. Rzygać już się chce od tego....
Zlewam to już teraz i nawet nie zwracam uwagi.
Masakra! Chyba ktos sam chce sie tu dowartosciowac bo innego wytlumaczenia nie widze

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-03, 22:47   #1842
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez domek_z_piernika Pokaż wiadomość
Pisałyście o prezencie od malucha dla starszego dziecka. Ostatnio pierwszy raz się z tym spotkałam u znajomych, kupili swojej 2-letniej córce maskotkę pieska i młoda chodzi wszędzie z tym pieskiem i chwali się że Olek jej przyniósł. I młodego tez uwielbia, no bo jak nie lubi kogoś kto jej pieska dał w tym przypadku się sprawdziło, wszyscy zadowoleni, a i na nas sprawiło to mega pozytywne wrażenie. Dużo chyba zależy od wieku dzieci no i samych pociech. Jak dla mnie pomysł do rozważenia za to prezentu od męża po porodzie nie rozumiem. Dla mnie samym prezentem będzie Jagódka i dziwnie by mi było dostać dajmy na to bransoletkę bo "ładnie urodziłam". Chyba ze wy mnie oświecicie o co w tym chodzi
Tż się zrehabilitował, pokój zaczyna naprawdę wyglądać! I głupio mu było cały dzień- słusznie zresztą

Sent from my iPhone
Super że chłop się zreflektował uprzedź go żeby się nie nastawiał na huczne pępkowe, bo będzie Ci potrzebny do pomocy przy maluszku
Z prezentem dla żony również się spotykałam, na podobnej zasadzie jak ktoś tu pisał - biżuterii, która w przyszłości będzie dla dziecka. Tak się tworzą rodzinne historie sama dostałam złoto z babki/prababki, część zostanie przeznaczona na obrączki jak dla mnie - wspaniała rzecz i piękna pamiątka. Nie wiem czy Tż planuje coś nabyć, a ja absolutnie nie chcę mu niczego sugerować. Z pewnością byłoby mi bardzo miło, ale jak nic nie dostanę, to foszka nie walnę.

Odnośnie termometru - pomiary powtarzalne tzn jednakowe, jeśli nie to o ile się różnią ? Próbuję ustalić czy ja jakoś źle mierzę, czy mam wadliwy egzemplarz, czy może szukam dziury w całym... Całe życie używałam rtęciowego
Stary 2016-09-03, 22:48   #1843
pstryczek84
Zakorzenienie

Ja tez nie rozumiem o co chodzi z tym prezentem od meza. Na nic nie licze, nie czuje takiej potrzeby

Stary 2016-09-03, 23:26   #1844
domek_z_piernika
Zadomowienie

Cytat:

Odnośnie termometru - pomiary powtarzalne tzn jednakowe, jeśli nie to o ile się różnią ? Próbuję ustalić czy ja jakoś źle mierzę, czy mam wadliwy egzemplarz, czy może szukam dziury w całym... Całe życie używałam rtęciowego

Pomiary jednakowe, mierzyłam sobie i dajmy na to 36,6 potem tż 37, ja znowu 36,6 i tż ponownie 37. Herbatę też mierzy ok
Na pewno zmieniłaś "domek" na "człowieka"? Bo ponoć to najcześciej jest przyczyną mniej dokładnych pomiarów, a może się w miarę łatwo przestawić.

Sent from my iPhone
domek_z_piernika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-03, 23:41   #1845
BothSides
Rozeznanie

Cytat:

Generalnie jestem bardzo na nie jeśli chodzi o IP i sytuacje inne niż nagle wypadki. W każdym większym mieście jest dyżur pediatryczny całodobowy, plus warto już teraz zaopatrzyć się w numer tel do sprawdzonego pediatry domowego, do którego można dzwonić 24h i który w razie czego przyjedzie nawet w środku nocy.

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

Cytat:

Sent from my iPhone
Dla mnie fakt urodzenia dziecka jest ogromnym świętem kobiety która staje się matką , owszem największym prezentem jest dzieciątko, ale uważam że mega miło jest też uczcić to prezentem rzeczowym, jakaś pamiątką która zostanie z nami na zawsze, gdy np nasze dzieci przeprowadzą się do Nowej Zelandii
Mnie by się marzyła bransoletka typu Pandora i przywieszki z wygraweroeanymi datami urodzin dzieci, ślubu itp... Ale to już za późno, może swoim corkom będę mogła takie podarować jak urodza mi wnuki

Edytowane przez BothSides
Czas edycji: 2016-09-03 o 23:43
BothSides jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-03, 23:48   #1846
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Pomiary jednakowe, mierzyłam sobie i dajmy na to 36,6 potem tż 37, ja znowu 36,6 i tż ponownie 37. Herbatę też mierzy ok
Na pewno zmieniłaś "domek" na "człowieka"? Bo ponoć to najcześciej jest przyczyną mniej dokładnych pomiarów, a może się w miarę łatwo przestawić.
Sent from my iPhone
Tak, czytając w internecie opinie przed zakupem, trafiłam na to, że komuś się przestawiło niechcący Jutro go jeszcze pomęczę...

Cytat:
Napisane przez BothSides Pokaż wiadomość
Generalnie jestem bardzo na nie jeśli chodzi o IP i sytuacje inne niż nagle wypadki. W każdym większym mieście jest dyżur pediatryczny całodobowy, plus warto już teraz zaopatrzyć się w numer tel do sprawdzonego pediatry domowego, do którego można dzwonić 24h i który w razie czego przyjedzie nawet w środku nocy.

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

Dla mnie fakt urodzenia dziecka jest ogromnym świętem kobiety która staje się matką , owszem największym prezentem jest dzieciątko, ale uważam że mega miło jest też uczcić to prezentem rzeczowym, jakaś pamiątką która zostanie z nami na zawsze, gdy np nasze dzieci przeprowadzą się do Nowej Zelandii
Z tym IP to trochę uogólniłam, np. tutaj mamy pogotowie ratunkowe, które pełni dyżury codziennie od 19-7 i w święta, przydomowe gabinety pediatryczne itd, chodziło mi właśnie o sytuację która wymaga niezwłocznego kontaktu z lekarzem. Muszę się zorientować co do opieki w miejscu, gdzie zamieszkamy...
Stary 2016-09-03, 23:54   #1847
doooti
Zadomowienie

Cytat:

Mnie by się marzyła bransoletka typu Pandora i przywieszki z wygraweroeanymi datami urodzin dzieci, ślubu itp... Ale to już za późno, może swoim corkom będę mogła takie podarować jak urodza mi wnuki

Czemu za późno ? U mnie większość znajomych na jakieś rocznice takie prezenty podostawala fajnie to wyglada albo z lilou z zawieszkami z datami dosłownie chodzi o gest ktory sie zapamięta na zawsze i będzie sie mowić dzieciom "ten pierścionek/kolczyki dostałam od taty jak Ciebie urodziłam". Mi mama zawsze tak mówiła
doooti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-03, 23:56   #1848
BothSides
Rozeznanie

Rozumiem, ale niestety spotkałam się z tym że rodzice jechali z goraczkujacym dzieckiem na pogotowie, zazwyczaj byli odprawiani z kwitkiem, warto wcześniej wiedzieć gdzie można jechać, żeby nie szukać w panice potem, choć mam nadzieję że żadna z nas nie będzie tego potrzebować.
BothSides jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-04, 00:04   #1849
doooti
Zadomowienie

A na Polsacie dzisiaj Kevin sam w domu.. Szykujcie sie juz na swieta!
doooti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-04, 00:30   #1850
bluesberry
Zakorzenienie

Jeżeli moje drugie dziecko urodzi się równie łyse jak to pierwsze to składam reklamacje co do zgagowych zabobonow!

bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-04, 01:11   #1851
kaga90
Zadomowienie

Cytat:
No to u mnie jest kilka pomiarów z 36,6-36,7 i potem bach, trafia się 37-37,1
Niby dokładność pomiaru ~2 stopnie C, więc nie wiem czy powinnam się już czepiać, czy jeszcze nie
W sumie nie wiem co Ci poradzić bo to aż tak spektakularne różnice faktycznie nie są...

Stary 2016-09-04, 01:15   #1852
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Rozumiem, ale niestety spotkałam się z tym że rodzice jechali z goraczkujacym dzieckiem na pogotowie, zazwyczaj byli odprawiani z kwitkiem, warto wcześniej wiedzieć gdzie można jechać, żeby nie szukać w panice potem, choć mam nadzieję że żadna z nas nie będzie tego potrzebować.
Koleżanka miała podobną sytuację (ale to dawno, ponad 5 lat temu), gorączka 40 stopni, a lekarz na pogotowiu nie chciał przyjąć , na szczęście jej mąż się postawił, zażądał zaświadczenia na piśmie, że odmawiają zbadania dziecka, no i koniec końców ich przyjęli. Dziwna sytuacja

Cytat:
Napisane przez doooti Pokaż wiadomość
A na Polsacie dzisiaj Kevin sam w domu.. Szykujcie sie juz na swieta!
Czas odpalić amerykańskie kolędy.

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
Jeżeli moje drugie dziecko urodzi się równie łyse jak to pierwsze to składam reklamacje co do zgagowych zabobonow!

Wczoraj zjadłam migdały, miałam ochotę. Dostałam zgagi. Gdzie tu sens, gdzie tu logika... Łyknęłam sobie syfiastego zagęszczonego mleczka do kawy, przeszło i nie wróciło.

---------- Dopisano o 01:15 ---------- Poprzedni post napisano o 01:12 ----------

Cytat:
W sumie nie wiem co Ci poradzić bo to aż tak spektakularne różnice faktycznie nie są...

Może jakoś ciulowo mierzę no nic, jutro się tym pomartwię, idę spać.
Dobranoc!
Stary 2016-09-04, 01:16   #1853
kaga90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Tak, ja (tzn Wojtus) zamierzam cos miec dla Kuby

Dopiero wrocilam z grilla. Grill byl u mojego bylego ucznia, byla prawie cala moja ,,stara" klasa. Faaaajnie bylo

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Czyli co, to tak naprawde to faceci powinni sie na to leczyc?
Czyli jak mialam to w pierwszej ciazy to teraz bankowo tez bede miec?

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Ale o co chodzi bo juz nie pamietam

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Rence i cycki opadywuja normalnie

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

Masakra! Chyba ktos sam chce sie tu dowartosciowac bo innego wytlumaczenia nie widze

Niekoniecznie bankowo ale jest to bardzo prawdopodobne bywa że infekcja ustąpi bo np któryś z partnerów bierze antybiotyk ale zazwyczaj nosicielem jest też siłą rzeczy drugi partner i to takie zarażenie siebie nawzajem... ale generalnie to nic takiego bo żadnych objawów nie daje u Was...tylko niebezpieczne podczas porodu ale stosuje się profilaktykę i jest git

Stary 2016-09-04, 07:48   #1854
pstryczek84
Zakorzenienie

Dzien dobry

Stary 2016-09-04, 07:59   #1855
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zielinka_87 Pokaż wiadomość
Ha Magda mi tez sie marzy a tymczasem szara rzeczywistosc blokowa.

Ja z kolei dostalam dzis jakiegos doła ze z niczym nie zdaze, ze organizacyjnie jestem w rozsypce. Masakra

No wiec siedzę i dokanczam zamowienie gemini.
Co z lekow dla takiego malucha moze sie przydac? Pewnie warto miec w domu cos przeciwgoraczkowego/przeciwbolowego.
Pomozecie? Polecicie cos?

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

Jagata mega pomysl z zegarkiem. Moze zgapie
Myslalas o konkretnym? Albo w jakim stylu to mialby byc zegarek? Fajnie jakby byl ponadczasowy.
Teoretycznie mąż ma wybrać sam zegarek. Chcieliśmy by na jego odwrocie zrobic grawer z data urodzin syna, ale nie wiem, czy nactym konkretnym modelu da sie cos takiego wykonac. Na razie mamy ustalony limit cenowy i mąż whbiera sam to co mu sie spodoba.

Cytat:
lek przeciwzapalny/przeciwgorączkowy, krople na kolkę, witaminy D i K... Z tym że szczerze powiedziawszy, ja zakup tych preparatów zostawiłam na później. W temacie noworodka jestem zielona i chcę się skonsultować ze specjalistą, dokładnie co i jak, np gdzieś rzuciło mi się że krople z simetikonem można podawać po 1 miesiącu życia i muszę to zweryfikować, jak ma mi to stać 4 miesiące w domu, to bez sensu. Zwłaszcza że to są środki dostępne od ręki w każdej aptece, nie należą do drogich i raczej dużo nie zaoszczędzę na zamówieniu przez neta.
Mamusie, kiedy robiłyście zakupy lekowe dla maluszków?

Dziewczyny! Kto ma termometr microlife nc 150? Testowałyście? Bo mnie te pomiary wychodzą różne różniaste i nie wiem czy go reklamować...

Nie umiem sobie wyobrazić uczuć takiego dziecka kiedy nagle w domu pojawia się nowa osóbka, która wymaga ciągłej uwagi rodziców. Warto pomyśleć wcześniej co zrobić, żeby starszak nie poczuł się zepchnięty na drugi plan i jak mu ten stres związany z narodzinami ograniczyć do minimum.

Właśnie zrobiłam zakupy w organique moja skóra chłonie wszystko, balsamy zużywam na opakowania, masła mi wsiąkają w trymiga chyba wkraczam w fazę intensywnego wzrostu...

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

W ogóle to chciałam zapytać jaki jest schemat postępowania przy gorączce u malucha? Od jakiej temperatury podaje się leki, w którym momencie trzeba niezwłocznie udać się do lekarza?
Córka od początku ciąży jest oswajana z tym, że pojawi się braciszek. Na poczatku nawet ogladala płytę z nagraniem z pierwszego usg. Patrzyła w ekran zafascynowana. Poza tym rozmawiamy z nia o tym, że niedlugo przyjedzie babcia, ktora się nią zaopiekuje, kiedy ja pojade do szpitala. No i jak wrocimy ze szpitala, to przyjedzie z nami dziecko, ktore będzie spało w jej dawnym łóżeczku. Jak juz ogarnę kącik malucha to tez będę jej tlumaczyc, kto tam bedzie spal itd.
Jednak nie mam pojecia, czy po powrocie ze szpitala córcia przyjmie do wiadomości, że ten mały szkrab zostanid na zawsze.

Cytat:

Sent from my iPhone
Cytat:
Napisane przez doooti Pokaż wiadomość
Czemu za późno ? U mnie większość znajomych na jakieś rocznice takie prezenty podostawala fajnie to wyglada albo z lilou z zawieszkami z datami dosłownie chodzi o gest ktory sie zapamięta na zawsze i będzie sie mowić dzieciom "ten pierścionek/kolczyki dostałam od taty jak Ciebie urodziłam". Mi mama zawsze tak mówiła
O, ja właśnie planuję zamowic sobie bransoletke z wygrawerowanymi zawieszkami, ktore maja byc pamiatka dla mnie jako tych najwazniejszych wydarzen w moim zyciu.
Stary 2016-09-04, 08:01   #1856
ma_i
Zadomowienie

Dzień dobry 😃

ma_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-04, 08:43   #1857
mietowka25
Zakorzenienie

Dzień dobry

Mam pytanie takie z innej beczki. Może jakby zapisać tego mojego brata na jakieś dodatkowe zajęcia typu basen sztuki walki to by się trochę uspokoił, spokorniał i nauczył się dyscypliny...
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-04, 09:05   #1858
Zingi
Raczkowanie

Dziewczyny, jeśli jesteście z okolic Podbeskidzia, to są jeszcze miejsca na darmowe warsztaty Bezpieczny Maluch na 16.09 w bielskim hotelu Qubus. Zerknijcie sobie http://bezpiecznymaluch.pl/warsztaty/szczegoly/349
Zingi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-04, 09:07   #1859
ma_i
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Mam pytanie takie z innej beczki. Może jakby zapisać tego mojego brata na jakieś dodatkowe zajęcia typu basen sztuki walki to by się trochę uspokoił, spokorniał i nauczył się dyscypliny...
Myślę że to bardzo dobry pomysł. Raz że się wyładuje, spali trochę energii, to na pewno nauczy się słuchać, wykonywać polecenia i być może odrobinę spokornieje. I na zdrowie mu to wyjdzie

ma_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-04, 09:11   #1860
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Dobry dziewczyny
Jakie plany na niedzielę? Zaraz lecimy na zakupy a obiadem się nie martwię, bo jemy dziś u teściów. Ja mam deser
Męż mnie zabiera dziś na pyszne wloskie śniadanko, zaraz go z łoża zacznę ściągać

Wczoraj dostał ten tort, był strasznie zaskoczony, zaczął mi mówić, jaka jestem wspaniała a ja się oczywiście pobeczałam

Miętówka ja dzieci nie mam, ale sztuki walki kojarzą mi się z dyscypliną

Jak tam nasze dziewczynki po weselach?
aleksandramaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości