|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 36
Dziękuję za radę
dziś właśnie w takim celu użyłam i sprawdził się fajnie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#182 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z Tapatalk
|
|
|
#183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja co roku odwiedzam miejsce, gdzie szukają mi najtańszego ubezpieczenia, podaję tylko potrzebne dane. Chyba co roku najkorzystniej mi wychodziło w innej firmie.
|
|
|
|
|
#184 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczęta... Rok temu miałam zęba leczonego kanałowo. Zapłaciłam za to 500 zł. Wczoraj zauważyłam w TYM SAMYM zębie czarną dziurę, psuje się od nowa. Czy mogę to zareklamować?
|
|
|
|
#185 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#186 |
|
Zakorzenienie
|
Od wczoraj boli mnie pacha. Najpierw zbagatelizowałam, myślałam, że może zakwasy bo przedwczoraj trochę ćwiczyłam ręce i klatkę piersiową. Wieczorem ból się nasilił, stwierdziłam że porównam obie pachy i na jednej jest widoczne zgrubienie, bolesne przy ucisku, nie mogłam też spać na lewym boku. Nie czuć pod palcami jakby to był jakiś guz, jest to miękkie, kolor skóry w tym miejscu jest normalny. Na pewno udam się do lekarza jak mi nie przejdzie w ciągu 2-3 dni jednak może miała któraś z Was coś takiego
Edytowane przez IzzieSt Czas edycji: 2016-09-04 o 08:20 |
|
|
|
#187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz gorączkę? Może jesteś osłabiona i węzły chłonne bolą. |
|
|
|
|
#188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie mam gorączki, nie jestem osłabiona, dobrze się czuję |
|
|
|
|
#189 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#192 |
|
Zakorzenienie
|
Sprawdze, dziękuję 😃
|
|
|
#193 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=laisla;64912826]Ta firma akurat przysłała mi propozycję na kontynuację ubezpieczenia u nich i wychodzi dwie stówy drożej niż rok temu
Ja co roku odwiedzam miejsce, gdzie szukają mi najtańszego ubezpieczenia, podaję tylko potrzebne dane. Chyba co roku najkorzystniej mi wychodziło w innej firmie.[/QUw tym roku wszystkie ubezpieczenia podrozały parodia nie? auto nie młodnieje a ubezpieczenie rosnie.....
|
|
|
|
#194 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Lekarz wyleczyl skutek, czyli zapalenie, ale nie ustalono przyczyny. Jeśli jesteś osobą młodą to u takich zapalenie nie bierze się z powietrza Radzę iść do dobrego gastro Teraz możesz się pić siemię i koper włoski, do tego dieta żołądkowa Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#195 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=marianna144;6492023 1]
Cytat:
Pielegnacja naturalnych loków, loczków, fal-cz. VI 10 przykazań żywieniowych "Gdy zamykają się jedne drzwi do szczęścia,otwierają się inne,ale my patrzymy na pierwsze drzwi tak długo,że nie widzimy tych drugich"' -H.A.Keller silikony w odżywkach, SLS, parabeny out
|
|
|
|
|
#196 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Ja bym jeszcze dodała, że warto rozważyć dietę eliminacyjną. Od wielu lat bujałam się z bólami brzucha, mdłościami, zgagą. Badania OK wychodziły lub niewielkie zapalenie.
Wykluczyłam z diety mleko, nabiał krowi oprócz masła oraz gluten. Nie piję kawy, alkoholu, nie palę i nie jem rzeczy smażonych w tłuszczu ani bardzo ostrych. I powoli moje samopoczucie się poprawiło, nie mam zgagi, nie boli mnie ani brzuch ani jelita już prawie wcale.
|
#197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#198 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny!
Potrzebuję pomocy Wróciłam z wakacji w połowie sierpnia i wysłałam odpowiedź na pytanie konkursowe garniera. Do odbioru nagrody mogę się zgłosić tylko za okazaniem paragonu na zakup 2 produktów tej marki. Niestety nie ogarnęłam terminu zakupu i moja nagroda przepadnie ![]() Czy któraś z Was ma może paragon na dowolne 2 produkty z pierwszej połowy sierpnia i mogłaby mnie poratować skanem? Będę mega, mega wdzięczna i gotowa się odwdzieczyć! |
|
|
|
#199 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli natomiast dzieje się coś z tamtym wypełnieniem, typ jak najbardziej można próbować reklamacji. |
|
|
|
|
#200 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#201 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Po prostu byłam chora i źle leczona, tyle. Ok, może kawy piłam więcej niż powinnam, bo kubek dziennie wjeżdżał, ale to była jedna, jedyna rzecz. Zgagi nigdy nie miałam, ale zapalenie błony śluzowej było. Po leczeniu jem to co wcześniej, z tym, że jak mam ochotę na batonika czy coś np wpadnę do mamy na obiad to nie muszę się martwić, że może nie ma dla mnie czego jeść i że umrę w cierpieniu wieczorem.Być może Tobie nie służyły w/w składniki, ale przeciętnemu człowiekowi nic nie jest po zjedzeniu glutenu czy nabiału. Mi osobiście gluten bardzo służył w trakcie dolegliwości. Często zdarzało mi się żywić samą bułą z masłem... I co do układu pokarmowego - dla mnie dolegliwości żołądkowo-przełykowe, jelitowe i wątrobowe to są trzy różne sprawy, które dają inne objawy (choć nie zawsze swoiste) i powinno się je zupełnie inaczej leczyć, szczególnie w aspekcie diety. Kupię gdzieś stacjonarnie książeczkę kontrastową? |
||
|
|
|
#202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
echhhhh.. dzięki za wszystkie rady dobra kobieto Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#203 |
|
dead & alive
|
Mam w ogóle wrażenie, że te porady w stylu "odstaw gluten" piszą trolle, które piszą, żeby pisać. Szacuje się, że na celiakię w Polsce choruje 1% populacji, a na wizażu pierwszą poradą na wzdęcia jest "odstaw gluten"
|
|
|
|
#204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niektórzy tak się boją raka od antyperspirantów, że wogóle nie używają.;-)
|
|
#205 | ||
|
dead & alive
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#206 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Co do problemów z żołądkiem, to może warto zrobić badanie na helicobacter pylori? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#207 |
|
dead & alive
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;64926751]Dla dziecka? Jasne, w Matrasie bez problemu.
Co do problemów z żołądkiem, to może warto zrobić badanie na helicobacter pylori? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] To też jest dobry pomysł, ale najdokładniejsze badanie na helicobacter polega na pobraniu wycinka podczas z gastroskopii, inne w sumie nie mają sensu, a tak naprawdę nie wiadomo czy lekarz będzie widział sens powtarzania gastroskopii. Może wystarczą probiotyki i enzymy. |
|
|
|
#208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#209 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie się coś takiego zrobiło od dezodorantu Ziaja Bloker, mocno się wystraszyłam, odstawiłam to cudo i zmiana zniknęła po kilku dniach, nie wróciła.
|
|
|
|
#210 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;64926751]Co do problemów z żołądkiem, to może warto zrobić badanie na helicobacter pylori? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Miałam badanie na tą bakterie i wszystko jest ok, nic nie wykazało. Cytat:
Przypomniało mi sie te tabletki nazywały się IPP -więc nie był to antybiotyk. W tamtym roku sporo chorowalam i miałam ze 2 lub 3 antybiotyki więc jeszcze tak myślę ze to też może mieć wpływ na problemy z żołądkiem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:35.

dziś właśnie w takim celu użyłam i sprawdził się fajnie. 

Ja co roku odwiedzam miejsce, gdzie szukają mi najtańszego ubezpieczenia, podaję tylko potrzebne dane. Chyba co roku najkorzystniej mi wychodziło w innej firmie.

parodia nie? auto nie młodnieje a ubezpieczenie rosnie.....

Po prostu byłam chora i źle leczona, tyle. Ok, może kawy piłam więcej niż powinnam, bo kubek dziennie wjeżdżał, ale to była jedna, jedyna rzecz. Zgagi nigdy nie miałam, ale zapalenie błony śluzowej było. Po leczeniu jem to co wcześniej, z tym, że jak mam ochotę na batonika czy coś np wpadnę do mamy na obiad to nie muszę się martwić, że może nie ma dla mnie czego jeść i że umrę w cierpieniu wieczorem.
echhhhh.. dzięki za wszystkie rady dobra kobieto