|
|
#4591 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ostatnio obejrzane filmy
I Am Legend 9/10
Interview 8/10
|
#4592 |
|
Zakorzenienie
|
Lejdis - naprawde za***isty film, polecam
|
#4593 |
|
Wtajemniczenie
|
przed chwilą obejrzałam persepolis - piękne, ale bardzo smutne.
moje filmy kilka(naście) dni wstecz: lejdis - bardzo spoko można sie pośmiać. rewelacyjne teksty. ambitny to on nie jest, ale przecież nie wszystko musi być ambitne ![]() jestem legendą - typowe, nudne, a poza tym wszystko poprzekręcali, ignoranci no ale da sie oglądnąć ![]() karmel - śliczny i smutny. naprawdę polecam! o kobietach, dla kobiet. piękny... american gangster - spoko, ale nic nowego. bee movie - bleeee... amerykańcy już nie umieją robić animowanek ![]() hitman - mrau (oczywiście nic odkrywczego, ale można sie poślinić do łysolka )shoot em up - nawalanka. w sam raz do odmóżdżenia sie. zabawny ![]() nie ma takiego numeru - najgorszy z najgorszych. żałuje tych 13zł wydanych na kino absolutne DNOsztuczki - miły, ładny, nieprzeciętny. u pana boga w ogródku - nie mam zdania, bo nie zrobił na mnie żadnego wrażenia. film jak film. nie zapada w pamięć. american pie 6 - ile oni jeszcze zrobią tych części? masakra. niewybredni sie pośmieją. ogólnie - żenujące seksistowskie amerykańskie filmidło. no i starczy
|
#4594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4595 |
|
Zakorzenienie
|
Pokój 1408-Takie sobie, akurat zeby zabic nude.
|
|
|
|
#4596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dzis bylam w kinie na American Gangster i jak zazwyczaj nie ogladam takich filmow, bo niespecjalnie mnie interesuja, to ten byl bardzo ciekawy, fajna muzyka i ogolnie bardzo na plus. |
|
|
|
|
#4597 |
|
Wtajemniczenie
|
Przeczucie - pomysł dość ciekawy, gorzej z realizacją... Zero napięcia, utarte schematy. Marność. 2/10
|
#4598 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() teraz ciekawa jestem Lejdis.... |
||
|
|
|
#4599 |
|
Wtajemniczenie
|
"City of God"- o Rio
świetny film! Polecam ![]() "Donnie Darko"- jeszcze lepszy o rozdwojeniu jaźni i czymś jeszcze....
|
#4600 |
|
Przyczajenie
|
Faktycznie kreskówka ta ma niesamowity klimat, porusza dobry temat - historię Iranu. Jak przy pomocy animacji i to dość prymitywnej (umyślnie) można poruszyć tak ważny wątek, gdzie kreskówki z reguły są lekkie i przyjemne, przeznaczone dla dzieci. To nie jest zdecydowanie film dla dzieci. Może jest smutny, ale jest niesamowicie prawdziwy, prawda przeważnie jest ciężka do ogarnięcia. Polecam oglądać w ciemnym pomieszczeniu, większe wrażenia.
Kurcze ostatnio same dobre filmy... Kiedy ja będę spać.......
|
#4601 |
|
Raczkowanie
|
"Asterix i Obelix na Olimpiadzie"
Szlam ze straszny zapalem, bo poprzednie czesci podobaly mi sie bardzo. I rozczarowalam sie. Najslabsza ze wszystkich, sa zabawne moment, 'nowy' Cezar, bardziej cezarski, Brutus przypominajacy Al'a Bandy'ego smieszny i denerwujacy jednoczesnie, ale ogolnie srednio, srednio, bardzo srednio. "Lejdis" Po prostu swietne. ![]() "Interview" Pomysl i idea dobra. Wykonanie hm... Niby wszystko ladnie, pieknie i w ogole. Nie mniej jednak, dla mnie bylo to szalenie meczace poltorej godziny. |
|
|
|
#4602 |
|
Przyczajenie
|
Ja ostatnio oglądałam "Dlaczego nie" i "Diabeł ubiera się u Prady" na dvd
to jak nasz polski film własciwie powtórka z Tylko mnie kochaj. Nie zachwycił mnie ale każdy ma inny gust ... |
|
|
|
#4603 |
|
BAN stały
|
Ostatnio oglądałam;
Liczba 23,fajny thiller trzymający w napięciu.Z Jim Carey'em w roli głownej,który ma obsesje po przeczytaniu ksiązki. Next,o gościu,który przepowiada przyszłosc 3 minuty przed jakimś zdarzeniem. Transformers,fajny polecam.Film sence fiction |
|
|
|
#4604 |
|
Raczkowanie
|
"Casablanca", film z 1942 roku
![]() Z pozoru prosta fabuła, mieszcząca w sobie banalną historię miłosną. Jednak, zadymione puby, w których przy akompaniamencie fortepianu rozbawiona klientela wygrywa skoczne melodie, wtóruje soliście, a przede wszystkim strona techniczna, kadrowanie osób, budują niesamowity klimat. Nie rozumiem wszystkich ochów i achów nad tym filmem, nie określiłabym go mianem kultowego, daleka byłam od płaczu w pamiętnej scenie pocałunku. Mimo, to doceniam swoisty nastrój jaki wytwarza, niesamowitą atmosferę tego filmu, nie dającą się z niczym porównać. Często bawiły mnie naiwne dialogi, a szczególnie Humphrey Bogart, gdy zwracał sie do swej filmowej miłości i zawsze na końcu zdania umieszczał słowo kid, co w dosłownym tłumaczeniu znaczy tyle, co mała ![]() np.: What's wrong, kid? How are you, kid? bla, bla, bla, kid
|
|
|
|
#4605 |
|
Zakorzenienie
|
niania w nowym jorku - trochę podobna do prady, ale jednak trochę nudniejsza. nie zachwyciła mnie. były zabawne momenty, ale jednak spodziewałam się czegoś lepszego. 6/10
|
#4606 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tez mi sie podobal american gangster mam w planach jutro bee movie na weekend ![]() shot em - jutro w pracy obejrze
|
|
#4607 |
|
BAN stały
|
Ja mam do oglądnięcia jeszcze "American Pie" najnowszy,ale zostawie sobie go na weekend
![]() "Piraci z Karaibów-3" "Kod Da Vinci" |
|
|
|
#4608 |
|
Raczkowanie
|
PIŁA IV ... trochę obleśne.
|
#4609 |
|
Wtajemniczenie
|
Wczoraj obejrzałam:
1) Atonement 2) Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street
|
#4610 |
|
Przyczajenie
|
Odnośnie tego filmu, nie mogłam przeżyć co oni wyprawiają z tym niemowlakiem, jako mamę aż mnie nosiło.
Śmieszny motyw z tymi marchewkami, ale ogólnie całkiem fajny film. Mam zamiar dziś obejrzeć dziś American Gangster, ale nie wiem czy dam radę, bo chyba grypa mnie łapie.
|
#4611 |
|
Wtajemniczenie
|
Ostatnio I am legend
Po wizażowych recenzjach spodziewałam się maksymalnego gniota, a - o dziwo - film mnie wciągnął. Fakt, że historia typowo amerykańska, z jednym hero, ale jednak dość ciekawa. Samotność bohatera w wielkim mieście przytłacza. I Nowy Jork, który widziałam zawsze pełny życia, dość dziwnie wygląda taki pusty ![]() 7,5 / 10 A dziś czeka mnie Dzień próbyz Washingtonem i Hawke, już ostrzę ząbki
|
|
|
|
#4612 |
|
Wtajemniczenie
|
sweeney todd Tima Burtona
![]() Bardzo mi się podobał, klasycznie niesamowity klimat, taki "burtonowski", wszystko takie niekolorowe, oprócz krwi oczywiście, ta była dobrze czerwona Momentami makabryczny,ale w taki trochę nierzeczywisty sposób, znowu w stylu Burtona, byłam pod wrażeniem fotela i maszynki do...mięsa (troche jak w "The Wall"...)Poza tym muzycznie bardzo mi się podobał, Johny całkiem fajnie śpiewa , ogólnie piosenki nie przeszkadzały fabule , jak to często bywa (że się czeka aż przestana śpiewać nareszcie i zacznie się coś dziać...), były bardzo zgrabnie wplecione w dialogi.Podobała mi się też pani Lovett (Helena Bonham Carter), sędzia tez był niezły (boski Rickman ), no i senior Pirelli Oczywiście główny bohater czyli Johny fantastyczny, genialny z tym melancholijnym spojrzeniem...
|
|
|
|
#4613 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4615 |
|
Zadomowienie
|
436 mieszkancow - wg. mnie świetny 10/10
Piła I - 9/10 Piła II - 10/10 Piła III - 8/10 Piła IV - 8/10
|
#4616 |
|
Raczkowanie
|
"XXY"
W dzisiejszych bezruderyjnych czasach, gdzie gwarantuje się ludziom wolność wyboru, gdzie niemal aprobowana jest rozwiązłość seksualna a związki pomiędzy ludźmi tej samej płci mają rację bytu, ten film wzbudza i będzie wzbudzał kontrowersje. Życie Alex, hemafrodyty, to nieustanna walka o właśną tożsamość, to przełamywanie lęku i wstydu przed własnym ciałem. Film dotyka problemów każdego dorastajacego człowieka, który wkraczając w dorosły świat musi odnaleźć własne "ja", odpowiedzieć sobie na pytanie kim jest i czego pragnie. Film nie podaje rozwiązań, zmusza widza do przemyśleń, wysnucia własnych wniosków, opowiedzenia sie po jakiejś stronie. |
|
|
|
#4617 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4618 |
|
Raczkowanie
|
"Amnezja"
Film, jako całość jest zrealizowany w konwencji Hamerykańskiej Nastawiłam się na typowo amerykańskie kino, jednak muszę przyznać, że trochę się przeliczyłam. Przewidywałam, że całość bedzie nudnawa, i bez kiwnięcia palcem w połowie będę wiedziała kto z kim i dlaczego ![]() A tu totalne zaskoczenie. Film trzyma w napięciu do ostatniej minuty. Szybkie zwroty akcji, i główkowanie kto zabił ![]() Gdy już ustalałam podejrzanego, niezwykły zbieg wydarzeń oczyszczał go z "zarzutu" ![]() Nie żałuję czasu, który poświeciłam na obejrzenie go. Polecam osobom, które preferują takie kino |
|
|
|
#4619 |
|
Przyczajenie
|
"American Gangster" - nie umywa się do "Ojca Chrzestnego" czy "Chłopców z Ferajny" ale na tle "nowego" kina gangsterskiego zdecydowanie się wyróżnia pozytywnie. Dobra, rzetelna robota reżysera (no ale nie byle jakiego
), aktorów i wszystkich zaangażowanych w proces tworzenia filmu.
|
#4620 |
|
Zakorzenienie
|
cena odwagi - smutny film, ogląda się trochę jak reportaż, Jolie wygląda zupełnie inaczej, trudno powiedzieć czy jej rola do końca przekonuje. Temat ciężki, pozostawia do myślenia 4/10
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:24.

można sie pośmiać. rewelacyjne teksty. ambitny to on nie jest, ale przecież nie wszystko musi być ambitne 
no ale da sie oglądnąć 

ta emotka właściwie dokładnie odzwierciedla moje zdanie o tym filmie.
Chociaż, nie, muszę przyznać, że miskuzi, był fajny