|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część
Cytat:
Now moim miescie potrafi sie duzo wydarzyc. Rok temu zgwalcono i zamordowano dziewczynę kilka dzielnic od nas. My specjalnie podzukalismy domu daleko od centrum miasta- blizej wioski, zebym mogla czuc sie bezpiecznie no ale wieczorami np sama z Lili nie bede nigdzie chodziła. Z tz i owszem bo wiadomo, a jak z mala bede chciala sie za rok czy dwa gdzies wieczorkiem wypuścić to tylko autem. Cytat:
super wiesci;* Cytat:
ja np jak mam apke to nie moge wejsc przez przegladarke- nie wiem czemu sie tak dzieje. Czy to mozilla czy chrome od razu przekoerowuje mnie na apke na telefonie. Cytat:
|
||||
|
|
|
#1472 |
|
Zakorzenienie
|
Lucky współczuję... My niby mieszkamy na najbezpieczniejszym osiedlu w mieście ale wiadomo że zawsze może się jakiś idiota trafić. Jednak tak bać się wyjść gdziekolwiek samemu czy z dzieckiem to średniawka trochę...
|
#1473 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016
Cytat:
Co do sukienek to wlasnie myslalam do nexta wyskiczyc bo mamy w miescie duzy next clearance ale na obiedzie wlasnie z przyajciolmi dowiedzialam sie, ze Lili dostanie od nich jeszcze spokojnie z dwie reklamowy ciuszkow wiec sie wstrzymam. Dzis jej kupilam na sunday markecie cudowny kocyk recznie robiony taki welniany... kolorowy, pani sprzedawala ich cala mase więc pomyslalam, ze sie moze przydac. Ja juz sie nie moge doczekac pokoju az bedzie gotowy. Musze wybrac odpowiednią farbe do podlogi bo chce deski pomalowac na bialo(ja chce, tz zrobi)... tylko nie wiem jaka farba bardzie najlepsza, muszr znalesc jakas grupe zeby mi ktos doradzil. Po dzisiejszym obiedzie jestem mega objedzona i marze o spaniu! Udaje, ze ogladam mecz ale probuje bardziej was nadrobic
|
|
|
|
|
#1474 |
|
Zakorzenienie
|
Umowa mi sie konczy jakos za tydzien w pracy, jak to wyglada teraz? Zostaje przedluzona do dnia porodu??
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1475 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
opiernicz dostal i moze sie poprawi ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#1476 |
|
Zadomowienie
|
Czy macie juz tak czasami ze nie mozecie brac nogi na noge albo usiasc pochylajac sie do przodu bo macica i dzidzia cisna zoladek?
|
|
#1477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1478 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Baaardzo fajna! Bardzo ważne i konkretne informacje zawarte, a przy tym przyjazna forma obrazkowa ![]() Pewnie kiedyś zaznaczyłaś coś w rodzaju "otwieraj zawsze za pomocą..." Można to wyczyścić. Jeśli masz tel z androidem, to wejdź w ustawienia aplikacji, znajdź wizaz/tapatalk (który tam używasz) i znajdź coś takiego jak "uruchom domyślnie" i "wyczyść". To powinno pomóc o ile się nie mylę i nic nie pokręciłam. Jak nie to jeszcze spróbuj wyczyścić to samo przy ustawieniach mozilli i chrome.
|
|
#1479 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1480 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1481 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co masz wcześniej, tp z om czy usg? Ja z om na 06.12, usg 16-17---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1482 |
|
Zakorzenienie
|
Mojej kuzynce synek ułożył się główką w dół w 34tc
|
#1483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1484 |
|
Zakorzenienie
|
ja z om mam na 27 a z pierwszego usg 20
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1485 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1486 |
|
Zakorzenienie
|
To ja z OM mam termin na 01.12, z pierwszego USG prenatalnego na 27.11, a z ostatniego USG ze szpitala na 3.12
|
#1487 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki za odp w sprawie umowy
|
#1488 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czuję się w miarę, ale leżę naprawdęp Lacjum od półtora tygodnia. Przestał mi się brzuch stawiać. Co prawda dziś posiedziałam pochylona przez 10 min i czułam twardy brzuch. Z tego wynika że służy mi leżenie... ![]() Że szpitala wyjdę najszybciej w sobotę. 4 doby po podszyciu. Ale nie wiadomo kiedy sam zabieg. Chciałam wkleić fotkę mojego Bebetto ale nie mogę sobie z tym poradzić
|
|
#1489 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, poradzcie plis.
Mieszkamy w domu piętrowym. Na górze mamy swoją sypialnię oraz przyszły pokój malutkiej. Na początku planujemy wstawić łóżeczko do naszej sypialni, ale nie wiem gdzie będziemy kłaść małą w trakcie dnia, bo większość czasu spędzamy na dole (salon i kuchnia). Myślałam nad koszem mojżesza albo łóżeczkiem turystycznym na dół. Może wykorzystać gondole od wózka? A może po prostu na kanapie? Macie jakieś doświadczenia jak rozwiązać problem piętra? Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1490 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
zrobione. Za chwile sprawdzę czy dziala ![]() Cytat:
Moje dziecko ma mega respekt przed ojcem!!! Jak tz kładzie reke na moj brzuszek to jest spokoj... zabierze ja po kilku minatach i mega silne uderzenie ciakwe czy jak juz sie urodzi tez bedzie zawsze u tatusia grzeczniutka
|
|||
|
|
|
#1491 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
:co nfused:Słyszałam że w takich sytuacjach tylko do dnia porodu. I koniec
|
|
#1492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To moje dziecię odwrotnie, jak tylko poczuje rękę tz na brzuchu to zasadza takiego kopa, że niekiedy aż podskakuje ![]() A najlepsze jest to jak ostatnio trzymałam sobie szklankę z sokiem na brzuchu, a mały kopnął tak mocno, że moja ulubiona bluzka ma plamę po soku porzeczkowym
|
|
#1494 |
|
Zadomowienie
|
Ja na parter dalabym lozeczko turystyczne, bo jednak z kolyski dosc szybko wyrosnie
![]() Jaka pasta myjecie zeby? Ja mylam sensodyne ze wzgledu na wrazliwe zeby ale dziasla krwawily. Teraz kupilam lakalut i krwawia o wiele mniej ale zeby sa znow wrazliwzsze...
|
|
#1495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1496 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Też mam tak. Pierwsze dziecko dopóki się nie nauczyło przewracać z boku na bok kładłam na kanapę, ale potem na dole miałam łóżeczko turystyczne. Bardzo wygodna opcja ![]() ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Cytat:
Cieszę się że już jest z tobą lepiej. Leż spokojnie i będzie dobrze!! Ja też pisze w telefonie i mnie szlag trafia... ciągle jakieś niespodziewanki
|
|
#1497 |
|
Zadomowienie
|
Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016
Wręcz przeciwnie , dobrze zinterpretowałam. Ale tak jak powiedziałam - każdy postępuje po swojemu i każdy ponosi konsekwencje swojego postępowania.
Byłam dzis w kinie po raz pierwszy od czasu jak jestem w takiej "starszej" ciąży. Kuba cały seans mi pukał nóżka Nie wiem czy to znaczy ze mu sie podobało czy nie? No i boli mnie dzis pępek Patrzę tak na ten mój coraz większy brzuch i się zastanawiam jakim cudem ta skóra na brzuchu ma się potem wciągnąć ... No chyba ze potem bedzie mi to wisieć ![]() Kociulek wiem, że w domu u siebie najlepiej ale tak jak juz któraś pisała coś czuje , ze wrócisz do domu i leżeć nie będziesz.. Bo zawsze coś ważnego do zrobienia się znajdzie , a to chyba nie jest dla Was wskazane ... Edytowane przez mademoiselle_m Czas edycji: 2016-09-04 o 22:18 |
|
|
|
#1498 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czyli jednak lezec no jak trzeba to trzeba.. no to kciuki zeby do zabiegu doszlo szybko i zebys w domku byla :-* Cytat:
kolyska bedzie w sypialni Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- Cytat:
ja mam umowe do kwietnia i po porodzie mam macierzysnki platny 80% moze ktos bardziej w temacie... Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#1499 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moj brzuch jest już duży Tak przynajmniej usłyszałam w pt w pracy Gdy dziewczyny mnie zobaczyly pierwszy raz po 1,5 mcu przerwy Podobno inna dziewczyna od nas ma termin na październik i ma taki brzuch jak mój Ja nie wiem czy ja mam duży czy ona może mały 🤔 Ja mam 99 cm na wysokości pępka Dziś do swojego tz mówię Misiek, mam 99 cm w tali Ale to brzmi 😆😆😆 Swoją drogą dziś po raz pierwszy Golilam się z lustrem Rozlozylam się na reczniku i jazda W tej perspektywie...od dołu Ten brzuch, te ciezkie cycki leżące na nim ... Omg! Mam tzw. urode dla konesera Chociaz uwazam ze to i tak delikatnie powiedziane 😨 Że też mojemu sie chce kochac jak mnie widzi w takiej kondycji To musi być miłość bo wzrok u niego jeszcze ok 😆 Jak sie go zapytałam po seksie Dlaczego zamykasz oczy jak się kochamy ? A on: bo już nie mogę na Ciebie patrzeć Gdyby nie to że wybuchlam smiechem dostał by z liścia 😉 To tyle co u mnie się dzieje 😊 Poza tym mademoiselle_m mnie też pępek pobolewa czasem Myśle wtedy zawsze o Daruni w pt mam lekarza to się zapytam go o ten ból ☺ Dobranoc Wam😗 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1500 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie pępek nie boli, dalej mam studnię z widocznym dnem
Co do cm w pępku to nie ma co się sugerować bo to od figury i wzrostu zależy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:29.

Ale zawsze mówię, że powinien być to problem ludzi, którzy nadają psom ludzkie imiona, a nie odwrotnie
A może uda Wam się przekonać do takiego Tomka czy Łukasza? Ja to zawsze mówię, że nie warto się przejmować, bo u znajomych, bo w pracy... Za rok, dwa, pięć tych ludzi może już dawno w Waszym życiu nie być, a Wy zrezygnowalibyście "na darmo" z ładnego wg Was imienia. Dla Maksa zanim jeszcze znaliśmy płeć rozważaliśmy np. Helenę po babci zdrabnianą na Lenę, ale akurat przyjaciel z młodości tż dał tak córce na imię i tż mówił, że my już tak nie możemy
Oczywiście, z dzieckiem kuzyna to inaczej, ja mówię o znajomych.
Bo to odpowiadało temu co wyliczył i przyjął mój lekarz prowadzący.

Ale się działo... Oby już nie było więcej takich akcji!

Dzidzia na pewno będzie donoszona. To jedynia jest kwestia taka, że jak wg om będzie np 41t0d i później to już pewnie będą chcieli małą wykurzać z brzucha, bo przenoszona, gdzie wg usg to dopiero 39t4d, więc jeszcze można być dać jej czas, żeby posiedziała i wyszła sama, kiedy jej będzie pasować