Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016 - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-04, 18:58   #1471
LuckySparkle
Zadomowienie

Dot.: Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Ech, to nie pomogłam z imieniem
No niestety, taka jest popularność Maksa Ale zawsze mówię, że powinien być to problem ludzi, którzy nadają psom ludzkie imiona, a nie odwrotnie A może uda Wam się przekonać do takiego Tomka czy Łukasza? Ja to zawsze mówię, że nie warto się przejmować, bo u znajomych, bo w pracy... Za rok, dwa, pięć tych ludzi może już dawno w Waszym życiu nie być, a Wy zrezygnowalibyście "na darmo" z ładnego wg Was imienia. Dla Maksa zanim jeszcze znaliśmy płeć rozważaliśmy np. Helenę po babci zdrabnianą na Lenę, ale akurat przyjaciel z młodości tż dał tak córce na imię i tż mówił, że my już tak nie możemy A ja się dalej upierałam. Jednak problem się rozwiązał, bo wyszedł Maks, a na dodatek przyjaciel rozstał się z dziewczyną, która wyjechała wkrótce do Norwegii i Maks na oczy nigdy się z tą Lenką nie widział, a tż był taki uparty, że my już nie możemy mieć Leny Oczywiście, z dzieckiem kuzyna to inaczej, ja mówię o znajomych.
Błażej i ten drugi... Babcia dała czadu
Faktycznie sporą masz różnicę... A który termin masz wpisany w karcie ciąży? Ja Wam jeszcze powiem tak: Przy Maksie też miałam zaburzenia z om, ale znałam datę poczęcia na 100% i lekarz po prostu odliczył dwa tygodnie wstecz (wyszło 11.06) i przy tych pierwszych usg tym się kierował, wpisywał do usg om 11.06 i było ok, termin wychodził na 18.03 z takiej "om" i z usg podobnie i tak mi wpisał w kartę ciąży. Później jak zdarzyło mi się być w szpitalu czy gdzieś na jakichś badaniach, to na pytanie "data om?" nie wikłałam się w żadne wyjaśnienia, tylko odpowiadałam 11.06 i tyle Bo to odpowiadało temu co wyliczył i przyjął mój lekarz prowadzący.
O jaaa Bombowy sen! Pewnie we śnie do śmiechu Ci nie było, ale za to możesz teraz nas rozbawić!

Jejku, poważnie aż tak źle? Wiadomo nie ma miejsc w 100% bezpiecznych, w każdym mieście może się coś takiego niestety zdarzyć, ale nie powiedziałabym, żeby u mnie jakoś było gorzej pod tym względem niż w Pl.

Now moim miescie potrafi sie duzo wydarzyc. Rok temu zgwalcono i zamordowano dziewczynę kilka dzielnic od nas. My specjalnie podzukalismy domu daleko od centrum miasta- blizej wioski, zebym mogla czuc sie bezpiecznie no ale wieczorami np sama z Lili nie bede nigdzie chodziła. Z tz i owszem bo wiadomo, a jak z mala bede chciala sie za rok czy dwa gdzies wieczorkiem wypuścić to tylko autem.

Cytat:
Napisane przez kociulek Pokaż wiadomość
Ja nadal w szpitalu. Jutro czeka mnie badanie i usg. Moj gin chce mnie tu zostawic na kolejne 2 tyg. Zobaczymy co jutro powie ordynator. Po cichu licze na wypis. Póki co cisza i spokój i że skurczami i z plamieniem. Moj gin dzis stwierdził ze jeśli wytrzymałam tyle czasu to jest szansa ze "donusze" do bezpiecznego terminu. A jak jestem niemal przekonana ze w najlepszym przypadku bede październikowa. Szczescie w nieszczesciu moje niskie cisnienie jest bezpieczne dla dziecka. Leżenie czeka mnie natomiast do końca ciąży.

super wiesci;*

Cytat:
kociulek, a korzystasz z przeglądarki czy z apki? Jak jedno Ci szaleje, to spróbuj drugie. Ja nie mam większych problemów w sumie w żadnym (poza tym, że ciągle powiadomienia działają w kratkę), może to też zależy od tel. Drugi sposób, który zawsze polecam i robię to już niemal odruchowo, obojętnie czy piszę na kompie czy w tel, to zaznaczyć i skopiować cały tekst co jakiś czas, bo nawet jak mi się cokolwiek zamknie, wyłączy, zawiesi, to po prostu otwieram okno od nowa i wklejam to zapamiętane.

ja np jak mam apke to nie moge wejsc przez przegladarke- nie wiem czemu sie tak dzieje. Czy to mozilla czy chrome od razu przekoerowuje mnie na apke na telefonie.

Cytat:
Folinka, mam tam ukochana ciocie, a terax tez i juz jedyna babcie. Nawet po drodze z Chorwacji, choć mój stan był jaki był, ale no musiałam tam wstąpić. Miałam nadzieję że pod koniec wakacji uda mi się jeszcze raz tam zajrzeć ale wyszło wiadomo jak. Poczekam jak Kubuś się urodzi ☺

A i rzeczywiście mnie troszkę nosiło. Nadal nosi. A jak córa dzwoni do mnie ze jej tato głowy nawet nie umył, to mam ochote od razu pobiec do domu i zrobic co trzeba. Dzieci zaczely szkole, a ja nawet nie mam wglądu jak ich ojciec ubiera. Wrrr.... Denerwuje się przez to bardziej bo nie wiem co się dzieje w domu. A w środę maz znowu w trasę. Choć z drugiej strony wiem, że w razie czego tu mam cały czas opiekę. Tak źle i tak nie dobrze.

Wart... nawet nie mam możliwości sprawdzić czy jakiś sens jest tego co piszę.

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Nie, nie mam żadnej apki. Wchodze i szukam konkretnego watku bo inaczej die u mnie nie da. Pokazuje tez mi tylko co którąś strone przez co nie mogę być na bieżąco. No i to pisanie 😕
Moze warto pomyslec o apce? Mi sie nawet dobrze was cytuje na apce
LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-04, 19:07   #1472
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Lucky współczuję... My niby mieszkamy na najbezpieczniejszym osiedlu w mieście ale wiadomo że zawsze może się jakiś idiota trafić. Jednak tak bać się wyjść gdziekolwiek samemu czy z dzieckiem to średniawka trochę...
Stary 2016-09-04, 19:12   #1473
LuckySparkle
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016

Cytat:
A ja dalej wracam do staroci, już prawie wszystko przeczytałam

Wspaniale, że się udało wreszcie synka podejrzeć! Gratuluję ładnych wyników i imienia!

Uff, już wiem, co taka atmosfera nerwowa była w tej części postów co w przelocie zobaczyłam Ale się działo... Oby już nie było więcej takich akcji!
itstoo, dobrze, że grzecznie leżysz

Jestem! Miło, że pomyślałaś o mnie
To ładnie z ubrankami! Ale tylko jedna sukienka? Hehe, ze względów praktycznych i rozsądkowo-finansowych na pewno wystarczy, ale ja mam sporo. Tż brał bez opamiętania na wyprzedaży po 1f.

Tylko odkurzacz i katarek!
Różne gruszki czy aspiratory, w których ciągniesz ustami to jest dopiero męczarnia dla dziecka - ciągniesz i ciągniesz, a katar i tak nie wychodzi, męczysz siebie i dziecko, a ono i tak dalej nie może swobodnie oddychać. Katarek przykładasz na kilka sekund i nos czysty! A to przecież bardzo ważne przy katarze, żeby nos dobrze oczyszczać. Sama nie mogłam się przełamać, no bo jak to, przecież ja chyba płuca dziecku tym odkurzaczem wyciągnę Ale to urządzenie jest tak zbudowane, żeby odpowiednio zmniejszyć ten ciąg i naprawdę jak spróbowałam, to nic innego sobie nie wyobrażam.

Co do tego katarka to moj maz mial na mysli, ze dziecko wystraszymy odkurzaczem albo mi powiedzial "jak to... bedzieli Lilianie nos czyscic tym odkurzaczem, którym odkurzamy kico sierść..." w koncu trafilam tu na opiekunkę Child minder i ona mi polecila, ze miala rozne dzieci i tylko koncoweczke regolarnie wyparzala i ze za jej radami duzo matek to kupilo i nie żałowały.

Co do sukienek to wlasnie myslalam do nexta wyskiczyc bo mamy w miescie duzy next clearance ale na obiedzie wlasnie z przyajciolmi dowiedzialam sie, ze Lili dostanie od nich jeszcze spokojnie z dwie reklamowy ciuszkow wiec sie wstrzymam. Dzis jej kupilam na sunday markecie cudowny kocyk recznie robiony taki welniany... kolorowy, pani sprzedawala ich cala mase więc pomyslalam, ze sie moze przydac.

Ja juz sie nie moge doczekac pokoju az bedzie gotowy. Musze wybrac odpowiednią farbe do podlogi bo chce deski pomalowac na bialo(ja chce, tz zrobi)... tylko nie wiem jaka farba bardzie najlepsza, muszr znalesc jakas grupe zeby mi ktos doradzil. Po dzisiejszym obiedzie jestem mega objedzona i marze o spaniu! Udaje, ze ogladam mecz ale probuje bardziej was nadrobic
Stary 2016-09-04, 19:12   #1474
DoDoo
Zakorzenienie

Umowa mi sie konczy jakos za tydzien w pracy, jak to wyglada teraz? Zostaje przedluzona do dnia porodu??

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2016-09-04, 19:51   #1475
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nadal w szpitalu. Jutro czeka mnie badanie i usg. Moj gin chce mnie tu zostawic na kolejne 2 tyg. Zobaczymy co jutro powie ordynator. Po cichu licze na wypis. Póki co cisza i spokój i że skurczami i z plamieniem. Moj gin dzis stwierdził ze jeśli wytrzymałam tyle czasu to jest szansa ze "donusze" do bezpiecznego terminu. A jak jestem niemal przekonana ze w najlepszym przypadku bede październikowa. Szczescie w nieszczesciu moje niskie cisnienie jest bezpieczne dla dziecka. Leżenie czeka mnie natomiast do końca ciąży.
jeszcze troche dasz rade zobaczysz :-*
Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
Widze ze zostalo to zle zinterpretowane.
Zakaz powrotu do domu mial w wypadku wypicia alkoholu. Mial warunek taki ze jak sie napil to nie ma wracac tylko spac u matki, bo ma blizej i nie bedzie mi sapal i smierdzial piwem.
Nie wywalilam go z domu.
Skoro bylo yak ustalone to dzwonilam zapytac czy juz jest u matki.
O to chodzilo.

Dobrze ze czujesz sie lepiej, ale czy nie jest bezpieczniej poleżeć w szpitalu? Zycze Ci duzo sily i zdrowia

Dziekuje

Bardzo dziekuje kazdej z Was ktora mnie wspierala i pocieszala. Jesteście super

Dzis bylam na obiedzie u tesciowej i jeszcze dostal zjoby
Przyzekal mi ze w trakcie ciazy juz nigdy mnie nie zostawi samej zeby z kolegami sie napic. Jedyny alkohol ktory tknie to ten wieczorny w domu od czasu do czasu (w domu pija piwo bardzo zadko, raz na miesiac moze albo do meczu).
Widac ze zaluje...
Ale koniec tematu

Kupilam kremowe zaslony do nowego mieszkania
Po kroczku do przodu. Mam nadzieje w ciagu 1,5 tygodnia sie przeprowadzic...
A jutro wizyta!! Trasznie ciekawa jestem jaka jest duza i czy nadal jest kobitką
oo widzisz !
opiernicz dostal i moze sie poprawi

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

Cytat:
Napisane przez DoDoo Pokaż wiadomość
Umowa mi sie konczy jakos za tydzien w pracy, jak to wyglada teraz? Zostaje przedluzona do dnia porodu??

zostaje przedluzona do dnia porodu a potem chyba wysyla.sie akt urodzenia dziecka i ze rok macierzynskiego chcesz

kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-04, 20:17   #1476
PaniMigdalek
Zadomowienie

Czy macie juz tak czasami ze nie mozecie brac nogi na noge albo usiasc pochylajac sie do przodu bo macica i dzidzia cisna zoladek?
Stary 2016-09-04, 20:28   #1477
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mewkaa Pokaż wiadomość
Monia taka różnica to żadna różnica
Ja się swoją nie martwię
Byle do tego 37/38 tyg dotrwac 😊

Racja
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-04, 20:29   #1478
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muffinowe_love Pokaż wiadomość
Zazdroszczę tych waszych zakupów wózkowych, my nadal kminimy nad wielkością gondoli - niestety do Joie pasuje tylko gondola 72 cm (mniej więcej standard to 80) i zastanawiamy się czy młody z niej nie wyrośnie za szybko, ale z drugiej strony nawet jakby po pół roku wyrósł to się go do spacerówki na płasko położy
Dokładnie. Mamy w tej kwestii tą wygodę, że nasze dzieci będą mieć pół roku w lecie, więc jeszcze te kilka cm luzu więcej będzie bez kombinezonów i kocyków. Ja tak czy tak szukałam spacerówki rozkładanej maksymalnie na płasko, więc nie martwię się wielkością gondoli. Zwłaszcza, że doświadczenie mówi mi, że półroczniak to już zdecydowanie nie chce jeździć na płasko tylko oglądać świat i utrzymanie go w tej jakże chwalebnej ze względu na zdrowie kręgosłupa pozycji stanowi nie lada wyczyn

Cytat:
Napisane przez aska8999 Pokaż wiadomość
Moj maz znalazl taka tabelke w sklepie o karmieniu. Wklejam
Baaardzo fajna! Bardzo ważne i konkretne informacje zawarte, a przy tym przyjazna forma obrazkowa

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
ja np jak mam apke to nie moge wejsc przez przegladarke- nie wiem czemu sie tak dzieje. Czy to mozilla czy chrome od razu przekoerowuje mnie na apke na telefonie.
Pewnie kiedyś zaznaczyłaś coś w rodzaju "otwieraj zawsze za pomocą..." Można to wyczyścić. Jeśli masz tel z androidem, to wejdź w ustawienia aplikacji, znajdź wizaz/tapatalk (który tam używasz) i znajdź coś takiego jak "uruchom domyślnie" i "wyczyść". To powinno pomóc o ile się nie mylę i nic nie pokręciłam. Jak nie to jeszcze spróbuj wyczyścić to samo przy ustawieniach mozilli i chrome.
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-04, 20:30   #1479
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mewkaa Pokaż wiadomość
Ja jestem kochany kociaczek ale jak mnie w☠☠☠☠i
To nie ma przebacz 😈
Na początku naszego bycia razem byłam ze swoim i jego kolega w knajpie
Oni pili ja byłam kierowca
Po imprezie padło hasło że mam iść po auto
i po nich podjechać
Zapytałam się czy jest pewien że mam iść sama w nocy przez parking
Potwierdził...
Poszłam ale już po nich nie wróciłam
Przyjechał taxi, postal pod drzwiami...
Po jakims czasie zrezygnował na rzecz hotelu
Bo do kolegi wstyd było mu jechać
Wiecej mnie nigdzie samej nie wysyłał już 😉

Hahahahaha!

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Cytat:
Dobre 😋

Ja z racji tego, ze mieszkam w UK to tz jest zwariowany na moim punkcie jesli wychodzę bez niego. I tu nie chodzi ilo zazdrosc a wlasnie o bezpieczeństwo. Nawet taxi sam mi zamawia przez apke bo tedy ma mozliwosc sledzenia taxi gdzie jest w tej chwili. Zbyt czesto tu sie zdarzaja jakies gwalty czy morderstwa zebym wieczorami chodziła sama.
Bardzo słusznie!
Stary 2016-09-04, 20:33   #1480
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Czy macie juz tak czasami ze nie mozecie brac nogi na noge albo usiasc pochylajac sie do przodu bo macica i dzidzia cisna zoladek?
Oj tak! Choć nie tyle cisną żołądek, co po prostu mam ograniczone ruchy, nie mam miejsca na takie
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-04, 20:38   #1481
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muffinowe_love Pokaż wiadomość
My z pierwszego usg do OM mamy 19 dni różnicy, z drugiego prenatalnego do OM się zmniejszyło 13 dni różnicy, ale nadal sporo
Czyli mamy podobną różnicę a co masz wcześniej, tp z om czy usg? Ja z om na 06.12, usg 16-17

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość
Kurcze niesamowite jest to że jeszcze pare dni temu wyłapywałam każdy ruch małej a teraz ona się non stop wierci wystarczy że zmienię pozycję to ona też musi się ułożyć Na prenatalnych była ułożona w poprzek i wydaje mi się że nadal się to nie zmieniło. Do kiedy jest czas na zmianę pozycji?
Koleżance zmienił pozycję w 32 tc

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

Cytat:
Monia, nie martw się tak bardzo Dzidzia na pewno będzie donoszona. To jedynia jest kwestia taka, że jak wg om będzie np 41t0d i później to już pewnie będą chcieli małą wykurzać z brzucha, bo przenoszona, gdzie wg usg to dopiero 39t4d, więc jeszcze można być dać jej czas, żeby posiedziała i wyszła sama, kiedy jej będzie pasować
Stary 2016-09-04, 20:44   #1482
itstoolatex3
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość

Koleżance zmienił pozycję w 32 tc

Mojej kuzynce synek ułożył się główką w dół w 34tc

15.01.2021 - Aniołkowa Mama 🤍

itstoolatex3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-04, 20:44   #1483
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana super, że jest stabilnie i wszystko dobrze z dzidziusiem! Leż i leż a dotrzymasz terminu
Stary 2016-09-04, 20:53   #1484
kamisha
Zakorzenienie

ja z om mam na 27 a z pierwszego usg 20

Stary 2016-09-04, 20:56   #1485
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DoDoo Pokaż wiadomość

Tak, do dnia porodu

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Cytat:
Nogę na nogę daje ale muszę być pochylona trochę do tyłu. Za wysoko unieść nie mogę bo czuje, że macica blokuje
Stary 2016-09-04, 20:57   #1486
itstoolatex3
Zakorzenienie

To ja z OM mam termin na 01.12, z pierwszego USG prenatalnego na 27.11, a z ostatniego USG ze szpitala na 3.12

Stary 2016-09-04, 21:02   #1487
DoDoo
Zakorzenienie

Dzieki za odp w sprawie umowy

Stary 2016-09-04, 21:17   #1488
_music_girl
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kamisha Pokaż wiadomość
moj aktualnie wychodzi tylko do pracy i na budowe , a jak wychodzi to na piwo i tyle. wyrosl z imprezowania juz dawno

dzis jedziemy do naszej ulubionej restauracji z okazji 1 rocznicy slubu to jutro ale nie wiemy jak z czasem..

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

ja go chyba tylko w sklepie widzialam ale ja chce bebetto murano

a kiedy ze szpitala wtchodzisz??
jak sie czujesz?

Kamisha,
Czuję się w miarę, ale leżę naprawdęp Lacjum od półtora tygodnia. Przestał mi się brzuch stawiać. Co prawda dziś posiedziałam pochylona przez 10 min i czułam twardy brzuch. Z tego wynika że służy mi leżenie...

Że szpitala wyjdę najszybciej w sobotę. 4 doby po podszyciu. Ale nie wiadomo kiedy sam zabieg.

Chciałam wkleić fotkę mojego Bebetto ale nie mogę sobie z tym poradzić
Stary 2016-09-04, 21:19   #1489
soulie
Wtajemniczenie

Dziewczyny, poradzcie plis.
Mieszkamy w domu piętrowym. Na górze mamy swoją sypialnię oraz przyszły pokój malutkiej. Na początku planujemy wstawić łóżeczko do naszej sypialni, ale nie wiem gdzie będziemy kłaść małą w trakcie dnia, bo większość czasu spędzamy na dole (salon i kuchnia). Myślałam nad koszem mojżesza albo łóżeczkiem turystycznym na dół. Może wykorzystać gondole od wózka? A może po prostu na kanapie?
Macie jakieś doświadczenia jak rozwiązać problem piętra?

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
soulie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-04, 21:28   #1490
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Tak. W pracy czesto mialam nige na jidze a ostatnio przestawilam sobie kompa tak, ze pod biurkiem trzymam na nim nogi, zeby tak nie wisialy i zehy krew mogla bez problemu plynac.

Cytat:
Dokładnie. Mamy w tej kwestii tą wygodę, że nasze dzieci będą mieć pół roku w lecie, więc jeszcze te kilka cm luzu więcej będzie bez kombinezonów i kocyków. Ja tak czy tak szukałam spacerówki rozkładanej maksymalnie na płasko, więc nie martwię się wielkością gondoli. Zwłaszcza, że doświadczenie mówi mi, że półroczniak to już zdecydowanie nie chce jeździć na płasko tylko oglądać świat i utrzymanie go w tej jakże chwalebnej ze względu na zdrowie kręgosłupa pozycji stanowi nie lada wyczyn

Baaardzo fajna! Bardzo ważne i konkretne informacje zawarte, a przy tym przyjazna forma obrazkowa

Pewnie kiedyś zaznaczyłaś coś w rodzaju "otwieraj zawsze za pomocą..." Można to wyczyścić. Jeśli masz tel z androidem, to wejdź w ustawienia aplikacji, znajdź wizaz/tapatalk (który tam używasz) i znajdź coś takiego jak "uruchom domyślnie" i "wyczyść". To powinno pomóc o ile się nie mylę i nic nie pokręciłam. Jak nie to jeszcze spróbuj wyczyścić to samo przy ustawieniach mozilli i chrome.

zrobione. Za chwile sprawdzę czy dziala

Cytat:
Napisane przez soulie Pokaż wiadomość
Mieszkamy w domu piętrowym. Na górze mamy swoją sypialnię oraz przyszły pokój malutkiej. Na początku planujemy wstawić łóżeczko do naszej sypialni, ale nie wiem gdzie będziemy kłaść małą w trakcie dnia, bo większość czasu spędzamy na dole (salon i kuchnia). Myślałam nad koszem mojżesza albo łóżeczkiem turystycznym na dół. Może wykorzystać gondole od wózka? A może po prostu na kanapie?

Ja mam kolyske. Wydaje mi sie to najlepszym wyjsciem. Nie wiem co bedzie jak mala bedzie miala pol roku lub wiecej i bedzie zbyt duza na kolyske... moze pomyslimy nad lozeczkiem turystycznym, nie wiem jeszcze. Kolyska sie super wpisuje w nasz salon i od poczatku głównie w niej bedzie spac w dzien a w nocy w koszu mojzesza w naszej sypialni. Łóżeczko moze wstawimy do nas jak skonczy te 3-4 miesiące albo od razu bedzie spala w swoim pokoju- nie wiem jeszcze.

Moje dziecko ma mega respekt przed ojcem!!! Jak tz kładzie reke na moj brzuszek to jest spokoj... zabierze ja po kilku minatach i mega silne uderzenie ciakwe czy jak juz sie urodzi tez bedzie zawsze u tatusia grzeczniutka
Stary 2016-09-04, 21:32   #1491
_music_girl
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kamisha Pokaż wiadomość
jeszcze troche dasz rade zobaczysz
---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

[/COLOR]
zostaje przedluzona do dnia porodu a potem chyba wysyla.sie akt urodzenia dziecka i ze rok macierzynskiego chcesz

O, nie wiedziałam że przedluzają o macierzyński:co nfused:
Słyszałam że w takich sytuacjach tylko do dnia porodu. I koniec
Stary 2016-09-04, 21:33   #1492
DoDoo
Zakorzenienie

Cytat:

Ja bym postawila na gondolke, przynajmniej ja wykorzystasz.

Stary 2016-09-04, 21:39   #1493
itstoolatex3
Zakorzenienie

Cytat:

Moje dziecko ma mega respekt przed ojcem!!! Jak tz kładzie reke na moj brzuszek to jest spokoj... zabierze ja po kilku minatach i mega silne uderzenie ciakwe czy jak juz sie urodzi tez bedzie zawsze u tatusia grzeczniutka

To moje dziecię odwrotnie, jak tylko poczuje rękę tz na brzuchu to zasadza takiego kopa, że niekiedy aż podskakuje
A najlepsze jest to jak ostatnio trzymałam sobie szklankę z sokiem na brzuchu, a mały kopnął tak mocno, że moja ulubiona bluzka ma plamę po soku porzeczkowym

Stary 2016-09-04, 21:40   #1494
PaniMigdalek
Zadomowienie

Ja na parter dalabym lozeczko turystyczne, bo jednak z kolyski dosc szybko wyrosnie

Jaka pasta myjecie zeby?
Ja mylam sensodyne ze wzgledu na wrazliwe zeby ale dziasla krwawily. Teraz kupilam lakalut i krwawia o wiele mniej ale zeby sa znow wrazliwzsze...
Stary 2016-09-04, 21:44   #1495
itstoolatex3
Zakorzenienie

Cytat:
Ja na parter dalabym lozeczko turystyczne, bo jednak z kolyski dosc szybko wyrosnie

Jaka pasta myjecie zeby?
Ja mylam sensodyne ze wzgledu na wrazliwe zeby ale dziasla krwawily. Teraz kupilam lakalut i krwawia o wiele mniej ale zeby sa znow wrazliwzsze...
Ja myje colgate, dziąsła mi krwawią, ale nie jakoś tragicznie. Nie znoszę tego posmaku krwi w buzi potem

Stary 2016-09-04, 22:10   #1496
_music_girl
Raczkowanie

Post Dot.: Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część

Cytat:

Soulie,
Też mam tak. Pierwsze dziecko dopóki się nie nauczyło przewracać z boku na bok kładłam na kanapę, ale potem na dole miałam łóżeczko turystyczne. Bardzo wygodna opcja

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Cytat:
Już nawet nie próbuje was nadrobić. Nie wiem jak wy sobie radzicie z wizazem na telefonie. Mnie szlag jasny trafia.

Folinka, powaznie ty z tarnowa? Z rodzinnych względów mam duży sentyment do tego miasta.

Proszę mi wybaczyć. Będę pisać kawałkami bo znowu mnie wyrzuci i znów się zdenerwuje.
Kociulku,
Cieszę się że już jest z tobą lepiej. Leż spokojnie i będzie dobrze!!

Ja też pisze w telefonie i mnie szlag trafia... ciągle jakieś niespodziewanki
Stary 2016-09-04, 22:13   #1497
mademoiselle_m
Zadomowienie

Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016

Cytat:
Widze ze zostalo to zle zinterpretowane.
Wręcz przeciwnie , dobrze zinterpretowałam. Ale tak jak powiedziałam - każdy postępuje po swojemu i każdy ponosi konsekwencje swojego postępowania.

Byłam dzis w kinie po raz pierwszy od czasu jak jestem w takiej "starszej" ciąży. Kuba cały seans mi pukał nóżka Nie wiem czy to znaczy ze mu sie podobało czy nie?

No i boli mnie dzis pępek Patrzę tak na ten mój coraz większy brzuch i się zastanawiam jakim cudem ta skóra na brzuchu ma się potem wciągnąć ... No chyba ze potem bedzie mi to wisieć

Kociulek wiem, że w domu u siebie najlepiej ale tak jak juz któraś pisała coś czuje , ze wrócisz do domu i leżeć nie będziesz.. Bo zawsze coś ważnego do zrobienia się znajdzie , a to chyba nie jest dla Was wskazane ...

Edytowane przez mademoiselle_m
Czas edycji: 2016-09-04 o 22:18
mademoiselle_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-04, 23:16   #1498
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _music_girl Pokaż wiadomość
Kamisha,
Czuję się w miarę, ale leżę naprawdęp Lacjum od półtora tygodnia. Przestał mi się brzuch stawiać. Co prawda dziś posiedziałam pochylona przez 10 min i czułam twardy brzuch. Z tego wynika że służy mi leżenie...

Że szpitala wyjdę najszybciej w sobotę. 4 doby po podszyciu. Ale nie wiadomo kiedy sam zabieg.

Chciałam wkleić fotkę mojego Bebetto ale nie mogę sobie z tym poradzić
no to najwazniejsze
czyli jednak lezec no jak trzeba to trzeba..

no to kciuki zeby do zabiegu doszlo szybko i zebys w domku byla :-*
Cytat:

u mojej siostry sprawdzalo sie wtedy lozko turystyczne , i my chcemy tak samo,
kolyska bedzie w sypialni

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

Cytat:
Napisane przez _music_girl Pokaż wiadomość
O, nie wiedziałam że przedluzają o macierzyński:co nfused:
Słyszałam że w takich sytuacjach tylko do dnia porodu. I koniec
moze zle mysle..
ja mam umowe do kwietnia i po porodzie mam macierzysnki platny 80%

moze ktos bardziej w temacie...

Stary 2016-09-04, 23:33   #1499
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mademoiselle_m Pokaż wiadomość
Wręcz przeciwnie , dobrze zinterpretowałam. Ale tak jak powiedziałam - każdy postępuje po swojemu i każdy ponosi konsekwencje swojego postępowania.

Byłam dzis w kinie po raz pierwszy od czasu jak jestem w takiej "starszej" ciąży. Kuba cały seans mi pukał nóżka Nie wiem czy to znaczy ze mu sie podobało czy nie?

No i boli mnie dzis pępek Patrzę tak na ten mój coraz większy brzuch i się zastanawiam jakim cudem ta skóra na brzuchu ma się potem wciągnąć ... No chyba ze potem bedzie mi to wisieć

Kociulek wiem, że w domu u siebie najlepiej ale tak jak juz któraś pisała coś czuje , ze wrócisz do domu i leżeć nie będziesz.. Bo zawsze coś ważnego do zrobienia się znajdzie , a to chyba nie jest dla Was wskazane ...
O tym samym dziś pomyślałam z tą skórą...
Moj brzuch jest już duży
Tak przynajmniej usłyszałam w pt w pracy
Gdy dziewczyny mnie zobaczyly pierwszy raz po 1,5 mcu przerwy
Podobno inna dziewczyna od nas ma termin na październik
i ma taki brzuch jak mój
Ja nie wiem czy ja mam duży czy ona może mały 🤔
Ja mam 99 cm na wysokości pępka
Dziś do swojego tz mówię
Misiek, mam 99 cm w tali
Ale to brzmi 😆😆😆

Swoją drogą dziś po raz pierwszy
Golilam się z lustrem
Rozlozylam się na reczniku i jazda
W tej perspektywie...od dołu
Ten brzuch, te ciezkie cycki leżące na nim ...
Omg! Mam tzw. urode dla konesera
Chociaz uwazam ze to i tak delikatnie powiedziane 😨
Że też mojemu sie chce kochac jak mnie widzi w takiej kondycji
To musi być miłość bo wzrok u niego jeszcze ok 😆
Jak sie go zapytałam po seksie
Dlaczego zamykasz oczy jak się kochamy ?
A on: bo już nie mogę na Ciebie patrzeć
Gdyby nie to że wybuchlam smiechem dostał by z liścia 😉
To tyle co u mnie się dzieje 😊
Poza tym mademoiselle_m mnie też pępek pobolewa czasem
Myśle wtedy zawsze o Daruni
w pt mam lekarza to się zapytam go o ten ból ☺
Dobranoc Wam😗

mewkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-04, 23:47   #1500
monika0185
Zakorzenienie

Mnie pępek nie boli, dalej mam studnię z widocznym dnem
Co do cm w pępku to nie ma co się sugerować bo to od figury i wzrostu zależy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości