Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II! - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-04, 19:39   #1321
donka_bez_ogonka
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!

Nie wiem jak wejsc na klub lol. Musze poszukac link

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

Albo dajcie prosze linka, bo nie bede tylu stron przerzucać na forum zeby znalezc

Stary 2016-09-04, 19:42   #1322
NiEBiE
Zakorzenienie

https://wizaz.pl/forum/group.php?groupid=2186 służę

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

NiEBiE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-04, 19:43   #1323
donka_bez_ogonka
Wtajemniczenie

Dziekuje

Stary 2016-09-04, 20:34   #1324
Kyiia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez donka_bez_ogonka Pokaż wiadomość
Nie wiem jak wejsc na klub lol. Musze poszukac link

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

Albo dajcie prosze linka, bo nie bede tylu stron przerzucać na forum zeby znalezc
A ja proponuje linka do klubu forumowego wrzucić do pierwszego posta. Wtedy nie trzeba będzie szukać i się prosić
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć.

Kyiia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-04, 20:39   #1325
donka_bez_ogonka
Wtajemniczenie

Tz dzis sluchal mi brzucha. W jednym miejscu powiedzial, ze slyszy inny glos niz flaki... jakby w jakiejs jaskini kapala woda... (????) -_-

Stary 2016-09-04, 20:41   #1326
Agnes_K
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez NiEBiE Pokaż wiadomość
Kupiliśmy niebieski fotelik maxi cosi citi i pralkę electrolux!

Super
jaki model pralki? może zgapię

Ja też siedzę na laptopie więc mi wszystko jedno
Agnes_K jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-04, 20:46   #1327
NiEBiE
Zakorzenienie

Cytat:
Tz dzis sluchal mi brzucha. W jednym miejscu powiedzial, ze slyszy inny glos niz flaki... jakby w jakiejs jaskini kapala woda... (????) -_-

Słodziak.
Cytat:
Napisane przez Kyiia Pokaż wiadomość
A ja proponuje linka do klubu forumowego wrzucić do pierwszego posta. Wtedy nie trzeba będzie szukać i się prosić
Dobry pomysł, trzeba wysłać Orlicy pw. Jak chcecie, to jutro to zrobię z laptopa.
Cytat:
Napisane przez Agnes_K Pokaż wiadomość
Super
jaki model pralki? może zgapię

Ja też siedzę na laptopie więc mi wszystko jedno
Electrolux ews 1076ci.
Spełniła nasze wymagania: mała, 7 kg bęben, dość dobre zużycie prądu i wody.
Znaleźliśmy ostatnią w mieście, byliśmy w kilku sieciówkach.

Spotkałam kolegę, który sprzedaje w euro rtv agd i potwierdził, że samsung ecobubble to nie najlepszy wybór, w sumie nam je odradzam.

Stary 2016-09-04, 20:49   #1328
Karoloo
<3 <3 <3

nic zwijam się spać bo padam na twarz

kolorowych

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Karoloo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-04, 20:53   #1329
donka_bez_ogonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Karoloo Pokaż wiadomość
nic zwijam się spać bo padam na twarz

kolorowych
Dobranoc. Ja tez zaraz spadam. Tylko dokoncze chrupki o smaku piklowanej cebulki

Stary 2016-09-04, 21:01   #1330
Moniczi
Rozeznanie

donka_bez_ogonka ciągle jesz rzeczy, na które potem ja mam ochotę i nie umiem sobie miejsca znaleźć
Moniczi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-04, 21:05   #1331
donka_bez_ogonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Moniczi Pokaż wiadomość
donka_bez_ogonka ciągle jesz rzeczy, na które potem ja mam ochotę i nie umiem sobie miejsca znaleźć
Przepraszam :x nie zjadlam nawet jednej paczki, ktora ma az 22g haha za to wypilam duza herbate <3 zielona o smaku grejpfruta

Ps: dziec dalej nie slucha i sie kontaktuje sie z nami.
Doszlo do grozb.
TZ powiedzial, ze nie wie co mu zrobi jak tak samo brzydko bedzie sie na usg zachowywal

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-09-04, 21:11   #1332
NiEBiE
Zakorzenienie

Cytat:
Mam to samo...

Stary 2016-09-04, 21:11   #1333
hope2016
Raczkowanie

Cytat:
My to samo, wyszliśmy z domu o 13 i ciągle lazimy. Padam na twarz, ale już idziemy do domu.

Fotelik w super cenie jest teraz w Smyku- tylko 369 zł.

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

A cybex aton za 320 zł.

Gratuluję udanego zakupu! Nie wiesz do kiedy jest ta promoja w smyku?
hope2016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-04, 21:13   #1334
Agnes_K
Raczkowanie

Cytat:
Słodziak.

Dobry pomysł, trzeba wysłać Orlicy pw. Jak chcecie, to jutro to zrobię z laptopa.

Electrolux ews 1076ci.
Spełniła nasze wymagania: mała, 7 kg bęben, dość dobre zużycie prądu i wody.
Znaleźliśmy ostatnią w mieście, byliśmy w kilku sieciówkach.

Spotkałam kolegę, który sprzedaje w euro rtv agd i potwierdził, że samsung ecobubble to nie najlepszy wybór, w sumie nam je odradzam.

Dzięki, zapiszę sobie i potem o niej poczytam

Cytat:
Dobranoc. Ja tez zaraz spadam. Tylko dokoncze chrupki o smaku piklowanej cebulki

No od jakiegoś czasu chodzą za mną chipsiki, prawdopodobnie w końcu ulegnę, zwłaszcza jak będę czytać takie posty
Agnes_K jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-04, 21:17   #1335
NiEBiE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope2016 Pokaż wiadomość
Gratuluję udanego zakupu! Nie wiesz do kiedy jest ta promoja w smyku?
Chyba do 7 września, o ile dobrze spojrzałam.

Cytat:
Napisane przez Agnes_K Pokaż wiadomość
Dzięki, zapiszę sobie i potem o niej poczytam
Bardzo proszę.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-09-04, 23:05   #1336
pequenina_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lusiaUk Pokaż wiadomość
Hej hej.Jestem po wizycie.Niestety sa male problemy.Łozysko jest polozone na samiutkim dole co w polączeniu z moimi bolami skurczowymi moze prowadzic do odklejenia łozyska.Mam na siebie jeszcze bardziej uwazac,nadal zakaz seksu i wszystkiego co z nim zwiazane(o matko to juz 5 miesiecy!)i mam obserwowac czy nie pojawia sie zadne plamienie...mam nadzieje ze sie nie pojawi:/ Non stop stresior od samego poczatku...jak nie torbiel to krwiaki jak nie krwiaki to teraz to.Nic tylko pozazdroscic dziewczynom ktore ciaze przechodza bez zadnych komplikacji...ja to teraz nawet biorac odkurzacz w rece zastanawiam sie czy to nie zaszkodzi...czuje sie jakbym nagle byla niezdolna do normalnego zycia i funkcjonowania. No ale juz koniec narzekania... z przyjemniejszych informacji : Lekarz potwierdzil dziewczynke
Gratulacje dziewczynki! Odpoczywaj!

Cytat:
Napisane przez muffi24 Pokaż wiadomość
Niebie ja w pierwszej ciąży po 2 mc poszukiwań znalazłam spodnie w zamrażarce
Hihihi : D

Cytat:
Kupiłam sobie ostatnio legginsy ciążowe, które włożyłam do szafy.
Właśnie skończyłam kapitalne porządki w szafie. Legginsów nie ma.
Sprawdzałaś w zamrażarce?
Mi się zapodziały pierwsze ciuszki, jakie kupiłam dla maluszka. I to były ciuszki nówki, jedyne nówki jakby by miał do tej pory : D No ale w trakcie remontu to miały prawo, pewnie się zjadą...

Cytat:
Idziemy niedługo do hurtowni dziecięcych, ciekawe z czym wrócę.
Byliśmy wczoraj w jednej takiej. O mamo, nie miałam pojęcia, że coś takiego istnieje! Wielkie to jak ze 4 lidle, jak nie 8! Weszłam i się przeraziłam. Były tam wózki, ale o wózkach jest wątek w klubie, więc tam napiszę o wózkach :P

Cytat:
Napisane przez KPZ Pokaż wiadomość
A propos całowania brzuszka przez Tz itp to moj nie ma tego w zwyczaju, tylko raz tak zrobił.
A wczoraj młody się tak kręcił i kopał, wołam Tz a on wolał przy kompie siedziec i mówic "zaraz" wiem że dla niego to nie to samo co dla mnie ale przykro mi trochę..

Nie wiem jak ja jutro będę na tym weselu funkcjonować, bolą mnie pachwiny mocno ;/
I w ogole chyba zmienie lekarza, moja nigdy nawet na temat szyjki nic nie wspomniala hmm. Może jestem przewrażliwiona no i twierdzi że wszystko jest idealnie. Poza tym namawia mnie na te połówkowe genetyczne.... a ja nie chce ich robić, uważam że to nie potrzebne ( i mam prawo tak sądzić ) i teraz boje się do niej iść powiedzieć ze nie robiłam :P
No, smutne to z TŻtem. Mój jak prowadzi auto, to mizia mnie po brzuchu i gada z Frankiem. Mega to słodkie. Już miałam wam pisać, że mały się nie rusza nic a nic, i właśnie wtedy postanowił przywalić konkretnie : D Raz, drugi, trzeci, co ok 10min, w końcu poszłam do TŻta, powiedziałam, że Franek kopie, usiadłam, on przyłożył rękę i od razu dostał kopa : D Był pod mega wrażeniem, że tak mocno. Ja w sumie też, bo kopie od dzisiejszego wieczora i od razu uraczył TŻta soczystym kopniakiem,a myślałam, że standardowo zamilknie skoro poszłam zaprezentować...

Co do szyjki to się nie przejmuj, mój nic nie mówi, nie mówi ile mały waży, mierzy, jaka szyjka, nie mówi jakie tętno ma mały. Ale wierzę, że on to wszystko wie, ale jest to informacja medyczna, tobie niepotrzebna skoro wszystko jest ok. A jak jesteś ciekawa to spytaj

Cytat:
Napisane przez furjatka Pokaż wiadomość
Melduje ze mój gigant waży 200g długości juz nie mierzyl. Jest młodszy niż wynika z om ale to od początku się utrzymuje ze 7-10 dni jest mniejszy. Narządy ok lekarz nie widzi wskazań do prenatalnych. Machal mi rączka ������ ale jestem szczęśliwa
Super super

Cytat:
pequenina brzydcy są pracodawcy :/
No a mój dzień - nie spałam całą noc. Wstawałam, czytałam, kładłam się, no groza. Dosłownie przysnęłam na godzinkę, to jeszcze śniło mi się że dokumenty w pracy zaginęły i jakieś bzdury. Bałam się zaspać Dotarłam do pracy na 6.30, okazało się że w moim pokoju był po prostu sajgon - wszystko powyciągane, nic nie powpinane itp. Dokumenty walały się po podłodze : D Ale, sprawy były pokończone, projekty mniej więcej załatwione - dziewczyna porzuciła robotę, ale merytorycznie nie mogę jej nic zarzucić. No może to, że przez bałagan nie zauważyla, że niektóre rzeczy zrobiła 2 razy :/
Napisałam wczoraj instrukcję szkoleniową na kilka stron A4, przedstawiłam wszystko nowej dziewczynie, powiedziałam, ze może śmiało dzwonić do mnie w każdej chwili. Razem sprzątałyśmy ten burdel, ostatecznie byłam w pracy 6 godzin.
Potem kierownik działu poprosił mnie, bym przyszła jeszcze w przyszłym tygodniu na 1 dzień wprowadzić dziewczynę w system. Powiedziałam, że przyjdę, ale tylko na 2 godziny, bo zwyczajnie nie jestem w stanie dłużej. pequenina Twój pomysł ze skype jest bardzo dobry, bo stosowałam go już kilka razy - tyle że druga strona spanikowała jednak na widok tylu dokumentów na podłodze.

I tu niestety potwierdziło się, że słusznie dostałam L4 - po 3 godzinach mówienia, podnoszenia, biegania od pokoju do pokoju, poczułam się bardzo słabo. Ciśnienie zaczęło mi wariować (pogoda nie sprzyjała), miałam wrażenie, że nie mam czym oddychać i najgorsze - stopy mi tak spuchły, że butów bym już nie włożyła po zdjęciu, wyskoczył mi bąbel na pięcie - no dżizas czułam się, jakbym miala 80 lat :/ Ale współpracownicy też to widzieli, było mi niezwykle miło, że chcieli się mną zaopiekować (ale w zakres opieki nie wchodziła już pomoc w szkoleniu nowej :p)

Dobrze zrobiłam, że tam pojechałam - teraz już wiem, że świat beze mnie nie runie, że aktualnie zdrowie mi nie pozwala na pełen wymiar. Aha, no i że kolejnej umowy po porodzie nie dostanę, ale po macierzyńskim mogę się ubiegać o ponowne zatrudnienie
No, brzydcy. W poniedziałek mam gadać raz jeszcze. Ale nie robię sobie nadziei.
A Twój szef też nie taki kochany. Co to za sprytne zagrywki, że "kolejnej umowy po porodzie nie dostanę, ale po macierzyńskim mogę się ubiegać o ponowne zatrudnienie"? Zaczyna mnie to wkurzać. To samo z moimi szefami. Nie dadzą umowy, bo to sprawia, że bez powodu mnie nie zwolnią. Mega lojalność. Bez sensu to wszystko

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;64875971]
Też dziś miałam przeryczany dzień Okazało się, że moja księgowa to ostatnia dupa wołowa i źle mi przeliczyła zasiłek z ZUS na zwolnieniu, dostałam ok. 400zł mniej niż się spodziewaliśmy... W ZUSie się wszystko zgadza, tylko ona nie znała paru kruczków co może obniżyć mi zasiłek, zdołowało mnie to strasznie, zwłaszcza że specjalnie jeszcze przez trzy miesiące płaciłam do ZUSu ponad połowę wypłaty, żeby zwiększyć teraz te zasiłki, a i tak szału one nie robią Ciężko będzie z remontem, wyprawką itd [/QUOTE]

Brzmi jak własna działalność i kombinowanie z chorobowym Jak miałam firmę i zaczęli robić dobre zmiany, to zmotywowało mnie to do jej zawieszenia. 17zł macierzyńskiego mnie po prostu urzekło. I to, że żeby mieć macierzyński taki, jak kobiety z umowy o pracę, musisz mieć super księgową, liczyć, kalkulować, kombinować rok w tył itp itd... a potem i tak "się okazuje", np. że się człowiek kopsnął o 400zł.. no po prostu super. Współczuję.

Cytat:
Napisane przez camilla21 Pokaż wiadomość
Ja się zabralam za szycie na. Maszynie, uszylam juz sowę dla kriszynki i misie.. a jak znajjde odppowiedni material to bedzie jeszcze kocyk i jakies ciuszki poki co ucze sie obslugi maszyny wiec rewelacji nie ma
Urocza, jest super! Widać, że hand i home made, że nie jest idealna co do milimetra, taka jak z fabryki i to jej nadaje charakteru, mi się super podoba!

Cytat:
Napisane przez Karoloo Pokaż wiadomość
O tak dobra księgowa to skarb miałam babkę z polecenia (prowadziła księgowość mojej kumpeli) i tak mi spierdzieliła papiery, że z Frankiem dostałam najniższy macierzyński myślałam, że ją ubije
Te słynne 17zł? : D Fantastyczna księgowa!

Cytat:
Poczułam!!
Odpowiadała na moje uciskanie między pępkiem a bożeną. Takie pukanie od środka to na pewno było to.
Hura hura hura! A po pukaniu jest kopanie! U mnie od dzisiaj : D Też fajne!

Cytat:
próbowałam wstawić moje brzuchate zdjecie to klubu, ale chya nie umiem bo nie widzę wstawiam tu brzuch rano, bez jedzenia, napar z pokrzywy i brak upałów chyba pomógł, bo opuchlizna zeszła ze trzy dni temu miałam trzy razy taki bęc
Jak wciągnę swój to też taki mam! : D Ale tylko wtedy... Tak czy inaczej piękny!

Cytat:
Byłam dziś w super pharmie i zaczepila mnie taka kobieta też w ciazy z pytaniem "dziewczynka czy chłopiec?". Ja zmieszana nie wiedzą o co chodzi odpowiadam że dziewczynka i kobieta mi mówi że jest super promocja na butelki z 27zł na 4.70zł za 2 szt. Ale zostały tylko w kolorze różowym a ona czeka na synusia mega mile to było Tym sposobem nabyłam dziś butelki : D
Uwielbiam takie sytuacje <3

Cytat:
Gratki! Do przodu!

Cytat:
Słuchajcie, damy radę pisać na wątku, klubie, grupie fb?
Może zdecydujemy- klub lub fb? Czy chcecie to i to?
Nie wiem, mnie przeraża, że chyba mam 15 kart wizażowych otwartych, wszystkie tematy w klubie, forum, fb... duuuzo

Z pozostałych tematów w skrócie: znowu miałam szybki napad na lumpek, znowu mama wydziergała, tym razem czapeczki, buciki i rękawiczki... czasu an fotki brak, ale będą obiecuję :P
W ikea kupiliśmy szafy ze strefy okazji, przecenione o 30% nówki, takie, które i tak mieliśmy kupić. Szybko rozkręciliśmy i naszą ciężarówką (zafira, ale mówimy tak na nią w tych okolicznościach) przewieźliśmy do dziadków, którzy wyjechali sobie w góry :P Przynajmniej garaż wolny i można korzystać : D Bo u nas płytki schną w korytarzu i nie da się wejść do mieszkania...
Kupiliśmy też lampy, klosze. Jutro mykamy po farbę i będziemy malować pokoje. A drzwi do tych szaf kupiłam ok 2 tygodnie temu za 4 dyszki na olx używane : D Idealnie się poukładało Dzisiaj sprzedałam też drzwi stare pokojowe, całe poszarpane, za całe 10zł : D Okazało się, że pan potrzebował tylko szyby Na wózek jestem już zdecydowana na 100% będzie roan marita. Najwyżej będę żałować i ewentualnie kupię inny. Używany jest tani, a i tak używa się go krótko.
TŻ wyprawił mi urodziny, było super, spodziewałam się tylko ludzi z pracy a przyszli prawie wszyscy którzy mogliby przyjść, mega niespodzianka, pycha tort, pycha pizza, kupa prezentów w tym dzień w spa <3 Oczywiście, po remoncie dopiero wykorzystam :P Cieszyłam się jak dziecko. Nadal się cieszę : D

Dziewczyny, my naprawdę jesteśmy w połowie ciąży :O Dopiero co 2 kreski, a zaraz będzie taka mała pachnąca kluska na naszych rękach <3 Magia <3

Edytowane przez pequenina_
Czas edycji: 2016-09-04 o 23:08 Powód: literoweczka :P
pequenina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-05, 07:00   #1337
cicha1990
Rozeznanie

Ja nie mam dostepu do klubu.
Tez jestem za grupa na fb ale obstawiam ze jak juz powstanie grupa na fb to wizaz upadnie

Ja mam kryzys.. moj dziec 13miesieczny nie nalezy do dzieci spokojnych ktore posiedza i sie pobawia i ja mialabym czas na odpoczynek..od urodzenia jest wymagajacym dzieckiem.. usypianie go tylko na pilce.. pobawi sie czyms ale trwa to krotko.. wczoraj sie darl od poludnia..nic mu nie pasowalo.. usypianie to byla katorga..w nocy musialam glaskac i lulac co chwile..pewnie zeby ale i tak masakra.. nie wiem jak ja sobie poradze z dwojka maluchow..jak mi sie trafi drugie tez hnb to ja zwariuje chyba
Stary 2016-09-05, 07:11   #1338
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pequenina_ Pokaż wiadomość
Gratulacje dziewczynki! Odpoczywaj!

Hihihi : D

Mi się zapodziały pierwsze ciuszki, jakie kupiłam dla maluszka. I to były ciuszki nówki, jedyne nówki jakby by miał do tej pory : D No ale w trakcie remontu to miały prawo, pewnie się zjadą...

Byliśmy wczoraj w jednej takiej. O mamo, nie miałam pojęcia, że coś takiego istnieje! Wielkie to jak ze 4 lidle, jak nie 8! Weszłam i się przeraziłam. Były tam wózki, ale o wózkach jest wątek w klubie, więc tam napiszę o wózkach :P

No, smutne to z TŻtem. Mój jak prowadzi auto, to mizia mnie po brzuchu i gada z Frankiem. Mega to słodkie. Już miałam wam pisać, że mały się nie rusza nic a nic, i właśnie wtedy postanowił przywalić konkretnie : D Raz, drugi, trzeci, co ok 10min, w końcu poszłam do TŻta, powiedziałam, że Franek kopie, usiadłam, on przyłożył rękę i od razu dostał kopa : D Był pod mega wrażeniem, że tak mocno. Ja w sumie też, bo kopie od dzisiejszego wieczora i od razu uraczył TŻta soczystym kopniakiem,a myślałam, że standardowo zamilknie skoro poszłam zaprezentować...

Co do szyjki to się nie przejmuj, mój nic nie mówi, nie mówi ile mały waży, mierzy, jaka szyjka, nie mówi jakie tętno ma mały. Ale wierzę, że on to wszystko wie, ale jest to informacja medyczna, tobie niepotrzebna skoro wszystko jest ok. A jak jesteś ciekawa to spytaj

Super super

No, brzydcy. W poniedziałek mam gadać raz jeszcze. Ale nie robię sobie nadziei.
A Twój szef też nie taki kochany. Co to za sprytne zagrywki, że "kolejnej umowy po porodzie nie dostanę, ale po macierzyńskim mogę się ubiegać o ponowne zatrudnienie"? Zaczyna mnie to wkurzać. To samo z moimi szefami. Nie dadzą umowy, bo to sprawia, że bez powodu mnie nie zwolnią. Mega lojalność. Bez sensu to wszystko

Brzmi jak własna działalność i kombinowanie z chorobowym Jak miałam firmę i zaczęli robić dobre zmiany, to zmotywowało mnie to do jej zawieszenia. 17zł macierzyńskiego mnie po prostu urzekło. I to, że żeby mieć macierzyński taki, jak kobiety z umowy o pracę, musisz mieć super księgową, liczyć, kalkulować, kombinować rok w tył itp itd... a potem i tak "się okazuje", np. że się człowiek kopsnął o 400zł.. no po prostu super. Współczuję.

Urocza, jest super! Widać, że hand i home made, że nie jest idealna co do milimetra, taka jak z fabryki i to jej nadaje charakteru, mi się super podoba!

Jak wciągnę swój to też taki mam! : D Ale tylko wtedy... Tak czy inaczej piękny!

Uwielbiam takie sytuacje <3

Gratki! Do przodu!

Nie wiem, mnie przeraża, że chyba mam 15 kart wizażowych otwartych, wszystkie tematy w klubie, forum, fb... duuuzo

Z pozostałych tematów w skrócie: znowu miałam szybki napad na lumpek, znowu mama wydziergała, tym razem czapeczki, buciki i rękawiczki... czasu an fotki brak, ale będą obiecuję :P
W ikea kupiliśmy szafy ze strefy okazji, przecenione o 30% nówki, takie, które i tak mieliśmy kupić. Szybko rozkręciliśmy i naszą ciężarówką (zafira, ale mówimy tak na nią w tych okolicznościach) przewieźliśmy do dziadków, którzy wyjechali sobie w góry :P Przynajmniej garaż wolny i można korzystać : D Bo u nas płytki schną w korytarzu i nie da się wejść do mieszkania...
Kupiliśmy też lampy, klosze. Jutro mykamy po farbę i będziemy malować pokoje. A drzwi do tych szaf kupiłam ok 2 tygodnie temu za 4 dyszki na olx używane : D Idealnie się poukładało Dzisiaj sprzedałam też drzwi stare pokojowe, całe poszarpane, za całe 10zł : D Okazało się, że pan potrzebował tylko szyby Na wózek jestem już zdecydowana na 100% będzie roan marita. Najwyżej będę żałować i ewentualnie kupię inny. Używany jest tani, a i tak używa się go krótko.
TŻ wyprawił mi urodziny, było super, spodziewałam się tylko ludzi z pracy a przyszli prawie wszyscy którzy mogliby przyjść, mega niespodzianka, pycha tort, pycha pizza, kupa prezentów w tym dzień w spa <3 Oczywiście, po remoncie dopiero wykorzystam :P Cieszyłam się jak dziecko. Nadal się cieszę : D

Dziewczyny, my naprawdę jesteśmy w połowie ciąży :O Dopiero co 2 kreski, a zaraz będzie taka mała pachnąca kluska na naszych rękach <3 Magia <3
Ja już nawet trochę za połowa 23t3d
Fajnie że urodziny udane. Ja mam w grudniu i liczy, że nie będę na porodowce

Cytat:
Napisane przez cicha1990 Pokaż wiadomość
Tez jestem za grupa na fb ale obstawiam ze jak juz powstanie grupa na fb to wizaz upadnie

Ja mam kryzys.. moj dziec 13miesieczny nie nalezy do dzieci spokojnych ktore posiedza i sie pobawia i ja mialabym czas na odpoczynek..od urodzenia jest wymagajacym dzieckiem.. usypianie go tylko na pilce.. pobawi sie czyms ale trwa to krotko.. wczoraj sie darl od poludnia..nic mu nie pasowalo.. usypianie to byla katorga..w nocy musialam glaskac i lulac co chwile..pewnie zeby ale i tak masakra.. nie wiem jak ja sobie poradze z dwojka maluchow..jak mi sie trafi drugie tez hnb to ja zwariuje chyba
Cicha pociesze cię, że Franka długo musieliśmy usypiac na piłce, przy kolysankach. A potem z dnia na dzień mu się odmieniło. pierwszy raz kiedy sam zasnął oglądając bajkę to nie mogłam uwierzyć w to co widzę :p

poprzedni wątek wizazowych mamus na którym się udzielalam umarł po założeniu grupy na fb
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-05, 07:13   #1339
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:
Byłam dziś w super pharmie i zaczepila mnie taka kobieta też w ciazy z pytaniem "dziewczynka czy chłopiec?". Ja zmieszana nie wiedzą o co chodzi odpowiadam że dziewczynka i kobieta mi mówi że jest super promocja na butelki z 27zł na 4.70zł za 2 szt. Ale zostały tylko w kolorze różowym a ona czeka na synusia mega mile to było Tym sposobem nabyłam dziś butelki

Rzadko spotykane, super

Cytat:

Super, szalejecie z zakupami

Cytat:
My to samo, wyszliśmy z domu o 13 i ciągle lazimy. Padam na twarz, ale już idziemy do domu.

Fotelik w super cenie jest teraz w Smyku- tylko 369 zł.

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

A cybex aton za 320 zł.

O dobrze wiedzieć bo ja na cybexa się czaję

Cytat:
Słuchajcie, damy radę pisać na wątku, klubie, grupie fb?
Może zdecydujemy- klub lub fb? Czy chcecie to i to?

Ja nie za bardzo lubię korzystać z klubu bo nie można cytować i zawsze 5 razy muszę czytać żeby zapamiętać co komu odpisać

Cytat:

Buciki już je sobie wyobraziłam jakie są piękne nic mi nie mów bo ostatnio czas mi tak ucieka aż strach pomyśleć

A ja dzisiaj jadę kupić leżaczek z tiny love za 160zł mi się udało niby mało używany i na zdjęciach faktycznie wygląda super więc mam nadzieje że tak faktycznie jest
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-09-05, 07:22   #1340
Karoloo
<3 <3 <3

hej

Cytat:
dobrze, że to teraz przeczytałam w innym przypadku TŻ byłby biedny

Cytat:

trochę więcej dostawałam ale to było przed "cudowną zmianą"

za zakupy

aż zazdroszczę imprezy niespodzianki i tego spa :

też mi ta ciąża strasznie szybko leci

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Stary 2016-09-05, 07:24   #1341
donka_bez_ogonka
Wtajemniczenie

Dzien dobry
Pogoda u mnie jesienna. Szaro, siapi deszczem, chlodno :/ nic sie nie chce, a tu do pracy zaraz trzeba wyjsc

Jutro wieczorem TZ mnie opuszcza jedzien na pare dni do pl na urlop. Bede usychac z tesknoty ;( juz oststnio mialam czarne mysli i mowilam mu " a co jesli nie wrocisz? Jak cos Ci sie stanie? Nie dam rady sama tutaj z dzieckiem ;(".
17 wrzesnia skan i juz nie moge sie doczekaccccccc. Zjem cala milke w drodze do szpitala ^^
A chyba 20 września ja lece do pl na pare dni. Dawno sama nie latalam... a tu jeszcze brzuch... rodzice mnie zobacza pierwszy raz w ciazy w ogole cała rodzina z pl, bo tak to widzieli tylko zdjecia na fb czy cos stresuje sie troche ta podroza... i juz jestem zmeczona na sama mysl jak bede zabiegana w pl "chodz pojedziemy do babci, a pozniej do cioci skoczymy, pozniej pojdziemy sie spotkac inna ciocia, bo tez jej dlugo nie widzialas itp itd". Ehh

Stary 2016-09-05, 08:08   #1342
Karoloo
<3 <3 <3

Cytat:
Napisane przez cicha1990 Pokaż wiadomość

łączę się w bólu chociaż z Frankiem mam o tyle łatwiej że ładnie zasypia na drzemkę i w nocy chociaż zdarza się (podczas skoku, choroby, ząbkowania) że potrzebuje bliskości i wtedy z nim zasypiam albo w nocy biore do naszego łóżka ale.... przyznaje się bez bicia że uwielbiam z nim spać jeszcze jak się sam do mnie przytuli, obejmie tymi małymi łapkami, przebudzi i da buziaka to matka odpływa

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Stary 2016-09-05, 08:37   #1343
NiEBiE
Zakorzenienie

Cytat:
Brawo dla ciążowych kalafiorów!

Cytat:
Fajna taka hurtownia, nie? Ceny dobre i jeszcze przy kasie parę zł rabatu dają.

Cytat:
Moj tez nigdy nic o szyjcie nie wspomniał, a o wagę i wielkość sama pytam. Teraz na pewno poproszę tez o informację o szyjce, skoro sa z nią takie przeboje.

Cytat:
Czekam na kopanie i żeby Tż mógł poczuć
Teraz to pukanie czuję kilka razy dziennie, np. jak byliśmy w kinie i było głośno. Mam wrażenie, że wcześniej ich po prostu nie rozpoznawałam, a teraz już wiem, że to to.

Cytat:
Ekstra z zakupami i ekstra z urodzinami. Naprawde super! Chciałabym, żeby moj Tż mi zrobił taka niespodziankę, ale pewnie nawet by na to nie wpadł. Zresztą moje urodziny są 2 tygodnie przed terminem porodu i mam nadzieję spędzić je na porodówce.

Cytat:
Masakra, co?
Mam wrażenie, że już tak mało czasu, że muszę się zabrać za generalne porządki, przestawianie mebli i porządki w szafach, żeby znaleźć miejsce na wszystko.
Czuję się uspokojona, bo dużo już mamy kupione.

Cytat:
Napisane przez Lidka99 Pokaż wiadomość
Super, szalejecie z zakupami
To prawda! Ale były okazje, z których szkoda nie skorzystać - mam na myśli fotelik i szumisia.

Cytat:
O dobrze wiedzieć bo ja na cybexa się czaję
Wiem, dlatego o nim napisałam. To chyba jednak jest inny Cybex, niż chciałaś, bo zwykły Aton, a nie 4. Myslę jednak, że warto wziąć go pod uwagę, bo ma dobre oceny w ADAC

Cytat:
Ja nie za bardzo lubię korzystać z klubu bo nie można cytować i zawsze 5 razy muszę czytać żeby zapamiętać co komu odpisać
Osobiście wolę klub, niz FB, bo na FB mam wrażenie, że dużo ginie, ale nie narzekam!

Cytat:
A ja dzisiaj jadę kupić leżaczek z tiny love za 160zł mi się udało niby mało używany i na zdjęciach faktycznie wygląda super więc mam nadzieje że tak faktycznie jest
Oby się udało,

Cytat:
Dzien dobry
Pogoda u mnie jesienna. Szaro, siapi deszczem, chlodno :/ nic sie nie chce, a tu do pracy zaraz trzeba wyjsc
U nas dokładnie tak samo! Łączę sie w bólu.

Cytat:
Jutro wieczorem TZ mnie opuszcza jedzien na pare dni do pl na urlop. Bede usychac z tesknoty ;( juz oststnio mialam czarne mysli i mowilam mu " a co jesli nie wrocisz? Jak cos Ci sie stanie? Nie dam rady sama tutaj z dzieckiem ;(".
17 wrzesnia skan i juz nie moge sie doczekaccccccc. Zjem cala milke w drodze do szpitala ^^
A chyba 20 września ja lece do pl na pare dni. Dawno sama nie latalam... a tu jeszcze brzuch... rodzice mnie zobacza pierwszy raz w ciazy w ogole cała rodzina z pl, bo tak to widzieli tylko zdjecia na fb czy cos stresuje sie troche ta podroza... i juz jestem zmeczona na sama mysl jak bede zabiegana w pl "chodz pojedziemy do babci, a pozniej do cioci skoczymy, pozniej pojdziemy sie spotkac inna ciocia, bo tez jej dlugo nie widzialas itp itd". Ehh

Dasz radę bez Tż, bo masz nas. Jak cos, to pisz i będziemy Cię pocieszać.
Moj Tz wyjeżdża na szkolenie w niedzielę, a połówkowe mamy 15.09 Już tak niedługo!
W Polsce może poproś rodziców o trochę odpoczynku i najwyżej przyjmuj wizytacje u siebie, zamiast biegać jak szalona.

Stary 2016-09-05, 08:44   #1344
muffi24
Zadomowienie

Dziewczyny co do szyjki to zalecenia towarzystwa ginekologicznego są takie, że między 18-22 tc lekarz ma obowiązek zmierzyć ją poprzez usg dopochwowe. Więc upominajcie się o to!

Mi fb odpowiada, na innym temacie mamy fb i tam dużo zdjęć i integracji się odbywa

Donka no w Pl słabo odpoczniesz... Mój tż ma teraz 2 tygodnie urlopu, ale my zamiast jechać do Krakowa się zobaczyć z rodziną siedzimy w Wawie Tutaj mamy spokój, a tam właśnie każdy by się chciał spotkać itp.

Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka
muffi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-05, 08:49   #1345
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Konto usunięte

Dobry dzień

Chyyyba zaczynam coś czuć... Nie jestem pewna, żadnego konkretnego kopniaka nie było, ale już ze dwa dni mam wrażenie, że wszystko mi się rusza w brzuchu. Ale też nażarłam się nektarynek, więc to mogą być też one
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-05, 08:59   #1346
furjatka
Zadomowienie

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;64946626]Dobry dzień

Chyyyba zaczynam coś czuć... Nie jestem pewna, żadnego konkretnego kopniaka nie było, ale już ze dwa dni mam wrażenie, że wszystko mi się rusza w brzuchu. Ale też nażarłam się nektarynek, więc to mogą być też one [/QUOTE]

To Maleńśtwo się kręci po słodkim!!

Ja dziś z rana dostalam takiego kopa, że aż podskoczyłam pewnie dlatego że wczoraj tak się zmęczyłam, że i Mały był spokojny cały dzień i lewdo bulgotał.

W ogóle, jaki miałam dziś sen.. My wszystkie się spotkałyśmy, tak jakby pod blokiem moich rodziców. I Moniczi zachciało się rzygać (swoją drogą nie wiem jak wyglądasz - w moim śnie dość niska, szczuplutka, opalona brunetka, mega atrakcyjna) Zaprowadziłam Cię więc do mojej piwnicy, wszystkie w końcu tam wylądowałyśmy na plotkach aż odwiedził nas... Krzysztof Hołowczyc i się mnie pytał czy się znamy, a ja mu odpowiedziałam że tak, przecież nie raz mnie doprowadził do celu (tekst Hołowczyca z nawigacji)
Stary 2016-09-05, 09:03   #1347
Konto usunięte

Hahaha
Mnie dziś mąż obudził w nocy, bo zaczął się miotać, pytam co się dzieje, a on taki półśpiący - Mała mnie obrzygała...
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-05, 09:06   #1348
NiEBiE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muffi24 Pokaż wiadomość
Dziewczyny co do szyjki to zalecenia towarzystwa ginekologicznego są takie, że między 18-22 tc lekarz ma obowiązek zmierzyć ją poprzez usg dopochwowe. Więc upominajcie się o to!
Zawsze mam usg dopochwowe, ale czy mierzy szyjkę? Nie wiem, na pewno sie teraz upomnę.

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;64946626]Dobry dzień

Chyyyba zaczynam coś czuć... Nie jestem pewna, żadnego konkretnego kopniaka nie było, ale już ze dwa dni mam wrażenie, że wszystko mi się rusza w brzuchu. Ale też nażarłam się nektarynek, więc to mogą być też one [/QUOTE]
A co, zjadłaś ruchliwe nektarynki?

Cytat:
To Maleńśtwo się kręci po słodkim!!

Ja dziś z rana dostalam takiego kopa, że aż podskoczyłam pewnie dlatego że wczoraj tak się zmęczyłam, że i Mały był spokojny cały dzień i lewdo bulgotał.

W ogóle, jaki miałam dziś sen.. My wszystkie się spotkałyśmy, tak jakby pod blokiem moich rodziców. I Moniczi zachciało się rzygać (swoją drogą nie wiem jak wyglądasz - w moim śnie dość niska, szczuplutka, opalona brunetka, mega atrakcyjna) Zaprowadziłam Cię więc do mojej piwnicy, wszystkie w końcu tam wylądowałyśmy na plotkach aż odwiedził nas... Krzysztof Hołowczyc i się mnie pytał czy się znamy, a ja mu odpowiedziałam że tak, przecież nie raz mnie doprowadził do celu (tekst Hołowczyca z nawigacji)
To spotkanie musialo być w Olsztynie, bo Hołowczyc tam mieszka.

Stary 2016-09-05, 09:07   #1349
Konto usunięte

Cytat:
Zawsze mam usg dopochwowe, ale czy mierzy szyjkę? Nie wiem, na pewno sie teraz upomnę.

A co, zjadłaś ruchliwe nektarynki?

To spotkanie musialo być w Olsztynie, bo Hołowczyc tam mieszka.
U mnie większość owoców w dużej ilości w brzuchu staje się ruchliwa
Stary 2016-09-05, 09:10   #1350
Kyiia
Zakorzenienie

U mnie tak było. Żadnych motylków, nic nic. Jednego dnia czułam taki jakby niepokój... A 3-4 dni później mąż poczuł kopniaka
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć.

Kyiia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości