Mamy listopadowe 2016 - cz. VII - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-04, 21:16   #1951
Panna Izabela
Zakorzenienie

Dot.: Mamy listopadowe 2016 - cz. VII

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Ja tez nie rozumiem o co chodzi z tym prezentem od meza. Na nic nie licze, nie czuje takiej potrzeby

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Jak to o co? O to, że każdy pretekst do prezentu jest dobry

Cytat:
Napisane przez BothSides Pokaż wiadomość
Generalnie jestem bardzo na nie jeśli chodzi o IP i sytuacje inne niż nagle wypadki. W każdym większym mieście jest dyżur pediatryczny całodobowy, plus warto już teraz zaopatrzyć się w numer tel do sprawdzonego pediatry domowego, do którego można dzwonić 24h i który w razie czego przyjedzie nawet w środku nocy.

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

Dla mnie fakt urodzenia dziecka jest ogromnym świętem kobiety która staje się matką , owszem największym prezentem jest dzieciątko, ale uważam że mega miło jest też uczcić to prezentem rzeczowym, jakaś pamiątką która zostanie z nami na zawsze, gdy np nasze dzieci przeprowadzą się do Nowej Zelandii
Mnie by się marzyła bransoletka typu Pandora i przywieszki z wygraweroeanymi datami urodzin dzieci, ślubu itp... Ale to już za późno, może swoim corkom będę mogła takie podarować jak urodza mi wnuki
Właśnie - W KAŻDYM WIĘKSZYM MIEŚCIE. U mnie jest tylko przychodnia i szpital. Także w razie czego jak się do lekarza nie dostanę, to tylko ip mi zostaje

Cytat:
Napisane przez aleksandramaj Pokaż wiadomość
Dobry dziewczyny
Jakie plany na niedzielę? Zaraz lecimy na zakupy a obiadem się nie martwię, bo jemy dziś u teściów. Ja mam deser
Męż mnie zabiera dziś na pyszne wloskie śniadanko, zaraz go z łoża zacznę ściągać

Wczoraj dostał ten tort, był strasznie zaskoczony, zaczął mi mówić, jaka jestem wspaniała a ja się oczywiście pobeczałam

Miętówka ja dzieci nie mam, ale sztuki walki kojarzą mi się z dyscypliną

Jak tam nasze dziewczynki po weselach?
Ja byłam też na obiedzie u teściów
Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
Śniadanie. Jest oglądanie tv i moja mam powtarza 15 razy. Na śniadanie, potem 10 na śniadanie bo wyłączenie tv
Wyłączanie tv po czym 15 min później dawanie telefonu.
Zapieranie się że czegoś nie kupi, po czym i tak kupuje.
Ee to są sytuacje z wielu domów. Niestety. Nic nie poradzisz, to nie Twoje dziecko. Powiedziałaś swoje zdanie, teraz ruch należy do Twojej mamy. To ona się będzie męczyć a nie Ty, ważne żebyś Ty miała inne zasady.
Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
A ja zdięcia mietowki widzę, nie wiem czemu. Bardzo ładna czapeczka i buciki. Czapeczka na wyjście ze szpitala ? A wiecie ze ja nie mam żadnych bucików myślicieli żeby kupić jednak czy to raczej zbędny zakup ?
Ja mam takie mięciutkie, wiadomo, że to nie jest nic koniecznego do kupienia, bardziej tak o dla wyglądu
Cytat:
Napisane przez doooti Pokaż wiadomość
Wszyscy dzisiaj na zakupach a co! To ja sie pochwale ze kupiliśmy fotel do karmienia z podnóżkiem ledwo co go zmieściliśmy do samochodu i przywieźliśmy ale mam juz swój tron
Ja nie byłam na zakupach dzisiaj
Ehh też chcę fotel!

Cytat:
Chcem kupić coś cienkiego i mniejszego. Mam dwa kocyki minky i są duze, taki mniejszy tez by sie przydał. A ten ocieplany wyglada niczym kołdra:P

A wy ile macie kocyków i reczników na start ?

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

Super, bardzo ładnie
Ręcznik mam jeden, bo drugi był różowy więc odłożyłam. Mam nadzieję, że któraś babcia kupi w prezencie drugi. A kocyki mam ze 3 plus 2 rożki.
Cytat:
ubranka płuczecie w płynie do płukania dla dzieci? bo mi w SR mówili że tylko proszek używać. a kupiłam proszek i nie wiem czy już mogę zacząć prać btw. w Biedrze promo Loveli dorwałam i 1,8 kg jest za 12,99
Ja mam jedno pranie wypłukane w Dzidziusiu, dwa prania wypłukane bez płynu żadnego i teraz płuczę w Coccolino Sensitive
Cytat:
Napisane przez EmRzet Pokaż wiadomość
Tak właśnie myślałam
A my wczoraj zaopatrzyliśmy się w łóżeczko - już stoi i się wietrzy
Chciałabym już ten listopad...
Oj ja teeeż chcę

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-04, 21:17   #1952
baletnica_natasza
Zakorzenienie

Cytat:
Zmęczona. Niby dużo nie tańczyłam, ale jednak troche potuptałam a dzisiaj jestem obolała :/ Wrocilismy do domu o 1.00. Obudziłam sie o 7 i strasznie chce mi sie spać ale zasnąć nie mogę. Jeszcze z lozka nie wyszlamTroszkę glowa mnie boli, ale to pewnie zmeczenie. Generalnie wesele okey ale srednio sie bawiłam bo nikogo nie znalałam. Troszkę pogadalam z ludzmi, ale ciezko sie wbic w towarzstwo gdy sie nikogo nie zna, a cala reszta zna sie dobrze. Do tego ja nie piłam. Ale tz byl ze mną bawił sie ze mna także spoko. Bynajmiej sie poruszalam na parkciecie A Panna Mloda na koniec jak sie zeganała to w szoku była ze ja w 7 miesiącu jeszcze sie bawiłam w tancu.

A Natalka chyba lubi skrzypce bo tak kopała do muzyki w kosciele Na imprezie tez szalala, jak tylko muzyka zaczela grac to sie sie bardzo rozpychała. Tz trochę sie martwił bo na prawde bylo glosno i za kazdym razem ciagnal mnie jak najdalej od glosników. W sumie tak nawalała muza ze w tancu sami siebie nie slyszelismy, prz stolikach tak samo, a siedzilismy i tak na koncu tak w sumie nawet z tylu za glosnikami. Js rozumiem ze musi byc glosno ale nie spotalalam sie na weselu zeby az tak nawal bas. Ewidentnie cos mnieli nie tak z naglosnieniem. Pewnie mała sie troche denerwowała w brzuchu bo na co dzień o tej porze w domu jest cisza i spokój a ja juz spie. Generalnie mówiąc mogliśmy nie iśc na to wesele :P
Ja tez kolo 1 w domu bylam po weselu. Ale bawilam sie calkiem dobrze. Troche potanczylam, ale 1-1,5 utworu i musialam zasuwac do toalety. Jedzenie bylo takie bez szalu jak dla mnie. Bywalam na weselach, gdzie bylo tak dobrze przyrzadzone, ze by sie chcialo jesc, ale tylko oczami bo juz sil brak. Jednak tort byl najlepsze jaki jadlam w zyciu. Byl wymieszany kolorami jak babka piaskowa dwukolorowa i do tego mial w srodku banany. Nie byl zbyt slodki czy mdly. Fantastyczny. Zespol gral tak sobie. Jest to kolejne wesele po ktorym dochodze do wniosku, ze niektorym najlepiej wychodzi "a teraz idziemy na jednego".
Moje dziecko przy muzyce jednak najlepiej bawilo sie na panienskim w klubie, 2 tygodnie temu. Zdecydowanie muzyka klubowa Balbine bardziej pobudzila
baletnica_natasza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-04, 21:19   #1953
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
ja pierdziele, jak to zatruwa życie

Mam tylko do białego (tam jest napisane, że jest do białych i jasnych kolorów, powiedzmy że większość ubranek mam jasnych)

Jak Ty tańczyłaś kaczuchy z takim brzuszkiem ?

rozumiem. Chciałabym bujany fotel, ale miejsce mam ograniczone i to taka bardziej moja fanaberia, jednak wolę praktyczne rzeczy.
hahahha w miejscu i nie schodząc w dół ale jak kręciłam tak mocno bioderkami to mnie zaczęła jakby palcem dźgać a Tż nie ogarnął jak piosenka Baśki leciała Barabarabara riki tiki tak jeśli masz ochotę daj mi jakiś znak hhahahahaha
sosowhat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-04, 21:25   #1954
baletnica_natasza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
hahahha w miejscu i nie schodząc w dół ale jak kręciłam tak mocno bioderkami to mnie zaczęła jakby palcem dźgać a Tż nie ogarnął jak piosenka Baśki leciała Barabarabara riki tiki tak jeśli masz ochotę daj mi jakiś znak hhahahahaha
To mi tak watrobe wywalilo do przodu, ze czulam pod reka ja. I Balbina mnie po watrobie atakowala od spodu. Niestety najwidoczniej dalej lezy poprzecznie. Bo do dzis nadal nie czulam nic pod zebrami.
baletnica_natasza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-04, 21:26   #1955
doooti
Zadomowienie

Cytat:
Może głupie pytanie, ale i tak je zadam Kupiłyście/ kupujecie dwa proszki? tzn. do białego i kolorów?
ja kupiłam do białego i do kolorów
doooti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-04, 21:30   #1956
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez baletnica_natasza Pokaż wiadomość
To mi tak watrobe wywalilo do przodu, ze czulam pod reka ja. I Balbina mnie po watrobie atakowala od spodu. Niestety najwidoczniej dalej lezy poprzecznie. Bo do dzis nadal nie czulam nic pod zebrami.

ja wlasnie mam wrazenie ze mała też sie jakoś odwróciła bo ją czuję z lewego boku jakby tam miała teraz nózki, i dupkę mi non stop w okolicy pępka wystawia, a tak to cały czas nózkami mnie kopała po żebrach a rączkami boksowała na granic majtek... albo się tak ułożyła żeby mi było wygodnie siedziec cudowne dziecko
Stary 2016-09-04, 21:40   #1957
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja tez kolo 1 w domu bylam po weselu. Ale bawilam sie calkiem dobrze. Troche potanczylam, ale 1-1,5 utworu i musialam zasuwac do toalety. Jedzenie bylo takie bez szalu jak dla mnie. Bywalam na weselach, gdzie bylo tak dobrze przyrzadzone, ze by sie chcialo jesc, ale tylko oczami bo juz sil brak. Jednak tort byl najlepsze jaki jadlam w zyciu. Byl wymieszany kolorami jak babka piaskowa dwukolorowa i do tego mial w srodku banany. Nie byl zbyt slodki czy mdly. Fantastyczny. Zespol gral tak sobie. Jest to kolejne wesele po ktorym dochodze do wniosku, ze niektorym najlepiej wychodzi "a teraz idziemy na jednego".
Moje dziecko przy muzyce jednak najlepiej bawilo sie na panienskim w klubie, 2 tygodnie temu. Zdecydowanie muzyka klubowa Balbine bardziej pobudzila
Cytat:
To już wiesz, że kręcić nie możesz, sorry.
Dziewczyny, a to nie jest tak, że dzieć kopie bardziej, bo mu coś nie pasi?
Np. Emilkę denerwowało ktg, podczas każdego badania kręciła się jak szatan, uciekała spod głowicy, brzuch mi cały dosłownie podskakiwał (momentami tak obrywałam, że podskakiwałam sama). Obstawiam że wkurza ją ucisk, bo jednak żeby zrobić dobry zapis na tym etapie, trzeba było te głowice trochę docisnąć. No i w nocy intensywnie protestuje, kiedy ułożę się na boku
Jak Tż do niej gada, albo spaceruję, to nie ma dziecka.

Mam nawrót alergii, jak kicham to młoda dostaje czkawki. Mam wyrzuty sumienia, że straszę dziecko...
Stary 2016-09-04, 22:03   #1958
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domek_z_piernika Pokaż wiadomość
Ja mam na razie tylko jeden ręcznik z kapturkiem. Kocyk jakiś jeden używany od koleżanki, ale zdecydowanie muszę jedno i drugie dokupić.

Sent from my iPhone
Ja tez mam na razie tylko jeden ręcznik. Taki z kapturkiem z ikei. Na pewno kupiec jeszcze jeden.

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

Cytat:
no właśnie początkowo chciałam taki co Ty masz, ale ten był wygodniejszy i ten podnóżek mnie przekonał mimo że wcześniej go nie brałam pod uwagę

no tron jak królowej :P a w pokoiku jeszcze nic nie ma oprócz fotela i wózka mam nadzieje że pod koniec miesiąca przyjdą mebelki.

tak, pompony robiłam sama - jest dużo poradników DIY - jest to serio proste zadanie więc polecam spróbować ja mam już zrobione z 12 pomponików różnych wielkości które jakoś umiejscowię jak już będą mebelki
A gzie kupilas tiul?
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-04, 22:11   #1959
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
A ja zdięcia mietowki widzę, nie wiem czemu. Bardzo ładna czapeczka i buciki. Czapeczka na wyjście ze szpitala ? A wiecie ze ja nie mam żadnych bucików myślicieli żeby kupić jednak czy to raczej zbędny zakup ?
Jak dla mnie zbędne takie malutkie. W wózku i tak dziecko będzie w kombinezonie czy pod kołderką, więc wydają mi się zbyteczne.
Kacprowi pierwsze buty kupiłam na jesień, jak miał niecały rok.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-04, 22:12   #1960
Anettt87
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny taki zwykly to znaczy taki jak dla dorosłych, zwyczajny recznik ?
Tak, swój jeden oddam tak awaryjnie żeby był.

Cytat:
ubranka płuczecie w płynie do płukania dla dzieci? bo mi w SR mówili że tylko proszek używać. a kupiłam proszek i nie wiem czy już mogę zacząć prać btw. w Biedrze promo Loveli dorwałam i 1,8 kg jest za 12,99
Ja planuję póki co tylko proszek.
Swoją drogą widziałam w Auchan płyn do płukania Bambi by Pollena, słyszałyście o nim?

Cytat:
Może głupie pytanie, ale i tak je zadam Kupiłyście/ kupujecie dwa proszki? tzn. do białego i kolorów?
Tylko do kolorów mam

Cytat:
Np. Emilkę denerwowało ktg, podczas każdego badania kręciła się jak szatan, uciekała spod głowicy, brzuch mi cały dosłownie podskakiwał (momentami tak obrywałam, że podskakiwałam sama). Obstawiam że wkurza ją ucisk, bo jednak żeby zrobić dobry zapis na tym etapie, trzeba było te głowice trochę docisnąć. No i w nocy intensywnie protestuje, kiedy ułożę się na boku
Chyba coś w tym jest. Mnie też kopie jak leżę na boku w to 'przygniecione' miejsce
Anettt87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-04, 22:16   #1961
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
Na początku przy Lili miałam 2, w sensie do koloru i do białego, ale przy tych maliznach ciężko 1 pralkę uzbierać a co dopiero z podziałem na kolory

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Fakt, ciężko, nawet mając dużo ubranek. Przeważnie łączyłam Kacprowe ubrania z naszymi.

Instagram

Stary 2016-09-04, 22:16   #1962
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja Mogłam przetańczyć dwie piosenki i musialam odpoczac bo nogi i biodra bolaly, a do toalety tez chodzilam co chwile
Stary 2016-09-04, 22:20   #1963
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też mam oddzielne, ale ja w ogóle jestem niczym perfekcyjna pani domu hahaha a raczej gadżeciara po prostu i muszę mieć różne pierdółki to wszystkiego. Nie wyobrażam sobie prać wszystkiego w proszku bądź płynie do kolorów.
Cytat:

Mam nawrót alergii, jak kicham to młoda dostaje czkawki. Mam wyrzuty sumienia, że straszę dziecko...
Ja to sobie rozgraniczam, być może niesłusznie, ale kto matce zabroni w ten sposób, że jak dziecko się tak gwałtownie rusza, to jest niezadowolone, np się boi czegoś albo coś mu się nie podoba, a jak się zwyczajnie rusza albo trochę kopie to z radości Wiadomo, że tego się i tak nie wie, co dziecku siedzi w głowie skoro ono siedzi w brzuchu, ale co tam, tak sobie rozgraniczam i już.

Jejku ale burza u nas, nie lubię takiej głośnej....

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Fakt, ciężko, nawet mając dużo ubranek. Przeważnie łączyłam Kacprowe ubrania z naszymi.
Jakie ciężko, ja już miałam z 4-5 prań dziecięcych a jeszcze zostało mi rzeczy na 2 prania mniej więcej. Oczywiście tych od rozm 68 w górę jeszcze nie piorę.

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2016-09-04, 22:21   #1964
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja Mogłam przetańczyć dwie piosenki i musialam odpoczac bo nogi i biodra bolaly, a do toalety tez chodzilam co chwile
Ja tez max 2 piosenki potem godzinka przerwy i znowu troszke

Stary 2016-09-04, 22:21   #1965
Zingi
Raczkowanie

Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja dziś testowałam pranie w Dzidziusiu. Ładnie pierze, ale ten słodkawy zapach funduje mi koszmarny ból głowy, więc jutro zamawiam eukaliptusowy proszek do prania; mimo ceny 59 zeta za kg jest bardziej opłacalny i wydajny od Dzidziusia itp. Poza tym ma świetny skład, zresztą nawet Sroka go poleca

Ślicznie urządzacie pokoiki dziewczyny wygodny fotel musi być, bez dwóch zdań
Zingi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-04, 22:21   #1966
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:

Ja się zawsze zastanawiam czy kopie bo jej się podoba czy też coś nie podoba, ale dzisiaj leże sobie w łóżku a ona cały dzień szaleje. Także pewnie jej się to nie podoba ze nią nie bujam albo jeszcze pobudzona po wczorajszym halasie.
Stary 2016-09-04, 22:26   #1967
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja się zawsze zastanawiam czy kopie bo jej się podoba czy też coś nie podoba, ale dzisiaj leże sobie w łóżku a ona cały dzień szaleje. Także pewnie jej się to nie podoba ze nią nie bujam albo jeszcze pobudzona po wczorajszym halasie.
A ja chyba sobie wmawiam kiedy kopie bo jej dobrze a kiedy bo jej nie dobrze

Stary 2016-09-04, 22:28   #1968
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Jakie ciężko, ja już miałam z 4-5 prań dziecięcych a jeszcze zostało mi rzeczy na 2 prania mniej więcej. Oczywiście tych od rozm 68 w górę jeszcze nie piorę.
No ok, ale teraz prałaś wszystko (prawie) co masz. Jak już się dziecko urodzi to raczej nie będziesz z praniem czekać aż wszystkie ubranka będą brudne i na półce nic czystego nie zostanie Poza tym w użyciu będziesz miała 1-2 rozmiary, więc już mniej niż teraz prałaś.

Instagram

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2016-09-04 o 22:30
Stary 2016-09-04, 22:29   #1969
doooti
Zadomowienie

Cytat:
Ja tez mam na razie tylko jeden ręcznik. Taki z kapturkiem z ikei. Na pewno kupiec jeszcze jeden.

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

A gzie kupilas tiul?

Na Allegro, rolki tiulu
doooti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-04, 22:29   #1970
zielinka_87
Zakorzenienie

Ja mam chyba jakiegos wybrakowanego dzidziusia bo moj nie pachnie, tzn ma tylko lekki delikatny zapach ale spodziewalam sie zdecydowanie wiecej.

18cs, 5cs po laparo
szczęście trwało za krótko (8tc)

I ivf
II ivf Beta 9dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1244

zielinka_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-04, 22:30   #1971
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:

Zawsze będziemy sobie dopowiadać ja wczoraj gadalam ze kopie bo muzyka jej się podoba, ale TŻ uważał ze jest dla niej po prostu za głośno. Ale w kościele głośno nie było a na dźwięk skrzypiec czulam jej ruchy, i to nie były kopniaki tylko takie spokojne łagodne ruszanie się Muszę spróbować z muzyka. Puścić jej cos jutro
Stary 2016-09-04, 22:30   #1972
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
No ok, ale teraz prałaś wszystko (prawie) co masz. Jak już się dziecko urodzi to raczej nie będziesz z praniem czekać aż wszystkie ubranka będą brudne i na półce nic czystego nie zostanie
Ale teraz wszystkie pierzemy przed użyciem przecież A później to wiadomo, będę prała razem z naszymi rzeczami, czarne tylko oddzielnie nasze i tż do pracy itp, a takie normalne ciuchy możemy prać przecież i w dziecięcym jak mega plam nie mają

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2016-09-04, 22:35   #1973
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Ale teraz wszystkie pierzemy przed użyciem przecież A później to wiadomo, będę prała razem z naszymi rzeczami, czarne tylko oddzielnie nasze i tż do pracy itp, a takie normalne ciuchy możemy prać przecież i w dziecięcym jak mega plam nie mają

Pisałam o praniu na bieżąco jak już się dziecko urodzi, a nie teraz
Teraz to oczywiste, że mamy kilka pełnych wsadów, więc nawet mi nie przyszło do głowy, żeby rozpatrywac aktualną sytuację

Jutro czekają mnie kolejne tury prania (za mną 4). Pewnie jeszcze ze 3 będą, albo więcej. Na razie piorę do 62 rozmiaru, ale nie prasuję. Wyprasuję tylko rozmiar 50 jak już będzie bliżej cesarki.

Instagram

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2016-09-04 o 22:37
Stary 2016-09-04, 22:38   #1974
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też mam oddzielne, ale ja w ogóle jestem niczym perfekcyjna pani domu hahaha a raczej gadżeciara po prostu i muszę mieć różne pierdółki to wszystkiego. Nie wyobrażam sobie prać wszystkiego w proszku bądź płynie do kolorów.

Ja to sobie rozgraniczam, być może niesłusznie, ale kto matce zabroni w ten sposób, że jak dziecko się tak gwałtownie rusza, to jest niezadowolone, np się boi czegoś albo coś mu się nie podoba, a jak się zwyczajnie rusza albo trochę kopie to z radości Wiadomo, że tego się i tak nie wie, co dziecku siedzi w głowie skoro ono siedzi w brzuchu, ale co tam, tak sobie rozgraniczam i już.

Jejku ale burza u nas, nie lubię takiej głośnej....
W sumie... w trakcie ktg miałam wrażenie, że ona dostaje jakiegoś szału, normalnie tak gwałtownie się nie rusza. No i jeszcze rozróżniam uporczywe kopanie w jedno miejsce, kiedy leżę na boku (to samo, o czym pisała anett), to mi się wydaje trochę... nerwowe

U mnie też burza

Cytat:

Matka wie najlepiej

Cytat:
Może ma żal o tę głośną muzykę i dalej się wyżywa na Tobie albo właśnie! Może kopie żebyś w końcu wstała i ją ululała

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

Cytat:
Zawsze będziemy sobie dopowiadać ja wczoraj gadalam ze kopie bo muzyka jej się podoba, ale TŻ uważał ze jest dla niej po prostu za głośno. Ale w kościele głośno nie było a na dźwięk skrzypiec czulam jej ruchy, i to nie były kopniaki tylko takie spokojne łagodne ruszanie się Muszę spróbować z muzyka. Puścić jej cos jutro
Pośpiewaj jej
Stary 2016-09-04, 23:11   #1975
Listopadowaa
Zakorzenienie

Ja nie śpiewam, nie będę dziecka stresowac :P wtedy to juz w ogóle będzie walić swoimi nóżkami 😁
Trochę się pokrecilam, był spokój i dalej zaczyna skakać. Szalona moja mała 😃
Stary 2016-09-05, 01:00   #1976
KarolinaNL
Zadomowienie

1473029526392.jpg
Ło matko... Ale miałam dzisiaj pracowity dzień... Z rana poklocilam się z tz a on żeby mi poprawić humor kupił mi w Ikea roslinke do sypialni kącik malucha pomalutku zaczyna wyglądać. Tz się spisał na medal, skończył panele w sypialni i odmalowal ściany i niedawno skończyliśmy skręcać meble (ja skreciłam obydwie komody :p) mama umyla mi okno i zawiesila zaslony i tak stwierdziliśmy że za biało mamy w tej sypialni więc trzeba pomyśleć i jakichś dodatkach (jakieś obrazy i kolorowe pudła na szafy). Jestem mega szczęśliwa i spokojniejsza (mimo, ze w całym domu mam tornado które jutro muszę ogarnac). W końcu mogę też zacząć prac Jasperkowe rzeczy bo już mam gdzie układać Teraz napad na lodówkę, prysznic i do spania 😊

KarolinaNL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-05, 06:42   #1977
pstryczek84
Zakorzenienie

Hej.
Malz ma dzis ostatni dzien urlopu wiec zamierzam go wykorzystac zakupowo-remontowo

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-05, 07:07   #1978
mietowka25
Zakorzenienie

Dzień dobry
Co do kopania to wczoraj sporo chodziłam i młoda była spokojna, wręcz mnie ze dwa razu wystraszyla.
Za to dzisiaj od 5 to już chce żeby przestała się wiercic
Budzę młodego i do szkoły.
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-05, 07:10   #1979
bluesberry
Zakorzenienie

dzień dobry

U nas wieczorna awantura, tak ze 2h na lepszy sen.
Teraz się zbieram zawieźć Lile i pędze po siostrzenice bo napisała, że źle się czuje i musze ja zabrać do lekarza :-/

bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-05, 08:31   #1980
mietowka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
dzień dobry

U nas wieczorna awantura, tak ze 2h na lepszy sen.
Teraz się zbieram zawieźć Lile i pędze po siostrzenice bo napisała, że źle się czuje i musze ja zabrać do lekarza :-/

Widzę dobra pielęgniarka jesteś ;-)

Mam czas dla siebie do 12 :-D
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości