|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
Pokaż wyniki sondy: CO wybraliście lub wybbralibyście na czerwone plamy po trądziku??(nie chodzi o dziury | |||
laser |
![]() ![]() ![]() ![]() |
145 | 39,19% |
oczyszczanie u kosmetyczki |
43 | 11,62% |
peeling |
182 | 49,19% |
Głosujący: 370. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Trądzik: Blizny, przebarwienia
Cytat:
Pochodne witaminy A to retinoidy, a nie kwasy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Raczkowanie
|
Dot.: Czerwone plamy po trądziku
No to szkoda
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Raczkowanie
|
Ja mam robione kwasy
![]() Nakładała mi dermatolog raz na 3 minuty, ostatnio na 4 - znaczenie ma również stężenie kwasu ![]() ![]() ![]()
![]() |
#184 |
Raczkowanie
|
Rosa90 co masz na myśli mówiąc przebarwienia??Nierówny koloryt skóry, czy może czerwone plamy??Ja mam to i to;/Nie wiesz czasami czy można wykonać ten zbieg mając skórę naczynkową??I jeszcze jedno gdzie robiłaś te kwasy w jakies klinice??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Straszne to co mówisz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny a co mozna zrobic z odbarwieniem ? Mam od bardzo dawna jasna smuge nad gorna warga jest bardzo widoczna
![]() ![]()
![]() |
#187 |
Przyczajenie
|
Kochani!mam takie pytanie.Wszyscy pisza o dziurkach i przebarwieniach.U mnie natomiast dzieja sie dziwne rzeczy.Po malym pryszczu najczesciej w okolicach ust zaczyna mi sie po jego zagojeniu robic ok 1 cm kreska
![]() ęsa.Dodam że trądzik dostałam nagle w wieku 26 lat rok temu...Prosze odpowiedzcie mi.Skąd u mnie te kreski? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Moim zdaniem wszystkie takie dziwne sprawy najlepiej skonsultować po prostu z dermatologiem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Raczkowanie
|
O jejju. Ja już coś zrobię to zawsze wyjdzie cos nie tak. Na forum dowiaduję się więcej niż od niby dermatologów,którzy tylko lecą na kasę;/. Dermatolog mowiła że mam skórę naczynkową i że przydałby się laser(który tam wykonują) ale od razu na pierwszej wizycie zrobiła mi peeling kwasem TCA chyba to był taki kwas bo nawet nie wspomniała nic tylko ogladnęła szybko twarz i zaraz na peeling.Pytałam się czy po peelingu będę mogła wychodizć normalnie z domu zapewniała że tak.Jednak przez ponad tydzień nie chodziłam do szkoły bo moja twarz wyglądała strasznie.NIc nie wspomniała o przeciwskazaniach. I już nie pojechałam na wizytę kontrolną chociaż była za darmo. dowiaduje sie tu ze nie mogę ani mikrodermabrazji ani większości kwasów to czym ja mam leczyć te plamy, z których niekiedy wychodzi pryszcz ale zawsze zostawia ślad po sobie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Raczkowanie
|
Co to jest Bravoxyl? jak dziala? pomaga na wagry? gdzie i ile kosztuje ?
![]() |
#191 |
Przyczajenie
|
Dot.: Krem na blizny!!!!!
Można używać acnemycin plus razem z Acne-derm?( w jednej kuracji , nie naraz)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Raczkowanie
|
czy peeling pomoze na blizny po pryszczach? jesli tak to jaki? Blagam, pomozcie...
![]()
![]() |
#193 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Rozeznanie
|
Hej majaki!! Ja miałam robione dwa zabiegi TCA - też mnie wypaliło, ale w sumie chyba o to chodzi. Siedziałam po dwa tygodnie w domu i mimo wszystko buzia była cały czas czerwona, potem różowa, potem zniknęło i miałam ekstra buźkę, z tym, że efekt utrzymywał się do dwóch tygodni. Lasery też miałam, chyba z 6 razy. Ale po pierwsze jest to kosztowna sprawa, a po drugie laser jest robiony punktowo i wkurzało mnie to okropnie, bo nigdy lekarz nie "wystrzelał" mi wszystkich przebarwień. Ale ogólnie lasery są ekstra jeśli chodzi o efekty. Myślę o zabiegu fraxel, ale kosztuje 1500 zł ponoć, a trzeba go powtórzyć ze dwa razy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Raczkowanie
|
CZeść Marika.Mam do CIebei jeszcze pytania te lasery robiłaś ponieważ miałaś jakieś przebarwienia, czerwone plamy,kropki po trądziku czy dziury??I czy te 6 zabiegów nie dało wymarzanego efektu?? Ile kosztował jeden zabieg laserem??Jaki był to laser??I czy ten zabieg fraxel jest zabiegiem laserwym czy peelingiem??
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 |
Rozeznanie
|
Tak miałam przebarwienia, czerwone plamy i gule podskórne, na które nie działały żadne kremy i maści. Koszt jednego zabiegu to około 200 zł, chociaż ja na początku płaciłam 150zł, a potem lekarz podniósł ceny i kurcze płaciłam 250zł!!! Trochę mnie to wkurza i obecnie będę poszukiwała tańszego gabinetu. Efekt jest ekstra (ale nie wiem jak ten laser się nazywał) - w końcu moje policzki wyglądają w miarę normalnie. Tylko, że ja chciałabym żeby te lasery były na całą twarz, albo chociażby na same policzki a nie tylko na poszczególne punkty. Dlatego myślę o Fraxelu - to jest zabieg laserowy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Raczkowanie
|
Aha.dzieki za odp. Ja mam na policzkach te plamy.Narazie sprobuję dokonczyc te masci.CHociaz bo masciach które brałam wczesniej nie weile pomogło. Ja mam 16 lat i nei wiem czy bede mogła wykonac ten zabieg laserwoy??Nie wiesz od ilu lat mozliwe jest wykonywanei tego zabeigu??I w którym mieście robiłas ten laser jak mozna wiedziec??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Rozeznanie
|
Zabieg robiłam w Dermis, w Gdańsku.
Nie mam pojęcia czy jest jakiekolwiek ograniczenie wiekowe, ale jeśli już upatrzysz sobie jakiś gabinet, to przecież możesz tam zadzwonić i dopytać się o te sprawy. Ja mam kilka plamek jeszcze do usunięcia na lewym policzku, na prawym sprawa wygląda lepiej. Ale ogólnie to chciałabym w ogóle troszkę poprawić wygląd mojej cery, ale to już niedługo... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Raczkowanie
|
Dzieczyny na udach wyskakuja mi takie krostko-wypryski
![]()
![]() |
#200 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Raczkowanie
|
Znam i szukalam ale niewiele mi to pomoglo znalazalam tylko o krostkach po depilacji a to raczej nie to ;]
![]() |
#202 |
Raczkowanie
|
http://www.google.pl/search?hl=pl&q=...gle&lr=lang_pl prosze, ja znalazlam bez problemu, czytaj uwaznie nazwy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#204 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
A i jeszcze jedno - dermatolog powiedział mi, że blizn tak naprawdę nie da się w pełni usunąć, można je tylko spłycić tak, że pod makijażem skóra będzie gładka, ale pamiątka po trądziku zostanie niestety na zawsze... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Raczkowanie
|
Witam,mam tylko jedno pytanko czy acne derm mozna stosowac latem czy lepiej odstawic
z gory dziekuje za odpowiedz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Raczkowanie
|
Mam taka plamke czerwona na nosie (dosc wydoczna) wyglada to jakby mial sie zrobic pryszcz ale mam ja od bardzo dawna smarowalam ja chyba wszystkim na tradzik i dalej niezrobil sie pryszcz wiec to niepryszcz.Wydaje mi sie ze poprostu kiedys tam mialam pryszcz i wycislam i teraz mam taka plamke moge ja czyms usunac ?
![]() |
#207 |
Raczkowanie
|
dobra dziewczyny...to trochę krępujące i nie wiem czy w dobrym wątku piszę ale ... może chociaż nakierujecie mnie co dalej zrobić...
Otóż ponad miesiąc temu zrobiła mi się twarda krostka na... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 |
Przyczajenie
|
ee...dragonfly 123 z ciekawością przeczytałam twoja wiadomosc....mogę ci tylko podpowiedzieć żebyś szybko udała sie do dermatologa....bo może to być coś poważnego.!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Raczkowanie
|
nie wiem czy lato to odpowiednia pora roku na uwuwanie blizn.wydaje mi się, ze mozesz sobie w ten sposób jeszcze bardziej zaszkodzić..myśle, że lepiej będzie jeśli wybierzesz się po prostu do dermatologa i pogadasz z nim o tym i on powie ci, co powinnas zrobic.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Wtajemniczenie
|
Czy acne derm pomoże na plamy po pryszczach ( te stare, też ? bo mam kilka świezych, i kilka takich co mają z 5 mcy ) ?
Moja twarz w szczególności w obcencym stanie szpeca plamy... botak to mam tylko 1 pryszcza obecnie ( cud! ) i wagry.Ale te plamy wyglądają jakbym miała ełno pryszczy ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:07.